Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • Lex Icon

    senior tag

    válasz rekid #50240 üzenetére

    Onnan indultunk, hogy a TC elektronikusan csak egy drót. Nem azt mondtam, hogy a komplett TC az elektronika miatt drága.
    A HW olcsó. A FW és annak kifejlesztése a nem túl nagy eladott példányszám miatt (az Arduino-hoz vagy RPi-hez képest), ami megdrágítja, de a legdrágább elem az optikai lencse.

    továbbra is tartom, hogy nem ott történik a csoda hanem a vázban

    Azért furcsa lenne, ha a Nikon a vázba beépítené az összes felrakható obi vezérléséhez szükséges kódot, főleg úgy, hogy a csatlakozón egy szabványos, minden obira vonatkozó "nyelven" megy a kommunikáció. A Nikon váznak fogalma sincs, hogy pl. egy Sigma obiban milyen beavatkozó szervek és érzékelők vannak. Hogy a rekesz adott értékre való beállításához a léptetőmotort, egyéb mozgató elemet meddig kell nyomatni, vagy a VR-hez milyen giroszkóp, gyorsulás/mozgásérzékelő, motor tartozik és mit kell az obiban meghajtani, arról fogalma sincs. A köztes interfészen kiadja a parancsot az obinak, elküldi a váz által ismert adatokat, ami ennek a végrehajtásához kell, a többit az obi vezérlésére bízza. TC-nél ugyanez van csak a kevesebb elem miatt egyszerűbb a HW és a SW.

    [ Szerkesztve ]

Új hozzászólás Aktív témák