- Videós, mozgóképes topik
- Fujifilm X
- Elstartolt az AMD munkaállomásokhoz szánt platformja
- Milyen belső merevlemezt vegyek?
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- SSD kibeszélő
- UHD filmek lejátszása
- AMD vs. INTEL vs. NVIDIA
Aktív témák
-
Sk8erPeter
nagyúr
válasz
wolandino #2009 üzenetére
1.) itt a százalék helyett miért nem valami jobban kalkulálható egységgel dolgozol? Például a meló mértéke lehetne inkább óra egységben megadva: adott hónapban X órát dolgozott. Persze ettől függetlenül lehetne pluszban egy mező, hogy ez most 100%-ot, vagy 432%-ot jelent, bár lehetne ezt is másképp megoldani, ez már egyéni döntés kérdése.
2.) hmm, itt most gyorsan átfutva nem jut eszembe hirtelen más, mint hogy minden naptári napot eltárolni - tulajdonképpen muszáj, hiszen minden napra más adat vonatkozik.
Mivel minden naptári naphoz tartozhat általános, mindenkire érvényes adat is, esélyes, hogy egy külön táblában kellene tárolni a naptári napokat,és ezek id-jaihoz kapcsolni az egyes dolgozók napokra lebontott adatait. Szerintem csak így tudsz minden adatot jól követhetően tárolni, hogy minden évre, napra, dolgozóra rá lehessen külön keresni, és viszonylag általános legyen a szerkezet. Még ha sok adat is lesz ezzel, több táblában, és dolgozónként hivatkozni kell a naptári napok id-jaira az év összes napján...
Nem kell minden évnek külön tábla, egy szerintem elég, ahol az összes naptári nap szerepel, aztán lehet, hogy van erre megfelelő ellenérv. De ilyen esetben mindenképp érdemes szerintem különbontani a dátum egyes adatait, tehát akár évet, hónapot, napot, bizonyos dátum szerinti kereséseknél tudtommal ez hatékonyabb is lehet, mert nem kell mindig dátumkonverziós függvényeken keresztülverni az egész dátumot.Most nem gondoltam végig minden lehetőséget, tehát remélem még valaki hozzátesz a gondolatmenethez.
Egyébként ez igazából szimpla SQL-kérdés, semmi köze a PHP-hoz, nyugodtan mehetett volna az SQL-kérdés topicba, ott talán többen is látják, azok is, akiket a PHP nem érdekel, de vágják az SQL-t (és követik a topicot). Tulajdonképpen nem tudom, melyik a látogatottabb topic.
Aktív témák
- Milyen okostelefont vegyek?
- Videós, mozgóképes topik
- PlayStation 4
- Nyaralás topik
- Mikrotik routerek
- Kicsit később jelenik meg a Heroes of Might and Magic: Olden Era
- Kínai és egyéb olcsó órák topikja
- Samsung Galaxy Watch (Tizen és Wear OS) ingyenes számlapok, kupon kódok
- Fujifilm X
- ASUS routerek
- További aktív témák...
- új bontatlan iPhone 16 Pro 128GB black titanium fekete titán független Apple 1 év garancia ajándék
- HP 635 laptop eladó
- Thinkpad X230 legenda: i7 CPU, IPS kijelző, 12 GB, dupla SSD, magyar villbill, webcam, fingerprint
- Honor X6b 128GB Kártyafüggetlen 1Év Garanciával
- Apple Watch SE2 / 44mm / Midnight / Black Sport / Cellular (99%)
- Samsung Galaxy A12 64GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Eladó szép állapotban levő Huawei P30 Pro kék 6/128GB 12 hónap jótállással!
- Használt Intel procik - Core 2 - Dual Core
- Csere-Beszámítás! Asus Tuf RTX 5070Ti 16GB GDDR7 Videokártya! Bemutató darab!
- Xiaomi Redmi Note 13 256GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest