- Fujifilm X
- AMD vs. INTEL vs. NVIDIA
- Multimédiás / PC-s hangfalszettek (2.0, 2.1, 5.1)
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- 16 GB RAM 2025-ben? 🤨 – Ma már kevés lehet!
- AMD Navi Radeon™ RX 7xxx sorozat
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- Mini-ITX
- Milyen processzort vegyek?
- Milyen billentyűzetet vegyek?
Új hozzászólás Aktív témák
-
antikupec
csendes tag
válasz
Kurutomi #4747 üzenetére
Én nem ajánlom hogy hozzányúlj!
Inkább bízd szakemberre!Én is próbálkoztam az enyémmel, és az lett a vége hogy pukkant egy nagyot és már be sem lehetett kapcsolni.
Pedig ha elvittem volna szerelőhöz, megúsztam volna 5-6ezerrel és a mai napig használnám.
De hülye voltam, így 20ezret érő monitorom a kukába landolt, miattam.
máskor nem nyúlok ahhoz, amihez nem értek - tanultam -
Matthewsz
aktív tag
Nem lehet valahonnan leszedni egy normális színprofilt vagy hogy hívják a jobbak?
15.6-os notebook képernyőről lenne szó, de összehasonlíthatatlan a (volt) benq monitorommal a színe. Tudom, abszolút más kategória, de valamivel jobbat szinte biztos, hogy ki lehet hozni belőle...Képernyő neve Általános PnP képernyő [NoDB]
Képernyő azonosítója LGD01DF
Gyártó LG Display
Modell LP156WH2-TLC1
Gyártás ideje 2008
Maximális látható kijelző méret 34 cm x 19 cm (15.3") < wtf?
Képarány 16:9
Gamma 2.20
DPMS mód támogatás Nincs -
$mith
tag
válasz
Kurutomi #4747 üzenetére
Szia!
Nem vagyok jártas a témában, de ennyivel 'okosodtam' pár nap alatt (mióta az enyém is elszállt
):
Ez több mint valószínű, hogy kondicsere lesz, és igen utána nagy valószínűséggel működni fog újra a monitor (de ugye ez sem 100%).
1. Ha garanciás még, akkor le kell garanciáztatni
2. Ha már nem, de értesz a kondik forrasztásához és jártas vagy az elektronikában akkor cseréld ki a meghibásodott dolgokat és mérd ki az egész monitort, hogy ne fél munkát csinálj és utána pár nap múlva esetleg egy másik kondi szálljon el.
3. Ha egyik sem, akkor monitoros szakemberhez kell vinni vagy szervizbe (én is ezt tettem).Remélem tudtam segíteni, de majd jön valaki hozzáértő aki jobban felvilágosít.
-
Kurutomi
csendes tag
Üdv monitorguruk!
Ebben kérném a segítségeteket vagy a tanácsotokat.
Sajnos megfáradt a monitorom FSC L20 1W
Az fsc logó bejön utána a kép elsötétül és csak a led villog kék/sárga kombinációban.
Topic átböngészése után szétkaptam és eléggé púpos kondikat találtam a táp részén.
Ezek cseréje esetén sanszos hogy még fog működni?
Táp típusa ha ez segít:fsp043 2pi01s
Képet még nem csináltam róla,de ez pont olyan és sárgával be is jelöltem a kondikat.
(A piros nem az én művem)
-
ontheground
tag
válasz
ontheground #4735 üzenetére
Közben megoldottam.
Szóval:
Windowson a Powerstrip segített, míg OSX alatt a SwitchResX nevezetű progi volt a segítségemre. Ez utóbbi csak addig kell, amíg csinál az ember magának egy custom resolutiont a megfelelő paraméterekkel, utána a display preferencesnél, az 1440*900 felbontásnál a 75.3Hz frissítési frekvenciaként fog látszódni a beállítás, míg windowson folyamatosan szükség van a Powerstripre(meg kell venni, vagy kalóz serial).Az én ASUS VW 192S moncsimhoz a következő paraméterek lettek beállítva(talán másnak is jó lesz):
"PowerStrip timing parameters:
1440x900=1440,136,24,392,900,0,3,36,140785,2054Generic timing details for 1440x900:
HFP=136 HSW=24 HBP=392 kHz=71 VFP=0 VSW=3 VBP=36 Hz=75VESA detailed timing:
PClk=140,79 H.Active=1440 H.Blank=552 H.Offset=120 HSW=24 V.Active=900 V.Blank=39 V.Offset=0 VSW=3Linux modeline parameters:
"1440x900" 140,785 1440 1576 1600 1992 900 900 903 939 -hsync -vsync"Az idézőjelek közti szöveget kell bemásolni mindkét progiba (beillesztés vágólapról gomb a programokban)
Remélem hasznos lesz ez a hozzászólás azoknak, akik hasonlóan hozzám, az auto adjust feature miatt elcsúszott képernyőképpel bajlódnak.
-
nolika
senior tag
van egy Philips 190SW monitorom
Az utóbbi időben elkezdett villodzóni. Ez mit jelent?
Olyan mintha hullámozna a kép... -
A monitor egy Dell U2410 (A02)
Eddig a mellékelt DisplayPort kábellel használtam, de kiderült hogy pár feature (amit szeretnék kipróbálni) csak HDMI-n működik (mint pl. az xvYCC mód, vagy a 12 bit/color a 10 helyett).Nézegettem én, és láttam, hogy ehhez Category 2 kábel lenne a tuti (a Category 1-et ugye 1080i30-ra hitelesítik, nekem pedig 1200p60 kell, és nem csak 8, hanem legalább 10, vagy akár 12 bit/color bitmélységgel, szóval azt szépen túllépem -> de nem tudom mennyire parasztvakítás a Cat1/2, lehet hogy gyakorlatilag csak egy matrica...) De a márkás Cat2 kábelek elég drágák, és nem biztos, hogy akár egy szemmel is jobb lesz bármilyen HDMI kábel, mint a DP, így nem rohantam a boltba (főleg vidéken...).
Találtam itt a hardveraprón egy eladót, és megbeszéltem vele, hogy olyan kábel kéne nekem, ami 1.3-as szabványú, és átmegy rajta a 340MHz, avagy 10.2Gb/s. Ő "noname zacsis", de állítólag "High Quality" kábeleket árul. Szóval elvileg ilyet hozott ma nekem a postás (egész olcsón, úgyhogy nem emiatt pityergek, ha átbasztak...). Zacsis, de bontatlannak nézett ki. (Le volt olvasztva a zacsi szája, és kis műanyagsapka is volt az aranyozott csatlakozófejen. Nem prémium, de nem is gagyi kinézetű...)
Rádugtam a monitort a (Radeon HD5850) VGA natív HDMI portjára, és nincs kép.
Gondoltam, biztos valami hülye módot akar beállítani (bár szinte mindent lekezel a monior, de na...), így előkaptam a laptopomat, amin szintén natív HDMI port van (és ebben Geforce 8600M VGA pihen). Rádugtam, és szintén se kép, se hang.Mivel a laptopomnak saját kijelzője is van, így itt már tudtam babrálni a VGA driverrel. Próbáltam HDTV és PC módokat is, de se a natív 1920x1200@60Hz, sem az 1080p24, de még a 800x600@60Hz sem eredményezett képet (DP kábellel ezek mind működnek). De hang sem megy át (próbaképp rádugtam egy fülest a monitor kimenetére).
A képernyő mindig villan egyet (mármint csak az OSD, a windows asztalt vagy bármi hasonlót még nem láttam villanni se), ha felbontást váltok, de végül azt agyalja ki, hogy ő most lemegy PowerSaving módba, merthogy No Signal. (Ha kihúzom a kábelt, akkor azt mondja, hogy nincs kábel, és válasszak másik bemenetet...)
Próbáltam tolni egy factory resetet a monitornak, áramtalanítani, és újra, de továbbra sincs se kép, se hang. Nincs kéznél semmi más HDMI bemenetes cucc, hogy azzal is kipróbljam a kábelt.
Viszont nagyon furcsa, hogy az nvidia driver is felismerte a monitort (kiírta a nevét, a támogatott és natív felbontásokat), sőt a Moninfo program is képes volt kiolvasni az EDID-et. (Ki is listázta, hogy támogatja az xvYCC709, és a 12 bit/color módot, amik miatt HDMI-re akarom cserélni a DP kábelt.) Szóval nem teljesen halott a kapcsolat, csak kép és hang nincs (ez nálam a monitorra tereli a gyanút).
Szerintetek a kábel a szar, és vegyek valami "méregdrága" márkás Category 2 kábelt, vagy hívjam inkább a Dell-t, hogy megint hozhatnak egy új U2410-et (ez nem az első már
)
(Azt azért nem hiszem, hogy az nVidiás laptopon és az ATI-s VGA-n is egyformán szar a HDMI kimenet.)
-
adamo171
csendes tag
Sziasztok!
Van egy 3 éves Samsung Syncmaster 940NW típusú lcd monitorom. A probléma az vele hogy minden bekapcsolásnál kb 15-20 perc alatt kapcsolbe, addig villog a led és közbe ciripelő hangot ad ki , ez után bekapcsol és amíg ki nem kapcsolom hibátlanul mükődik ,de ha pl. kikapcsolom és ugy hagyom kb fél orát ,akkor utána megint 10 perc mire bejön a kép. Mi lehet a gond és lehet e javítani??
a válaszokat előre is köszönöm!
-
ontheground
tag
Sziasztok.
Olyan problémám lenne, hogy van egy Asus WV 192s lcd monitorom(1440*900@75Hz), dsub-os, és az a szokása, hogy elmászik rajta a kép. Fogja magát, és auto adjust-kor, kitolja a kép jobb szélét a képernyőn kívülre, baloldalt pedig fekete üres sáv van ennek megfelelően. Eleinte csak ritkán csinálta, mostmár folyamatosan, ezért ki se szoktam kapcsolni amikor megy a gép. Sőt, bekapcsolni is úgy szoktam, belövöm a gépet, és mivel több rendszer is van a gépen, a Mac OSX Chameleon boot menüjében kiválasztom a Windows XP menüpontot (közben, mivel felbontásváltás volt, auto adjust-ol a monitor, de itt ok), aztán amikor töltődik az XP, a Knight Rideres folyamatjelző+logós hóbelebanc után, a bejelentkezőképernyő előtt, bejön egy Windows logó, fekete háttérrel(ezt én raktam ide anno, eleinte ez segített, itt megint auto adjust-ol, általában helyesen), majd a bejelentkezőképernyő következik. Ez utóbbi bejelentkező képernyő valami miatt mostmár később jön be, így a monior auto adjust-ja kihúzza a képet képernyőről, szóval az eddigi fix-em már nem működik.
Szóval, az lenne a kérdésem, hogy találkozott-e más is hasonló monitorhibával, vagy van-e valami ötletetek valami megoldásra?
Már próbálkoztam kábelcserével, monitor driver cserével(a monitornak nincs gyári drivere, de hasonló típusoknak van, egy ideig némelyikkel jó is volt), videókari driver cserével (nvidia passzív 6200-as), driver állítgatással(szinkron, képméretek, stb).
Földelés problémára, videokártya szinkronjel problémára, vagy a monitor hibájára gyanakszom még, gari sajna már nincs. Mondjuk érdekes mód a monitor más gépeken ezeket a hibajelenségeket nem produkálja.
Valami ötlet megoldásra?
-
opel8v
tag
válasz
magic_screen #4733 üzenetére
lcd esetén az inverter trafó belső ellenállása kezd megnyúlni. crt esetén a sorkimenő környékén kell körülnézni.
-
magic_screen
csendes tag
Sziasztok,
miért van az hogy a kb. 6 éves Sony monitorom képe egyre világosabb, nem győzőm leszedni a fényerőt a mindenféle beállításokban (monitor, asztal stb). Ez az öregedés miatt van?
-
zodo
nagyúr
válasz
Whaazzup #4730 üzenetére
Köszönöm az infót.
Eddig és most sincs baj a monitor képével.
Led viszont, mint anno írtam valamilyen össze-vissza pulzáló jel alapján villogott.
Később folyamatosan világított, de halványabb fénnyel, mint az eredeti.
Mostanra, teljesen sötét, mármint a kék szín.Múltkor elírtam a sárga ledre (stndby) vonatkozó megfigyelésem, mert ha kézzel kapcsolom ki a monitort akkor a sárga sem világít, de ha leállítom a gépet akkor jelzi a stanby állapotot, sárga fénnyel.
Mindegy, nem zavar, de ha rosszabbra fordulna a helyzet ( képileg is vacakolna) akkor viszem a szervizbe.
-
Whaazzup
senior tag
Szia.Igen lehet inverter trafó is,de ha komolyodik a hiba akkor sokkal durvábban fog jelentkezni.PL(Nincs kép a led villog,nehezen indul,remeg a kép,csíkoz,sűrűn kikapcsol,STB)
De lehet hogy egyszerűen csak a kék szín ment el a ledből ezért a sárga szín.
Válasz:#4711) babicsbalu általában a legtöbb csík,folt,villogó pixel,kiégett pixel,teljes vagy 1/3-os szín sáv,felhősödés,mind kijelző hibára utaló jel.A te esetedbe ha megnyomod az ún,üveget eltűnik a csík ez bizony panel csere.ÜDV.
-
StarZ3r0
tag
Elnezest, hogy ebbe a topicba is beleirok, de talan ide jobban illik:
Szoval a velemenyetekre lennek kivancsi:
Mennyire meglepo az, hogy mar a 3.-ik monitort szalitottak ki nekem es mindegyik pixelhibas? Az elson csak a feheren latszodott a hibas pixel, a masodikon tobb alapszinen, a mostanin meg a piros es magenta szineken van 1 fekete hibas pixel (feheren is latszik halvanyan). Mindharom esetben teljesen mas helyen volt a hibas pixel.
Samsung 2494HM a tipus, direkt azert vettem ilyet, mert van ra ilyesfele garancia.
De kicsit kezdek elbizonytalanodni, hogy 3bol 3 pixelhibas.
Ez tenyleg ennyire altalanos? Vagy csak pont rosszakat fogok ki? Hibas szeria?Elore is koszi a valaszokat.
-
utgyuru
aktív tag
Sziasztok!
Az miért van, hogy néhány weblapnál a monitor képe olyan fura, de csak a háttérnél. Kicsit villog/vibrál, nem tudok rá jobb szót. De nem az egész weblap, csak a háttérnél, annak is csak egy része. Ez miért van? Lehet, hogy meg fog hibásodni a monitor? Asus VW192 monitorról van szó.
-
$mith
tag
Sziasztok!
Valaki foglalkozik esetleg Székesfehérváron monitor javítással?Tegnap úgy döntött a Samsung 940N-es monitorom, hogy többet nem ad képet. Led világít rajta, 'búg'
is (kap áramot) meg minden, de képet nem ad tök fekete. Szóval ezt kellene valakinek megszakérteni, meg (talán) a d-sub kábeljét kipróbálni.
(Garancia !109! napja járt le GRAT
Samu
)
Most a 15"ös CRT-m szép képet ad csak 1 óra után kifolyik a szemem...
-
madd dogg
senior tag
Hali. Nem találtam "Azonnali monitoros kérdések" topicot, így itt szeretném feltenni a kérdést. Egy javítandó pc-t akarok rákötni a monitoromra VGA bemenetre, a saját gépem pedig DVI-re van kötve. Így egyszerre tudnám használni a 2 gépet a bemenetek közötti váltással. Van ezzel bármilyen probléma, okozhat bajt a monitornak, vagy nyugodtan használhatom így? (Benq G2420HDBL)
-
Roxy27
tag
Hát ez így első hallásra kondi problémára utalhat...Ha már csináltál ilyet vedd le a burkolatot (táp kihúz!) és nézz rá az elkókra (azok a hengeres fém tetejű cuccok) Nézdd meg nem-e púpos valamelyik...főleg táp környékén... a kora miatt, ami tetszetős...
előfordulhat, hogy már kezdenek kiszáradni, vagy esetleg kifolyni. Ez egyébként nagyon gyakori alaplap hiba is.
Ha kihúzod azért lehet jó, mert akkor szép lassan kisül... utánna jobb szokott lenni.
De ha ez van, akkor hamarosan megadja magát. Nézesd meg szakival... mert a kondi csere nem drága dolog, és utánna még akármeddig elmehet a jó kis moncsi
Zsolt -
zodo
nagyúr
válasz
Whaazzup #4714 üzenetére
Szia!
Igen. Jól emlékszel, minden rendben van a monitor képével.
Egyedül ez a visszajelző led, nem okés. Most kapcsoltam be a gépet és kéken már egyáltalán nem világít, de ha kinyomom kézzel vagy leállítom a gépet akkor a sárga szín látható.Azt mondod, lehet Inverter? Az valami trafó ? (hirtelen google találat)
Kihatással lehet a monitor további működésére is, nem csak a visszajelző ledre?Amúgy még garis, valamikor az ősszel vettem.
-
-
JAckass6
tag
válasz
El Kebir #4707 üzenetére
semmi nem történik, bekapcsolás után marad power saveben, ahogy addig is volt, nem belépés közben veszti el a jelet. próbáltam másik monitorral, nem a VGA a hibás... kábelt is cseréltem, azzal sincs gond. mellékesen tegnap este óta megint működik rendesen, de még mindig érdekelne, mi is volt a baja
-
Ziz
csendes tag
Sziasztok
Vettem egy V7-es 22col lcd-t.(új de 2.5 éve gyártva)
Ha a kontraxot és fényerőt leveszem 0-ra akkor is vakít,a videókártyán feleztem őket és a monitoron vissza 50-re még elfogadható és legalább már finomítható.
Kérdésem az lenne hogy ez hiba v normális jelenség? -
scream
veterán
Az miért van,hogy ha a monitoromat (Samsung 223BW) bekapcsolom,akkor egy vízszintes fekete csík van benne (pixelek nincsennek) és ha nyomogatom egy darabig akkor eltűnik,de nem egyből ... lehet nem a nyomogatástól tűnik el,hanem bemelegszik vagy ilyesmi ?
de gondolom ez nem normális,hogy ott az a csík ...
panel szarakszik ?
-
Berjoe
csendes tag
Sziasztok,
Mi lenne a véleményetek az alábbi esetben?
Van egy Samsung 205BW típusú monitorom, és az egyik napról a másikra a közepén egy zöld csík látható. Mintha egy pixel hiba lenne, csak teljesen végigfut a monitor közepén szép zöld sort generálva nekem oda :-)
A kérdésem az lenne, hogy érdemes-e szervízbe vinni és ott hátha tudnak vele valamit csinálni, (nem garanciás már), vagy inkább vegyek egy újat?Köszönöm a válaszokat,
Üdv,
Berci
-
klambi
addikt
szevasztok!
olyan gondom lenne hogy van 1 sony 40" es tv és gépen hdmi kábellel szeretnék rá csatlakozni, de mikor rákötöm a hdmi-kábelt lefagy az egész gép. ez mitől lehet?
-
JAckass6
tag
sziasztok! olyan problémám támadt, hogy bekapcsoláskor van, hogy a monitor nem kap jelet. megy a gép, de a monitoron nem jelenik meg semmi, pedig ugye be van kapcsolva.. aztán egy ki-be kapcsolás után újra van jel. amikor energia-takarékos módon 5 perc után kikapcsol, és letütök egy billentyűt, szintén nem tér vissza. megint monitor ki-be kapcs és működik. soha nem láttam még ilyet, valakinek van bármi ötlete? egy 2 éves BenQ 22"os TFTről van szó...
-
-
AMD Pista
tag
Sziasztok!
Összekötöttem a számítógépemet a tv-vel hdmi kábellel.
A tv-n csak csíkok látszanak, nem tudom, hogy mi lehet a baj!
Segítség?
Ezt állítottam be:
http://www.kepfeltoltes.hu/view/100724/asztal_be_ll_www.kepfeltoltes.hu_.jpg
-
Új hozzászólás Aktív témák
- Google Pixel 9a - a lapos munka
- Fujifilm X
- Kerékpárosok, bringások ide!
- Netfone
- AMD vs. INTEL vs. NVIDIA
- Honor 400: renderkép és európai ár is kiszivárgott a telefonról
- BestBuy topik
- PlayStation 5
- Multimédiás / PC-s hangfalszettek (2.0, 2.1, 5.1)
- Az Amazfit GTR és GTS 3 is szemrevaló lett
- További aktív témák...
- FÓLIÁS! LG UltraGear 27GP850-B GAMING IPS Monitor! 2560x1440 / 165Hz / 1ms / FreeSync / G-Sync
- Samsung SyncMaster S22A300B
- Eladó egy 34" GIGABYTE M34WQ Ultrawide 144hz gaming monitor!
- Gyári ergonomikus monitor karral 31,5" 4K UHD HDR10 monitor 32UN880-B
- AKCIÓ! Xiaomi G34WQi 34 UWQHD 180Hz 1ms monitor garanciával hibátlan működéssel
- Épített KomPhone R5 4500 16GB RAM 240GB SSD RX 6500 XT 4GB GAMER PC termékbeszámítással
- iKing.Hu - Honor Magic 5 Pro 5G - Használt, újszerű állapotban, ajándék tokkal!
- Xiaomi 10W töltő nem használt
- Apple iPhone 13 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- LG 27GP850P-B - 27" NANO IPS - 2560x1440 - 180Hz 1ms - NVIDIA G-Sync - AMD FreeSync - HDR 400
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest