Hirdetés
- Computex 2025: új VGA-k és CPU-k az AMD előadásán
- Nikon Z MILC fényképezőgépcsalád
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- NVIDIA GeForce RTX 3060 Ti / 3070 / 3070 Ti (GA104)
- Azonnali alaplapos kérdések órája
- Gaming notebook topik
- Steam Deck
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- TCL LCD és LED TV-k
- AMD Navi Radeon™ RX 9xxx sorozat
Új hozzászólás Aktív témák
-
HSM
félisten
válasz
pitbull93 #19113 üzenetére
1. hsz....
(
)
-
fsb1000
nagyúr
válasz
pitbull93 #18268 üzenetére
Nem. 1 db PWM szabályozású ventilátort. Az alaplap jól végzi a dolgát és automata.
Nálam 3 db PWM-es venti van az alaplapra kötve, 2db gyengébb AC (a PWM elágaztathatóság miatt) és egy Sharkon. De lehetne más is... a jobb ventik között nincs nagy különbség.
Az AC-k picit hangosak magas fordulaton, de a lap úgy is 1000rpm alatt tarja öket.
Ha meg játszom, akkor a VGA ventije mindent elnyom, viszont a proci melegedése beindítja a ház szellőztetését.
A ház belső hőmérséklete legalább annyira fontos mint a jó cpu hűtő. -
Cyberpunk
félisten
-
HSM
félisten
válasz
pitbull93 #17593 üzenetére
Persze, 100%-ig egyetértek veled. Azért is írtam, amit írtam.
(#17594) Nippon: Ezért is marad nálam még jóideig a 4890... Azzal nincs semmi gondom, teszi a dolgát és kész.... Aztán majd lecserélem, ha lesz miért, feleannyi pénzből, és nem kelett szívnom a kezdeti driver-parák miatt sem....
Akkor fogsz csúnyán bosszankodni, ha majd az NV új architektúrája miatt kezdetben ugyanannyi nyűgje lesz, mint most az Ati-nak... De ne legyen igazam...A GT200-ak se voltak kezdetben hibátlan működésűek, pedig ott nem volt lényegi fejlődés, igaz, hamarabb helyreállt a rend, mint az Ati-kkal...
(#17591) katt777: "Viszont sok lapban csak 1X, ami nevetségessé teszi a hosszú slotot."
Nem másztam bele nagyon a témába, de van ilyen lap?CSak nem (nem is tudok ilyenről, de elég gáz, ha van)....
Az E758-amban jobban utánanéztem, mit tud, és 16X-8X-8X-at is tud, de ha alulra csak 1X-es kari megy (ami pl. Physx-re elég, mert 2.0-ás, 500MB/sec sebességgel, leragasztod a felesleges érzékelőket, és kész a PCIe 1X-es Physx gyorsító bármely GF-ből) akkor a felső két slot teljesértékű 16-16 sávos marad. Lehet variálni....
Nálam a Heaven teljesképernyőn kopprafagyasztja a gépet valamiért, valószínüleg a védelmi progimmal akad össze....(Comodo) Mondjuk érdekes, kicsit nézegettem a bencset, és hibásan jelenik meg a fű, és egy részen leáll az egész OGL-ben...
Mondjuk nálam a hangkarival is volt baja, valami idióta üzenettel elszáll, ha nem "GAME" módban van az X-fi-m.... Azért ez elég gáz, az ilyenek miatt nem is nagyon adok arra a progira....Kéne valami normális OGL bencs.....
-
-
MPowerPH
félisten
válasz
pitbull93 #17569 üzenetére
Attól, hogy 975ee van a gépben, semmivel se kapsz több FPS -t.
Nem tudom mennyire vagy otthon a témában, főleg OC terén, de az Asus WS SC alaplapja nem átlagfelhasználónak van kitalálva. Szóval e helyett inkább vennél EVGA Classified -et, ha már sok pénzed van lapra, azzal nem lehet gondod. Ha spórolni akarsz, márpedig lehet érdemes, mivel úgyse használnád ki lapod tudását, akkor 70k környékén már nagyon jó kis lapokat kapsz, pl. Gigabyte EX58-EXTREME.
VGA az rendben van, de arra készülj fel, hogy piszok sok bajod lesz vele, mivel a driverekkel elvan maradva az AMD. Ezen nem fog akadozni semmi, az biztos.
Én is azt javaslom, hogy rakj bele 2db SSD -t, nem fogsz csalódni, nagyon nagyot fog szakítani.
Táp terén min. egy 700W -s. Ha minőségit akarsz kiemelkedő hatásfokkal, akkor HX750, vagy HX850 -ben gondolkozz. Ezek modulárisak, és 89-91% között van a hatásfokuk. És ezekre van 7 év gar, az mindent elmond.katt777: Persze, itt mindig az általuk preferált gyártónak a termékét hozzák ki végén győztesnek. Azért is fordulhat elő, hogy az erősorrend nagy mértékben változik minden teszt alkalmával. Szemét dolognak tartom az ilyet, de nincs mit tenni. Azért kell összedobni egy tesztet házilag. Már csak 2 hét, és el kell kezdeni beszerezni az anyagot, amivel tesztelünk.
-
Cyberpunk
félisten
válasz
Hát játékhoz is totál felesleges lett volna 975-öst venned. Az a 975EE a 920-hoz képest semmit nem számít játékban
Kicsit meghúzod a 920-ast azt már ugyan ott vagy.
Játékhoz sosem a CPU a legfontosabb hanem a VGA. Persze ilyen erős VGA-hoz nem árt egy erősebb proci, de szvsz erre egy 920-as is bőven megteszi.
Szóval a lényeg nem lesz sosem +15 fps-ed attól hogy 975-öd van persze vannak akik szentül meg vannak győződve az ellenkezőjéről -
HSM
félisten
válasz
Ha annyira nem égeti a pénz a zsebed, akkor...
-1: Minek ilyen drága, speciális alaplap, amit valószínűleg nem is igazán tudnál kihasználni?
-2: Minek bele 5970? Az égvilágon semmi értelmét nem látom egy ilyen dögnek...Nekem a GTA4 közel maxon röccmentesen rohant már a 4890-emen is, de neked se menne magasabb beállításokon, mert nálam is az 1GB VRAM fogyott ki, az az 5970-en se több.
Sokkal több értelme van egy 5850-nek, feleannyiba se kerül, ha kevés lesz, max lecseréled egy 6850-re...És nem fogsz rajta feleannyit se bukni, mint az 5970-en...
-3: Viszont ha már belépő SSD, akkor szerintem inkább rakj 2db-ot RAID0-ba, az kicsit meggyorsítja a dolgokat (betöltési időket főleg).
-3: A TX650 pedig elég, ha nem akarsz nagyon elszállni a dolgokkal....OFF vége.
-
-
HSM
félisten
-
-
törölt tag
válasz
pitbull93 #17545 üzenetére
920, egyértelmű. A 975EE-nek tudtommal egyetlen olyan imponáló tulajdonsága van, amit a 920 nem tud, ez pedig a szorzózár hiánya. Ez viszont igazából kemény tuningnál nyer értelmet, márpedig ahogy olvastam te ilyenre nem készülsz. Minden más gyári adatát a 975EE-nek egy 920-al lehet reprodukálni, túlszárnyalni. (A többiek nyugodtan javítsanak ki ha marhaságot írtam, de az elmúlt hónapokban olvasott halom témába vágó cikk és hozzászólás után nekem ez jött le.)
-
ADAM1337
nagyúr
válasz
pitbull93 #17519 üzenetére
Most csak rábeszélni akarunk a 920-ra, és lebeszélni a 975-ről.
A 975 melett csak a szorzótármentesség szól amit te ki se tudsz használni..(És nem is fogsz.)
Mivel írtad a másik topikba, hogy tuning mentesen akarod használni a gépet.
Ha tuning nélkül a 920-as gyenge lesz valahova oda már a 975 is az lesz, de ez jó darabig nem következik be.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
Csevegésre használjátok a friss, ropogós OFFtopicot!
- Redmi Note 13 Pro+ - a fejlődés íve
- A fociról könnyedén, egy baráti társaságban
- Kínai és egyéb olcsó órák topikja
- Autós topik
- Google Pixel topik
- Computex 2025: új VGA-k és CPU-k az AMD előadásán
- World of Tanks - MMO
- Linux Mint
- A Xiaomi 15S Pro a Qualcommnak és a MediaTeknek szól
- Energiaital topic
- További aktív témák...
- Intel Core Ultra 9 285k /// Teljesen ÚJ // Üzletből, számlával és 2 ÉV Garanciával
- AMD Ryzen 5 7600 - Új, 2 év garancia - Eladó!
- Intel Core i9-9900KF 8-Core 3.6GHz LGA1151 (16M Cache, up to 5.00 GHz) Processzor!
- Csere-Beszámítás! Asus Rog Strix B550-F Gaming Wi-Fi II Alaplap + Ryzen 7 5800X3D Processzor!
- ELADÒ: Intel i5-11400F Processzor
- Honor 90 Lite 256GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- DELL PowerEdge R630 rack szerver - 2xE5-2680v4 (28c/ 56t, 2.4/3.3GHz), 128GB RAM, 10G, áfás szla
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone i5 12400F 16/32/64GB RAM RTX 3060 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- Samsung Galaxy Watch 5 Pro LTE 45mm, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Csere-Beszámítás! Xbox One X 1TB Játékkonzol Olvass! Model 1787
Állásajánlatok
Cég: Liszt Ferenc Zeneművészeti Egyetem
Város: Budapest