- NVIDIA GeForce RTX 3080 / 3090 / Ti (GA102)
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- 80% vs. 100% – Tönkreteszed az aksit, ha mindig feltöltöd? – Tech Percek #6
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- Analóg fényképezés
- Akciókamerák
- Kódolás Qwen3-mal saját gépen, Cline AI-alapú autonóm kódolási ágenssel
- Egérpad topik
- Hoztunk 15+ kevésbé ismert Windows-tippet és -trükköt
- Projektor topic
-
PROHARDVER!
"A MIUI felhasználóbarát, csak megválogatja a barátait"
Új hozzászólás Aktív témák
-
onlineair
tag
Hello,
a gyári fájlkezelőben alapbòl nincsen lapozási lehetőség a képek között? Ha meg akarok nézni egy mappában képeket akkor azt csak egyenként megnyitva tudom? Nem találtam semmiféle beállítást erre... -
zsoltip
őstag
Előzőek mellé még egy reggeli észrevétel.
13.) Lezárt képernyő mellett nem tudom működtetni a Google Segédet, tehát úgy, hogy ne kelljen hozzáérjek, hanem hangra pl. bekapcsoltassam vele a zseblámpát.
Ha megnyomom a bekapcsoló gombot, még lezárt képernyőn felsőbb egy feliratot, hogy Unlock more features... Rányomok, de hálózati, csatlakozási hibát ír, annak ellenőrzését kéri.... -
zeon.hu
nagyúr
válasz
this is life #3795 üzenetére
Nyilván nem ugyanaz a kimenet, mivel az egyik gsm, a másik média.
Ettől függetlenül illene megszakítani, ahogy teszi azt a Voip hívásokkal is (ami a droid szerint média). -
válasz
zeon.hu #3791 üzenetére
Nem lehet hogy a vanced youtube csak cache-el előre , emiatt hívás közben sem szakad meg a lejátszás . Illetve szólhat a háttérben tovább , hogy ha nem ugyanazon a kimeneten beszél mint amit a lejátszáshoz használ . Pl nálam a zene a roidmi-n keresztül történik a beszélgetés vagy telefonon vagy fejszetten , emiatt a lejátszást sem szakítja meg . A miuk zenelejatszoja ilyen téren jobban müködik , mert az csendben marad , kivéve az új xiaomi.eu romon 12.1.4 itt már beállítható hogy párhuzamosan több mindent is megszolaltasson , lejatszon .
-
válasz
zsoltip #3784 üzenetére
Viberen az alkalmazason belül tudsz fenykepet cserélni (a vibernek legyen megadva az engedély a belső tarhely ,kamera hozzáféréshez . Ne a beállítások,fiókok,viber elérési utat használd.
A hangfelvetelhez hívás közben ,külső alkalmazásra van szükség ,mert a gdpr miatt a google és a készülék gyártók is kivették ezt a funkciót
A smartlock csak xiaomi eszközzel használható , a google smart lock megoldása xiaomin nem müködik .
Mind a két simnél rendben vannak az apm beállítások , nem lehet , hogy csak az egyik sim/szolgáltató net beállításai szerepelnek a telefonon és emiatt hasal el a funkció kijelölés?A többi beállítás lehet ,hogy amiatt különbözik , mert stock miui helyett xiaomi.eu romot használok .
A sötét módot pedig kapcsold ki az összes alkalmazásnál a miui beallitasokon belül .
Esetleg ha van hozza affinitásod , és nem ismeretlen dolog a rom csere akkor bl nyitás és xiaomi.eu rom ,custom twrp telepítés a megoldás. -
zsoltip
őstag
válasz
zsoltip #3784 üzenetére
Ami utazás után jött ki még 2 dolog.
11.) Az időjárás widget nem frissít tartózkodási hely, város váltás esetén. Ezzel tudunk mit kezdeni?12.) YT Vanced. Ma telepítettem. Régóta használom. De mostani telón arra lettem figyelmes, hogy ha kocsiban bluetoothon megy a zene YT Vanced által, közben jön egy hívás, a zenét/videót, ő tovább pörgeti a háttérben.
Eddig, más készüléken ez leállít a beszélgetés idejére.
Beállítás hiba? Ha igen hol, mi? -
vegyszer
addikt
Dual SIM alatt, ha nem az az adat SIM, amiről beszélsz, akkor nem lesz net hívás közben. Mert bizony az akkor inaktív. Nem tudom, hogy a Huawei ezt hogy hidalhatta át
-
Landsmann
addikt
Adott egy Redmi 6. Bluetooth fülessel összekapcsolva. Az utóbbi időben nagyjából fél óra múlva bontódik a kapcsolat. Mindaddig nem is tudom kapcsolatra bírni, míg a z Eszközkezelőben a Bluetoothnál az Összes adat törlését nem választom. Ez után csatlakozik, de később megint bontódik a kapcsolat és nem ius tudom kapcsolatra bírni. A bluetooth eszközök között ott a füles. Korábban tökéletesen működött. Azóta nemigen volt semmilyen frissítés a telefonon. 1 hónapja még biztosan működött. Mit tudok ternni?
-
zsoltip
őstag
Na, csakhogy meglett ez a fórum topic.
Egy fórumtárs mutatta, hátha itt gyorsabban jönnek válaszok.Listázok néhány kérdést, mint ismét MIUI user. Hátha tudtok segíteni. Nem jutok előrébb benne egy ideje...
1.) True Phone app hangfelvétele nem működik, nem hallom a túlsó felen lévőt a felvételben, sőt mostanra magamat sem, ahogy állítgattam.
Milyen beállításokat használtok hozzá?2.) Sötét mód (gyárilag bekapcsolva a beállítások alatt) több appban torz megjelenést, és néhol használhatatlan megjelenést eredményez.
Milyen alternatív megoldással tudok sötét módot beállítani? A témákkal ez nem valósul meg.
--> Ennek közben megoldására találtam: //cloud.tapatalk.com/s/5fb3ef690c ... -07-64.mp43.) Az egyik SIM-en beszélve, közben miként tudnék adatforgalmat, betét használni?
Erre volt egy opció EMUI alatt, de itt nem lelem sehol.
Sőt... most azt érzékelem, hogy ha nem azon a SIM-en beszélek, amin be van lőve az adatkeret használat a SIM menübe, akkor sem tudok netezni, miközben vonalban vagyok.
--> Ennek ez lenne a megoldása: https://mobilarena.hu/dl/upc/2021-03/20 ... 5358_2.jpg ...
DE!
"A" SIM, céges. Ezt akárom alapértelmezetten netre állítani.
"B" SIM privát.
A slotokban már meg is cseréltem őket, de ez a beállítás csak akkor jön elő, ha a "B" SIM-et állítom netes kártyának. Mi a túró lehet a rejtély oka?4.) Viber app, Rendszerben a MI account... Hiába tallózok be képet akár offline, akár online tárhelyen, nem állítja be az adott accountokhoz.
Mi lehet elállítva???
Tehát nem más képét, hanem a saját képet akarnám beállítani.5.) Záró képernyőn jobbra kamera, balra egy pötty van. Utóbbi esetén a zseblámpa és a távirányító érhető el. Hogyan tudom az itt elérhető dolgokat módosítani, bővíteni?
--> "Beallitasok/aod es zárolási képernyő /side panel shortcuts (oldal panel művelet vagy alkalmazás hozzá adása." --> Na ilyen menü nincs nálam.
6.) Pocket/zseb mód, hogy pl. ne világítson az always on display mindig, ha pl. asztalra fordítom, vagy épp valóban zsebre teszem a készüléket, be tudom állítani, vagy tudom telepíteni?
--> "Beállítások/aod funkció/tételek, értesítések megjelenítési/torn off when lying in the dark (elemek jelzesenek kikapcsolása ha a készülék sokáig sötétben van)" --> Na ilyen menü nincs nálam.8.) Google Smart Lock csak ki és be kapcoslható. A megbízható helyeket, eszközöket pl. nincs lehetőség beállítani.
Ez korrigálható?9.) Kódok beírása után, ne kelljen OK-t/Jóváhagyó pipát nyomni.
Ezt hogyan tudom beállítani?10.) AOD időzítője nem kapcsolja ki a megadott időben. Ezzel mi a szitu nálatok?
-
janakbacsi
őstag
válasz
Viktor0610 #3782 üzenetére
köszi
-
válasz
janakbacsi #3781 üzenetére
Lépj be számmal, töröld a számot a fiókból, majd add hozzá ahhoz, amihez szeretnéd.
-
zeon.hu
nagyúr
válasz
Pisti_1423 #3779 üzenetére
Néhány prémium reklám nézéséhez kötött, ha jól emlékszem, kb ennyi.
Neked kell választani, saját ízlés szerint
Viszont lehet keverni, mert ki lehet választani, hogy az adott témából mire van szükséged. -
Pisti_1423
csendes tag
Sziasztok! Kérdésem lenne,adott egy redmi note 9 pro, és a téma alkalmazásban a prémium témák ingyenesek?Mert ha rákattintok ,hogy prémium,simán letölti.Valakinek van valami szép témája amit használ?szép ikonok,képernyőzár,stb..?
-
gabo9201
senior tag
Sziasztok!
Egy régi Xiaomi Redmi 4X-em van és az lenne a kérdésem, hogy a készített fotókat a MIUI-ban hogyan lehet forgatni ha például fejjel lefelé van? Arra rájöttem, hogy ha két ujjal elforgatom a képet a Galériában, akkor elforgatja, de a következő megnyitáskor újra fejjel lefelé lesz.
Közben újra megnéztem és rá is jöttem, csak nem egyértelmű a dolog számomra. A kép szerkesztésekor a vágásra kell menni és ott van forgatás/tükrözés opció is -
Atys98
friss újonc
Köszönöm Zeon a navigálást, holnap írok a csoportba.
-
zeon.hu
nagyúr
Lehet MIUI probléma, de előbb a telefon saját topikjában érdeklődnék.
-
Atys98
friss újonc
Sziasztok fórum tagok
Mai nap kaptam meg a Redmi Note 9 Pro-t, és sajna elkövettem azt a hibát hogy lefrissítettem a legújabb MIUI verzióra (telefon szerint) - MIUI Global 12.0.2 Stabil.
Frissítés előtt a Global 12.0.1 volt rajta. A frissítés óta nem kapok értesítéseketVagy legalább is mint a mesében hol van hol nincs. Az értesítési led, hogy nem világít még nem lenne zavaró tényező egyáltalán, de az hogy semmilyen módon nem értesít, az azért elég kellemetlen. Csak nálam fordult elő ez, vagy másnál is? Esetleg valami infót tudtok hogy a következő frissítési csomagban lenne e a javítása?
Annyit tudok, így ahogy korábbiakban olvastam, hogy léteznek különböző ROM verziók. Javasolt e valamilyet letöltenem nekem is, vagy korábbi verziót visszatelepíteni? Elnézést ha orbitális hülyeségeket írok, nagyon szűz vagyok még a MIUI rendszerrel (Konkrétan a mai az első napom vele). -
Krigi34
tag
Sziasztok!
Az utolsó MIUI frissítés (12.0.9.0.) után nem mutatja a kezdőképernyőn:
- az óra ikon a pontosidőt
- naptár ikon dátumot és napot
- időjárás ikon a hőmérsékletet.Ezeket valahol tudom állítani?! (Redmi Note 9 - Beállításoknál helyesen mutatja az ikonokat...)
-
Fall-N
veterán
válasz
szanozs #3771 üzenetére
Vigyázz a frissítésel, mert az újak nem működnek jól, főleg MIUI-n. Nekem van egy családi account meg egy privát. Nem lehet váltani köztük mert nem mutatja a beállítások között a másik fiókot, ha meg újra be akarsz lépni a microG-vel akkor kiírja, hogy már be vagy jelentkezve.
Én már teszek rá, inkább előfizettem a Premiumra.
-
Fall-N
veterán
válasz
aprokaroka87 #3759 üzenetére
Eleve hogy lehetne MIUI optimalizálás, amikor se MIUI nincs rajta, se nem erősen módosított ROM, ami fut rajta.
A Realme UI egy
szépen (ez relatív)átskinnelt AOSP ROM. Ezzel amit írtál nem megy senki vele semmire, a Readmi/Poco/Xiaomi telefonokon kívül semmin sem fut MIUI.Nekem annyira nem müködik a Vanced, hogy előfizettem a YT Premiumra és nem kell állandóan szívnom a Vanceddel, ami hol működik, de inkább nem. Főleg ha egynél több account van már lőttek is neki, mert a microG régóta szar. Kár érte régen kiváló volt. A split APK sem egy jó dolog, bár az eredeti YT miatt van ez.
-
vegyszer
addikt
válasz
Viktor0610 #3763 üzenetére
Igen. Az EU (számomra) a xiaomi.eu oldalról származó romot jelöli.
Az EEA meg a itthoni piacra szánt gyári romot. -
-
vegyszer
addikt
-
aprokaroka87
nagyúr
-
trebrona
nagyúr
válasz
aprokaroka87 #3759 üzenetére
Örülünk, de hogy jön ez a MIUI témához?
-
-
szanozs
aktív tag
válasz
Viktor0610 #3755 üzenetére
Miért nem? Én sosem kapcsoltam ki az optmalizációt, úgy telepítettem fel a Vanced-et is, működik. Vagy okoz valami problémát, hogy be van/volt kapcsolva az optimalizáció?
-
-
zeon.hu
nagyúr
válasz
Viktor0610 #3752 üzenetére
Én meg sosem kapcsolom be.
Szerintem jóvanazúgy...Mellesleg Youtube Vanced van fent, ha frissül, akkor amúgy is ki kéne kapcsolni, ez esetben meg adhatnám meg újra mindennek a jogokat.
-
-
jemy
tag
sziasztok?
érdemes a miui optimalizációt kikapcsolni, mi változik? köszönöm.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Autós topik
- Xbox tulajok OFF topicja
- Politika
- Kerékpárosok, bringások ide!
- Robogó, kismotor
- Elmondta a Nintendo, hogy mennyi Switch 2-t vihetnek haza az emberek
- Milyen okostelefont vegyek?
- NVIDIA GeForce RTX 3080 / 3090 / Ti (GA102)
- Nem állnak jól az Apple Watch számai
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- További aktív témák...
- Honor 400 Lite,új 0 perces, 2év garival
- AKCIÓ BONTATLAN Új iPhone 16 PRO MAX 256GB Független 1év Apple GARANCIA Deák Térnél Azonnal Átvehető
- Samsung Galaxy A33 5G 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Samsung Galaxy A53 5G 128GB 6GB RAM Dual Sim Független ajándék üvegfólia és tok
- új bontatlan iPhone 16 Pro Max 256GB black titanium fekete titán független Apple 3 év garancia
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 7800X3D 32/64GB RAM RTX 5070 GAMER PC termékbeszámítással
- Panasonic CF-XZ6 AIO all-in-one laptop tablet 2k touch i5-7300u speciális ütésálló
- Alkatrészt cserélnél vagy bővítenél? Nálunk van, ami kell! Enterprise alkatrészek ITT
- Xiaomi Redmi Note 11 64GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Lenovo ThinkPad X270 (16) - i5-7300U, 16GB, 512GB SSD, 12" FULL HD
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest