Új hozzászólás Aktív témák
-
Landon
őstag
válasz
Landon #24879 üzenetére
Megválaszolom a saját kérdésem hátha segít valakinek később. Halott teljes / sub-pixelnel nagyon zavaró és véleményem szerint cserélni kell. Sajnos a monitoron amit vettem egy zöld és egy kék sub pixel halott így lényegében 2 piros sub pixel között van egy "feketeseg". Ez szinte minden színen egy piros "pontnak" látszódik még normál távolságból is.
1db beragadt sub pixel jóval elviselhetőbb lenne mert az nem látszik ennyire de ez sajnos csere.
-
Landon
őstag
Üdv Urak! Egy kis segítséget szeretnék kérni az OCD-m ellen.
Holnap érkezik meg az új monitorom és már előre fázok tőle, hogy pixel hibát találok rajta. Lassan már utálok kijelzővel rendelkező terméket venni mert mindenen találok valamit.
Az lenne a kérdésem, hogy véleményetek szerint egy felsőkategóriás, drágább monitornál mi a normális tolerancia? Zéró vagy a zéró pixel hiba a mai pixel mennyiség mellett szinte képtelenség és ne is húzzam magam rajta?
Rengeteg TV-vel és egyéb eszközzel játszottam a panel lottót és az az igazság hogy már rettenetesen beleuntam.
De ha azt mondjátok egy bizonyos összeg felett a tolerancia az zéró akkor úgy fekszek neki csak nem akartam irrealis elvárásokat támasztani.
-
Landon
őstag
Sziasztok,
Elnezest hogy ide irom de nem talaltam megfelelobb topicot. Van egy IPS Acer 27" XB271HU bmiprz es egy TN Acer 27" KG271Ubmiippx Gaming monitorom. A TN paneles masodlagos monitort csak munkara hasznalom, nem az volt a cel hogy 2 tokeletesen egyezo monitorom legyen. Gondolom a panel difi miatt mar eleve nehezen lehet a TN paneles monitort az IPS paneleshez kalibralni.
Megis esetleg van barmi olyan forras ami reszleteiben bemutatja, hogy 2 monitort hogyan lehet egymashoz kalibralni, hogy a leheto legkozelebb alljanak egymashoz szinben es egyeb beallitasokban? Volt mar vagy 3 hosszabb korom a beallitasokkal de inkabb kevesebb sikerrel. Mivel abszolut nem vagyok otthonos a kijelzo kalibralasban ezert gondoltam rakerdezek.
Koszonom!
-
Landon
őstag
Sziasztok!
Találkozott már valaki olyan problémával, hogy időnként a monitor maximális felbontását a Windows (8.1) csak 2048x1152-nek ismeri fel? Ilyenkor ii/be dugom a displayport (mDP) kábelt és utána azonnal jó de valamiért win indításnál néha előjön ez a probléma, hogy a Win a maximális felbontást nem 2560x1440-nek csak 2048x1152-nek ismeri fel.
Ez mitől lehet?
Monitor: DELL U2515H
Csatlakoztatás: mDP-n keresztül.Köszönöm!
-
Landon
őstag
Sziasztok,
Van egy LG E2240T monitorom (most lesz egy éves) és felfigyeltem valamire ami nem biztos, hogy hiba de mindenesetre szeretnék rákérdezni mert nem tudom normális e: amikor 'elbambulok' a monitor előtt akkor néha észreveszek egy csomó sűrű pici fekete pontot/pont halmazt vagy valami ahhoz hasonlót. Leginkább egyszínű szürkés háttérnél jön elő de igazából az egész kicsit olyan mint egy érzéki csalódás mert ha direkt jobban megnézem vagy pislogok párat akkor már nem látszik csak néha így 'bevillan'. Sajnos nem tudom jobban körülírni a dolgot.
És, nem, sem alkohol sem semmilyen más az érzékszervekre ható szer befolyása alatt nem voltam amikor ezt tapasztaltam.Ezt a 'valamit' már a monitor megvásárlásától kezdve észrevettem csak igazából mivel nagyon kevésszer tűnik fel így nem érdekelt, de most már elhatalmasadott a kíváncsiság mi lehet.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- LG 27GS60QC-B - 27" Ívelt - 2560x1440 - 180Hz 1ms - AMD FreeSync - Bontatlan - 2 Év Gyári Garancia
- LG UltraWide 40WP95XP ívelt 5K2K Nano IPS monitor! 72Hz / 5ms / FreeSync
- SAMSUNG (LH75WADWLGCXEN) FLIP PRO 190CM 4K ÉRINTŐS SMART MONITOR ! AKCIÓ!
- LG (38WR85QC-W.) 38" 4K GAMER 144Z PRÉMIUM LED MONITOR ! AKCIÓ!
- LG 34UM88C-P UW-QHD 21-9 GAMER MONITOR ! AKCIÓ!
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest