- Szünetmentes tápegységek (UPS)
- AMD Navi Radeon™ RX 7xxx sorozat
- Fujifilm X
- AMD vs. INTEL vs. NVIDIA
- Multimédiás / PC-s hangfalszettek (2.0, 2.1, 5.1)
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- 16 GB RAM 2025-ben? 🤨 – Ma már kevés lehet!
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- Mini-ITX
- Milyen processzort vegyek?
Új hozzászólás Aktív témák
-
Mikisys
őstag
válasz
Tamás24 #19044 üzenetére
Előbb meg kellene nézni, hogy be van-e dugva az antenna a készülékbe, illetve, hogy jó-e a csatlakozása?!
A vehető adók be vannak állítva?
Nem lett frissítve a firm, vagy valami?
A frissítés után elszállhat minden beállítás és újra kell installálni a TV-üzemmódot.
Ha mindezek nem fordulhattak elő és minden rendben van, akkor viszont javaslom valamelyik szervizt megkeresni a hibával, mert nem valószínű, hogy egy púpos kondi a jelenség okozója.Üdv!
-
Norman M249
tag
Szia! Géppel együtt indul, másik vga-val nem néztem, csak másik gépre lett kötve, viszont a párom gépének a monitorával, nem csinálta, viszont érdekes ez a bemelegedési dolog, mert mindig akkor csinálja, ha hosszabb ideig ki van kapcsolva! alaplapi vga nincs, csak egy 6870, lga 775 rendszer, nem mai darab!
-
mezis
félisten
válasz
Norman M249 #19046 üzenetére
Üdv.!
A monitort előre bekapcsoltad vagy a PC-vel együtt indul ?
Ki kellene zárni a PC-d monitor vezérlőjének "bemelegedési" idejét. Másik (alaplapi ?) monitor vezérlő ? -
Norman M249
tag
Sziasztok!
Adott egy Dell 2314h monitor, ami következő anomáliát produkálja boot alatt,csak ennyi fotot tudtam löni,mert amilyen gyorsan jön, úgy el is múlik, volt olyan is hogy a win10 betöltése elött megjelent keresztben egy víszintes kb 2cm vastag lila csík ,de 2 sec alatt el is tünt.
A vga Tesztelve Furmarkal stress és stability 1-1 óra, alkalmazások, játékok, filmnézés során teljesen hibamentes. Amd 6870 1gb vga, Crimson nongcn Beta 16.2 win 10-8 64bit, előtte Catalyst 15.7.1 win10 64bit.
Párom gépével nem produkalta a hibát boostnál és alkalmazások során sem, az Ő monitora sem produkálta az én gépemmel kb 30 restartot követően sem.
Ötlet?
Előre is köszi!
-
Tamás24
tag
sziasztok.
Van egy LG m228wa-bw monitor/tv-m.
A monitor része tökéletesen működik azonban a tv tuneren fekete minden. Van rá esély hogy ha szétszedem akkor egy rossz kondi vagy egy törött tuner forrasztásláb a ludas, vagy rosszabb lehet a helyzet?
Köszönöm előre is az időt amit a válaszra fordít valaki. -
válasz
kirusz1 #19040 üzenetére
Ha csak nem akarod szétszedni, akkor ez ilyen marad. És szétszedés után is max 5% esélyt adok neki, hogy javítani lehet.
brandarchi
Kondi jó ötlet. Azt lesd még meg, hogy ha megvilágítod közelről egy erős leddel (telefon fotóled) akkor nincs-e kép. Lehet, hogy csak a háttérvilágítás haldoklik? -
brandarchi
tag
Régi kártyával VGA porton jól megy. A DVI porton pedig nem. Emlékszem azért kellett VGA porton használjam a régit mert azt gyanítottam, hogy a DVI kábel rossz...aztán új kari vételekor vettem DVI kábelt is újat. Ekkor kiderült, hogy a régi kábel is jó -.- ...sajnos máskép nem tudom ki próbálni mert csak a DVI a két periféria közti közös. Annyi szent, hogy a videókártya jo mert ma tvbe beköttem és hdmi-vel tökéletesen ment full HDba...szóval a monitor a hibás....
Most olvastam, hogy jobb ha megnézem a kondenzátorokat mivel tényleg csinál arra utaló hibákat...pl most is bekapcsolom a gépet, utána be a monitort és szegénykém sötét, a bekapcsolást jelző led meg villog halványan mintha gyomormenése lenne...reggel első dolgom less szétkapni, hogy ha púpos a kondi akkor még a hétvége előtt tudjak beszerezni újjat.Esetlek kondin kívül másra gyanakodtok?
-
válasz
brandarchi #19038 üzenetére
Oh, akkor elsőkörben egy másik kábellel kellene megnézni, vagy ezt kihúzni, visszadugni.
Ha megvan még a régi kártya azzal kipróbálni. -
brandarchi
tag
ez most jelentkezett amikor vga-t cseréltem...1gbrol gtx 1050 tire
DVI kabel mert a monitoron csak vga meg dvi port van, a vkartyan meg dvi es hdmi...lg flatron lw400 valami iklyesmi, mar reg nincs hozza tamogatas, cirka 12 eves monitor de jol ment eddig...
erdekes, hogy neha helyre jon ...multkor butykoltem es veletlen helyrejott, jol ment most meg rezolucioa lefagyott (megint)sryy az ekezetekert
-
válasz
brandarchi #19035 üzenetére
És mindig is így működött a monitor, vagy ez most jelentkezett?
Cseréltél valamit amikor előjött a hiba?
Milyen kábelen van rákötve?
Milyen monitor? -
brandarchi
tag
válasz
brandarchi #19025 üzenetére
sziasztok
egy olyan problémám lenne, hogy ha kikapcsolom a gépet a monitor kis idő után (kb 5 perc) ki-be kapcsol magától. Elég idegesítő és gondolom nem is tesz jót neki. Ezért kikapcsolom magát a monitort is (a rajta levő gombbal) aztán mikor visszakapcsolom mindig kell várjak kb 15-20 percet amíg hajlandó bekapcsolni. Mindezek mellett néha a felbontással is gond van mert minden héten eljátssza, hogy nem képes 800x600 és 1024x768 felbontásokon kívül megjeleníteni. Aztán valahogy sok újraindítás után eddig mindig helyre jött...most nem akarsenki? :S
-
válasz
kirusz1 #19030 üzenetére
Milyen monitor? Képet mutatsz róla?
Az ilyen hiba szvsz lehet azért, mert meghalt egy sor pixel, látatlanban erre gondolnék.
Azt megpróbálhatnád, hogy a monitor két szélét megfogva minimálisan megtekered ellenkező irányba, hogy meghajoljon a panel. Persze ésszerű keretek között. Nem tudom milyen kialakítású a monitor és ez egyáltalán lehetséges-e.
Az is lehet, hogy a kijelző vezérlő és a kijelző közötti szalagkábelen van kontakt.
Javítani vagy panelcserével lehet, vagy ha kontaktvan akkor gányolva.
Normál esetben a csere az ésszerű döntés -
válasz
kisbancsa #19028 üzenetére
OMG
Jól látom ez egy 400+ ezres monitor??
Nem akarlak elkeseríteni, de egy monitor legértékesebb alkatrésze maga a kijelző, ami nálad kuka. Ehhez a panelt kell cserélni, ami még az is lehet, hogy többe fog kerülni, mint az újkori ára a monitornak. (Szerviztapasztalataim szerint a vételár 60-110% között lehet majd a javítás költsége.)
Egy próbát megér, ha fel tudod venni a kapcsolatot a gyártóval, vagy szervizzel, de sok jót nem jósolok neki.R.I.P.
-
kisbancsa
senior tag
válasz
brandarchi #19027 üzenetére
Semmi ilyenről nincs szó, csak ne tudom mennyiért javíthatjak meg. Ha 1 általán foglalkoznak vele
-
brandarchi
tag
sziasztok
egy olyan problémám lenne, hogy ha kikapcsolom a gépet a monitor kis idő után (kb 5 perc) ki-be kapcsol magától. Elég idegesítő és gondolom nem is tesz jót neki. Ezért kikapcsolom magát a monitort is (a rajta levő gombbal) aztán mikor visszakapcsolom mindig kell várjak kb 15-20 percet amíg hajlandó bekapcsolni. Mindezek mellett néha a felbontással is gond van mert minden héten eljátssza, hogy nem képes 800x600 és 1024x768 felbontásokon kívül megjeleníteni. Aztán valahogy sok újraindítás után eddig mindig helyre jött...most nem akar
-
Ronam
addikt
Sziasztok!
Múlt hét pénteken hozták meg az új laptopomat (HP Omen 15), és az lenne a problémám, hogy a fehér szín nem igazán fehér, sokkal inkább szürkés. Előtte egy IdeaPad 700-am volt pár napig, de visszavittem mert ugyanilyen színei voltak. Az IPS monitoroknak ilyen lenne a fehér megjelenítése? Próbáltam filmet és játékokat, és ott gyönyörűek a színek, de böngészőben baromi idegesítő ez a fehér szín probléma. Csináltam egy képet. Szerintetek ez normális, vagy valami gáz van a kijelzővel?
-
Egyhapsi
csendes tag
Sziasztok!
Van egy LG W2254TQ-PF tip monitorom..
A kép szép és jó, de nem érzékeli a bemenetére kapcsolt jelet a DVI-n
A normál D-sub-on megy rendesen.
Nem lehet átváltani a "source" gomb-al, teljesen érzéketlen a DVI.
Szerintetek javítható? -
kirusz1
őstag
Hello.lcd monitorom jobb szélén megjelent egy rózsaszín függöleges csík teljes szélességben.érdemes javitatni? Vagy jobb uj monitorra beruházni.neten rákerestem de érdemi válaszra nem jutottam.előre is köszi
-
EyElEs?!
tag
Sziasztok!
Vettem egy USB3-as dokkolót és elfelejtettem megnézni, hogy támogatja-e az 1920 feletti felbontást, szóval a 21:9-es monitorommal problémám akadt.
1920*822-t kellene egyedi beállításként beállítanom, mert azt még bírnia kéne, de bármit csinálok a másodlagos monitoron nem engedi, hogy más felbontásom legyen mint a gyárilag megadottak (dokkoló nélkül se).
Van erre valami progi vagy tud valaki valami megoldást? (intel alaplapi kártya + nvidia 920M)Köszi!
-
Kernel
nagyúr
Az csak a feketeszint eltolódása, ami TV-ken a Brightness / Fényerő, vagy szokott lenni HDMI-feketeszint beállítási opció is.
Monitornál a Brightness inkább a háttérvilágítás, de nem azon kell állítani, hanem a feketeszintet kell csökkenteni.
Vagy hatással lehet rá videodriver RGB / YCbCr beálítása is.
-
-
ToBeY
nagyúr
Hello
Az eddigi gépem dvi-al lett rákötve a monitorra,most viszont lett egy új gépem ami dvi-al,de a színei elég rosszak a régihez képest.Hogyan tudnám belőni a színét,esetleg a dvi színprofilját használni? -
Kernel
nagyúr
válasz
Detektor #19011 üzenetére
A hangszóró hátán egy hálózati kapcsoló van, ami a tápegységet kapcsolja és pillanatnyi szikraképződéssel járhat, ami zavart okoz. Zavarokra érzékeny a HDMI-átvitel is, pont az általad leírt hibát szokta produkálni.
Más kérdés, hogy nem mindenhol áll elő, de lehet, nálad nem stimmel valami a földelési rendszerrel, védőföld, központi antenna stb. kavarás.
-
Detektor
tag
Sziasztok
Én azt szeretném kérdezni, hogy nem gond e az, amikor bekapcsolom az aktív hangfalamat(Genius SP-HF 1250B), ami össze van kötve a számítógépemmel és néha olyankor(abban a pillanatban) a monitorom nem ad jelet 1-2 másodpercre,elmegy a kép, majd ismét visszajön, hogy lehetne ezt a hibát elkerülni és miért csinálja?
Illetve ez monitorhiba lenne vagy így ne kapcsoljam fel a hangfalat?
A monitorom: Samsung S22C300HA másik kérdésem, hogyha úgy használom ezt a monitort, hogy nem a VGA bemenetével kötöm össze
a videókártyám, hanem a HDMI-s bementével, akkor miért csinálhatja a monitor azt, hogy szintén(de ilyenkor teljesen véletlenszerű időközönként)ugyanúgy elmegy a kép, elsötétül 1-2 másodpercre, majd ismét visszajön? Lehet kábelhiba?
Ha a VGA bementes részét használom, akkor nem csinálja,(csak a már említett hangszóró felkapcsolásánál). -
mezis
félisten
válasz
pokol ura #19008 üzenetére
Van rajta USB csatlakozó ?
(Próbáld meg FAT16 vagy FAT32-re formattált PEN drive-al.) -
pokol ura
senior tag
Sziasztok!
Adott egy Samsung P2370HD típusú monitor, ezen szeretnék firmware-t frissíteni, de nem igazán alakul a dolog. Magár a firmware fájl ami fent van a Samsung oldalán, ott lesz egy bin kiterjesztésű fájl ezt kell a pendrive-ra telepíteni, majd a tv-vel felismertetni és elvileg menne a frissítés. Jelenleg a 2009-10-29-ei van fent rajta, az új meg 2011-es lenne. A pendrive NTFS-ben van, lehet nem ismeri a tv?
Segítségeket előre is köszönöm.
u.i.: USB csak firmware frissítésre jó, vagy lehet rajta filmet is nézni HDD-n, pendrive-on keresztül?
-
Lecsoo11
csendes tag
Sziasztok!
Érdekes problémával küzdök, mégpedig azzal, hogy nem mindig ad képet a monitor. A gép rendben betölt asztalig, képet viszont nem ad. Néha segít egy újraindítás. Átdugtam a kábelt alaplapba, bejött a kép, biosban elsődleges a PCIe kimenet. Kikapcs után visszadugtam a videokártyába és gond nélkül indult, azonnal volt kép. Videokártya hibátlanul teszi a dolgát, nem megy 60 fok fölé terhelés alatt sem. Olyan mintha a monitor nem venne észre, hogy jelet kap.
-
spagett-o
csendes tag
válasz
spagett-o #19002 üzenetére
Továbbá a szürke bizonyos árnyalatait egyáltalán nem jeleníti meg. Ilyenkor mit lehet csinálni?
Az öt éves HP laptopom kijelzőjével kevesebb baj van, mint a zsír új 50 ropis ajánlott monitorral.Jelenleg D-subbal van rádugva a laptopomra kényszermegoldásként, hogy tudjam tesztelni, amíg össze nem rakom hozzá a gépet.
Abban reménykedek, hogy az új videókarinál HDMI-vel javul a helyzet, bár egyáltalán nem értek a dologhoz, úgyhogy lehet a reményeim alaptalanok. -
Bravo198
tag
Sziasztok!
Kérni szeretnék egy kis segítséget. Ma vettem egy Acer Predator XB271HU monitort, aztán észrevettem, hogy van rajta egy kb 10 cm-es karc. Kicsit azért idegesít, bekapcsolt állapotban nem látszik, csak rávilágítottam vakuval kikapcsolt állapotban aztán szembetűnt. A vakufény alatt látszódik maga a karc.
Szerintetek emiatt cseréltessem, gyakran előfordul az ilyesmi?Itt látható, amúgy nagyon frankó kis monitor lenne...
KarcKöszi, Viktor
-
spagett-o
csendes tag
Sziasztok!
Most érkezett meg az új Asus VZ249H monitorom, két kérdésem lenne vele kapcsolatban:
Ha full fekete hátteret nézek a képernyőn (besötételt szoba, egyedüli fény a monitoré), a feketeség nem egyenletes, hanem attól függően, hogy merről nézem, fehér fényfoltokat látok a képernyő sarkában / szélein, mintha elemlámpa fénye esne a fekete háttérre. Pl. ha úgy igazítom a fejemet, hogy a szemem pont a képernyő közepével legyen egy vonalban és a tekintetem merőleges legyen a képernyő síkjára, a jobb felső és a bal felső sarokban látok fényfoltokat. Ez normális?
Másik kérdésem az lenne, hogy hogyan tudom a pixelhibákat kiszűrni.
Jelenleg egy VGA kábellel csatlakoztatom a laptopomhoz, aminek a max felbontása 1366*768.
Ezt az oldalt dobta a Google, itt csak annyi lenne, hogy teljes képernyőre veszem és keresem az eltérő színű pixeleket?Illetve érdemes még valamit megnézni rajta, amíg még aktív a 14 napos ellállási idő?
Köszönöm!!!
-
Gabor79b
csendes tag
válasz
einfuhlung #19000 üzenetére
Egyezik a problémánk igen! Az nvidia vezerlopult/digitális hang beállítása menü alatt én is kikapcsoltam a dvi hangot. Azóta nem ismétlődött meg ez a jelenség! (remélem nem is fog)
Új hozzászólás Aktív témák
- HATALMAS AKCIÓK / MICROSOFT WINDOWS 10,11 / OFFICE 16,19,21,24 / VÍRUS,VPN VÉDELEM / SZÁMLA / 0-24
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone Ryzen 7 5800X 16/32/64GB RAM RTX 5070 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- Bomba ár! HP ProBook 430 G5 - i5-8GEN I 8GB I 256GB SSD I HDMI I 13,3" I Cam I W11 I Garancia!
- BESZÁMÍTÁS! Gigabyte B760M i5 14600KF 32GB DDR4 1TB SSD RX 6700XT 12GB Zalman Z1 Plus Seasonic 650W
- Azonnali készpénzes INTEL CPU NVIDIA VGA számítógép felvásárlás személyesen / postával korrekt áron
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest