Hirdetés
-
PROHARDVER!
Vagy legalább az ajánlott egérpadok listáját nézd át!
Hirdetni tilos a fórumon, használd a Hardveraprót!
Utoljára frissítve: 2019. 02. 04.
Amennyiben egeret keresel: Milyen egeret válasszak?
Új hozzászólás Aktív témák
-
-
kharpi
csendes tag
Köszönöm teszek 1 próbát akkor a QcK-val, hátha nekem is beválik
-
kharpi
csendes tag
Sziasztok!
Vásárláson gondolkodom, és visszaolvasva nem igazán jutottam dűlőre, így inkább megkérdezném a személyes tapasztalatokat e téren, mit ajánlotok.
Főként fps gaming-re keresnék egérpadot, 90cm széleset.
Jelenleg 1 hyperx pulsefire fps pro egér alá kellene.
Nem szeretnék túl grafikázott mintákkal teli egérpadot, letisztult fekete és piros ledes minden más eszköz.
Amin gondolkoztam a hyperx fury s pro xxl illetve qck edge xxl.
Árkategóriába is hasonlót, max 10-15k-t költenék rá.
Jelenleg valami gagyi urage egérpadom van 4mm, de iszonyat meleg és kényelmetlen a kéznek és az egérnek is.
Ha erről a két egérpadról van személyes tapasztalat szívesen várom, illetve ha van másra ötlet azt is
Speed/control teljesen mind1.
Köszönöm! -
-
Perbal1
tag
Köszönöm!
-
ribizly
veterán
válasz
Perbal1 #11387 üzenetére
De.
Meg, ha eleve mondjuk 2-t rendelsz, (mert gondolsz a jövőre is) akkor mindjárt nem annyira problémás a szállítás. Neadja ég írsz Kodiak-nak, hogy mondjuk adjon némi discount-ot, akkor meg egyenesen fantasztikus.
Ám, ha nem akarsz ilyennel vesződni, akkor marad a 400x450-es QCK Heavy, ami lehet QCK+ Heavy-nek vagy QCK Heavy Large-nak lesz nevezve.
-
ribizly
veterán
válasz
Perbal1 #11382 üzenetére
Még mindig a Kodiak Limited XXL és a QCK Heavy. De leginkább a Kodiak.
-
Perbal1
tag
Sziasztok!
Jó minőségű egérpadot keresek!
400x450, 6 mm vastag
Ami jó FPS játékokhoz is! -
|AP|
veterán
egész asztalos egérpadot keresnék, annyi nehezítő tényezővel, hogy 80cm széles az asztalom, így a szokásos 90x40cm-es méret nem jó
70 (vagy 60)x30-as kellene, de nem nagyon találok.
Egyéb igényeket azért nem írnék mert csak praktikussági okokból kellene, nem játszok, csak dolgozok a gépen. -
mmili
tag
Sziasztok.
G403-as alá keresek egérpadot CSGO-hoz.
Körülnéztem itt , és egész jó áron vannak ajánlott padok. Eddig a QCK+ Limited, és a Zowie P-SR közt hezitáltam, de közbe találtam Vanirtól egy 2017-es tesztet a Roccat Taito 2017-es padjairól, és 3.-nak bekerült a kalapba. Varrt, nem varrt lényegtelen, nem zavar. Melyik lenne a legjobb választás. Esetleg egyéb alternatíva?
Köszi a segítséget. -
Rick3D
senior tag
Sziasztok, Egérpad vásárlásban szeretném kérni a segítségeteket.
1. Mennyi a keret? 6-8e forint.
2. Használtpiac / külföldi rendelés szóba jöhet? Használt piac nem de külföldi rendelés igen.
3. Mekkora hely van az asztalodon, milyen érzékenységgel játszol? Közepes méretet keresek(L-XL nem jöhet szóba). Low-Medium érzékenység.
4. Milyen egérrel fogod használni? Zowie ZA-13
5. Van-e valami konkrét preferenciád? Szeretném ha 4-6mm között lenne a vastagsága. Nem hullámosodik avagy könnyen kisimul. Egyszerű design. Elképzelhető nincs ilyen a piacon de a Kodiak padok puha tapintású felülete nagyon elnyerte a tetszésemet. Ha volna Kodiak pad , egyszerű designal nem tettem volna fel a kérdésem
Amit az ajánlóból néztem azok a QCK padok. A heavy széria kifejezetten de nem volt számomra egyértelmű a szélek varrottak avagy sem ? Minden QCK pad mosható ? Illetve pár pro/kontra a márkával kapcsolatban ?
A fentiektől függetlenül érdeklődnék amolyan érdekességképpen , hogy létezik olyan gyártó akinél egyedi arculatot tudok tervezni a padnak de a minőség nem sínyli kárát ? Olyanra gondolok mint amikor egyedi pólót tervezel online , arculat a te kezedben van - az anyagot - méretet viszont kitudod választani. -
Zaied
addikt
A kialakult helyzet miatt, több időm lett, így gondoltam megint megpróbálok egy jobb egérpadot keresni, mint a Kodiak Limited, ami jelenleg az egyik személyes kedvencem. Az Xtfry-t már régóta kerülgettem, az M4 meghozta a kedvemet, így gondoltam kipróbálok pár egérpadot is tőlük.
Először is, nagyon pici dobozba érkeztek és rendesen fel is voltak tekerve emiatt. Az egyik ki se rúgja magát igazán. Ezt én kifejezetten utálom és nem értem miért kell ezen spórolni. Van aki szemet tud hunyni e felett? Különben mindegyiknek szépen varrott széle van, gumis alja, ami igen jól tapad ott, ahol érintkezik az asztallal. A nálam lévő darabok 460x400x4mm méretűek. Mind a három mosható, minőségi darab. Nem gondolom, hogy egy hónap után szétkopnának.
GP1 ha nem nézzük a Allsop-ot, akkor valóban az egyik leggyorsabb pad lehetne. Egyszerű, visszafogott designe. Érzésre talán a régi piros/kék Kodiak padokhoz tudnám hasonlítani. Kellemes a felülete, de azért nem olyan selymes, mint egy Kodiak Limited. Nekem ezzel az a bajom, hogy túl egyszerű, átlagos, annyira nem kimagasló semmiben, hogy ezt elnézzem. Most 6300Ft körül van, a QcK+ 6990Ft, a QcK+ Limited is 6990Ft akcióba. Ha kirúgná magát szinte azonnal, akkor a QcK+ nak vetélytársa lehetne, de ha még belefér a limited kinézete, akkor gondolkodás nélkül azt választanám inkább.
XIZT ezen már egy komolyabb grafika van, eléggé szubjektív, hogy kinek tetszik. Minden esetre jól kidolgozott kivéve a közepén lévő “szívhang”. Kicsit finomabb a tapintása, viszont lassabb is, mint a GP1. Ez is, mint a GP1 egész jól kirúgta már magát (48 óra lapítás), valószínű ezt megtartom, 8990Ft az ára.
NiP Ice a három közül ez a kakukktojás, amit totálisan nem értek. 9300Ft. A grafika nagyon részletgazdag és jól kidolgozott, viszont valami olyan anyaggal lett fölvéve a felületre, amin hosszabb használat után bemelegszik az ember keze. Olyan érzés, mint egy vasaltmintás pólón játszani, annyira műanyag tapadós gumi hatása van a dolognak, ráadásul érdes is (van bőven rosszabb is).
Ami érdekes, hogy véletlen ráraktam egy gyári hagyományos talpas egeret (konkrétan ZA13 és G203) és nagyon szépen futott az egérpadon. A nehezebb egereknél eléggé hangos, a könnyebbek viszont szépen siklanak a felületén és sokszor gyorsabbnak bizonyulnak a GP1-nél. Ezt az egérpadot, ha eldobom még most is összeugrik úgy, ahogy a dobozába pihent. Az MX500-asommal kicsit furcsán viselkedett, régebbi egereknél akadhatnak problémák és szerintem Trust-tal se kell használni.
Szóval az én szubjektív véleményem az, hogy ha a bolygók is együtt állnak akkor a NiP Ice nagyon gyors lehet, ha türelmesek vagytok és éppen akciósak akkor opció lehet a GP1 és szerintem a GP2 is, a XIZT-t és a NiP Ice padot én csak személyes próba után tudom javasolni megvételre. Gondolom a többi verzió közt is ekkora lehet a különbség, szóval érdemes lehet megpróbálni mindet. -
Zaied
addikt
Navi padot próbált már valaki?
-
gtamate2
veterán
válasz
ribizly #11361 üzenetére
Többet is hívtak már Limited editionnek, többek között a hyper beast is limitedként ment ha jól emlékszem, de a Howl is szintén limitedként fut.
-
gtamate2
veterán
válasz
ribizly #11355 üzenetére
Azt mondjuk megértem, hogy nem voltak egy szinten sebességben. De gondolom te a varrott szélű limitedre gondolsz, azok véknyabbak és lassabbak is a varratlan szélűektől.
(#11356) Vanir: Ha már kívánságlista, akkor én egy fehér Artisan padra lennék kíváncsi. Azokkal sajnos még nem sikerült összefutnom. De az biztos, hogy most egy ideig nem fogok új padot venni, így is életem végéig elég lenne a ~15 pad, ami a gyűjteményem gazdagítja
-
Vanir
veterán
válasz
gtamate2 #11353 üzenetére
Én akkor vettem egy Allsopot, amikor volt special edition QcK+ meg egy rakat más pad is nálam. Hype, vagy nem hype, de tényleg nem egy ligában játszik más padokkal. Talán a Sargas 450 SK volt az egyetlen, ami van olyan gyors az általam próbált szövetpadok közül.
Viszont kicsit túl van lihegve ez az egész egérpad téma, az fix. -
ribizly
veterán
válasz
gtamate2 #11353 üzenetére
Ha már hype, akkor szerintem általam Kodiak Limited-re van leginkább.
Az Allsop csak akkor merül fel, ha valaki rettenet gyors padot keres. Volt anno egyszerre új QCK+ Limited és Allsop Raindrop XL itthon, de azok nagyon nem voltak egy sebességűek. Az ARXL-en nem bírtam megállítani az egeret (számomra használhatatlan volt), míg a QCK+L-el elvoltam pár hónapot. Több pad vérzett el mellette csúfosan. -
gtamate2
veterán
válasz
pinnacle #11349 üzenetére
Igazából attól függ, hogy milyen az adott hyperglide. Találkoztam már olyannal, hogy nem volt tökéletesen lekerekítve (/reszelve) a széle, ezt otthon lehet orvosolni és nem lesz ilyen gond. Most van nálam egy Glorious Model D, ami gyári teflon és hibátlanul, hang nélkül csúszik.
Zaied:
"Az allsop meg a qck+ limited nem egy liga"
Vicces kijelentés. Maradjunk annyiban, hogy ez a te szubjektív véleményed. A topikból árad egyébként az Allsop hype, amit én személy szerint nem igazán értek meg. Sebességben gyakorlatilag elhanyagolható a különbség a két pad között, ezt anno dobragabbal konstatáltuk. Ettől függetlenül megértem, hogy az évek alatt megszoktad és épp ezért preferálod az Allsopot, de ettől függetlenül nem teljesen állja meg a helyét ultimate igazságként. A szubjektív vélemény persze megint más.
(#11352) pinnacle:
Én csak a raindrop verziót próbáltam, ezzel nincs tapasztalatom, így passzolom. -
pinnacle
nagyúr
Köszönöm a segítségetek! Akkor maradok a mostani padnál, időnként veszek majd talpakat. Illetve azért lehet kipróbálom az Allsopot.
Ugye az mind egyforma gyors, akár jó lesz ez a Surfer is?
-
pinnacle
nagyúr
Köszi Zaied, gtamate2! Vettem egy Logitech G403-at, ez tök halkan siklik a padon. Lehetséges az, hogy a gyári talp, halkabb, mint a Hyperglide? Biztos nem kopott el, mert az előző talpra lett ragasztva.
QcK+ Limited, Allsop van olyan gyors, mint a mostani műanyag SteelSeries 9HD pad? Ha nincs, akkor inkább veszek időnként egértalpat, illetve idővel újra kemény padot. -
gtamate2
veterán
válasz
pinnacle #11343 üzenetére
De, most jöttek újak a hivatalos shopba. A PUBG-s verziók valóban nem a legkonszolidáltabbak
-
pinnacle
nagyúr
-
gtamate2
veterán
-
pinnacle
nagyúr
válasz
gtamate2 #11316 üzenetére
Köszi gtamate2, Zaied! Jó lesz a QcK+, olvastam, hogy a varrott szél talán tartósabb, de nyomhatja az ember karját. Nekem csak azért kellene a lehető leggyorsabb, mert megszoktam a műanyag padot. Úgy emlékszem régebben a műanyag padok gyorsabbak voltak, a szövetnél, ne manapság lehet már a szövet is van olyan jó.
Remélem azért nem járok úgy, mint a fórumtárs.Egyébként az előző pad alatti simítás a legjobb megoldás? Nem is értem, miért nem kisimítva árulják. Szerintem láttam ilyen Logitech, Razer padokat.
-
gtamate2
veterán
válasz
4nick8 #11321 üzenetére
Nem mondom, hogy rossz pad, de az biztos, hogy nem speed pad, neki pedig a gyorsaság volt a lényeg. Én a személyes tapasztalatomat írtam le, nekem nagyon nem jöttek be, de én is a speed/control padokat kedvelem.
Megkérdeztem egyébként 2 ismerősömet is, akiknek van/volt, de sokat elmond, hogy mindketten lecserélték már, pont az említett lassúsága miatt. -
Zaied
addikt
válasz
ribizly #11325 üzenetére
Értem a problémádat én is a 40-45 centit kedvelem széltébe.
HyperBeast-et vettem utoljára, az nekem rögtön kirúgta magát. Gonsolom a csomagolás ideje is számít. Mivel mosható rendesen így lehet vizesenn könyebbek kilapul, miközben szárad is.
De már én is elszoktam ezektől a problémáktól, annyirq nem örülök neki. -
ribizly
veterán
Na ez az én problémám. Ezért került vissza a dobozkájába a QCK+ PUBG edition, mert nem tudott 2+ hét alatt sem kisimulni a széleinél, pedig az még csak nem is varrott. Elég sokat lapátolom az egeret szerte a 45cm-es szélességén oda-vissza, igen kellemetlen, amikor más az ellenállás a széleken, mint a középső részén.
-
ribizly
veterán
Akkor nem veszek olyat! Ennyi info pont elég is. Köszönöm, hogy megmentettél!
Hihetetlen, hogy ezt még mindig nem realizálta a legtöbb gyártó, hogy használhatatlanul hepehupás lesz a padjuk, ha feltekerik. Komolyan elgondolkodtam, hogy kipróbálom majd azt a lapos G TF-X Zowie-t, csak legyen vége ennek az agymenésnek.
-
gtamate2
veterán
válasz
pinnacle #11315 üzenetére
Xtrfy NiP? Áh, ha tényleg a gyors padon van a hangsúly, akkor nagyon rossz választás. Én gyűlöltem konkrétan egy rövid teszt erejéig is.
Most rengeteg cucc van, ami között lehet válogatni, viszont az áruk eléggé változó. Most nemrég jött ki a Zowie G-SR SE Blue, ami elvileg elég jó cucc. Az alja miatt nekem annyira nem szimpatikus (egy közepesen tapadós gumi rétegről van szó), abban szerintem a mintás QcK+ (aka. limited editionök) jóval jobbak.Én a Qck+-okra szavaznék, ha nem fontos, hogy varrott legyen a széle. Nekem most épp egy PUBG Miramar Edition van, ami egész jó áron vihető most a magyar webshopokból is (5 ezer környéke).
Ott van még az olcsóbbak között a HyperX Fury S Pro, ami szintén mintás (de a visszafogottabb), amit nem teszteltem még, de jónak tűnik.
Igazából ezek mind jobbak a célra, az Xtrfy-nál legalábbis mind jobb választás.
-
pinnacle
nagyúr
Sziasztok! Milyen leggyorsabb szövet egérpadok vannak, amit jónak tartotok? SteelSeries 9HD-el nem is az a gond, hogy eszi az egér talpát, igaz már ennek is kikopott a közepe, hanem a súrlódó hangja idegesít. Xtrfy NiP-et ajánlották, azért megkérdezem tőletek is.
-
gtamate2
veterán
válasz
RedBullFan #11312 üzenetére
Ha már QcK, akkor valami QcK+ mintásat választanék
-
ribizly
veterán
válasz
RedBullFan #11312 üzenetére
Ó dehogynem.
De persze sok asztalhoz/személyiséghez nem illik, ezért is sokan kedvelik inkább a sima fekete padokat. -
ribizly
veterán
válasz
RedBullFan #11310 üzenetére
Én személy szerint nem ajánlom a HyperX-et, mert annak az anyaga nekem irritáló.
A QCK-k általában jók, a varrott szélűek meg kicsit talán jobban bírják a strapát.Én mondjuk a magam részéről Kodiak Limited padjait imádom, pedig nem keveset próbáltam ki.
-
ribizly
veterán
válasz
RedBullFan #11308 üzenetére
Alapvetően akkor érdemes rámenni valami egyszerűre:
SteelSeries QcK Edge MediumEz hogy tetszik?
-
ribizly
veterán
válasz
RedBullFan #11306 üzenetére
Design, méret?
-
RedBullFan
csendes tag
Sziasztok, laptop mellé egy g pro wireless egérke alá milyen padot ajánlanátok? Leginkább játék vegyesen mindenféle nem kifejezetten egyvalami
mondjuk 10.000ig vagy a környékén
előre is köszi
-
válasz
Kempetlen #11304 üzenetére
Hát ja.. szenvedős, mire az ember megtalálja a megfelelő kombót. Annyi előnyöm lett belőle azrét, hogy most már legalább tudom, hogy nekem mi jön be és legközelebb már nem kell mindent ész nélkül kipróbálni össze-vissza, ha cserélni kell, hanem csak az olyanokat, ami hasonlónak ígérkezik, mint ami most van.
Igen, tény, hogy takarítgatni kell rendszeresen és ha alákerül egy aprócska kis bármilyen darabka, akkor egyből karistol az egér. De ettől még a pad nem lett nálam karcos 10 év alatt sem és az alu-t legalább nagyon egyszerűen tudom takarítani, esetlegesen fertőtleníteni is. A szövet nekem nem volt jó, mert itt azért termelődik a kosz nálunk. 3 macska is van a lakásban és sokat kell így is úgyis takarítani. Nálam az is szempont volt, hogy ne amortizálódjon a pad, ha a cica ráugrál meg keresztül sétál rajta, meg attól se amortizálódjon, ha megtakarítom. Ugye a szövet nem bírja a folyamatosan takarítást annyira. És igen, az alut alapvetően sűrűbben kell takarítani, ez tény. De nálam fordított a helyzet: Nekem így is úgy is sűrűbben kell takarítanom, hogy igényes legyen minden, de az alu meg az üveg, az legalább bírja is ezt, a szövet meg elrongyolódik elhasználódik jobban a nem rendeltetés szerű igénybevételtől...
-
Kempetlen
tag
válasz
Lord Dragon #11303 üzenetére
Nekem a műanyagokkal mindig az volt a bajom, hogy nagyon tisztításigényesek voltak - legalábbis az én dzsúzos-izzadós csuklóm alatt. A SteelSeries aluja meg tényleg olyan brutál hideg mindig, hogy annál erősen javasolt nagyika csuklóvédő fonott pántja is kb. a használatához - gyorsan el is adtam. Aztán ott van a sűrű textil, ami viaszosodik hamar, meg ott a ritkán szőtt, ami meg darálja le az ember bőrét - szóval tudom én, hogy mivel jár ez a választás-dolog.
-
válasz
Kempetlen #11298 üzenetére
Hát annó picikét több mint 10 évvel ezelőtt 12.800 Ft volt a SteelSeries SX Pro Gaming. De azóta 0Ft-ot költöttem padra. Egyetlen hátránya talán, hogy hideg, ami csak télen gáz, nyáron még jól is esik. Ez az SX ami nekem van egy Speed felületű inkább. Tehát nagyon sima és brutál könnyen siklik rajta az egér. Értsd: Ha le van téve a kb 120 grammos egér a padra, akkor ha mondjuk ráfújok, egy átlagos kis "fújással" kb 20 centivel arrébb tudom fújni.
Persze ezt így nehéz írásban, mert olyan mintha parfümillatot próbálnék írásban leírni. Kb mintha két jégkocka csúszna egymáson és nekem ez nagyon bejön. Takarítgatni szoktam a felületeket időnként vagy amint alább hagy a mozgás könnyedsége.
Alapvetően én nem kifejezetten játékra használom, de arra is. Ilyen teljesen vegyes felhasználás van nálam. Munka, szórakozás, hobbi, játék in nyilván, de a stratégiától az FPS-ig mindennel szoktam tolni kicsit.
Alapvetően nem nagyon látom értelmét a vitatkozásnak, mert tényleg MINDENKINEK más az ami bejön. Tehát van aki azt szereti ha könnyen csúszik, van aki pont azt utálja. Van aki az érdesebbet vagy a simábbat szereti. Mindenkinek más egere van. Az egyik egér hibátlanul működik egy adott felületen, a másik totál használhatatlan ugyanazon a felületen, míg egy másik egérnek pont az a felület a jó... ezt az egér + egérpad kérdést szerintem nem lehet kisarkítani és lerendezni annyival, hogy ez szar, amaz meg jó. Én jó pár egeret meg egérpadot cserélgettem össze-vissza mire megtaláltam a számomra megfelelő kombinációt.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
● olvasd el a téma összefoglalót!
- HP EliteDesk 800 G5 SFF / i3-9300 - i5-9500 - i7-9700 / 2 X NVMe / USB Type-C / WIN 11 / 27% számla
- Archer AX23 AX1800 v1.20 Kétsávos Wi-Fi 6 Router
- Lenovo ThinkPad X395 - Ryzen 5 PRO 3500U - 8GB - 256GB
- Fujitsu Celsius R920 Szerver/Gamer 2x Xeon e5-2670 256GB Ram, 10TB tárhely, FirePro 8GB GDDR5 VGA
- Asus A15 F507NU-LP101 2 év garancia, újszerű
- Xiaomi 10W töltő nem használt
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i5 14600KF 32/64GB DDR5 RAM RX 9070 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- Törött, Hibás iPhone felvásárlás!!
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 7700X 32/64GB RAM RTX 5070Ti 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- BESZÁMÍTÁS! Gigabyte H510M i3 10105F 16GB DDR4 512GB SSD RX 5700 8GB Rampage SHIVA Zalman 600W
Állásajánlatok
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest