Hirdetés
Hirdetés
Talpon vagyunk, köszönjük a sok biztatást! Ha segíteni szeretnél, boldogan ajánljuk Előfizetéseinket!
Új hozzászólás Aktív témák
-
aya
addikt
Becsatlakoztam a klubba egy msi p35 neo2 lappal.
Piszok jó, szép , és most jelenleg semmi bajom nincs vele
Az E6550 procim 500-as fsbvel indul, asus p5b-ben max 485 -on ment.
1.8 bios van benne. -
ashot
tag
Szasztok,
Van egy G0 ás q6600am, egy MSI p7N nforce 750i alaplapba uj biosszal. Az a problemam hogy barmennyit allitok az FSB-n egybol fagy a gep, vagy ha elindul instabil es kesobb fagy. Valaki tudja mit kellene beallitanom?
A CPU-z alap feszre tuning nelkul 1,185 -ot ir. Felnyomtam 0,2 voltal de igy sem birja meg a 3ghzt -sem. De voltamikor fesz emeles nelkul 3,2V -n is bebootolt a winfos. aztan fagyi -
tzsolesz
nagyúr
Valaki aki esetleg már cserélt rajta bios-t. Az megnézhetné nekem, hogyki lehet-e külön kapcsolni a C1E-t. Mondjuk nem tudom, hogy a bios csere jár-e plussz funkciókkal is, vagy csak okosabb lesz az új hardverek tekintetében.
-
csjoska
csendes tag
válasz
tzsolesz #192 üzenetére
Szia! Az egyik takrékos mód ott van a Frequency/Voltage Control cím alatt (Intel EIST - gondolom ezt megtaláltad) a másik pedig az Advanced BIOS Features -> CPU Feature -> Execute Disable Bit. Ezt kapcsold ki, ezután már nem szabadna visszavennie a szorzót. A kétszeri bekapcsolásra találtam egy majdnem tökéletes megoldást, egy béta BIOS-t. Ezzel már csak kb. 30 bekapcsolásból egyszer játssza el a ki-bekapcsolósdit. Esetleg egy próbát megérhetne neked is. BIOS 1.72 (A letöltésre kell várni kb. 25mp-et)
-
tzsolesz
nagyúr
Lehet hogy mindenki megszabadult már tőle?
-
tzsolesz
nagyúr
Amúgy nem zavar senkit hogy ez a lap egy nagy szar??? USB-je semmire való, C1E-t kikapcsolni nem lehet, kétsazer indul el, stb...
-
tzsolesz
nagyúr
Ilyen alaplappal van valkinek tapasztalata bios terén?
-
tzsolesz
nagyúr
mindegy.
-
tzsolesz
nagyúr
Akkor úgy kérdezem hogy hol van olyan hogy C1E disabled or enabled?
Az a baj nem vok otthon AMI Bios-ban. Eddig állandóan Award-os bios-aim voltak a deszkáimban. Ott egybűl megtaláltam.
-
tzsolesz
nagyúr
Srácok sima MSI P35 Neo-F-ben hol kell kikapcsolni a Enhanced Halt State-tet. Mert az IEST-et hiába kapocsolom ki, ugyanúgy energiatakarékos üzemmódnban marad, és 12x CPU szorzóval megy alapon, és majd csak terhelésnél ugrik esetleg néha 16x-ra. Szerintem ez teljesítménycsökkenéssel jár mondjul alapfeladatok elvégzésénél, meg ilyenek.
-
Zoleeca
csendes tag
Sziasztok!
Konfigom lennt látható. Az a problémám, hogy nem tudom feltelepíteni a Vista Ultimate-et (64 bitest és 32 bitest is próbáltam). Miután bootolok róla és betölti a fájlokat a grafikus felület indulásakor "lefagy". Pár másodpercig még kis homokóra az egér mellett aztán semmi, csak a 60Hz-en vibráló háttér...
Egér mozog, NumLock van...Ctrl+Alt+Del nem megy. Reset.
Valakinek valami ötlet? A legújabb BIOS van az alaplapon.
A winyón kívül van még egy IDE winyó és egy IDE DVD mneghajtó (erről indul).
Próbáltam letiltani a SATA-s winyót de úgy is ugyanezt csinálta... -
JockeyEwing
aktív tag
Nekem az lenne a kérdésem, hogy 1.8-as friss biossal, a hdd-ket a következő képp lehet beállítani:
IDE, RAID, AHCI
Az összes HDD-m SATA-ás, RAID-et nem akarok beállítani. AHCI és IDE között választhatok.
Tapasztalataim szerint az IDE jobb teljesítményt nyújt, bizonyos játékok alatt simábban fut a gém.Mi a különbség az IDE és az AHCI között? (sata drive-ok esetén)
-
janos80
senior tag
válasz
gyenge47 #182 üzenetére
szerintem joval tobbet kilehet preselni a lapbol.
nekem a 425fsb quaddal is elerheto. szerintem 500fsb koruli eredmenyre szamithatsz a laptol...mod: sot asszem 450x8-on is beinditottam a quadot... csak en alapban 3.1-en hasznalom 345-on(345x9),alapfeszen(1.28). de siman ment 3.6-3.9-en is ,igaz nem alapfeszen,es csak egy hyperTX2-vel...
elotte egy 965P-m volt Giga markaju. azzal egy 6300-al 495-os fsb-t preseltem ki. a quaddal az nem birt csak max 400-as fsb-t. ez a lap siman jobban kezeli ,ugyhogy ezzel a lappal nem kizart,hogy egy duo-val 500-as fsb-t is ki lehet preselni...udv
Janos -
gyenge47
aktív tag
Hali valaki írta, h írjunk véleményt lapról, tuningról etc.
Tehát konfig:
P35 Neo Combo - F
E6750
2*1GB memória, nem tudom a márkáját
Asus 8600GT 256MB silentpipe
400 wattos codegen tápSzóval alapból 2,66 Ghzen ment ezt persze alapból tuningoltam és 8*400 Mhz lett belőle, 1:1 ram fsb ratio val. Így ment kb 6 hetet alapfeszültségen, majd kb 2 hete felhúztam még 200 Mhzet, de ezt is bírja ahogy nézem, bár adnom kellett neki 1.35 volt helyett 1.4 voltot, ami nem igazán tekinthető hatalmas változásnak
Tehát 333 Mhz helyett 425 Mhz es az FSB.
Tovább még nem nagyon próbáltam, majd talán DDR3as memókkal, ha lesznek olcsóbban, megnézzük, h mit tud a kicsike -
ElVisZ
tag
az everest most jelen pillanatban 33 fokot íra cpu-ra (mag1:23fok, mag 2:24 fok) rá 1200-s venti sebesség mellett 2,8Ghz-n feszemelés nélkül
terheletlenül 1-2%-s procikihasználtsággal...
a bioszban olyan 5 fokkal többet ír....
ez teljesen normális hőmérséglet sztem, meg többek szerint is.... -
TTomax
félisten
Vao,hat vegigolvastam ezt a parhozzaszolast...nem is tudom hol kezdjem...emberke.....szerintem neked pedig 1066-os ramjaid vannak....267FSB fole azert nem enged mert akkor mar boven 1066 felett vagy.Persze ilyenkor automatan hagyja magat 1;2-ben.Magasabb FSBnel persze visszarakja a RAMokat automatan nameg az idozitest is CL5be bar az meg lehet elmenne...ha szorzot meg FSB-t allitasz akkor tessek manual beallitani a DRAM-FSB arany maskeppen nem lesz boot
Tessek [ITT] az en lapom 472FSB/vel es bizony nem a lapnak volt vege hanem a procinak,meg a 800as RAM-jaimnak mert itt mar 945on mentek a corsairok
MODAM-nak 2.2V max...
-
TTomax
félisten
most csinaltam egy restartot,HW Monitorban kapcsold be a CPU Smart Fan Target-t,itt add meg azt a homersekletet ami felett nem akarod a procid jaratni,majd allitsd be a felugro uj menuben hogy ha ez alatt van a proci homerseklete, akkor hany szazalekon jarjon a procihuto...es lass csodat,a felesleges potmetereket madzagokat meg add vissza
MOD most latom ez a menu megvan,akkor tessek magasabb fan targetot megadni,mert azert megy a venti fullon mert izzad a proci.... -
ElVisZ
tag
Hali, miért van az hogy a procihűtőm max fordulaton pörög?
-
janos80
senior tag
válasz
Mathiask #164 üzenetére
ez igy van. a p35 elotti lapokat fikaztak. ezt a lapot mar dicserik,es nem csak en ,hanem valahol lattam tesztet is rola... szoval szerintem nem jarsz rosszabbul mint egy gigaval.
nekem a quad beindult 3.9-en is,csak nem akartam szet feszelni,ezert nem is foglalkoztam a temaval. de jo lenne,ha valaki mondjuk mondana egy pl.: E6300,E4400, vagy egy E6750 tesztet is,mert ugy lenne teljes a kepszoval en megvagyok elegedve ,ennyi a lenyege a sok rizsanak amit leirtam
udv
Janos -
-
Mathiask
senior tag
Sziasztok!
Hogy bírják ezek az alaplapok a tuningot?
Stabil feszt adnak a procinak? -
olisadebe
tag
köszi a gyors választ ! porcim 2.66 E6750 core duo ,8X333 van a biosban alapban(proci állitott be) de a jumper gyári 200Mhz-en akkor a gép figyelmen kívűl hagyta a jumpert !? ..
-
janos80
senior tag
válasz
olisadebe #151 üzenetére
szia
nekem ugyanilyen lapom van.
nos ez arra jo,hogy mondjuk nekem egy q6600-om van,es 333mhz-re van allitva. igy alapba amikor elindul a gep 9x szorzoval (333fsb) az 3.0ghz lesz. es ez az alapbeallitas igy.
ugye ha 266-ra tennem akkor lenne 2.4,vagyis a proci alaporajele. vegulis nekem ez egybol egy kis tuning,csak arra kell figyelni,hogy a vcore is megfelelo legyen... szoval ezzel az alap fsb-t allitod...
remelem ertheto voltamudv
Janos -
realm15
tag
válasz
sosperecek18 #152 üzenetére
köszönöm a gyors választ!
-
olisadebe
tag
Sziasztok valaki megmondaná ,hogy az alaplapon mire és miért jó a jumperelési lehetőség 200-266-333Mhz és persze mire kell figyelnem ha áttenném !? köszönöm a segítségeteket .
neo2 fr alaplap
-
-
realm15
tag
Hello
a cpu kapot +0,1250-et
az északi hid +0,2-t
a memo 2.2 -n mentés igy elértem a 3200MHz-t! elmentettem biosba majd a gép betöltött ujra biosba léptem h minden fasza-e! majd ujra rámentem h mentés és kilépés és ekkor nem töltött be! kikapcsoltam majd be és elkezdett sipolni! majd ujra kikapcs és megin elkezdett sipolni és utána már jo lett de lenullázott mindent .. én "kilépés és mentéssel" kiléptem biosbol de nem töltötte be a gépet! majd ujra kikapcsoltam és ujra bekapcosltam és akkro volt jo! ez miért volt?
ÜDV
Balázs -
realm15
tag
mien beálitásokat fényképzek le? vagyis mien program beálitásait?
-
janos80
senior tag
-
realm15
tag
1,44-es feszültségen 269 a legnagyobb fsb!
-
realm15
tag
Hello!
Nekem van 500as tápom - 2*1gb 1066MHz kingmax ramom - MSI P35 NEO-m - E4500-am!
És a procimat enm tudom feljebb vinni 2900MHznél! ha emelek 1,34ről 1,44re feszt akkor is csak 2900MHz-ig megy! Mitől van ez? Kérem valaki segitsen nekem! Köszönömüdv
-
janos80
senior tag
válasz
JockeyEwing #116 üzenetére
szia
nyugodtan beleteheted. masnem alapesetben (auto beallitason) 800-on fog menni,de ha beallitod megy ugyanugy 1066-on is. sot tuningnal kifejezetten jol jon,hogy siman lehet huzni 1066 fole is....
udv
Janos -
JockeyEwing
aktív tag
Támogatja a Neo2-F egy E6750-es procival az alábbi RAM-ot?
Corsair XMS2 Dominator DDR2-RAM 2GB PC2-1066 Kit
1066Mhz. Vagy csak a 800Mhz-est érdemes beletenni?
-
Frigate
csendes tag
Sziasztok,
Én is beruháztam már lassan négy hónapja egy MSI NEO2-Fr deszkára és iszonyat meg vagyok vele elégedve, az újraindulós dolog sem ejtett kétségbe mert a P5B-E lapom is ugyanezt csinálta. De ennek biztonsági okai vannak és a jelenség mindíg csak áramtalanítás után jelentkezik nem kell tőle parázni!
Jelenleg E6600 van benne 3.3ghz-en fesz emelés nélkül simán hasít kis fesszel 3.6-ig mentem persze csak azért mert pár napos a proci és lan party elött nem akartam nagyon húzogatni!
Gyors és nagyon szép. Olyannyira hogy házba sem raktam bele, itt fekszik mellettem az asztalon!Itt hívnám fel a figyelmet a lap sajátosságára a sok ledecskére. Ezek nem holmi díszek mint a karácsonyfán, fontos szerepük van. A lapon egymás mellet lévő 4 LED indításkor pirosan majd idővel zölden világít. Ennek fontos szerepe van tuning alkalmával mert figyelmen követhetjük, hogy milyen ponton kap elég feszültséget.
Ezek indításkor leellenörzik az áramköröket és ha mindent rendben találnak mind a 4 LED zölden világít és hajthatunk bele az operációs rendszerbe.FIGYELEM: Piros lámpa esetén semmiképp se használjuk huzamosabb ideig a rendszerünket! (Még ha csak 1 is világít pirosan)
A másik két kéken világító LED-re még nem jöttem rá, talán az VGA melletti lehet még ilyen jóindulatú, hogy világít helyes müködés esetén. Ezeket még nem volt módom kipróbálni!
Tehát nem csak, hogy biztonságos a lap hanem szép is jó is okos is olcsó is. Ajánlom mindenkinek!
Üdv:
Frigate
-
RAMBÓ
aktív tag
CSé.
Lenne 1 kérdésem: P35 Neo 2FR támogat SLI-t vagy ilyennel ne is próbálkozzak?! Egy 7900GT-m van, de sajn nem megy rajta a TV-out (nemtom mi a franc lehet vele), és gondoltam hogy így nem nagyon vennék meg (amugy árulom), és veszek mellé 1 másikat. Azt látom hogy CrossFire megy, de engem az SLI jobban érdekelne
Előre is köszi. -
ElVisZ
tag
Hy all!
Van valakinek esetleg egy P35 Neo2-FR/FIR lapja eladó?
Privit légyszives! -
TTomax
félisten
válasz
JockeyEwing #101 üzenetére
Most néztem bele a gépembe,szerintem belefér mert nekem egy HyperTX2-es van benne és böven van még hely pedig az sem kicsi,még a RAM,ok felöl is van egy centi ahol a venti van ,max arrol lehet szökös de akkor meg nem a az 1-3as slotba rakod hanem a 2-4be a RAMokat.Vedd meg nyugodtan....
-
lac1
csendes tag
Halló,
vagy hülye vagyok, de nekem MÉG mindig nem engedi a BIOS állítani a core feszt. Szürke-szürke...
Valaki? -
csjoska
csendes tag
válasz
JockeyEwing #101 üzenetére
Hello! Egyik haverom lapján méregettem, szerintem bele kell hogy férjen, igaz elég szűkösen. A ventinek a RAM felőli oldalon kell majd lennie.
-
JockeyEwing
aktív tag
A 98-asra várnék választ, fontos lenne.
Új hozzászólás Aktív témák
- Lakáshitel, lakásvásárlás
- Melyik tápegységet vegyem?
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- Milyen Android TV boxot vegyek?
- Autós topik látogatók beszélgetős, offolós topikja
- Képen az iPhone 17 Pro kétféle akkumulátora
- Hobby rádiós topik
- Anglia - élmények, tapasztalatok
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- Vékonyabb házba rejti a Galaxy A17 5G az Exynost
- További aktív témák...
- Legion Pro 7 RTX 4090-es laptop 999.000Ft-ért, HP, DELL, Lenovo dokkolók 12.300Ft-tól
- 129 - Lenovo Legion Pro 7 (16ARX8H) - AMD Ryzen 9 7945HX, RTX 4080
- Bomba ár! HP EliteBook 830 G5 - i5-8G I 8GB I 256GB SSD I 13,3" FHD I HDMI I Cam I W11 I Gari!
- Több mint 70.000 eladott szoftverlicenc
- Bomba ár! Dell Latitude E5550 - i3-5GEN I 8GB I 128GB SSD I 15,6" HD I W10 I HDMI I Cam I Gari!
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest