- Azonnali informatikai kérdések órája
- Milyen HASZNÁLT notebookot vegyek?
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- Nem tudja garantálni a TSMC a tiltólistás cégek kizárását
- NVIDIA GeForce RTX 5070 / 5070 Ti (GB205 / 203)
- Riasztó topik
- Házimozi belépő szinten
- Hobby elektronika
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- OLED monitor topic
Új hozzászólás Aktív témák
-
mezis
félisten
Üdv.!
CCFL csöves vagy LED háttérvilágítású ?
(Ez utóbbira tippelek. Egy LED csoport lenne időszakosan zárlatos ?)
A monitor pontos típusa ?B0V9B: A leírtak alapján lehet akár csak a tápegység túláram védelmének működése az a kattogó hang.
Egyszerűbb estben csak egy elkó lett zárlatos, de lehet ennél sokkal nagyobb baja is. -
Reinu
tag
Hali
Több, mint 5 éves Benq LCD monitoromon a képen látható jelenség jön elő egyre gyakrabban, bekapcsolás után magas sípoló hangot hallok. Néha egy ki-be kapcsolás megoldja a problémát, van viszont amikor percekig pihentetnem kell a monitort. Feltételezem elég komoly a dolog, mindenképpen szeretnék venni új monitort, de ha van rá mód és olcsó lenne a javítás, akkor másodlagos monitornak megtartanám. Volt már valakinek hasonló hibája? Érdemes lehet javítani? A sötét folt egyébként változó, hogy hol jelenik meg a képernyő alján, legrosszabb esetben kb a kép egyharmadáig kiterjed, de van amikor hetekig nem is jelentkezik.
-
B0V9B
tag
Samsung TV-m ma megadta magát, miközben néztem.
Nem történt semmi különös, csak olyan hangot adott ki, mikor ki szoktam kapcsolni... de azóta nem lehet visszakapcsolni, hiába próbálgatom, a zöld jel nem jelenik meg és hang sincs.
Nem mai játékos már - előfordulhat, hogy valami kiégett benne? -
mezis
félisten
-
-
Tompo92
senior tag
Sziasztok...
Másfél hete megérkezett a megrendelt DELL S2415H típusú monitorom..
Most vettem észre hogy teljesen fekete képnél it-ott a széleknél picit világosabb ködfoltok vannak, amit ha megérintek a káva résznél változik, mintha rosz lenne a ragasztás vagy nemtuom, ez hibának számít?
barátnőm LG tv-ja is ilyen új kora óta ő nem foglalkozik vele, különösebb problémát nem jelent, de engem speciel zavar..Csak fekete képnél ilyen, mikor bármi más van a képernyőn ezt abszolút nem látni.. -
Songo
senior tag
Sziasztok
Nem tudom hiba vagy nem hiba de halál idegesítő.
ASUS ROG monitor. tegnap vettem. Van bele épített fps számláló. Nemtudom hogy de tegnap végre sikerült kikapcsolnom. Erre ma gép indítás és megint ott világít sarokban :S egy film esetén rohadt zavaró. winben csak szimplán dühítő.hogy kell kikapcsolni
köszi
-
jacint78
addikt
válasz
bence94011 #19337 üzenetére
Az AMD-ét ismerve a driverben keresd a hibát szerintem.
-
bence94011
csendes tag
HellÓ!
Hiba Samu 27vf390 monitor freesync 2HDMI bemenet van. a FreeSYNCES HDMI1 ha az amd380x ből jön a kép akkor fekete az egész AMD karival csak HDMI 2 tudok képet juttatni de ez ugye nem tudja a free syncet stb. HDMI1 működik intelről. Mi lehet a hiba miért nem küld képet? tanácstalan vagyok már végleg.....
-
Kevin1625
csendes tag
válasz
Richvargas #19298 üzenetére
Szia!
Egy hónapja szereztem egy pont ilyen monitort és nekem is pont ez volt a problémám. Nekem AMD videokártyám van a laptopban, a Catalyst Control Centerben nem lehet egyéni felbontást hozzáadni, de úgy tudom, az NVIDIA illesztőprogramoknál van lehetőség erre, ott esetleg próbáltad?
Üdv!
-
jacint78
addikt
válasz
misi_belucci #19334 üzenetére
Akkor megvan a válasz.
-
jacint78
addikt
válasz
misi_belucci #19332 üzenetére
Ez érdekes, a leírtak alapján azt mondanám, hogy hibás a monitor vezérlője, de biztos, hogy a gép jó? Kipróbálnám másik géppel.
-
misi_belucci
tag
válasz
jacint78 #19331 üzenetére
Gép bekapcs, monitor bekapcs. A monitor logója bejön (BenQ felirat), utána 2-3 villanás (fehér háttér 1-1 tized másodpercig). Ezután már csak annyit ír, hogy "Nem érzékel jelet". Utána fekete kép, háttér világítás van.
Bocs, rosszul írtam, a menüt nem tudom állítgatni, csak váltani dvi és vga között. -
jacint78
addikt
válasz
misi_belucci #19330 üzenetére
Mi az, hogy jelet nem kap? Ha menüben lehet lépkedni, akkor valaminek kell történnie mert az csak akkor lehetséges, ha jelet kap, leszámítva a bemenetválasztást, ha olyan a menü. Próbáld konyhanyelven leírni, hogy mit produkál a monitor, mikor mi van a képen.
-
misi_belucci
tag
Üdv!
Van egy BenQ gl941-es led monitorom, ami nem kap jelet vga-ról és dvi-ról sem.
A monitor bekapcsol, BenQ logó bejön. menüben is tudok lépkedni, de jelet nem kap.
2 gépen is próbáltam, több kábellel is.Mi lehet a baja? Érdemes-e javítani, vagy kuka?
A választ előre is köszönöm! -
Nexon19
újonc
válasz
jacint78 #19319 üzenetére
Üdv ismét.
hiszed vagy sem eddig a monitor áramtalanítva volt csak kíváncsiságból újból kipróbáltam és láss csodát
http://www88.zippyshare.com/v/IQvDGIlS/file.html
nem javult meg teljesen.Van halvány vibrálás a bal oldalán, de nincs csikozás.Van videó is de alig látszik rajta nagyon kell figyelni.kb 5 percig hagytam bekapcsolva nem mertem tovább,de ez idő alatt nem kezdett csíkozódni
Akkor lehet a táp a hibás vagy ez még mindig a kijelző hibája? -
geratta
újonc
Hello!!!
Nekem egy olyan problémám van hogy kb fél éve vettem egy acer z35 monitort és pár hete azt vettem észre hogy a sötétebb árnyalatok 1-2cm es utánhúzást produkálnak inkább a fekete a szürke szinnel.A világos élénk színek tökéletesek.Az lenne a kérdésem hogy már próbáltam másik géppel is de sajnos ott is ez a tünet van,valaki találkozott már hasonló problémával? Előre is köszönöm!!! -
Nexon19
újonc
válasz
jacint78 #19313 üzenetére
Ettől féltem...Gondolom javítani csak kijelző cseréjével lehet.Nem kételkedek szakértelmedben csak annyit szeretnék kérdezni hogy ezt 100% ra biztosan tudod mondani?nem utalhat ez másra a hiba?pl megpróbálni a panelt átmelegíteni stb
Köszönöm válaszod eddig is sokat segítettél -
jacint78
addikt
válasz
Dyingsoul #19314 üzenetére
Leírva nem lehet azonosítani a hibát, látni kellene tehát egy fénykép jöl jönne. A kép készítésekor ne ess abba a hibába, hogy közelről fényéképezed a kép egy részét, hanem a teljes monitor látható legyen a képen.
scarabeus86
Esélyes, hogy idővel teljesen meg fog dögleni.
-
scarabeus86
tag
válasz
jacint78 #19313 üzenetére
Előbb ki-be kapcsoltam, működik normálisan, igaz késő reggel óta megy, jól be van már melegedve. Ha 10-15 perc után kapcsolom ki-be, néha áll így csak helyre, a fekete képernyős LED kikapcsolós módszer hatásosabb. Olyan ez mint a régi orosz autók, azok is köhögnek míg be nem melegszik a motor.
-
Dyingsoul
veterán
Sziasztok!
Vacsi új monitor a következőt produkálja:
Az adott színbeállítások teljesen eltorzulnak, olyan zöldes lesz a képe, majd vissza és megint zöldes. Teljesen random, nem tudom mitől váltakozik a képe. Olyan, mintha az egyik szín talán a piros kimenne belőle néhány másodpercre, de van hogy sokáig ilyen marad.Monitor: ASUS VS228DE
VGA: HD4670.
D-Sub-on keresztül csatlakozik. Friss telepítésű gépre lett rákötve, egyébként win re-install alatt is csinálta. (3-szor kellett feltenni a win7-et, egy másik HDD probléma miatt) -
jacint78
addikt
válasz
scarabeus86 #19312 üzenetére
És mi történik, ha némi üzem után ki-majd mindjárt bekapcsolod?
Nexon19
Ez egyszerű, meghalt a kijelző.
-
scarabeus86
tag
válasz
Kernel #19309 üzenetére
Az energiatakarékos módnál pont hogy nem kapcsol le a háttérvilágítás. Viszont így nem javul meg bekapcsolás után a monitor képe, hiába fekete minden, próbáltam. Szóval pont fordítva működik ez. Persze miután jó lett a kép, aktiválhatom a takarékos módot, bármit állíthatok megfelelő marad a fényerő, csak ha hosszabb állás után bekapcsolom, akkor sötétebb a bal alsó saroknál. Ekkor kell sötét képernyővel le-felkapcsoltatni a ledeket, és úgy javul meg.
Nexon19: Érdemes a Link gombot használni, így kattinthatóak lesznek.
Zippysharet felejtsd el, mert rákattintva a videóra bejött valami vírusos oldal is. Videót Youtubera töltünk fel, az vírusmentes. -
Nexon19
újonc
Sziasztok
Egy kérdéssel fordulnék hozzátok.
A problémám a következő:
Kb 2 hónapja vásároltam egy használt Samsung s27a650d led monitort, kipróbáltam megvétel után semmi gond nem volt vele 1 napig használtam most, hogy szükségem lenne rá egy hét után megadta magát
Nem igazán tudom elmagyarázni mit csinál inkább küldök egy képet meg egy videót mert kép alapján nem hiszem, hogy sokat látni lehet.Úgy kezdődött, hogy elkezdett a képernyő alja vibrálni aztán fél óra múlva már így csinál mint a videóban.
Okozhatja e a hibát, hogy nem az eredeti a tápegysége?Samsungnak Samsung gyártmány csak nem ehhez a modelhez való.
az adatai :
AD-3014STN
14v 2,14A 30Wu.i: Nem a bemenő jellel van gond.Mikor felugrik az "ellenőrizze a jelkábelt" kis ablak már az is vibrál.
Remélem tudtok adni némi útbaigazítást. Előre is nagyon köszönöm(nem azért vibrál a kép mert mobilról vettem fel hanem valóban így csinál) nyugi nem vírus nyugodtan letölthetitek
https://prohardver.hu/dl/upc/2017-04/11/559392_wpo6qyj8tnzbn4zd_20170411_172927_2.jpg
https://prohardver.hu/dl/upc/2017-04/11/559392_eovrj8jzciisuiup_20170411_173006_2.jpg
http://www113.zippyshare.com/v/ZvHtkLKg/file.html -
Kernel
nagyúr
válasz
scarabeus86 #19308 üzenetére
Talán az energiatakarékos mód aktiválja, mert egyébként, amelyik tudja ezt az elsötétítő funkciót, azt általában ki is lehet kapcsolni.
Az lehet, hogy local dimminget nem tud, mivel régebbi fajta.
-
scarabeus86
tag
válasz
jacint78 #19306 üzenetére
Ehhez én nem értek. Kérdés mennyiért csinálnák meg itt Debrecenben. Nem akarok kifogni valami lehúzós szakit aki kiszállással együtt elkér vagy 15-20 ezret, akkor inkább veszek másikat. Bár ha továbbra is tudom így használni, kibírom ezt a napi 5-10 percet amíg megjavul, úgyis egész nap megy a gép.
Másrészt elég régi ez a monitor, ha megcsináltatnám lehet pár hónap múlva más baja lenne.Kernel: Monitoromon nem találtam ilyen beállítást. Képnézegető a felső sarokban kiírja a kép nevét, hiába fekete, ezért maradtam youtubenál. Böngészőt amúgy is megnyitom.
-
Kernel
nagyúr
válasz
scarabeus86 #19305 üzenetére
És ha kikapcsolod a dinamikus kontrasztot, vele együtt a local dimming funkciót?
A dinamikus kontraszt sötét képnél leveszi a háttérvilágítást, a local dimming pedig a képtartalom sötétebb részeinél. Ezek nélkül lehet élni, sőt sokakat idegesít is. Ha letiltod, az annyiból is érdekes lenne, hogy vajon mit lép erre a monitor.
Egyébként az komoly, hogy elindítasz egy böngészőt és egy Youtube videót, mert egy full fekete képet másképp nem sikerült produkálni?
-
jacint78
addikt
válasz
scarabeus86 #19305 üzenetére
Akkor valószínűleg a led driver hibás, IC-ét cserélnék rajta, ha külön IC vezérli.
-
scarabeus86
tag
válasz
jacint78 #19296 üzenetére
Sikerült "megszerelni" a monitort. Bekapcs után várok 5-10 percet hogy bemelegedjen, aztán elindítok egy black screen videót teljes képernyőn. Ekkor automatikusan kikapcsol a LED háttérvilágítás, mert teljesen sötét minden pixel. Néhány sec múlva megmozgatom az egeret, ekkor visszakapcsol a LED, és így már jó a fényerő egészen kikapcsolásig.
-
Kernel
nagyúr
válasz
kocsisdavid5 #19300 üzenetére
Digitális bemenetnél nem is lehet, letiltódik az Auto Adjust. Analógnál kellene lenni.
Képkilógás pedig lehet többféle, lehet más oka is.
-
jacint78
addikt
válasz
Richvargas #19302 üzenetére
Hát ezt én sem.
-
jacint78
addikt
válasz
kocsisdavid5 #19300 üzenetére
Ha szimpla gombnyomásra nem akarja magától beállítani, akkor valamelyiket lenyomva kell tartani hozzá.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- LG UltraGear 27GR95QE-B Gamer Oled Monitor!27"/2k/240hz/0,03ms/HDMI 2.1/Konzolhoz is
- Dell 27" 2K 2db kisebb karc a képen! P2723D 27" IPS panel 2560x1440 QHD Pivot HDMI
- LG Ultragear 27GP850-B Gamer monitor!27"/2560x1440/Nano IPS/180hz/1ms/Freesync-Gsync/HDR/Garancia
- Új monitor állvány - csak össze lett szerelve
- LG UltraFine 27UN880P-B 4k Ergo Monitor!27"/UHD/IPS/HDR10/DCI-P3 95%/Freesync-G-sync/Type-C/Mac komp
- AKCIÓ! Microsoft Surface 5 13,5 notebook - i5 1235U 8GB RAM 256GB SSD Intel Iris Xe IGP 27% áfa
- Lenovo Yoga Pro 9 (16IMH9) - Intel Core Ultra 9 185H, RTX 4060, 32GB, érintős ELKELT
- BESZÁMÍTÁS! ASRock B550M R5 5600X 32GB DDR4 512GB SSD RTX 3060Ti 8GB Fractal Design Nano S 600W
- Csere-Beszámítás! Huawei Matebook D15 R7 3700U / 8GB DDR4 / RX Vega 10 / 150GB SSD
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 5 5500 16/32/64GB RAM RTX 4060 8GB GAMER PC termékbeszámítással
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest