Hirdetés

Aktív témák

• Freddy76

addikt

Köszönöm, köszönöm, köszönöm. Amint a másik topikban írtam, a "rendes" munkám mellett sokat dolgozom lakodalmakban ceremóniamesterként, és mindig figyelem a fotósokat (sőt, az ifjú párokat mindig győzködöm, hogy jó fotóst keressenek). Számos igen jó fotóssal dolgoztam együtt. Mindig lenyűgözött az az élesség, az a képminőség, amit ezek a fotósok ezekkel a gépekkel tudnak. Persze a d3100 sehol sincs ehhez képest (sok fotós több millió forintot cipel a vállán), és én sem vagyok sehol ezekhez a fotósokhoz képest, de mégis...

Már hosszú ideje "kitörtem" a digitális fotózás mennyiségi csapdájából. Nem ész nélkül kattintgatunk, még egy élménydús nyaralásról sem jön haza 300-nál több kép, és a képeket aszerint csináljuk, hogy milyen lesz albumban. Mindig előhívunk ugyanis 20-50 képet, ami hagyományos albumba kerül.

Szeretnék egyszer igazán jó képeket, és lehet, hogy majd el fogok kezdeni utómunkázni az albumba kerülő képeken. Emellett a sok fotós ismerőstől tudok olcsón használt cuccokat venni.

Ugyanakkor a Pana meg... olyan kompakt, na. Kicsi, olcsó, egyszerű. És azért képminőségben az is messze veri a kompaktokat.

Ja, a fotós ismerősüket azért nem kérem meg, mert ami nem dslr, az nem létezik számukra, emellett az egyik felük csak Canon, a másik csak Nikon. Ami nem dslr és ezen két márka, az nem létezik, és sértő már csak zavarni is őket ilyesmivel.

Aktív témák