Új hozzászólás Aktív témák
-
Tamoo
nagyúr
Ezt elárulja nekem vki, hogy mire való, vagy miért kell, vagy mikor kell használni? (bekarikáztam)Manual: (elég gyenge vagyok angolból)
"ATX 12V Power Connector: POWER1 / JPWR1
The POWER1 12V power connector is used to provide power to the CPU. And the
JPWR1 12V power connector is used to provide power to the PCIEX16 graphics
card." -
Tamoo
nagyúr
Bios frissítés is megvolt, akár hiszitek, akár nem... 1.2es volt rajta. Nem néztem el. Olyan gondom van még, hogyha az intel EIST ki van kapcsolva, és fixálom a szorzót, akkor win betöltés közben újraindul a gép
ha be van kapcsolva, akkor megy rendesen. Nem látom az összefüggést... az is lehet nem emiatt, de ennél jött elő
Ja és még1, az execute bit min kell, hogy legyen? enable/disable?
-
Tamoo
nagyúr
Neo2-Fr-em van! Nagyon úgy rémlik, h 1.2-es bios van rajta, de csak holnap tudom megnézni, hogy tévedek-e. Még nem volt időm vele foglalkozni, majd akkor cserélek rajta hűtőt is. Tényleg esetleg rakott már rá vki ASUS V60-at. Remélem el fog férni a bordáktól...
Ja, nem igazán tűnt fel, h nem kezelné, rendesen írta ki, hogy E8200 stb és a feszt is jól adja szerintem, ha jól emlékszem valahol 1.1-1.2V között, ilyesmi kell a wolfdale-nek, vagy nem?
-
mAtech
aktív tag
Sajnos nincs jó hírem.Továbbra sem működik a NEO3-as lap jól. Ma és szombaton sem indult el. Amikor meg elindult, akkor meg a szokásos hibaüzenetet küldi 3 pirossal írt sorba (lásd korábban).
Úgyhogy nem tudom MSI-ék mit rontottak el, de azt nagyon. E6550 Cpu-val nem müxik megfelelően ez az alaplap. Lehet, hogy gyengébb vagy más típusú procival megy, de ezzel nem igazán. -
Tamoo
nagyúr
Üdv! Olvasgattam vissza, és az jött le, hogyha 400 fölé szeretném tolni a proci fsb-t akkor nem ártana biost frissítenem
neo2-fr lapom van 1.2es brióssal... Ez valóban ígyvan, vagy eldöcöghet az 1.2essel is 450 körüli fsb-n? még csak 400ig toltam. irtózom a bios frissítéstől
-
mAtech
aktív tag
Üdv!
Nekem meg kellett tennem a Bios frissítést, mert nem volt hajlandó a NEO3 lap megfelelően működni az E6550 CPU-val. Azt hiszem linkeltem is korábban a hibajelenséget.
Most az 1.2 verizójú (legfrissebb) Bios van fent (kedd óta) és eddig pöccre indult mindig a gép. Kíváncsiságból még a 220-ból is kihúztam, hátha nem indul, de ment. Nem akarom elkiabálni, de remélem, hogy ez megoldotta a problémámat.
Az 1.1-el sajna inkább nem indult el, csak sokadik noszogatásra...Jah, amúgy a Liveupdate nem találta meg az v1.2 Biost továbbra sem, így maradt a BootCD-s megoldás.
Ennyi
-
Egyelőre én úgy döntöttem, hogy nem frissítek BIOS-t, majd csak ha kell a 400 fölötti FSB. Ezért jó az E4500, mert 291*11=3201. De amúgy meg 400*8-at is ment már, csak ha elállítom a szorzóját, akkor nem veszi vissza üresjáratban 6-ra. Így meg a 11-ről lemegy 6-ra, s nem melegszik.
-
aya
addikt
Valakinek valami tipp az egérrel kapcsolatban?
-
aya
addikt
Vista alatt nincs egerem
A régi amd lapommal müködött vista alatt ( abit kn9 )
Ujra felraktam a vistát és nincs egér!! Sárga felkiáltójel az eszközkezelöben
( a4tech optikai egér ) -
mAtech
aktív tag
Azt tapasztalta valaki MSI Live Update progival, hogy:
- adott egy P35 Neo3 alaplap v1.1 biossal
- adott MSI honlapján a legújabb v1.2 bios "zip" Április 02-i azt hiszem.ÉS!
A Live Update nem találja meg a neten.
Hiába a netes verziót próbálom, hiába a gépre felinstalláltat. Nem látja!Tapasztalat?
-
looser
addikt
-
aya
addikt
Hütési megoldások, ddr3 támogatás, crossfire, firewire, garantált tuning általában ezek szabják a magasabb árakat.
Az Msi a felsö középben tanyázik nem a legjobb de jó.
Asus-t nem vennék, (személyes tapasztalatok miatt)
Ha erösen p35 lapra gondoltál akkor gigabyte v abit v msi.
Ha tuning nem számit csak a stabilitás akkor jó amit kinéztél. -
looser
addikt
Én a gép előtt töltött idő 1/5-ét játszom, főleg zeneszerkesztés-internet-munkára kellene, tehát nem metál fps-ek (SLI miatt), hanem szolid, de stabil teljesítmény. Ezért is veszek hozzá passzív vga-t (Gainward 8600gt).
Egyébként az általad ajánlott lap is tetszik, de nekem szükségem van legalább 3 pci csatira (E-MU 1212m hangkártya és egy régi pci-os BNC hálókártya, sajnos a hálót lecserélni nincs lehetőségem, de 10MBit internetnek is bőven elegendő)
Nem tudod, van-e sebességbeli különbség a különböző (akár MSI-n belül, vagy más gyártókkal összehasonlítva) P35-ös lapok között? Mitől drágább az egyik mint a másik? -
looser
addikt
Halihó! Alaplap vásárlás előtt állok, s igen szimpatikus nekem az MSI P35 NEO3-F alaplap a 4 PCI slot miatt. Vannak ezzel tapasztalatok?
Nekem eddig Acorp (P166 rulz) Abit, Asus, Epox és Asrock moboim voltak, MSI-vel nincs tapasztalatom sajnos. Nem szeretnék tuningolni, de stabil működés kell (Intel kilőve, 2 PCI és nincs PS2).
Szóval megbízható érzésetek, tapasztalatotok szerint ez a deszka?Szerk.: van különbség teljesítményben egyébként a különböző jelölésű P35 lapok között? Lehet egyik/másik lassabb vagy gyorsabb?
-
wampa1
tag
Sziasztok! Meg tudná mondani vki, hogy P35 Neo-hoz honnan tudok leszedni LAN drivert? Elöre is kösz
-
Steve-S
tag
válasz
koxminator #249 üzenetére
Na feltettem az 1.8-ast, nekem 1.3-as volt rajta gyárilag. Remélem nem írja ki többet. Viszont a win xp töltés még mindig lassú.
A másik dolog még hogy bootoláskor kiír valami olyasmit még hogy Adapter1: No Hard disk detection!
Legalábbis valami ilyesmi van odaírva, csak egy pillanatra tűnik fel.
Ez mitől lehet? Egy Sata winyóm van de gond nélkül megy. Akkor meg miért? -
nekem akkor jött be, mikor először elindítottam a gépemet. 1.4-es BIOS volt gyárilag, de szinte azonnal frissítettem 1.92betára. utána már nem csinálta asszem.
ha nem is ezt, de legalább az 1.8-ast nem árt rátenni szerintem. ártani nem árthat.
az XP-vel kapcsolatban nem tudok nyilatkozni, mert alaplap+proci+ram csere után nem telepítettem újra, csak a drivereket tettem be alá, Vista 64 Business-t használom már csak főleg.
-
Steve-S
tag
Hi minden MSI tulajnak!
Nekem is Neo2-FR, nagyon meg vagyok vele elégedve, bár nekem is volt már kb 2x hogy bejött értelmetlenül ez a Overclocking failed című felirat induláskor.
Azt tapasztaltam még hogy mióta van az új gépem a win xp-t feltűnően lassan tölti. Kb 1 perc mire feláll a teljes rendszer, azért ennek gyorsabbnak kéne lennie. Feltettem már 2 fajta xp-t is, mind a kettőnél ez van. A Vistát érdekes módon betölti mint a villám. Lehet-e ez a probléma az alaplap miatt? Esetleg valami BIOS beállítást nem csíp?
Konfigom az adataimnál. -
mAtech
aktív tag
Na ismét én
Ma ezt a hibaüzit kaptam. Miután a gép nem akart elindulni először, így ismét kikapcs és bekapcs. Akkor már elindult. Természetesen minden alapbeállítás a Biosban, mivel céges a gép.
Próbálom betenni a képet. Rem sikerül.
[link]Más valaki is kapott ilyet? Egyébként a héten eddig semmi gondja nem volt. Jah és mindig bekapcsolva marad a szünetmentes is. Tehát nincs áramtalanítva.
-
Memphysto
tag
Sziasztok!
Újabb(számomra)érdekes dologra figyeltem fel.
A biosból 1.35 voltot kap a proci de minden program 1.41-1.42-voltot mutat.terhelés alatt 1.37-1.38 voltot.ez normálisnem sok ez egy kicsit ill nem nagy ez az eltérés?
-
Piet_
tag
Sziasztok!
Nekem az lenne a problémám hogy folyton ki-be-ki-be kapcsol minden indításnál,de egymás után vagy 15x, egy lapot már visszavittem az a második, de mostmár kezd tele lenni a T_ö_k_ö_m evvel az egésszel, egy D925 van benne és 2x1gb ocz 800-as ram. tök alap beállítás. ja és nem áramtalanítom egyszer sem, csak simán kikapcs majd fél óra után cseszik elindulni, csak úgy hajlandó ha cmos reset megnyom, bios újra konfigurál, majd restart és akkor elindul, de ezt minden indulásnál eljácca.Az előző lap megkapta a legújabb biost, és akkor is ezt csinálta.
Ha tudtok akkor segítsetek légyszives!!
Előre is köszi! -
aya
addikt
válasz
koxminator #226 üzenetére
Ok akkor marad a netröl frissitett 1.8-as bios.
Már kezdem megszokni hogy megnyomom a gombot és kb 3 mp-ig nem történik semmi aztán ujraindul és oké minden. -
-
mAtech
aktív tag
Üdv!
Olvasgatva a topicot, kezdek megnyugodni, hogy nem alaplaphibás a céghez vett MSI P35 Neo3 alaplap. Gondolok itt az újraindulásos dologra. Ezek szerint ez is csak akkor van, ha teljes áramtalanítást kap a gép. Ha folyamatosan 220V alatt van és nincs kihúzva, akkor nem jelentkezik?
Más, de ehhez kapcsolódó. Ha elindítjuk a gépet akkor van, hogy egy három soros piros írást ad ki. Ami megmaradt bennem a szövegől az az "cpu overclocking failed". Csak azt nem értem, ha teszteli a perifériákat a lap, akkor miért dobja ki ezt a hibaüzenetet.
A bios az 1.1-es. Elvileg a legújabb.Valakinek ötlete, vagy hasonló tapasztalata?
Köszi,
A. -
aya
addikt
válasz
koxminator #213 üzenetére
1.92B béta BIOS -nál van valami plusz az 1.8-as nem bétához képest.
Itt is 2x indul a gép inditáskor? -
-
válasz
koxminator #213 üzenetére
Mégse olyan rosszak ezek az MSI-k?
-
na akkor beírom ide is:
MSI P35 Neo2 FR + 1.92B béta BIOS
E8200 dobozos, de Silent Knight2-vel
1,35V a procinak
Vista Business 64, 1 óra orthos hiba nélkül + 1 óra everest stressz teszt hiba nélkül
3,8 Ghz-en (8*475 FSB) stabilnak tűnik..próbáltam 4 Ghzen is, ott nem ment, de azzal nem szenvedtem még sokat, valszeg marad ez
-
Minden lapnál az van, ha a szorzót elállítom a gyári értékről, akkor nem megy az energiatakarékosság? Eltűnik a BIOS-ban a CEIST(ha jól emlékszem a nevére), ha megváltoztatom a szorzót...
-
Memphysto
tag
Aha.Szerintem én most megelékszek ennyivel és majd az új biosszal poróbálkozok tovább.
azért kösz szépen. még esetleg a procinak adok egy kicsit, bár ennyi fesszel több helyen is 3,4 és felette hasítA ramomról meg álmomba nem gondoltam vona hogy megy 1000hmz-t(800 hmz csx 5-6-6-18)atomstabilan1,9 voltal.A ramot normál tempóra visszavéve is ugyan ez fennál.szvsz deszka lesz hibás de most minden elfut k.va gyorsan(főleg egy 666 mhz-s csrka után
)úgy hogy most csak virulok
köszi mégegyszer
-
aya
addikt
Dualcore Center-t fel se raktam, 1.8-es biosnák alapbol 972-re tette a memoimat 485-ös fsb-nél.
1.412v-t kap a proci 3400-on (E6550)
Lefutott a 3dmark2006 3500mhz-n de nem akarom megölni szegény proct, elég volt egy asus p5b a hétre. -
csjoska
csendes tag
válasz
Memphysto #203 üzenetére
A 194-es HSZ-ben belinkelt BIOS-t használom, mert az összes többivel csak többszöri próbálkozásra indult el a gép. Ez automatikusan megemeli a proci feszültségét 1,44 V-ra, ha emelsz az FSB-n. Ez pont ideális. A memóriáknak is adhatsz 2V-ot, és figyelj a megfelelő osztó beállítására. És mindezt BIOS-ból, a Dualcore Center felejtős.
-
csjoska
csendes tag
válasz
Memphysto #201 üzenetére
Szia!Ez attól lehet, hogy a Neo-F rohadt nagyot droppol. Terhelés alatt 0,04-0,05 V-al is eshet a processzor feszültsége. Figyeld CPU-z-vel a feszültséget Prime95 alatt. Én az 1.42-es verziót használom. A Dualcore Centert meg felejtsd el, csak problémákat okoz. Lehet egy kis + fesz segítene.
-
Memphysto
tag
Sziasztok!
Van egy MSI neo-f-em ami érdekes dolgot csinál!
Szóval ha a dual core centerrel húzom a procit akkor a prime 95 alatt kb 10-20 mp vel azután hogy elindítom ujraindul a gép. ez 390 fsb nél csinálja.ha a biosból allítom akkor 401 nél csinálja ugyanezt. Mi lehet a gond?a ram bírja a tempót a proci is(szerintem).a lapnak kéne plusz fesz, és ha igen akkor mennyit lehet adni?
Új hozzászólás Aktív témák
- Eladó Xiaomi Redmi Note 14 Pro 5G 8/256GB / 12 hó jótállás
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 5 7500F 32/64GB RAM RTX 5060 Ti 8GB GAMER PC termékbeszámítással
- REFURBISHED - DELL Performance Dock WD19DCS (210-AZBN)
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i5 14600KF 16/32/64GB RAM RTX 5070 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- HIBÁTLAN iPhone 12 Pro 512GB Silver -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3410, 94% Akkumulátor
Állásajánlatok
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest