- Radeon RX 9060 XT: Ezt aztán jól meghúzták
- Atomenergiával dübörögnek tovább az Amazon adatközpontok, SMR-ek is jöhetnek
- Macron betiltatná az EU-ban a közösségi médiát a 15 év alattiaknak
- Az NVIDIA ipari AI-felhőt épít a németeknek, együtt az OpenAI és a Google
- Két új Ryzen közül választhatnak a kézikonzolok
Új hozzászólás Aktív témák
-
Tabort
csendes tag
válasz
sz.balazs.95 #16875 üzenetére
Köszi. Egy ilyenen gondolkodom: [link]
-
tagagaba53
tag
válasz
sz.balazs.95 #16825 üzenetére
Ez a "1135 Budapest, Kerekes utca 15." nincs messze tőlem
és csábítóbb anyagilag -
Csorbi
addikt
válasz
sz.balazs.95 #16696 üzenetére
A korábbi VGA-n is DVI-n volt, semmi nem változott...
-
Csorbi
addikt
válasz
sz.balazs.95 #16692 üzenetére
Ez azért érdekes, mert a VGA-t még nálam raktam be a gépbe, az én monitorommal a DVI-n perfekt volt, a faterék monitora a VGA csere előtt még működött, a két DVI kábel (az övéké és az enyém) ugyanolyan lábkiosztású (DVI-D Single Link). Cserélgetni nem nagyon tudok, mert a két gép már nem is egy településen van. Esetleg ötlet, hogy mit próbáljak ki?
-
westlake
félisten
válasz
sz.balazs.95 #16659 üzenetére
A BIOS-nak mi köze a VGA-hoz? Nyilván van köze, de ilyen szinten? A BIOS-ban csak azt lehet beállítani, hogy melyik legyen az elsődleges VGA. Nem rémlik, hogy lehetne portot is állítani. Főleg, hogy a BIOS nem is "tudja", hogy milyen VGA van a gépben. Nem hiszem, hogy a DP ne lenne kompatibilis a DOS móddal. Majd kipróbálom HDMI kábellel is, hátha. De azért ez így elég elszomorító. DVI és VGA kábellel még sosem tapasztaltam ilyet.
-
pnagy7
aktív tag
válasz
sz.balazs.95 #16655 üzenetére
oké. ez a gond meg lett oldva. viszont most elkezdte, hogy kicsit csíkoz a kép. tegnap éjjelig jól ment
ma reggel már csíkozza kicsit. lehet hogy a videókártya nem bírja? (hd7770) mikor görgetem le a google találatokat, akkor is hullámzik csíkokban itt-ott... Meg a youtube fullhd videóknál meg a játékban isötlet?
-
blu79
addikt
válasz
sz.balazs.95 #16652 üzenetére
Köszönöm
-
blu79
addikt
válasz
sz.balazs.95 #16650 üzenetére
Gyárilag 60hz-es, én meg az nvidia control panelben beállítottam 80 at és működik , csak ezért kérdeztem hogy meghibásodhat e így. Remélem nem
-
westlake
félisten
válasz
sz.balazs.95 #16645 üzenetére
Nem írtam, de azon is túl vagyok. Holnap megnézem egy másik rendszerrel.
-
westlake
félisten
válasz
sz.balazs.95 #16641 üzenetére
Két másik kábel, Másik VGA, de a hiba megmaradt.
Csak az operációs rendszert nem cseréltem még le. -
westlake
félisten
válasz
sz.balazs.95 #16639 üzenetére
-
Because
őstag
válasz
sz.balazs.95 #16599 üzenetére
igen, ha a játékban megcsinálom akkor az asztal csúszik el
-
NosRam
csendes tag
válasz
sz.balazs.95 #16584 üzenetére
nvidia :/
-
tepenzed
őstag
válasz
sz.balazs.95 #16444 üzenetére
innya, azt hittem ez ilyen 400 ft-os tétel
-
hackeeeee
Jómunkásember
válasz
sz.balazs.95 #16434 üzenetére
Okaj, THX!
-
slidercod4
csendes tag
válasz
sz.balazs.95 #16420 üzenetére
Megtettem, de attól még kíváncsi lennék miért van ez.
-
moonguru
őstag
válasz
sz.balazs.95 #16410 üzenetére
Kis mértékben azért számíthat szem kímélésre, mert a környezeti világítás is lényeges! (kivéve ha szinte "belebújik" a monitorba)!
Mint anno én tettem, 37 " TV 1 méterről nézve...
-
lood55
tag
válasz
sz.balazs.95 #16403 üzenetére
UPdate! Ha diavetítésre állítom, akkor jók a színek. Ezt ki érti?
-
lood55
tag
válasz
sz.balazs.95 #16401 üzenetére
Köszi, win8-tól feláll a szőr a hátamon, esetleg majd 10. Addig pedig kell keresnem egy új képnézegetőt.
-
lood55
tag
válasz
sz.balazs.95 #16399 üzenetére
Most nagyon érdekes dologra lettem figyelmes. Átállítom gyári színprofilra, majd megnyitom a képet képnézegetőben. Ezt követően átállítom a kalibráltra és működik... amíg be nem zárom és nem nyitok új képet.
-
lood55
tag
válasz
sz.balazs.95 #16397 üzenetére
win7 ultimate
-
lood55
tag
válasz
sz.balazs.95 #16395 üzenetére
Na de nem azért kalibráltattam, hogy a gyárival használjam
-
vmatyko
tag
válasz
sz.balazs.95 #16392 üzenetére
Soha nem használtam azt a menüt, uh nemhiszem h beragadt volna
-
Grafirka
őstag
válasz
sz.balazs.95 #16362 üzenetére
En is azert dontottem DELL mellett mert remeltem , ha mar 30% al tobb penzt kiadok mintha Acert vennek , akkor lesz egy elfogadhato kepernyom. Ehhez kepest ez a masodik, 2 honap alatt.
-
Hmmm1
aktív tag
válasz
sz.balazs.95 #16356 üzenetére
A napokban sok emberrel is beszéltem úgymond, azok meg mind azt mondják hogy LG nem annyira jó.: d
Nem lehet itt már elmenni semmin:d -
Hunner
senior tag
válasz
sz.balazs.95 #16362 üzenetére
Nem tudom már szerkeszteni, mert kifutottam az időből, de még annyit megnéztem, hogy ezen az oldalon a tesztképekre milyen eredményt ad, full egy színű képen is vibrál-e. Nem tudom segít-e esetleg diagnosztizálni a problémát...
Nos, egyedül a zöldre reagált így, a többi színnél nem láttam semmilyen vibrálást. -
Grafirka
őstag
válasz
sz.balazs.95 #16359 üzenetére
Display Port,
Ugyanazzal a kabellel amivel az eddigit ( ugyanaez a tipusu kepernyot U2713HM ) hasznaltam. Annal nem lattam ilyesmit.
Es ismetlem, csak 75% kontrasztnal , fenyero lenyegtelen barhova allitom nem javit ha a kontraszt 75 van.
A gyari beallitas az 75 - 75 ezert is vettem eszre.Kiszallt a DELL szervizes es mikor megnyitottam egy weblapot akkor latopm , hogy az egesz kep " nyuzsog " .
Nyilvan nem marad 75 on mert kalibralni fogom de egyszeruen erdekel mi ez a jelenseg. Ez is gyarilag hibas ?Oszinten szolva elegge csalodott vagyok a DELL minoseget illetoen. Nagy reklam es dicsero tesztek de ezeknek a kepernyoknek a minosege mar tavolrol nem az ami ezelott 4-5 evvel volt ( hasonlo arkategoriaban )
-
Death666
csendes tag
válasz
sz.balazs.95 #16333 üzenetére
Igen megegyezik, végigpróbáltam az összes felbontáson azért, de nem lett jobb.
-
teratti
senior tag
válasz
sz.balazs.95 #16309 üzenetére
Megoldódott valószínű magától. Visszaraktam a kártyát elindítottam ugyan az a jelenség, a montor menüjébe természetesen nem tudtam belemenni. A monitor hátuján van egy olyan kapcsoló mint a tápon azt lekapcsoltam úgy működés közben, majd vissza és lett kép s már nem analogot írt hanem digitálisat.
-
teratti
senior tag
válasz
sz.balazs.95 #16307 üzenetére
És ezt automatikusan nem ismeri fel? Mert ha nem kapcsol be nem is tudok a menüjébe mászkálni....no, visszaraktam az előző kártyát meg a drivert melóba indulás előtt, hogy a gyerekek tudjanak játszani meló után holnap reggel így benézek a menüjébe, hogy az-e a gond.
-
teratti
senior tag
válasz
sz.balazs.95 #16303 üzenetére
Nem állítottam semmit a monitoron csak összedugtam, elindítottam és nem kapcsol be. Nincs jel azt írja....
Már azt is mondták, hogy monitort kell cserélni mert nem "kompatibilisek" egymással, de ez szerintem hülyeség, nem lehet... -
CsMarc
tag
válasz
sz.balazs.95 #16272 üzenetére
DVI kábellel minden faszán működik, a HDMI-Displayport kábellel pedig nem érzékeli, hogy monitor van a laptophoz csatlakoztatva, így van. Több kábelem is van amúgy, mint kettő, de a többit még nem próbáltam.
-
CsMarc
tag
válasz
sz.balazs.95 #16269 üzenetére
Persze, nálam is DVI-al, viszont a másik kábellel valamiért nem érzékeli a laptopom a külső monitort. Ezt nem értem, hogy miért.
-
CsMarc
tag
válasz
sz.balazs.95 #16256 üzenetére
Köszi, bár még mindig nem értem, DVI-D kábellel egyből működött. HDMI-Displayport kábellel pedig ugyanaz a szöveg jön ki mindig. Egy okból lenne jobb amúgy a displayport nekem. Nem kellene csavarozgatnom mindig a DVI-t, mikor leveszem a laptopot a monitorról.
Amúgy rohadt jó a Dell P2414H, csak ajánlani tudom mindenkinek. A P2714H-t már tényleg nem gyártják/forgalmazzák sehol újan? -
válasz
sz.balazs.95 #16228 üzenetére
És olyat esetleg tudnál nekem keresni? ezt a kábeles dolgot nagyon nem értem...
-
válasz
sz.balazs.95 #16226 üzenetére
A HDMI-t alakítanám DP-re, mert a TV bírja 4K-n a 60HZ-t csak a VGA, nem. esetleg így működne? vagy DP HDMI kábel?
-
ST33L
csendes tag
válasz
sz.balazs.95 #16159 üzenetére
Kinek mi..
Köszi a helpet!
-
ST33L
csendes tag
válasz
sz.balazs.95 #16157 üzenetére
Igazából pont az a célom, hogy széthúzott 4:3-as képet kapjak játékban. Sokkal egyszerűbb fejre lőni, szélesebb a karakter..
-
ST33L
csendes tag
válasz
sz.balazs.95 #16155 üzenetére
Játékban nincs bajom vele, játékon kívül pl. az Asztalon, netezés közben, filmezés közben viszont vissza-vissza állítgatom, ott azért zavaró.
-
ST33L
csendes tag
válasz
sz.balazs.95 #16151 üzenetére
Más felbontáson nem csinálja, de amúgy 1024x768-on sem mindig szokta. Ma reggel pl. jó volt.
Az fps növekedést nem tudnám be ennek, fix 100fps-sel játszok mindig. Nem szeretem, ha ugrál, 100fps-t meg fixen tartja. De amúgy meg gondolom nem baj, hogyha kevésbé terhelem a gépét, szóval ha az anomália nem okoz kárt, akkor hagynám így!Videokártyám Sapphire R7 260X 1GB GDDR5 OC .
-
neko18
senior tag
válasz
sz.balazs.95 #16147 üzenetére
Létező fogalom manapság
Egyébként talán csak bemesélem magamnak, de mintha észrevehető lenne a különbség a 60 és a 75 között
Az egérmozgáson vettem észre, hogy folyamatosabb. Bár lehet tényleg csak bemagyarázom
-
El Kebir
őstag
válasz
sz.balazs.95 #16140 üzenetére
dehogyis... 74,6 Hz a plafon! (FHD-ben)
de azt azért nem tudja kiválasztani, mert hivatalosan nem támoghatja és nincs benne a monitordriverben. (segédprogramokkal, vagy driver szerkesztéssel lehet csak előcsalogatni, ha egyáltalán tudja az elektronika)
A leírásában szereplő 76 Hz-et NEM a natív felbontásán támogathatja.
-
neko18
senior tag
válasz
sz.balazs.95 #16140 üzenetére
Okés köszi akkor szerintem váltok. Tudom hogy csak 15 Hz, de azért na
-
Nova_
tag
válasz
sz.balazs.95 #16135 üzenetére
Értem.
Akkor valószínűleg a DVI elosztó - vagy egyik DVI másik meg HDMI lesz, mind2 a videokariba kötve.Köszönöm a segitségeteket!
-
Nova_
tag
válasz
sz.balazs.95 #16133 üzenetére
És van vhol guide vagy ti eltudjátok magyarázni, hogy ilyenkor mit tehetek, hogy ne csinálja? Egyik monitort az alaplapba másikat a mvezérlőbe hdmi-dvi-d vezeteken keresztül.
-
moonguru
őstag
válasz
sz.balazs.95 #16118 üzenetére
Hivatalos infó:
S19D300NY (más verziót nem találtam!)
Interface
D-Sub
1 EA
DVI
No
Dual Link DVI
No
Kijelző csatlakozó
No
HDMI
No
USB
No
Audio In
No
Fülhallgató
No
USB Hub
NoUi:
Elég hibás az általad talált oldal mert még TV Tuner Yes is szerepel rajta!
-
terencehIII
tag
válasz
sz.balazs.95 #16116 üzenetére
Az a VGA, csak ők vga/dusbnak hívják.
-
xtend
senior tag
válasz
sz.balazs.95 #16092 üzenetére
El Kebir
Okok saját felbontásán jó. Thx. Csak azt nem értettem hogy a full hd-t adja ajánlottnak a win. Ha hdmi-n használom akkor meg mégszarabb...nade majd megszokom -
Zsiráfnyál
aktív tag
válasz
sz.balazs.95 #16087 üzenetére
Persze, ezeket néztem, de kb az jött le, hogy 10.000 Ft-ért kap az ember egy 500 Ft értékű fix műanyag tartót, vagy 20.000 Ft-ért egy akár két fokozatban is állítható verziót. Szerintem iszonyatosan túl vannak árazva, ezért gondoltam, hogy végső megoldásként kb ugyanennyi pénzért egy asztalossal háromszor jobbat legyártatok.
Egy kollégámnak volt is ilyen tartója a munkahelyemen, elég gagyik is ráadásul ezek a műanyagok, nem valami időtállóak. A márkára nem emlékszem, de gondolom ez a Fellowes lehetett. Szóval ez 10.000-ért nevetséges.
Tényleg ez a komplett kínálat ezen a téren ?
-
cech19960320
tag
válasz
sz.balazs.95 #16075 üzenetére
pár szellőztetés így beütne neki?
-
Preacher1980
tag
válasz
sz.balazs.95 #16068 üzenetére
Szia!
Köszi, ez megoldotta a problémát.
-
Preacher1980
tag
válasz
sz.balazs.95 #16068 üzenetére
Ha haza megyek, kipróbálom!
-
Dufy
csendes tag
válasz
sz.balazs.95 #16055 üzenetére
-
Mikisys
őstag
válasz
sz.balazs.95 #16050 üzenetére
A VGA csatlakozás semmivel nem ad rosszabb képet, mint a többi.
Az újabb csatlakozókon megjelenik a digitális képi jel is, vagy csak digitális képi jel, de ez, önmagában még nem garantál jobb minőséget.
Én maradnék a VGA-csatlakozás mellett, ha azzal nem volt gond.
Majd, HA már minden digitális-képi feldolgozást fog tartalmazni, akkor érdemes váltani a digitális csatlakoztatásra.Üdv!
-
benze
csendes tag
válasz
sz.balazs.95 #16046 üzenetére
A laptopom és a lámpa van 1 elosztón. A monitor egy külön konnektorban és a hűtő is külön egy 3.-ban.
Ha jól értelmezem , a pici tuláram miatt kapcsol ki a monitor , hogy megvédje magát , majd vissza is kapcsol vagy hogy működik ez? -
bardi
senior tag
válasz
sz.balazs.95 #16043 üzenetére
Köszönöm a gyors választ!
Nézelődtem a catalytsban, de ezt nem néztem, most már tökéletes -
naomek
tag
válasz
sz.balazs.95 #16040 üzenetére
egyáltalán nincs
-
naomek
tag
válasz
sz.balazs.95 #16038 üzenetére
nem
-
naomek
tag
válasz
sz.balazs.95 #16036 üzenetére
Másik géppel csak
-
naomek
tag
válasz
sz.balazs.95 #16034 üzenetére
Azért köszi
respekt -
moonguru
őstag
válasz
sz.balazs.95 #16030 üzenetére
Szia!
Szerintem jobban jársz monitor cserével!
Elég öreg lehet már a monitorod, az átalakító meg mindenképpen ront a minőségen és korlátoz(hatja) az elérhető maximális felbontást is! (a kártyáét mindenképpen)
-
törölt tag
válasz
sz.balazs.95 #16028 üzenetére
Igen ez az a vga.
-
RumiTT
tag
válasz
sz.balazs.95 #16022 üzenetére
YouTube-on teljes képernyővel nincs gondom, mindig oda nagyítja ahonnan megnyomtam. Csak az online lejátszók csinálják egyfolytában, hogy a főmonitorra pakolják.
YouTube-n a gondom, hogy nem akar végig teljes képernyővel menni ha a másik monitoron dolgozok. -
RumiTT
tag
válasz
sz.balazs.95 #16020 üzenetére
Win 8.1 , kiterjesztve van beállítva
-
Loner
tag
válasz
sz.balazs.95 #15783 üzenetére
3D full Hd tv-n használtam hdmi kábellel.
Akkor majd vissza teszem tv-re és megnézem, köszönöm a segitséget! -
ordogi
csendes tag
válasz
sz.balazs.95 #15729 üzenetére
Ez egy viszonylag fontos gép. Könyvelés és bérszámfejtés is megy rajta. Hétfőn számfejteni kéne vele...
-
ordogi
csendes tag
válasz
sz.balazs.95 #15726 üzenetére
a baj az, hogy semmilyen install/deinstall nem akar elindulni safe módban. Próbáltam leszedni a video drivert, de a rendszer válasza, hogy safe módban ezt nem lehet, indítsam normál módban a deinstall-t...
-
Stevan87
tag
válasz
sz.balazs.95 #15699 üzenetére
LED-es
Dell P2314H -
Mikisys
őstag
válasz
sz.balazs.95 #15643 üzenetére
Akkor azért van annyi probléma a csatlakoztatásokkal?!
Szerintem nem kompatibilisek egymással, a DVI számítástechnikai célra való, csak videojel átvitel, a HDMI pedig inkább a házi-mozi és ehhez csatlakoztatható kütyükhöz való csatlakozó, amiben viszi a képet és a hangot is (máramelyik).Üdv!
-
kiszpista900
aktív tag
válasz
sz.balazs.95 #15637 üzenetére
ez oké megcsinálom ..de akkor sokkal csunyább a kép mint ha nincs fent driver...és volt egy olyan hogy hdmivel dugtam akkor is jo volt a kép és nem hd tvként ismeri fel ezt a szart
-
valikund
csendes tag
válasz
sz.balazs.95 #15601 üzenetére
Megprobáltam, nem segitett. Úgy tűnik hogy csak teljes képernyős cuccoknál, például film játék váltzoik a fényerő böngészés, pdfnél nem. Ez mitől lehet?
-
nemerei
tag
válasz
sz.balazs.95 #15595 üzenetére
Ja és ma vettem egy DVI-DSUB átalakítót, színre szagra olyan amivel működik a kép, csak nincs rajta hogy XFX és a legnagyobb felbontás 1024x768 meg szar a kép , és egy másik monitoron sem működik, ezt amit használok ideiglenesen, az meg kell napközben a másik gépnél
. Úgyhogy vihetem vissza hardverkernek amit vettem .
Szép az élet !
-
nemerei
tag
válasz
sz.balazs.95 #15593 üzenetére
A HDMI idézi elő
-
nemerei
tag
válasz
sz.balazs.95 #15591 üzenetére
Szerintem,nem, de azt csak tesztre tettem rá. Fő gondom,hogy,a gépem nem megy ezen. És szerintem a monitor a hunyó
-
nemerei
tag
válasz
sz.balazs.95 #15589 üzenetére
Támogatja, de én kapcsoltam be,mindíg távirányítóval, csak azért írtam hogy tök kikapcsolt állapotból bekapcsolva lesz kép. És azon felül semmikor.
-
nemerei
tag
válasz
sz.balazs.95 #15586 üzenetére
Igen így van, és a wd met kapcsolom vissza standby bol a tvhez nem,nyúlok. Na meg a gép probléma
-
nemerei
tag
válasz
sz.balazs.95 #15576 üzenetére
Na, a következőt csináltam, van itthon 2 db Samsung Tv mind a kettő fullhd, rákötöttem mindkettőre a gépem és hibátlanul működött az összesen, mind ahogy a nagy könyvbe meg van írva
.
Ezek után van nekem egy WD media lejátszó, ami az egyik Samsung TV nél használom. Ennek két "alvási" funkciója van, Egy "POWER OFF" és egy "STANDBY". Na most mikor rákötöttem a monitoros TV-m re hdmi vel (ezzel küzdünk)és bedugtam a konnektorba akkor első indításra megjött a kép,(ekkor olyan mind ha power off bol ébredt volna) amikor bemenetet váltottam mondjuk TV-re és utána vissza akkor elment a kép, és nem jött be csak áramtalanítás után . Aztán mikor bejött a kép újra és kikapcsoltam standby ba. és utána ébresztettem szintén nem jött be a kép. Amin van használva tv, azon mindig van kép, az összes szituációba.
Nos akkor valószínűséggel a monitorom lesz a ludas az egész projektbe? -
nemerei
tag
válasz
sz.balazs.95 #15574 üzenetére
Amugy mi a különbség a DVI-I Dual link és a DVI-D single link között?
-
nemerei
tag
válasz
sz.balazs.95 #15576 üzenetére
Csak az az érdekes, hogy akkor csinálja/csinálta amikor bebootlot a win, amíg a dos felület van addig megy.
-
nemerei
tag
válasz
sz.balazs.95 #15574 üzenetére
DVI-I dual. Ez volt átalakítva D-sub( ha ez a vga kábel) majd ez volt bekötve a monitor dsub csatijába, és hibátlan, de ha átkötöm dvi- hdmi kábellel, hdmi megy a monitorba akkor nincs kép. Most van egy új gépem es új videokártya. Ebben már van Hdmi port. Vettem egy hdmi kábelt és ezt kötöttem össze a monitorral és szintén nincs kép, de ha az előző dvi-dsub ot alkalmazom akkor jó.
-
C_hris
tag
válasz
sz.balazs.95 #15565 üzenetére
Azt hittem ez csak a CRT monitoroknál volt lehetséges, de az normális hogy ilyet csináljon egy relatív minőségi monitor?
-
lilith_20
csendes tag
válasz
sz.balazs.95 #15529 üzenetére
Igazából eddig működött egy másik gépen dvi kábellel, viszont ezen a másik gépen csak sima alapi videokártya van ezért vettem hozzá az átalakítót, amivel sajna nem működik.vga kábellel is próbáltam azzal sem kapcsol.ami zavaró hogy ha lehúzom a kábelt a gépről és bekapcsolom a monitort nem ír ki semmit se.Csak világít kéken a bekapcsoló gomb.lehet tönkre ment a monitor?
-
FoLey-v
addikt
válasz
sz.balazs.95 #15518 üzenetére
Örülök csak még egy jó darabig működjön a lényegje.
fero02 Igen tudjuk,azért nem fújt rá olyan spréével,de most könnyebben tudom nyomkodni a gombokat,mint előtte.
-
will5
tag
válasz
sz.balazs.95 #15504 üzenetére
Egyenlőre azt találtam ki, hogy ha filmet nézek akkor átállítom a monitorom felbontását így a TV-n már jó méretarányú lesz a kép.
Csak én valahogy úgy képzeltem el ezt az egészet, hogy elindítok egy filmet, az megy hanggal együtt a TV-n és közben pedig akár lehet valami teljesen mást csinálni a számítógépen.
Vagy ezt felejtsem is gyorsan el?
Esetleg ha valakinek van ötlete szívesen veszem.
-
Schuby
aktív tag
válasz
sz.balazs.95 #15504 üzenetére
Nem bocs , csak félrenyomtam, bár ha te foglalkozol ilyesmivel , nekem tőled is jó.
-
will5
tag
válasz
sz.balazs.95 #15499 üzenetére
Az a gond kiterjesztett képernyőnél, hogy nem egy helységben van a gép és a TV, így nem látom mit csinálok a másik képernyőn.
-
Schuby
aktív tag
válasz
sz.balazs.95 #15501 üzenetére
Privátba kérnék ajánlatot Samu mw 2032 monitor TV kondicserére. Budapest, rövid határidővel ha lehet. Nekem se időm se kondim se kedvem nincs hozzá
-
BogyóBP
addikt
válasz
sz.balazs.95 #15499 üzenetére
Biztos hogy csak a hangátvitel a különvség? Szerintem a képmegjelenítése is más, de kiváncsi vagyok hátha valami szakértő is ír.
-
FoLey-v
addikt
válasz
sz.balazs.95 #15495 üzenetére
Remélem nem nagy kár.Esetleg megpróbáljuk szétszedni nem barmolva és megnézetni,ha nem akkor valakihez elvisszük a szakihoz.
Köszönöm! -
FoLey-v
addikt
válasz
sz.balazs.95 #15493 üzenetére
9 hónapja lett véve innen a PH!-n és ezalatt csak 2x nyomtam meg a többi gombot a power gombot mindig használtam,ma elkezdtem nyomkodni,hogy meg nézzem a beállításokat és egyszerűen fogta magát és többet nem reagált.Ha valaki erősen meg nyomja a gombot attól is lehet?
-
To_Pet
tag
válasz
sz.balazs.95 #15490 üzenetére
Oké, köszi!
-
fero02
nagyúr
válasz
sz.balazs.95 #15481 üzenetére
Minden műszaki cikknél hatványozottan igaz ez. Kérdezz meg több, különböző szakmájú nagy öreget, hogy mi a véleménye az általa felhasznált alkatrészek minőségéről és élettartamáról.
De ez ide már off, nem akarok moderációt a flame miatt.
-
fero02
nagyúr
válasz
sz.balazs.95 #15479 üzenetére
Fiatal vagy még, sok mindent kell még tapasztalnod/tanulnod. Ha lesz ~1 szabad órád, akkor ezt nézd meg feltétlen!
-
fero02
nagyúr
válasz
sz.balazs.95 #15474 üzenetére
Pedig de. A jelszó: számított élettartam.
A monitor tápjában/inverterjében található kondik szerepe nem az energiatárolás (kivéve a primer oldali puffer elkó). Ők feszültséget simítanak, zajt szűrnek (hidegítenek), esetleg leválasztanak. A kapcsoló üzemű tápok sajátosságai miatt az elektrolit kondik amúgy is viseltesebbek, mint egyéb társaik, így eleve hamarabb pusztulnak (itt jön képbe a számított élettartam, amit gyártók nagyon is kihasználnak) amihez gyakran társulnak az eleve hitvány minőségű és alulméretezett alkatrészek felhasználása.
#15476:
"én amondó vagyok, hogy a gyárban pontosan tudják, hogy miből milyen/mekkora kell az elvárható üzembiztos működéshez."
Persze, azért van ennyi, gari idő lejárta előtti hibás készülék. Tudnák ők azt, ha akarnák, de nekik nem az a biznisz, ha csinál egy olyan monitort, ami 10 év múlva is működni fog (lásd 1-2 régebbi 15" készülék). Hajszál pontosan számolják, hogy egy normál használat melletti monitor éppen annyit tudjon futni, hogy a gari idő lejárjon és besz@rjon, így belekényszerítve egy új készülék vásárlásába -> fogyasztói társadalom a megnevezése.
-
fero02
nagyúr
válasz
sz.balazs.95 #15468 üzenetére
Nem, nincs befolyása. A 820 uF nagy valószínűséggel egy szándékosan alul méretezett érték. Nem is gyakori máshol. Ugyan ilyen a 320 uF is.
-
BogyóBP
addikt
válasz
sz.balazs.95 #15470 üzenetére
Nos a helyzet az hogy múlik mert ahogy felkerül az összes szint szétbassza.
-
r9550
senior tag
válasz
sz.balazs.95 #15454 üzenetére
nincs a vga-n display port
(#15456) sz.balazs.95 perpill az sincs de akkor szerzek egyet és megpróbálom azzal -
BogyóBP
addikt
válasz
sz.balazs.95 #15444 üzenetére
Jaja kb én is így vagyok vele hogy passz de mégis nagyon zavaro, én már gondoltam arra is hogy valami visszadolgozik az áramkörbe de nem találtam meg hogy mi az.
-
BogyóBP
addikt
válasz
sz.balazs.95 #15442 üzenetére
Az összes monitornál ami eddig a lakásba volt?
-
Kal-El
senior tag
válasz
sz.balazs.95 #15438 üzenetére
Igen, kiszedhető.
Akkor a leírás alapján jó ez a kábel, ha ki lesz cserélve és nem hosszabbítva lesz használva?
Majd megkérdezem a boltot, hogy a leírás jó-e.
Igazából csak 30cm-el hosszabb, mint a gyári kábel, de nekem ez pont elég lenne. Tehát nem nagy hosszabbításról lenne szó, csak úgy emlékeztem fixen rögzítve van a monitorban a kábel, de jó, hogy megkérdeztétek, mert nincs.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Ventilátorok - Ház, CPU (borda, radiátor), VGA
- Stellar Blade
- Kerékpársportok
- Mibe tegyem a megtakarításaimat?
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- Folyószámla, bankszámla, bankváltás, külföldi kártyahasználat
- EA Sports WRC '23
- Motorolaj, hajtóműolaj, hűtőfolyadék, adalékok és szűrők topikja
- Samsung Galaxy A55 - új év, régi stratégia
- Samsung Galaxy A54 - türelemjáték
- További aktív témák...
- Eladó Samsung Odessey G6 S27DG600SU Monitor!
- AOC AGON PRO PD49 - 49", OLED, 5120x1440, 240Hz, 1800R, 0.03ms, HDR400 - Új - Eladó!
- 12.000 ft tól elvihető ELITRO Bankmentes , kamatmentes vásárlás .Cooler Master GM2711S Monitor
- Samsung Odyssey G6 S27BG650EU - 27" QHD 2K 240Hz Ivelt - Gaming monitor - 1,5 év Gyári garancia
- Dell 27" 2K 2db kisebb karc a képen! P2723D 27" IPS panel 2560x1440 QHD Pivot HDMI
- Ne hagyd ki ezt a lehetőséget: Vadiúj Ryzen 7 5800X! Kamatmentes rèszletre is!!
- Több mint 70.000 eladott szoftverlicenc
- LG 42C3 - 42" OLED EVO - 4K 120Hz 0.1ms - NVIDIA G-Sync - FreeSync Premium - HDMI 2.1 - A9 Gen6 CPU
- Bomba ár! Lenovo X1 Yoga 2nd - i7-7G I 8GB I 256SSD I 14" WQHD I HDMI I W11 I CAM I Garancia!
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 5 4500 16/32/64GB RAM RTX 3050 6GB GAMER PC termékbeszámítással
Állásajánlatok
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged