Hirdetés
-
PROHARDVER!
Kérdés előtt kérjük olvasd el az alábbi összefoglalót!
Új hozzászólás Aktív témák
-
3.Aragorn
addikt
Találkozott már valaki olyannal, hogy a joystick jaw axisa (amikor csuklóból tekered a kart a saját hossztengelye körül) önmagától életre kel? Időnként balra húz, de nem folyamatosan csak időnként és deadzone beállításával sem lehet kiküszöbölni. Marha idegesítő tud lenni amikor letérít a repülési pályáról...
Elite Dangerous-ban találkoztam a hibával, más játékban nem, igaz mást nem is igen játszom joystikkel, csak néha War Thundert, de ott nem jött még elő
Thrustmaster T.16000M FCS Hotas Joystick -
BoB
veterán
válasz
PeeterssoN #1445 üzenetére
Azt írják ezzel megy: [link]
Úgy működik, hogy a joy mozgásra egér mozgatást imitál, gombokra meg billentyű vagy egér gombokat.
-
BoB
veterán
válasz
PeeterssoN #1445 üzenetére
Mi a konkrét játék?
-
PeeterssoN
őstag
Sziasztok!
Van egy játék amiben lehet helikoptert vezetni de valamiért nem élvez joy támogatást, legalábbis settings nincs hozzá, nem is reagál a botkormányra. DE kontroller aaaz van LOL!
Olvastam hogy elvileg emulátorral vagy valami külsö programmal megoldható! Nos én nem vágom ezeket a programokat amit néztem az használhatatlan, és kétes oldalnak tűnt. Ti ismertek ilyet? -
BoB
veterán
-
Vesa
Topikgazda
Azon kívül amit magad is említettél (bizonytalan működés hosszabb távon), konkrétan az X52-nél kontakt problélmák lehetnek, főleg a PS2(szerű) kábelnél (ez köti össze a két vezérlőt). Gladiatorral itt nincs túl sok tapasztalatunk, de mivel a műanyagos belű verzió felépítése pont olyan mint bármelyik más hasonló kategóriásnak, a várható problémák is megegyeznek, (pl. centerezési/dead zone problémák, kontaktos potik/kapcsolók, stb).
A Warthog egyértelműen túlárazott...Bár a Hotas verziónál a gázkar gazdag funkcionalitása némileg kompenzál, de még így sem ér annyit...Szerintem. Mondom ezt Warthog tulajként.
-
abéla
senior tag
Nyilván ami nem hotas az nem az.
Bár VKB-hoz csatlakoztatható a throttle utólag. (akkor ez HOS)
A kérdés továbbra is adott (forTe&all):
X52pro és VKB Glad. mkII tekintetében tudunk-e vlmi széria-gebaszról? (esetleg a korábban említett Saitek/Madcatz Aviator esetében?)Gladiator bele kb Warthog szintjén áll (nem full fém csak tengelyek/tehertartók),
szerk#2: ami ennek kb duplájába kerül (csak a Warthog joy, nem a hotas)szerk#1: bocs, hogy korábbiakban linkeltem az e-shop-ot, nem tudtam, hogy ez nem illik itt
-
Vesa
Topikgazda
A Gladiator nem HOTAS, tehát más kategória mint az X52 pro.
Aztán arra is figyelni kell, hogy a Gladiatorból nem mindegyiknek van fémből a gimbal és a mechanika, az általad linkelt verzió is olcsó, szerintem az is már plasztik gimbalos verzió. A fém (anno Gladiator Pro néven is futott), full fém volt és 250dollár körül mozgott. VKB-ből jelenleg a Gunfighter Mk.III képviseli a csúcsot, de nincs HOTAS rendszerük. Virpil-nek már van kétféle Throttle egysége is, mindegyik minőségi anyagokból készült, de a teljes rendszer ennek megfelelően abból sem olcsó, és nem hasonlítható a consumer X52Pro-hoz. -
abéla
senior tag
A Gladiator mkII és X52 pro között vacillálok (hosszútávon). Régi "sima" x52-es throttle-én úgyis meghalt a thumb-mouse-körbenézős bigyó.(joy nélkül vettem, az kifeküdt hamarabb)
X52 pro-nak ismert valami szériahibája/nyűgje (vagy akár a VKB-nak)?
Ez a szint nekem elég.
De igen ahogy írtad, van itt pár ezer eur-ért is pedáll, kormány, elképesztő(mármint a műszaki színvonal)... de ezek profiknak vagy -nálam mindenképp- gazdagabbaknak vannak kitalálva.Tényleg, joy/hotasból most mi az abszolut plafon? (tudom rákereshetnék, de ezek, mint minden csúcsszegmensbeli termék, gyakorlatilag szinte láthatatlan az átlag -vagy a kissé talán afeletti
- user számára)
-
Vesa
Topikgazda
A ruszkik jól nyomják, de nagyon kis cégek, sok még a tervezési, kivitelezési hiba ott is (érdemes megnézni pár unboxing videót, pl. a Virpil gripnél sajnos látni sorjás műanyagot és illesztési hibát is).
A TM már nem a régi, bár valójában soha nem volt mérhető az orosz full fém konstrukciókhoz. Be kell látni azonban, hogy az átlag usernek nincs is erre szüksége. Hardcore szimeseknek kell az ilyen szintű minőség, a fém pedig nyersanyag és előállítás szintjén is drága a műanyaghoz képest. A joy piac eleve kicsi, ezen belül is csak szűk réteg igényel ilyen minőséget, érthető tehát, hogy a nagyobb cégek nem feküdtek rá és tolják a műanyagot. De mindenből elérhető full fém mechanikás cucc (pedálból is), ha valakinek erre van szüksége.X52 nem változott a Logitech felvásárlás óta, csak az X56-hoz nyúltak hozzá.
-
abéla
senior tag
Mondjuk a " t16000 rz axis failure " problémakör relatív kissé felülprezentált.
De mindegy is, nekem most leginkább csak mouse mellé kiegészítőnek kellene (Star Citizen strafe up/down/left/right + roll + gombfunkcik), oda meg a vén Cyborg 3D ideiglenesen megfelel, de sztem egy VKB Gladiator mkII beszerzéséig (amit azért javítsatok ajánlóban, hogy az ott szereplő 200eu ár helyett jelenleg szállítással megvan a feléből), átemenetileg lesz egy Saitek Aviator; úgy tűnik, van olyan jó, mint a Logitech Extr., kb a feléért.
Amíg űrlázban égek ez megteszi, ha meg majd DCS megint eluralkodik rajtam akkor VKB.
Úgy gondolom, Virpil nagyon masszív benyomást kelt, de ár/érték arány tekintetében és a szolgáltatás, anyagminőség terén is a VKB, véleményem szerint, többet nyújt
--> értsd: Virpilre nincs pééézEgyébként az oroszok fényében azért ezek a Warthogok/X-56-ek/t.16000 hotas-ok kissé komolytalannak hatnak. Na meg hogy nincs normális önálló joy-alternatívájuk.
Mert ok, a ruszki vasak drágábbak mindegyik árszegmensben kb 10-30%-kal, de azért más ligában is játszanak, valahogy az látszik rajtuk, hogy meg akarják jól csinálni (elektronika persze lehet benga, de nem nagyon megy a nyavajgás etéren sem).X-52 pro-t azért még vinném (bár kérdés, hogy ugyanazt képviseli-e mint a múltban), csak az a gond, hogy már így is throttle-túltengésben szenvedek
.
-
Vesa
Topikgazda
Nem győzzük leírni, hogy ezek belépő szintű termékek! Gyakorlatilag ahány felhasználó, annyi vélemény. Van akinél meg a Saitek esett szét pár hónapon belül, de volt itt már olyan kolléga is, aki 2 hónap alatt 2db Warthogot cseréltetettt gariban, mert gondok adódtak vele (nálam meg semmi baja évek óta). Bármilyen terméket veszel manapság, ez a tendencia megfigyelhető. Nincs már "biztosan tartós" termék...A Virpil sem az, de a fém mechanika miatt annak esélye, hogy nem hullik szét belátható időn belül, sokkal nagyobb. Ennek ellenére arról is olvastam már rossz véleményt és visszaküldött termékről is...Ez van sajnos.
-
abéla
senior tag
Hmm, egy kis ellenvélemyény:
Thrusmaster csoda-szupi HAL sensoros t16000 Z-tengelye(ami persze nem HAL) kb 50-60 órányi (nem erőből tekergetős) használat után beadta az unalmast; a kb 15 éves Saitek Cyborgom vagy 10 éves X52-m/5 éves Saitek Throttle Qadr-m meg vígan elvannak a lesajnált fizikai potiaikkal.
Ja igen, ez már a 2. TM t16000-em, az előzőnek(zöld ledes) a gombjai mentek gallyra szép sorban... no problem, a 3. joyom már nem TM lesz+ új TM TMX is úgy röcsög a kezemben, öröm hallgatni
-
Piftuka
veterán
"mivel ha egyben veszed a joy-al, alig drágább (jelenleg akcióban azonos áron fut)"
Ejj, de kár, hogy a "kuponozás" alatt ezt nem láttam!
Illetve nem is gondoltam...
Huszonegynéhány ezer forintért nagyon tutti vétel lett volna. (Tény, hogy így is náluk a legolcsóbb. A többi üzletben bőven 40.000 forint felett van ez a szett.)
-
Haruno
csendes tag
Világos, köszönöm. Egyelőre az igényeimnek megfelel a belépőszint
.
(#1428) Bale_E
Áh, már minden akció kihalt. Az egyetlen még valódi akció az az iskolakezdési, legalábbis számtech vonalon ahogy láttam. Minden más csak átverés, előre drágított és az eredetire visszaakciózott. Tisztelet a kivételnek persze -
Vesa
Topikgazda
Fejlett alatt azt kell érteni, hogy a T.16000M mágnes-szenzoros. Tehát tartósabb, pontosabb stb., ami viszont term. nem jelenti azt, hogy a másik pontatlan vagy szétesik két nap múlva. De azt mindenképpen vedd figyelembe, hogy ezek belépő szintű eszközök, a komoly darabok nem véletlenül kerülnek sokkal többe. .
Létezik külön gázkar hozzá, de nem igazán éri meg, mivel ha egyben veszed a joy-al, alig drágább (jelenleg akcióban azonos áron fut)
HOTAS 4 annyiban tud többet, hogy használható PS4-hez is. A hardver egyébként azonos...
-
Haruno
csendes tag
válasz
Piftuka #1421 üzenetére
+ (#1423) Vesa
Köszönöm a válaszokat.
A Hotas X játékélménye megéri azt, hogy nem olyan fejlett mint a T.16000M? Mi a helyzet a T.Flight Hotas 4-gyel? Azért drágább mert jobb ilyen szempontból?
Itt például alig drágább.
Vagy lehet-e külön venni a T.16000M-hez gázkart utólag? -
Vesa
Topikgazda
Szia,
A T.16000M technikai szempontból fejlettebb mint a Hotas X, viszont ez utóbbi HOTAS, tehát külön gázkarral rendelkezik. Azt neked kell eldönteni, melyik paramétert ítéled fontosabbnak.
Az mindenesetre tény, hogy egy HOTAS a játékélményt tekintve egészen más dimenzió.Programok tekintetében attól függően adnék tanácsot, hogy melyik eszközt választod, ugyanis nem minden játék támogatja a HOTAS rendszereket. Ez főleg a régebbi címeknél gondot jelenthet.
Különbséget kell tenni továbbá az Arcade és a Szimulátor műfaj között, mert egészen más élményt jelentenek.Arcade címek esetén a repülési modell sem bonyolult, jóformán csak random repkedsz és lövöldözöl.
Szimulátoroknál már van komolyabb repülési modell, van jelentősége a gázvezérlésnek is, tehát a külön gázkart is jobban ki tudod használni. Viszont a szimulátorok tanulási görbéje jóval meredekebb, éppen ezért ha soha nem játszottál ilyenekkel, akkor az X szériát élből nem ajánlom a rendkívüli összetettsége miatt.Arcade címek közül próbálkozhatsz pl. az Everspace-el, Szimulátorból ott van a DCS, az IL2 Sturmovik, az MS Flight Simulator X, űr témában meg az Elite Dangerous. Vagy a fentebb említettek is jók lehetnek, bár az őskövületeket lehet kerülném addig, amíg rá nem kattansz a témára. Ezek között vannak tényleg jó programok, de grafikai és technológiai szempontból már idejétmúltak, kezdőként nem biztos, hogy ez előnyös lenne számodra.
A joyt megtanulni nem nehéz, sőt, repülős játékoknál ezerszer könnyebb ezzel operálni, mint egérrel/billentyűzettel bohóckodni.
-
Piftuka
veterán
"Ez biztos tartalmazza a gázkart?"
Sajnos nem!
Gázkarral együtt sokkal drágább...
- A játékok közül én az "IL-2 Sturmovik" és a "Dark Star One" programokat ajánlom első körben. Látványos, gyorsan tanulható mindegyik; nincsen nagy gépigényük, de rá lehet könnyen érezni arra, hogy milyen is egy repülős, vagy űrhajós játékot joystick segítségével vezérelni.
Ha van Steam fiókod, és nem ijedsz meg a "retro" fogalmától, akkor érdemes a Novalogic nem "hard core" szimulátoraival is játszani. Pl. "Comanche 4", "F-22 Lightning 3".
Csomagban együtt az összes nagyon jó áron megvásárolható. (Szokott még erre is akció lenni.)
Vagy a Microprose féle "Gunship!" remake is jó lehet. Aztán később lehet bővíteni a sort pl. a tankszimulátor műfajban. Abból a MICROPROSE "M1 Tank Platoon II" még mindig korrekt (de szintén erősen "retro" darab).
Vagy ott van még a "Steel Armor" is...
Űrhajós témában az "X" sorozat is kiváló, és tartalmas szórakozást nyújt.
Az újabb (avagy "nem annyria régi") programok közül a témája miatt is érdekes lehet a "Rise of Flight" című I. világháborús szimuláció.
Illetve a "hard core" szimulációk közül a "DCS World" különféle légijárműveket tartalmazó kiegészítői.
Valamint a "Flight Simulator" aktuális változata.
Űrhajós kategóriában pedig az "ELITE Dangerous". -
Haruno
csendes tag
Sziasztok! Gondolkoztam joystick vásárlásán, de felmerült bennem pár kérdés. Először is, csak egyszerű 15-20 ezer körüli joysticket vennék, ezzel is lehet boldogulni minden játékban, szimulátorban?
Mennyire nehéz megtanulni repülni egy joystickkel?
Melyiket érdemes inkább venni, a sima Thrustmaster T16000M joysticket, vagy a Thrustmaster Flight Hotas X-et? Vagy esetleg mást 20 ezer alatt.
Olyan gépekkel, amiknek nem botkormánya van, (nem tudom a rendes nevét sry) lehet használni azokhoz is? (biztos lehet használni, de mennyire életszerű)?
Illetve tudom a rudder pedálnak az a lényege, hogy össze van kötve a két pedál, de valahogy lehet használni normál pedált is hozzá? (Logitech G29)
Ez biztos tartalmazza a gázkart?
Milyen játékot ajánlanátok kezdésnek, amivel el is tudom dönteni, hogy rákattanok-e erre a repülés dologra.
Köszönöm előre is. -
Piftuka
veterán
Köszönöm a választ!
- A legjobb tudomásom szerint, és a Logitech Gaming Software "Read Me" fájlja szerint is, csak az ún. "no HID compliant" eszközökre nincsen Windows7 támogatás. Fentebb írtam erről júniusban, amikor a Wingman Formula Force joystick-et megvettem.
Csak az és a régi Wingman Force kormány ilyen eszközök.
Az összes többi Logitech játékvezérlőt elméletben teljes mértékben működésre lehet bírni Windows7 alatt.
Vettem vele együtt egy ezzel egykorú Wingman Rumble Pad-ot az eladótól, és az a játékvezérlő tökéletesen működik.
Egy hete egy Wingman Action Pad-ot (az is ebben a szériában jelent meg 2001-ben), és az is kifogástalanul működik Win7 alatt.
- Ahogyan említettem jelen esetben az a probléma, hogy bár az USB-re csatlakozva azonnal felismeri a Windows7, és még a Gaming Software is (ahol még profilt is lehet szerkeszteni hozzá)...
A Windows játékvezérlő kalibrálásánál, ahol a tengelyeket és a gombokat lehet tesztelni, semmire nem reagál.
És csak lóg a joystick, amikor a DC adapterét csatlakoztatom a hálózathoz.
A FF eszközöknek ilyenkor középre kell állnia, aktív motor mellett. És a Windows kalibrátorban tesztelni is lehet az effektjeit.
- Nekem olybá tűnik, mintha az USB-ről megkapná az áramot, ezért van kapcsolat is, a Windows-zal, de hálózatról nem működik.
(Pedig elvileg alig használt, vagy "null kilométeres" cucc... Ez látszik is rajta. A DC adaptere még a gyári kötözést tartalmazza, és a gyári driver és játék lemez tokja még a Logitech saját kódmatricájával van leragasztva. A dobozban az eredeti, német számla.
Aki eladta - egy fiatal házaspár hölgy tagja - , azt mondta, hogy nem is ért hozzá; egy német ismerősüké volt, aki visszaköltözött Németországba, és itthagyta nekik, a gamepad-del és egy kormánnyal együtt.)
Azért kérdeztem itt ezzel kapcsolatban, mert tudom, van olyan fórumtag itt (bár nem annyira aktív sajnos ez a topic manapság), akinek volt ilyen Strike Force 3D Joystick-je.
Hogy talán valakinek a fentiek alapján azonnal beugrik, hogy mi lehet a probléma.
Tényleg hálásan megköszönöm a segítséget! -
Vesa
Topikgazda
válasz
Piftuka #1415 üzenetére
Tudtommal ennek a joy-nak már nincs hivatalos W7 támogatása (nagyon régi cucc). Tehát driver problémának tűnik (pontosabban, a hiányának)
Mindenféle oldalakon találni W7 drivernek mondott fájlokat (32/64bites verzióban is), de hogy ezek mennyire valósak, vagy mennyiben vírusfertőzöttek, arról nincs infóm (valószínűleg ezek Vista driverek egyébként, ha egyáltalán, és még az sem kizárt, hogy működne vele 7 alatt is, de erre garancia nincs). A Logitech oldalán már semmiféle utalást nem találni erről a termékről, így az egykoron kiadott driverekről és azok OS támogatottságáról sem tudok hivatalos infót szerezni. -
Piftuka
veterán
válasz
Piftuka #1343 üzenetére
Nos, a Jófogásról megvettem egy dobozos "Logitech Strike Force 3D" joystick-et.
Az USB-re csatlakoztatva a Windows7 azonnal felismeri, a "Logitech Gaming Software" (avagy "profiler") is látja, de...
- A Windows, játékvezérlő tulajdonságainál nem tudom tesztelni sem a gombokat, sem a gázkart, sem a botkormányt. Bármit nyomok, tekerek, ott nem mozog a + jel, nem villannak fel a piros, gombokat jelző lámpácskák...
- Amikor áram alá helyezem (csatlakoztatom a tápegységét), nem kellene a botkormánynak középre állni? Merthogy ugyanúgy "lóg", mint kikapcsolt állapotban...
Mi lehet a probléma?
Hálás volnék a segítségetekért!
Köszi előre is! -
Vesa
Topikgazda
válasz
adam520 #1413 üzenetére
Így megy ez...:-(
Nekem is sikerült már olyan Logitech egeret venni, aminek 0,1perces használatnál már lötyögött a görgője.
Gyakorlatilag mindenféle vezérlőről vannak hibás szériás hírek, még a legdrágábbakról is. Elvileg még garisnak kell lennie mert 2 évet adnak rá, szóval vidd vissza és cseréltesd ki, vagy javíttasd meg velük. -
adam520
tag
Thrustmaster T.Flight Hotas One (2018)
1,5 éve van meg és 2 hetente egyszer használtam maximum. Az 40 alkalom. 40 alkalom * 3 óra (maximum) = 120 óra. Amúgy nincs annyi valószínűleg. A "Rocker" kapcsoló közép értéke elment mínuszba. Tehát a joy Control Panel-en a "Rocker" zöld állapot oszlop diagram lentebb van és ugrál/mozog. Egyértelmű potméter hiba. Ettől azért többet vártam. Átállítom az oldalkormány/Yaw finkciót a "Twist" -re, és menni fog , de azért akkor is! A Logitech G203 2 éves egeremben már az első évben cseréltem mikrókapcsolót pedig nem hajtom szét.
(Sokkal több tapasztalatból okulva: Védeném a természetet, de többet kell fogyasztanom , tehát szemetelnem, mert nem tudom az eszközeimet elég sokáig használni) -
Frawly
veterán
válasz
TESCO-Zsömle #1410 üzenetére
Nem keverem. A szenzorról beszélek egyértelműen. Ahogy írod, voltak mikrokapcsolósak. Annál ha kimész a dead zone-ból, kapcsol. Ha meg nem, nem. Köztes állapot nincs, hogy kicsit vagy nagyot kapcsol. Ergo digitális szenzor. Ahogy a billentyűzetek és az egér. Analógnál potenciométer segítségével méri nem csak azt, hogy merre húztad, hanem hogy mennyit, ezért nincs visszajelzés, ott neked kell érezned, hogy sokat vagy keveset akarsz rajta húzni.
Nekem egyikkel sincs tapasztalatom, nem szeretem a joytickokat, bill+egér párti voltam mindig is. Ahogy a netet olvasom, ez amolyan hitvita jellegű, ki melyikre esküszik. Attól is függ állítólag, hogy ki milyen játékokhoz használja. Na meg, hogy azoknál mit szokott meg.
De örülök, hogy emulátoroknál ez akkor mindegy. Az első hozzászólásodból nekem tévesen az jött le, hogy analóggal nem megy. Ezek szerint megy, csak az érzet nem lesz olyan.
Meg legalább az is tisztázódott, hogy az eddig szóba hozott Thrustmasterek mind analóg érzékelősök ezek szerint. Engem az tévesztett meg, hogy a neten „digital” joystickként hivatkoznak rá, de akkor az USB interface az oka.
-
TESCO-Zsömle
titán
Nem a support a baj, hanem az érzet. Régi C64 joy-okból a jobbak mikrokapcsolósak voltak. 4 mikrokapcsoló a 4 iránynak. Érezted, hallottad. Analógnál ugye nem érzed, hogy hol ér véget a deadzone, nincs semmi visszajelzés.
Kevered a két dolgot. Egyik a szenzor, másik a géppel való kommunikáció. A szenzorok minden régi és új joy-ban analógok. Hisz ez a lényege. Nem csak on/off, hanem skálán mozog. PC-s joy-oknál a digitális a géppel való kapcsolatra utal, hogy nem közvetlenül vannak a gép "game/midi" portjába bekötve a potméterek, hanem azt a botkormány elektronikája digitalizálja és általában USB-n kommunikálja a gép felé.
Nyilván működni fog, de ha a retro a lényeg, az élmény nem lesz ugyanaz. Sőt... Én ezért csináltam, amit csináltam, mert faterom, akinek a játék zömmel C64-et jelentett, nem tudta megszokni. Sem az analógot, sem a billentyűzetet.
Jobb is úgy, hogy 3m USB--n odatesszük a gamepad-et, ahol a C64 szokott lenni, bedugjuk a joy-okat és toljuk a nagy TV-n a régi játékokat.
-
Vesa
Topikgazda
"DOS, C64 szintűek. Azoknak az irányításához nem kell sok minden."
Igazából, ha már a minőségről érdeklődtél, akkor nem ez a lényeg! Hanem az, hogy bármit csinál, azt meddig fogja tudni csinálni vele, értsd: mikor esik darabjaira a vezérlő, mászik el a center stb.stb. Hiába nem kell neki sok gomb és egyebek, ha a játék hevében rángatja a kart...Azt bírnia kell a mechanikának. Jó hír, hogy ebben a szegmensben tök mindegy mit veszel. Egyébként az elektronika esetén sem mindegy, miből épül fel, láttam én már nem is egy olyan olcsó (OFF) PC kormányt (ON), ami egyetlen hétvége játéktól megszűnt működni, egy másik verziónak meg 2 hónap után letört az egyik gombja.
"Elvileg a modern USB-s Thrustmaster, Trust, stb. joytickok mind digitálisak"
Mi értesz digitális alatt? Ha a szenzorokat, akkor az sajnos nem lesz igaz...Többek között a T.Flight.X sem HALL szenzoros, a Trust meg végképp nem az.
-
Frawly
veterán
válasz
TESCO-Zsömle #1407 üzenetére
Elvileg a joystick supportról maga a Windows driver és az emulátor gondoskodik. Tehát az emulátorban futó játékok már 9-tűsnek látja az amúgy fizikai szinten USB-s joystickot. De jó, hogy írod ezt a gamepad-es lehetőséget, ezt majd írom neki. Jó ötlet, kár volt OFF-ba tenni, teljesen ON téma. Erről tudsz valami részletes leírást adni?
Elvileg a modern USB-s Thrustmaster, Trust, stb. joytickok mind digitálisak, szóval ez nem lesz probléma az emulátoroknak. A gyerek eddig Genius Maxfighter F-23U digitális USB-s joystickot használt, azzal meg volt elégedve, de már nem működik neki jól, elhasználta szerintem.
-
Frawly
veterán
-
z0ty4
csendes tag
a Trust joy-tól az isten mentsen.
nálam 3 percet üzemelt és ment is vissza.
Csak megmozgattam a joyt hogy a tengelyek hogy működnek fel is borult egyből
úgy lehet vele repülni hogy egyik kezeddel tartod a joyt hogy ne boruljon fel.Thrustmasternél a Hotas-os elég jó. Sajnos a gomb kevés a joy-on de a gázkar része elég pontos volt.
Logitech 3d-t is szerettem elég sokáig bírta.
lassan breck frájdéj bele lehet futni 1-2 jó akcióba -
Frawly
veterán
Most helyben egy Trust joyt talált 9k-ért, erről mi a véleményt? Így se szállítás, se semmi, és 9-10k-ig még beleférne neki. A 10k-s Thrustmaster T.Flight Stick X-et csak rendelni tudná, arra még rájönne neki min. 2k szállítási költség is.
Esetleg még Thrustmaster (sima) és Thrustmaster Flight (sima) joystickokat linkeltem még neki, ezek 7k-ért lennének rendelhetők. Ezek mennyivel ócskábbak, mint egy T.Flight Stick X változat?
-
Vesa
Topikgazda
A joyok piacán sajnos nincs nagy termékdömping. Az általad említett van 10k körül ami már nem noname és a Logitech Wingman, de az már bőven 10k felett van. Alatta csak noname gyártók indulnak, de erős a sejtésem, hogy még azokat sem kapja meg 5k-ért. Inkább 6-8. Esetleg használtat lehet még nézni HA-n, de ott meg ugye rizikós, hogy mennyire van lelakva.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Kertészet, mezőgazdaság topik
- The Division 2 (PC, XO, PS4)
- Építő/felújító topik
- Opel topik
- Kerékpárosok, bringások ide!
- Távol-keleti webshopok OFF topikja (játékok, kuponok, stb.)
- Apple iPhone 16 Pro - rutinvizsga
- Villanyszerelés
- Debrecen és környéke adok-veszek-beszélgetek
- One otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- További aktív témák...
- HP EliteDesk 800 G5 SFF / i3-9300 - i5-9500 - i7-9700 / 2 X NVMe / USB Type-C / WIN 11 / 27% számla
- Archer AX23 AX1800 v1.20 Kétsávos Wi-Fi 6 Router
- Lenovo ThinkPad X395 - Ryzen 5 PRO 3500U - 8GB - 256GB
- Fujitsu Celsius R920 Szerver/Gamer 2x Xeon e5-2670 256GB Ram, 10TB tárhely, FirePro 8GB GDDR5 VGA
- Asus A15 F507NU-LP101 2 év garancia, újszerű
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i5 12400F 16/32/64GB RAM RTX 4060 Ti 8GB GAMER PC termékbeszámítással
- Csere-Beszámítás! RTX Számítógép játékra! I5 13400F / 32GB DDR5 / RTX 4070 Super / 1TB SSD
- Csere-Beszámítás! Fehér Inno3D Twin Edge RTX 5070 12GB GDDR7 Videokártya!
- Üzleti Fujitsu Lifebook u7510 15,6" FHD IPS 2021/08. havi gyártás
- ÚJ- Lenovo ThinkVision T24i-10 - 24" monitor - Számla, garancia
Állásajánlatok
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest