Hirdetés
- AMD Navi Radeon™ RX 9xxx sorozat
- A legdurvább (?) táblagép: ROG Flow Z13 és a Strix Halo
- Milyen videókártyát?
- Melyik tápegységet vegyem?
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- Google Chromecast topic
- NVIDIA GeForce RTX 5070 / 5070 Ti (GB205 / 203)
- Amazon Kindle
- Kettő együtt: Radeon RX 9070 és 9070 XT tesztje
- Otthoni időjárás-állomás
-
PROHARDVER!
Program letöltése:
- Google Sketchup hivatalos letöltési oldal
Új hozzászólás Aktív témák
-
-
imibogyo
veterán
Én is mindig azt mondom, hogy na majd a következő lesz az igazi. Így tartok jelenleg úgy a 190. tervnél.
De ugyanígy vagyok a megépített házakkal is, hogy "na ez aztán minden igényemet kielégíti két évig hozzá sem kell nyúlni", de két hét múlva már a flex-szel és a fúróval álmodom.
-
-
imibogyo
veterán
Nem lesz ez rossz. Ugyanilyen radit használtam jó két évig, passzívan elvitte a Phenom II 965-öt és a 6 magos 1065T-t is, pedig azok aztán disszipáltak nem keveset, főleg tuning esetén.
-
-
Honkydoo
őstag
Nagyon csini videó lett!
Ilyet hogy lehet csinálni?
Amúgy igen, a kábeleket nem kalkuláltam bele.. De nincs olyan sok végül is. Van a Pico-psu, abból a morex csati a hot-swap rackbe megy, a másik tápcsati pedig a riserbe. Van egy ventikábel, meg egy 220V-os kábel. Más szerintem nincs. Ja de, a rengeteg SATA kábel.
Igen azon gondolkodom majd picit, hogy hogyan kellene elvezetni..
-
Nah, én meg eladtam a 2 db radiátort, és szereztem egy közel 40×40 cm-es szörnyet...
Megitn kezdhetem előről a tervezgetést...
link
Szal a radi hátul, venti fúj rá (porszűrőnek csak helyet hagytam). A fefelé IO-t elvetettem, sok a por és pakolok is a tetejére. Ha felfelé lenne, akkor is kellene valami extra fedél. Mérnök és ajánlatkészítő kollégámmal beszélgetve a lényeg: kevesebb alkatrész, kevesebb gépidő vezet az olcsóbb gyártáshoz. V1.0 kell, utána biztosan lenne mit finomítani.Szeretném,h látszódjon a mobo, mondjuk a radi sem csúnya. Tápot, pumpát rejteném, még lehet másik tartály is lesz, nem tudom...
Egyelőre az elrendezásen variálok, de már a nem kocka formák is voltak ötlet szinten, lehet valami olyan kellene... de majd tologatás közben látszik igazán, h mi hogy fér el.
Honkydoo: szerintem Te is ott hibázol, ahol én szoktam: kábeleknek nincs hely...
[ Szerkesztve ]
-
imibogyo
veterán
-
Honkydoo
őstag
Szerintetek mennyi helyet hagyjak az alaplap és a ház hátszó takaró lemeze között? Én olyan 7-10 mm-re gondoltam..
-
chester91
senior tag
Na, még csináltam pci slot nyílás takarókat is hozzá, bár az anyaga kérdéses. 1 mm vastag lenne, vagy valami puha, ruganyos fából, vagy esetleg műanyagból lehetne (fa jobb lenne, de annyira azért nem vagyok otthon bennük)
Kezd lassan összeállni, hogy teljesen élethű legyen a modell, bár még a takarók kihúzásához hagyott 30 mm hely sem teljesen biztos, hogy elég, bármennyire ruganyos anyagból készülne el.
-
-
Goblin12
őstag
Üdv,
olyasmi van valahol, hogy egyszerre az összes segédvonalat törölni?
-
chester91
senior tag
válasz
imibogyo #482 üzenetére
hosszában az indokolta, hogy ha olyan táp kerül bele, ami 170-180 mm hosszú, akkor ne akadályozza a levegő áramlását alulról felülre.
magasságban pedig a cpu hűtő miatt, ugyanis ha egy 140-es szélességű hűtő bekerül, akkor muszáj a fenti ventiket kiszedni, így viszont a fenti ventik pont elférnek, mellesleg még a szerelésre is van hely benne.
-
chester91
senior tag
Sziasztok!
Kicsit átterveztem, növeltem méretet, nem túl nagy változások, de azért kíváncsi vagyok a véleményetekre. Furatokat is megjelöltem rendesen, mivel nem lehet század milliméterre pontosan belőni, így nem 100%-os a terv, de ettől kérlek tekintsetek el. (Néhány napba beletellett így, hogy mellette még 2 vizsgám van, remélem nem mértem el semmit
) Ha valaki közelebbről is szemügyre venné, akkor adok linket, ahonnan elérheti a tervet.
Szerk.: amelyikben nincsenek alkatrészek, az a frissített.
[ Szerkesztve ]
-
Goblin12
őstag
Üdv,
új észrevételem Sketchup-ban, ha teljesen kiakarunk valamit lyukasztani a megfelelő mérettel, akkor fogjuk a push/pull tool-t és dupla klikk arra a területre amit kiakarunk lyukasztani, és tádá, nem kell pontos mm számot megadni. Bár lehet ez sokaknak nem új.
-
Honkydoo
őstag
válasz
viperabácsi #478 üzenetére
Igen, mert router is lesz a drága.
-
Honkydoo
őstag
válasz
viperabácsi #476 üzenetére
Csak azért tettem bele azt, mert azt találtam félmagas kivitelben.
Egyébként egy gigabites hálókártya lesz benne. -
imibogyo
veterán
válasz
Honkydoo #472 üzenetére
Ez sok mindentől függ. Általában nem túl pontosak a méretek a különböző modellek esetében. Én azt szoktam csinálni, hogy utólag hozzáigazítom őket a gyári méretekhez a "scale" eszközzel, majd úramérem őket ellenőrzésként a mérőszalaggal. De azért nagyjából jók szoktak lenni a méretek. Legalábbis látványtervezéshez jók. Egyébként alakul ez nagyon. Kíváncsi leszek kész állapotában is rá, mármint kész terv és kész produktum szintjén is.
Még annyit tudsz tenni, hogy összeszedsz egy kb. jó méretezésű pakkot (alaplap, vga stb.), vagy csinálsz magadnak egyet (mármint az utólagos méretezésekkel) és a későbbiekben azt használod mindenhova.
[ Szerkesztve ]
-
Honkydoo
őstag
Nah feltöltöttem a házat.
A PCI-e problémával egyelőre nem foglalkoztam + nem tudom mekkora méretűek az alaplapot tartó csavarok.. (Hirtelen egyet se találtam itthon, hogy lemérjem.)
Szerk: Észrevettem, hogy a használt modelleknek picit más a mérete, mint ami a házamon. (pl a 3 db 5.25-ös hely) Ez azért van mert az elemeket a feltöltő pontatlanul mérte le, vagy én vegyem picit nagyobbra a nyílásokat?
Szerk II.: A táp is meg van csinálva.(a 3db 5.25-ös hely alatt lévő téglatest)
[ Szerkesztve ]
-
Honkydoo
őstag
válasz
imibogyo #469 üzenetére
Basszus, dejó, hogy ajánlottad ezt az oldalt, ahol fel lehet tölteni a házat alkatrészekkel.
Most derült ki, hogy az alaplap és az i/o slot között nem hagytam helyet, és így nem tud hova becsusszanni a PCI-e kártya alsó nyelve.. Ha most nem töltöm fel a házat, ez biztos csak a végén derült volna ki! -
Honkydoo
őstag
válasz
imibogyo #469 üzenetére
Egy félmagas kártyát fog tartani az oldalsó PCI. igazából most jöttem rá, hogy mivel félmagas a kártya szerintem pont befér és csak a fém rész az ami hosszú (és lapos). Szóval nem fog beleütközni semmibe.
A táp egy ipari tápegység. 12V-ot ad le, és erre lesz rákötve egy pico-psu.
Lehet az pont nem látszik, de majd csinálok a táp helyéről is képet, amint lesz több időm.Köszi a linket! Igen, az tényleg jó 5let, így legalább nem kell izgulni, hogy csak a végén derül ki, hogy valami nem stimmel.
-
imibogyo
veterán
válasz
Honkydoo #466 üzenetére
A PVC szerintem jó, ha meg tudod oldani a rögzítések fészkét úgy, hogy pár hét, hónap múlva ne töredezzenek ki. CNC-vel szerintem ez nem lesz gond.
Mit fog tartani az az oldalsó PCI (értsd mekkora felületű kártyát...)?
Mert ha csak mondjuk valami félmagas valamit (hangkártya, extra hálókártya, firewire kivezetés stb.), akkor állítva is rakhatod, nem fog sokat levenni a szellőzésből, legalábbis nem többet, mint a riser kábel.
Ha nem félmagas, akkor pedig én az 5,25-ös helyeket vágnám rövidebbre, majdnem egészen a felfogató csavarokig, ott látok még vagy 2-4 centit amit le tudsz faragni. Gondolom nem szeretnéd mind a három helyet teljes hosszúságú cuccal megpakolni. Ha mégis, akkor nem marad más, mint nyújtani a házon azt a 3-5 centit.
Esetleg még elgondolkozhatsz azon, hogy az 5,25-ös helyek mellé csússzon be a kártya és akkor, ha csak nem valami több-slotos egységről beszélünk, akkor csak pár centit buksz szélességben, viszont ugyanennyit akár rövidíthetsz is a házon. Mert gondolom most ez a felső PCI hely szabja meg a házad hosszát.
Mekkora táp megy bele és hova szánod, még ez is egy fontos kérdés. Ezért jó legalább gagyi modellekkel feltölteni a házat, jobban látod a méretezésed helyességét. ITT találsz sok mindent, meg persze a Google Warehouse is ott van.
[ Szerkesztve ]
-
-
Honkydoo
őstag
Üdv mindenkinek!
Tervezem a saját házikómat, és ha minden jól megy elkészítik nekem CNC marógéppel.
Kérdés:
- Milyen anyagból legyen? Én 3 mm-es kemény PVC-re gondoltam, mert az olcsó és strapabíró. De ha valaki tud más műanyagot, ami jobb, akkor kérem ne tartsa magában..
- A ház oldalán is látható egy PCI-e nyílás, ami sajnos belelóg a 5.25-ös tartólemezébe.. Ezt nem tudom hogy csináljam jobban, úgy, hogy ne kelljen az egészet áttervezni.
- Az oldalsó PCI-e nyílás pontos helye is kétséges... Próbáltam kimérni a riser kártyát, de félek, hogy pár mm-ert tévedek, mivel nem tudom, hogy a nyílás, hogy helyezkedik el a csatlakozóhoz viszonyítva..Beszúrok pár képet:
Elnézést, hogy nem csináltam meg őket nagyon szépre, de szerintem a lényeg így is látható. -
Danex
addikt
Értem, hát akkor marad a képzelőerő
Köszi a tippeket!
-
Megtervezed sketchupban, a mozgó alkatrészek asszem proban vannak vmien szinten, de ezt jobb, ha csak hozzá képzeled... az egyszerűbb. Többi progi fizetős, esetleg a Medusa-t nézd meg, profi, de ingyenes, viszont neki kell hasalni a tutorialoknak, mert egyszerű ilyen szinten nincs, ahogy a kolléga is írta.
-
imibogyo
veterán
Sajnos ami igényeket támasztottál, azok (szerintem) kizárják egymást. Olyan progiról nem tudok ami amellett, hogy kezel dinamikus egységeket, mindemellett egyszerű is. Ha be tudod szerezni, akkor Solidworks és Inventor programok amik elsőre eszembe jutnak. Ezek kezelnek függőségeket és dinamikus részegységeket is, valamint mind a kettővel lehet animálni is, de olyan nagyon egyszerűnek (értsd előismeretek nélkül) egyiket sem tartom.
[ Szerkesztve ]
-
Danex
addikt
Hello, igaz nem igazán a témába illik, de tudtok ajánlani valami egyszerű szoftvert amivel lehetne tervezni egy triciklit? (jó lenne, ha csapágy/lengéscsillapítókat kezelne (ha létezik ilyen)) Előny lenne a miegyszerűbb használat.
Előre is kösz!
-
"Tipikusan" SSD történet. Ha kikapcsoltad a lapozófájlt, akkor az lehet az ok. Nálam 50-500 MB van SSD-re rakva, meg mittomén 50-5000 a HDD-re. Na meg 16 GB ram. Akkor szokott kicsi lag lenni, ha autosave épp dolgozik.
Imiboci: nagyon fain, én letettem a "fali PC"-ről, egyszerűen k!b*ott por van itt.
Jah MO-RA van, én meg most vettem Phobya radit...
[ Szerkesztve ]
-
imibogyo
veterán
Akkor passz. Amit beágyaztam szerintem elég részletes gépet azt azon a relatíve kis gépen szerkesztgetem amit írtam és nincs lag. Vagyis, csak egyszer-kétszer volt a cirka 6 óra hossza alatt. De a 3770k-s gépemen SSD-vel nem volt lag, sem IGP-vel, sem a 7970-el.
Goblin12: Mora 2 és 3 is van. Warehouse a barátod.
[ Szerkesztve ]
-
-
Goblin12
őstag
Király meg is van.
Imi, most működik, érdekes.
Phanteks PH-F140TS a rögzítéshez szánt lyukai 120mm-es ventihez vannak igazítva? Ahogy látom igen. de mind1 újra tervezem akkor: https://lh6.googleusercontent.com/-Lz89SM6Nfzg/U6qqYPRFUlI/AAAAAAAAAGU/hCk_1G3Xcos/w603-h611-no/fan%252Bgrill.pnglink
[ Szerkesztve ]
-
imibogyo
veterán
Attól is függ, hogy az adott modellek mennyire részletesek. Nem feltétlenül "szemre" gondolom, hanem mennyi poligonból állnak. Vannak a warehouse-ban olyan elcseszett modellek, amik több százezer poligonból állnak, míg egy ugyanolyan modell, de "jobb kezekből" 2-3000-ből áll. Érdemes ezt is figyelembe venni.
Én most ezen dolgozom egy i3-on és egy AMD HD5670 512 MB-os kártyán 4 GB memória társaságában és semmi laggolás nem tapasztalható.
[ Szerkesztve ]
-
mrbig25
őstag
válasz
imibogyo #452 üzenetére
Akkor valami nálam sincs rendben
Egy ITX házikót tervezek magamnak...semmi extra.
Most szúrtam be egy 5,5MB-os alaplap modellt, amire nyomtam egy "explode"-ot és ki vagyok fagyva.
Anno mikor a Cubitek házikómat tervezgettem, szintén extrém laggolás volt, amikor 5-6 objektumnál többel dolgoztam.
/a gépem alapja: i5, 8GB ram, GTX760, SSD/ -
imibogyo
veterán
válasz
Goblin12 #450 üzenetére
Akkor ott valami nincs rendben, nekem még ekkora projektek sem akadoznak, pedig itt aztán van vagy 100-150 modell.
-
-
Goblin12
őstag
válasz
Goblin12 #448 üzenetére
És azt is árulja el valaki, hogyan lehet valamit külön layerre tenni köszi.
(#449) mrbig25 Üdv, köszi, igen láttam őket, csak az a baj, ha beteszek bármit használhatatlanná válik a program, annyira elkezd laggolni, vagy nem is tudom mit csinálni, hogy csak az altf+f4 segít rajta.
[ Szerkesztve ]
-
mrbig25
őstag
válasz
Goblin12 #448 üzenetére
Nagyjából ~134-135mm.
Viszont, ha SketchUP-ot használsz, akkor ilyesmikkel nem kell foglalkoznod, mert itt rengeteg előre elkészített modellt találsz, amik könnyebb kiindulási alapot ad(hat)nak. -
Goblin12
őstag
Üdv,
mekkora a 140mm-es ventinek a belső kör átmérője?
120-nak: 114,8, legalábbis ezt találtam egy gyártónak a PDF-ben, de sajnos 140-es ventijük nem volt, és a gugliban meg csak ilyen előre kész nyomtatható vackok vannak.
Köszi előre is.
-
HookR
addikt
válasz
Goblin12 #443 üzenetére
Az aláírásom egy Logout-os cikkre mutat, amely 4. oldalának alján találsz képeket az adott projekt 3D modelljéről.
A fentebbi .zip-ben egyebek mellett ezen főbb hardverkomponensek találhatóak meg. Mitöbb, a 'MB - Mini-ITX - Gigabyte H55N-USB3' már eleve egy komplett összeállítás alaplappal, CPU-val, CPU hűtővel, memóriával, low-profile VGA-val, picoPSU-val (amiből persze azt veszel ki/kapcsolsz ki, illetve raksz bele/kapcsolsz be, amit akarsz). Egyből lehet is köré pöttöm házikót tervezni. -
Goblin12
őstag
Üdv,
lehet valahogy a progit gyorsítani? Mert ha behozom a HPTX alaplap modell-t kb összekaksizza magát a program esélytelen használni.
-
HookR
addikt
válasz
imibogyo #434 üzenetére
Kigyűjtöttem néhány 3D modellt a Pack&Go funkció segítségével, amiket érdemesnek találtam a megosztásra. - Pack&Go_Tiny.zip
Autodesk Inventor Pro 2013-ban lettek elmentve. Akad köztük néhány, ami nem saját, például az alaplapon a foglalatok (CPU, memória), vagy a Radeon HD4870. Ezek jellemzően .step, vagy .iges importok vizuálisan az Inventorhoz igazítva.
CPU Cooler - Scythe Big Shuriken
CPU Cooler - Scythe Kozuti
CPU Cooler - Thermalright Ultra 120 Extreme
FAN - 100x12 - Scythe Kaze Jyu Slim 100
FAN - 120x12 - Scythe Slip Stream Slim 120
FAN - 120x15 - Prolimatech Ultra Sleek Vortex 12
FAN - 120x25 - NoiseBlocker eLoop B12-PS
FAN - 140x15 - Prolimatech Ultra Sleek Vortex 14
FAN - 140x25 - Scythe Slip Stream 140
FAN - 140x26,5 - Thermalright TY-147
FAN - 92x25 - Arctic Cooling F9
HDD - 3.5
MB - Mini-ITX - Gigabyte H55N-USB3
PSU - Flex ATX
PSU - Panel - Realan LR1106-250W12VDCX2
PSU - PicoPSU-160-XT
PSU - SFX
Radiator - Black Ice Pro Pro2
Radiator - Innovatek Dual
RAM - DDR3 - Kingston HyperX Blu
SSD - 2.5
VGA - HIS iCooler HD7750LP (H775F1GD)
VGA - Radeon HD4870[ Szerkesztve ]
-
extensionokat is érdemes felrakni, jobb layer panel, gyorsgombos forgatások, export, etc...
-
Goblin12
őstag
válasz
Goblin12 #438 üzenetére
Wáá ezt a user fail-t, meg ne nézzétek a képet.
Tanulság, a második türknél mikor körbe rajzoljuk újra a kivágott darabunkat, zoomoljunk amennyire lehet csak bele a képbe, és ne 5km-ről próbáljuk meg eltalálni, mert akkor olyan failok lesznek mint amit előbb linkeltem.
[ Szerkesztve ]
-
Goblin12
őstag
válasz
imibogyo #434 üzenetére
Üdv.
második trükk
De legalább működik.
-
Goblin12
őstag
válasz
imibogyo #434 üzenetére
És a második esetben körnél ez hogy működik?
Szerk: ugyan úgy csak még pepecselősebb. . ., de megoldható.
Szerk2: Mit értesz Tab alatt? Amikor húzom valamerre simán csak elkezdem írni a számot nem nyomok tabot.
Szerk3: Mi a francért akad meg a program szinte minden 5 sec-nél? Autosavel, vagy mi a baja? mindenből van elég mint hardware nem kellene neki akadoznia.
[ Szerkesztve ]
-
imibogyo
veterán
Mondjuk erre lehet én is vevő lennék. Ha nem bánod.
MÁS
Mivel olyan problémát feszegettünk Goblin12-vel privátban ami másnak is hasznos lehet, így bemásolom ide is. "Szendvicsszerkezet Sketchup-ban" a címe.
ELSŐ TRÜKK (egyszerűbb):
Ne egy darabból legyen az előlap, ha "szendvics" szerkezetben gondolkodsz, hanem rajzold meg az első négyzetes testet, lyukaszd ki ahogy gondolod a ventiknek, majd ezt az egész "előlapot" Ctrl+move-al klónozd le (csak egyszer kell Ctrl-t nyomni, utána megjelenik egy kis "+" ikon a mozgatás kurzor mellett).
Miközben mozgatod (vagyis beindul a klónozás) előre, vagy hátrafelé (Shift-et nyomva-tartva (folyamatosan) mozgatás közben, csak egy adott "fő"-tengely mentén mozgat (zöld, piros, kék), például elindulsz a zöld tengely irányába, nem engeded el a mozgatást, de utólag hozzányomsz egy Shift-et, akkor megvastagodik a zöld tengely (Shift-et előre megnyomva nem működik, rajta kell lenned mozgatással egy adott fő tengelyen és azt tudod rögzíteni), innentől csak ezen a tengelyen fog mozogni az adott tárgy, így biztosan párhuzamosan mozgatsz majd bármit is.
Ezzel a módszerrel meg lesz a dupla, szépen lyuggatott szendvicsed a ventiknek, már csak az oldalfalakat kell megrajzolnod, valamint megvastagítanod és kész is. Én egyébként ilyenkor minden oldalfalat egyenként "group"-ba is rendezek, később nagyon hasznos.
MÁSIK TRÜKK (bonyolultabb):
Ha mégis nagyon egy darabból akarod, akkor szendvicsszerkezetnél is működik a push/pull trükk, csak annyi a pepecselés vele, hogy miután átlyukasztottad a négy felületet (kettő elől, kettő hátul), ő ugye be is süllyeszti az adott alakzatot például hatszöget mind a két szélső oldalt (néha csak az egyiket, de végül is mindegy, ilyenkor maximum törlöd a megmaradó külső hatszög felületet, mögötte olyan lesz, mint a már eleve besüllyesztettnél). Ilyenkor az ember már menne is rá, hogy kitörölje a felesleges belső hatszög felületeket, de ebben az esetben tényleg törlődik a hátfal is.
Na ezt úgy tudod kikerülni, hogy miután megvagy az átlyukasztással, de még nem töröltél semmit sem (kivéve esetleg a megmaradó "külső" hatszöget), akkor megrajzolod ceruzával a "belső" hatszöget újra a majd később törlendő belső hatszög felületnél (annál aminél neked is megmaradt a "belső hatszög", de törlődött a hátfal.
Így újra lesz 6 valós éled, és törlés után a test belső nagy felületei érzékelik ezt, és nem törlődnek a hátfalak, csak a hatszög belső felületei. Elmondva amúgy rosszabb, mint csinálva, ez kb. 1-2 perces művelet.
[ Szerkesztve ]
-
imibogyo
veterán
válasz
Goblin12 #431 üzenetére
Miért törölné ki a hátlapot? A videómban szerintem egész jól elmagyarázom, hogyan kell lyukat készíteni, mondjuk ventinek. Ugyan ezzel a módszerrel kell apróbb lyukakat is készíteni. Tényleg ajánlom a videókat, mert olyan kérdéseket teszel fel (na jó nem mindig), amik azokban megválaszolásra kerültek. Ami meg nincs benne, azokat lehet nekem küldeni privátban, hogy egy következő anyagban benne legyenek.
chester91: nekem a modding mappában van egy csomó méretezés. Bár már láttam kaptál választ.
[ Szerkesztve ]
-
chester91
senior tag
válasz
Goblin12 #429 üzenetére
Na látod, és az elején mennyire ott akartad hagyni
Nyilván nem a legtökéletesebb a tervező programok között, de ingyenes, könnyen megtanulható az alapja ahhoz, hogy tudd használni érdemben (ezúton is újabb köszönet imibogyónak). A fizetősök jobbak, drágábbak, és nehezebben kezelhetőek, de ha nem tervezőirodának készítesz művet, ez a legjobb
Szerk.: Érdeklődés szintjén, hátha valaki tud erre válaszolni
[ Szerkesztve ]
-
Goblin12
őstag
Hogyan lehet egy részt amit nem szándékosan töröltem visszahozni, sok sok sok lépéssel később vettem észre.
?
(#426) ViZion: Haha köszi.
[ Szerkesztve ]
-
-
Goblin12
őstag
Sziasztok,
olyan, hogy segédvonal olyan létezik sketchup-ban?
-
chester91
senior tag
Tud valaki olyan alternatívát iOS-re Sketchup-hoz, amivel meg tudom nézni mobil eszközön is a tervet? Van saját programjuk, de az 2e ft....
Próbáltam már néhányat, de érdemben egyikkel sem bírtam a saját tervemet megtekinteni...
-
imibogyo
veterán
válasz
Goblin12 #416 üzenetére
Mert igazán idegesítő, hogy a Move-val viszi magával az egészet még ha 1 vonal van kiválasztva akkor is.
Ezt nem értem. Mit visz magával? Ha csak egy vonalad van kiválasztva, akkor csak azt az egyet mozgatod. Ha meg felület van kiválasztva, akkor meg csak a felületet viszi magával (természetesen a négy élével). Ugyanez igaz forgatásra, átméretezésre is.
Ez nem egy profi tervező program, együtt kell élni a hiányosságaival. Én ezért szoktam pontos méreteket kiszerkeszteni, amit utólag a "move+tab+pontos méret megadása" kombóval szépen tudok méretezni. Tehát rajzolok mondjuk egy 1000x1000 mm-es négyzetet és ha utólag át kell alakítanom mondjuk 300x1000-esre, akkor move+tab+"-700" a megfelelő oldalra kattintva. Vagy a videóban is látható push/pull eszköz+tab+"-700" felület esetén és ugyanott vagy.
Ha szerszámgépet tervezek én is Solidworks-özök, de alap tervezésekre pont tökéletes a Sketchup. Arról nem is beszélve, hogy azok mennyivel bonyolultabbak.
[ Szerkesztve ]
-
chester91
senior tag
-
Goblin12
őstag
Üdv,
jól látom, hogy ha már megrajzoltam a négyzetet akkor csak a move-val tudom állítani a vonal hosszúságát? Nincs valami olyasmi, hogy jobb klikk és edit length, vagy hasonló? :S
(#411) ViZion: Found them.
(#412) imibogyo: Akkor ezt megtudod válaszolni?
Mert igazán idegesítő, hogy a Move-val viszi magával az egészet még ha 1 vonal van kiválasztva akkor is. . . ha nincs benne ilyen utólag módosítom dolog akkor sajnos progit kell váltanom.
A méretezésnél az meg milyen dolog, hogy átlehet írni a méretet és nem változtatja meg annyira? Eszem megáll.
[ Szerkesztve ]
-
-
Goblin12
őstag
Sziasztok,
csatlakozom én is a topikhoz, ma szedtem le a progit, youtube alapján próbálok valamit tákolni, denem megy valami zökkenő mentesen.
-
chester91
senior tag
Na, hát azt hiszem, elkészültem vele.
Várom a véleményeket, hogy ki mit gondol róla. Úgy nézzétek, hogy ez mindenképpen megvalósul idén, a gépház remélhetőleg júliusban, a kapcsolók, usb-csatlakozók és a többi venti, ami nincs most kéznél, azok még idén.
A festést még nem döntöttem el, lehet, hogy kívülről mégsem metál szürke lesz, hanem dominálni hagyom a fa hatást, és belül lesz matt feketére lefestve.
-
chester91
senior tag
Sziasztok!
Akit érdekel az eddig elkészült mű, az innen letöltheti
Így jobban átlátható, mintha 2d-s képeket raknék ki
-
chester91
senior tag
Igazából rájöttem, hogy nem feltétlen kell kielző, nyilván nem hátrány, de mivel több mint 4 venti kerül bele, lehet egy lamptron majd jobb lesz, arra 8 fér. Vagy 2 db-nak vágok bele helyet, a másikat egy ráccsal kitakarom, és bármikor belefér 2x5,25-ös
Szerk.: meg annyira nem jon be a műanyag vezérlő, ezért tetszett a Touch-1000 is, mert fém
[ Szerkesztve ]
-
imibogyo
veterán
Megint kicsit bénáztam, de végső soron elviselhető lett.
[ Szerkesztve ]
-
foka
aktív tag
válasz
chester91 #400 üzenetére
Hacsak nem olyanra váltasz, ami 3,5-ös, vagy 2×5,25-ös (Aerocool Touch2100 mint nekem is), vagy az alaplapra bízod a ventiket (jó alaplapnál lehet).
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest