Hirdetés
- 3D nyomtatás
- TCL LCD és LED TV-k
- AMD Navi Radeon™ RX 9xxx sorozat
- Megkapja az FSR 4-et a PlayStation 5 Pro
- PCI Express 6.0-s SSD-t demonstrált a Micron és az Astera Labs
- iPad topik
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- OLED TV topic
- Házi barkács, gányolás, tákolás, megdöbbentő gépek!
- Projektor topic
-
PROHARDVER!
"A MIUI felhasználóbarát, csak megválogatja a barátait"
Új hozzászólás Aktív témák
-
-
crok
nagyúr
válasz
Landsmann #4397 üzenetére
Google oldali probléma sajnos ez az egész most (megint).
A leálló Google app package neve: com.google.android.googlequicksearchbox
Az adatok törlése és a frissítés törlése ideig-óráig oldja meg a dolgot, mivel rendszerapp így a Play Store előbb-utóbb frissíteni fogja (nem kikapcsolható szerintem). Így azt javaslom ideiglenesen -amíg meg nem oldják- tiltsátok le magát az alkalmazást ha tudjátok. Ez nem minden készüléken egyszerű mert rendszerapp ilyen beállítását nem minden ROM támogatja helyből (az applistában meg kell jeleníttetni a rendszeralkalmazásokat is), de van rá természetesen trükk ha triviálisan nem érhető el (pl. Xiaomi):
Google Play > Help & feedback > keresés > delete or disable apps on android > menj a "tap to go to Application Settings"-re
- vagy -
Google Play > Help & feedback> Reinstall and re-enable apps > legörgetsz az Uninstall apps-hoz > nyisd meg a "remove it or turn it off" linket > menj a "tap to go to Application Settings"-re
- vagy app-al -
Activity launcher vagy QuickShortcutMaker> All activities > Settings > Installed apps vagy Manage apps nevű activity (több is van.. próbálkozni kell) Itt, ebben az app settings-ben már lehet engedélyezni vagy tiltani az appokat.Persze megoldható ADB-vel is és root-al is, van rá ezer app..
Van még két app amit ajánlanék - erre a funkcióra ezek is megfelelnek, nem csak a Xiaomi-kra jó mert maga az activity ugyanaz:
Redmi System manager - ezzel elérhető a "sima" Android rendszer app kezelője
Hidden Settings for MIUI - ezzel elérhető a "sima" Android rendszer app kezelőjén kívül a teljesség igénye nélkül pl: értesítéstörténet, app akku optimalizálás menü.. meg még vagy 10+ menü ami alapból a MIUI féle Beállítások app-ban nem érhető el (mert kigyomlálták). -
-
Landsmann
addikt
válasz
juve600 #4396 üzenetére
Ilyen nincs, de a Play áruháznál a legutóbb telepített alkalmazások ott vannak. Leszedtem az utóbbi 5 napi google appokat. Érdekes, hogy az 1 nappal ezelőttieket nem volt elég, pedig reggelre jelentkezett a probléma. Egyenként kellett volna, akkor kiderült volna melyik a bűnös. Na mindegy, most jó.
-
dethroner
veterán
Note 4 és Mi9 is ezt csinálta. Beállításokban google alkalmazás frissítések eltávolítása megoldja.
-
Lazika
senior tag
Hali! Mi 10t tisztitasnal porog az elavult fileoknal. Hogy vagy honnan tudom az elavult fileokat torolni? Koszi
-
crok
nagyúr
válasz
Viktor0610 #4386 üzenetére
-
-
crok
nagyúr
válasz
zsoltip #4383 üzenetére
Dehát mondja mi a gondja: az a két app a te felhasználódnak nincs telepítve (te vagy a 0, ha lenne second space vagy duplikált app az lenne a 999), ezért nem látja a XiaomiADBFastbootTools se. Nem csak copy-paste-elted valahonnan a parancsokat? Látod is telepítve őket az appok listájában? Megnézted hogy a te rendszereden egyáltalán fent vannak-e? Ez megmondja:
adb shell pm list packages | grep cn.wps
-
zsoltip
őstag
Sziasztok.
Nem tudom ADB-vel sem eltávolítani azt a fránya Mi DocViewert.
Elvileg utóbbi a kódja az appkezelő alapján a beállításokból, de nem megy."Failure [not installed for 0]"
pm uninstall -k --user 0 cn.wps.xiaomi.abroad.lite
pm uninstall -k --user 0 cn.wps.moffie_eng.xiaomi.liteNem jártam még így.
Mi lehet a gebasz?XiaomiADBFastbootTools nem is látja.
-
crok
nagyúr
válasz
nullpoint #4381 üzenetére
5 percet sem töltenék ezzel, leginkább azért mert az encrypt csak és kizárólag a /data tartalmára vonatkozik, semmi köze se a /system-hez, se a /vendor-hoz. Ha a TWRP-d nem tudja mount-olni akkor gyanítom nem official build amúgy (addig nem kaphat official státuszt amíg a /data decrypt nem megy). Mindegy. Max. megnézném az említett ext4 flag-et ha gyári a ROM de ennyi. A linkek amiket kipróbáltál, vagyis a metódusok és script-ek amiket néztél olyan /system-re működnek amiken van shared_block és megpróbálja kibontani a tartalmát, megnövelni a nagyságát és RW-re állítani. Nem mondom hogy nem lehet megoldani ha van shared_block mert lehet (ott van a scriptben a parancs is: e2fsck -y -E unshare_blocks [partíció]) csak ahhoz a tartalmát ki kell bontani és újraépíteni de mivel a shared_block miatt a partíció eleve kicsi így kibontás után RW-re állítva már nem biztos, hogy elfér majd.
De!..
Ha már a bootloader úgyis nyitott és az a terved hogy /system-en és|vagy /vendor-on levő file-okat módosítanál akkor a SafetyNet már rég nem érdekel, vagyis mehetne fel a Magisk (legalább root-od is lenne és majdnem teljesen elrejthető lenne hogy a bootloader nyitott..) és ha a file-okat átírnád akkor gondolom a teljes file tartalom is rendelkezésre állhat (ha máshogy nem hát Magisk root után bármelyik filemanager-el.. vagy akár TWRP alól..) így a módosított file-okat simán magicmount-al betetetném egy saját Magisk modullal, runtime, 3 perc nincs az egész és nem kell az XY problémán elmennie a tengernyi értékes idődnek mert le lennének cserélve a file-ok arra amit csak akarsz. Persze ez csak az én gondolkodásmódom. Azért említettem az XY problémát mert jártam már így én is és amit leírtál, amit és ahogy csináltál, az számomra mind arra utalt hogy ez történik. De majd segít akkor valaki valahol. -
nullpoint
őstag
(OFF)Valami más lesz a gond. Csak read módban tudok mountolni system és vendor particiót.(/OFF)
(OFF)Próbáltam ezt: [link](/OFF)
(OFF)-Ezt: [link](/OFF)
(OFF)-Meg ezt: [link](/OFF)
(OFF)Ezt még nem, ez lesz a következő: [link](/OFF)
(OFF)Ez már nem miui probléma, nem szemetelem a topikot, majd beszámolok röviden amikor megvan a megoldás.(/OFF)
Röviden annyi van hogy a rom mindenképp encryptel, teljesen mindegy mit csinálok, gondolom ez android 11 miatt van, azt meg majd később megoldják a hozzáértők.
-
nullpoint
őstag
Valaki aki tud segíteni az encrypt problémámban legyen kedves írjon privátban. Köszönöm.
-
crok
nagyúr
válasz
nullpoint #4375 üzenetére
"Nem azért írok ide mert unatkozom és kell a társaság. Mikor én írok valahova hogy segítség kell akkor már a fellelhető megoldások próbáin túl vagyok......" -- ühüm, okay.
Szóval szerintem eleve nem követted a leírást,
legalábbis ha azt csináltad végig és sokszor amit írtál, ugyanis:
If you're not encrypted: flash all of your stuff, then FLASH THIS ZIP LASTNálad előbb patch-elődik a boot.img a decrypt-el és utána jön a Magisk ami azért nem jó, mert a Magisk a DM-Verity-t kiiktatja ellenben az encryption-t meg bekapcsolja ha úgy látja hogy támogatott (idézek a linkről amit adtam):
Keeping dm-verity and forced encryption
If your device supports it, the app will auto-detect if your device is encrypted and if it’s recommended to keep dm-verity enabled and the “Preserve forced encryption” and “Preserve dm-verity” will then be enabled by default. If these options aren’t enabled, you can keep dm-verity and forced encryption by checking the options for this before installing a new version of Magisk through the app.Disabling dm-verity and forced encryption
If you on the other hand want to disable either dm-verity or forced encryption, you can go about it the same way as described above. If you're using the .magisk file method, just change KEEPVERITY and/or KEEPFORCEENCRYPT in the commands to false:echo KEEPVERITY=false>>/data/.magisk
echo KEEPFORCEENCRYPT=false>>/data/.magisk
Egyébként a force encrypt kikapcsoló zip is a magisk binárist használja a patch-eléshez. És akkor GL;HF, nehogy unatkozz.
-
nullpoint
őstag
Ahogy írtam, az xda megoldásokat csináltam végig, köztük azt is amit linkeltél. Próbáltam DecScript-Universal-v2.zippel is. Ezek a megoldások mind régiek, az android 11 meg ugye egész új.
A telepítések eddig így csináltam folyamata:
Wipe minden többször, + format data.
reboot recovery
Install rom.
install valamelyik decryipt zip
install magisk
reboot system.Emellett próbáltam ezek variációit. Próbáltam stable és beta verziókat egyaránt, egyelőre csak miuit.
Úgy tűnik a miui nagyon agresszívan veszi át az irányítást, mert több alkalommal sikerült a decyrpt de nem marad meg.
Június 4-én nyitottam a bootloadert, azóta próbálkozom, keresek a neten, rengeteg installon voltam túl. Installok száma > 30.
Nem azért írok ide mert unatkozom és kell a társaság. Mikor én írok valahova hogy segítség kell akkor már a fellelhető megoldások próbáin túl vagyok......
-
crok
nagyúr
válasz
nullpoint #4373 üzenetére
1, mit próbáltál eddig? Mert magával a Magisk-al is meg lehet csinálni (szerintem még mindig megy ez a megoldás) meg van ilyen célra flash-elhető zip megoldás is - de csak úgy működik, ha a ROM első start előtt megcsinálod.
2, az encryption csak a /data-ra vonatkozik, szóval ha a /vendor-on a gps.conf-ot nem tudtad módosítani (előtte meg tudtad) akkor imho valamit nem jól csináltál másodjára (TWRP-ben nem volt mount-olva a /vendor RW-ra pl?) vagy pl. a /system olyan ext4 ami nem módosítható (ami custom ROM-nál szinte teljesen kizárt) és rossz helyen keresgéled megoldást (simán lehet a kérdésed egy XY probléma [1] [2] [3] [4])
-
nullpoint
őstag
Sziasztok!
Mi 10T Lite, Miui 12 eubeta rom (Android11) nem sikerül a force encryptiont letiltanom. Túrom a netet jó ideje, többféle megoldást próbáltam amit találtam Xda-n.
Az encrypt mindig megérkezik előbb vagy utóbb.
Volt olyan hogy rom telepítés után még tudtam vendorban módosítani a gps.conf filet, két nappal később már nem, még recoveryből sem. (Sem orangefox, sem twrp alatt)
Van valami megoldás ami elkerülte a figyelmemet, vagy android 11-en ez még nem lehetséges?Köszönöm előre is.
-
gzbotii
nagyúr
Van itt olyan, aki Mi Airdots Pro 2-t (True Wireless Earphones 2) használ?
-
Cyrin
addikt
A Miui optimalizáció kikapcsolását kéri a vanced telepítő, ez eddig ment is. De most hiába keresem, eltűnt ez a menüpont...
??? Wtf??? -
dethroner
veterán
Sziasztok!
Valahol lehet memóriakezelést piszkálni? -
HoTaZo
addikt
-
crok
nagyúr
válasz
touchscreen #4360 üzenetére
Ajanlom [link] <<--- ennek a veget a figyelmedbe, hasznos lesz.
Azért van hogy reklámot dobál be a gyári zenelejátszó (meg egyéb gyári appok, mint pl. a letöltő app, az időjárás..) mert ebből élnek.. a gyári alkalmazásokban levő reklámok miatt (is) tud olcsó maradni a Xiaomi. Igen, ez így működik. Kikapcsolhatóak, az MSA (MIUI System Advertisements) pedig letiltható: [1] [2] [3] [4] [5] [6] [7]
-
hroberto
veterán
válasz
touchscreen #4358 üzenetére
A Zenelejátszó beállításaiban ki lehet kapcsolni.
-
touchscreen
tag
Sziasztok!
Lehetséges, hogy a gyári zenelejátszó reklámokkal bombáz?
Ezt nehéz elhinni, valamit elrontottam a beállításokban?
Most komolyan, ez így működik rendesen? -
szanozs
aktív tag
Smart launchert használva a rendszervezérlés kézmozdulatokkal funkciót munkára lehet bírni valahogy Miui12.5 android 11 alatt? Vagy az android miatt teljesen felejtős?
-
crok
nagyúr
válasz
zeon.hu #4353 üzenetére
Ez PC program (Linux-ra és Windows-ra). Az MTZ-t megcsinálja aztán ADB-vel a Theme editor-ból is felteheted vagy importálhatod az MTZ-t magán a telefonon ha rámásoltad. Nem tudok róla hogy kéne bármilyen APK. A programban van egy guide, de az full kínai, a video is benne.
-
crok
nagyúr
Theme Editor.. Juteszembe.. tudtam hogy akartam erre írni.. Biztos a legfrissebb volt?
Ez a gyűjtő thread c.mi.com-on (kelt: 2020 Június 10) de ott ugye nem említik csak azokat a változatokat amikor akkor kerültek fel a GDrive gyűjtő linkre. Azután volt egy másik "frissítés" thread is 2020. Júliusban, ahol már ezt a verziót "promózzák", ez is ott van a GDrive linken csak nincs kiemelve melyik melyik.. nézd a dátumokat.
-
crok
nagyúr
válasz
janakbacsi #4346 üzenetére
Az elso az ROM, a masodik widget gond (root-ot gyanitom nem is kert a widget app).
-
Oldman2
nagyúr
válasz
janakbacsi #4348 üzenetére
Tipp: írj a Widget fejlesztőjének...
-
janakbacsi
őstag
válasz
aprokaroka87 #4347 üzenetére
Root van, de így sem kapcsolja.
-
aprokaroka87
nagyúr
válasz
janakbacsi #4346 üzenetére
1. Elég nagy eséllyel Rom hiba
2. Emlékeim szerint egy ideje root jog vagy adb kell a Gps kapcsoláshoz, 3rd party appok esetén.
-
crok
nagyúr
válasz
janakbacsi #4343 üzenetére
Volt duplikalt appod?
-
janakbacsi
őstag
válasz
janakbacsi #4342 üzenetére
restoring data után ezt írja ki pirossal: "extracttarfork() process ended with error=255"
a data partíciót nem tudja valamiért visszaállítani? de miért? -
janakbacsi
őstag
nandroid mentés visszaállítása után nem indul el a telefon. mit lehet ilyenkor tenni? próbáltam a mentés után format data-t is, az sem használt.
-
gzbotii
nagyúr
válasz
touchscreen #4340 üzenetére
Hát az azért továbbra is egy WP, igazából. Nem a klasszikus WM 6.5
-
gzbotii
nagyúr
válasz
touchscreen #4337 üzenetére
Windows Mobile?
Nem inkább Phone? Mobile jó régi. -
válasz
touchscreen #4337 üzenetére
Androidon igen, már egy ideje.
-
Landsmann
addikt
válasz
touchscreen #4335 üzenetére
Szerintem ez nem állítható. Már ilyen volt a Redmi 6-ban is, de Redmi 9-en is. Ha éppen a telefont nyomkodom, akkor felül jelenik meg. de ha készenlétben van, akkor nagy gomb van.
-
touchscreen
tag
Sziasztok!
MIUI 12-ön (Redmi Note 10) hol lehet beállítani, hogy a bejövő híváok ne felül jelenjenek meg egy szalag értesítésben két kicsi gombocskával, hanem teljes képernyőn, mint amikor zárolva van a telefon?
Ha éppen benne vagyok valami alkalmazásban és hívnak, akkor csak felül beugrik a hívó fél, de olyan kicsi, hogy azt sem látom melyik gombbal lehet felvenni :D -
gzbotii
nagyúr
Tudtok ajánlani olyan alkalmazást, ami jól működik MIUI 12 alatt is és megadott időközönként el tud indítani egy alkalmazást/servicest? Vagy beüki kapcsolni BT-t?
-
sirály69
őstag
A megoldás:
Kezdőképernyőn hosszan nyomva -> Beállítások -> További beállítások -> -1 képernyő -> Egyik sem ....Köszönöm a tanácsokat mindenkinek!!!
-
zsoltip
őstag
válasz
juve600 #4327 üzenetére
Miért is írod ezt?
A fórumtárs által írottak sem törlésre sem app tiltásra nem használható megoldást fogalmaznak meg. Az egy egyszerű funkció kikapcsolás.
A kérdező kommentje alapján pedig nem ez kell neki, ha megnézed a későbbi fórum folyamot.
"hülyeségeket ne irkáljunk" -
zsoltip
őstag
válasz
sirály69 #4297 üzenetére
2 megoldást látok a problémádra:
1.) Letiltás:
Xiaomi ADB Fastboot Tools
Fejlesztői mód be, USB debugguing be, program indít, csatlakoztatod gépre, letiltod2.) Törlés:
2.1.) Ha a bootloader nyitott, előző programmal törölni is tudod.
2.2.) Másik törlési lehetőség minden nyitás, root, "mókolás" nélkül:
ADB parancssosoros törlés.
A te kódod ebben az esetben: pm uninstall -k --user 0 com.mi.android.globalminusscreen -
Tökimanó
senior tag
válasz
Viktor0610 #4324 üzenetére
Igen ez volt a bűnös.Végre megszabadultam tőle.
Köszönöm!
-
-
mizoli
addikt
válasz
Viktor0610 #4320 üzenetére
Köszönöm, közben rájöttem, szégyellem is magam
Ez az átka, ha nem angolul használja az ember a telefont. -
-
mizoli
addikt
válasz
Viktor0610 #4317 üzenetére
Köszönöm.
A com.mi.android.globalminusscreen a "gyorselérésű kártyák" csomagneve.
Ezt a funkció használom, nem azonos a Google discover-rel.
Amit eddig app vault témában találtam, az sem azonos ezzel a gyorskártyákkal. Ebben parancsikonokat lehet kitenni, rövid feljegyzést írni, illetve a biztonság /tisztítót lehet indítani.
Kész, ennyi az egész, nincsenek hírek, ajánlatok, meg semmi szemét. Szerencsére.Az app vault és a mentés ikonja viszont megegyezik.
Lehet, hogy a gyorskártyákat mondja a Google úgy, hogy app vault?Globalpersonalassistant nincs a listámban.
-
-
mizoli
addikt
Nekem is frissülni akar a Playen az App Vault.
Európai MIUI 12 (EEA) romon vagyok, a Play áruház frissíteni akarja, tudja is frissíteni, és a frissítést le tudja törölni.
Le szeretném fagyasztani. A telefon rootolt, az SD Maid Pro (látja és fagyasztja a rendszer appokat is), nem találja.
Google discover sincs, egyikre sincs szükségem.
Laptopon is listáztam mindent ADB-vel, (a szövegfájlban könnyebb keresni), nincs ilyen.
Ha a Play akarja és tudja frissíteni, akkor valahol mégis van, talán más néven.
Ha a csomagnév valami egészen más, mint az app vault, akkor mi lehet? -
-
sublett
tag
válasz
Viktor0610 #4311 üzenetére
Örök hála! Valójában a Hozzáférési pont üres volt és a visszaállítással állt helyre.
De mitől állítódott el!Még egyszer nagyon köszönöm! (ja, és telenoros vagyok ;-) )
-
zeon.hu
nagyúr
válasz
Viktor0610 #4311 üzenetére
Eddig működött neki és állítólag nem lett piszkálva.
Mondjuk lehet, hogy véletlenül kikapcsolta a mobil adatot...Szerk.
De ha már mobilnet:
Nekem és lányomnak sincs néha mobilnet, ha a telefon lekapcsolódik az otthoni wifiről.
Ilyenkor reboot után mindig jó.
Kizárólag otthon fordul elő! Ugyanolyan flottás kártya mindkettő, csak adat.
(Mi Max 3 és RN 8T)
Ez mi ez? -
-
sublett
tag
Sziasztok, ma délután minden hozzápiszkálás nélkül megszűnt a mobiladat elérése a note 10 készülékemnek, miui 12.1.3 stable verzió (tegnap esti frissítés).
Szolgáltatóval beszéltem, mindent rendben lát, másik készülékbe áttéve a simet működik a mobiladat.
Van ötletetek mit lehetne tenni.Előre is köszönöm a segítséget!
sublett -
sirály69
őstag
válasz
Viktor0610 #4308 üzenetére
Értem...
-
-
sirály69
őstag
válasz
Viktor0610 #4303 üzenetére
Igen, néztem....., de....
törölni szeretném, nem kikapcsolni.
Nem ezt írtad, vagy rosszul olvasom....? -
-
-
crok
nagyúr
válasz
Viktor0610 #4300 üzenetére
Mivel full kinai igy az nala az App Vault lesz szerintem.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- 3D nyomtatás
- Hivatalos a OnePlus 13 startdátuma
- Szívós, szép és kitartó az új OnePlus óra
- Kerékpárosok, bringások ide!
- GTA V
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- NBA és kosárlabda topic
- TCL LCD és LED TV-k
- AMD Navi Radeon™ RX 9xxx sorozat
- Alternatív kriptopénzek, altcoinok bányászata
- További aktív témák...
- Apple iPhone 13 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- iPhone 12 Red 64 GB
- Samsung Galaxy S25 5G 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Samsung Galaxy S20 Ultra 12/128GB, Megkímélt, Kártyafüggetlen, Töltővel, 1 Év Garanciával!
- Honor Magic5 Pro 12/512GB, Megkímélt, Kártyafüggetlen, Adatkábellel, Dobozzal, 1 Év Garancia!
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest