- Asztrofotózás
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- Vezeték nélküli fülhallgatók
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 / 3 5***(X) "Zen 3" (AM4)
- Intel Core i5 / i7 / i9 "Alder Lake-Raptor Lake/Refresh" (LGA1700)
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- Először égett le egy újságnál a GeForce RTX 5090
- Komolynak tűnő gamepadekkel gyarapította palettáját a Razer
- Fejhallgató erősítő és DAC topik
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
Új hozzászólás Aktív témák
-
Fisha
őstag
Sziasztok!
Új gépre, új wampot telepítettem, amivel új mysql verzió is jött. (5.7.14)
A problémám az, hogy míg eddig vígan megette egy insertben integernek az üres stringet '', addig most ez már nem tetszik neki. Ahogy nézegettem a neten az sql_mode az én barátom, de bármit állítgattam nem sikerült jobb belátásra bírnom. Ezeket próbáltam:
1. my.ini-be:
sql-mode="TRADITIONAL"Ezt mind [wampmysqld]-nél, mind a [mysqld]-nél. Persze üjraindítással. Ugyanaz az eredmény.
2. my-default.ini-ben a sql_mode=NO_ENGINE_SUBSTITUTION,STRICT_TRANS_TABLES sor kikommentezése.
3. "Kézzel" phpmyadminban az aktuális állapot lekérdezése, majd elvileg beállítása:
SELECT @@sql_mode;
SET GLOBAL sql_mode = 'TRADITIONAL';És mindig ott van az a fránya "STRICT_TRANS_TABLES" érték, ami elvileg a bűnös.
Mit nézek be, hol kéne ezt beállítani?
(Tudom, hogy a kód átírása lenne a szép megoldás, de ez most nem opció, mivel elég nagy legacyról van szó)Előre is köszi
-
qwertly
addikt
Szia!
köszönöm a válaszodatez már kiindulási alapnak jó.Mivel nem vagyok linux-ban power user ezért kérdésem lenne fedorában is így működik a dolog?Mert a linux gépek a Sulix Professional 8, használunk.Jogosultság kérdésem pedig az lenne,hogy nem attól félünk kívülről meg hackelik a hallgatót hanem,hogy egymásnak írják segitenek.Mert ha tudják az adott gép ip címét akkor betudnak jelentkezni a teremben levő másik gépre,azt szeretnénk,hogy az adott gépre bejelentkezett hallgató írhasson csak az adott gépen levő mappába.Ennek a blindelésnek van jelentősége ha így indítottuk el: böngésző címsora: localhost/phpmyadmin. Itt az lett a gond,hogy elején még szépen ment de egyre lassabb és megbízhatatlan lett.és amikor volt a próba érettségin akkor már gyakorlatilag használhatatlan lett vagyis elsőnek nem is tudtak bejelentkezni a teremben levők,de amikor újra indították a gépeket akkor ment a bejelentkezés de nem tudtak beimportálni az adatbázis kiszolgálóba.Ugyan akkor olyan termekben ahol nem dolgoztak még a mysql php ment minden.Mint írtam nem vagyok nagy linux felhasználó,még ha sulink linuxot használ akkor sem,és a suport nem ad támogatást mert,ezek nincsenek benne a repoba. Így minden tanácsot szívesen veszek
-
sonar
addikt
válasz
qwertly #1896 üzenetére
root-tal kell telepiteni, mással nem is nagyon lehet
www jogosultág problémát meg igy kellett volna:
https://www.cyberciti.biz/faq/ubuntu-add-user-to-group-www-data/utána meg mysql-ben létrehozod a usereket és megfelelő jogosultságokat megadod nekik.
Plusz lehet bind-olni, hogy a az apache meg a mysql is csak localhoston menjen és akkor kivűlről ne elérhető.
mysql:/etc/mysql/my.cnf
bind-address=127.0.0.1 -
qwertly
addikt
válasz
martonx #1895 üzenetére
Szia!
Ez is szerepem most már lehetőségek között de,kiesebb munka hogy az legyen egyszerű klikk és nett elvágva.De attól függetlenül miért nem lehet az adatbázis kiszolgálót elérni,és bele importálni ha a gépre van telepítve és nem érettségi módban tudják használni.Másik mint írtam azokra a gépek pedig működtek amelyeket nem használtak előtte.Ill a régebbi gond,hogy rootként lett telepite e mysql és ha más jelentkezik be a gépre akkor nem tud írni a /var/www/html mappába csak a ha chmod 777 paranccsal mindenki által írható és olvashatóvá tesszük,de így más is írhat bele aki tudja az adott gép ip címét.
-
qwertly
addikt
válasz
martonx #1891 üzenetére
Sziasztok!
Köszönöm a válaszokat,nem írtam egyértelműen.Oktatásban vannak gépek,érettségi próba volt így amikor "érettségi" módban vannak a gépek nem tudják a nettet elérni.Ezért lett a kliens gépekre téve a webes fejlesztő eszközök "php, mysql és apache" mint írtam ment is offline módban de amikor érettségi módban lettek téve a tantermek a gépek nem működtek megfelelően.Nem működött a mentés pedig a saját gépükre mentenek a jelszót nem akarta elfogadni és ha rövid ideig nem dolgoztak vele kilépet a program.Az az érdekes.hogy más termekben ahol előtte nem használták a mysql ott elindult azonnal és nem voltak ilyen gondok.Amúgy a teljesen linux alapon működik a iskolai rendszer. [link] Érdekes nem működik a link beszúrás
sulixerver és sulix professional van az iskolában.
-
sonar
addikt
válasz
qwertly #1890 üzenetére
chmod 777 helyett a megfelelő usereket kellett volna a www groupba pakolni
ezt a mysql dolgot én sem értem.
Szerintem itt a koncepcióval vannak első sorban a gondok.
Egy sima MySQL-nek röhögve el kell futnia egy P4-es gépen is (hozzáteszem ha tanulásra kell, és nagyságrendileg pár ezres db-kről beszélünk, ha nagyobb adatokról akkor kell a vas alá.) -
martonx
veterán
válasz
qwertly #1890 üzenetére
Miért kell minden gépre MySql???
Én egy gépre (a legizmosabbra) tenném fel, és tennék alá X darab adatbázist, X darab userrel, minden user csak a saját adatbázisát láthatná.
Azt az egyet belőném normálisan, minek szopni mysql telepítéssel beállítással, minden egyes gépnél? -
qwertly
addikt
Sziasztok!
Lenne egy olyan kérdésem,hogy a linuxra lett telepítve a mysql phpmyadmin és apache lokális gépekre.Mivel a telepítés root jogot igényel így avval lett.De a /var/www/html mappák jogosultsága át lett álitva,hogy chmod 777 hogy a "sima" felhasználó is tudjon belle írni.Ennek az a hibája,hogy ugyan abbol a termböl ha valaki ismeri a gép ip címét tud bele írni.Hogyan tudnám beállítani,hogy csak az tudjon aki arra a gépre be van jelentkezve.Más: ami kínosabb vizsga alatt rettentő lassan indul el a mysql szerver van,hogy kifagy csak 2 kb fájlt hajlandó elmenteni,rövid idó alatt kilép.És alapból megbízhatatlan működik.Nincsen valamilyen hibakeresési mód,linux azon belül is fedora alá?
-
ALFA
senior tag
Továbbítok egy kérdést:
Mysql telepítéskor valamiért svéd karakterkészlettel lett létrehozva az első adatbázis, hogyan lehet magyarra változtatni?
Kétféle magyar változat lehetséges, utf8 vagy utf16, van olyan különbség közöttük, ami miatt más beállításokra lesz valahol szükség? (memóriafoglalás, stb.) -
-
törölt tag
válasz
fordfairlane #1886 üzenetére
Megtehetném, de semmi értelme, mert biztos, hogy nem az a hiba oka.
Sokadik újratelepítés után megcsinálta, pedig továbbra sincsenek ott azok a könyvtárak.Mindegy, úgy látom, ide is kár volt regisztrálni.
Martonx-nek is csak annyit, hogy szépen bemutatta, hogy mi is valójában.
Meg azt is, hogy még olvasni se képes.Na pá.
-
törölt tag
Egy jó ideje keresgélek, de nem találok megfelelő fórumot, remélem, itt valaki tudja a választ - vagy elküld a megfelelő helyre.
XAMPP-ot akarok telepíteni 64 bites windows7 alá, de csak látszólag működik, ténylegesen nem. Egy alapvető hibába belefutottam, amikor mysql-ben be akartam állítani az új felhasználó nevét, kiderült, hogy a telepítő nem hozta létre a lib alkönyvtárat.
Ez a hibaüzenet:
Tegnap csináltam egy teljes újratelepítést, ugyan az a probléma, de közben rájöttem pár furcsaságra.
A webes kereséssel mindig ugyan azt a 32 bites 7.11-es xampp exe telepítőt találtam, de egyszer 129 MB, egyszer 95 MB volt. Minden esetben telepítette a MS Visual C++ 2015-öt is. Nem értem, arra miért van szükség.
A kérdésem, hogy hol találok egy megbízható xampp telepítőt, ha lehet, 64 bitest win7-re. Furcsa, hogy linuxra és mac-re van 64 bites, de win-re csak 32 bites.
-
Szeretném megtudni a legnagyobb tábla méretét a meglévő 17 MySQL adatbázisból.
A jelenlegi módszer szerint kilistázom az összes táblát, méret szerint sorba rendezem, és a legelső sort megmutatom.
Az alábbi kódot használom rá:
mysql -umysqluser --password=MYSQLPASSWORD <<<"SELECT table_schema as 'Database', table_name AS 'Table', round(((data_length + index_length) / 1024 / 1024), 2) 'Size in MB' FROM information_schema.TABLES ORDER BY (data_length + index_length) DESC;"
Működik is, viszont 16 sec alatt fut le, ezen szeretnék kicsit gyorsítani. Ha csak a táblák neveit íratom ki, akkor kevesebb, mint 1 sec alatt lefut.
Hogyan tehetném gyorsabbá?
-
vampire17
addikt
Sziasztok!
Altalam felugyelt MySQL szerveren az alvallalkozo futtatni szeretne egy dump-ot egy adott adatbazison.
Az adott adatbazison minden Schema Privileges endedelyezve van (a "SELECT" is), viszont global jogai nincsenek egyaltalan.
a problema, hogy igy access denied al megall a dump, csak akkor fut le, ha Administrative rules-al, globalba adok neki egy "SELECT" jogot. Tudom, ezzel meg sokat nem tud kezdeni, de zavar, hogy ehhez egy global jogot kellett adnom.... Nem lehet ezt valahogy maskepp megoldani, hogy ne legyen global joga, de tudja dumpolni az adott DB-t?
-
Headless
őstag
válasz
Apollo17hu #1879 üzenetére
Mint írtam megeshet, hogy nem lesz experience, viszont nem egészen így képzeltem el, nem akarnám listába rakni a projekt neveket. De holnap tanulmányozom jobban, hogy tanulhassak is belőle.
-
Headless
őstag
válasz
Apollo17hu #1877 üzenetére
Igen rájöttem. Szerkesztés lejárt.
-
Headless
őstag
válasz
martonx #1875 üzenetére
sql fiddle, nem töltöttem fel adatokkal, de a sémája adott..[link]
Remélem semmi fontosat nem hagytam ki.
amit szeretnék
project_candidates-eken mennyünk végig.
ami megy a korábban javasolt equi joinal:users.name,
projects.nameami nem megy:
experiences.experience WHERE experiences.user_id=users.id
(lista, mivel több is lehet.) -
martonx
veterán
válasz
Chesterfield #1874 üzenetére
Hehe, egy sqlfiddle példa se ártana, hogy legyen hol eljátszani.
-
Apollo17hu
őstag
válasz
Headless #1872 üzenetére
Hát akkor kösd gyengén. LEFT JOIN vagy valami ilyesminek hívják...
Annál a júzernél, akinek nincs tapasztalata, üres lesz a mező.SQL-ben valahogy így nézne ki:
SELECT DISTINCT project_candidates.project_id
,users.name
,LISTAGG(experiences.experience, ', ') WITHIN GROUP (ORDER BY experiences.experience) OVER (PARTITION BY users.id) AS "experience_list"
FROM project_candidates
,users
,experiences
WHERE 1=1
and project_candidates.user_id = users.id
and users.id = experiences.user_id(+) -
Headless
őstag
válasz
Apollo17hu #1871 üzenetére
Sajnos nincs minden felhasználónak tapasztalata így akkor ez nem opció ha jól gondolom. Pedig pontosan valami ilyesmit szerettem volna.
Chesterfield: Ez pontosan ugyanazt adja vissza amit írtam is, de ez nem az amire gondoltam.
-
Apollo17hu
őstag
válasz
Headless #1869 üzenetére
Ha minden usered rendelkezik legalább egy tapasztalattal (experience), akkor a 3. táblát hozzákötheted erősen a másik kettőhöz, majd az experience mezőből ezzel egy szeparátorral elválasztott felsorolás mezőt tudsz képezni. Azt tudom, hogy mezei sql-ben kell egy DISTINCT ilyenkor még a lekérdezésbe. Mysql-t nem vágom.
-
Headless
őstag
válasz
fordfairlane #1865 üzenetére
Köszönöm Pontosan ez az amit szerettem volna, kezdek egyre jobban belejönni, bár lehet lesz még pár ilyen egyértelmű kérdésem. De mostmár ezt is tudom.
Kezdősql: neveket/egyéb adatokat projektenként. vagyis az amit fordfairlane is írt.
De köszönöm.
Itt is a következő
Tegyük fel van ugyan ehhez egy 3. táblázatom is ahol a user_id-t kellene összekötni.
De ott is lehet több elem, viszont továbbra is egy sorban kéne azokat megjeleníteni.SELECT project_candidates.project_id, users.name, experiences.experience
FROM project_candidates, users, experiences
WHERE project_candidates.user_id = users.id
OR experiences.user_id = project_candidates.user_idEz nem megfelelő, mert minden egyes tapasztalathoz hozza létre a sorokat.
-
Headless
őstag
Sziasztok!
Újabb kérdésel fordulok hozzátok!user tábla
id | name
1 | Gipsz Jakab
2 | Teszt Elekprojekt tábla
projekt_id | user_id
1 | 2
2 | 2
3 | 2
4 | 1
5 | 1stb
nekem azt kéne egy kéréssel lekérdezni, hogy
projekt id | name
1 | Teszt Elek
2 | Teszt Elek
3 | Teszt Elek
....Hogy kivitelezhető ez? Vagy alapból rossz az elképzelés? Vagy inkább több query-vel oldjam meg, mint hogy 1 bonyolult sub query-vel?
-
sonar
addikt
Mire tanulásban eljut addig, hogy tranzakciók
arra már sokminden világos lesz.
-
martonx
veterán
válasz
kezdosql #1859 üzenetére
Így már másabb. Ekkor sem igaz, hogy a MariaDB utódja lenne a MySql-nek, párhuzamosan léteznek. MySQL-t InnoDB-vel illik használni, igaziból ez a belinkelt motor összehasonlítás kicsit fals, mert a MySQL-ben alapvetően MyISAM és InnoDB motorok vannak. Vagy már csak InnoDB van a legújabb verziókban, rég nem használtam, azt tudom, hogy a MyISAM deprecated egy jó ideje.
Az összes többi motor nem olyan könnyen átjárható, teljesen külön kell a komplett kiszolgálókat telepíteni velük. Végeredményben szerintem érdemes az InnoDB-vel kezdeni, aztán ha majd elkezd az igény specifikáltabb lenni, akkor el lehet kezdeni Oracle, MS SQL, valamilyen NoSQL, netán másik MySQL fork felé menni. -
martonx
veterán
válasz
kezdosql #1857 üzenetére
Úristen ember. A MySQL egy relációs (hagyományos) SQL, míg a MongoDB egy no sql. Szerinted melyikben van inkább tranzakció? A kettő semmilyen szinten nem függ össze (na jó, mindkettőben lehet adatokat tárolni), egyik se elődje, utódja a másiknak.
Légyszi a baromságok kérdezése helyett egy pindurit olvass utána magadtól, hogy mit jelent a nosql és a realtional databaseMár múltkor pedzegettem, hogy nem jó helyen dolgozol, nem feltétlenül benned van a hiba, hanem a melóhelyben. Ahol ilyenek merülnek fel, onnan menekülni kellene.
-
kezdosql
tag
válasz
Chesterfield #1858 üzenetére
Bocsanat, MariaDB:
https://hu.wikipedia.org/wiki/MariaDBAzt irja, tranzakciokezeles nincs minden MySQL-ben:
https://hu.wikipedia.org/wiki/MySQL_adatb%C3%A1zismotorok_%C3%B6sszehasonl%C3%ADt%C3%A1sa -
kezdosql
tag
MySQL-t kezdenem tanulni, de azt mondtak, az nem jo, mert nincs benne tranzakciokezeles, Mongodb-t vagy postgresql-t kellene hasznalni helyette.
Valoban a mongodb a MySQL utodja, tovabbfejlesztese? -
Agostino
addikt
sziasztok
mysql adatbázisba próbálok importálni anyagot csv fájlból, sqlyog progival csatlakozva a db-hez. minden okés lenne, leszámítva egy problémát. a csv tábla több oszlopból és kb fél millió sorból áll. teljesen jól lefut minden, azonban minden olyan mező az első oszlopból, amely számot és betűt is tartalmaz, NULL értékkel kerül be. hiába adom meg importkor, hogy akkor legyen varchar255, semmi. mit felejtek ki...?
-
nobiand
aktív tag
Sziasztok!
Törlésre került egy adatbázisunk, amit a szolgáltató visszaállított.
De nem tudjuk az adatbázis jelszavát. Wordpress-hez szeretnénk beállítani.
Cpanelen keresztül valahol meg lehet nézni?
Nagyon láma vagyok ebben a témában.
Köszönöm. -
wis
tag
válasz
Headless #1852 üzenetére
A szeparátorok felejtősek. Egy oszlopban mindig egy típusú értéket tárolj, különben elveszted az adatbázis egyik előnyét. Olvasgass a normál formákról és megérted miért.
-
Headless
őstag
Sziasztok egy olyan kérdésemvan, hogy mennyire megszokott az, hogy egy oszlopon belül további oszlopokat készítek meghatározott elválasztóval? az oka egymásra épülő <option>-ök
tegyük kel
valahogy ígyoszlop 1 | oszlop2 |
Category | subcat;subsubcat;subsubcat,subcat;subsubcat,subcat |az elválasztót gondosan választom meg. Kategóriák/al kategóriák/al-al kategóriák száma ismeretlen
vagy inkább legyen 3 táblázat
Category
Subcategory
Sub-Sub Category
mindegyik két oszlop + index
és tartalmazza a szülőelemét -
Chesterfield
őstag
Sziasztok!
Egy kis rendelésnyilvántartó programot kéne készítenem, tudnátok segíteni, hogy milyen táblákat készítsek hozzá?Eddig két táblám van:
ügyfelek(üf_id, név, cím, telszám,stb)
árucikkek(árucikk id, egységár)és akkor kéne hozzá gondolom valami kapcsolótábla szerűség, de ez nem tiszta, hogy hogy kéne megoldani.
Esetleg kéne egy olyan tábla, ami tartalmazza, hogy melyik megendelésszám melyik ügyfélhez tartozik:
megrendelések(megrendelés_id, ügyfél_id)?és mégegy, ami a konkrét megrendelést tartalmazza(megrendelés_id, árucikk1, árucikk 2)?
és akkor minden rekordban végignullázom azokat, amiből nem rendeltek? Ez nem tűnik túl jó megoldásnak.Vagy helyette egy olyan tábla, hogy:
megrendelés_id, árucikk_id, darabszám?köszi
-
martonx
veterán
-
MacCaine
őstag
Sziasztok!
Megoldható, hogy scriptből vagy esetleg konzolból futtassak nem interaktív módon parancsot a távoli mySQL szerveren?
-
fcbarca
őstag
sziasztok.megvettem a GTA5-t steam-en megpróbáltam magyarítani,szépen települt is,de mikor aktiválnám,bejelentkezés előtt ezt a hibát írja:unable to connect to any of the specified mysql hosts
Valaki aki ért ehhez tudna segíteni rajtam? -
tzimash
őstag
Köszi mindenkinek!
-
tzimash
őstag
üdv,
van valami portable bigyó, amivel mysql-t lehetne gyakorolni?
Olyasmi, ami szimulál egy szervert és van lekérdező felület, ahol kiadom a parancsokat.
Melóban szeretnék készülni az adatbé ZH-ra -
Chesterfield
őstag
válasz
Chesterfield #1834 üzenetére
visszavonom a kérdést, kicsit túlkomplikáltam a dolgot
-
Chesterfield
őstag
válasz
Apollo17hu #1833 üzenetére
Köszi, lenne még egy kérdésem
Hogy tudnám itt csak az évszámot kilistázni?
SELECT IndepYear, count(IndepYear) FROM world.country
group by IndepYear order by count(IndepYear) desc limit 1;Mert most az évszámot, és a countot is megkapom.
-
Apollo17hu
őstag
válasz
Chesterfield #1832 üzenetére
SELECT city.Name,
CASE WHEN city.ID = country.Capital THEN country.Name END
from world.city
left join world.country
on city.CountryCode = country.Code; -
Chesterfield
őstag
válasz
Apollo17hu #1831 üzenetére
Inkább elmondom, hogy mit szeretnék:
listázza az összes várost, és azoknál a városoknál, amik fővárosok, írja ki az országnevet is. -
Apollo17hu
őstag
válasz
Chesterfield #1830 üzenetére
Ha törlöd a WHERE záradékot, akkor listázza mindet.
-
Chesterfield
őstag
Sziasztok!
Az alábbi kód miért nem listázza ki az összes várost?SELECT city.Name, country.Name from world.city left join world.country on city.CountryCode = country.Code where city.ID = country.Capital;
Nem az lenne a LEFT JOIN értelme, hogy azokat a várásokat is megkapom, ahol a város nem főváros?
köszi
-
Panhard
tag
Sziasztok!
Synology NAS-ra van nekem telepítve MariaDB adatbázis. Ha phpmyadminnal bejelentkezek rá, és az állapotváltozóknál módosítok egy értéket, akkor csak addig marad úgy, amíg a NAS-t újra nem indítom. Újraindítás után minden visszaáll alapertékekre. Ez mitől lehet? Hova mentheti el az értékeket? Lehet, hogy nincs írási joga a könyvtárhoz? -
biker
nagyúr
Van egy óriási különbség kettőnk közt:
-te nem értesz hozzá, kicsit sem, de szerinted 4 adat 1 napos munkával
-én meg már írtam is ilyen szoftvert olyan célközönségnek akinek a gyári nem volt jó, és tudom hogy nem 4 adat 1 nap alattDe legalább azt ne felejtsd ki, hogy ha benne is van a szerinted 4adat az sqlben, az még pont semmire nem jó
Sok sikert, keresgélj tovább. De elsősorban próbáld megtalálni a megfelelő topikot hozzá
-
ALFA
senior tag
ok, még egyszer utoljára megpróbálom, hátha megérted...
4, azaz négy adat összekapcsolt kezelésére van szükségem, ami SQL-ben egy nap alatt megoldható.
A hozzád hasonló dilettánsok jönnek ilyenkor az "ágyúval verébre" szövegekkel, hogy szakértőnek tűnjenek, pedig csak a dilettantizmusukat bizonyítják. Az általad misztifikált CRM vállalati adatokra való, milliós nagyságrenddel és ezres nagyságrendű kapcsolattal, ennek megfelelően hatalmas adminisztrációs terhekkel. -
biker
nagyúr
ok, még egyszer utoljára megpróbálom, hátha megérted...
- MINDEN valamire való collaborációs rendszer alapeleme, hogy online legyen, ez a CRM-re is igaz. Tehát kell egy webserver. Ezt már korábban is leírtam, hogy tedd fel webserverre, vagy xampp/wampp-ra, vagy egy NAS-ra. Nem azt írtam kedves értetlenke, hogy csak nason fut. Érted? amúgy ne a felvágottas pultban keresd a nas-t, ha mész érte
- a DEV verzió annyit tesz, nem kiadásra szánt tökéletesnek gondolt verzió, hanem amiben lehet fejlesztés alatt álló funkció is, nincs hozzá terméktámogatás, csak fórumon. ha nem tetszik, van millió másik crm, persze pénzért mind.
- nem gondolom, hogy az én hibám, hogy nem értesz angolul.kicsit szállj magadba
-
ALFA
senior tag
Oh, a fene egye meg, már megint elfelejtettem egy NAS-t venni, pedig a múltkor is felírta az asszony, amkor elküldött a boltba. Melyiket javaslod, a kéket vagy a pirosat?
A letöltési link egy regsztrációs kötelezettség, amennyit értek angolul, azt írja, hogy fejlesztőknek való.
Nagy valószínűséggel alfa vagy béta verziókat adnak, és tesztelésért cserébe lehet majd frissíten működő verzióra. Nagyon nem nekem való. -
biker
nagyúr
Ez a nem létező sugarCRM Community Edition letöltő oldala
Download Sugar Community Edition for Free
Ez meg a dokumentáció
Normálisabb NAS-okon előre telepítve elérhető INGYEN, felrakod egy webserverre, nasra, vagy saját gépen xampp-raNem, nem én szartam a spanyol viaszt, de te vagy az, aki write only módban fórumozik, csak ír, kérdez, de nem hajlandó olvasni, tanulni, keresni
-
biker
nagyúr
Nem felejtik el, egy CRM rendszer annyit ér, mint vérpistikének az alaplap hex error code checker, vagy a szomszédjózsinak az OBD olvasó az autóhoz.
sz@rt se ér.Amikor bekonfigurálod, felveszed a usereket, jogosultságokat kiosztod, folyamatokat tervezel, stb stb stb
akkor belemegy olyan 100 munkaóra, ez 6-8000Ft/órával lehet számolni.Ha neked az fárasztó, hogy regisztrálj egy letöltésért, és elolvass 100 oldal doksit, akkor ez nem a te pályád, fizess meg valakit.
Nem gondolod, hogy most a kedvedért valaki nyit egy ingyenes crm konfigurálás tanfolyamot? Van ilyen a neten, googlizz.Konkrét kérdésben fogunk tudni segíteni, mint mondjuk ha programozás akkor "hogyan alakítsak át egy szöveget tömbbé" de olyanban nem, hogy "hogyan írjak egy facebookhoz hasonló oldalt"
-
ALFA
senior tag
Nem véletlenül kérek pontos linket és leírást.
Ilyen nevű letöltést nem találtam, sugarCRM-re pedig azt írta, hogy nem free. Van egy community editon-ja, de fejlesztőknek és csak regisztráció után tölthető le.
Egy crm beüzemelése pedig nem egyszerű, sok minden kell hozzá, amiket "elfelejtenek" megemlíteni. -
-
ALFA
senior tag
Off-nak írom a biztonság kedvéért:
Jó egy hete vesződünk páran, de nem találunk olyan programot, ami egy olyan intelligens határidőnapló, amiben le lehet kérdezni, hogy adott személlyel mikor és milyen ügyben volt találkozó, vagy adott helyszínen mikor ki volt jelen, vagy kinek milyen feladatai voltak, stb.
Úgy túnik, a "jó öreg" outlook volt a legközelebb a megoldáshoz, de az is csak gyenge féllábas módon, tehát csak a határidőnaplóba, vagy a feladatokhoz lehet belinkelni a cimjegyzékből az érintetteket, visszafelé, a címjegyzékben szereplők felől nincsen kapcsolat.
Valóban még nem létezik erre program,
vagy olyen hihetetlenül nehéz megcsinálni,
hogy még senkinek se jött össze, vagy csak nem látunk a szemünktől
és van(nak) ilyen(ek), merthogy évszázadok óta triviális kérdés, hogy sokan csak arra emlékeznek, hogy adott helyszínen beszéltek valakivel, de nem tudják, mikor és kivel, vagy tudják, hogy volt egy csoporttalálkozó, de nem emlékeznek, kik voltak ott és mikor is volt pontosan, stb.
-
Panhard
tag
Sziasztok. Egy tábla utolsó elemeit akarom lekérdezni úgy, hogy az eredménynél a legrégebbi adat van a lista elején.
"SELECT * FROM tabla ORDER BY datum DESC, ido DESC LIMIT 100"
Így ki is veszi a 100 legutolsó bejegyzést dátum és idő alapján, de ekkor a listában a legfrissebb adat van legfelül. Hogy tudnám ezt megfordítani, hogy a 100 adatból a legrégebbi legyen legfelül? -
martonx
veterán
válasz
SirRasor #1808 üzenetére
Hi, a varchar pont abban különbözik a sima char-tól, hogy csak a ténylegesen szükséges helyet foglalja, azaz ha üres, akkor semmit nem foglal.
Másrészt a problémát, amit írtál nagyon nem így kellene megoldanod. Erre tipikusan csinálni szoktak a Tabla1-hez tartozó Tabla1Log táblát. És ebben szépen le lehet tárolni, hogy ki és mikor módosította az adott kulcsú sort. Akár csak teszel egy triggert a Tabla1-re, ami minden update-re elsül, és beteszi a log táblába a szükséges adatokat.
-
SirRasor
addikt
Üdv!
Ha MySQL-ben csinálok egy 1000 hosszú, alapértékében üres varchart, az ténylegesen lefoglalódik az adatbázisban? Vagy csak akkor, ha rakok is bele valamit, és olyan hosszban, amit belerakok?
Jelenleg van egy probléma, amire nem nagyon tudok más megoldást, csak a fentit:
Leegyszerűsítve: ha valamit módosítani akarok egy helyen, akkor annak a dátumát le akarom menteni. De mennyi ilyen mentés lehetséges? 3? 10? 50? Jójó, 50 nem valós; 10 fölé szerintem sose fog menni.
Gondoltam ;-vel elválasztva egymás után fűzögetem egy hosszú stringként.pl: ééhhnnóópp;ééhhnnóópp;ééhhnnóópp
Szóval ha csak akkor foglalna ténylegesen tárhelyet, és csak annyi karaktert, amennyit belerakok, akkor ez elég jónak tűnik.
Vagy erre van jobb megoldás?
-
biker
nagyúr
válasz
martonx #1804 üzenetére
kompatibilitás miatt nem ok, át kéne írni hozzá a php nagy részét, ott mindenhol timestamp-el számolok, és a többi 50 rendszer használó is ebben mozog, és őket nem zavarja a pontos óra-perc-mp számolás.
így csak miatta lenne egy olyan alverzió, ahol minden timestamp > < = át kellene írni date_diff-ekkel operálásra, meg strotime-okra, ami inkább macerás, mint egyszer lefuttatni neki ezt.
Generál probléma, egy bérlet 30 napig érvényes, pl.
ha 1-én reggel 8-kor megveszi, és az 31-én reggel 8-ig érvényes, akkor van 30 napja.
ha 31-én 23 óráig érvényes, akkor 31 napja lett, nem? Na ezt van aki képtelen megérteni, mert nem tudja, hogy 30 nap az nem 31 nap. És azzal jön, hogy 31-én még évényesnek kellene lennie a bérletnek böööööö -
martonx
veterán
Én a helyedben a dátum mezőt módosítanám mysql-ben, hogy feleslegesen ne is tárolj perc, másodpercet (ennek mellesleg az sql engine is örülni fog). És ha minden igaz, ezzel a huszárvágással meg is oldottad a problémát
Mondjuk lehet, hogy mindegyik dátumhoz ekkor még hozzá kell adni egy napot, te ismered a használt összehasonlító logikáidat.
-
biker
nagyúr
válasz
Apollo17hu #1802 üzenetére
Köszi a tippet
Nem szép, de legalább ocsmány, és működik
timestamp>>dátum:óra:perc>>levágás>>időlevonás>>unixtimeUPDATE fitness_users_berletek SET berlet_erv =
(UNIX_TIMESTAMP(DATE_ADD(DATE(DATE_FORMAT(FROM_UNIXTIME(`berlet_erv`), '%Y-%m-%d %H:%i:%s')), INTERVAL - 61 MINUTE))) -
biker
nagyúr
Fincsi kérdésem lenne
Tömeges dátummódosítás, elakadtam
Lenne 1200 dátum, időbélyegben (unixtime)
Ok, hogy lekérdezhetem "emberi formában" így:
SELECT DATE_FORMAT(FROM_UNIXTIME(`berlet_erv`), '%Y-%m-%d %H:%i:%s') AS 'date_formatted' FROM `fitness_users_berletek` WHERE 1
Pulsz mikor php-ben megjeleníte, akkor szép is, hiszen erre van a dateDE!
Kedves ügyfél kérése, hogy a különböző óra/perc-ben lejáró bérletek mindegyike adott nap 23:59:59-kor járjanak le
Tehát módosítsunk 1200 dátumot innen:
2016-04-19 12:32:41
2016-05-10 17:39:21
stberre:
2016-04-19 23:59:59
2016-05-10 23:59:59Mit tehetek mezei sql eszközökkel? Nem szeretnék komplett feldolgozó scriptet írni rá, ha nem gond, hadd tanuljak már egy igen összetett sql paranccsal
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Béta iOS-t használók topikja
- Építő/felújító topik
- Asztrofotózás
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- Milyen légkondit a lakásba?
- Apple Watch Ultra - első nekifutás
- Vezeték nélküli fülhallgatók
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 / 3 5***(X) "Zen 3" (AM4)
- Kamionok, fuvarozás, logisztika topik
- Intel Core i5 / i7 / i9 "Alder Lake-Raptor Lake/Refresh" (LGA1700)
- További aktív témák...
- ASRock P4i65PE Retro 478 alaplap, 2 GB DDR RAM, 2,8 GHz Pentium proci
- MacBook Air (13 hüvelykes, 2014 eleje)
- iPhone 13 Pro Max / 128GB / Gold / Gyári kártyafüggetlen (243)
- Zbook 14 Firefly G10 I7 1370P/L14 /T14 G1/T490/T495/Hp 840 G6 I5/830 G6 I7/745 Ryzen 3 Dell X1 yogaH
- Dell Latitude 7440 -14"FHD+1 IPS - i5-1345U 16GB - 512GB - Win11 - 1 év garancia + Dokkoló + 240W DC
- Telefon felváráslás!! Samsung Galaxy S22/Samsung Galaxy S22+/Samsung Galaxy S22 Ultra
- Xiaomi 12T Pro 8/256 GB kék / 12 hó jótállás
- Samsung Galaxy A55 / 8 RAM 256GB / Gyárifüggetlen / 12hó Harancia
- AKCIÓ! DELL PowerEdge R630 rack szerver - 2xE5-2680v4 (28c/56t, 2.4/3.3GHz), 128GB RAM, 1G, áfás
- LG 27UL550-W - 27" IPS / 3840x2160 4K / 60Hz 5ms / HDR10 / AMD FreeSync
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest