Hirdetés
Új hozzászólás Aktív témák
-
Heffi
őstag
válasz
gombcomp #29870 üzenetére
Én a 0,35v-s differenciáról hallottam a gépemnek megfelelő lynnfield topikban. Ennél az x58-s lapnál az 1,66-s értéket magától az xmp módból lőtte be magának a lap. A proci nincs agyonhajszolva, 1,209 v-t kap - szintén ráhagytam az alaplapra. Nem hiszem, hogy az az 1 századvolt túlfeszültség megártana a memóriáknak. Igaz a bclk emelése miatt, így is 1740 MHz felett üzemelnek az 1600-s ramok.
-
Heffi
őstag
válasz
-volkovy- #29861 üzenetére
Igen, csak aza a kérdés, hogy idle-ben (remélem jól használom a kifejezést) is 3050-n pörög, vagy akkor visszaveszi, mint ahogy a Tmonitor jelzi. Annyi változást vettem észre, ha engedélyezem a Power menüben az energiagazdálkodást (C state, vagy hogy hívják), akkor változik a V core, ha meg letiltom, akkor fix értéken (1,2xxV) marad.
Van ez az inteles turboboost gadget, az sem folyamatosra jelzi a 3050-t.
A nagyobb eltérés a memónál van, biosban 1453 MHz, míg oprendszer alatt 1743 (871,6*2)-t mutat.
-
Heffi
őstag
Hali!
Javítgattam egy x58-s fagyós gépet. A problémát itt feszegettem. Végülis megcsináltam, vagy megjavult,- de már kb 1 hete megy szinte folyamatosan.
Valamit azonban (sokmindent) nem értek: Ellentmondás van a bios beállítások és az oprendszer alatt mért/kijelzett paraméterek között.
Most akkor milyen frekin dolgozik a proci illetve a memória?
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
Csevegésre használjátok a friss, ropogós OFFtopicot!
- Sub-ZeRo: Euro Truck Simulator 2 & American Truck Simulator 1 (esetleg 2 majd, ha lesz) :)
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- Allegro vélemények - tapasztalatok
- Veszprém és környéke adok-veszek-beszélgetek
- Eredeti játékok OFF topik
- HDD probléma (nem adatmentés)
- Kínai és egyéb olcsó órák topikja
- Mini-ITX
- Wuthering Waves
- Windows 11
- További aktív témák...
- Csere-Beszámítás! Számítógép játékra! R5 5500 / RX 5700XT / 32GB DDR4 / 256GB SSD + 1TB HDD
- Apple iPhone SE 2020 64GB, Yettel függő, 1 Év Garanciával
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i5 12400F 16/32/64GB RAM RX 7600 XT 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- Tablet felvásárlás!! Apple iPad, iPad Mini, iPad Air, iPad Pro
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i5 14600KF 32/64GB RAM RX 7800 XT 16GB GAMER PC termékbeszámítással
Állásajánlatok
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest