Hirdetés
- Autós kamerák
- NVIDIA GeForce RTX 5070 / 5070 Ti (GB205 / 203)
- Milyen videókártyát?
- Gaming notebook topik
- Intel Core Ultra 3, Core Ultra 5, Ultra 7, Ultra 9 "Arrow Lake" LGA 1851
- Milyen TV-t vegyek?
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- Ne már! Drágább lesz a GPU a memóriapánik miatt?
- Hisense LCD és LED TV-k
- Bluetooth hangszórók
Új hozzászólás Aktív témák
-
martonx
veterán
válasz
kezdosql
üzenetére
Így már másabb. Ekkor sem igaz, hogy a MariaDB utódja lenne a MySql-nek, párhuzamosan léteznek. MySQL-t InnoDB-vel illik használni, igaziból ez a belinkelt motor összehasonlítás kicsit fals, mert a MySQL-ben alapvetően MyISAM és InnoDB motorok vannak. Vagy már csak InnoDB van a legújabb verziókban, rég nem használtam, azt tudom, hogy a MyISAM deprecated egy jó ideje.
Az összes többi motor nem olyan könnyen átjárható, teljesen külön kell a komplett kiszolgálókat telepíteni velük. Végeredményben szerintem érdemes az InnoDB-vel kezdeni, aztán ha majd elkezd az igény specifikáltabb lenni, akkor el lehet kezdeni Oracle, MS SQL, valamilyen NoSQL, netán másik MySQL fork felé menni. -
martonx
veterán
válasz
kezdosql
üzenetére
Úristen ember. A MySQL egy relációs (hagyományos) SQL, míg a MongoDB egy no sql. Szerinted melyikben van inkább tranzakció? A kettő semmilyen szinten nem függ össze (na jó, mindkettőben lehet adatokat tárolni), egyik se elődje, utódja a másiknak.
Légyszi a baromságok kérdezése helyett egy pindurit olvass utána magadtól, hogy mit jelent a nosql és a realtional databaseMár múltkor pedzegettem, hogy nem jó helyen dolgozol, nem feltétlenül benned van a hiba, hanem a melóhelyben. Ahol ilyenek merülnek fel, onnan menekülni kellene.
Új hozzászólás Aktív témák
- Autós kamerák
- Genshin Impact (PC, PS4, Android, iOS)
- Xiaomi 15T - reakció nélkül nincs egyensúly
- Synology NAS
- Google Pixel topik
- NVIDIA GeForce RTX 5070 / 5070 Ti (GB205 / 203)
- Milyen videókártyát?
- Megtartotta Európában a 7500 mAh-t az Oppo
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Könyvajánló
- További aktív témák...
- Új Zsír Dell Inspiron 14 7441 Érintős Ultrabook Laptop -30% Snapdragon X Plus 10Mag 16/1TB SSD QHD+
- HP Spectre x360 Érintős TERVEZŐ Laptop Tab 16" -60% i7-1360P 32/2TB Intel Arc A370M 4GB UHD OLED
- ReZone Használt PC Bazár Megbízható gépek, korrekt árak.
- HP Spectre x360 Érintős Hajtogatós Laptop Tab 16" -50% i7-13700H 16/1TB Iris Xe 3K+
- Apple watch utlra 2 eladó 2028.05.19-ig garanciális
- DX Racer fekete gamer, irodai szék
- Okosóra felvásárlás!! Samsung Galaxy Watch 5 Pro, Samsung Galaxy Watch 6 Classic
- magyar billentyűzet - 162 - 163 - Lenovo LOQ (15ARP9) - AMD Ryzen 7 7435HS, RTX 4060
- LG 45GR95QE - 45" Ívelt OLED / 2K WQHD / 240Hz 0.03ms / NVIDIA G-Sync / FreeSync Premium / HDMI 2.1
- GYÁRI TÖLTŐK Macbook Magsafe 2 Budapest,/MPL/Foxpost
Állásajánlatok
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest