- ThinkPad (NEM IdeaPad)
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
- AMD Navi Radeon™ RX 9xxx sorozat
- Multimédiás / PC-s hangfalszettek (2.0, 2.1, 5.1)
- Soundbar, soundplate, hangprojektor
- Nyomtató topik
- Azonnali alaplapos kérdések órája
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- Nikon DSLR topik
- Valami baja van a tápomnak
Új hozzászólás Aktív témák
-
-
válasz
Kókuszdió
üzenetére
Szia!
Ha ezzel a 3pines ARGB csatival van szerelve minden, akkor jó lesz.
Eredetileg azért nem írtam, mert meglátva ezt a ROG Herculx cuccot két dolog jutott eszembe:
1) Sehol nem találtam, hogy milyen interfésze van. A specifikációba a linkelt honlapon a fontos részek ott vannak, hogy Federal Communications Commission és az Industry Canada által hitelesített termék DE az nincs, hogy milyen táplálása, mennyi fogyasztása, milyen vezérlése van.
2) Elnézve ezt a cuccot nem gondoltam, hogy ezek az 1-pálcás kínai távirányítós dolgok szóba kerülhetnek. -
Kernel
nagyúr
válasz
Kókuszdió
üzenetére
Vannak, akik épp az egyágast részesítik előnyben, noha az nem teljesíti az ATX-szabvány említett elvárását, ha jól tudom. Mindenesetre én inkább az elektronikai oldaláról ismerem a témát, de nem pont a PC-tápok a szakterületem, túl sokkal nem találkozom.
De van topik, ahol célszerű lehet érdeklődni, mert jobban ismerik az egyéb felhasználói szempontokat:
-
Kernel
nagyúr
válasz
Kókuszdió
üzenetére
A benne található IC-k típusára rákeresve sokszor kiderülnek dolgok, jobb híján (rajz híján).
Feszültségstabilizálás magától értetődő ilyen tápoknál, sőt az ATX-szabvány elvárja a Power Good jel előállítását is, amihez tartozik egy feszültségfigyelő áramkör is.
Szekunder áramfigyelés nem mindig van, de a jobbfajta, illetve nagyobb teljesítményű tápoknál 12V kimeneten lehet sönt, 12V áganként is.
Primeroldalon viszont minden esetben van védelem, ami a kapcsolótranzisztorok áramát figyeli. Ez az áram pedig az össz. leadott teljesítmény függvénye, tehát az 5V terhelése is beleszámít, illetve zárlatra is le kell állnia.
Mindamellett a 12 V kimenet 20 A-ben maximált ágakra bontását épp biztonsági okból találták ki, hogy hiba esetén lehetőleg ne izzítsa fel a drótokat. A szóban forgó tápegység egyben 42 A, tehát gyilkosabb ilyen szempontból. De attól még a gyakorlatban vállalható.
-
GG888
senior tag
válasz
Kókuszdió
üzenetére
Mivel a gyártóknak jó szokása 93 helyen feltűntetni, hogy hűűű de nagyon surge protection, meg minden hasonló beépített védelmet, itt meg egy árva szó nem esik róla, így ha fontos szempont a túláram-túlfeszültség-stb. védelem, akkor mást keresnék. Sima rövidzárvédelem gondolom azért ebben is van, de nagyobb összegekben nem fogadnék rá
Új hozzászólás Aktív témák
- 2,5 gigabittel hasítanak a belépőszinten az új Asustor NAS-ok
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- iPhone topik
- GoodSpeed: Nem vénnek való vidék - Berettyóújfalu
- ThinkPad (NEM IdeaPad)
- Nintendo Switch 2
- Feltörték a regisztrációmat vagy elvesztettem a belépési emailcímet, 2FA-t
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
- Egyéni arckép 2. lépés: ARCKÉPSZERKESZTŐ
- AMD Navi Radeon™ RX 9xxx sorozat
- További aktív témák...
- billentyűzetek - kiárusítás - Logitech, Corsair, ASUS
- BESZÁMÍTÁS! Asus H370 i5 9600K 16GB DDR4 512B SSD RTX 2060 Super 8GB Chieftec HC-10B-OP Zalman 850W
- Lenovo ThinkPad dokkolók: USB-C 40A9/ 40AY/ 40AS/ Thunderbolt 3 40AC/ Hybrid USB-C DisplayLink 40AF
- Ikea Eilif Paraván, asztali elválasztó
- Telefon felváráslás!! Samsung Galaxy S22/Samsung Galaxy S22+/Samsung Galaxy S22 Ultra
Állásajánlatok
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest
Cég: NetGo.hu Kft.
Város: Gödöllő