Hirdetés
-
PROHARDVER!
Motoros topik

Hirdetni a Hardveraprón lehet, nem a topikban!
Országos motoros rendezvények
Új hozzászólás Aktív témák
-
Varoz
addikt
válasz
tboy93
üzenetére
Már bocsánat, de te vagy a h*lye. Miért ne adná vissza? Ha addig húzza halasztja, hogy kezdheted elölről, akkor kifizeti helyetted? Nem. Hagyd ott a p*csába az ilyen semmirevaló oktatót/iskolát!
Magam részéről bezáratnám azt az iskolát amelyik nem képes 2 hónapon belül jogsit kézbe adni annak, aki minden vizsgán elsőre átmegy és elég neki a kötelező óraszám. Vicc, hogy képesek egy évig vagy tovább is húzni.Nincs más a közelben amúgy vagy miért azon a helyen csinálod? Ha van más akkor el kell gondolkodni a váltáson, ha jövő héten se fogsz vezetni.
-
Varoz
addikt
válasz
Topiccsendőr
üzenetére
A százalékkal arra próbáltam célozni, hogy mit ér egy ilyen vizsgálat.
Amilyen típusismeretről beszélsz azt csak az tudja aki gyártó vagy típusspecifikus szakértő. Egy állapotfelmérő műhely nagyon távol áll ettől.
-
Varoz
addikt
válasz
jacis
üzenetére
10-20%? Kb. annyira amennyire veled menve egy jó szerelő látja. Szemrevételezni tudja és ennyi.
Ahhoz, hogy igazán érjen valamit egy ilyen átnézés, darabokra kéne szedni a járművet, legyen az autó vagy motor. Én, mint szerelő fix, hogy nem költenék ilyenre. Laikusnak jó, ha nem ismer szerelőt, de csak a kirívó dolgokat lehet szűrni ezzel. Amit igazából te is meg tudsz nézni.
Csikós cikke téma:
Nem tudom akarom-e olvasni a Cagiváját, amióta vett a feleségének egy szemetet és kókányolta és büszke rá. Előtte csíptem, de azóta nagyon nagyot csalódtam benne.
-
-
Varoz
addikt
válasz
fattyu
üzenetére
"én értem hogy van amire gerjed az ember csak amikor majd aszerint választasz útvonalat merre simább nem aszerint merre mennél szíved szerint akkor elgondolkodsz."
Azért ez így ebben a formában nem túl releváns érv. Írhatnám azt, hogy én értem, hogy a földutakra gerjedsz, de amikor ránézel a motorra és elfog az undor*, akkor elgondolkodsz, hogy nem ezt kellett volna.
A motorozás egy hobbi is, számít, hogy hol szeretnél, de az is nagyon, hogy mivel.*nem leszólás, csak szemléltetés.

Jogsi téma
Én nem tanácsolok senkinek semmit, nagyon egyéni az egész. De egy biztos, nem a jogsi, meg a kategória határozza meg a tudást. Konkrétan nulla szerepe van. Vagy hajlandó vagy tanulni és van is aki normálisan tanít, akkor gond egy szál se. Viszont ha valamelyik nincs meg(főleg az első), akkor cseszheted, hogy korlátlan vagy szénné korlátozott.
Illetve kiegészíteném azzal, hogy hiába akarsz tanulni ha nincs érzéked hozzá. Volt egy komment, hogy x kg-os nő létére, hogy ment a 8-as. Nulla köze van a testi adottságnak az egészhez. Nem attól megy a bólya, a 8-as, a lapon fordulás stb., hogy izmos állat vagy, hanem attól, hogy a megfelelő mozdulatokat teszed kb. nulla erő nélkül.
Persze egy eldőlt Honda Gold Wing felállításához lehet, hogy kevés a 150cm/45kg, de ez már nem a motorozás feltétlen része.
-
Varoz
addikt
válasz
Micsurin
üzenetére
Nagyon, én elengedném ezt az alátét dolgot.

tboy93Szerintem jól gondolkodsz, összeg is kb. jó. Lehet kezdeni kicsiben, de igazából nem ez számít hanem, hogy képes vagy-e megtanulni a motorozást és van-e érzéked hozzá. Ezen felül motorostréning, ha van rá keret!
A Zéé
"Alapból minimum 3-4 (de inkább 5) hónapot mondtak nekem itt Pesten A korlátlan jogsira"
Én ezeket nem értem, hogy honnan veszik/veszitek. Másrészt amelyik iskola csak erre képes azt ott kell hagyni a p.cs.ba. Fél év egy jogsi vagy több? Ez egy vicc! Persze a végén ugyanúgy nulla tudással jössz ki. Ez a másik nagyobb vicc. Én Szentendrén csináltam tavaly nyáron. 45 nap alatt a kezemben volt a jogsi. Pedig a KRESZ vizsgát csúsztattam egy héttel, mert a főnök nem engedett el aznap, így későbbi időpont kellett. Szerintem korrekt vagyok ha azt mondom, hogy maximum 2 hónap alatt kell, hogy adjon jogsit egy suli, ha nem bukdácsolsz. -
Varoz
addikt
válasz
queens
üzenetére
Nem egy bonyolult történet. Beállítod valamelyik sarokba és pár ponton lespanizod, hogy ne mozduljon el. Én 3 robogót hoztam el egy Ducatoval. Egymáshoz spaniztam és csá.
Arra kell figyelni, hogy ne feszüljön vagy törjön valami. De egy ismerősöm egy Viragot is elhozott Svácjból egy Opel Vivaroval.
-
Varoz
addikt
válasz
tboy93
üzenetére
Autószerelő vagyok, semmit se hordok szervizbe.

geresicsRáfér az enyémre is egy frissítés. Köszi.

[Varoz Hornet] -
Varoz
addikt
válasz
rayoliviero
üzenetére
Az kevés. 1200 +-100 a gyári. 1300 nem árt neki szvsz. Esélyes, hogy emiatt van a hidegindítási gond.
-
Varoz
addikt
válasz
rayoliviero
üzenetére
Nem alacsony az alapjáratod?
-
Varoz
addikt
válasz
Khaosz55
üzenetére
Szerintem maradj a Mugennél. Majd 2x áron kapsz jobb minőséget csak és a Mugen minőségével sincs semmi probléma. Szeretik fikázni, főleg azok akiknek sose volt és Alpin és társaival kezdték, magas lóról. Nyilván meg lehet venni 2-3x áron a jobbat és nem is feltétlen mondom, hogy nem éri meg, megvenném én is ha annyi pénzem lenne, de abszolút korrekt a Mugen.
-
-
Varoz
addikt
válasz
hugi0
üzenetére
Arra nem is kell, de adásvételit akkor írsz amikor már kifizetted/megegyeztetek, ez az első lépés, utána már nem a biztin múlik, tehát szépen megkötöd.
Egyébként ha mégis meghiúsul, le tudod mondani a biztit, nem értem miért félsz tőle.
Eredetvizsga akkor jó, ha tudod hova kell vinni ahol nem csak áttolják. Tehát jobb ha te csináltatod, legjobb ha beírod az adásvételibe, hogy csak akkor él a dolog, ha átíratható a jármű. -
Varoz
addikt
válasz
rayoliviero
üzenetére
Eredetvizsgára nem kell! Átíráshoz kell, meg ahhoz, hogy ne legyen mabisz díjas.

Eredetvizsgáló vagyok, azért tudom. -
Varoz
addikt
válasz
fattyu
üzenetére
A motorozás nem tartozik közéjük, fogjátok már fel! Több helyen is leírták, nem egy cikk foglalkozik vele. Ha versenyzel akkor oké, de az, hogy elindulsz a Mátrába nem sport!
"szerk: egyéni szabadidős sport tevékenység. a pontos a rendeletben... bocsánat de a motorozás pont ez."
Nem, továbbra sem az!
LaciCRMAz munka, jobb lenne ha nem lenne? Szerintem senkinek se lenne jó.

-
Varoz
addikt
válasz
Topiccsendőr
üzenetére
Én önmagában csak a sportszűrővel foglalkoztam, utcára.
De jogos.
-
Varoz
addikt
válasz
Topiccsendőr
üzenetére
Tehát kijelenthető, hogy utcára a sportszűrő kalap sz*rt ér. Mondjuk ezt eddig is tudtuk.
-
Varoz
addikt
válasz
Micsurin
üzenetére
A gyűrűnek semmi köze a szakítószilárdsághoz! Az csak a tömítő gumigyűrű profilja, csak abban van különbség, hogy mennyire zárja el a csapokat a külvilágtól. Az X gyűrűs pl. kisebb felületen tömít, így a lánc könnyebben mozog, viszont duplán tömít. Ezért drágább az X.
-
Varoz
addikt
válasz
runner 125
üzenetére
Jó érzésű ember még visz oda akár egy Simsont is?
-
Varoz
addikt
válasz
zgospel
üzenetére
Leírtam, hogy ha nem jár pályára! Értő olvasás!
D gyűrű, ja, szegény Simoncellin is sokat védett. Baleset nem a csaton fog múlni, maradjunk ennyiben és egy jó sisakot csak ezért kizárni, mert nem D csat, hülyeség.
A védelem különbsége nyilván nem 0 hanem 8%, akkor mindjárt hazudtam, holott nem. Árban 100%, 8% védelemért ami vagy valós az ominózus sisaknál vagy nem. Igazad van, mit merészeltem véleményt formálni....
A tömeg se egyezik, abba is köss bele légyszi!
-
Varoz
addikt
válasz
dellfanboy
üzenetére
Ekkora különbség messze nincs!
-
Varoz
addikt
válasz
Predator2
üzenetére
1
Attól függ, nekem nem biztos, én nem fizetek csak azért, hogy könnyebb legyen a sisak. Védelemben nem biztos, hogy hoz, ha az ember eleve jófélét vesz, ahhoz már nem a karbon ad hozzá. Tartósság jó kérdés, szerintem a bélés hamarabb megy szarrá, mint a sisak héja. De ezt passzolom.
2 Nincs, ha csak nem Hungaroringre jársz. Semmivel se jobb a D csat, mint egy mikrometrikus. Egyéni kérdés, de nem húznék le bukót, mert nem D csatos. -
Varoz
addikt
válasz
V.Stryker
üzenetére
"vagy mi a magyarázat, hogy nem indult, de simán tudtam vele bikázás után közlekedni, utána meg megint fos volt,mert nem indult?"
Az indítás őrületes mennyiségű áramot vesz fel más fogyasztókhoz képest. Plusz menet közben a generátor elviszi a fogyasztókat, így kvázi szar akksival is megy minden.
Szóval ja, ha némi szufla még van, akkor bikázás után lehet menni, csak ne állítsd le, mert lehet nem fogod tudni beindítani.
-
Varoz
addikt
válasz
etnies
üzenetére
Igazából a proli Apple-üsökre gondoltam, de nem akartam sértődést.

HorviKöszi, ránézek.
etniesAz utóbbi pár évben olyan kamerák lettek, hogy csodálkozok, vesz még bárki nem cserélhető objektíves gépet. Kvázi tökéletes képeket lehet lőni telefonnal, csak tudni kell használni.

Micsurin
Nem értem, nekem a Motul tökéletesen fent marad. -
Varoz
addikt
válasz
XFishboneHUN
üzenetére
"A legjobb telefontartó a piacon sz.v.sz. "
Az lehet, csak semmihez se jó, ha véletlen nem az aktuális divattömegtelefonod van, 300 ezerért.
Egy normális telefontartónak örülnék, ha már téma. Mert jó lenne néha navizni, de naviért én nem adok pénzt amikor a telóm is tudja. Viszont nem szeretném elhagyni sem.
Valami normális cucc akad, ami nem csak iPhone/Galaxy S-re jó?
-
Varoz
addikt
válasz
Chris0321
üzenetére
Ennek nyilván nincs köze sem ahhoz, hogy pont januárban lett hidegebb az idő, sem ahhoz, hogy egyes emberek szeretnek hinni dolgokban és konkrétan megélni azt ami lehet nem is változott.
Bocs, de én erre nem adok, hogy X,Y tapasztalt valamit amit vagy ért vagy nem, de lehet nem is tapasztalta. -
Varoz
addikt
válasz
Topiccsendőr
üzenetére
5 vs 10% ami a valóságban inkább 8? Ugyan már!
Érdekes, a BMW azt nyilatkozta motornál, autónál, hogy az összes járművük alkalmas az E10-re. Na most vagy adamantiumból vannak és ennyivel jobb mindenben, mint bárki más vagy csak tudják, hogy nem oszt, nem szoroz ez a változás.
-
Varoz
addikt
válasz
V.Stryker
üzenetére
"de azt még senki nem tesztelte,hogy egy 15 éves jármű gumitömítéseivel, membránokkal mit tesz"
Semmit, mit tenne? Kimarja vagy mi? 2005-ös Hornet köszöni szépen jól van, de a '96-os Aprilia SR50 alatt sem áll tócsában a benzin és több hónap állás után is csak annyi volt, hogy kicsit rugdalni kellett az első indításnál, utána beállt.
De gondoljátok már végig, hogy mégis mi a szent sz*r változik attól, hogy 1 liter benyában már nem fél deci, hanem 1 egész deci etanol van? Komolyan nem értem.
Azt felhozzam, hogy volt olyanunk is, hogy E85 és boldog-boldogtalan locsolta a tankba amikor olcsó volt? Mégse volt tele lerohadt autókkal Magyarország. Medzsik
-
Varoz
addikt
válasz
z123456789
üzenetére
Köszönöm! Meglesz!

bajakiKöszönöm!

-
Varoz
addikt
Sziasztok!
Bejelentkezek közétek, félhivatalosan, mert a jogsit épp most csinálom hozzá.

Honda CB600F Hornet, PC36, 2005/9 42000km
Bukócső, sportdob, doboz, plexi, szivargyújtós csatlakozó, 2 USB-vel.

Ugyanitt kérdés, tipp. Sajnos most csak kint tudom tárolni. Mit érdemes beszerezni? Gondolom egy normális ponyva, meg lánc, tárcsafékzár. Minden hasznos tippet szívesen fogadok.
-
Varoz
addikt
Rég jártam erre. Üdv mindenkinek!
Látom csak bevezetik a 24 évet.

-
Varoz
addikt
válasz
DonThomasino
üzenetére
Pont azért amiért a traktorosok is.

-
Varoz
addikt
válasz
runner 125
üzenetére
Az olaj, nem lekvár.
Mol olaj, csak más a neve.
Tesóm is azt használ a Volvo V40-ben, meg a Chrysler Voyager-ben.Mondjuk nekünk a Ladában meg Castrol van.

A Jawa-ban meg Agip.
(mielőtt beleköttök, a váltóolajra meg a keverő olajra gondolok)Meg, szoktuk venni ezeket a tesco gazdaságos VIP vagy milyen olajakat. De csak motor átmosás céljából.
Másra amúgy sem alkalmas. 
-
Varoz
addikt
válasz
runner 125
üzenetére
Ott a pont.

-
Varoz
addikt
Hagyományos analóg nyomásmérőnél nincs jobb.

DjureeMert egy ilyen futurisztikus digitális kütyüt jobb?

-
Varoz
addikt
De amúgy a topikok közt sem véletlen van külön robogós. Aki ide bejön az nem igazán robogót szeretne.
-
Varoz
addikt
Amit te linkeltél az egy automata. De amire gondolok az félautomata. Jawa-n láttam eddig csak ilyet. Akkor ezek szerint a sajátja is maradt.

kuplungolas nelkuli valto letezik-e (nem tartom valoszinunek)
Létezik. Jawa 250-esem van és azon van ilyen. A lényeg, hogy a váltókar egy tengelyben megy végig a másik oldalra ahol amit te bowdennel húzol, ő tolja hátulról, így váltás közben kuplungol is. Egyszerű ám, de elmés megoldás.
Ja és egy 1967-ben gyártott motorról van szó.
-
Varoz
addikt
Upolom a kérdést, hátha átsiklottatok felette.

A vitára meg ennyit: A robogó számomra se motor. Elvi kérdés nem más.

Bár én 250ccm alatt nem barátkozok.![;]](//cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)

docÉn arra gondolok, hogy én váltok teljesen manuálisan, csak kuplungolni nem kell, mert kuplungol magától.
Akinek volt Jawa-ja az tudja mire gondolok.
-
Varoz
addikt
Ha már kuplung nélküli váltás. Jelenleg létezik fél-automata váltó vagy már nem divat?

Gondolok itt a Jawa féle váltok és kuplungolok is a váltó karral.
Új hozzászólás Aktív témák
Rokon topikok:
• Robogó, kismotor
• Nagyrobogósok baráti topikja
• Elektromos autók - motorok
- Xiaomi 13T és 13T Pro - nincs tétlenkedés
- Witcher topik
- Interactive Brokers társalgó
- Hobby rádiós topik
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 / 3 5***(X) "Zen 3" (AM4)
- Milyen videókártyát?
- Kerékpárosok, bringások ide!
- Konzolokról KULTURÁLT módon
- Spórolós topik
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- További aktív témák...
- HP EliteOne 800 G5 All-in-One i5-8500 32GB 1000GB 23.8" Érintőkijelző!! 1 év garancia
- BESZÁMÍTÁS! ASUS B650M R7 8700F 32GB DDR5 1TB SSD RTX 4070 Super 12GB NZXT H510 Cougar 700W
- Lenovo L13 Core I3-10110U / 4GB DDR4 / LAPTOP 2
- iPhone 15 Pro Max 256GB Blue Titanium -1 ÉV GARANCIA -Kártyafüggetlen, MS4242, 100% Akksi
- Apple iPhone 15 ProMax 256GB Kártyafüggetlen 1év Garanciával
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest