Új hozzászólás Aktív témák
-
Asusfan
őstag
Nemsokára már quad A64ek lesznek.
Amúgy én bőven kiegyeznék egy dual Xeonnal.
Persze csak ha röhögve a pofámhoz vágnák.
Amúgy azért lehetett vmennyire egyszerűbb, mert a két proci ugye ''egyben, de mégis külön'' dolgozik - gondolom nem kell neked magyaráznom, de vmiért egy 1700+ dualban nem látok annyi erőt.Ugye elméleti max. teljesítőképessége a két procinak max. kétszeres, de van amikor ez alatt teljesítenek. Javíts ki ha hülyeséget beszélek.
Elég fáradt vok.
-
tad_ream
csendes tag
A dupla processzor gyorsabb, de 3d-s renderelésben még inkább. És akkor xp 1700+ processzorokról van szó...Gondolom a mostani amd-k sokkal gyorsabbak, főleg párban. Kódoláshoz egyébként a Tsunami mpeg-et használtam és 352x288-as avi file-okból tömörítettem mpeg-be. Itt fontos megjegyezni, hogy a kódolás közben is teljesértékű gép maradt, vagyis nem akadozott, szakított be, stb. És ez a két (vagy több) processzor fő erénye. Ha most vennék új konfigot és kifejezetten tömörítéshez, dupla procis gépet vennék, és ár/teljesítmény szempontból az amd szerencsésebb. Elég az Intel Xeon-ok árát megnézni...Hétköznapi használatra talán jobb egy gyors egyprocesszoros gép, már csak a fogyasztás miatt is, és nekem napi 24 órában megy. A tendencia azonban jól látható: egy-két éve HT-s processzorok tejednek, jönnek a duplamagos procik, ugyanakkor jövögetnek az amd opteron-os multiprocesszoros konfigok, persze nem gyenge áron. Igazán ezeket (smp, smt) használják ki jól a több processzort támogató op.rendszerek (nt,w2k,xt,stb...és nem utolsó sorban a linux). Egyelőre megint csak ennyi...És csak Asusfan kedvéért, mindegy, hogy msi, vagy nem...
-
Lajbi
csendes tag
Arra lennék kíváncsi hogy videótömörítésben melyik a gyorsabb és mennyivel mondjuk aviból dvd-t mert én legtöbbet erre használnám.
A mostani kinfigom max 2h alatt megcsinálja ulead dvd movie factory 3-al egy 699mb-os avit dvd-re.
Egyébként nagyon tanulságos Asusfan-nal folytatott eszmecserétek.
[Szerkesztve] -
tad_ream
csendes tag
Mire használod? És mi az a ''dual 1700+ önmagában''? Nem kötekszem, nem kötekszem! Csak tisztázzuk a fogalmakat!
Ok, csak félrevezető egy kicsit a nick-ed. Ez így eléggé polikiailag korrekt?
És végre egy kis ''szakmai'': Szóval 66 watt körül van az xp1700+ fogyasztása darabonként. Meg kell oldani a jó hűtést, ami azért nem egy nagy kihívás manapság...Nem flame-elni akarok és a Zalman-nak sem vagyok marketingese (az msi-nek sem...) de a két amd-n Zalman AlCu 6500-asok vannak, a ventik kb. kétezret pörögnek percenként, így halk a dolog. A ház oldalába szerelve egy venti nyom ''hideg'' levegőt a procikra, ezek alapjáraton (terhelés nélkül) kb. 25-26 fokos szobahőmérséklet mellett 42-46 fokosak, az agp csatoló feletti egy kicsit mindig melegebb, de ''megvan az oka''...Százszázalékos terhelés mellett max.55 fokosak, és fontos a jó légáramlás a házban. Csak érdekességképpen a 875P gyári bordával, ventivel 72 fokra is felment (gondolom a gyári hőtrutyi miatt), rendesen beszaggatott, aztán vettem rá rendes hűtőt és rendes hővezető pasztát, azóta max. terhelésnél 58-60 fokos, üresjáratban pedig 37 a fenti szobahőmérsékleten.
Lajbi figyelsz?
[Szerkesztve] -
-
tad_ream
csendes tag
Nem kötözködni akartam, megbántani sem akartalak. A gépnek valóban nincs lelke, igazad van : ) én csak a rossz és a jó tapasztalataimból indultam ki. És azt sem mondtam soha, hogy az MSI bármelyik általam használt cuccosa übermegakirálycsászár lenne. Ezeket használtam/használom és korábban azt is megjegyeztem, hogy ugyancsak vannak jó asus-os és abit-os tapasztalataim is! Sőt tyan-os is, de az nem jó. Az első dual amd-s konfigom elsőgenerációs tyan deszka volt, külön proci tápcsati nélkül : ( és szimplán elégett egy év után. Pedig az első dual amd-s lappal a tyan jött ki...
És Asusfan nem Beléd kötöttem, hanem egyes szavaidba. Örülök, hogy itt vagy és véleményt alkotsz, de tényleg!
És légyszi-légyszi hidd el, hidd el, annyira erős a duál xp1700+
Ha lesz időm, nyomok egy sandra-tesztet és ide pastel-em, de most minek lódítanék, a 875P-t használom már sajátként! Oké-oké, az érzelmi elfogultság, persze, de a Te nick-ed alapján sem gondolnám, hogy Te nem vagy az! : ) Talán Lajbi barátunk mégis profitál ebből az egészből! -
Asusfan
őstag
Hogyha már ennyire szeretsz kötöszködni és okoskodni akkor én ebbe nem megyek bele.
Viszont a gépnek nincs lelke mert ha nincs proci nem megy nincs ram nem megy ha hiányzik vmi nem megy.Az egész úgy ahogy van fontos.Nézd az én rendszeremet egy Azona 400ass táp hajtja hiba nélkül(ennyit a tápokrop persze fontos a jó táp).Mostanában napi 16órát
Amúgy én is csak tanácsokat adok meg te is vki ezt a lapot bírja vki azt én nem mondtam hogy ne vegyen MSIt de attól hogy te még azt mondod nem az az űbermegakirálycsászár.
Megoszlanak a vélemények azért mert nem azt ajnálom nem kell belémkötnöd.
BTW azért nem hiszem hogy annyira erős lett volna az a Dual 1700+
[Szerkesztve] -
tad_ream
csendes tag
Mindkét gépet hétköznapi használatra. A duál AMD-s gépet gyakran használtam video-tömörítéshez, de közben ment a net, mp3-hallgatás és ha kellett cd/dvd írás. Mind egyidőben, akadás nélkül. XP1700+ procikkal megy. Azért keverem a múlt és jelen időt, mert a gépet nem én használom már, de családban maradt és így vagyok napi kapcsolatban vele, részben fileserver-ként használom is. Dual procis (SMP) működést támogató alkalmazások jól kihasználják és a szintetikus benchmark programok (pl. sisoft sandra) szerint is kb. 30-40 %-kal veri a két xp 1700+ a mostani 2.8-as Northwood-ot (HT üzemmódban). Most nyers processzor erőről beszélek. Ugyanakkor az Intel-es konfig esetében a memóriakezelés sokkal gyorsabb, így valamivel fürgébbnek tűnik a P4. A dual-os konfigot eddig nem sikerült belassítani, ugyanez nem mondható el az Intel-es ről. A dual-t nem tudtam tuningolni, de nem is akartam, nem arról szólt. A mostanit tudom, 2.8@3.2GHz, teljesen stabil, de minek??? Mindkét géppel framedrop nélkül megy a video capture úgy, hogy közben más alkalmatzások is futnak. Amúgy a 875P-t csak azért vettem, mert a dual-ban szétment a táp (2 évig bírta napi 24 órában) és amikor ez történt, nem kaptam kellően erős tápot. Azóta megy, de mint mondtam, nem én használom főleg. Ez egy kicsit hosszúra sikeredett, bocs. Visszatérve a 875P-re, bár kényszerből vettem, nem bántam meg. Jelenleg egy 465-ös enermax táppal, 2x512 elixir PC3200-assal megy hibátlanul 3 PATA és 2 SATA merevlemezzel, + DVD. Ennyi. De érdemes más márkákat is megnézni és tényleg fontos a táp és a megbízható memória. Ha van még kérdésed, szívesen válaszolok, és mint írtam, nagyon jó az msi oldalán a support fórum.
[Szerkesztve] -
tad_ream
csendes tag
Asusfan barátom:
Ref Add1 : ) elolvastam, de semmire sem jutottam vele
Ref Add2 : ) ilyen van, de próbáltál egyáltalán MSI cuccost? Ha nem jött be, miért?
Az utolsó mondatomat pont annak szántam, ami...Vagy a browserem hülye és én nem látok benne semmi furcsát...vagy én vagyok az és csak azért nem látom.
Nem flame-elni akartam, csak a véleményemet írtam le. Tapasztalat áll mögötte.
Ami viszont fontosabb, Lajbi kérdése, maga a topic témája. Elolvastad? Annyira nem ideillő a topic más post-jaiban található miért nem inkább ezt, vagy miért nem inkább azt veszed felvetés! Nem ez volt a kérdés. Amiben egyébként szó sem volt tuningról. Na mindegy.
Lajbinak: Csak a 875P-vel van intel platformos MSI tapasztalatom. A plussz 10000 Ft jelentős, tényleg inkább jó tápba, vagy memóriába öljed. Szerintem. Ha tudsz angolul, az MSI-nek nagyon jó a support oldala, sok véleményt olvashatsz, dicséretet és bírálatot is. Biztosan jól fogsz választani.
Máshol olvasott idevágó vívódás: http://forum.msi.com.tw/thread.php?threadid=58540&sid=a7887eda2a83a26eea5432cf7d5fa1d6 -
Asusfan
őstag
Add1.: Olvastad a második mondatot is?
Add2.:Lehet neked bejönnek az MSI cuccok de nekem nem
Az utolsó mondatodon lenne mit javítani
Ja és az MSI-re nem mnodtam hogy nincs rendben csak érted minek nekem msi meg a sok szar amiért fizetek rajta ha a felét nem használom.Tunigra meg IC7bőven jó, most őszintén ha tunnigot vesszük figyelembe melyik a híresebb ilyen szempontból
[Szerkesztve] -
tad_ream
csendes tag
''Megvannak annak a saját okai''...Na ez aztán a konstruktív vélemény! Kifejtenéd?
Jelenleg egy MSI 875P Neo-FIS2R (MS-6758) lapot használok, teljesen rendben van. Nem a legolcsóbb, de nem bántam meg, hogy erre szavaztam. Ezelőtt egy MSI K7D Master-t használtam 2 évig xp 1700+ procikkal, ugyancsak remek, csak már nem én használom, de napi kapcsolatban vagyok vele : ) Szóval eddig csak jó véleményem van az MSI lapokról. De ez vonatkozik a régebbi ASUS p2b-f, p3b-f és ABIT bh-s alaplapokról, ezek közül kettő - nálam - továbbra is kifogástalanul működik, az egyik file-server-ként, a másikat a barátnőm használja (mahjjong, net). A lelke mindennek a jó táp és a jó memória. -
SLi
tag
Gigabyte 8IP1000 2004 GT Edtitiont vegyél!
Olcsó,tunningos,megbizható,és a PAT is bekapcsolható.Persze ha kell Fireware meg stb,akkor a PRO változatot vagy Asus P4P800 GOLD. -
kovacszk
senior tag
Nekem msi lapom van, csupa ót tudok róla mondani, bár nem egy tuninglap, de ha valaminek kevés a 2,8 azt nem is akarom használni
Ez előt mindig abit lapom volt és mást el sem tudtam volna képzelni, egy haverom javasolta ezt a lapot és az alaplapi lan miatt döntöttem mellette!!
Viszont 875-öst nem ajánlom sok jót még nem hallottam róla! -
Gorneck
legenda
Nem is lesz egy darabig! 865 chippel szerelt 775ös kell a francnak! Remélem az új deszkák amik a dual core-hoz és 1066os rendszerbuszhoz kellenek tudják mahd az agp-t és ezzel ki is mondtam a varázsszót! AGP ÉS DDR2, hát ezért! És épp ezért fog hódítani az A64 és lehet a következő konfigom A64 lesz.
-
Asusfan
őstag
Egyébként ha soksok intergrált cucc kell akkor vegyél P4C-800Deluxot.Ha nem kellenek integrált cuccok tömkelegei akkor ic7 rulla
Nagy tuniglap
875 ös lapot csak ha maxot akarsz kihozni tunnigban meg mindenhol.Ha nem tunigra mész meg a maxra akkor neked egy P4P800-Delux kell amihez már ''elég olcsón'' hozzá lehet jutni.
Tessék I875 ennyiben tér el:
MOD.Mellesleg én MSIt nem vennék, de ez csak személyes vélemény
[Szerkesztve] -
Lajbi
csendes tag
Hé valaki, meg tudná nekem mondani nekem hogy megéri e a 875-ös chip a plusz 10000forintot!
-
neduddki
nagyúr
HI!
Az egyik ismerosom cege kizarolag a amd-s msi-ken nyugszik, oka a mac: szabad atirasa, ugyanisa hasznalt szofver a mac-hez van drozova, na most ha doglik az alaplap, esetleg halokarta akkor szep hosszu levelezes, de ezzel egyszeruen csak atirja, termeszetesen nem hasznalnak tobb gepet mint a licencben engedejjezet, de ez nagyban megkonnyiti a mindennapi munkat. Amugy ok tejjeesen meg vannak veluk elegedeve, ismetlem amd-s paltform...
udv
neduddki -
Lajbi
csendes tag
-
BobMaster
senior tag
De miért MSI?
3 év gar, 27.920 + ÁFA M*gicomp-ban...
Bővebben: link -
Lajbi
csendes tag
Melyiket éri megvenni megéri a 875-ös a 10000ft pluszt?
-
Lajbi
csendes tag
a kérdésem már olvasható a topic címében. a jelenlegi alaplapomat és procimat le szeretném cserélni egy intel 3000gh-es nortwoodra csak nem tudok dönteni a két alaplap között. úgy tudom hogy a 875-ös csipszett nincs annyival gyorsabb mint amennyivel többe kerül. És a közeljövőben megjelenő újabb intel procik már más tokozást használnak majd, így az ujjabb procik úgysem fognak belemenni a 478-as lapokba. arra lennék kiváncsi hogy jól gondiolom e amit gondolok. és a véleményeteket szeretném kérni az msi ezen két lapjáról. mert nem túl sok topicban szerepelnek. segítségetekért előre is köszi
[Szerkesztve]
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Csere-Beszámítás! Asus Prime RTX 5060Ti 16GB GDDR7 Videokártya! Bemutató darab!
- Lejárt a gyártói garancia? Mi tovább támogatjuk az IT infrádat!
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 5 5600X 16/32/64GB RAM RX 7600 8GB GAMER PC termékbeszámítással
- Lenovo Legion Slim 5 82Y900BVHV Notebook
- Crucial 240GB SSD eladó
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest