- Gaming notebook topik
- Hogy is néznek ki a gépeink?
- Milyen videókártyát?
- HiFi műszaki szemmel - sztereó hangrendszerek
- Azonnali alaplapos kérdések órája
- A legrosszabb CPU-k – az ExtremeTech szerint
- OLED TV topic
- Ultrakönnyű Logitech "G305" egér? Úgy tűnik, igen!
- 2026 a GDDR6-os VGA-k éve lesz?
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
-
PROHARDVER!
Kérdés előtt kérjük olvasd el az alábbi összefoglalót!
Új hozzászólás Aktív témák
-
Vesa
Topikgazda
válasz
üzenetére
Én csak egyedileg konfigolom az enyémet, mert az előre generált profilokkal mindig volt valami gondom (nem ott volt egy funkció ahol nekem kézre esik, vagy ahol én megszoktam).
Alapvetően fórumokban lehet megtalálni kész profilokat, DCS kapcsán is érdemes elnézni a hivatalos fórumra.
Pl. itt is van egy Warthog Profile DCS-hez -
törölt tag
Köszi!

Tényleg meglepő ez a pangás, sokkal pezsgőbb közösségre számítottam.
Ha a Warthog beállításaival kapcsolatban kutakodnék hol érdemes körbenézni? Leszedtem a TM oldaláról az IL2 profilt, de pont a Flaps-eket nem kezeli, holott lenne rá dedikált gomb, meg van pár zavaró apróság egyébként is. A DCS-meg nem is szerepel benne, pedig ott a throttle a beállíthatatlan számomra.
-
-
Vesa
Topikgazda
válasz
üzenetére
Üdv a klubban, nekem is varacskos van! ;-)
Én mondjuk harci szimekkel már nem nagyon játszom, jelenleg főként az Elite Dangerous és az MS FSX-hez használom napi szinten, néha még az X3 űrszimhez.
DCS-t mondják sokan, hogy jó, de nincs vele túl sok gyakorlati tapasztalatom.
Sajnos ma már sehol nincsenek a régi nagy nevek, ez a műfaj a 90-es években élte fénykorát, akkoriban toltam még én is harci szimekkel (Falcon 4.0, EF2000, Jane's F15, Wing Commanderek stb.) -
törölt tag
Évtizedes álmom vált valóra, és sikerült nagyon kedvező feltételekkel szereznem egy Thrustmaster HOTAS Warthog szettet!

Ugyanakkor azt látom hogy repszimek meg tetszhalott állapotban vannak manapság, legalább is a IL2 és a DCS World kivételével nem nagyon találtam mást...

Ti mivel használjátok a Joystick-jaitokat? Mivel érdemes manapság gyötörni?
-
Vesa
Topikgazda
válasz
baphomet
üzenetére
Jónak tűnik! Fém test, Hall szenzor...stb.
Kíváncsi leszek a tapasztalatokra, bár engem sajnos nem érint majd a gyakorlatban, mert nincs HOTAS verzió belőle (bár akkor se nagyon érintene, hacsak nem ugorja meg körökkel a Warthogom képességeit).
De mondjuk egy X52 Pro árszintjén bőven lenne keresnivalója, ha van eszük, készítenek egy Hotas verziót is. Mivel manapság döntően az űrszimek adják a vásárlók javarészét, ahhoz meg éppen a külön gázkar az, ami leginkább fontos (egyebek mellett persze)! -
baphomet
senior tag
Még ebben a hónapban érkezik egy újabb játékos a szegényes joystick piacra:
Speedlink AIRROWA VKB Gladiatorral való kísérteties hasonlóság nem a véletlen műve.
Ez annak az EU piacra szánt verziója. Némi butítással: a Z tengelyen nem MaRS szenzorok vannak, a firmware is kevesebbet tud, és nem lehet hozzá egyéb VKB eszközöket csatolni. Német webshopokban 90EUR-ért lehet előrendelni, de szerintem ez kapható lesz itthon is. -
TeeBee73
veterán
Üdvözlet a klubban, egy HOTAS 4 tulajként. Még ismerkedem, MS Sidewinder FFB-ről váltottam. Egyelőre még a "hub@mmeg'" érzés van rajtam.

-
Darkness
aktív tag
Üdv!
itt is kérdezek, mivel HA -n nem sok esélyem vagyon. Saitek Cyborg Evo -hoz keresek alkatrészeket. jelen pillanatban az első tűzgomb tört el.
Netán, esetleg, csak-csak valami úton módon lenne olyan egyén, akinek van nem használható hibás joy -a, de az első tűzgombja épp, akkor dobna rám egy privit?
hálás lennék.
most nem tudok SW TF -el játszani. 
-
CAB85
tag
Ez a célom nekem is, időnként nézem a kinti oldalakat, hátha van valami kihagyhatatlan ajánlat. De nem sürgős, remekül elvagyok a kis Hotas X-emmel. De folyamatosan ott motoszkál az X52 Pro. Csak E
-hez használnám, de nagyon tetszik. Előbb utóbb landol nálam egy. Ha feltűnik használtan egy jóáron akkor onnan, ha nem, akkor marad az e-bay 
-
CAB85
tag
Nekem egy gigabyte aivia befért közé pont, a mostani xtrfy k2 rgb mégkisebb, úgyhogy nekem sosem volt ilyen gondom szerencsére. Egyedül a nyikorgás... de az meg könnyen orvosolható, ráadásul nem mindenkinél jelentkezik... Az X52 nagyon vonzz... De jófogáson most 45 ezer használtan, nemár... akkormár inkább ebay, gyakran az új kerül annyiba
-
Vesa
Topikgazda
válasz
Micsurin
üzenetére
Hotas X-et egyszer próbáltam, kicsit nyikorgós valoban, de nekem nagyobb gondot okozott, hogy szétszedve a vezerlot, nem fért be közéjük a billentyűzet, nem volt elég hosszú a kábel. Lehet, hogy ez billentyűzet függő is, nem tudom. Hotas-nal ez sokaknál kizáró ok lehet, ezért írom le.
X52-őt néha ki lehet fogni használtan de jó állapotban fel áron, esetleg érdemes azt is megfontolni. X52-ből a PRO verzió lényegesen jobb választás!
-
CAB85
tag
válasz
Micsurin
üzenetére
Nekem Hotas X nagyon jól szolgál ED-ben. Nekem kényelmes, és bőven elég arra amire én használom. Bár hozzáteszem, hogy nemvagyok egy fanatikus szimulátor rajongó. Egyszer beruházok egy X52-re, de az nem most lesz. Egyetlen nyűgje az volt, hogy nyikorogni kezdett pár hónap után. Ezt egy öt perces kis munkával meglehet oldani. Egyébként jól muzsikál.

-
[hun] warhea
tag
válasz
TESCO-Zsömle
üzenetére
Micsurin: Nekem volt egy x55 es tropa lett egy even belul. Ismerek meg vagy 3 magyar sracot akinek hasonlo problemai adodtak (ossze vissza nyomkodta a gombokat aztan teljesen meghalt vagy a gazkar vagy a stick). En senkinek sem ajanlom. Az x52rol nem hallottam ilyet.
A kialakitas kritikan aluli az anyagfelhasznalas is. Nyikorog csikorog mint oreganyam hintaszeke.
-
Micsurin
nagyúr
válasz
TESCO-Zsömle
üzenetére
Rendben köszönöm, jelenleg nem szánok rá többet.
Egy Rhino tervben lesz, de most van ami jóval fontosabb.
De arra, hogy kikapcsoljak és csak szórakozzak, arra egy Hotas X is elég lesz, és ezek szerint azon kívül, hogy érezni, hogy olcsó mondhatni ajánlott példány. Köszönöm! -
Micsurin
nagyúr
válasz
TESCO-Zsömle
üzenetére
Rendben köszönöm!

Nem kellet másik kábel elég hosszú volt a végéből vágtam csak le és forrasztottam vissza. De sajnos nem segített, csökkentette a jelenséget, de még mindig elforgok... szóval csere lesz. Közbe Elite.D topikban meg is lett diskurálva, hogy Hotas X lesz valószínűleg mert jók vele a tapasztalások, arról van valami véleményed? (Nagy igénybevételnek van kitéve nálam, napi több órát nyúzom akár.)
Esetleg 10-18 közt szimpla kar ami hasonló mint a F.L.Y.5 ? (gázkarok+Z tengely)
-
Micsurin
nagyúr
Sziasztok
SaitekMadCatz F.L.Y.5 a Z tengely meghülyült és folyamatosan jobbra fordulna. Ha jól olvastam ezt egy kábel okozza a talpban, ha ezt kiveszem bármilyen "szimpla" réz kábellel helyettesíthetem ? 3 éves, a gari már nem játszik. -
[hun] warhea
tag
Sziasztok! Warthog melle milyen ruddert ajanlotok?
-
Vesa
Topikgazda
Jó a logi, ha csak arcade repkedsz. Stabil, tűrhető a kar, viszonylag precíz, van egy külön kis throttle karja is es nem is drága (foleg ha kifogsz egy alig használtat féláron aprón).
A TM Hotas X is jó, külön gazkar ami komolyabb élmény, de erre inkabb akkor van szükség, ha komolyabb szimekkel repkedsz. Minőségre nagyjából azonosak, a TM persze többet tud, de több helyet foglal. Van akinél ez is szempont. -
CAB85
tag
Én inkább a Thrustmaster Hotas X -et ajánlanám, nagyjából belefér a keretbe amit írtál, és élményben sokkal többet nyújt. Én az Elite-hez használom, és nagyon bevált. Kényelmesebb, több gomb, és a tolóerő szabályzó miatt sokkal nagyobb élmény. Ár / érték aránya is jó, páran írják, hogy a 4-es 5-ös gomb a gyenge pontja, de nekem és pár ismerősömnek nem jelentkezett ilyen gondja
-
Laby
őstag
Sziasztok!
Mi a véleményetek a Logitech Extreme 3D Pro-ról?
Szeretnék repülős játékokkal játszani, War Thunder, meg hasonlókat próbálnék ki.
Nem szeretném a leggagyibb Joystick-ot megvenni, de túl drágát sem, mert nem tudom mennyire fogom élvezni hosszútávon.Ha van más alternatíva 10-15 ezer forint környékén, akkor légyszíves ne tartsátok magatokban. Minden segítségnek, és ötletnek örülök.
Köszönöm!

