Keresés

Új hozzászólás Aktív témák

• Zs0lt

csendes tag

Enyémre valaki...?

Sziasztok!

Alapszitu röviden: Nemrég vettem egy Sennheiser Momentum 2 vezetékes fejhallgatót. Egyszer volt szerencsém használni, másnapra a macska elrágta a kábelét. :O Előny: a kábel cserélhető. Hátrány: speciális bajonettzáras, tehát itthon csak a Sennheiser által gyártott kábelt lehet megvásárolni rongyos 9300 Ft-ért. Viszont eBay-en Kínából lehet rendelni hozzá millió féle utángyártott kábelt, amik ránézésre ráadásul sokkal igényesebbnek is tűnnek.

Kérdések: Megéri-e Kínából kábelt rendelni? Tapasztalható-e minőségromlás ebben az árkategóriában, ha ilyen kínai kábellel használom a fejhallgatót?

Megjegyzés: A Sennheiser kábel tartalmaz mikrofont és hangerő le/fel szabályozó gombot, a kínai kábelek pedig nem, de mivel én csak számítógéppel használnám a fejhallgatót zenehallgatáshoz, ezért erre nincs is szükségem.

Köszönöm!

• Zs0lt

csendes tag

Sziasztok!

Alapszitu röviden: Nemrég vettem egy Sennheiser Momentum 2 vezetékes fejhallgatót. Egyszer volt szerencsém használni, másnapra a macska elrágta a kábelét. :O Előny: a kábel cserélhető. Hátrány: speciális bajonettzáras, tehát itthon csak a Sennheiser által gyártott kábelt lehet megvásárolni rongyos 9300 Ft-ért. Viszont eBay-en Kínából lehet rendelni hozzá millió féle utángyártott kábelt, amik ránézésre ráadásul sokkal igényesebbnek is tűnnek.

Kérdések: Megéri-e Kínából kábelt rendelni? Tapasztalható-e minőségromlás ebben az árkategóriában, ha ilyen kínai kábellel használom a fejhallgatót?

Megjegyzés: A Sennheiser kábel tartalmaz mikrofont és hangerő le/fel szabályozó gombot, a kínai kábelek pedig nem, de mivel én csak számítógéppel használnám a fejhallgatót zenehallgatáshoz, ezért erre nincs is szükségem.

Köszönöm!

• Zs0lt

csendes tag

válasz zsocy #66188 üzenetére

Az over-ear Momentum volt az. Amúgy nem ragaszkodok én feltétlenül a márkához, csak eddig kellemes tapasztalataim voltak vele kapcsolatban. Főleg rock-ot meg metal-t szeretnék vele hallgatni, alkalomadtán egy kis elektronikusat és max. 50 ezret szeretnék rá költeni. Ha a forráson a zeneszámok fájlformátumára gondolsz, akkor azon nem szeretnék vátoztatni. Nekem a Spotify kényelmes és az albumgyűjtögetés nem nekem való móka. Szeretem, ha ott van minden egyben és csak válogatnom kell, még akkor is, ha ezen számok minősége jócskán elmarad a FLAC-tól. (Amúgy tényleg félek is elmenni a Fejhallgatóplázába, mert mi van, ha találok egy olyan méregdrága fejhallgatót, ami nagyon bejön és ahhoz képest minden más csak az OK kategória. Megvan ennek a veszélye. Óh, boldog tudatlanság...) :U

• Zs0lt

csendes tag

válasz Samtya #66178 üzenetére

Van neki hangfalas hangrendszere is mindenféle lejátszóval meg erősítővel, de én a fejhallgatóját próbáltam, ami talán egy Sennheiser Momentum volt. (A mostanin kívül volt már nekem korábban egy másik zárt over-the-ear Sennheiser fejhallgatóm is, amit szintén nagyon szerettem, úgyhogy első körben lehet, hogy ennél a márkánál tapogatózok.)

• Zs0lt

csendes tag

Köszönöm a hozzászólásokat! Ezek szerint elég egyértelmű a dolog, egy jobb fejhallgató lesz a következő lépcső. Az nyitott vagy zárt még nem tudom. Majd kipróbálgatom őket. Szerencsére Debrecenben lakom és itt van Media Markt, meg Fejhallgatopláza is, ahol ki lehet próbálgatni őket. Használni meg csak itthon fogom nyugis környezetben.

• Zs0lt

csendes tag

Sziasztok!

Egészen mostanáig nem érdekelt a minőségi zenehallgatás. Persze hallgatok én is zenét, de nem érdekeltek különösebben a részletek. Nemrég történt viszont, hogy elmentem az audiofil főnökömhöz, kipróbáltam a hangcuccát és bizony rá kellett jönnöm, hogy eddig életem egy szar... :D Szóval szeretnék fejlődni egy lépcsőfokot. Hangsúlyozom, hogy egyszerre csak egyet! Van egy Sennheiser HD 407 fejhallgatóm, zenét pedig csak és kizárólag fejhallgatóval hallgatok otthon egy régi MacBook-ról Spotify-ról streamelve. Kérdés: Mi okozna nagyobb fejlődést a hangminőségben? Ha vennék egy jobb fejhallgatót VAGY vennék egy fejhallgató erősítőt? A forrás (Spotify) marad. Tudom, a FLAC jobb lenne meg a 320kbps fos, de ez konstans.

Előre is köszi a véleményeket!

Új hozzászólás Aktív témák