Hirdetés
- Notebookosított mini PC-t leplezett le az AOOSTAR
- Vélemény: más cég lenne az Intel, ha korábban nevezik ki Lip-Bu Tant
- Barátságot teremtene az ARM és az Anti-Cheat rendszere között az Epic Games
- Hamarosan foghatja a kezét a Copilot a játékosoknak
- Az NVIDIA szerint a nagyobb készletek stabilizálják majd az új GeForce-ok árait
- Házi hangfal építés
- Az NVIDIA szerint a nagyobb készletek stabilizálják majd az új GeForce-ok árait
- Gaming notebook topik
- Kettő együtt: Radeon RX 9070 és 9070 XT tesztje
- Milyen asztali médialejátszót?
- Mindennél nagyobb: tesztpadon a Ryzen 9 9950X3D CPU
- Milyen CPU léghűtést vegyek?
- Milyen házat vegyek?
- Azonnali alaplapos kérdések órája
- AMD Navi Radeon™ RX 9xxx sorozat
Aktív témák
-
Kleroo
veterán
válasz
Real_Necro #35890 üzenetére
Ezen énis elfilóztam,hisz max 10k-t kellene ráfizetnem. De az a baj,hogy az SB900 egy baromi-nagy szörny. Többet buknék azzal,hogyha nem lesz néha nálam a kisebb tatyó miatt,mint a könnyebb kezelhetőséggel.
De nagyon jó vétel.Más: 70-200/f4 VR ? Ez fincsi lenne sokaknak
-
dabgergo
őstag
Szerintetek hol tudnám megnézni h Kínában mennyibe kerül egy D600 váz? Vagy egy-két Nikon obi?
(Egyik ismerősöm most megy Kínába és karácsonykor jön haza, csak felmerült...)
-
Köszönöm a gyors reagálást
Karima a D7000 + a 18-105 obi az már közel 350 ezer lenne, az talán már kicsit sok árba
Igazából nincs konkrét cél, hogy mit fotóznék, igazából mindent, mikor nálam van: sokat járunk kirándulni természetet, embereket, tárgyakat...
Na most azt leszűrtem, hogy kb az optika határozza meg részben mit , hogy tudok foteózni a gép az csak a váz
Ajánlottátok ezt a 18-105 VR obit, szerintem ez meg is felel nekem.
D90, D3200, D5100 ezeket nézegettem , mert ezekhez adják a 18-105 VR obit is és még 300 ezer alatt vannak...
Ami még fontos, hogy videó rögzítésre is szükségem van, tehát az is fontos szempont.
-
Karima
őstag
"Gondolom ebből már lehet venni egy jó minőségű gépet, amivel bárhol, bármikor, bármit kompromisszumok nélkül tudok használni..."
El kell, hogy keserítselek, ilyen gép nincs. Maximum váz. De olyan obi, amit bárhol, bármikor, és legfőképpen bármilyen célra kompromisszumok nélkül tudnál használni, olyan nincs sajnos. Teljesen más kell pl makróhoz, sporthoz, vagy akár portréhoz is. Nem is beszélve az objektívek gyorsaságáról. Ezért kellene nagyjából meghatároznod, h mit szeretnél fotózni.
Egyébként, ha egy egyobis gépet szeretnél általános felhasználásra, akkor ebből a keretből a d7000+18-105vr kombot választanám, bár lehet, hogy ez még túl nagytudású gép lenne Neked, hisz írtad, hogy még csak most ismerkedsz a fotózással, ergo benne van a pakliban, hogy hamar ráunsz - félre ne érts, ne legyen így. (Egyébként szerintem a Nikonnak nagyjából minden terméke minőségi cucc a maga kategóriájában.) Szóval lehet, hogy elég lenne Neked kezdésnek egy használt, alacsonyabb kategóriás váz is, aztán ha kitanulod, "kinövöd" - ami azért pár évig eltarthat - akkor már magad is el fogod tudni dönteni, hogy milyen funkciók hiányoznak belőle, és az alapján már tudsz választani újabb/nagyobb tudású gépet.
(Viszont a 18-105vr-t a régi vázakhoz is ajánlom, az egy bestbuy mindenes obi.) -
Real_Necro
veterán
Sajnos a prémium kategória nem igazán fér bele ebbe a keretbe, de egy belépő szintet szépen ki lehet hozni.
Érdemes lenne utána olvasnod, melyik gép mit tud, mire van szükséged, így le tudnád szűkíteni melyik gép/gépek lenne számodra a megfelelő.
Sokan használnak előszeretettel 18-105-ös kitobit, így ha a jövőben nem szándékozol obiparkot bővíteni (de úgy is fogsz, mert nem tudja az ember megállni), akkor induló pontnak elég lehet. Ez után a vázat kell eldöntened, van választék.
-
Hi all!!
Egyre erősebb késztetést érzek, hogy vegyek egy dslr-es gépet.
A helyzet az , hogy totál kezdő vagyok fényképezés terén ,de valahogy egyre jobban érdekel ez a vonal és rájöttem egyszerűen kell nekem egy, ilyen gép.Nézegettem extreme digitalnal több féle gépet, de a Nikon az , ami igazán szimpatikus számomra( médiaba meg is tapogattam 1-2 nikon gépet és jó érzés volt kézben tartani).
A helyzet az , hogy nincs időm a topikot végig olvasni, de szeretném a segítségeteket kérni, mit lenne érdemes venni...
Igazából szeretem a prémium kategóriás minőségi cuccokat, úgy, hogy tudok rászánni egy kis pénzt.
Mondjuk objektívvel együtt kb: 300 ezret gondoltam. Bár örülnék, ha kevesebbel is megúsznámGondolom ebből már lehet venni egy jó minőségű gépet, amivel bárhol, bármikor, bármit kompromisszumok nélkül tudok használni...
Emlékeim szerint még itt a PH-án is teszteltek egy-pár nikon gépet és talán a D3200 az kapott egy jó minősítést
-
dabgergo
őstag
válasz
Real_Necro #35890 üzenetére
A fenébe ez nagy kísértés de maradok mostmár a 700-asnál
-
Real_Necro
veterán
Van fent egy SB-900-as 75-ért:
-
Kleroo
veterán
Én megtapiztam photoexpón.
Nagyon szimpatikus masina. Jó fogása van. Egyértelműen kellemesebb fogni mint a D90-et,ami bőségesen elég. Az külön tetszetős,hogy ez nem egy nehéz tank,nem munkára van. A képminőségét pedig ismerjük.
De nekem nem kéne a D700 ellenében. Szerintem Te a hajadat tépnéd a középre-zsúfolt AF-től a D300s után.
Az nagyon átalakította a nézetem,amikor megláttam a 7MP-es képemet 100x70-ben.(Ami ráadásul nem is egy statikus téma volt rekeszelt fixszel lőve,tehát még a 7MP-ből is ki lehet hozni többet) Persze ettől még nem zavarna a sok-sok MP,hisz mint korábban tárgyaltuk egy hosszabb, drágább telét meg lehet vele spórolni.
De a D700 egyszerűen annyira király csomag, és bármire jó,hogy elég sokat kell várni,mire nyugdíjazható lesz.(Mondjuk 40MP tökéletes ISO12800-al,teljes FX kockát lefedő keresztszenzorok, és 10FPS sorozat,4k videó. Na ez úgy 5-6 év múlva talán már nyugdíjazhatja
)
-
törölt tag
-
dabgergo
őstag
Ez a D600 review elég vicces, de nem rossz! Nagy arc ez a csávó
-
dabgergo
őstag
válasz
Real_Necro #35885 üzenetére
Majd megkérdezem tőle, nem tom mi volt az.
Frissen feltöltött eneloopokkal teszteltem újra az SB800-at és minden tökéletes volt
szal tényleg csak az elemekkel volt gond, azért megnyugodtam.
-
dabgergo
őstag
válasz
Real_Necro #35836 üzenetére
Megnyúlt markolatgumit nekem egy "ezermester" ismerősöm csinálta meg iszonyat profin, most ujan mint az új. Levette és levágta a megnyúlt részt úgy h újra pont oda illjen és vhogy nagyon erősen visszaragasztotta. Kb. úgy néz most ki mintha új lenne.
-
Freddy76
addikt
válasz
Real_Necro #35881 üzenetére
Te már azzal ökológiai problémát okoztál, amikor kiválasztottad a vázadat
.
-
Real_Necro
veterán
válasz
Freddy76 #35871 üzenetére
"Ökológiai problémát fog okozni a sok-sok kidobott dslr váz és obi."
Ha most azt nézem, hogy én még mindig az első DSLR vázam koptatom, te meg már 2 (!) darabot is megvettél üzletből, valamint vakut, tatyót stb, amin mint használt cucc mind túladtál, akkor kettőnk közül ki is szennyezte jobban a környezetet?
-
törölt tag
Szerk: bocs, nem figyeltem már, mire válaszoltál. Igen, rengeteg. Szép lányok voltak, különösen egyikük. A Kasza Tibor-os glamour kétcsajos fotózáskor az egyiket megkértem, hogy kicsit álljon ki a képből, hogy a barátnőjéről csinálhassak pár kattot. Alfa csajszi kiment a képből, Bétát pedig elkezdtem lőni, ő pedig pózolgatott nekem és az én obimba nézett kihívóan, élvezte.. én is .. klassz volt, de azért annak ellenére, hogy körülöttem még vagy 10-en kattingatták őket (őt), kicsit fentebb kúszott a szívem .. valahol a torkomban állt meg..
-
törölt tag
válasz
atok666 #35870 üzenetére
hátsó kijelző kicsit sárgába húz: problémának hozták fel Nikonos berkekben többen, hogy zöldesbe hajlik a D4 és a D800 hátsó kijelzője, mire Nikon csak annyit válaszolt, hogy dehogy, az addigi modellek kijelzője volt nem színhelyes és ez most az.
Amivel én sem értek egyet, viszont engem spec. nem zavart, sőt, ha nem mondják, észre sem veszem, hogy zöldesebb lenne akármi is.
A dolog elhalt, állítólag köv. firmware-rel korrigálva lesz, de annyit akkor azért csak látni, hogy a D600 "üvegével" is van valami hátul, ha az meg sárgás (a végén kiderül, hogy zöldes, igencsak ugyanaz a kijelző lesz az)..
-
gab.m
senior tag
válasz
atok666 #35870 üzenetére
Huhh, nagyon köszönöm!
Mindezek ugyanakkor kb. várható dolgok voltak, és egyáltalán nem könnyítik meg a dolgot. Most, meg úgy idén biztos nem fogok cserélni, csak ez, hogy 500 környékén meg lehet venni újonnan, kicsit átrendezi a képletet, mert eddig használt d700-ban, esetleg d3ban gondolkodtam. D700 ugye 400e körül van, D3 durván 600. Pont a kettő közé jön be, és kavarja fel a vizet a brutális 24mp-s szenzorával, meg videójával, ezekkel szemben meg a "rossz" fogással, és elbaszott fókuszrendszerrel. (A videót csak azért említettem meg, mert manapság egyre nagyobb szükség van rá, fotóriporterek részéről is: sokan csinálnak videót is tartalmazó, interaktív képriportokat, lásd: [link]) -
törölt tag
Urak-Hölgyek, ezen volt valaki innen ?
-
Freddy76
addikt
válasz
#40935168 #35869 üzenetére
Ökológiai problémát fog okozni a sok-sok kidobott dslr váz és obi. Környezetvédelmi bírságot kap minden dslr júzer. A nők ki fogják őket röhögni, a gyerekek cikinek tartják a csattogós géppel szaladgáló apukájukat. Majd rezervátumok is épülnek biztosan. És amikor a 2018-as foci VB-n a magyar válogatott tagjai átveszik az aranyérmet, csak milcek lesznek a fotósok kezeiben.
-
atok666
őstag
Egy gyors atfutas utan (valoszinuleg tele van hibaval, csak gyorsan leforditottam a fo mndanivalot)
- meretben kicsi kulonbseg, pici visszalepesnek erzi a kezeloszerveket, hasonloan mint d700->d800 nal
- egyforma menu (egy +szekcioval a d600on - video). Negativum, hogy az exponalt kep visszanezesenel az ok gomb lenyomasaval nem tudja/lehet elohozni histogramot
- d300 utan nem nagy valtozas az FFes kereso
- valaszthato 12/14 bit raw. Az 5.5fpst tudja 14bites rawokkal is (d300 14bit eseten 2.5fps tud). a buffer 10kep utan megtelik (mindegy, hogy jpg vagy 12/14bit raw)
- ISO: d300on 35mm vs d600 50mm tesztelte. eszreveheto zaj ISO800on a d600on ami hasonlo a d300hoz (talan 1/2fe jobb), de amig a d300nak vege 1600ison addig a d600 6400ig hasznalhato. iso12800 d600on kb iso3200@d300 megfeleloje
- DR nem nagy difi, nem is nagyon tesztelte
- 14bit raw iso800 kb 30MB (wb,gorbek allitasa utan 38MB)
- AF pontok: hasznalhato, de a 39 pont be van zsufolva a kereso kozepso 1/3 reszebe, sport 3d matrix kovetes bukta (ezert is hagyja meg a d300at)
- a szinek tobbe-kevesbe ugyanazok a ket szenzorrol (d300/d600)
- exponalaskor a tukor felcsapasa sokkal kultivaltabb mint a d300on, kb d7000szintu.
- fokuszpontok kb 50%kal kisebbek mint a d300on. fokusz sebesseg nem AF-S obival kb. ugyanaz mint a d300on. (Tokina AF 11-16/2.8ATX, Nikkor AF 50/1.8D a Nikkor AF 80-200/2.8D probalta)
min-max atfokuszalas ugyanolyan gyors mint d300on
- arnyekok kirajzolasaban egyertelmuen jobb a d600.
- kulonbozo objektivekkel probalta a d600at es tapasztalata szerint szukseg van minosegi uvegre
50/1.8D - kep kozepe 2.8tol OK de a szelek fele jelentos lagyulas ami f8on sem szunik meg - (egyertelmuen nem eleg)
80-200/2.8D (1 gyurus modell) - kep kozepe ok, szelek fele lagyul, f4tol elfogadhato
Samyang 8/3.5 (DX MF) - DX modban (10mpix) elegseges kep, f8tol hasznlahato (kroppon 5.6tol)
tokina 11-16/2.8 atx i - 15mm tol lefedi az egesz FF szenzort, de 15-16mm FFen takonyinkabb dx modban hasznalni (csere 16-35/vr4re)
- bracketing max 3 kepkocka
- a hatso kijelzo kicsit sargaba huz
- szurkuletkor, af-c fokuszalaskor nem hasznalja a gep az af reflektort, sem pedig a vaku infra reflektorat
d600on af-a modban hasznalja a gepen/vakun levo af reflektort
- tapasztalatok fotozasrol: (belteri akcio - teremfoci, roplabda, tanc)
- d600 AF gyorsabank tunik mint a d300, gyorsan es pontosan fokuszalt (200/f4 osszes kepen pontos fokusz)
- d600on nem lehet felpattintani a beepitett vakut, ha a gep nincs bekapcsolva (nem nyilik ki veletlenul a fotostaskaban)
- ISO1600: d300on zavaro zaj, d600on PPben sem kell zajt szurni
- akku ido kb ugyanaz mint a d300 eseteben
- tapasztalatok fotozasrol: (templomi keresztelo d600+50/1.8d)
- d600 + auto iso 6400ig (gep automatikusan 1/50sec re allitja a min idot). bemozdulason kivul az osszes kep hasznalhato.
alig lathato zaj 21es monitoron (1600x1200), nyomtatasban lathatatlan (epson l800/1440dpi)Atok
-
Freddy76
addikt
válasz
Real_Necro #35858 üzenetére
Ne izgulj, addigra a dslr általában égő lesz
-
válasz
Real_Necro #35865 üzenetére
"már teljes lesz a paletta" - Azt hiszed, én is azt hittem már néhányszor
-
Real_Necro
veterán
válasz
#40935168 #35860 üzenetére
Igen, ezt írtam is korábban, ez nem egy olcsó hobbi, bár az üvegek elég jó értéktartóak. Azt gondoltam anno, hogy kitobival elleszek 1 évig, erre már van mellette még 2 obi, meg most kicsivel 1 év után jön vaku is.
Ha meglesz a 80-200/2,8-am, már teljes lesz a paletta, utána max szerintem lecserélem a kitobit is valami fényerősre, de lehet nem is lesz rá szükség.
-
törölt tag
-
törölt tag
Viccnek tűnik, de halál komoly
Szted én megtapogattam a D800-at vétel előtt ? Doboz és pénz gazdát cseréltek egy alap pulton történő kicsomagolás után, majd visszatesz hogy "oké, úgy tűnik megvan minden" és csak később, egy parkolóba félrehúzódva csavartam rá az obit remegő kézzel
és nyugtáztam, hogy baszki mekkora batár.
Nekem kell a feeling, hogy súlya van, robosztus, nem roppan össze a kezem alatt mint egy törékeny kis milf jaj bocs milc, ..
- és ezt megkaptam, egy tank. Legutóbb a tavalyi egri fotós találkozón és rendezvényen fogtam D700-at kézbe és raboltam el egy órácskára, belezúgtam. Ennyi hátterem volt, több nem.
-
törölt tag
válasz
Real_Necro #35858 üzenetére
Ezt sokan hiszik, de nem erről szól. Nekem sem fán terem a pénz, lemondással járt a D800. De szépen lassan bevásárolgatok hozzá üveget, markolatot, mindent, mi szem-szájnak ingere. Ezzel most elleszek sztem pár évig
-
Real_Necro
veterán
Legközelebbi fotós talira el se megyek, mindenki ott fog villogni D600-700-800-akkal, már-már égő lesz D90-el megjelennem.
-
atok666
őstag
Egyik (masik) forumos kolleganak van. Egy d300 mellett hasznalja, irt rola egy jo kis
gyakorlati osszehasonlitast. Egyetlen problema, hoogy szlovakul vanHa nagyon erdekel megprobalhatok leforditani belole ezt-azt, vagy probald meg esetleg vmi transzlatorral.
Atok
-
gab.m
senior tag
Bakker, most nézem az ebay.hu-t, és Angliából 517ért lehet venni D600ast... Így azért más tészta a dolog... Izzaszt nagyon, el kéne mennem valahova letesztelni. Kinek volt már alkalma tesztelni? Vélemények?
-
TayRol
nagyúr
válasz
Real_Necro #35852 üzenetére
vékony csavarhúzóval rásegítettem.
-
MC Pite
veterán
Ilyeneket egyáltalán megcsinálnak gariban?
Van egy garis D5000 eladó, korrekt árban, gondolkozom/gondolkoztam hogy megvegyem, aztán az enyémet (nincs gari) dobjam fel apróra... Hungarisztánban ahhoz vagyok szokva hogy a használatból adódó (hehe) dolgokért nem vállalnak garit... -
TayRol
nagyúr
válasz
Real_Necro #35845 üzenetére
jobs done.
-
TayRol
nagyúr
válasz
Real_Necro #35845 üzenetére
jogos!
köszi!
-
TayRol
nagyúr
válasz
Real_Necro #35842 üzenetére
köszi!
bár ebben nem találtam meg a módját.
-
szeva000
addikt
válasz
Real_Necro #35842 üzenetére
háát mééértnem szóltok,ha kell ilyen?
nekem még az SB 900 is megvan ha jól emlékszem...de lehet 800...
műszaki ember nem megy kalapáccsal ilyennek -
gab.m
senior tag
válasz
#40935168 #35828 üzenetére
Semmi személyes, csak ezek a fehér obik (pláne Nikonon) nagyon nem jönnek be. Nagyobb feltűnést is keltenek, sok canonos pont ezért le is ragasztja az obiját (na meg más okokból is...).
Szerintetek amúgy most photoexpon nem egymástól lopkodott a Nikon meg a Canon bosszúból?
Nikonék jobban jártak, tőlük "csak" egy 24-70, canontől 5dIII+ 50 1.2 hiányzik.
-
TayRol
nagyúr
Srácok, egy kis segítség kellene szerelés ügyben. Meg van nyúlva a dc/tvout/hdmi csatlakozókat takaró ajtó és ki akarom cserél(tet)ni (megvettem már az újat).
Valaki csinált már ilyent vagy kapásból szervíz? Fóti útiak nem válaszolnak régóta, de ha nem muszáj nem adnék ki pénzt érte. -
COUSIN
csendes tag
válasz
#40935168 #35809 üzenetére
Én a fehér illetve fekete obikhoz, csak annyit tennék hozzá.Nálam is melegedett pedig én évi 365 napot vagyok itt már kicsit több mint 6 éve Dél-Spanyolországban(nálam délebbre már csak víz van meg két utca.Persze fordított sorrendben)Itt van meleg igazán, majdnem egész évben, és nem tudok árnyékba vonulni mindig, többek között árnyék hiányában sem, de szerintem a fehér is felmelegszik, ha pár órácskát kint van.
Nyilván nem annyira, de akkor is.
Nekem sosem volt feltűnően meleg a fekete obi, de most majd figyelem.Van fájintos lézeres hőmérő, majd néha rálövök egyet(persze már csak jövőre, mert jön a tél).De amúgy nekem a színe lenne az utolsó ami miatt venném...Bár jobban néz ki fehérben, de akkor is.Az a fehér váz meg egyszerűen....Jobb ha lefújják kályhaezüsttel.Még az is szebb
-
Kleroo
veterán
Azám !
Én is csak poénból dobtam fel rá cimborám 18-55-ét. Aztán jónagyot néztem a keresőbe.Hádehiszez kirajzolja 22-től!!! Hát hogyvan ez.
A kis semmibe nézett műanyag "kacat" Mondhatni egy ratyi nagylátó 22-55 FX-en
De mutatkozni vele tényleg érdekes lenne. Én legalábbis komplett idiótának néznék valakit egy ilyennel mászkálva -
dabgergo
őstag
Most nézem h tényleg mennyire be van középre rendezve D600-on az összes fókuszpont, ez valóban kicsit meglepő. Nem tom milyen a gyakorltba, vmikor ki kéne próbálni.
Annyira mondjuk nem durva ha a D90-ével összehasonlítom.
-
törölt tag
válasz
Kleroo #35817 üzenetére
Ja, itt mindenki ettől van kiakadva, hogy úúú 36 MP, canonrumors szerint meg 2013-ban jön egy 42MP-s nagyágyú onnan, hát most erre mit lehet mondani ?
Nem véletlen, hogy a mission critical-nak tartott über obikat is ráncfelvarrták és bízom benne, hogy ezt folytatják a jövőben.. kelleni fog.
A 36 MP nem durva még, csak a hétvégén ha 10 nem írta ki a Windows, hogy kevés a memória és zárjak be ablakokat, akkor egyszer sem. (4G RAM, rendereltem). 4 mag púpon, egér alig mozog, na mondom jó, hagyjuk. A szerverteremben meg ott áll 16G DDR3 1600-zal a Core i7 és futtat 1% CPU terheléssel vagy 6 virtuális gépet, többsége Apache webszerver.
Lehet kicserélem a vasakat..
csak irdatlan munka lenne átmigrálni mindent a kisebb vasra. De ráérek, saját weboldal készül, NEF-ek megvannak, úgyhogy no para, majd jövőre ha belefér egy durva gép (ahelyett hogy üvegre költeném), nekiesek. De most inkább gyűjtök, míg tanakodom. És olvasok, tanulok.. Scott Kelby portréretus könyvéből kipróbáltam 1-2 trükköt, naggyon jó
és a hétvégén tanultam meg (nagynehezen) ilyen "mennyei" fénysugarakat renderelni erdős képre is, a fák közé, mintha ködön át törnének be a fénysugarak.. örültem, mint majom a farkának
Kurva egy szakma, már nem is a fotózásról szól
-
törölt tag
Kleroo jókat mondott és Te is azt mondod, nekem is ez a tapasztalatom, .. rácsavarom és akár alá is kenhetem előtte egy kis pillanatragasztóval aztán csoki, sose kelljen más obi
De még érlelem magamban. Nagyobb pénzeknél nem vagyok egy gyors döntő, mert ha nem fog tetszeni és nyakamon marad, brrrr .. -
törölt tag
válasz
atok666 #35811 üzenetére
Nem, használt volt. Bevallása szerint 3-4000 expós, kipróbálták és kész, utána polcon végig. Küldött makroobival lőtt közelieket a VR1-ről, tökéletes, 0 karc még a kritikus pontokon sem, pl. lens hood széle (letámasztás miatt), vagy állványgyűrűnél, tövénél 1-2 kritikus pont, bajonett, ..
Über állapotú volt, fájt a szívem érte. De licitáltak rá mint állat, utolsó 1 órában követtem bőszen nagy refresh-ekkel
Nem szálltam be, lehet kellett volna.. de ennek más oka van most.
A következőt meg kellene csípni, úúúgysem úszom meg 70-200 nélkül, kell az.
-
Kleroo
veterán
válasz
#40935168 #35813 üzenetére
A 35-ös közeli AF-nél, tág rekeszen csak vignettálgat,és a 18-55VR is kirajzolja 22-23-tól
m3ss: Ez kemény kis szett. D800+24-120 árából persze sok alternatívát lehet mondani,csak a D800 adta pluszt így is(Hosszabb,nagyobb tele megspórolása) ki lehet használni,nemcsak lefikázni(nem rád gondolok),hogy ejjj minek a 36MP
Ejjj minek az
-
Freddy76
addikt
válasz
atok666 #35811 üzenetére
Vagy befestené rózsaszínre...
-
törölt tag
Át, hogyne. Csak minek. Crop-olok én PS-ben
és megvan a közepe, a lényeg, és ha még a környék is érdekes, akkor hagyom FX-en.
DX módot tényleg csak DX obi feltekerés miatt érdemes bekapcsolni. (Ez lehet automata, de manuál is).
Van pár DX obi amúgy, ami kicsit komolyabb vignetting mellett simán használható FX módban, mert kirajzolja nagy visítva, na az sem piskóta. Nem találom az obit, este megkeresem.. ő tökéletesen kirajzolta erős vignettinggel FX szenzorra a képet, DX létére.
Ez viszont már a perverz kategória
Vagy mondjuk: Nikon D3 és Sigma 10-20 (DX)
-
m3ss
veterán
válasz
Kleroo #35806 üzenetére
ja mondjuk igy en is biztos 24-120-at vennek hozza. le se kell venni soha, nem porolodik a szenzor
viszont hobbistakent ar/ertekben en inkabb a dx+ (d7k?) sigma 10-20, sigma 105, 50 1.8, 70-200 sigma fele hajlok. ok 1 taskanyi cucc, de ezzel csak azt nem lovok meg amit nem akarok
mondjuk az a nagy kereso nagyon jo lehet. imadok az analog fullframe gepbe belenezni -
atok666
őstag
válasz
#40935168 #35802 üzenetére
Ez a feher obi nem nagy kunszt szerintem. Eleg lenne elkuldeni egy feketet Kainak - megoldana
(aki nezi a drtv-t az tudja mire gondolok
)
Mondjuk 1200-1300 euronal mar meggondolnam, hogy ne vegyek-e inkabb egy uj obit, mint rendelni hasznaltat ebayrol. Onnan mar nincs messze egy uj ara szerintem. Vagy ez uj?
Atok
-
törölt tag
Hát én bevallom az őszintét, fogtam a pulcsit Olaszban, fent a hegyen (Dél-Tirol) nyáron 16 fok, ott volt a szállás. Lementünk a "normál" magasságba megnézni egy gyönyörű botanikus kertet, na itt a hegyen használt pulcsimat folyton a kezemben lévő gépvázon tartottam, mert olyan iszonyú forró volt LCD és úgy minden egy óra múlva a tűző napban, hogy komolyan betojtam..
Lehet túlpara, én szeretek vigyázni a cuccaimra, úgyhogy nyehh, jóóóó az a fehér
Amúgy egyszer menjetek el, vizuális orgazmus !!! Bnőt vinni, akkor is, ha még csak leendő. Az lesz utána..
katt
-
Kleroo
veterán
válasz
#40935168 #35802 üzenetére
Ne húzd be a nyakad,ketten állunk a rajongók táborában.
(Egyébként szerintem ez egy jó ötlet Canonéktól,hogy fehér színt használnak. Teljesen logikus,mint ahogy Te is írtad,hogy egy hosszabb optikánál a fekete szín akár látható hátrányt is okoz sok tűző napsütős nyári óra után. Az már más kérdés,hogy inkább rajo-méter lett belőle ,hogy kinek van fhér...)
m3ss: Át lehet(pl sorozatban is többet tud DX módban). De meglövöd 36MP-en,és otthon addig Croppolsz,amíg akarsz
gab.m: Képzelj el egy 600-as telét mi lehet "benne" 40fokban a tűző napon 3-4óra után.
Nem hülyeség az a fehér szín. Persze ha egy komoly tényező lenne,biztos a Nikon sem lenne hülye nem fehérre festeni,de kétlem,hogy nem lehet különbséget találni
-
-
törölt tag
válasz
Kleroo #35797 üzenetére
Tegnap volt két darab 70-200 VR1 fehér eBay-en (németen), 1300-on van a második, még nem ütötték le, majd nemsokára megrohanják.
Az első valami 1200 ojró körül ment el. Nem sokkal drágább, mint a hagyományos, fekete VR1 és mekkora dolog már, hogy sárga nyakpánt (amiről azonnal levágja mindenki, hogy Nikonos a turista)
és rajta egy fehér obi (na, itt elkezdi mereszteni a szemét, hogy most hogy is van ez ? Canon 70-200, de annak piros a nyakpánton a felirat, ez meg sárgával nyomul, de fehér az obi. Nikon neeeem, akkor csak Sony lehet. Aki kicsit ért is hozzá, tudja, hogy Sony-é viszont narancssárgás, ergo .. sehogysem áll össze a kép..
A fehér Nikon 70-200 VR1 nagggyyon parasztbosszantó tud lenni annak, aki nem tudja, hogy van ilyen
És amúgy praktikusabb is, kevésbé melegszik fel napfényen sokat használva. Nem is tudom, miért nem csinált a Nikon a VR2-ből is ilyet.
Sztem gyönyörűek. (*nyakbehúz*)
És hogy kicsit cukkoljam a közönséget, ez már nekem is sok(k) lenne.. de .. wow
Apple-ös Zen-es hipster-ek számára tuti ínyenc étel lenne... (a második termék természetesen nem létezik, az első igen)
-
Kleroo
veterán
Szerintem isszonyatzsír,egyedi,unikum
m3ss: Onnan nézd a dolgot,hogy egy gépben kapod meg a FF adta nagylátót,és a Crop adta Telét.
Tehát a 24-120-at felcsapva lesz 24mm nagylátó,és mondjuk olyan 200mm még mindig tök jó felbontáson. És mindez FF ISO-valA feldolgozás.. az informatika úgyis gyorsan fejlődik.
szerk: Vagy csak nézz meg két fix tele közötti árkülönbséget. D700-ra kell egy 300-as tele ahhoz,amit a D800 egy 200-assal megold,ráadásul talán még jobb minőségben. (De szerencsére nekem nem nagy érvágás a "rövid" tele.)
Aktív témák
Hirdetés
- Kuponkunyeráló
- Revolut
- alza vélemények - tapasztalatok
- Folyószámla, bankszámla, bankváltás, külföldi kártyahasználat
- EAFC 25
- Mit tehetsz jogilag, ha átvertek, megkárosítottak a Hardveraprón?
- Formula-1
- Érintésnélküli fizetési megoldások - PayPass via NFC
- Formula-1 humoros
- Autós topik
- További aktív témák...
- Sigma 28-45mm F/1.8 DG DN (A) - L-Mount
- UTOLSÓ ÁR, NÉHÁNY NAPIG! Nikon D750 + MEIKE markolat + 3 akkumulátor, újszerű állapotban, dobozában!
- Fém, összecsukható és kihúzható fotó állvány eladó
- DJI Mavic 2 Pro + Fly More Combo + Propeller Guard - Ingyen GLS házhoz vagy autómatába!
- AF Nikkor 70-210mm F/4 eladó!
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest