- Multifunkciós adattároló érkezett a Patriot színeiben
- Egyedi megjelenésű Radeon VGA a Yeston és a GravaStar keze nyomán
- 5:4 képarányú SXGA monitor jön ősszel az EIZO berkeiből
- Úgy tér vissza a Commodore 64, ahogy titkon mindenki várja
- A hírek szerint a jövő év végére érkezhet a sokat pletykált NVIDIA N1X SoC
- Bluetooth hangszórók
- Melyik tápegységet vegyem?
- Bambu Lab 3D nyomtatók
- Gigabyte alaplap topik
- VR topik
- ROG Strix G16 notebook: tökéletes harmónia
- Iszonyatos mennyiségű hulladékkal járhat a Windows 10 terméktámogatásának vége
- 5:4 képarányú SXGA monitor jön ősszel az EIZO berkeiből
- Milyen videókártyát?
- DUNE médialejátszók topicja
Új hozzászólás Aktív témák
-
Protezis
őstag
Adatbazisban tarolt felhasznalok egymasnak uzeneteket kuldhetnek. Ezeket az uzeneteket ugyancsak adatbazisban tarolom.
A kovetkezo problemaba botlottam: ha egy felhasznalo ki szeretne torolni egy korabban altala elkuldott uzenetet, azt nem torolheti az adatbazisbol, ugyanis akkor a cimzett se olvashatna el tobbe azt az uzenetet. Persze forditva is hasonlo a helyzet.
2 megoldas jutott eszembe:
a) 2 tablat hasznalok. Egyet az elkuldott uzenetekhez, egyet a fogadott uzenetekhez. Ez sajnos nagyfoku redundanciat jelent, ugyanis minden uzenet 2-szer van tarolva, de egyszeru a torles megvalositasa.
b) 2 mezot hasznalok annak tarolasara, hogy a kuldo, illetve a fogado torolte -e a levelet. Ekkor minden torlesnel ellenoriznem kell, torolte -e mar a masik fel korabban a levelet. Ha igen, akkor tenyleg torolhetem a bejegyzest, ha nem, akkor a megfelelo mezoben toroltre allitom a levelet.
Bar a b) verziot tartom jobb otletnek, kivancsi vagyok ti mit gondoltok. Ha van mas otletetek, azt is szivesen veszem.
Új hozzászólás Aktív témák
- Részletfizetés , Acer Nitro V 15 minimálisan használt uj állapot sok garancia
- MAGYAR Larousse Enciklopédia 1-2-3 egyben 2999 ft
- Canon imagePrograf PRO-6100S plotter - szinte új, 582m2 nyomat
- Beszámítás! Sony PlayStation 4 PRO 1TB fekete játékkonzol extra játékokkal garanciával hibátlan
- BenQ PD-2700-U Monitor - Designer 4K 27"
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest