- Fejhallgató erősítő és DAC topik
- Sony MILC fényképezőgépcsalád
- Marcona Thermaltake léghűtés jött HEDT processzorokhoz
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- Milyen monitort vegyek?
- Mini-ITX
- Ventilátorok - Ház, CPU (borda, radiátor), VGA
- Milyen videókártyát?
- Itt a legkisebb asztali GeForce RTX 50-es VGA
Új hozzászólás Aktív témák
-
tad_ream
csendes tag
Mire használod? És mi az a ''dual 1700+ önmagában''? Nem kötekszem, nem kötekszem! Csak tisztázzuk a fogalmakat!
Ok, csak félrevezető egy kicsit a nick-ed. Ez így eléggé polikiailag korrekt?
És végre egy kis ''szakmai'': Szóval 66 watt körül van az xp1700+ fogyasztása darabonként. Meg kell oldani a jó hűtést, ami azért nem egy nagy kihívás manapság...Nem flame-elni akarok és a Zalman-nak sem vagyok marketingese (az msi-nek sem...) de a két amd-n Zalman AlCu 6500-asok vannak, a ventik kb. kétezret pörögnek percenként, így halk a dolog. A ház oldalába szerelve egy venti nyom ''hideg'' levegőt a procikra, ezek alapjáraton (terhelés nélkül) kb. 25-26 fokos szobahőmérséklet mellett 42-46 fokosak, az agp csatoló feletti egy kicsit mindig melegebb, de ''megvan az oka''...Százszázalékos terhelés mellett max.55 fokosak, és fontos a jó légáramlás a házban. Csak érdekességképpen a 875P gyári bordával, ventivel 72 fokra is felment (gondolom a gyári hőtrutyi miatt), rendesen beszaggatott, aztán vettem rá rendes hűtőt és rendes hővezető pasztát, azóta max. terhelésnél 58-60 fokos, üresjáratban pedig 37 a fenti szobahőmérsékleten.
Lajbi figyelsz?
[Szerkesztve] -
tad_ream
csendes tag
Nem kötözködni akartam, megbántani sem akartalak. A gépnek valóban nincs lelke, igazad van : ) én csak a rossz és a jó tapasztalataimból indultam ki. És azt sem mondtam soha, hogy az MSI bármelyik általam használt cuccosa übermegakirálycsászár lenne. Ezeket használtam/használom és korábban azt is megjegyeztem, hogy ugyancsak vannak jó asus-os és abit-os tapasztalataim is! Sőt tyan-os is, de az nem jó. Az első dual amd-s konfigom elsőgenerációs tyan deszka volt, külön proci tápcsati nélkül : ( és szimplán elégett egy év után. Pedig az első dual amd-s lappal a tyan jött ki...
És Asusfan nem Beléd kötöttem, hanem egyes szavaidba. Örülök, hogy itt vagy és véleményt alkotsz, de tényleg!
És légyszi-légyszi hidd el, hidd el, annyira erős a duál xp1700+
Ha lesz időm, nyomok egy sandra-tesztet és ide pastel-em, de most minek lódítanék, a 875P-t használom már sajátként! Oké-oké, az érzelmi elfogultság, persze, de a Te nick-ed alapján sem gondolnám, hogy Te nem vagy az! : ) Talán Lajbi barátunk mégis profitál ebből az egészből! -
tad_ream
csendes tag
Asusfan barátom:
Ref Add1 : ) elolvastam, de semmire sem jutottam vele
Ref Add2 : ) ilyen van, de próbáltál egyáltalán MSI cuccost? Ha nem jött be, miért?
Az utolsó mondatomat pont annak szántam, ami...Vagy a browserem hülye és én nem látok benne semmi furcsát...vagy én vagyok az és csak azért nem látom.
Nem flame-elni akartam, csak a véleményemet írtam le. Tapasztalat áll mögötte.
Ami viszont fontosabb, Lajbi kérdése, maga a topic témája. Elolvastad? Annyira nem ideillő a topic más post-jaiban található miért nem inkább ezt, vagy miért nem inkább azt veszed felvetés! Nem ez volt a kérdés. Amiben egyébként szó sem volt tuningról. Na mindegy.
Lajbinak: Csak a 875P-vel van intel platformos MSI tapasztalatom. A plussz 10000 Ft jelentős, tényleg inkább jó tápba, vagy memóriába öljed. Szerintem. Ha tudsz angolul, az MSI-nek nagyon jó a support oldala, sok véleményt olvashatsz, dicséretet és bírálatot is. Biztosan jól fogsz választani.
Máshol olvasott idevágó vívódás: http://forum.msi.com.tw/thread.php?threadid=58540&sid=a7887eda2a83a26eea5432cf7d5fa1d6 -
tad_ream
csendes tag
''Megvannak annak a saját okai''...Na ez aztán a konstruktív vélemény! Kifejtenéd?
Jelenleg egy MSI 875P Neo-FIS2R (MS-6758) lapot használok, teljesen rendben van. Nem a legolcsóbb, de nem bántam meg, hogy erre szavaztam. Ezelőtt egy MSI K7D Master-t használtam 2 évig xp 1700+ procikkal, ugyancsak remek, csak már nem én használom, de napi kapcsolatban vagyok vele : ) Szóval eddig csak jó véleményem van az MSI lapokról. De ez vonatkozik a régebbi ASUS p2b-f, p3b-f és ABIT bh-s alaplapokról, ezek közül kettő - nálam - továbbra is kifogástalanul működik, az egyik file-server-ként, a másikat a barátnőm használja (mahjjong, net). A lelke mindennek a jó táp és a jó memória.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- iPhone-t használók OFF topikja
- Fejhallgató erősítő és DAC topik
- Anglia - élmények, tapasztalatok
- Elektromos cigaretta 🔞
- Sony MILC fényképezőgépcsalád
- QWERTY billentyűzet és másodlagos kijelző is lesz a Titan 2-ben
- Marcona Thermaltake léghűtés jött HEDT processzorokhoz
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- Bemutatkozott a Fairphone 6
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- További aktív témák...
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone Ryzen 7 9800X3D 64GB RAM RTX 5090 32GB GAMER PC termékbeszámítással
- Apple iPhone X, 256GB, Kártyafüggetlen
- LG 77G4 - 77" OLED evo - 4K 144Hz 0.1ms - MLA - 3000 Nits - NVIDIA G-Sync - AMD FreeSync - HDMI 2.1
- Bomba ár! Lenovo ThinkBook 14s Yoga - i5-1135G7 I 16GB I 256SSD I 14" FHD Touch I Cam I W11 I Gari
- Országosan a legjobb BANKMENTES részletfizetési konstrukció! Lenovo ThinkPad L16 Gen 1 Prémium
Állásajánlatok
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest