- Megfizethető miditornyokkal gyarapodott a Chieftec portfóliója
- Elkaszálja az autóipart célzó üzletágát az Intel
- Az Amazon 54 milliárd dollárt pumpál Nagy-Britanniába
- A Tesla és a Google volt mérnökei AI által írt szövegek után kutatnak
- Nehéz helyzetben az SMIC, régebbi chipet használ az új Huawei laptop
Új hozzászólás Aktív témák
-
cibus
senior tag
Sziasztok.
MSI Center-t van értelme felrakni? Vagy gondot okoz, szemeteli valamivel a rendszert? -
pmartin96
csendes tag
válasz
klimokrisz #128 üzenetére
Sata portot semmiképp nem fog letiltani
Ha a második PCie slotba raksz kártyát akkor a 3 dik M.2-t meg fogja felezni
(4.0 x2 a 4.0 x4 helyett) -
klimokrisz
tag
Hello mindenkinek!
B650 Tomahawk alaplapnak 6db sata-ja van. Ha beleteszek egy Samsung 980 PRO 1TB M,2 (PCIe 4,0 4x NVMe) SSD meghajtót akkor megmarad a 6db sata? vagy lekapcsol belőle valamennyit? -
omfgk
veterán
Van egy friss (mai) TPU teszt, hogy mennyire fogja vissza a 4090-est, egy 13900K társaságában a PCIe 3.0 (tehát a legjobb vga, legjobb proci társaságában).
2%-ot számít a PCI 3.0 vs 4.0.
Szóval belátható ,hogy még nem a must have kategória az 5.0. Ha még a 4.0 is csak ennyit hoz.
-
jokeph
nagyúr
Az enyémek spec. mennek (s939-es nForce 3 és nForce 4 DFI LanParty lapok), nemrég meghajtottam őket pár teszttel meg pár VGA-val, egyúttal a VGA-kat is tesztelve.
A ROG amúgy eredeti árán 100e+ lett volna, készletkisöprés volt a zöldike bóóótban.
Most is többet ér, mint amennyiért én vettem, ha megy 10 év múlva, ha nem, akkor is lesz értéke, doboza és minden kacatja megvan, az utolsó matricáig. -
ez a mindennek lefelé megy az ára igaz volt 5 éve, de az elmult évek tapasztalata már mást mutat
lásd még használtautó.... kihozod a szalonból és.... TÖBBET ÉR
nekem egyszer volt lezsírozott lapom, s939, 10 év után a dobozból kivéve szépen fagy
szertefoszlott a retropc álom..... -
jokeph
nagyúr
Idén októberben lesz 4 éves, azaz már nem garos.
Remélem sokáig megyen még, azt megy a retro cuccok közé úgy 10+ évesen.
Fullos cucc, újonnan vettem 2019.10.25-én, 58.580 Ft-ért (Ákcijósan!)Amúgy, én nem számolok bukás jelleggel, bármilyen műszaki cuccot is veszel, ha már megvetted, akkor ha így nézed-buktál.
Pár éve lezsíroztam egy fullos (szintén újonnan vett) AM3+-os lapot, MSI 970A Gaming Pro Carbon.
-
KROK640
nagyúr
válasz
FireKeeper #2 üzenetére
Egyetértünk. Full fapados kiépítés, és akkor 105 ezer ft. MAG széria, tehát a belépő modell.
Az AM4 lapok ára meg nem tudom miért olyan magas. (LGA1200 fronton sem túl jók az árak) -
-
Fücsök007
őstag
válasz
Dragon3000 #109 üzenetére
4K-ra elég a 4090, de lesz hamarosan Ti is.
VR miatt továbbá a nagyképernyős TV-k (65 col fölött) miatt lesz majd valamikor 8K konzolon is. Szerencsére az ipar sem akar tovább menni, de igény se lenne rá.
-
Dragon3000
nagyúr
válasz
Fücsök007 #108 üzenetére
8k sokáig nem lesz, elvégre van, hogy 4k-hoz is kevés egy 4090. Na meg felesleges is. De a lényeg, majd az új konzol generáció..... aztán lehet, hogy pár év múlva tényleg szükséges lesz a pci-e 4.0 nvme SSD sebessége, na most a pci-e 5.0 se lesz gyorsabban kihasználva.
-
Fücsök007
őstag
válasz
Dragon3000 #107 üzenetére
Eljön az ideje, csupán az a kérdés mikor érjük el a 8K-s határt ami fölé értelmetlen lesz menni, ahhoz 2GB/s nem lesz elég. Az más kérdés, hogy a szerverek világából le fog szivárogni később a PCI-E 6.0 is, de az átlagember számára az már túl forrófejű és/vagy gyors lesz a drágasága mellett minden tekintetben.
-
Fücsök007
őstag
válasz
Dragon3000 #105 üzenetére
Konzolon már szükséges egyes esetekben PCI-E 4.0-s SSD, ezért PC-re is az lesz amint kijönnek a portok ezen játékokról. Abban viszont egyetértek, hogy amint átlagos lesz PCI-E 5.0-s SSD PC-n és a következő generációs konzolokon, onnastól kezdve a játékoknál a mostani/még meglévő korlátok megszűnnek.
-
Dragon3000
nagyúr
válasz
Fücsök007 #103 üzenetére
PCI-E 5.0 ma még nem létszükséglet, de amint elérhető lesz az új konzolgeneráció már követlemény lesz az NVME SSD miatt, ami rögtön tölt be sok gigabyte-ot az Open World játékokból így nincs szükség töltőképernyőre sose.
Mikor is jelent meg a mostani generáció és a mai napig nincs szükség pci-e 4.0 ssd-re, pedig ugyanez a szöveg ment akkor is. Ugyanez lesz majd a következő konzol generáció esetében is. -
Fücsök007
őstag
DDR5-nek már most van előnye, mivel az olcsóbb kit-ek is hozzák azt amit az átlagos DDR4 kit-ek hoznak de dupla a kapacitásuk, ahol pedig sokat adatot és sokszor kér le a memóriavezérlő (pl. Spider Man Remastered bekapcsolt sugárkövetéssel) ott hozza is a többletet. PCI-E 5.0 ma még nem létszükséglet, de amint elérhető lesz az új konzolgeneráció már követlemény lesz az NVME SSD miatt, ami rögtön tölt be sok gigabyte-ot az Open World játékokból így nincs szükség töltőképernyőre sose. Videókártya oldalról ha nem csinálnak megint X4 sávos kártyát, akkor jó darabig elég lesz a PCI-E 4.0 is X8 sáv mellett a legtöbb esetben, ettől függetlenül a fejlődés jó.
-
Fitzgerald
veterán
Sokan gondolkodunk most így erről úgy tűnik. Pont most volt egy hír, hogy 30 éves mélyponton vannak a cpu eladások is.
Manapság egy-egy generációs ugrás cpu fronton nagyjából olyan mértékű, mint a 2000-es évek elején/közepén (illetve komolyabb, mint a Sandy Bridge-Skylake éra között eltelt 5 év alatt összesen). Csak hát a szoftveres oldal nem követi ezt a tempót (átlag felhasználásról, játékról beszélek leginkább - melóban majdnem mindig lehet profitálni az erősebb hardverből, de az átlag felhasználók vannak túlnyomó többségben).
Ergo egy 2-3 éves proci még valószínűleg sokáig proci lesz, miért is kéne váltania az átlag usernek...
Az AM4 pedig az egyik legflexibilisebb platform, szép hosszú életciklusa volt, még mindig releváns, és valószínűleg az is marad még egy jó darabig.A magas alaplap árak meg nem ideálisak, hiába lehet manapság igen jó procit kapni relatíve alacsony áron, ha összességében nem lesz beljebb az ember, mint ezelőtt egy évvel.
Something's gotta give, ahogy az amerikaiak mondják.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Amazfit Active 2 NFC - jó kör
- Óra topik
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Ford topik
- Poco X6 Pro - ötös alá
- Elkészült a Mafia: The Old Country
- Spórolós topik
- A fociról könnyedén, egy baráti társaságban
- Motorola Edge 40 neo - színre és formára
- Milyen videókártyát?
- További aktív témák...
- Bomba ár! Dell Precision M6800 - i7-MQ I 16GB I 256SSD I 17,3" FHD I K3100M 4GB I Cam I W10 I Gari!
- Telefon felvásárlás!! Honor 400 Lite, Honor 400, Honor 400 Pro
- NEC MultiSync V421 monitor (42") 1920 x1080px
- BESZÁMÍTÁS! Intel Core i7 4790 4 mag 8 szál processzor garanciával hibátlan működéssel
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i5 10600KF 16/32/64GB RAM RTX 3050 6GB GAMER PC termékbeszámítással
Állásajánlatok
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest