Hirdetés
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 / 3 5***(X) "Zen 3" (AM4)
- Milyen belső merevlemezt vegyek?
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
- Pánikban a világ a Radeon RX 5000 és 6000 sorozat támogatása miatt
- Vezetékes FEJhallgatók
- Milyen monitort vegyek?
- 4K-s QD-OLED monitor az AOC-tól, picit talán olcsóbban a konkurenciánál
- OLED monitor topic
- Vezetékes FÜLhallgatók
Új hozzászólás Aktív témák
-
Peet
senior tag
Sziasztok!
A következő problémám lenne a lappal:
Vettem a napokban egy Maxtor 300GB-os 16MB cache-es SATA II -es winyót, aminek a tipusjelölése: 6V300F0
A problémám az, hogy nem indul el vele a windows, illetve ha elindul is (hosszú várakozás után) , nem látja, csak a tálcán jelenik meg mint eltávolítható eszköz, de a fájlkezelők nem látják. Ha menet közben csatlakoztatom a winyót, pár másodperc és utána megy minden faszán (másolás akár 50MB-al is) ha újraindítom akkor megint nem megy.
Haverom ''régi'' ugyanilyen maxtor 300-as 16MB cache-es winyójával ami csak SATA I azzal simán megy a gépem (indul meg minden elsőre). Ez a winyó havernál az nforce 4-es Gigabyte lapjával simán megy, windowst is tudok rá telepíteni pikk-pakk.
Már mindent megpróbáltam nálam:
- frissítettem a biost a 7025 v1.90 -es gyárira , semmi
- próbáltam SATA 1,2,3,4 csatlakozókon, semmi
- próbáltam a winyón lévő kis jumpert pakolgatni, de semmi
- windowst újratelepítettem, de csak a PATA winyóra ment fel, az enyémet nem látta (SATA drivert adtam neki, de akkor sem, haver winyóját ekkor is simán driver nélkül is látta a telepítő)
- olvastam ezt a SATA II és nforce 4 inkompatibilitást is (bár ez nforce 3) , de már sajna nem élt a link a maxtornál
- össze-vissza állítgattam a SATA-val kapcsolatos dolgokat a BIOS-ban de nem akar működni
A fenti próbálkozásaim 2 napot vettek el az életemből és kb 100 újraindítást jelentettek.

Teljesen kifogytam az ötletekből, gőzöm sincs mi lehet a baj, hogy nálam nem megy másnál meg igen. Viszont menet közbe való csatlakoztatáskor meg megy rendesen....csak hát nem kellene ezt nagyon eröltetni, mert nem tesz jót neki.
Valakinek valami ötlet?
Ha nincs akkor szétverem a francba ezt a szar winyót, már 2 napja vele szopok.

! ! ! H E L P ! ! !

Új hozzászólás Aktív témák
- Poco X6 Pro - ötös alá
- Kamionok, fuvarozás, logisztika topik
- Audi, Cupra, Seat, Skoda, Volkswagen topik
- Hat év támogatást csomagolt fém házba a OnePlus Nord 4
- iPhone topik
- Folyószámla, bankszámla, bankváltás, külföldi kártyahasználat
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- OFF TOPIC 44 - Te mondd, hogy offtopic, a te hangod mélyebb!
- PlayStation 5
- sh4d0w: Kalózkodás. Kalózkodás?
- További aktív témák...
- GYÖNYÖRŰ iPhone 12 64GB Black-1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3653,90% Akkumulátor
- Honor X6b 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- HP ZBook Firefly 14 Gen8 I7-1165G7
- Azonnali készpénzes AMD Radeon RX 5000 sorozat videokártya felvásárlás személyesen / csomagküldéssel
- Nagyakkus, mobilnetes - Dell Latitude 5330 i3-1215U 6mag! 16GB 512GB 13.3" FHD 1 év gar
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest