Hirdetés

Keresés

Új hozzászólás Aktív témák

• Pista0001

addikt

válasz cinemazealot #61232 üzenetére

Gyanítom, hogy cég, Windows köll nekik, Linux nem jó, a Winhez meg kell a száppört, meg biztonságos legyen, meg a böngésző is támogatott legyen, szóval Win 10, maholnap Win 11,... Még a 10-hez jó a 4. gen is, de a 11 már nem megy rá (mókolás nélkül).

Részemről USDT 4. gen Linux-szal, oszt' csíny letudva. Erre a felhasználásra még hosszú évekig jó lenne. Pici is, talán nem is túl zajos.

Szerk.: ezt én is 4. gen gépről írtam, de van itthon 1. gen is amolyan félretró játszósnak :P

• PROTRON

addikt

válasz cinemazealot #61232 üzenetére

Pedig kimásolotad az egész mondatot, így nem egészen értem hogy a második felét miért vetted figyelembe:
    "
    olyant, ami már akkoriban is lassú volt.
    "
    Ezzel a résszel együtt írta, tehát hogy a 6 évvel ezelőtti legalsó celeron procikban nem bízik.

#61229 mckay

Picit viszont nekem is kötözködnöm kell, mert nem "nincsenek", hanem megdrágultak, ahogy a hsz-ed fent többször idézett mondatába is megírtad.
    Baromi nagy költsége van annak, hogy az mATX alaplapokban kényelmesen megtervezett nyákokat hogyan tegyék kompaktabbá, hogy minden szükséges dolog elférjen és gyártani is lehessen, mert megszaporodtak az alap dolgok. 10 éve nem volt elterjedve pl az M.2 SSD slot, nem feltétlen kellett második pcie kivezetést csinálni wirfi+bluetooth miatt ( az integrált wifi és bluetootht így tudják megoldani), USB-ből is más volt a helyzet..etc...

Most rácsekkoltam a listádra, ott vannak a 60-70k árkategóriában a megbízható mItx alaplapok.

Azzal egyetértek hogy a "J" szériás procikból én se adnám 5005 alá, így az integrált procis alaplap kínálat amit találtál nálam sem jön szóba, így marad a 42k-nál kezdődő árkategória, mert sokszor a J5005-el integrált alaplapok is ebben az árkategóriában mozognak.

Vagy marad a használt piac, ott azért ki lehet fogni olcsóbb, de az általad jelölt feladatra használható, integrált procis alaplapokat.

Meg Eboy, nekem még 2 éve ott sikerült találnom egy német eladót, aki korrekten, bontatlan raktár készletet értékesített, 68 ajróért szállítással kaptam H110-es mITX alaplapot. KI lehet fogni, de óvatosan a Te helyzetedben. Nekem csak a hdmi port nem működik rajta, de tényleg bontatlan csomagolás volt. De sok az átverés az olcsóság ígéretével.

#61234 AxBattler
    Pedig beleírta:
    "google map és nyomtatás"
    Erre a feladatra keres gépet, mert a google map sokszor rátud terhelni a procira, tehát azért a youtube 720p-nél erősebb feladatot kell vinnie a procinak, ami egy J3355-3455-4005 proci esetén kétséges számomra.

De lehet hogy ha jelentkezik a "Milyen gépet vegyek" totyikba, hogy legolcsóbb mITX alaplap-konfigot keresi a fenti feladatra, tudnak javaslatot adni, mert az a totyik nem csak olyan konzervatívokból áll mint én, Ők simán beajánlanak 610-es csipsetet is ha elegendő a tudása. :D :D :D

Új hozzászólás Aktív témák