- NVIDIA GeForce RTX 5070 / 5070 Ti (GB205 / 203)
- Sony MILC fényképezőgépcsalád
- Gaming notebook topik
- Házi barkács, gányolás, tákolás, megdöbbentő gépek!
- AMD vs. INTEL vs. NVIDIA
- Kezdő fotósok digitális fényképei
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
- Milyen monitort vegyek?
- Fejhallgató erősítő és DAC topik
- Marcona Thermaltake léghűtés jött HEDT processzorokhoz
Új hozzászólás Aktív témák
-
tad_ream
csendes tag
A dupla processzor gyorsabb, de 3d-s renderelésben még inkább. És akkor xp 1700+ processzorokról van szó...Gondolom a mostani amd-k sokkal gyorsabbak, főleg párban. Kódoláshoz egyébként a Tsunami mpeg-et használtam és 352x288-as avi file-okból tömörítettem mpeg-be. Itt fontos megjegyezni, hogy a kódolás közben is teljesértékű gép maradt, vagyis nem akadozott, szakított be, stb. És ez a két (vagy több) processzor fő erénye. Ha most vennék új konfigot és kifejezetten tömörítéshez, dupla procis gépet vennék, és ár/teljesítmény szempontból az amd szerencsésebb. Elég az Intel Xeon-ok árát megnézni...Hétköznapi használatra talán jobb egy gyors egyprocesszoros gép, már csak a fogyasztás miatt is, és nekem napi 24 órában megy. A tendencia azonban jól látható: egy-két éve HT-s processzorok tejednek, jönnek a duplamagos procik, ugyanakkor jövögetnek az amd opteron-os multiprocesszoros konfigok, persze nem gyenge áron. Igazán ezeket (smp, smt) használják ki jól a több processzort támogató op.rendszerek (nt,w2k,xt,stb...és nem utolsó sorban a linux). Egyelőre megint csak ennyi...És csak Asusfan kedvéért, mindegy, hogy msi, vagy nem...
-
tad_ream
csendes tag
Mindkét gépet hétköznapi használatra. A duál AMD-s gépet gyakran használtam video-tömörítéshez, de közben ment a net, mp3-hallgatás és ha kellett cd/dvd írás. Mind egyidőben, akadás nélkül. XP1700+ procikkal megy. Azért keverem a múlt és jelen időt, mert a gépet nem én használom már, de családban maradt és így vagyok napi kapcsolatban vele, részben fileserver-ként használom is. Dual procis (SMP) működést támogató alkalmazások jól kihasználják és a szintetikus benchmark programok (pl. sisoft sandra) szerint is kb. 30-40 %-kal veri a két xp 1700+ a mostani 2.8-as Northwood-ot (HT üzemmódban). Most nyers processzor erőről beszélek. Ugyanakkor az Intel-es konfig esetében a memóriakezelés sokkal gyorsabb, így valamivel fürgébbnek tűnik a P4. A dual-os konfigot eddig nem sikerült belassítani, ugyanez nem mondható el az Intel-es ről. A dual-t nem tudtam tuningolni, de nem is akartam, nem arról szólt. A mostanit tudom, 2.8@3.2GHz, teljesen stabil, de minek??? Mindkét géppel framedrop nélkül megy a video capture úgy, hogy közben más alkalmatzások is futnak. Amúgy a 875P-t csak azért vettem, mert a dual-ban szétment a táp (2 évig bírta napi 24 órában) és amikor ez történt, nem kaptam kellően erős tápot. Azóta megy, de mint mondtam, nem én használom főleg. Ez egy kicsit hosszúra sikeredett, bocs. Visszatérve a 875P-re, bár kényszerből vettem, nem bántam meg. Jelenleg egy 465-ös enermax táppal, 2x512 elixir PC3200-assal megy hibátlanul 3 PATA és 2 SATA merevlemezzel, + DVD. Ennyi. De érdemes más márkákat is megnézni és tényleg fontos a táp és a megbízható memória. Ha van még kérdésed, szívesen válaszolok, és mint írtam, nagyon jó az msi oldalán a support fórum.
[Szerkesztve] -
kovacszk
senior tag
Nekem msi lapom van, csupa ót tudok róla mondani, bár nem egy tuninglap, de ha valaminek kevés a 2,8 azt nem is akarom használni
Ez előt mindig abit lapom volt és mást el sem tudtam volna képzelni, egy haverom javasolta ezt a lapot és az alaplapi lan miatt döntöttem mellette!!
Viszont 875-öst nem ajánlom sok jót még nem hallottam róla! -
Asusfan
őstag
Egyébként ha soksok intergrált cucc kell akkor vegyél P4C-800Deluxot.Ha nem kellenek integrált cuccok tömkelegei akkor ic7 rulla
Nagy tuniglap
875 ös lapot csak ha maxot akarsz kihozni tunnigban meg mindenhol.Ha nem tunigra mész meg a maxra akkor neked egy P4P800-Delux kell amihez már ''elég olcsón'' hozzá lehet jutni.
Tessék I875 ennyiben tér el:
MOD.Mellesleg én MSIt nem vennék, de ez csak személyes vélemény
[Szerkesztve] -
neduddki
nagyúr
HI!
Az egyik ismerosom cege kizarolag a amd-s msi-ken nyugszik, oka a mac: szabad atirasa, ugyanisa hasznalt szofver a mac-hez van drozova, na most ha doglik az alaplap, esetleg halokarta akkor szep hosszu levelezes, de ezzel egyszeruen csak atirja, termeszetesen nem hasznalnak tobb gepet mint a licencben engedejjezet, de ez nagyban megkonnyiti a mindennapi munkat. Amugy ok tejjeesen meg vannak veluk elegedeve, ismetlem amd-s paltform...
udv
neduddki -
Lajbi
csendes tag
-
BobMaster
senior tag
De miért MSI?
3 év gar, 27.920 + ÁFA M*gicomp-ban...
Bővebben: link
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- LG 65" C1 OLED - 4K 120Hz 1ms - NVIDIA G-Sync - FreeSync Premium - HDMI 2.1 - PS5 és Xbox Ready!
- Telefon felvásárlás!! iPhone 12 Mini/iPhone 12/iPhone 12 Pro/iPhone 12 Pro Max
- BESZÁMÍTÁS! Gigabyte A620M R5 7500F 32GB DDR5 512GB SSD RX 6700 XT 12GB ZALMAN S3 TG CM 700W
- Apple iPhone 13 Pro 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Azonnali készpénzes Microsoft XBOX Series S és Series X felvásárlás személyesen/csomagküldéssel
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged