- Milyen joysticket vegyek?
- Vélemény: nem úgy tűnik, de Lip-Bu Tan most menti meg az Intelt
- Milyen széket vegyek?
- Házimozi belépő szinten
- Dell notebook topic
- Milyen TV-t vegyek?
- GeForce RTX 5050 kártyák az MSI portfóliójából
- GeForce RTX 5050 VGA-k a Palit értelmezésében
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- 5.1, 7.1 és gamer fejhallgatók
Új hozzászólás Aktív témák
-
Husky
aktív tag
Jaj, megint megöltem egy topikot.
De én még azért elolvasnék pár hozzászólást azoktól, akik tényleg istenítik.
Attól aki csak zenét akar hallgatni miért kell elvárni hogy olyan lejátszót vegyen amiben van hátvakaró, körömcsipesz, és nokedlireszelő is? It's just a bloody mp3-player, f' God's sake.
Ez a topik kicsit olyan, mint nyáron röhögni azokon akik forró tea helyett fagyit tesznek a fejükbe...
Egyébként azokból az emberekből van több, akik félnek attól ha egy rossz gombnyomás miatt a következő tíz percben zene nélkül maradnak és közben feldiktafonálják a fél városi közlekedést, vagy egy másik bökés hatására hopp, törlődik egy könyvtár zene, egy harmadik gomb miatt meg baromi sok lesz a mély hang. (Egyik munkám, hogy ilyen emberek problémáit oldjam meg - tényleg sokan vannak.)
Az Apple rengeteg évet áldozott arra hogy olyan cég legyen amiről mindenkinek az ugrik be hogy egyszerűen kezelhető cuccokat gyárt. (Hazudnék, ha azt mondanám hogy napi X óra bsd, linux, és router hegesztés után - menet közben helyrerakva néhány kék képernyőt - sz.r lenne elővenni valamit ami (c)Just Works, és nem nekem kell noszogatnom hogy működjön hanem önfrissít, öntölt, és önműködik.)
Szerintem elsősorban ezt veszik, és ezért lett sok iPod tulaj. Innentől a ''trendy'' (sic!) már öngerjesztő folyamat, de attól hogy sok van egy relatív buta lejátszóból a piacon, még nem fognám rá hogy csak azért mert mindenkit agymostak. Pár évvel ezelőtt még meglepődtem ha középkorúnál láttam mp3-lejátszót, és szinte mindegyik iPod volt. Nem hiszem hogy azért mert nagyon utánanéztek volna hogy ez-e a divat, vagy mert a gép előtt buzulva tudnák hogy apple=zisten. Hanem mert látták hogy ennyi gombbal még ők is elboldogulnak. Miért vegyenek olcsóbbért olyant, amit nem mernek kezelni?
A kérdés inkább az, hogy akik kihasználnának olyan funkciókat is ami egy default ipodban nincs benne, azok végül miért vesznek mégis azt? -
Husky
aktív tag
válasz
<Adamsky> #163 üzenetére
> Én egy kicsit furának tartom, hogy én ''alkalmazkodjak'' a készülék hangjához.
Ezt a ''Koss - The Plug''-nak dobozhangja van dolgot már több embertől hallottam, viszont nekem nem tűnt fel... vagy nem annyira karakteres hogy zavarjon, vagy csak egyszerűen olyan fülformám van hogy az összes többi fülhallgatóhoz képest velem csak ez kompatibilis. Nemtom, sosem fogok más fülével hallani. Nekem jó.
Fejhallgatót egyébként rengeteget hallottam már ami szebben szól, de fülesből eddig tényleg ez a legjobb amit ettem. De ez iPod topic, egy füles hangzása meg még ráadásul zenefüggő is, így ami nekem jól nyomja BB Kinget az másnak lehet h vartyogást csinál Linkin Parkból...
> Átolvastam a topic-ot, és próbálom megérteni az IPOD tulajokat, de megy
Gondolom ''nem megy'' akart lenni.
Az a vicces, hogy itt az embert próbálják megérteni, pedig nincs rajta mit. Vettünk egy mp3 lejátszót. Én azért ezt, mert ennek volt a legkevésbé műanyag fílingje, és sok giga ráfér. Ennyi. Tudom hogy egy versenyautón lehet kerekenként szabályozni a felfüggesztés merevségét és a nyomást, meg a szikraidőt és az ív hőmérsékletét annak függvényében hogy milyen motorhangot szeretnék, egy kisteherautónak meg baromi jó az ár-érték aránya, de vannak emberek akiknek csak egy autó kell. Az olyanok pedig vesznek egy pirosat. -
Husky
aktív tag
Kicsit szériahibás vagyok középmagas-magas téren, idegesít a TV-k fütyülő sorfrekije és az ''ultrahangos'' egér- és patkányriasztók is legalább két nappal előbb űznek el engem mint a rágcsáló kollégákat, ráadásul van az embernek egy olyan funkciója, hogy AutoGain. Tök könnyen hozzá lehet szokni X hangerőhöz, Y sötéthez, vagy Z színhőmérséklethez. A dobozhang is elmúlik 1 perc alatt... nálam.
(Legalábbis azon emberek közé tartozom akiknek a következő fülese is Plug lesz, EQ nélkül...)
Igen, vannak gyári EQ beállítások, meg Normalizer, meg VolumeLimit meg világidő meg mittomén - egyszer végigzongoráztam őket, a Rock beállítás még egész tűrhetőt csinál a chillout/ambient zenékből, de nem igazán erőltetem, emígy is jól szól. -
Husky
aktív tag
Mac-es helyett linuxos vagyok, abból is a tökölgetős-mindentbeállítós Gentoo-s fajta, de ennek ellenére nem zavar hogy ezt ''nem lehet beállítani''.
Igaz, néhányszor már elkezdtem guglizni hogy akkor most rakjunk rá linuxot, de aztán lusta voltam, a geekness factor mellett nem hoz olyan extrát amire szükségem lenne...
Fülesként pedig itt is agybagyógyítós fajta dolgozik, Koss-féle Gyugó. Nem éreztem még szükségét az equalizernek, pedig a Koss-nál a középtartomány jellemzően gyenge.
De innentől már tényleg ízlések-pofonok topic. -
Husky
aktív tag
Vagy utolsó alatt a linket kell érteni?
Erre szokták mondani hogy csak a saját fülemnek hiszek, nehogy már más mondja meg hogy mi szól jól. Nekik veszek lejátszót vagy magamnak?
Tök simán elfogadom hogy a Sonynak van a világon a legjobb hangja. Továbbá rengeteg ember van a világon akiknek jobb a szeme mint az enyém. Na és?
A hordozható lejátszó hangját a következő dolgok szokták hazavágni: a gyári fülhallgató, autók, buszok, vonat, ''kérem tessenek vigyázni, az ajtók záródnak'', légkalapács, madarak, meg az az idegesítő súrlódó hang amit a csigák adnak ki. -
Husky
aktív tag
> az iTunes dalokat CSAK az iPod tudja lejátszani, míg a PlayForSure dolgokat minden lejátszó ami támogatja
Ez kicsit ilyen ''lövöldözzünk egymásra ugyanazért'' dolog.
A Motorola telefonja tényleg gyenge példa lenne hogy mi játszik még FairPlay-t, így más irányból közelítem a problémát: iTunes-ban kijelölöd a FairPlay-es számokat, és az iTunes jobb felső sarkában sárguló nagy sárga ikonra bökve audiocd lesz belőle. Kérdések és riadó nélkül. Innentől bármi játssza. Full legális, és nem igazán értem hogy miért baj hogy gyárilag nem könnyítik meg a felhasználók dolgát. Aki akarja, a frissen vásárolt számokat átnyomja mp3-ba, és úgy rakja fel az iPodra.
Bevallom, 6 éve nem láttam Windózt, de nem rémlik hogy a Media Player önként és dalolva ajánlotta volna fel a CD-re írást. Legalábbis jogvédett tartalmaknál nehezen hinném, a PlaysForSure meg ráadásul ugyanúgy playerre van lockolva mint a FairPlay. Hiába veszel új lejátszót ha az előző kettő pl már kilőtte a felhasználható lejátszó-keretszámot.
Viszont elég gyenge vita olyasmit összehasonlítani amit egyikünk sem használ, gondolom neked is kb. annyi PlaysForSure-rel védett számod van mint ahány FairPlay-es, nekem.
> 128-as és 192-es mp3 közt igenis lehet különbséget hallani,
Természetesen, azt még én is hallom, gagyi fülhallgatón át is.
> feltételezem hogy az aac-ből átkonvertált mp3 sem lesz csúcsszuuper
Miért konvertálna bárki egy 128-as AAC-t ugyanolyan mp3-ba amikor tudja, hogy veszteséges az eljárás? Lame/192/VBR alá én sem mennék, innentől meg egy tök hétköznapi otthoni hifivel aac->mp3 után nincs igazán kimutatható különbség a kettő között, ami elveszett a zenéből az már az AAC-ba konvertálódásnál megtörtént. Ha minőségre vágyok akkor nem fél üveg kóla áráért veszek valami tömörített izét, hanem elszuttyogok a sarki SACD bótba.
> főleg az utolsó lenne megszívlelendő (a tesztelt merevlemezes lejátszók közül az ippod szólt a leggyengébben)
Ebben az esetben hozzád képest audiofilnek számítok, pedig ha valamitől falra szoktam mászni, ők azok.... Az EQ megöli a zenét. Komolyan.
... Arra meg pláne nem való hogy azzal korrigálja az ember a fülhallgató hibáját.
Oké, bevallom, nem a gyári fülest használom hozzá. -
Husky
aktív tag
Mit eszek rajta? Semmit.
Kellett egy mp3-lejátszó. Diktafonra nincs szükségem, mp3-at meg azért teszek a fülembe hogy ne kelljen rádiót hallgatnom. ~4 év használatra veszem, innentől édesmindegy hogy napi 30 vagy 50 forintot szánok egy lejátszóra, a filmlejátszás vagy a passziánsz meg csak jópofa extra.
Tehát a kinézet és a kapacitás alapján döntöttem. (Na jó, ez nem teljesen igaz, azt is értékeltem hogy csak rádugom a gépre és az új podcastok mellett autosynceli a határidőnaplót meg a contactlistet is.)
Egyébként nem igazán értem mi ez a para hogy saját/zárt formátumot használ. Az alternatív legális lehetőség (PlaysForSure) is saját/zárt, ráadásul mindkettőt lehet konvertálni mp3-ba. Tudom, minőségvesztés; de amíg fülhallgatón szól és nem B&W Nautiluson addig lesz.rom, hogy műszerekkel van kimutatható romlás.
Az egyetlen bosszantó dolog talán az, hogy nem lehet csak simán rámásolni a számokat/filmeket mert addig nem hajlandó hozzájuk nyúlni amíg nem látja őket az adatbázisban. De erre meg nincs szükségem, a csillagozás/CD borítók miatt úgyis valami iPod kompatibilis cuccal töltök rá műsort.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Új Apple iPhone 16 Pro Max 256GB, Kártyafüggetlen, 3 Év Garanciával
- Azonnali készpénzes Microsoft XBOX Series S és Series X felvásárlás személyesen/csomagküldéssel
- AKCIÓ! Apple iPad Pro 13 2024 M4 512GB Cellular tablet garanciával hibátlan működéssel
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone i5 12400F 16/32/64GB RAM RTX 5060Ti 8GB GAMER PC termékbeszámítással
- Apple iPhone 16 Pro Max - Desert Titanium - 256GB 1 ciklus 100% akku! 1 év garancia! Új készülék!
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest