- Felvarrták az Arctic rackmount rendszerekhez szánt CPU-hűtőjének ráncait
- Háromféle kivitelben, és nem kis kapacitásokkal jönnek a Micron 6550 ION SSD-i
- Már a Samsung sem szolgálja ki modern AI lapkákka Kínát
- Havazáshoz igazított kiadás kap a Steam Deck OLED
- Híres régészprofesszor segíti a GeForce-ok eladását
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
- Milyen TV-t vegyek?
- Három oldalról üveggel határolt minitorony huppant le az Antec tervezőasztaláról
- Háromféle kivitelben, és nem kis kapacitásokkal jönnek a Micron 6550 ION SSD-i
- Milyen monitort vegyek?
- Fejhallgató erősítő és DAC topik
- Androidos tablet topic
- HiFi műszaki szemmel - sztereó hangrendszerek
- OLED TV topic
- Intel Core i5 / i7 / i9 "Alder Lake-Raptor Lake/Refresh" (LGA1700)
-
PROHARDVER!
Mozilla Firefox
Új hozzászólás Aktív témák
-
kingabo
őstag
Tényleg az volt, köszönöm! (egyébként letöltés vezérlő, nem csak képletöltő)
Közben belefutottam még egy hibába: több oldalon is felcserélődnek a képek. Pl a főoldalon a hírek mögött piros háttér jelenik meg, az avatorok is néha elcsúsznak, fórumban az előre-hátra gombok helyett avatarok jelennek meg. Most pl a főoldal ilyen , az It cafe fórumon oldalt ilyen. 2-3 frissítés után helyre jön. A 10-es ff előtt nem találkoztam ilyennel, a 11 óta egyre többször. A profil és a cache is át lett helyezve az alapértelmezett helyről. (nem tudom ez utóbbi számít-e)
[ Szerkesztve ]
-
Mosanke
senior tag
Szia!
Ez volt engedélyezve klikk és miután kivettem a pipát előle azóta minden okés újra, annak ellenére, hogy nincs letiltva az Adblock. Azt nem tudom, hogy ez mi, mert ennyire már nem értek ezekhez, de lehet, hogy el is lehetne távolítani az Adblock-ból? Van ilyen lehetőség a Műveleteknél, hogy 'Törlés'.
-
vlevi
nagyúr
válasz Mosanke #24789 üzenetére
Nekem is tökéletesen működik 11-es tűzrókával. Akár a google.hu oldalán írom be ezt a keresést, akár a jobb felső sarokban a google kereső címsorba, akár a címsorba írom be, hogy ? munkaszüneti... mindenhonnan tökéletesen megjelenik a google eredménylista.
"Ph-n a fórum: ilyen"
Ez már majdnem olyan, mintha Operával néznéd
Én azért hajítottam ki az operát, mert egyre több oldalon cisnált ilyeneket.
Most a FF teljesen jó.Használnám a chrome-t is, csak két dolog van, ami visszatart.
Az egyik, hogy ha becsuok az utolsó oldalt, akkor bezár a króm ablaka is. Maradjon már bennt, ha kérhetném...
A másik, hogy nem tudom bal szélre kirakni a könyvjelzőket. A FullHD monitor baromi széles, pont jól jön, hogy az egy kis helyet lefog a wbeoldalakból.
Ezt a két dolgot tudja a FF, szóval marad[ Szerkesztve ]
-
Steelmanus
addikt
Szisztok!
Letoltottem es kiprobaltam az Adobe Flash Player 11.2.202.228-at es ezzel mar mukodik az atv.hu oldalon a video lejatszas. Igaz en az USite.hu-rol toltottem le mert eppen arra jartam, de szerintem ez nem szamit. Elotte uninstallatam a Adobe.Flash.Player-11.1.102.55 a sajat 64 bites uninstall progijaval, mivel W7 64 biten vagyok majd kigyomlaltam a vincsirol az Adobe mappat es ugy telepitettem fel.
-
addikt
válasz Steelmanus #24807 üzenetére
Köszi! Nálam is jó vele.
[ Szerkesztve ]
Ryzen 7 5700G, 32 GB, RX6750XT, Windows 11
-
DS39
nagyúr
kingabo:
ez érdekes hiba, nem tudom van-e köze ahhoz hogy át helyezted őket az alap helyükről (egyébként miért?). ha a cookie és cache törlése nem oldja meg ezt én bepróbálkoznék egy alapértelmezett telepítési megoldással. de talán kapsz mástól is erre választ, hátha volt másnak is, én ilyennel még nem találkoztam.Mosanke:
szerintem nyugodtan, ha később még is kellene ilyen szűrőlista, azokat le lehet újra tölteni.Steelmanus:
köszi az infót, nálam is megy vele. végre csinált vmi hasznos frissítést az Adobe. -
kingabo
őstag
Lassú a notivinyó, ezért átraktam ramdiskre. Bocs, kimaradt amiket eddig próbáltam: újratelepítés, cache, cookie törlés. A meghajtón még van 170mega hely, az ff által használható cache méret fixen meg van adva.
Egyébként több oldalon is elő szokott jönni, akkor hirtelen itt a lapcsalád oldalain futtottam bele. -
Steelmanus
addikt
válasz Visormail #24808 üzenetére
Orulok hogy jo lett Nalatok is, Visormail es DS39.
Végre csinált vmi hasznos frissítést az Adobe Ki is kapcsoltam az automatikus frissitest, el leszek vele egy darabig.(#24810) kingabo Milyen mennyisegu RAM-al gazdalkodsz a notin, ha tobb mint 2 Gb akkor en javaslom hogy tiltsd le a cache-t. Nekem 4 GB van es a beallitasoknal 0-ra allitottam a disk cache-t sot meg az about:config-ban is tiltottam, a memoria cache-t pedig beallitottam 512 MB-ra.
browser.cache.disk.enable False
Uj:
browser.cache.memory.capacity Egesz 512000 -
kingabo
őstag
válasz Steelmanus #24811 üzenetére
Köszi, kipróbáltam, de továbbra is előjön.
-
WonderCSabo
félisten
Firefox hírek:
Bemutatásra került egy következő generációs renderelő motor, a Servo koncepciója, ami talán vmikor leváltha majd a Geckot. Mivel ez csak egy nagyon alapvető design, illetve maga a használni tervezett programozási nyelv (Rust) sincs implementálva se, ezért senki se várja, hogy egyhamar lesz ebből a projektből használható dolog.
[ Szerkesztve ]
-
Mr.Mercury
aktív tag
Sziasztok!
Már a fél PH-t végigjártam a problémámmal, most éppen ide irányítottak, remélem tudtok segíteni. Nem egészében FF gond, de inkább leírom.
Szóval az a gondom, hogy mostanában a mellékelten ábra szerint szétesnek a weboldalak. Kipróbáltam több böngészővel is, de nincs eredménye. Csináltam már teljes előzménytörlést, az automatikusan induló progikat is kilőttem próbaképpen a Win alól, de nincs változás. Akinek van tippje, hogy mi lehet a gond, azt szívesen veszem!Mercury
-
nagyúr
válasz Mr.Mercury #24814 üzenetére
Nod a vírusirtó?
A TOR-t és a kiegészítőket tiltsd le, utána nézd meg.[ Szerkesztve ]
"Mindig is első szerettem volna lenni!" - II. János Pál pápa
-
nagyúr
válasz Mr.Mercury #24816 üzenetére
A NOD web védelmét kapcsold ki.
Nem lesz miatta védtelenebb a géped."Mindig is első szerettem volna lenni!" - II. János Pál pápa
-
nfsu17
veterán
Üdv.
Szia WonderCSabo!
#21194 >> #21197
Megint előjött a hiba.
Én nem állítottam át semmit, nem turkáltam a beállításokban.
Most már ezen a linken sem jönnek fel a keresőmezőim korábbi találatai. Kész. Passz.
Korábbi mozbackup visszatéve semmi.
A google.hu meg hozza a saját hülye ajánlásait, de én abból nem kérek, nekem a korábbi saját keresőmező kereséseim kellenének, amik most sehol sem jönnek elő. -
Ramtha
csendes tag
Sziasztok !!
Valaki tudna nekem segíteni Firefox ügyben ??
Az a problémám hogy egy ideje már a Firefox belépéskor 1lap helyett feszt megnyit nekem vagy 5 különböző lapot és nem értem miért ! az első amit megnyit az hogy sikeresen frissítve lett a firefox de ezt minden belépéskor tolja Már kissé idegölő a probléma! -
kingabo
őstag
válasz Steelmanus #24811 üzenetére
Amióta ezt beállítottam azóta 1 nap a history.
-
WonderCSabo
félisten
Firefox hírek:
Néhány mockup.
-
DS39
nagyúr
válasz WonderCSabo #24826 üzenetére
egyre jobban tetszik ez a design, vannak nagyon jó ötletek, megoldások benne.
-
kingabo
őstag
válasz Steelmanus #24827 üzenetére
Most kipróbáltam én is idő átállítással és nem törlődtek a korábbiak. Lehet a vinyós cache kikapcsolás miatt veszett el.
-
addikt
-
DS39
nagyúr
válasz Visormail #24830 üzenetére
az atv.hu-n nem, de a youtube-on szarabbul játssza le a videókat, mintha nem működne a hardveres gyorsítás. (pl az nvidia driver beállításaimat átvette eddig ha full screen-be raktam, és ez jó volt, most meg nem teszi.) ja, és a Chrome-mal is ugyanez a helyzet.
[ Szerkesztve ]
-
Mexildos
aktív tag
Sziasztok!
Valami fura problémára lettem figyelmes. Flashes tartalmaknál, egyszerűen pörög a rendszer winchestre mint az őrült mikor egy ilyet tölt be. A böngésző teljesen használhatatlanná válik sok-sok másodpercre. Rengeteg winyó kavarogás után újra helyre jön de bármilyen új flash tartalomnál ugyanez megismétlődik. Ilyen idáig nemvolt. Virusírtóval megnéztem de nincs vírus. Plug-inok frissek. Nincs semmi szokatlan. Minden folyamatot kilőttem amit csak lehetett, de a Firefox önmagában megkattant. Még a gyorsítótárat is kiürítettem de semmi. Mit lehet tenni? Valakinek volt hasonló gondja?
-
Steelmanus
addikt
válasz Visormail #24830 üzenetére
En jelenleg FireFox 12.0b3-at hasznalok, W7 64 bites OS alatt Adobe.Flash.Player-11.2.202.228-al. Teljesen uj, tiszta telepitessel, es semmilyen kiegeszitot nem telepitettem, vm. az about:configban sem allitottam at semmit.
A videodriver AMD 12.1Ket videot probaltam, egy 720p-t es egy 1080HD-t.
Akadni nem akad, am ami erdekes az az, hogy csak teljes meretre allitasnal mukodik a hardveres gyorsitas, eredeti meretben, es az egyel nagyobb de meg ablakban futo meretnel nem. Ablakban a proci terheles atlag 25% 800 MHz-nel mig teljes meretnel atlag 10%.
Ezt azert nem vettem eszre eddig, mert hasznalom a GreaseMonkey + YousableTubeFix kombot, de mint irtam jelenleg meg nincsennek feltelepitve, igy allt elo a fentebb leirt jelenseg.DS39 Van Chrome-ra is script, (#9485) laszlohu
[ Szerkesztve ]
-
DS39
nagyúr
válasz Steelmanus #24833 üzenetére
tegnap már nem írtam, de nem is az akadás volt az igazi probléma (mert az kb minimális volt), hanem hogy a HD videókat úgy játszotta le full screen-ben, mintha 3d-sítve (zöld-piros perem az emberek körül, csak itt szürkével) lenne és még szellemképes is lenne
ment vissza a 11.1-es széria legutolsó verziója, azzal nincs probléma, a Chrome plugin kezelőjénél is letiltottam a saját playerjét, mert ugyanezt csinálta (sőt IE alatt is, bár annak esélye hogy ott nézek HD videót kb nulla), és kiválasztottam hogy használja az FF-hez telepítettet, így ott is jó már.
-
Matthewus
őstag
A YousableTubeFix-ben az All Pages / Flash Player wMode legyen Direct-re állítva, ez az ajánlott, és így mindig lesz hardveres gyorsítás.
-
addikt
Nekem az atv online akadozott tegnap.
-
Mexildos
aktív tag
A #24832 hozzászólásra senkinek nincs ötlete?
Az új flash player sem segített. Más böngészőknél nincsen baj a flash videókkal de FF-ben kerreg a vinyó tőle 100%-on és valami brutálisan belassul a böngésző (nem fagy) csak szinte semmit nem lehet csinálni vele. Minden egyes flash videónál eljátssza ezt.
Megnéztem Process Explorerrel is és amúgy a CPU tevékenység normális, nincs semmi szokatlan. Csak a vinyó tevékenység miatt teljesen belassul az FF. IE-nél minden normális. Valakinek van ötlete?Imádom a Rókát és nem használnék más böngészőt.
-
gabo9201
senior tag
Üdvözletem!
Olyan kérdéssel/kéréssel fordulok hozzátok, hogy pár napja "meghalta" magát az op. rendszerem és így vele együtt elvesztek a Firefoxban tárolt könyvjelzőim is. A partícióhoz még egyáltalán nem nyúltam, nincs leformázva. Az lenne a lényeg, hogy meg lehet-e valahogy menteni a könyvjelzőket?
Előre is köszi a segítséget!
[ Szerkesztve ]
Megbízhatóság: http://phmegbizhatosag.atw.hu/phtabla.php?nev=gabo9201
-
vlevi
nagyúr
válasz gabo9201 #24840 üzenetére
Próba cseresznye.
Milyen rendszer volt rajta?
Win7?
Azért kérdezem, mert tavaly nyáron én is úgy jártam, hogy partíció átméretezés közben megpusztult a dolog. De a Win7 telepítő CD-t berakva, van ott valami helyreállító izé valami (bocs nem emlékszem pontosan). És ott van parancssor indítási lehetőség is. Ha volt a gépeden pl. Total Commander, akkor azzal meg lehet próbálni keresgélni, és amit lehet menteni, külső vinyóra, vagy bárhova. -
vlevi
nagyúr
válasz gabo9201 #24844 üzenetére
Nem a javító eszközre gondoltam, hanem indíts el egy command promptot. A total commander tuti elindul, és azzal másold ki valahova a c:\users\...\appdata könyvtárból azt, ami kell. Ha elfér külső vinyón, akkor javaslom a teljes c:\users könyvtárat. Aztán ima, fohász, és format...
Ha van egy másik géped, ahol tudsz CD-t írni, próbáld meg a Hiren's boot cd-t. Ez egy Live Windows XP, tehát telepítés nélkül használhatod alapdolgokra.
[ Szerkesztve ]
-
gabo9201
senior tag
Szóval a könyvjelzők az appdata mappában vannak? Mert (mivel van Xp egy másik partción) ahhoz a mappához hozzá tudok férni. Szóval ha a mappa tartalmát bemásolom az új telepités azonos mappájába elvileg visszajönnek a jelzők?
Megbízhatóság: http://phmegbizhatosag.atw.hu/phtabla.php?nev=gabo9201
-
vlevi
nagyúr
válasz gabo9201 #24846 üzenetére
Igen. Minden ott van tárolva.
Van, ami az Appdata\Local és van ami az appdata\roamingban van. De úgy látom, a roamingban csak valami cache féle van, de lehet, hogy tévedek.
Arra ügyelj, hogy a firefox a telepítéskor létrehoz egy véletlenszerűen generált nevű profil könyvárat, ami nem ugyanaz, mint a régi gépeden volt. Szóval ki kell törölni, hogy ne legyen két könyvtár a profilban.pl. : C:\Users\VLevi\AppData\Local\Mozilla\Firefox\Profiles\gmli88mp.default
-
addikt
válasz Steelmanus #24842 üzenetére
Ma már nálam is jó volt.
-
Krystal_s
addikt
válasz Mexildos #24839 üzenetére
Szia, egy ideje kb az FF 10.2 telepítése után nálam is hasonló tünetek jöttek elő.
Nálad lassulásnál a Win. Feladatkezelő - Teljesítmény, memória részen mennyit használ olyankor ? én ott vettem észre h a böngésző x idő után teljesen felzabálta a virtuális memóriát. szegény vinyó nagyon szenvedett annyira belassult minden. gondoltam, hogy az egyik kiegészítő leak-es. végül egy kis olvasgatás után megtaláltam h az AdBlock Plus okozhat ilyet. töröltem és feltettem helyette az AdBan-t. azóta ok. -
Krystal_s
addikt
"ami erdekes az az, hogy csak teljes meretre allitasnal mukodik a hardveres gyorsitas, eredeti meretben, es az egyel nagyobb de meg ablakban futo meretnel nem."
nálam mindig ilyen volt ( ismerősnél is )...pár hete írtam, csak senki nem reagált rá
"azt sem értem a flash player hardveres gyorsításban, ha bekapcsolom, akkor az 1080p-s youtube videók 15fsp körül mennek csak, akadoznak, de full képernyős nézetben 30fsp és folyamatos. amikor kikapcsolom a gyorsítást, akkor minden méretben 30fsp, azaz semmi gond ! vga driver a legújabb. régebbiekkel is ilyen volt. észrevettem h csak teljes képernyős nézetben lesz accelerated video rendering és a decoding. kicsi és közép méretben csak a decoding accelerated."
azaz csak full képernyős nézetben működik a hardveres gyorsítás...
továbbra is "gratula" az adobe-nek h ilyen elcseszett lejátszót ad ki pár éve és egyre "jobb"
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
● Olvasd el az összefoglalót!
● Mozilla blog az ITcafé-n.
- Blogbejegyzés Hidegben sem fagy az új Firefox
- Blogbejegyzés Biztonságban ünnepel a Firefox
- Blogbejegyzés A Firefox követés elleni védelme és egyéb biztonsági szolgáltatásai
- EAFC 25
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
- Huawei Pura 70 - fura lettem
- Íme az új Android Auto!
- Milyen TV-t vegyek?
- Szeged és környéke adok-veszek-beszélgetek
- Három oldalról üveggel határolt minitorony huppant le az Antec tervezőasztaláról
- BMW topik
- Opel topik
- További aktív témák...
- Windows 10 11 Pro Office 19 21 Pro Plus Retail kulcs 1 PC Mac AKCIÓ! Automatikus 0-24
- Windows, Office licencek kedvező áron, egyenesen a Microsoft-tól - 2990 Ft-tól!
- Eladó Steam kulcsok kedvező áron!
- Játékkulcsok a legjobb áron: Steam
- Eredeti Microsoft termékek - MEGA Akciók! Windows, Office Pro Plus, Project Pro, Visio Pro stb.
Állásajánlatok
Cég: HC Pointer Kft.
Város: Pécs
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest