Hirdetés
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 7***(X) "Zen 4" (AM5)
- Azonnali notebookos kérdések órája
- Milyen videókártyát?
- Fujifilm X
- AMD Navi Radeon™ RX 9xxx sorozat
- Kódolás Qwen3-mal saját gépen, Cline AI-alapú autonóm kódolási ágenssel
- Jóárasítja két Arrow Lake-S CPU-ját az Intel
- Milyen belső merevlemezt vegyek?
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- HiFi műszaki szemmel - sztereó hangrendszerek
-
PROHARDVER!
A topikban minden törvénytelen módszer megvitatása tilos!
Új hozzászólás Aktív témák
-
ityam
őstag
válasz
envagyok #24315 üzenetére
Alapból én sem licitálok egyikre sem, de a termékre rákeresve jó esélyt láttam rá hogy ez egy MACba való kártya, ami nem hibás, csak nem megfelelő gépben(PCn) tesztelték.
Mivel nekem van itthon az elméletemet alátámasztó MAC konfigom(ugyancsak nem túl sűrű termék egyébként).Ebben a konfigban 66MHz es PCI-os(normáls PCI 33MHz es, amit Te valszeg tudsz, így csak a többiek kedvéért írom) Rage 128 kari van(ami ha jól tudom nem működik normál PCnél, így következtetésügyileg más 66MHz es PCI os kártya, ami MAChoz készült nem fog menni 33MHz es PCI os konfigban), amiben kipróbálhatom ezért gondoltam rápróbálok.
A rápróbálás vaterán nyert, mert hát a legtöbb ember "hibás cumót nem vesz". Főleg ha nem is hallott az ilyen termékről(permedia 3 videókártya???), mint a legtöbb vaterázó.
A termék valszeg(!) tényleg tikaság. Ebayen bizonytalan az értéke, mert tényleg ritkaság(nincs ilyen Ebayen sem).
Ettől függetlenül nem biztos hogy jól tippeltem hogy ez a kártya tényleg egy MAChoz készült különlegesen ritka VGA. Kép nincs róla. Így bármi lehet. Lehet sima PCbe való hibás PCIos kártya is. Javítani én nem tudok hibás régi eszközt. Találni megfelelő embert ugyancsak aranyár. Szóval szeritem sokkal többet nem ér, mint a megnyert 2400 as licitem.
Emailen felajánlottam 5k+szállítást, majd további 8Kt ha működik a(G3 as MAC) gépemben.Biztos van akinek többet ér a megadott infók alapján(legtöbb magyar ember aki vateralátogató nem ért ennyire (sem) hozzá mint én/én se nagyon, mert nekem is csak sejtéseim vannak/), de egy vaterás aukciónál kötelezettség keletkezik a teljesítésre a nyertes licitnél.
Ezt a kötelezettséget kíváncsi vagyok hogy mennyire lehet érvényesíteni.
Bíróságtól alapvetően nem riadok vissza. Mint nem rég is írtam(Eu bíróságos határozat értelmezéses kérdés, amire még azóta sem jött válasz egyébként), vittem végig olyan ügyet amiben (csak és kirázólag) én hittem. Ezek elbukhatnak azért is mert nem vagyok jogász és nem értek úgy a joghoz(mert tévedek) meg abból is, hogy az adott bírót nem sikerült meggyőznöm hogy igazam van.
Korábbi ügyre nem visszamenve(csak olyan szinten hogy ha valaki meg tudja válaszolni az alábbi kérdést: [link] ). Én nagyon szívesen vitázok(Ha valaki visszateker a HSZeimre ebben a topicban, akkor az látja). Nekem mindig rengeteg kérdésem felmerül. amire ha nem kapok olyan választ, amit jogszabály alátámaszt, akkor kételkedek hogy jó választ kaptam.
Terjesszük ki az én problémámat általánosra. Vatera nyertes licitnél nem küldi el a hirdető a terméket. Értelmezésem szerint szerződés létrejön, de bíróságon nem lehet vele mit kezdeni ha lehetetlenülésre hivatkozik(mert elveszett a termék vagy nem találja vagy felzabálta a kutya).
Adott esetben viszont ha a szerződés létrejött és újra meghirdeti a terméket az eladó, akkor logikusan az elveszős(megsemmisült) kifogást(a korábbi szerződésre) nem fogja elfogadni a bíróság. Vagy lehet ennyire hülyék? bár ott is hülyék dolgoznak de csak nem ennyire....(?).
Mit csináljon ilyenkor az ember?
A korábban beidézett vatera szábályzat lehetővé teszi, hogy korlátozzák vagy felfüggesszék az adott felhasználót, amíg nem teljesíti a kötelezettségét. Ezt így konkrétan senki nem mondta itt egyébként a fórumon, de valaki megjegyezte ha jelzem, akkor lehet ugrik a fiókja a tagnak. Viszont hogy ezt használhatja szankciónak a vetera az ASZF alapján az ilyen esetekben az zseniális. Annyira zseniális hogy senki nem gondolt rá.
Level1 user supportos azzal akart lerázni, hogy adjak negatív értékelést vaterán, mert csak bizonyos számú(arányú) negatív értékelés után vagy hatósági feljelentés után tud bármit csinálni.
Ez után idéztem be neki, hogy igenis a Vatera jogosult korlátozni/felfüggeszteni a felhasználói fiókot ha nem küldi el a liciten megnyert terméket a hirdető és csak emiatt továbbította az ügyet a "vezető moderátornak".
Sajnos a vezető moderátor sem alkalmazta a vetera szabályzatát, ahogy kértem(gondolom túl radikálisnak gondolta és csak törölte az új hirdetést és megkérte az eladót hogy működjön együdt), de gondolom előbb utóbb ha nem jön semmi válasz, se felém, se a vatera felé az eladótól, akkor tovább presszálhatom a vaterát, hogy alkalmazza a szankciót, amit lehetővé tesz az ASZF (ez még nem kerül nekem pénzbe csak időbe egy pár email megíráság).
Tételezzünk most fel egy hipotetikus esetet hogy sikerül meggyőznöm a vaterát hogy alkalmazza a szankciót, amit megtehet a szerződése alapján, de az sem vezet eredményre mert továbbra sem válaszol az eladó az ajánlatomra(ami egyébként jelentős pluszt tartalmaz az eredeti kötelezettségéhez képest, mint írtam)
Vatera után csak jogi lépést lehet tenni.
Kaptam ilyen ajánlatot #24302 legelek:Ügyvédi felszólító levél. Nem saját ügy által(hanem barátnőm ügye) látom hogy hatástalan és fölös pénzkidobás HA ellenkezik a másik fél.
A fizetési meghagyás ehelyett lehet jó, de abban gondolom kellene jót írni, miért kérem azt a pénzt.Én mint korábban írtam(nem hozzáértőként) sérelemdíjra gondoltam, amit eléggé nehezen lehet alátámasztani(vagy legalábbis túl vitathatóan). Az ügyvéd aki hozzászólt a forumon az ügyhoz említette az elmaradt vagyoni hasznot úgy mint: "azt hagyjuk".
De mégis fizetési meghagyásban valszeg az adott esetben, ez kellene lennie szerintem(a nagyon hiányos jogi ismereteim alapján) a helyes jogalapnak.
Persze csak akkor ha ellenvetés esetén hajlandó vagyok bíróságra menni és jól meg tudom indokolni, hogy miért annyi az annyi és miért azon a jogalapon.
Egyébként kaptam javaslatot hogy konzultáljak ügvéddel és ha meglátom a költségeket akkor látni fogom hogy hagyni kell az ügyet.
Mint megírtam annyira nem vagyok hülye, hogy ehhez ügyvédet fogadjak. Bár az alapján hogy a vesztes fél fizeti az ügyvédi költséget is akár meg is fogadhatnám, ha nem lett voltna már jogi ügyem ahol láttam hogy 240Kt akartak ügyvédi költségként megállapítatni és miután elbuktam a pert csak 100Kt kellett fizetnem a "ügyvédi költségként, mert hát ezzel nem volt annyi munka a bíróság szerint".
Ha ilyen üggyel perre megyek nem fogok ügyvédet fogadni. Meglátásom szerint közjegyzőnél fizetési meghagyás 10K alatt megvan. Per esetén még mindig 20K alatt megvan a befizetett összeg(illeték). Elbukás veszélyét csak abban látom ha nem jó jogalapon kérek pénzt. Ha jó a jogalap akkor az összegszerűség vitatható csak, de attól megnyerem a pert így vissza kellene jönnie az illetékre fizetett összegeknek(vagy ha nem teljes összeget kapom meg, akkor az még nekem belefér a nyertes ügy miatt megkapott összegből minuszként). Az időmet nem pénzben kifejezve ez megérheti nekem.
Csak hogy segítségkérés is legyen a posztban: fizetési meghagyáshoz milyen jogalapot javasoltok amiért fizetni kéne nekem? Le lettem hurrogva a sérelemdíjra amit én is problémásnak látok. ezenkívúl lehet elmaradt vagyoni előny, amit Magnum nem tart jónak, vagy lehet van más jó jogalap?
Amúgy elmaradt vagyoni előnnyel nekem annyi problémám van hogy nem tudom bizonyítani maradéktalanul a leírás alapján, hogy egy 3 at sípoló videokártya egy PCben az biztos egyenlő egy MAChoz készült PCIos permedia kártyával(látszólag a vatera elhitte az eladó emailje alapján, de közel sem biztos hogy ez igaz). Így bukhat a kísérlet hogy ez alapján határozzam meg a kár(elmaradt vagyoni előny) értékét.
Monden ötletet szívesen meghallgatok(legalább is mint vitatémát)
Új hozzászólás Aktív témák
- Ömlenek majd az iPhone-ok az indiai futószalagokról
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 7***(X) "Zen 4" (AM5)
- Mégsem lesz divat az atomerőműre kötött adatközpont?
- Linux kezdőknek
- Counter-Strike: Global Offensive (CS:GO) / Counter-Strike 2 (CS2)
- Autós topik
- Kínai és egyéb olcsó órák topikja
- BestBuy topik
- Külföldi rendelések: boltok, fizetés, postázás
- Azonnali notebookos kérdések órája
- További aktív témák...
- GOPRO Hero 12 BLACK - 5.3k akciókamera - Motoros/biciklis szett (4.)
- DJI Mavic 2 Pro drón szett - 1" Hasselblad kamerával
- Újszerű Garanciás Macbook Air M1-es (8GB/256GB) 2026.09-ig Garis)
- ÚJ BONTATLAN Apple MacBook Air 15" M2 8GB RAM 256GB Magyar billentyű garancia 1 év Deak t
- Bontatlan ÚJ IPAD PRO M1 M2 M4 11 12,9 Wi-Fi és 5g cellular 128--512GB DEÁK TÉRNÉL Azonnal Átvehető.
- Telefon felvásárlás!! iPhone X/iPhone Xs/iPhone XR/iPhone Xs Max
- AKCIÓ! Gigabyte A620M R5 7500F 16GB DDR5 512GB SSD RX 6700XT 12GB InWin 301 Erazer CM 650W
- Csere-Beszámítás! Playstation 4 Gold Edition! Olvass!
- TAVASZI RAKTÁRSÖPRÉS!!! - Videókártyák, Monitorok, Notebookok, Stb. - Szaküzletből! Számlával!
- Csere-Beszámítás! Xbox Series S Játékkonzol! Olvass!
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest