Hirdetés
- GoPro Hero 13 kamera: felkészült az akcióra
- Milyen TV-t vegyek?
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- Azonnali alaplapos kérdések órája
- 3D nyomtatás
- Apple notebookok
- Dell notebook topic
- Nvidia GPU-k jövője - amit tudni vélünk
- Milyen SSD-t vegyek?
- Intel Core Ultra 3, Core Ultra 5, Ultra 7, Ultra 9 "Arrow Lake" LGA 1851
-
PROHARDVER!
Ez a topik a DAP (Digital Audio Player), vagy közismertebb néven MP3 lejátszókkal foglalkozik. A témához kapcsolódnak a FÜLhallgató topic és FEJhallgató topik is, amennyiben valamelyikre szükséged van ott kérhetsz segítséget a választásban. Ha egyéb finomságok is érdekelnek, itt a mélyvíz haladóknak, nézz be nyugodtan.
Új hozzászólás Aktív témák
-
dethroner
veterán
Az a hang ami kijön belőle ahhoz képest nagyon jó hogy 20 dollárba kerül, vagy úgy általánosságban?
Esetleg a Ruizu X02-höz képest mit nyújthat? Mert attól azért nem voltam elájulva. Nem azt mondom, 17 dollárért elég tűrhető az is, de ha csak azt a kategóriát feszegeti ez a Benjie is, akkor nem hiszem hogy lecserélném a telefont.A hét vezért feltámasztják majd ha legközelebb is győznek. DNS-üket lombikban őrzik, és Tóth Gabi szüli meg őket!
-
dethroner
veterán
Nincs tervben Gyöngyös környéki út, sajnos. Az összehasonlítást szívesen elolvasnám, ha leírod majd,
De amúgy jól gondolom, amelyik lejátszókban ugyanaz a hangchip dolgozik, azok hasonló hangot produkálnak?A hét vezért feltámasztják majd ha legközelebb is győznek. DNS-üket lombikban őrzik, és Tóth Gabi szüli meg őket!
-
∂яσнυη
senior tag
Nekem is megjött és hasonlók az érzéseim. Minden hang egy kettő lecseng. Az xe800 ból még azt a kevés szubbasst is kiöli, ami van benne(vagy nem tudja meghajtani normálisan). És a hangszereknek sincs meg az a minimális testessége, amit szeretnék. Biztosan lenne olyan füles amivel pariban van, de az nem az xe800 lesz.
Más: xduoo x2 x3 és az ihifi 770 is akció tomtop-on.
-
∂яσнυη
senior tag
Köszi, úgy lesz. Csak jó lenne hozzá találni edzettüveg lapot, mert ez a fólia dolog nekem nem jön be.
És tudod még mi a jó benne? Itt is lehet flashelni. Ki is próbálom a legújabb firmware-t ami már támogatja az usb dac-ot és a dsd-t. Van cwm recovery és dual boot rockboxal. A rockboxal meg jól személyre szabható. Rengeteg skin van hozzá. Hangra nem tudom mit nyújt a box. Ismerkedem még a technikával. Low,mid,high gain t pl nem tudom milyen impedanciánál melyiket érdemes használni.
Most már lassan te következnek a sorban. Bár én telót nem váltottam, úgyhogy 50-50.
[ Szerkesztve ]
-
Ébri
senior tag
Nagyszerű, hogy most merült fel ez a téma. Telefonom elkezdett haldokolni. Jelenleg spotify-ra egy HTC one-t használok, stabilan a polcon. Ha van ennél jobb hangú, használtan már emberibb áron (max. 30-40 eFt.) kapható készülék, akkor lehet, rá cserélném ki a telefonként használt telefonom, s akkor a jobb hangút betenném az erősítő mögé.
-
Kleroo
veterán
Előző autómban egy CDA9884R volt, etalon hang, 4voltos RCA-k. Baba
De a mostani autókban/autómban, főleg ha navis....nincs szíve az embernek kitépni a helyéről, túlságosan be van integrálva mindenbe. Meg egyébként korrekt erőt présel magából, nem torzít, csak maga a hangkép nem tetszik és EQ presettel sem tökéletes. Egy külső hangforrással tökéeltes lesz.Melyik ipod? Az talán jobb is lehet, mert felismeri az ipodot a fej (bár lehet akkor már megint a fejegység saját DAC-a dolgozik, de azt hiszem nem)
[ Szerkesztve ]
Hodor. Hodor? Hodooor!
-
Bodz
nagyúr
A spanyol shop nem foglalkozik ilyen aprósággal. Meg jelen esetben az Amazonos se drágul (ugye nem az Amazon árulja, csak raktározza, postázza, sok eladó meg ott is szarik a témára), végigmentem a rendelésen.
Hidizs AP60-ra is ráizgulhatna valaki. Ugyanazt tudja, mint a Shanling, dac + erősítő is ugyanaz, csak olcsóbb.
[ Szerkesztve ]
-
Tulku
veterán
KB úgy kell elképzelni az apt-x, apt-x-hd kodeket,mint egy kvantumos szoftveres bitráta növelő szoftvert...attól még a BT átvitel azon a (mittoménhogyhíjják A2DP vagymi) szabványon megy...
Amit hallok a nem apt-x, apt-x, apt-x-hd közötti hangminőségbeli különbségek kapcsán az talán a kevésbé zavart, kevésbé rikácsoló, kevésbé összezavarható felé tart a legalacsonyabbtól a legmagasabb kodekig...de csodák nincsenek...amikor XB10-esről átteszem a székhelyem a vezetékes AK320-ra egy mennyország, egy megnyugvás a BT hangzáshoz képest...
-
Tim82
félisten
Érdekes ez a Hidizs AP60.
Ha a beépített fejhallgatóerősítő elég erős (a teszt szerzője említi, hogy nem próbálta ki fejesekkel, ill. "high gain" módban), akkor számomra megvan az ultimate portable megoldás; kiváltaná mind a Cowon D2-t (mint hordozható lejátszó), mind a jelenlegi hordozható DAC/ampokat (Schiit Fulla, Creative Soundblaster E1).
Mert amúgy - analóg line out-ot leszámítva, ami jó lenne, ha lenne, de nem életbevágó számomra - kb. mindent tud, amit el tudok képzelni, hogy kellene nekem egy hordozható lejátszó/DAC/amp kombótól. (Head-fi topik szerint csont nélkül megy Linuxos gépen is USB-ről.)
"You're going to negotiate with a girl, who thinks she's a space station? - When you put it like that, it does kinda sound crazy." - Audio-GD NFB-11.32 DAC/fejeserősítő eladó - https://tinyurl.com/Tim82HA
-
törölt tag
Nem tudom telefont mennyi időre veszel, és mennyire vagy válogatós, de én kb feladtam, hogy olyan telefont hajkurásszak, ami kiemelkedően szól, mert:
- eleve alig van néhány ilyen
- azok többségén valami hihetetlen elk....t Android fut
- egyéb hardverben nem felelnek meg
- drágák
- és amúgy is évente legalább új telefont veszek, így a fenti kritériumokkal ez már lehetetlenné teszi az ilyesmit.Én nem úgy emlékszem, hogy schawo jobbnak mondta volna az LG-t, szerintem talán csak ár/értékben, mert az a cucc jóval olcsóbb az M1-nél. Az AP60 is olyan fekete bárány, senki nem akarja megvenni, de mondjuk az AP100 próbája után én nem is csodálnám (mondjuk ezt meg innen kb én próbáltam csak, meg talán olyanok, akik CanJam-re járnak), mert a Hidizs szoftvere iszonyat, a hangja pedig nem kiemelkedő (AP100-nak ugye). Ezek fényében én nem várnék sokat az AP60-tól.
Én most szerintem amúgy biztosan M1-et vennék, ha kellene egy DAP, vagy valami kompaktabb és normális hangú. Annál előrébb kb egy X5-III lenne, vagy valami Plenue/A&K, de azok meg igen drágák tudnak lenni.
-
Tulku
veterán
1. Mivel fogod hallgatni? (igen lényeges mielőtt bármilyen ügyet ajánlana az ember)
2. Mennyi a keret?
3. Fontos-e hogy telefon is legyen (hiszen ha nem, akkor a dedikált dap-ok jelentős előnyt élveznek...tehát dap-ok nem ilyen fisz-fasz apró mütyúrök...)Fericske: No ezek is hallgatnak az idő szavára és végre AKM-et használnak...erősnek erős lesz, a lényeg a kezelése és hogy a tárcsa ne adja fel ideje korán
[ Szerkesztve ]
-
Tulku
veterán
DAP eddigi tapasztalataim szerint fülhallgatók meghajtására lett tervezve (írhat itt és most akárki akármit....már hogy ez meg az a 600 ohmos HD1500-at is kihajtja...stb....a dap már feszültség-áramerősség együttes okán szinte mindegyik fejesben hagy benne valamit ....némelyik még fülesekben is).
Ezt mindenképp figyelembe kell venned, akkor jársz a legjobban, ha a felsorolt készülékek közül a legnehezebben hajthatót elviszed az Ijoe-ba és meghallgatod az X5 III-at...egyáltalán teszik-e, kihajtja-e...stb...Tidalt még az Onkyo, Pioneer tud, vagy az AK magasabb lejátszói, de ott vígan 6 a számjegyek száma...
Másképp: 99 ezer forintért Tidalt tudó egyértelműen jó hangú dap-ot nem fogsz perpill kapni...esetleg vmi kínai csodát...én ezekben természetesen nem bíznék, de ízlések és pofonok.... -
Tulku
veterán
Nézd...borítékolhatóan a 300-as denon asztali után egy dap nem adja azt a minőséget hangban...
Ez nagyjából tekinthető axiómának...Nyilván az "elmegy" kategória nem fog 100 ezer forint kiadására késztetni....
Nyilván nem hangosságra értettem, illetve különbözőek lehetnek a zenei minőségről alkotott elképzelések, fogalmak egyes emberek esetében...ezt nem vitatom...
Példának okáért, a Layla (fülhallgató) minden telefonról elég hangosan szól, még némelyikben basszus és magas hangok is vannak rendesen...de egy normális dap-ról valami egészen mást hallok...
-
Bodz
nagyúr
Ez így van. Ha esetleg valakivel haza tudod hozatni, akkor nagyon akciósan kapható most DACportable is.
[ Szerkesztve ]
-
fericske
addikt
Lehetne.
Ugyanannyiból áll a telefonokat meghallgatni, összehasonlítgatni, mint DAP-okat.
Sőt. Még könnyebb is lenne.
Telefonja minden embernek van legalább egy, ameddig külön zenelejátszó kütyüje nincs.
A topik címbe majd bele kell tenni, ha beindul.Addig is egy folyamatosan karbantartott lista artpiggo Head-fi kollegától, a'la szubjektív:
[link] -
-
AGE-T
őstag
-
törölt tag
Igazából a Plenue 2 lenne szerintem a legjobb, csak az nem tud streaminget. Vagy hát AK300 is akár. Nyilván ezek árban durván drágábbak, mint a Cayin, de mondjuk minőségibbek is. Az AK-ban azt nem szeretem, hogy USB DAC-ként nem támogat Linuxot (mert csak), míg a Cowon, Fiio meg a többiek simán. Igazából akkor már az X5 III és X7 is idevehető, bár nem tudom hangban mit mutatnak.
Mondjuk egy 100 körüli játékos és egy 100-150 körüli füles még bele is férne a dologba, ha mondjuk a fejestől megválok Csak kérdés, hogy melyik legyen, ami szól is annyira jól, hogy megérje.
-
őstag
Ok. Majd csak vasárnap lesz idom.
Fold 4,Note20 U+Watch Active 4+Tab S7 FE*** i14 Pro +watch 7 SS**iPad PRO 12,9 ,Mac Air M1 **VIDEO:DJI Osmo Pocket&Mobile 3**DRON: Mavic AIR FMC,**ZENE:FIIO M11+FH5,Sharling M1,DragonFly Cobalt**FEJES.:AKG545,845BT,BOSEQC25,Audeze LCD2,Sony WH1000XM3,Focal s.Clas,Grado SR80e
-
törölt tag
Bírom, hogy az összehasonlító táblázatukban nagy piros X van a KANN mellett, mert nincs "hi-res audio" tanúsítványa valami japán szervezettől
Amúgy lehet, hogy jó lesz, de azért egy meghallgatás muszáj lenne a vélemény előtt, és az a nagy helyzet, hogy még a jóval olcsóbb AP60-at sem akarta senki eddig bevállalni tőlük
-
őstag
Tud,Apple cuccrol gyér a minosege, androidrol már jobb ahogy beszéltük nemrég
Hogy milyen lejátszót vesz az ember nagyon függ hogy milyen fejese van, vagy ha jobb lejátszót vesz akkor hajlandó e fejesre is meg áldozni?
Nekem az M1 nagy kedvencem ezt már leírtam máskor is. Streamre pont nem használható (csak bt ön másik eszköz segítségével) , de sok másra igen. Kicsi, nem sérül könnyen ( kapott bőr tokkal, üveg fóliával), sztm vállalható ahogy szól , nem kell hozza drága fejes ( ügyesen 30-40 bol itt a ha- n beszerezhető valami jó vétel ) és max 80-bol van egy komplett rendszer ami meg számítógépre kötve külső dac kent is elmegy.[ Szerkesztve ]
Fold 4,Note20 U+Watch Active 4+Tab S7 FE*** i14 Pro +watch 7 SS**iPad PRO 12,9 ,Mac Air M1 **VIDEO:DJI Osmo Pocket&Mobile 3**DRON: Mavic AIR FMC,**ZENE:FIIO M11+FH5,Sharling M1,DragonFly Cobalt**FEJES.:AKG545,845BT,BOSEQC25,Audeze LCD2,Sony WH1000XM3,Focal s.Clas,Grado SR80e
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- 0 perces RYZEN 3 laptop eredeti Win10-zel! FullHD IPS / 12GB DDR4 / Samsung SSD!!! Garancia+számla!
- Fujitsu Lifebook S752
- Asus Rog Strix 17 Gamer Tervező Laptop 17,3 -40% Brutál Ryzen 9 5900HX 16/1TB RTX 3070 8GB QHD 165Hz
- FSP Hydro G PRO 850W 80+Gold
- DELL 15 Gamer Tervező Vágó Laptop 15,6" -35% AMD Ryzen 5 5600H 8Mag 16/512 RTX 3050 4GB FHD 120Hz
- ÚJ BONTATLAN Samsung Galaxy Tab S9 FE ,S9 FE+, S9, S9+, S9 Ultra, S10+, S10 Ultra - Samsung garancia
- IPhone 15 Pro Max 256GB 2026.12.07 gyári garancia
- Fotós oktatás a 220volt-nál Budapesten, választható tematikákbó
- Wacom Intuos S Black rajztábla
- Karácsonyi akció! Új, bontatlan Samsung S24, S24+, S24 Ultra 256GB//512GB//1TB + AJÁNDÉK POWERBANK
Állásajánlatok
Cég: Axon Labs Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest