- Monitortrió a Samsungtól, köztük egy 500 Hz-es QD-OLED-del
- AI-alapú felskálázót fejleszt az ultramobil piacra az ARM
- Új Vulkan implementációt hoz az Apple rendszerchipekre a LunarG
- Az OpenAI szerint Musk zaklatási kampányt indított, a bíró nem állt Musk mellé
- Kiválthatja az AI az egeret és a billentyűzetet?
- Tuningmesterek, teszterek, figyelem! Itt a Thermal Grizzly spéci tesztpadja!
- Milyen videókártyát?
- AI-alapú felskálázót fejleszt az ultramobil piacra az ARM
- Drága lesz a terméktámogatáson túl használni Windows 10-et
- Házi barkács, gányolás, tákolás, megdöbbentő gépek!
- ThinkPad (NEM IdeaPad)
- OLED TV topic
- Azonnali alaplapos kérdések órája
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- VR topik (Oculus Rift, stb.)
Új hozzászólás Aktív témák
-
DeadMeat
nagyúr
Hat igen... ha passziv huteses a vgad,akkor felejtsd el pl a zalman 7000-es szeriat a procidra,vagy a passziv hutest.Amugy a lap nagyon jo.A kulonbsegek:pci-x a tovabbfejlesztett tuzfal,sata2,meg talan jobban birja az fsb-t az nf4.Asszem ennyi a lenyeges kul. a ket chipset kozott.
-
Viktor X
tag
Bővebben: link
Itt egy teszt a lapról egy 3000+-al. -
Viktor X
tag
Hát azt nem tudom, hogy mennyire hangos, de én rendeltem mellé egy Zalman ZM-NB47J chipset hűtőt. Még csak képen láttam a lapot, de bízok benne, hogy elfér a VGA-tól. A VGA kártyámon meg egy ZM80D-HP hűtő van, azt viszont szinte biztos, hogy le kell cserélnem, mert CPU hűtőnek egy Arctic Cooling Freezer64-et rendeltem és nem túl nagy a hely.
A ram szerintem jó lesz, nekem volt egy rövid ideig Kingston valuve-m, az is jó volt csak tuning nem ment. Most PC4000-es HyperX-et tervezek a lapba
[Szerkesztve] -
Viktor X
tag
Én is most veszek ilyen lapot 3000+ venice procival. MSI oldalán a támogatott prociknál ott van a 3000+ -os venice. Ha a hangra érzékeny vagy, akkor neked nem jó a gyári hűtő, mert az elég hangos GT Igloo 7200Light ha nem akarsz tuningot akkor jó és halk is. Én is gondolkodtam az nforce4-en, de mivel nem akarok VGA-t cserélni ézért maradt az nforce3. én csak a PCIX-et és a SATA2 találtam mint különbség, de lehet, hogy van más is.
-
gg72
veterán
Sziasztok! Én is készülök a közeljövőben venni egy ilyen lapot egy 3000 venice-magos procihoz, átolvastam ezt a topikot, de maradt nyitva néhány kérdés:
- az alaplapi bios most támogatja 100% a venice-procit, avagy nem?
- érdemes-e venni dobozos procit, vagy inkább egy GT Igloo 7200, ArcticCooling Silencer 64 Ultra TC, avagy ArcticCooling Freezer 64? (a proci nem lesz húzva, de a zajra igen érzékeny vagyok...)
- a chipset ventije mennyire zajos?
- Corsair Value Select KIT 1024MB (2x512MB) 400MHZ CL2.5 memória lenne benne, ez OK?
- nForce4-nél mennyivel gyengébb ez a lap ill. chipset? Jelenleg van egy AGP-s videókarim és ezt nem szeretném még lecserélni...
Előre is kösz a segítséget! -
nemtommi
senior tag
válasz
zozi-papa #186 üzenetére
Innen Bővebben: link töltsed le ezt: ''AMD Athlon™ 64 Processor Driver for Windows XP and Windows Server 2003 Version (exe) 1.2.2.2''.
Windowsban állítsad be az energiagazdálkodási lehetőségeknél a Minimális energiagazdálkodást. Ha ezek után sem megy, rakd fel a Corecentert. -
zozi-papa
csendes tag
hali!
én is beléptem az A64-esek táborába, egy Msi k8n neo2 platinum lappal és egy 3000+ -os Venice magos procival. mintha nállam se működne a Cool and Quiet, az msi honlapján találtam hozzá egy drivert win xp alá Bővebben: link de nem igazán tudom telepíteni, ugyanis win xp-nél nincs semmilyen exe file, csak 3 file van, konkrétan ezek: AmdK8.cat; amdk8.inf; amdk8.sys., ezekkel hogyan kellene fel telepíteni a Cool and Quiet?
köszi a segítséget -
dtss
tag
Hali
Müködik vkinek a Qool n Quiet Venice procival.
Felraktam az 1.90 bioszt de nekem ezzel se megy? -
X@b3e
addikt
1.9 Bios tuningügyileg milyen az 1,7 - 1,8 modokhoz képest
-
dtss
tag
Nincs windows-os bios frisítő progi a liveupdate-n kívűl?
az 1.90 bioshoz. -
M3kk
őstag
-
Peet
senior tag
Használ valaki ilyen lapon Coolink Bat (COOLBAT1VSB) hűtőt?
Elfér rendesen minden tőle?
Érdemes ilyet venni?
más:
Chipset hűtésre van valami halkabb megoldás? (esetleg passzív) -
Sunmen
csendes tag
Szóval nem rossz lap csak attól félek hogz ebböl is vannak hibás darabok pl haverom kifogta
-
M3kk
őstag
Aztis lelehet szabalyozni, egyebkent ha kihuzod a coolert , akkoris elviszi...
-
Protko
tag
Meg is tudja állítani esetleg? a csend mindenek előtt! még a teljesítmény előtt is.....
egy 12es tépventinél nem akarok többet hallani üresjáratban!
Asusok asszem meg is tudják állítani, remélem ez is.... ugyanis már útban van felém!
egy 3200as A64 nagy állleesés lesz P3-900 után?? -
Protko
tag
Tus ez a lap procihűtő-fordulatot szabályozni? ha kell esetleg megállítani a ventit? Pl. mint ASUS Qfan, vagy miafene...???!!!!
Tnx
Zoli -
DeadMeat
nagyúr
Az 1.96-os biost probaltatok mar?Behalt a flopim nemtom feltenni
-
marcee
addikt
Most néztem az msi honlapján, az nf3-as lapjaikon kívül az össszes 939-eshaz van már venice/sandiego/windsor támogató bios!
-
Shalala
senior tag
Nemtudom, hogy nem vettem eszre a pasztat az aljan
Nem tudtok olyan tesztrol amiben a gyari huto is benne van?
en egy tesztfelet talaltam abban a.c. freezer 64 volt + a gyari, es kb negyed olyan hangos volt a freezer. Az a baj hogy ''sone'' vagy miben volt megadva. -
Shalala
senior tag
Na majd nezek teszteket, de akkor marad egyelore.
Az normalis hogy nem volt paszta a dobozban a hutobordahoz? -
Shalala
senior tag
Na meg egy kerdes, ha mar ezt a topikot nezitek most.
Kicsit off, de:
a gyari prochuto az mennyire jo? tuningolni szeretnem a procit. Hetfon jon meg az alaplap a boltba, es ha szerintetek nem jo tuningra a huto ill. hangos, akkor veszek egy aerocool ht-101-et (tobbre mar nem maradt penzem) -
DeadMeat
nagyúr
-
M3kk
őstag
meik biost raktatok fel? en a 1.9mod ot de azzal meg be sem tudtam menni a biosba....
-
Hidi^
aktív tag
Nekem ilyen lapom van megy faxán (kukucs adataimat)
-
Shalala
senior tag
hetfon jon meg nekem is az alaplapom
mar alig varom. -
M3kk
őstag
hat ez annyira beta, hogy azhitttem nemfogom visszatudni rakni az legjobb1.37b t
meg alapfeszen sem volt hajlando betolteni a woindowsot... biosba be sem lehetett lepni.. 1.37mode rulz
-
DeadMeat
nagyúr
Bővebben: link
Van uj bios.Allitolag teljesen? at lett tervezve a struktura.Probalta mar valaki? -
Shalala
senior tag
Koszi. Akkor ezek szerint nem kell felnem, hogy nem indul be.
MSI foruman olvastam, hogy teljesen ujrairjak a biost. Igy nem kell foltozgatni a regit, hanem lesz egy uj jobban mukodo. Ezert tat ennyi ideig. -
marcee
addikt
Nekem 1.5-ös bios volt benne és az is vitte a venice-t. A legutolsó moddolt bios az 1.37, állítólag azzal is megy. Szóval elméletileg nem fordulhat elő olyan eset, hogy ne menne, a nagyobb gon az, hogy olyan bios még nincs ami hivatalosan támogatja akár a venice-t, akár az x2 magokat. Ennek egyetlen hátrányát egyelőre abban látom, hogy a c'n'q nem működik. Tehát úgy tűnik venice működéséhez nem kötelező új bios-t kiadni, de az x2-khöz már kell, annélkül nem mennek. Tehát előbb utóbb lépniük kell a gyártóknak, akkor meg már csak beleveszik a venice-t is.
9800: Nekem 3000+ venice 9x289=~2600MHz +5% core fesszel stabil. 9x300-on is megnéztem, bár nem teszteltem sokat, ott már azthiszem +10% fesszel is dobott hibát a prime. Ergó a lap jónak tűnik tuningra, remélhetőleg jön majd új bios és annak moddolt változats, mert te azér vizzel adhatnál neki 10%-nál nagyobb feszültség emelést is, ha a bios engedné.
[Szerkesztve] -
Száni
tag
Shalala: én 1 hónapja vettem a lapot és azon 1.4-es bios volt.
9800: az a 3500+ biztos szépen fog futni,az enyémben egy 3000+ van és némi fesz emeléssel,166Mhz-re redukált Rammal és 3-as ht szorzóval 9*267Mhz volt a vége ,ott még stabil,bár néha a HalfLife2-ben kifagyott már a pici,de 3Dmark2003 simán lement rajta.
Nemtommi: a soros porton van az érzékelő,de már működik (ne kérdezd h. oldottam meg) -
Shalala
senior tag
Aki mostanaban vett ilyen alaplapot megtudna mondani, hogy milyen bios van rajta alapbol?
Kicsit tartok tole, hogy nem ismeri majd fel a regi bios a venice-t. -
marcee
addikt
Nekem most csak a vga kártya van a gépben, de így is elő szokott fordulni, - kb 5-10 rendszer indításból 1x - hogy a usb-s a4tech (wop-49) egér nem megy. Ilyenkor kihúzom visszadugom és minden oké. Baromi idegesítő. De ugyan ezt játszotta az előző lapommal is (asus a7n8x). Az egér drivere nincs feltelepítve. xp sp2.
-
Száni
tag
Sziasztok! Tegnap beraktam egy SB Live 5.1 Digital hangkártyát a gépbe (már volt bent korábban is) és az egér (USB portos) azóta 2x is kifagyott,a bill. mükszik. Lehetséges,h. összevesznek? Valószerűtlennek tűnik. De amíg nem volt bent ez a kártya ilyet nem csinált. Eggyel feljebb nem tudom tenni,mert beleakad egy alaplapi kondiba,még feljebb meg már túl közel van a vga hűtőjéhez. Lejjebb meg Tv tuner van.A narancsszínű slotba belevághatom ezt? Ha jól tudom az minden mástól független,külön erőforrásokkal és kiosztással dolgozik. Az ötleteket előre is köszönöm.
-
Shalala
senior tag
Most, hogy ugy tunik vegre 1-2 heten belul meg tudom venni a cuccokat, fogtak es users-ben 27eFt-rol 33-ra emeltek.
Allitolag mar alig lehet beszerezni a nagykerektol ezert kellett emelniuk. -
reset
senior tag
Köszi marcee...
A D-brackettel úgy vagyok; ha az előlapon vezetem ki, akkor zavar, hogy erősen világítanak a diódák...ha pedig hátul, akkor úgysem látom - azazhogy forgatni kell a gépet, azt meg csak kikapcs. után tanácsos...Na szóval találtam a sufniban egy 16 Ohm-os, 0.2 W-os kis hangszórót, azt megtoldottam 2 pin-csatival és felszúrtam a megfelelő tűkre...Szép diszkrét hangja van / és csak csücsül a ház alján - van elég hely... -
marcee
addikt
Ezt találtam: (C&Q doesn't work/is ignored with the venice unfortunately)
Igaz, hogy csak fórumhozzászólás az MSI-nél, de akkor is valami. Én meg elszarakodtam vele 2 napot, hogy miért nem megy a cnq, pedig fontos szempont volt.
Ideje megtudni, hogy ki akarják-e köszörülni a csorbát! -
Comm
senior tag
Abban tudna valaki segíteni, hogy az MSI K8N NEO Platinum(MS-7030) lapomhoz honnan tudnám leszedni az 1.52-es beta bios-t?Előre is köszi.
-
marcee
addikt
Abban egyetértünk, hogy jól tuningolható lesz és a 10-es szorzóval könnyebb helyzetben leszel, de én nem törekednék a szinkron tuningra. Nem ér annyival többet, mint amivel költségesebb a memória hozzá. 2.6-2.7GHz-re számíthatsz, ahhoz meg minimum 533MHz-es memória kellene. Szerintem jobban jársz 2x annyi 400MHz-es memóriával, de ez szigorúan az én magánvéleményem.
reset: Nem kell, csak hibaüzenetre használják a speaker-t évek óta, de ezen a lapon arra ott a D Brackett 2.
[Szerkesztve] -
reset
senior tag
''Speaker....''
Sziasztok! Ma összeraktam az új vasat, és nagyon jól zümmög - egyelőre minden csak alapjáraton. Win Xp Hu. Prof. Sp 1. Cpu: A64 ADA 3200 DIK 4BI (cooler Igloo 7200) ; RAM: 2x512 MB PQI 3200-as, VGA: CANYON Radeon 9800 Pro (Zalman chip-hűtőkkel) HDD: 120 GB Samsung 7200 rpm...
A ház egy bazi nagy Cooler Master! (Chieftec 360 W-os táppal) Az lenne a kérdésem, hogy az alaplapi speaker-pinekre adaptáljak-e v.mi hanszórót, mer a Cooler házban nincs ilyesmi, az alaplap viszont kínálgatja ezt a csatit...?
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Windows Insider Program
- iOS alkalmazások
- iPhone topik
- hcl: Döglött tabletből wifis kijelző kókány
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Tuningmesterek, teszterek, figyelem! Itt a Thermal Grizzly spéci tesztpadja!
- One otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Milyen videókártyát?
- Kerékpárosok, bringások ide!
- Milyen légkondit a lakásba?
- További aktív témák...
- Micron SO-DIMM laptop memória 4GB DDR4 3200MHz MTA4ATF51264HZ-3G2J1
- BESZÁMÍTÁS! MSI Z87-G43 GAMING Z87 chipset alaplap garanciával hibátlan működéssel
- BESZÁMÍTÁS! ASUS B550 Vision D B550 chipset alaplap garanciával hibátlan működéssel
- BESZÁMÍTÁS! GIGABYTE Z97X-Gaming 3 Z97 chipset alaplap garanciával hibátlan működéssel
- BESZÁMÍTÁS! ASUS TUF X570-PLUS WiFi X570 chipset alaplap garanciával hibátlan működéssel
- Ritkaság! Hibátlan! Intel Core I9 13900KS Processzor!
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i5 14600KF 32/64GB RAM RX 7800 XT 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i7 14700KF 32/64GB RAM RX 9070 XT 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- Új monitor állvány - csak össze lett szerelve
- Gamer PC - Számítógép! Csere-Beszámítás! I7 6700 / 32GB DDR4 / RTX 2060 / 256SSD+500GB HDD
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest