Hirdetés
- Kína bekérette az NVIDIA-t, de szerintük nincs hátsó kapu a chipekben
- Dedikált NPU-t tervezne az AMD?
- És akkor egy fejlesztőstúdió rájött, hogy vissza is élhetne a felskálázással
- 4 billió dollárt ér a Microsoft, 500 milliárd dollárral lőttek ki az AI-cégek
- Jól áll az ARM-os Windows helyzete, de a játékoknál nem jön az áttörés
- ZIDOO médialejátszók
- VR topik (Oculus Rift, stb.)
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- És akkor egy fejlesztőstúdió rájött, hogy vissza is élhetne a felskálázással
- Milyen belső merevlemezt vegyek?
- Azonnali fotós kérdések órája
- Milyen videókártyát?
- TCL LCD és LED TV-k
- Amlogic S905, S912 processzoros készülékek
- Vezetékes FEJhallgatók
Hirdetés
Talpon vagyunk, köszönjük a sok biztatást! Ha segíteni szeretnél, boldogan ajánljuk Előfizetéseinket!
Új hozzászólás Aktív témák
-
Eastman
addikt
-
radi8tor
MODERÁTOR
válasz
Plazmacucci #18196 üzenetére
De ebben mit segít ez a pálcás tabletta adagoló? Max annyi értelme van hogy nem az ujjadra harap rá a cica.
-
Gaben92
őstag
válasz
Plazmacucci #18196 üzenetére
Ez az esetek 99%-ban valóban működik de van amikor nem. Némelyik cicc (az enyém is például) cseszik lenyelni, helyette elkezd nyáladzani kegyetlenül és nem hajlandó lenyelni még akkor sem ha elkezded simogatni a torkát alulról (ami általában segít).
Háromszor próbáltunk neki beadni tablettát, mindháromszor az lett a vége, hogy már elkezdett feloldódni és fehér hab folyt ki a száján de akkor se nyelte le.
Egy próbát amúgy mindenképp megér a módszer mert általában tényleg bejön.
-
-
Predator2
addikt
Helló
Melyik gyógyszer beadót ajánljátok cicának? Van egy rafinált cicánk aki még a kedvenc kajájában is észreveszi a gyógyszert, így kénytelenek vagyunk új módszerekhez folyamodni.
Ez jó lehet? [link]THX
-
Kobun1980
aktív tag
Sziasztok!
A gyerekek bele vannak bolondulva higy kell nekik egy cica. Korbeneztem, es nem túl nagy utanajaras után a brit rövidszőrű mellet dontenenk.
Tudtok ajánlani megfelelő kennel
Néztem a facebook tele van topikokkal, de megkérdezem itt is, hátha van tapasztalat.Köszi előre is. Szép estét
-
Eastman
addikt
-
matyifej
tag
Sziasztok. Valakinek van arról hiteles információja, hogy aroma diffuzor az káros-e a macskákra, vagy sem?
-
Eastman
addikt
válasz
Gigi01 #18169 üzenetére
Egyszer egy teljesen lehetetlen helyen találtam egy szép, ápolt, kedves, de nem kölyök cicát, nyakörv, biléta nélkül, szomorúan nézve rám és keservesen nyávogva. Az ölembe vettem és kb. tíz métert mehettem vele, amikor megszólalt egy hang mögöttem;
"Hová viszed a szomszédom macskáját?"Azóta azt gondolom, hogy először helyben tanácsos érdeklődni.
-
Gaben92
őstag
válasz
Plazmacucci #18168 üzenetére
Az ne zavarjon meg. Teljesen más a funkciója az első karmoknak mint a hátsóknak emiatt a macsek is máshogy kezeli őket és fogjuk rá, hogy máshogy is fejlődik. Az első karmoknak borotvaélesnek kell lennie (tekintsünk el attól, hogy szobacica), hogy tudjon vele vadászni/mászni, stb. míg a hátsók sokszor vastagabbak és tompábbak mert azok leginkább a "kilövésben" segítenek neki de a pocok leverésében nem sok szerepük van.
A körömproblémák - eltekintve azoktól amiket fizikai sérülés okoz - az esetek sokkal nagyobb részében érintik a hátsó lábat mint az elsőt.
-
Gigi01
őstag
Sziasztok!
Talált,szép,ápolt,kedves,de nem kölyök cicát szerintetek mennyire lenne rizikós befogadni?(nem családi ház)
Már régóta szerettem volna,de mindig elmaradt.Ő rajta meg most megesett a szívűnk. -
-
Gaben92
őstag
válasz
Plazmacucci #18163 üzenetére
Így viszont nehéz a dolog. Ha széthullik a körme az utalhat vitaminhiányra vagy autoimmun betegségre. Viszont az is lehet, hogy szimplán azért hullik szét mert teljesen szétrágta már.
Vágás után ugye szokták rágni, hogy lecsiszolják szóval simán lehet, hogy a legutóbbi vágás során megsérült és az okozza de akkor azt már észrevetted volna rögtön azután, hogy legutóbb vágtad neki.
Kis szerencsével egy kis B vitamin megoldja a dolgot de a helyedben én mindenképp konzultálnék a dokival.
-
-
Astroboy
őstag
válasz
Plazmacucci #18163 üzenetére
Dokit kérdezted?
Nem okozhatja D vitamin hiány? -
válasz
Gaben92 #18162 üzenetére
Szia, az a körme javul, azt nem rágja, rágja a másikat. De érdekes módon csak a hátsó lábain, a mellsőkön hosszabb a köröm és nem piszkálja. Valamiért a hátsókkal van a gond. Szétrágja, hullik szét ilyen szilánk szerűen. Nem sebes egyik sem, de rövidekre rágja, nem is kell vágni...
-
Ciccuka
veterán
-
-
Gaben92
őstag
válasz
Plazmacucci #18158 üzenetére
Megkérdeztem barátnőm, azt mondja, hogy "abnormális körömrágást" vagy a fokozott stressz vagy valamiféle fertőzés/fájdalom tud okozni. Előbbit gondolom kizárhatjuk. Egy kis zsír nem okozhatna gyulladást. Lehet, hogy csak sikerült megvágnia magát kaparás közben a papírral aztán belement valami kosz a sebbe. Pár nap alatt helyre szokott jönni az ilyen de ha régja folyamatosan az nem javít a helyzeten. Figyelgesd szerintem ma-holnap és ha nem javul akkor el lehet vinni dokihoz tisztításra meg egy gyulladáscsökkentő szurira.
-
-
Gaben92
őstag
válasz
Plazmacucci #18156 üzenetére
Nem volt mostanság kint / kapart valami új dolgot? Nálunk is volt ilyen, pár napig tartott (ha jól emlékszem nem volt 1 hét) és folyamatosan nyalta/rágta a jobb mellső lábát. Ha megszagoltuk akkor érezni is lehetett, hogy büdös. Valószínűleg, mivel előző nap voltunk kint sétálni belement valami tüske és az gyulladt be neki. Ha nálad is valami ilyesmi van akkor azzal nem nagyon tudsz mit csinálni. Pár nap alatt kigyűlik és cicc majd gondoskodik róla. Szerintem csak azért mert gyulladt, még nem rágná. Viszont ha tényleg van benne valami oda nem való ami irritálja az megmagyarázza a rágást és a gyulladást is.
-
-
radi8tor
MODERÁTOR
válasz
Plazmacucci #18154 üzenetére
Lehet begyulladt neki a körömágya. Nem látni rajta semmit? Nyomásra elrántja a mancsát?
-
A cica rágja a körmeit a hátsó lábán. Az egyik már vérzik is annyira szétrágta.
A körmei nem hosszúak, néha én is levágom őket. A mellső lábával nincs gond.
Miért csinálhatja?
Köszi -
baracsi
tag
válasz
SoulReaver #18152 üzenetére
A macskák már csak ilyenek, nálunk a bambusz szekrény jobb alsó részét megcsinálom az egyik macskának macskapocolónak télére, mert tavasztól őszig csak enni jár haza, meg ha esetleg nagy eső van, de nem, a drága a bal alsó sarokban az összehajtogatott törölközőkre teszi el magát, imádnivalóak.
-
Astroboy
őstag
válasz
SoulReaver #18150 üzenetére
Megzaba.
Látom fullos a kvártély, még a telefonját is tudja tölteni. -
Astroboy
őstag
válasz
pendre54 #18139 üzenetére
A harmadik szemhéj megjelenése sokféle okkal és kórral magyarázható. Ha vakarózáskor ez valóban visszatérő jelenség, mindenképp kérdezz rá egy dokinál.
Ha nem tudod elvinni, az is jó, ha megmutatod ezt a fotót és körülírod a körülményeket, abból nagy vonalakban kikövetkeztethető a probléma forrása... -
-
radi8tor
MODERÁTOR
válasz
chrisnagy13 #18140 üzenetére
Tudok olvasni.
De normál esetben nem 3 havi adagot szoktam venni. Nálunk sem kolbászból (pisztrángból) van a kerítés. -
-
radi8tor
MODERÁTOR
válasz
chrisnagy13 #18132 üzenetére
Volt egy bejáratott bolt, aki 200 Ft-ért küldte PPP pontra, de most megszivatott. Nem tudom saját oldaluk hány nap alatt küldi ki.
Acapulco: alphazoo-ban nincs semmi raktáron és sokkal drágább, de thx.
-
Kalandor
HÁZIGAZDA
Októberben hazahoztunk 2 kismacskát, amiket egy boltban ellett meg 2 testvérükkel az anyjuk. 7 hetesek alig voltak, de el kellett hozni. 2 rendes meg egy furcsább ordas meg egy szürke volt, mi a szürke nőstényt meg a furcsa kan ordast hoztuk.
Most már látszik, hogy a szürke az orosz kék, az ordas pedig egy bengáli.
Nagyon szép, filigrán, izmos, szociábilis kis dögök, de képtelenek nyávogni. A szürke az prüntyög mint egy tengerimalac, a bengáli meg ilyen rövid kis nyivvantásokkal meg röffenésekkel próbál kommunikálni.
Hogy nem tanultak meg ezek nyávogni? -
Acapulco
csendes tag
Alphazoo-ban kapható Orijen.
-
-igu-
veterán
válasz
radi8tor #18127 üzenetére
Ajánlom a zooplus-t, jó árakkal dolgoznak, eddig minden szállítmány problémamentes volt (egy kivételével, amiben az egyik tételt kicserélték valami másra, de miután szóltunk, az a tétel külön csomagban megérkezett, a véletlen árut pedig megtarthattuk). Nem tudom, jelen helyzetben mennyire működik a kiszállítás, múlt héten még nem volt probléma a csomaggal.
-
radi8tor
MODERÁTOR
Jól megszívatott az egyik webshop.
Szerdán megrendeltem az Orijen macskaeledelt.
Csütörtökön írták, hogy PickPack futárnak átadva.
Pénteken nem érkezett meg - mondom biztos túlterhelt a futárszolgálat.
Hétfőn sem érkezett meg. Felhívtam őket délután, hogy wtf. Ja igen a rendszerük automatice azt írja hogy feladva a csomag ha kinyomtatják a számlát. De nagykerből nem érkezett táp, mert hiánycikk (és valószínű nem is jön már Kanadából az állapotok miatt). De semmi gond, rendeljük meg a 3x akkora kiszerelést abból valószínű van még nekik meg úgyis jó lesz ez a jelen állapotban. Oké, akkor azt személyes átvétellel kérem, mert már fogytán a cucc itthon.
Mára ígérték, hogy érkezik 2-3 felé. Kérdeztem nem gáz, hogy 3-kor be kell zárniuk? Nyugi nem zárnak, be vagy ha igen kinyitják nekem az ajtót. 5-kor telefonáltam, hogy mehetek már érte? Nem érkezett áru a nagykerből és azt az infót kapták, hogy valószínű csütörtökön jön legközelebb.Na faca, mivel minden üzlet bezárt 3-kor, mehetek reggel nyitáskor Fressnapf-ba valami pótlékot venni. Már csak abban reménykedek, hogy nem fog menni a hasa tőle.
-
-igu-
veterán
válasz
vgyuri #18125 üzenetére
Ő királyi felsége jó arcnak tűnik.
Nekem csak egy híres macska ismerősöm van, Johannes Gutenberg, a tartui papírmúzeum (mostanra ex) direktora.
/Google segít a fordításban
-
-igu-
veterán
Hatebreed - Destroy everything
És néha tényleg
-
radi8tor
MODERÁTOR
#YT alert
-
Nimrod
addikt
Ha jol emlekszem a Purizon zsakjai eleg jol visszazarhatoak. Nalunk mivel negyen vannak, ezert 2 kilos zsak el is fogy egy het alatt. Vettem zarhato dobozt, mindig abba toltom ha valami nagyobb kiszerelesu vagy kimert. Egyebkent kimert is teljesen jo, nem tarolgatnak tul sokat megnyitva a boltban ahonnan veszem. Ahol latom hogy kint van az utcan es mar a galambok is abbol zabalnak, onnan sosem veszek.
-
-igu-
veterán
válasz
Gaben92 #18116 üzenetére
A rózsaszín cucc eddig mindig elfogyott, nincs vele nyafogás.
Száraztáp nem puhul meg (6.5kg/zsák), egyszerre kb. 1.5 kilót szedek ki a zsákból, majd rögtön vissza is zárom.
Ez a 1.5 kilós doboz is jól záródik, abból kb. egyheti adag megy ki a konyhai kisdobozba, így a nagy dobozt csak hetente egyszer levegőztetjük, a konyhai kisdoboz meg lefogy egy hét alatt, nincs ideje felszottyosodni.Sheba nagy kedvenc, főleg a craft collection meg a soup. Nem a legkomolyabb minőség, az ára is vállalható.
-
-igu-
veterán
Na, jöhet a karantén: elhoztam a postáról a zooplus-os rendelést, 26.75 kg.
-
Gaben92
őstag
válasz
Nimrod #18113 üzenetére
"A magukat tenyesztonek hivo, valojaban tobbnyire gatlastalan szaporitokat meg buntetni kene, szerintem."
Dunába kellene lőni mindegyiket igazából... Barátnőm állatorvosi asszisztens volt elég sokáig BP-n, szóval találkozott sok tenyésztővel és szaporítóval is. Ég és föld a különbség a kettő között. Előbbi tudja mit csinál, figyel az állataira és megkapnak mindent ami kell. Mikor felvettük a kapcsolatot a tenyésztővel akitől a Yato van, az első dolog az volt, hogy oda kellett utazni és eltölteni egy kis időt a cicákkal, hogy lássa mennyire jövünk ki, aztán vele is volt egy beszélgetés, hogy hova hoznánk, egyedüliként vagy lesz később másik cica, stb., hogy el tudja dönteni ad-e el nekünk egyáltalán macskát.Utóbbi meg... egyszer közölték az egyikkel, hogy nem lehet többé kölyke a kutyának (Yorki talán), aztán egyszercsak megjelent a nő a vemhes kutyával, hogy nincs jól... Se a kutyi, se kiskutyik nem jöttek ki a műtőből...
És tudnék még mesélni...
Én sose voltam még kiállításon, nem is akarok menni soha mert - képek alapján amit láttam - nekem nagyon úgy jön le, hogy kb tárgyként tekintenek az állatokra, ezzel pedig nem tudok azonosulni.
-
Nimrod
addikt
válasz
Gaben92 #18112 üzenetére
Amennyire en tudom kb. minden tenyesztonek minuszos vagy nullszaldos a tenyesztes, ezert sokan csak mellekeskent, esetleg azert csinaljak, mert amugy is szeretik az adott fajt. A magukat tenyesztonek hivo, valojaban tobbnyire gatlastalan szaporitokat meg buntetni kene, szerintem.
Azoknak lehet jovedelmezo, akik viszik oket kiallitasokra, versenyekre, de nehany meglatogatasa utan (nezokent) megundorodtam tole. -
Gaben92
őstag
válasz
Nimrod #18111 üzenetére
Félre értettél/rosszul fogalmaztam de amúgy egyről beszélünk. Azt írtad a törzskönyves 6 éve volt kb 300€ és arra akartam reflektálni, hogy a törzskönyv megléte az kb alap.
"Megszületik a cicc, kap egy törzskönyvet egyből és addig a tenyésztőnek 0€-ba került."
Konkrétan arra a pillantra gondoltam mikor megszületik a cicc, mert lényegében törzskönyve van (pontosabban lesz) viszont még nem került semmibe. Nyilván utána kapja a fajtatápot és egyéb táplálékkiegészítőket, ezeket azért nem is említettem mert eléggé alap dolog. Betegségek szűrésére/genetikai tesztekre fordított összeg az amire nem feltétlenül gondolnak az emberek. Aztán Yato például chipelve is van, az maga volt 66€.Mivel €-ban írsz, gondolom te is külföldön élsz, és szerintem ha utána számolsz akkor ki kellene jönnie, hogy 300€-ért eléggé minuszos lenne az üzlet. Viszonyításképp nálunk 180€ egy menhelyi macska örökbe fogadása.
-
Nimrod
addikt
válasz
Gaben92 #18110 üzenetére
Az nem igaz, hogy a tenyesztonek semmibe sem kerul az extrak nelkul. Fajtisztak tobbnyire premium, speci tapot kapnak, ami meregdraga, plusz vitamin meg egyebb mineral hogy serkentsek a novekedest es a fejlodest. Alap oltasok szinten kellenek. Nemreg vagyunk tul vele egy utcarol befogadott cicanal, neki kb. 100 Euro volt, ebben nincs benne a veszettseg elleni, mert benti cica es nem utazik.
-
Gaben92
őstag
válasz
Nimrod #18109 üzenetére
Azóta azért mentek fel az árak, na meg az se mindegy mit kapsz azért a pénzért. Példának okáért nekem ott vannak a fiókban a genom teszt eredmények, azok magukban kóstálnak 300€-t. Megszületik a cicc, kap egy törzskönyvet egyből és addig a tenyésztőnek 0€-ba került. Ha meg vannak csináltatva a genetikai tesztek fajtabetegségekre, örökölt dolgokra, végig van oltva, stb. az mind visszacsorog a vevőre. A vérvonal meg megint más kérdés, az is nagyon sokat tud felfelé tolni az áron ha a törzskönyv WC, GIC, IC, stb. előtagokkal van tele.
-
Gaben92
őstag
válasz
Nimrod #18107 üzenetére
"Nőstény, törzskönyvvel továbbtenyésztésre 1500 Euro, saját hobbi célra ivartalanítva 800 Euro."
Teljesen jó árban van 800€-ért. A Yato (Bengáli) nekem saját célra ivartalanítással együtt több volt 1500€-nál és a Maine Coon-ok általában hasonló áron mennek. Azt, hogy tenyésztésre mennyi lett volna le se merem írni.
-
Nimrod
addikt
Egyik maine coon tenyésztőnek láttam a postját, gondoltam ráírok, hogy mostanság mik az árak. Az állam azóta is keresem.
Nőstény, törzskönyvvel továbbtenyésztésre 1500 Euro, saját hobbi célra ivartalanítva 800 Euro. Elment ezeknek az eszeSzerettük volna az egyik maine coon-t szaporítani (neki még megvannak a tökei, bár nagyon dolgozik, hogy neki se legyen), csak hobbiból. De szerintem ő szűz marad...
Egyébként amióta a másik elvesztette a tökeit (kellett neki elkezdeni jelölni), azóta sokkal bújósabb és szelídebb. A játékossága persze megmaradt továbbra is, de annyira nincs tisztában sem a méreteivel, sem az erejével. Mondom ezt azok után, hogy Asszony karját majdnem letépte egy játékos mancsolással, mert meglátott valamit ami érdekelte.
-
Dhampir
félisten
-
khron78
őstag
-
Gaben92
őstag
válasz
#75376384 #18090 üzenetére
Igen a fogalmazás kicsit erős volt, amiatt biggyesztettem oda az utolsó mondatot "boring" smileyval. Nem beszólásnak/bunkózásnak szántam csak - szerintem - az esetek nagy részében tényleg nem azért vesz valaki (akár nagyon sok pénzért) macskát/kutyát, hogy elmondhassa mennyire drága volt.
Én is mindig örökbefogadás párti voltam plusz sokáig voltunk ideiglenes befogadók. Itt is először bepróbákoztunk egy nagyon nehéz esettel (teljesen antiszociális, elvadult mentett cicc menhelyről) mert van gyakorlatunk az ilyenekkel de 1 hónap után is még karmolt mikor csak óvatosan megközelítettem, hogy enni adjak neki. (Ő szerintem menthetetlen eset sajnos, de ez most más téma...) Őt végül visszavette a menhely az összeget amit vissza akartak utalni nem kértük. (Menhelyről 180€ az örökbefogadás mert ugye ivartalnították, doki, stb.)
Azért döntöttünk utána vásárlás mellett mégis mert barátnőm amúgy allergiás a kutya és macskaszőrre (még akkor alkult ki nála mikor állatorvosi asszisztensként dolgozott) és míg a "vadállat" nálunk volt derült ki, hogy sokkal érzékenyebb lett mint korábban. Úgyhogy megbeszéltük, hogy félredobjuk az elveket és veszünk olyan ciccet aki sokkal kevesebb proteint termel mint egy normál házimacska. Be is jött végül mert csak akkor vannak tünetei mikor nagyon vedlik a Yato.
MPeter87: Persze, nem fekete fehér a dolog és mindig akadnak kivételek és a vérvonal is közre játszik de általánosságban véve azért a fajtajellemzők be szoktak jönni. Nekünk a Yato például 100%-ban olyan mint ahogy más Bengáli tulajok leírták az ő macskájukat.
bul07: "nem azt mondom hogy házba szobába nem lehet mozgásigényes fajtát venni csak több odafigyelést kíván"
Nagy igazság. Mi nyáron szinte minden nap járunk le vele sétálni a mellettünk lévő kis szigetre és imádja. Este ilyenkor alszik mint a bunda. Télen ritkábban járunk ki és kompenzálni is kell ezt lefekvés előtt legalább 30 perc játékkal (amiben általában én is lefáradok mert kergetőzni nagyon szeret), ha ez valami miatt nincs meg akkor hajnali 4-kor már ébreszt minket a legkülönbözőbb technikákkal. -
bul07
nagyúr
Aki a befogadás mellet érvel egy szoba macska titulusra, az meg akkor állatkínzó
Mert egy mozgásigényes házi macskának kínzás lehet a házba, panelba zárás
Mert egy egy nem faj macska esetén még esély sincs előre megjósolni hogy mennyire lesz mozgásigényes, míg faj macska alapján nagy eséllyel(persze kivételek vannak)Mintha egy agarat akarnának panelba tartani napi 23órában
Benti macskának aki egyáltalán nem jár ki pont hogy a faj macskák valók, mert ott lehet tudni hogy nagy eséllyel milyen igényei lesznek
Persze egy nagyon nagy házba lehet olyan faj macskát venni ami mozgás igényes(vagy sima házi mozgásigényest), vagy van aki egész nap játsszon vele, nem azt mondom hogy házba szobába nem lehet mozgásigényes fajtát venni csak több odafigyelést kíván
Új hozzászólás Aktív témák
- Alufelni 4 db., R16 méretű gumihoz (pl. Ford Galaxy II) (az ár 4 db-ra vonatkozik)
- Xiaomi Mi Robot Vacuum-Mop 2 Pro újszerű, nagyon keveset ment
- Rohnson R-9450 Steril Air UVC+ION légtisztító eladó JÓVAL ÁRON ALUL! Bolti ára kb 72ezer Ft!
- Alfa Romeo 159 1.9JTD 120le 8v 2009 Facelift
- Ezviz C6N beltéri kamera, 1080p, éjszakai látás 10m, motoros pásztázás 360 , mozgás érzékelés
- Gamer PC-Számítógép! Csere-Beszámítás! R5 1600X / GTX 1080 8GB / 32GB DDR4 / 256SSD + 2TB HDD
- Bomba ár! Dell Latitude E5550 - i5-5GEN I 8GB I 128GB SSD I 15,6" FHD I W10 I HDMI I Cam I Gari!
- LG 65BX - 65" OLED - 4K 120Hz 1ms - NVIDIA G-Sync - FreeSync Premium - HDMI 2.1 - PS5 és Xbox Ready!
- ÚJ Microsoft Surface Laptop 7 13.8" 2K - 120Hz Érintő - Snapdragon X Elite - 16GB - 512GB-2 év gari
- Gamer Notebook! Csere-Beszámítás! Asus Rog Strix G731GU! 17,3Col! I7 9750H / GTX 1660Ti / 16GB DDR4
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest