Hirdetés
-
PROHARDVER!
"A MIUI felhasználóbarát, csak megválogatja a barátait"
Új hozzászólás Aktív témák
-
aprokaroka87
nagyúr
válasz
elfelejtette #3597 üzenetére
Értem
-
zeon.hu
nagyúr
válasz
Viktor0610 #3596 üzenetére
-
elfelejtette
veterán
válasz
aprokaroka87 #3591 üzenetére
Most úgy néz ki, hogy az Opera megoldotta a gondot, nem kell újra belépni óránként, mint a Miniben...
-
-
zeon.hu
nagyúr
válasz
Viktor0610 #3590 üzenetére
Próbáltam már, nem segített.
-
aprokaroka87
nagyúr
válasz
Viktor0610 #3593 üzenetére
értem
-
válasz
aprokaroka87 #3592 üzenetére
Mikor próbáltam korábban volt, hogy az iPhone-ok csak az egyikkel mentek.
-
aprokaroka87
nagyúr
válasz
Viktor0610 #3590 üzenetére
A kettő közt amúgy van valami különbség?
-
aprokaroka87
nagyúr
válasz
elfelejtette #3572 üzenetére
3gb ram és a Miui nem igazán barátok...
tapasztalat :)Ha az AliExpress app nem túl jól van optimalizálva akkor több ram-ot igényelhet előtérben.
Amúgy is 2021-ben már karcsú a 3gb ram.
-
-
zeon.hu
nagyúr
Használ itt valaki wifis HP nyomtatót?
Egyszerűen nem látja a Mi Max 3 hotspot-ját, minden mást igen.
(Más eszközzel nincs ilyen gondom) -
myckey
veterán
válasz
darvinya #3585 üzenetére
Inteles a PC, VGA Radeon, de csak nem baj neki
Ellenben monitor USB 3.0 aljzat. USB Hub. De másik kábellel minden ok, sőt mindig, minden eszközzel ok szokott lenni.
Ezek szerint akkor a kábel a ludas, pedig minden más esetben jó a gyári kábel, hálózati töltésre kifejezetten csak ezt használom.
-
myckey
veterán
válasz
darvinya #3580 üzenetére
Összedug amit kell..
Ezt követően ha a töltésre megyek, igen ott marad az értesítőben a további lehetőség, és jelzi hogy gépre van csatlakoztatva.
De ha a file átvitelre megyek, vagy az alatta lévő fénykép átvitelre ( ppt ) , tehát ha ezen két opció közül valamelyikre tapicskolok, akkor a PC ről eltűnik a telefon nevével jelzett mappa,
( tárhelyeknél ) majd a telefonról eltűnnek a lehetőségek, az értesítő sávból is kilép.
De, az akkumulátor töltése az megy tovább. Látni az ikont az elem mellett a képernyő sarkában. A telefon alján is írja a hátralévő üzemidőt.Így értem, hogy sehol semmi, miután egyikből vagy másikból választanék.
Más készülék, simán csatlakozik ezzel az androidos metódussal a gépre. Rém egyszerű művelet, aminek a mögöttes részéhez nem értek, nem vagyok programozó, nem olvastam utána....de gondolom ez nem is elvárás, remélem.
Nem halálos, át lehet az adatokat egyéb módokon is rakosgatni, de én szoktam vezetékes, klasszikus módon ezt azt csinálni, és kicsit zavar.
Én abban bízom még mindig, hogy valamit benézek, de hát ezen nem tudom, mit tudok elrontani.
SZerk:
Most olyat csinált, hogy rádugtam a kábelt, és kérdezés nélkül beadta az adatokat a PC-n, a tárhelyek között, telefnnak a mappájában. Semmit nem kellett választanom, nem is dobta fel a lehetőségeket sem értesítőben.
Aztán vissza le és megint fel a kábel, lehetőség bead, kiválasztom és ismét sehol semmi. -
darvinya
titán
De miből lép ki?
Értesítő sávon ott kell maradjon USB csatlakozási értesítő, ameddig gépre van dugva.
Viszont MIUI bug, azaz rossz menüpont fordítás lép fel, s mikor file átvitelt választod, akkor valójában csak töltést választod.
Viszont a file átvitel nem más mint MTP, nem valós meghajtó! -
myckey
veterán
válasz
body007 #3575 üzenetére
Nem tudom mit szeretne, de elméletileg frankó minden, viszont ha tapicskolom a lehetőséget, akkor szimplán kilép és nem történik semmi.
Persze persze, én is ilyen olyan felhőbe töltök, meg mailben is tudom küldeni, sőt alkalmazásokba is be tudom rakni ami kell, aztán gépen visszakeresni a neten stb ...ráadásul a telo a Microsoft "csatolt telefon" alkalmazással is elérhető ( persze a képek minősége gyatrább )
De jó lenne, ha a file megnyitás után, történne is valami érdemi, nem pedig sehol semmi.
-
myckey
veterán
Üdv !
Valamit nem állítok be, vagy egyebek....biztos amatőr dolog lehet.
De, mikor USB csatlakozik a PC re az MI10T L, és feldobja a file átvitel lehetőségét, és én elfogadom...de erre kilép, az mitől van? -
vegyszer
addikt
válasz
elfelejtette #3572 üzenetére
Lassan a Redmi 3 s-sel nem kell együtt élni.
Nekem a Redmi 3 pro volt. De azóta egy Mi Mix 2-t nyuttem két évet, meg már azóta egy Mi Note 10 lite készülékem van...
-
elfelejtette
veterán
Sziasztok.
Milyen kicsi erőforrás igényes böngészőt ajánlanátok az Opera Mini helyett? Kicsit unom, hogy 3GB RAM mellett a Redmi 3s-en mindig van szabadon 1GB, de ha elindítom az Aliexpress alkalmazást, akkor az Opera Minire visszalépve még egy megnyitott lapnál is újra be kell jelentkeznem itt a PH!-n...
Vagy Miui-n ezzel együtt kell élni?
Köszönöm. -
tibike8
őstag
válasz
tomboy0013 #3570 üzenetére
Néztem már, ott semmilyen verzióban nem találtam, de leszedtem egy valamivel régebbi verzió számú premium verziót máshonnan és azzal sem jó. De akkora MIUI ennyit tud...
Így marad az, hogy a widgetben kikapcsolom az ébresztő jelzést és alatta az ébresztő app saját kis widgete meg mutatja és így 2 widgetből teszem össze azt amit szerettem volna. -
tibike8
őstag
válasz
hroberto #3567 üzenetére
Töröltem azt is már. Többször is. Az app törlését, adatai, gyorsítótárjának törlését, app újratelepítését és ezek minden variációja megtörtént. Most pl ma 18:30-ra van egy ébresztés beállítva és így látszik. A normálisan látszódó widget az az ébresztő app sajátja.
De amúgy ez az egész MIUI rosszabb mint egy rigolyás vénember... Az egészség app is hol küldi az órára a riasztás sokat vagy csak akkor hogyha a háttérbe teszem. Hiába van alapból lelakatolva meg az akkukímélő kikapcsolva...
-
zeon.hu
nagyúr
válasz
Viktor0610 #3562 üzenetére
-
-
tibike8
őstag
válasz
Viktor0610 #3562 üzenetére
Xperia óra. Eddig jól mutatta. De most össze vissza. Teló reboot után fent eltűnt végre az ébresztő jel, de a widget ragaszkodik ahhoz hogy 13:30-kor ébresztő van mindennap. És azt figyeltem még meg, hogy 13:30 és a mindenkori aktuális pontos idő közt bármikorra állítok be ébresztőt, a widget 13:30-at mutat...
Azért tetszik amúgy ez a widget mert bármelyik részéhez különböző appokat lehet beállítani, hogy induljon el ha rábökök. Így az általam használt naptár vagy ébresztő appot vagy bármit. Ha van ilyen képességű hasonló widget, akkor az is jó lenne persze nekem. -
-
tibike8
őstag
-
tibike8
őstag
Sziasztok, valaki segítene megfejteni, hogy hogy tudnám kitalálni, hogy miért jelez a telóm ébresztést? Hol 13:30, hol 00:00 óra minden napra. Persze nem ébreszt mert nincs beállítva semmi. Ha beállítok én egy ébresztést, akkor azt mutatja és ébreszt is. Ha meg nincs semmi beállítva, akkor meg az van amit írtam. Nem tudom, hogy ez a MIUI hibája vagy én nem veszek észre valamit... MI 10 5G a készülék.
-
Nem akarlak elkeseríteni de nem nagyon tudod leszedni róla anélkül, h be ne lépnél. Ha nem is a telón hanem böngészőből egy pc-n. Minden miui-s teló hozzá van rendelve egy fiókhoz (nem is értem, h tudta használni barátod enélkül...). A fiókhoz tartozik email és telószám = ez a két lehetőség a "felhasználónév" majd kell egy jelszó. Ha emlékeztetőt kérsz arra a számra fogja küldeni ami be van regisztrálva... Sok siket
ui.: mondjuk mivel jó régi a készülék, lehet a fentiek még nem állnak rá, nem tudom
-
zorzy4
addikt
Sziasztok! Kaptam egy mi 3as retro készüléket. Haverom egy ideje nem használta, mert az akku tönkrement. Vettem akkut és beleraktam, sikerült. Csakhogy felugrott valahogy rá egy miui fiók. A barátom eskü alatt vallja, hogy soha nem használt ilyet. Hogy lehetne törölni? Természetesen jelszó nincs.
-
Kowax
tag
Sziasztok!
Érdeklődnék, hátha Valaki már próbálta:
Egy Alldocube iPlay 30 tab-ra fel tudok valahogy varázsolni MIUI-t? Nagyon nem tetszik ez a menürendszer, kinézet, stb. ami most rajta van. A MIUI-t pedig már úgy megszoktam.
Előre is köszönöm, ha Valaki tud segíteni! -
Fall-N
veterán
válasz
trebrona #3549 üzenetére
Hidd el, hogy müködik. Az Android Onet azért írtam példának, mert az egy módosítatlan Android.
A Mi Fit meg müködik rendesen lakat nélküli, CoD játszás közben sem lövi ki, pedig az eszi az erőforrást.
Meg azért azt se felejtsük el, hogy az sem mindegy mennyi RAM van. Redmi Note 7 topikban is azok panaszkodnak, akinek nem 4 hanem csak 3 GB a RAM. Nem a MIUI a hibás, hanem kevés a 3 GB manapság.
Egy jó példa: múlt héten beakadt egy folyamat az X-Plore fájlkezelőben és nincs lakat, mégis szépen leszívta az akkut 80 %-ról 7-re munka közben, így észre sem vettem. Baszta se kilőni a MIUI. Egyedül a háttérben futás van engedélyezve.
-
trebrona
nagyúr
Android One-t ne hasonlítsd a MIUI-hoz, almát a körtével kb.
MIUI-ban a lakatolásra szükség van, mivel ők valamiért még mindig a téves minél több szabad ram sémát követik. Próbálj MIUI-val mondjuk bármilyen tracker alkalmazást használni lakatolás nélkül, aztán nézheted a nyíl egyenes vonalat a rajt és cél között!
De, hogy a példádnál maradjunk, az értesítek sem biztosan jelennének meg a MiBand-en a MiFit lakatolása nélkül.
-
-
Fall-N
veterán
válasz
Viktor0610 #3544 üzenetére
Ez már régóta nem így van, két dolog miatt.
1. Android 8 óta ugyanúgy a háttérfolyamatokat külön kell engedélyezni. Plusz az értesítési sávon kell az ikonjának kint lennie, hogy a rendszer ne lője ki.
2. Szintén Oreo óta nem szabad a gyártóknak belenyúlni a memória kezelésbe, így az gyári Android marad. Egyedül külön telepíthetnek külső programot a gyártók, ami fölöslegesen tisztítják a memóriát, de sosem önállóan, hanem a felhasználó által elindítva.Szóval nekem az Android One rendszerrel szerelt Mi A1-em is ugyanúgy be kellett állítani, hogy futhasson a háttérben. Amúgy sem rossz dolog, mert például nekem ne fusson fölöslegesen egy olyan app aminek nem adtam jogosultságot.
A lakatolás az alkalmazás-váltóban más dolog, ne keverjük! Az arra való, hogyha megnyomod az X ikont alul akkor elvileg minden megnyitott alkalmazást kivág a memóriából. Ami le van lakatolva azt kihagyja a manuális tisztításból. Ettől függetlenül ha úgy ítéli meg a rendszer akkor nem zárja be amit nem feltétlenül kell. Ezért nálam nem is nagyon van lelaktolva semmi, mégis futnak azok amiknek kell futnia. Pl. Mi Fit a Mi Band 4 mellé.
-
válasz
RN7: Sajna vaolt már olyan, hogy váltottam egy lakatolt programra, szépen megjelent a képernyőn, majd elsötétült, és újraindult. Nálam nem egyedi eset, sokszor megcsinálja.
Miui optimalizáció kikapcsolva.
4x: a fent említett jelenség sosem fordult elő... pedig az rn7 4G RAM-mal bír, a 4x csak 3GB... ki érti ezt... -
DrDobos
őstag
válasz
Értem, én is erre gondoltam, hogy akkor csak ennyi a hiba, hogy kidobja az Appokat olykor. Bár gondolom ez főként akkor jellemző, ha nagyobb app-ról van szó, pl. egy játékról, illetve egy ideje nem volt haszálva. Vagyis gondolom egy gyári számológép app nem fogja ezt eljátszani?!
-
válasz
DrDobos #3543 üzenetére
Ez mindig jellemző volt a MIUI-ra.
"Indokolatlanul" kidobja a memóriából az appokat.Persze, van rá megoldás.
Lelakatolod a kérdéses appot, autostartot bekapcsolod, MIUI akkukímélőt kikapcsolod, ez az esetek döntő többségében hibátla működést hoz.Hozzátartozik, hogy nagyon ritkán így is lehetnek gondok, de ez tényleg elenyésző, illetve láttam már olyat, hogy egy adott app a beállítások ellenére sem működött jól, de az szerintem az alkalmazás sara is.
-
DrDobos
őstag
Mostanság túl sokat hallok arról, hogy borzasztó a MIUI ramkezelése, az új modellek esetében is. Ez valóban így van? Illetve miben nyilvánul ez meg?
-
atosan
veterán
Sziasztok,
Adott egy Mi 10t lite telefon. Honor Band5-öt használok. Hiába van lakatolva a Huawei health, auto indítás bekapcsolva, akku kímélés kikapcsolva, semmilyen értesítés nem jön át, max 1 napig, ha újra telepítem az egészség appot. Mi 9 lite-ról költöztem, csináltam már fr-t is, belaktam új készülékként, de semmi. A Mi 9 lite-on tökéletesen működött. Mindkettő android 10, MIUI 12. A health alkalmazásban is minden ugyan úgy van beállítva. Tud valaki segíteni? -
tibike8
őstag
Sziasztok!
Lehet, hogy bagatell a kérdés, de AOD témát honnan lehet beszerezni. MI 10 5G-re, ha ez számít. -
juve600
nagyúr
Sziasztok!
Nem tudtok valami megoldást a BL nyitásra hogy ne kelljen kivárni a 168 órát ? Több mint egy éve nem nyitottam az accountommal
-
törölt tag
Sziasztok, tudnátok ajánlani olyan akkus appot, amelyik 1-2 hétre visszamenőleg tudná mutatni a használati statisztikát, pl. grafikonon?
Köszönöm. -
válasz
BenQhunria #3526 üzenetére
Szerintem az a baja, hogy először nem tud bepozícionálni, és ezt veszi hamis GPS adatnak.
Küldj visszajelzést nekik a hibáról. -
hroberto
veterán
válasz
BenQhunria #3526 üzenetére
Minek használsz ilyen idióta alkalmazást?!
-
juve600
nagyúr
EEA rom alatt hogyan lehet "le lakatolni " a MiFit alkalmazást ? mert nem mutat olyan lehetőséget, és így bezáródik magától mindig és nem kommunikál az órámmal
-
BenQhunria
tag
Sziasztok!
A házi karantén app, állandóan azt a szöveget dobja fel ha bekapcsolom a GPS-t, hogy "figyelmeztetés hamis gps adatokat érzékeltünk"Mi lehet a gond?
-
kasaf1
tag
Sziasztok,
Nem találtam bejegyzést arra a problémára, hogy a legutóbbi frissítés óta a tárcsázóban a saját google fiókban lévő névjegyeket sem dobálja fel, olyan mintha megszűnt volna a szabad szavas keressés, vagy korlátozva lenne. Ergo keresem a tárcsázóban a "Kovács" nevű embert, ütöm az 568-at, és amit a frissítés előtt bedobott, ott most 2 találat van a 8 helyett. Nyilván a névjegyzékben megtalálom, amit keresek, csak ez eddig működött rendesen.
Tudtok erről valamit? (Redmi Note 9 Pro, M12) -
vegyszer
addikt
válasz
TheProb #3520 üzenetére
Android Auto error 16 jellegű hiba jött fel a piros kijelzőn.
Még az a választó felőle, hogy tölteni akarom, médiát vinni at a kábelen, vagy MTP vagy mi módon csatlakoztatni.A MIUI hide settings segedelmével a Google, a Play szolgáltatások, és az Android Autó adatait töröltem, és a frissítéseit eltávolítottam, a kettős alkalmazáokat kikapoltam (ekkor a teló újraindul).
Utána kábellel csatlakozott, de közben már hol ment, hol nem. Mintha kontaktos lenne a kábel.
-
TheProb
veterán
válasz
zeon.hu #3521 üzenetére
Telepítés után már frissíti nálam is a play, de ha letörlöm, akkor a kereső már nem dobja ki.
Decemberben már bejelentette a gugli, hogy "jön" hozzánk is, de arról nem találtam infót, hogy mikortól. Előbb néztem Play-ben, még mindig azt írja, hogy nincs támogatva az országomban.
-
TheProb
veterán
válasz
vegyszer #3513 üzenetére
Attól, hogy nyitok egy BL-t a xiaomi.eu-s ROM végett, miért kéne, hogy root-oljam is a telót? Utoljára a HTC One-os korszakomban rootolgattam, akkor is a backup miatt. Azóta nem hiányzik egyáltalán.
#3517vegyszer: Mit jelent az, hogy "nem ment"? Nem csatlakozott az autóval vagy el sem indult, stb.?
Bár sokat nem használtam még az AA-t, de pl. a klónozott alkalmazások le tudják térdeltetni.
#3518Samus: MDM-nek hívják, de ha már fel tudja varázsolni a telefont, akkor szerintem működnie is kéne. Legalábbis az MDM-nek nem kéne meggátolnia.#3519zeon.hu: Benne van, de mivel nálunk még mindig nem érhető el hivatalosan, így nem tudod használni. Legalábbis nekem még mindig csak pl. apk mirror-ról letöltve érhető el.
-
zeon.hu
nagyúr
-
válasz
vegyszer #3517 üzenetére
A kábel, amivel próbáltad, nem csak töltésre jó? PC-re dugva kiderül, ha a töltésen kívül megy az adatátvitel is. Ha a kábel a gyári sajátja, akkor az biztos jó.
Nincs a telefonnak saját launcherje? Bizonyos cégek (vasút például) ilyet használ, hogy a szolgálati készülékeket csak bizonyos dolgokra lehessen használni, csak megadott alkalmazások futtathatóak, és csak adott beállítások módosíthatóak.
Az Android Auto alkalmazás gondolom rajta van a készüléken.
-
vegyszer
addikt
válasz
Viktor0610 #3514 üzenetére
Nekem is gyári a Mi Note 10 lite (mert céges).
Ma akartam volna android autózni. Nem ment.
Nem vágom mi a hiba.Esetleg ötlete lenne valakinek?
-
törölt tag
válasz
Viktor0610 #3514 üzenetére
Bocsi, hogy beleszólok, de úgy látszik, én is öreg vagyok már, mert az Mi9-et még véletlenül se Root-olnám.
Annak idején, a symbianos időkben, és még 2012-ben az androidos Xperia Rayt nagy előszeretettel mókolgattam, sosem volt úgy jó, ahogy a gyárban megtervezték. -
-
vegyszer
addikt
válasz
Viktor0610 #3510 üzenetére
Van benne, el is felejtettem hirtelen.
De ha már van bl nyitás, akkor miért nincs a root a Magisk Hide beépülő segedelmével elrejtve?
A banki appok mentek így is -
-
TheProb
veterán
válasz
Viktor0610 #3510 üzenetére
A jelek szerint valóban.
-
-
TheProb
veterán
Talátam egy megoldást Google Pay működésre bírására nyitott BL mellett, Root nélkül!
1) Through TWRP clear the folder /data/data/com.google.android.gms/app_dg_cache
2) Set the permissions (chmod) 0644 the folder /data/data/com.google.android.gms/app_dg_cache
May need to clear GPay data after rebootKipróbáltam, pöccre engedélyezni tudtam az revolut kártyámat NFC fizetésre is.
(tesztelt OS: Xiaomi.EU 21.1.6 | MIUI 12.5 | telefon: POCO F2 PRO) -
Bali27
addikt
Sziasztok. Miui 12.5 nél nem tudjátok véletlenül hogy lehet -e már custom icon packot hasznàlni (amit külön telepítettem google playbol) vagy még mindig launcher csere az egyetlen megoldás?
-
mjanoshu
csendes tag
válasz
Viktor0610 #3504 üzenetére
Nagyon köszönöm, valóban ez volt a hiba.
-
-
TheProb
veterán
Sziasztok!
Ilyennel találkozott még valaki? Több appban is ilyen "X"szerű ikonok vannak egyes gombok helyein. Mint ha hiányozna az oda való asset vagy valami. App cache törés, reinstall és telefon restart sem segít...
Xiaomi.eu 12.5-ös ROM (20.12.29), POCO F2 PRO
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Óra topik
- Apple MacBook
- Windows 11
- Milyen belső merevlemezt vegyek?
- Leica kamerával szerelték a Xiaomi Civi 5 Prót is
- VR topik (Oculus Rift, stb.)
- Parkside szerszám kibeszélő
- iRiver: Prehistorik 2 - Retró Játékpercek! 1. rész
- Könyvajánló
- Szeged és környéke adok-veszek-beszélgetek
- További aktív témák...
- iPhone 12 128GB Fekete Független
- Karcmentes Apple iPhone 15 Pro Max 256GB Black Titanium 1OO% !! még 2 Hó nemzetközi APPLE GaranciA
- iKing.Hu - Motorola Edge 50 Ultra - Nordic Wood - Használt, karcmentes
- iKing.Hu - Apple 16 Pro Max - Natural Titanium - Új, kipróbált
- iKing.Hu - Apple iPhone 14 Plus - Yellow - Használt, karcmentes
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone Ryzen 5 9600X 32/64GB RTX 5070 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 5700X 16/32 RAM RTX 5060Ti 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- Asus TUF A15 FA507NU - 15.6"FHD IPS 144Hz - Ryzen 7 7735HS - 8GB - 512GB - RTX 4050 -2.5 év gari
- Lenovo ThinkPad L16 Gen 1 - 16" WUXGA IPS - Ultra 5 135U - 16GB - 512GB - Win11 - 2,5 év gari
- LG 27CN650N-6A - Felhő Monitor - 1920x1080 FHD - 75Hz 5ms - USB Type-C - Quad Core - BT + WiFi
Állásajánlatok
Cég: Liszt Ferenc Zeneművészeti Egyetem
Város: Budapest