-
BoB
veterán
DCS-hez kell most, a jövőben meg star Citizen-hez, mivel az még nem jelent meg azzal még nem játszok. De ha már jó drágán veszek valamit akkor alap hogy gondolok erre.
Nem hiszem hogy a Gladiator Plus ne lenne majd szétszedhető. Elég hülyén nézne ki ha csak egyben lehetne használni mert én is a billentyűzetet akarom középre.
Nálam akkor is előnyben van a fém a műanyaggal szemben. Ment már tönkre igaz gagyi Genius joy, meg ami most van elég pontatlan. Nem tudom milyen lehet egy warthog, de nekem visszás hogy ennyi pénzért nem tudták fémből csinálni (azaz lehúzzák a népet).
A gombok mennyiségétől nem félek, ott a keyboard. Úgysem ez lesz a Star citizen-nél a visszatartó erő, hanem a 6DoF miatt szükség van + 4 tengelyre. Amit az X52 nem ad meg, csak az új X56.
-
Vesa
Topikgazda
Előbb DCS-hez kerestél, ahhoz a Warthog ideális. SC-hez nem biztos, bár én Elite-hez jelenleg is ezt használom és semmi probléma nincs vele. Más kérdés, hogy valóban ez inkább repszimekhez jó. Igazából nem nagyon látok olyat, ami mindenhez megfelelő, ennél az orosz megoldásnál eleve nem tetszik, hogy egyben van a throttle a stick-el, nálam ez például élből kizáró tényező mert a keyboard két végére teszem a vezérlőket, így szoktam meg és így kényelmes. A Warthogon sincs elég gomb és űrszimhez általában felesleges a szeparált throttle (ellenben pl. FSX-ben iszonyú jó!), de úgy nézem, ezen az oroszon sincs elég kapcsoló. Általában mindenképpen kell a billentyűzet is egy komolyabb szimhez, mert annyi funkció van, hogy mindent nem lehet rátenni a joy-ra. X3 űrszimhez pl. anno full felkonfigoltam az X52 Pro-t és még így is állandóan használnom kellett a billentyűzetet, pedig az X52-n elég sok gomb van.
Úgyhogy nincs tökéletes rendszer sajnos, ami mindenhez jó. Star Citizenhez lehet beszerzek megint egy X52-t, azon nincs szeparált throttle, cserébe van olyan poti, amivel a Z tengely mentén tudok le/felszállni helyből.Engem az, hogy fém, annyira nem mpzgat meg. TM-től mai napig megvan a még DOS-os F16FLCS HOTAS rendszerem pedállal együtt, full műanyag és analóg a lelkem, de 20évig úgy szolgált ki, hogy mai napig hibátlanul működik. Persze a warthog más tészta, még akkor is, ha ebben is van műanyag itt-ott.
-
BoB
veterán
A warthog nem lesz az igazi space sim (star citizen)-re ha minden igaz. Én még nem játszottam abszolút vele, de az új Saitek X56-ra azért szereltek még pár kis analóg joyt mert itt már több síkon kell irányítani.
A Saitek X56 meg azért nem jó mert műanyag. És például centerline problémák vannak vele, ami nekem is van a Cyborg-omon.
Ez az orosz cucc meg már rég kapható, csak a legújabb hotas-os nem még. A pro változat full fém és a precizitása meg a tartóssága ver mindent kb. (a warthog-ot is, amiben csak egy-két dolog fém)
-
Vesa
Topikgazda
Warthog miért nem jó? Jelenleg az a Top (ez az orosz cucc is bíztató, de kevéssé ismert és még nem elérhető, áráról nekem nincs infóm, de biztos nem lesz olcsó).
Olcsóbb szegmensben még mindig a Saitek X52 Pro HOTAS a legjobb vétel, újonnan kb. 60eFt, használtan kifogható 40-ért. Bár nemrég volt aprón egy komplett Warthog 70k-ért, az best buy volt annyiért.
-
Vesa
Topikgazda
válasz
TESCO-Zsömle
üzenetére
POntosan milyen szimhez szánják? Vadászrep. cockpit építőknek? Egyébként ez a stick valamilyen harci gépnek a replikája, mint pl. a TM-nél az F16, F22 volt, vagy most a Warthog?
-
TESCO-Zsömle
titán
Gladiator-okról se volt. Alapvetően ez nem játékra van, hanem kőkemény sim-re. Azoknak meg ott a dashboard.
A termékek azért sold out, mert nagyobb az igény, mint a termelés. Előrendeléseket vesznek fel. Már az usák oldalon, az európai egyáltalán nincs frissítve, ott semmi sincs.
-
Vesa
Topikgazda
válasz
TESCO-Zsömle
üzenetére
Első ránézésre -és másodikra is-, nagyon kevés a gomb a HOTAS-on. Továbbá nem túl impozáns, hogy a honlapon szinte semmi infó nincs az érkező cuccokról, vagy ami van, az el van dugva és úgy kell keresgélni. A termékek fele már sold out, ezt sem értem, akkor minek van még feltéve??
-
TESCO-Zsömle
titán
Elvileg 2016 Q2, de az .ár elmúlt.
Viszont az idézett menetrendben minden már megjelent termék késett 1-2 Q-t:
Gladiator – Q4 2015
Gladiator Pro – Early Q1 2016
Gunfighter Mk.1 – Q1 2016
KG12 Grip – Q2 2016
Gladiator Plus – Q2 2016
Gladiator Pro Plus – Q2 2016az: A másik gond, hogy egy fia európai boltot nem találtam, ahol az új Gladiátorokat még lehetne vásárolni. Az még úgy necces, hogy az USA-ba exportált készletből importáljunk...
-
BoB
veterán
válasz
TESCO-Zsömle
üzenetére
DCS-hez keresek most joyt, a mostani Saitek Cyborg elég gagyi. Persze játszogatni jó, de valami komolyabb jó lenne. Aztán megtaláltam ezt az orosz cuccot full fémből.
Most megvárom ennek mennyi lesz az ára. Valakinek van infója mikor fog megjelenni?
-
Mrgyergyo
tag
Sziasztok
Hotas vasarlas előtt allok es mivel nincs 70k-m egy x52 prora ezet a TH Hotas xet neztem, de lattam hogy van mar Hotas 4 is... Na most a kerdes hogy a plusz 6ezres felar csak annyi lenne, hogy a Hotas 4 mar ps4hez is jó meg nem piros ha nem kek vagy van valami mas is? Erről nem tudtok valamit? A valaszt köszönöm

-
Vesa
Topikgazda
válasz
TESCO-Zsömle
üzenetére
Egyetértek a VR kapcsán. Ez az orosz rendszer arra kiváló lenne, bár en nem igazán szeretem ha a gázkar ilyen közel van a stickhez. Monitornal nekem kényelmetlen, de VR sisakban jó lehet.
-
TESCO-Zsömle
titán
Coming Soon-ba van vmi gázkarosnak kinéző cucc Gladiator Plus néven, de ha a sima stick kerül annyiba, mint a komplett Warthog, az még arra is rápakol majd árban. És akkor ott vagy, hogy pedállal együtt nem áll meg a cucc 200k alatt...
sz: Nem is néz ki rosszul a cucc makettje:
Akármennyire is kevésnek tűnik az input, ha valaki tényleg komolyan gondolja ezt az új VR-dolgot, akkor neki nettó pénzkidobás lesz a Star Citizen HOTAS érintőkijelzője, de még a sokgombos pultok is. Inkább ilyesmi beviteli eszköz fog kelleni, amin jól elkülönülő, könnyen memorizálható gombok/tekerők/karok vannak, hogy a HMD levétele nélkül se kelljen keresgélni.
-
Vesa
Topikgazda
válasz
TESCO-Zsömle
üzenetére
Kezdettől erről beszélek, hogy a Saitek Hotas-nal jelenleg nincs jobb ár/értek arányú rendszer. Elégedett vagyok a sajátommal is, de továbbra is szkeptikus vagyok azzal kapcsolatban, hogy előállnak e egy warrthog szintű masszív minőséggel.
-
repvez
addikt
Van orosz alternativa is és nem feltétlenül rosszabb mint a saitek vagy a TM.
Full fém mechanika és hall szenzoros érzékelők.
Nem egyhamar kopnak el.
[link] -
TESCO-Zsömle
titán
válasz
SenorGrande
üzenetére
Nagyon TRON-os a design. Számomra a régi X52-est idézi. Lehetne kritizálni, de amíg egyetül a Saitek gyárt botkormányt a 20k-100k HUF kategóriában, addig szvsz semmi értelme. Nincs konkurencia, örülni kell, hogy akinek bármi komolyabb kell a full belépőszintű 20k-s cuccoknál, annak a következő lépcsőfok nem a 130k-s Warthog...
Ár/érték aránybán a Rhino-k azért fogják a vaddisznót rendesen.
Aláírásodra: eBay
-
SenorGrande
senior tag
Saitek X-56 Rhino. 250$ Amazonon. Ez sem lesz itthon slágertermék.

-
TESCO-Zsömle
titán
Az X52 Pro-t évekig nyúztam, szerettem is, de nem mérhető a mostani Warthogomhoz.
Az ára se...
Vannak ennél furcsább dolgok is a világban... Pl hogy a Fanatec miért állította le a teljes mainstream palettájának gyártását. Ők voltak az egyetlenek, akik érdemben hozzá tudtak szólni anno a G25-öshöz.
-
Vesa
Topikgazda
válasz
TESCO-Zsömle
üzenetére
Véleményemet az eddigi tapasztalataim alapján írtam. Azt is kiemeltem, hogy nem rosszak a Saitek joyok, de egyelőre olyat nem csináltak, ami megközelítené a Warthogot. Az X52 Pro-t évekig nyúztam, szerettem is, de nem mérhető a mostani Warthogomhoz.
Pedál hiányához: ezt én sem értem a TM-nél, hiszen annak idején még az F16FLCS-is lehetett szettben venni egy akkori mércével mérve igen jó kis pedállal együtt. De a TM minőségéről sokat elmond, hogy mai napig megvan ez a kb. 20éves analóg HOTAS rendszerem, és annak ellenére, hogy sokezer repült óra van benne mindenféle szimulátorban, még most is tökéletesen működik. Más kérdés, hogz a gameport hiánya miatt már csak adapterrel működtethető Vistatól felfelé, de maga a kontroller gyakorlatilag tökéletes. Polcon pihen, nyudíjaztam szegényt. Saitek-nél nem nagyon láttam még ilyen minőséget, tartósságot sajnos. Bár az X52 Pro is már egészen régen bírja a kiképzést, most a fiam gyilkolja Elite alatt. Egyelőre bírja.
-
TESCO-Zsömle
titán
Tisztelettel, aki ilyesmit látatlanba megmond, azzal nem lehet vitatkozni. A Saitek X65 igen magas minőségű darab volt, csak azt a nyomorult load cell-t nem kellett volna belerakni. Semmi szükség nem volt rá, még egy normális elektronikával is csak púp a hátadra. Na, ha azt megcsinálják rendesen, akkor lesz esélye a Warthog ellen. A "kis" HOTAS-nak meg nem is lesz tisztje a maga 170$-os árával lenyomni a Warthogot.
A dolgok margójára pedig csak annyit, hogy sokan elfelejtik: A warthoghoz még "szülni" kell valahonnan egy normális pedál-szettet, mert az csak 2 tengelyes, a Thrustmaster pedig nem gyárt hozzá. A kunzumer márkákból pedig csak a Saitek ad külön pedált repüléshez.
-
Vesa
Topikgazda
válasz
TESCO-Zsömle
üzenetére
Tisztelettel, a Warthog ellen nem lesz esélye, ebben szinte biztos vagyok! A Saitek képtelen magas minőségű joyt összehozni, mondom ezt annak ellenére, hogy jelenleg is van egy X52 Pro-m (pontosabban már a fiamé), korábban meg volt szerencsétlenségem egy a X45-höz is. Jelenleg Warthog-om van és meg kell mondanom, nagyon durván más kategória. Ennek ellenére, az X52 Pro-t bátran ajánlom bárkinek, igazság szerint annál jobb ár/érték arányú HOTAS ma nem létezik. Kár, hogy a gyári szoftvere rettentő béna. A Rhino ugyan újabb, de számos ponton szerintem rosszabb az X52-nél és a dupla tolóerőszabályozó miatt igazából repszimekhez az igazi, űrszimekhez kevésbé passzol.
A Star Citizenes joy meg nekem inkább tűnik parasztvakításnak, mint komoly HOTAS-nak.
-
Darkness
aktív tag
Szereztem ma egy Saitek Cyborg Evo -t.
Első küszködések után, mire sikerült rájönnöm, hogyan kell kalibrálni X-Wing alatt és beállítani a bill. eket.eléggé... hmm... nagyon elegáns a dolog. nagyon stabilan tartja a középpontot és van ellenállása. mondjuk nagy teszt nem volt, mert közben jöttek hozzám, na de majd... holnap...
egyenlőre elégedett vagyok vele. -
Darkness
aktív tag
Üdv!
Végignéztem mit ajánlottatok. a TM T-16000M -et kihagyom, nem igazán jön be a kinézete. A másik kettő TM -ről néztem néhány videót a Tecsőn. egészen barátiak.
Most már csak testközelből kell megszemlélnem, hogy melyik fog bejönni jobban.
Azután, lehet, hogy nem csak az X-W, TF, lesz terítéken... 
THX
-
CAB85
tag
válasz
Darkness
üzenetére
Szia!
Mint írták, lecsatlakoztatható
A kinézet valóban szubjektív. Nálam pont a tolóerő szabályzó kar volt a döntő. Nem vagyok nagy szimulátoros, de az ED meggfogott. Viszont ez a kialakítás annyira megdobja az élményt játék közben, hogy más kialakítású játékvezérlő már szóba sem jöhet nálam
Viszont annyit em játszom, hogy egy 30-40-50 ezres vezérlőt újítsak 
-
twi452
senior tag
válasz
Darkness
üzenetére
Teljesen nem lehet lecsatlakoztatni mert össze van kötve kábellel nyilván

De egy kisebb méretű billentyűzetet be lehet tenni a joy és a gázkar közé a hotas x-nél.
Én war thunder-hez vettem anno és szeretem
illetve létezik belőle csak joystick változat is ha annyira zavar a gázkar
még a T.16000M-ről hallottam jókat, hogy nagyon pontos és finom műszer, nálam a gázkar győzött végül

-
Darkness
aktív tag
Szia!
Nézegettem az általad ajánlott Jot -t. valahogy nem vagyok megbékélve a kinézettel.
na, de ez szubjektív dolog. a gáz kar az ami igazán zavar. gondolom nem lecsatlakoztatható. Az említett játékokhoz nem is igen tudnám használni...
nagyon kézre áll az a 2-3 gomb a billentyűzeten, a többit felprogramozni a Joy -ra.
Tovább nézegettem a kínálatot, nagyon kevés olyant találtam, amibe nincsen "vibra" motor és valami kinézete is van. ami igazán bejött az már nem olcsó: THRUSTMASTER HOTAS Warthog Flight Stick.
csak még nem találtam hozzá valami jó leírást tesztet.
lehet, hogy beáldoznék rá, ha tényleg bírná a gyűrődést... -
CAB85
tag
válasz
Darkness
üzenetére
Szia!
Sajnos ebben az árkategóriában ugyanez volt a tapasztalatom. Egy fokkal feljebb, használtan már belehet szerezni egy Logitech Extreme 3D-t (5-6k körül indulnak használt de jól kinéző darabok) Nekem anno bevált, régi recept és megbízható volt. ED-hez most egy THRUSTMASTER T.Flight Hotas X-et használok. Imádom, sok gomb, tolóerő szabályzó és pontos nagyon, állítható rugó (feszíthető joy) Kicsait hajlamos nyikorogni, de az könnyen orvosolható... Ez jelenleg 15e körül van újonnan, de gyakrran feltűnik használt, jó állapotú fele ennyiért.
-
Darkness
aktív tag
Üdv!
ismételten szeretnék visszatérni a Joy világába. Régebben egy F15E Tallon volt a szolgálatomba az X-Wing és a Tie Fighter -hez. Nagyon meg voltam vele elégedve. aztán teltek múltak az évek és már csak dísz lett. Tavaly kihozták a GOG -on az X-Wing és társaik "felújított" változatát. Egyből megszereztem magamnak és, hogy ne legyen nagy csalódás vettem hozzá egy F-17 USB kütyüt. nem kell mondanom, elég rövid időn belül "kiakadtam", mennyire nem lehet vele távolra pontosan lőni, mivel elhúz arra amerre ő akar. s hogy eme bevezető után a lényeg... valami hasonló kaliberű Joy-t keresnék mint anno az F15E -volt. Programozható, stabil és pontos és nem húz semerre...
-
Dark Wander
tag
Tom Clancy's HAWX: Neki estem a játéknak de k. nagy csalódás. Nem is tudom hogy mire gondolhattak amikor kiadták.Irányítás meg a fizika rendben van de ami röhejes hogy nem lehet leállítani a turbinákat, mert a gép kb 900 km környékén vissza gyorsul. Így meg nem lehet gyorsan megfordulni. És nem értem hogy lehetett így megcsinálni 1 AAA kategóriás játékot?! Mer a készítők szerint "szimulátoros" repülős játék ez, csak közelébe sincs, (hp élet, több 100 rakéta stb..) Hirdetik hogy a joystick-hoz "ezt a hawx játékot" de játszhatatlan így. Nem azé, de az air conflicts secret wars játék 100 jobb volt, és ott gond nélkül le lehetett venni a propeller sebességét akár 0-ra is! Felejtős gamma ez HAWX, hiába hogy a joystickhoz ajánlják, nem ér semmit!
Wings of prey: Csak a demót próbáltam ki és kicsit fel is vidított a HAWX után. Ez már szimulátor játék, kérem szépen! Sok mindent be lehet állítani, most nem sorolom fel, de az hogy Hp élet még easy szinten sincs. Ugyan azt tudnám elsorolni mint a War thunder-ban, elvileg 1 készítő banda csinálta a 2 játékot. Viszont olvastam pcguru 1egyik hírébe hogy a wings of prey szerverei nem működnek és nem tudom hogy ez igaz vagy nem. Mert még 1-2 helyen kapható, de 1 játékos kampány nem izgat, inkább a multi ami érdekel. -
Gabesz87
veterán
válasz
Dark Wander
üzenetére
Igazából a feszesség szabályzóval lazára vettem a mozgást, ahogy duvi is írta lentebb, szóval most nem billeg, mert nem kell erőteljes mozdulatokat tenni. Meg így kényelmesebb azért, hogy a két egység közt van a billentyűzet.
-
Dark Wander
tag
válasz
Gabesz87
üzenetére
Nekem is v2 van. Nekem először mozgott elég rendesen. Aztán elolvastam a magyar használati útmutatót, abba írták hogy összeszerelve stabilabb, érdemes úgy használni. A kábelt be kell gyömöszölni ami nem könnyű és a két csavart meg kell húzni, a joystick alján (nem a gázkar) van 1 kis imbusz kulcs. Azzal tudod meghúzni a csavarokat és akkor nem jön szét. Nekem összeszerelve még nem ért hozzá a jobb kezem balhoz, így is hagyom.
-
CAB85
tag
válasz
TESCO-Zsömle
üzenetére
Az a célom, ez amolyan kezdésnek van nálam, hogy ráérezzek, vagy ha mégsem jönne be a progi, játék hosszú távon akkor ne bukjak olyan nagyot rajta
de ebből X52 lesz
vagy amit írtál, most felkeltette a figyelmemet. Az X55 meg 65 már túl brutális számomra, ráadásul a dupla tolóerő szabályzók is indokolatlanok nekem. Az már akkor is túlzás lenne, ha beleköltöznék a gépbe és a fejemre kötném a monitort.De köszi a tippet, szemmel tartom!

-
TESCO-Zsömle
titán
Pedig még gyártják és támogatják is őket, csak itthon nem lehet beszerezni, de EU-n belül bárhonnan rendelhetsz.
Akinek nem sürgős, az esetleg megvárhatja a Star Citizen HOTAS-t. Az egy átdolgozott X52-es lesz. Mármint az olcsóbbik, mert lesz egy kigyúrt X65-ös alapra épülő, öntött alumínium cucc is, ami a Warthog ellen megy majd.
-
Gabesz87
veterán
Hm, hát ez valóban érdekes. Olyan, mintha, nem is tudom, kispórolták volna belőle a súlyt. Keresgélve találtam EZT a képet. Az enyémnek nem teljesen ilyen az alja. A kábel nem onnan jön ki, hanem kb. középtájról, ahol a felső gumiláb van. Mondjuk lehet, hogy ez egy korábbi kiadás? Az enyémnek a talpán a címkén V2 van. Már bánom, hogy az iPonban vettem meg. Azért választottam a hardverker helyett, mert 2 év gari volt rá, és kb. 500 Ft-al olcsóbb is volt. A hardverker meg itt van a szomszéd utcában! Nem kéne most rohangálnom garancia ügyintézés miatt.

-
CAB85
tag
válasz
Gabesz87
üzenetére
Érdekes a dolog, nekem volt egykét necces manőverem, de a joy teljesen stabil maradt, nem bukott előre egy alkalommal sem. A kábel sem jön ki a helyéről. Ár érték arányban nekem bevált. A Saitek X52-ese lenne a következő lépés 60 környékén, de már nemnagyon lehet kapni sajna.
A gombok minegyike jó nálam...
-
Gabesz87
veterán
Most a Control Panelben nézegetem a gombokat, és az 5-ös nem reagál. Nyomom, de nem villan fel. A többi jó.
-
Gabesz87
veterán
válasz
TESCO-Zsömle
üzenetére
Értem. Szomorú. Ez a dülöngélés röhej. Kb. olyan érzés, mintha nem sík lenne az alja, vagy nem is tudom...
A Logitech Extreme 3D-mmel anno ilyesfajta elmotdulás max. nagyon erőteljes mozdulatoknál volt. De mindegy. Valahogy megpróbálom megszokni ezt, vagy kitalálok valamit majd, hogy "lerögzítsem". -
Gabesz87
veterán
Megvan a Hotas X! Még nem próbáltam ki, csak az asztalra kitéve ismerkedem vele, viszont elsőre kissé semleges a kép....a stabilitásával van némi problémám. Ha előretolom a kart (nem a gázkar, hanem a botkormány), előre bukik az egész egység, felemelkedik a hátulja.. Szóval nem érzem elég nehéznek. Ez normális? A másik meg a gombok a gázkar egységen. Eltérő nyomásérzékenységűek. Van amelyik kattanós, van amelyik nem. 6, 7, 9 kattanós, a többi nem. De ez nem is zavar annyira, mint a felemelkedő joystick. Tudom még folytatni: a kábelbújtató a gázkar alatt teljesen jó, ott marad a vájatban, megfogják a fogak, ellenben a joystick alatt egyszerűen nem. Onnan valamiért tök könnyen kijön, ha felemelem, szinte ki is ugrik. Ezek normális dolgok, vagy kifogtam valami rossz példányt?
-
Gabesz87
veterán
Na megrendeltem a Hotas X-et tegnap
Remélem ma már el is hozhatom. Már csak az volna király, ha lenne valami akció az ED-re...de ha már meg lesz a Hotas, akkor azt hiszem, nem fogom kibírni, hogy várjak!
Na, a mai melónak lőttek, egész nap ED-s kezdőknek szólól cikkeket, összefoglalókat fogok olvasgatni 
-
CAB85
tag
válasz
Gabesz87
üzenetére
Szia!
Pont tegnap hoztam haza a Thrusmaster T-Flight Hotas X-et ED-hez. Régebben volt jó pár játékvezérlőm, de ez messze jobb mint bármi amit eddig próbáltam. Kezdésnek ez, aztán jöhet a Saitek X52

Élményre nagyon jó, minden kézre áll. Van sok gomb (de ugye abból sosem elég) és pontos is!
-
Gabesz87
veterán
Sziasztok. Azzal a kérdéssel fordulok hozzátok, hogy a MS Flight Sim. X-hez mit ajánlanátok? Régebben volt egy Logitech Extreme 3D-m. Szerettem, tök jó volt, imádtam FSX-ezni, meg a másik kedvencem még a HAWX volt. Már bánom, hogy eladtam. Most újra rám jött, hogy megint repülnék, és gondoltam, akkor beszerzek megint egy joyt. Szóval az Extreme 3D jó, vagy azóta van esetleg jobb? Látom, amit még sokszor van említve, az a Thrustmaster Hotas X? Mondjum nekem többnyire Logitech beviteli eszközeim voltak, és sosem csalódtam. Egyébként van a FSX-nél korszerűbb, modernebb, valós szimulátor? Tengpa néztem Steam-en, hogy milyen brutális mennyiségű kiegészítő, add-on van hozzá. A világ összes pénze nem elég hozzá

-
duvi
nagyúr
Szia!
Ez a joy kimondottan jobb és balkezes használatra lett tervezve. Tetszőleges módon át lehet alakítani a kézprofilnak megfelelően: Thrustmaster T-16000M -
Imurai
tag
Sziasztok!
Segítséget szeretnék kérni! Tud-e valaki egy olcsó, Magyarországon is kapható, balos/ambidexterous joyt? Mozgássérült vagyok, és a WASD eléggé igénybe veszi az ízületeimet, ezért gondoltam kipróbálni a joystick+egér kombót. Értelemszerűen ez csak egy kísérlet és az elvárásaim sem magasak a bottal szemben (4 irány, 4-6 gomb, USB, bal kézben is kényelmes), ezért nem költenék rá sokat... A Genius F17-et néztem, de annak elég hülye a formája...
Kösz!
Új hozzászólás Aktív témák
- ubyegon2: Airfryer XL XXL forrólevegős sütő gyakorlati tanácsok, ötletek, receptek
- Arc Raiders
- Gaming notebook topik
- Ezek voltak az év játékai 2025-ben szerintetek
- Exkluzív órák
- Hogy is néznek ki a gépeink?
- Okos Otthon / Smart Home
- Milyen videókártyát?
- laskr99: DFI és DFI Lanparty gyűjteményem
- VGA kibeszélő offtopik
- További aktív témák...
- Szép! Lenovo Thinkpad T14s G2 Üzleti "Golyóálló" Laptop 14" -50% i5-1135G7 4Mag 16GB/512GB FHD IPS
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad Yoga 370 - i5-G7 I 8GB I 256SSD I 13,3" FHD Touch I W11 I Cam I Gari!
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad Yoga 260 - i5-G6 I 8GB I 256SSD I 12,5" Touch I W11 I Cam I Gari!
- HP EliteBook 850 G8 Fémházas Tartós Laptop 15,6" -65% i7-1165G7 16/512 Iris Xe FHD
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad X390: i5-G8 I 16GB I 256-1TSSD I 13,3" FHD Touch I HDMI I Cam I W11 I Gar
- Dell Latitude 7330 i7-1255U 16GB 256GB 400nites legjobb kijelző! 1 év garancia
- 0% THM 4 havi részlet, beszámítás! Gamer PC, notebook, konzol, Apple termék, hardver KAMATMENTESEN!
- LG UltraFine 4K és Smart Monitorok -30%
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i5 14600KF 32/64GB RAM RX 9070 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- Azonnali készpénzes nVidia RTX 3000 sorozat videokártya felvásárlás személyesen / csomagküldéssel
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest

-hez használnám, de nagyon tetszik. Előbb utóbb landol nálam egy. Ha feltűnik használtan egy jóáron akkor onnan, ha nem, akkor marad az e-bay

Remélem ma már el is hozhatom. Már csak az volna király, ha lenne valami akció az ED-re...de ha már meg lesz a Hotas, akkor azt hiszem, nem fogom kibírni, hogy várjak!