- Kettő együtt: Radeon RX 9070 és 9070 XT tesztje
- Léghűtés topik
- iPad topik
- Nikon Z MILC fényképezőgépcsalád
- Fejhallgató erősítő és DAC topik
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- Milyen pendrive-ot vegyek?
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- Autós kamerák
- Húsz százalékot ver az 5060 Ti elődjére?
-
PROHARDVER!
Az ITX szabványt a VIA alkotta meg 2001-ben, mely eredetileg 21,5x19,1 cm volt, mára 17x17 cm-re redukálódott. Felhasználási területe igen széles, egyformán alkalmazzák otthoni felhasználók, mind nagy cégek különböző beágyazott rendszerekhez. Ipari területen különböző célokra felhasznált gépekhez szolgálnak alapul pl. CNC maró gépekhez, vagy ATM automatákhoz stb. A szabvány leírása a formfactors.org-on található meg. Amit érdemes kiemelni, hogy a mini-ITX kompatibilis az ATX és mATX szabványokkal - a csavarhelyek, a hátlapi panel és a bővítőkártya elhelyezése is megegyezik -, így egy mITX alaplap gond nélkül beszerelhető szabványos mATX és ATX házakba is.
Új hozzászólás Aktív témák
-
flashpointer
őstag
válasz
Fox Mulder #63104 üzenetére
sfx-l nem fer el? asusnak van jo feher tapja.
-
flashpointer
őstag
válasz
Fox Mulder #63088 üzenetére
hat ebbol nem sok minden latszik milyen anyagbol van a lefogato vegen az alkatresz vagy hogy nez ki a pcb eso oldala.
-
flashpointer
őstag
válasz
HUN_Sector #63066 üzenetére
vizetra!
-
flashpointer
őstag
-
flashpointer
őstag
Esetleg valakinek eszebe jut meg valami hasonlo elrendezesu haz mint a geeek A40? Sandwich style + tap alul. Ezt sajnos mar nem forgalmazzak.
-
flashpointer
őstag
válasz
HUN_Sector #62871 üzenetére
Az ilyen hutoket ugy szokas felrakni hogy a legalabb a ket szelen bordak kozott eltavozo levego ne legyen teljesen blokkolva, ugy latom itt sikerult pont ugy pozicionalni hogy egyik oldalt a memoria masik oldalt az IO shield. Ez egy kb negyzet alaku huto ugyhogy en beprobalnam 90°-al elforgatni + A Redux venti kis ellenallasra van (haz), normal noctua jo lesz. Meg az az oldalso slim venti legyen osszhangban az elforgatott cpu hutovel.
-
flashpointer
őstag
válasz
laychi #62788 üzenetére
legfokepp a tap es vga miatt kerdeztem, ez egy fullsize matx konfig, tap miatt nem erdemes a legkisebbre loni kiveve ha lecserelned valami sfx-re, ekkora vga huto sem nagyon fog beferni sehova ahol a meret a prio ugyhogy valaminek mennie kell amugy csak az ilyen asus ap201 meg hasonlok (pl jonsbo d30) johetnek szoba
-
flashpointer
őstag
válasz
HUN_Sector #62527 üzenetére
hat ha se legora se gepre nem megy el a penz akkor annyibol majd tudsz benne furdeni mint dagobert bacsi
-
flashpointer
őstag
válasz
HUN_Sector #62517 üzenetére
itx lap luxus -><- Apu-val jatszani nagyon budget.
ja meg valasztek sincs, amelyik nem szar az meg coilwhineol... -
flashpointer
őstag
válasz
viperabácsi #62393 üzenetére
ja en szoktam is, negyedik 4090 teljesen csendben az elozo 3 meg ment vissza a boltba!
-
flashpointer
őstag
válasz
viperabácsi #62389 üzenetére
mit nem tud a tobbi amit ez igen coil whineolni?
-
flashpointer
őstag
válasz
TESCO-Zsömle #61665 üzenetére
Aztan ha nem mozog a viz akkor mi szallitja el a hot?
-
flashpointer
őstag
válasz
HUN_Sector #61608 üzenetére
van olyan lap/kartya kombo ami nem bootol be pcie 3-an csak ha elotte kulon be nem allitottak ami meg csak pcie4 -en megy ugye.
-
flashpointer
őstag
válasz
viperabácsi #61558 üzenetére
vagy a muanyag csatlakozonal magasabb tavtartok+ hosszabb csavar.
-
flashpointer
őstag
válasz
modecom1994 #61321 üzenetére
Modositas nelkul a flexATX meretu lap megy bele de nagyon ritka.
Ha matx-et akarsz akkor inkabb sama IM-01 az nem nagyobb de marilyen matx belemegy. -
flashpointer
őstag
-
flashpointer
őstag
válasz
viperabácsi #61314 üzenetére
-
flashpointer
őstag
keresek valami uj b650 laplapot a ryzen 7900 ala de nagyon szukos a valasztek es eddig egy meggyozo sincs: asrockra sok a panasz hogy sok a hibas, gigabytenak gagyi az anyagfelhasznalasa, asusnak rog nak ott a 40 milis venti az kizaro ok de amugy jolenne, msi edge ami a legkevesbe rossznak tunik eddig de aztan ennyi is, van vagy 5-6 elerheto darab osszesen...
-
flashpointer
őstag
válasz
HUN_Sector #61271 üzenetére
koszi, egy csomo uj otletem lett, asszem epitek valami ujat, mar ugyis vagy fel eve keszlett az elozo azota unalom van
-
flashpointer
őstag
válasz
flashpointer #61266 üzenetére
hat ezt nemnek veszem : q
-
flashpointer
őstag
ismer meg valaki matx szendvics elrendezesu hazat a meshiliciouson kivul? akar kinai is jo de amit talaltam mind mitx-es
-
flashpointer
őstag
válasz
TESCO-Zsömle #60906 üzenetére
gyartotol fugg melyio mit ert kartyahossz alatt, valamelyik a fem slot pcb feloli sikjatol szamolja, valamelyik meg a teljes hosszat a csatlakozok feloli elorehajlo slottal egyutt...
-
flashpointer
őstag
-
flashpointer
őstag
válasz
TESCO-Zsömle #60723 üzenetére
ja azt nem tudtam, akkor alatetet azt ne : )
-
flashpointer
őstag
válasz
TESCO-Zsömle #60721 üzenetére
vagy muanyag alatet
-
flashpointer
őstag
válasz
Pista0001 #59441 üzenetére
parhavonta ugyanoda kanyarodik visszaba topik
Egyaltalan nem komoly feladat, sfx bol van 1100+ w-os, 500 wattot meg lehet hogy meglepo lehet de egy 140 es radiator lehut , de egy 280as biztosan, a kerdes csak hogy mekkora zajjal(linus tesztelt is ilyet, mondjuk amilyen buildet latni itt par embernek noctua nh-l9 el ami korbe van bastyazva rammal bordaval , a hang csak huszadlagos). Normalis rekreaciora meg el lehet felejteni az integralt fosokat, 30 fps-el fhd - n tolni lowba minden csak nem elvezet, meg tobb stresszt okoz mint elotte volt. Persze trabantban is lehet utazni 1000 km-t csak kerdes h kinek jo. -
flashpointer
őstag
válasz
HUN_Sector #58937 üzenetére
-
flashpointer
őstag
-
flashpointer
őstag
válasz
HUN_Sector #58528 üzenetére
Szar az osszes csak noctuat erdemes venni aki erzekeny a zorejekre, egyebkent barmikor jelentkezhet barmi : )
-
flashpointer
őstag
válasz
PROTRON #57633 üzenetére
A huto deepcool AK 620 (ennek is kattogtak az eredeti ventijei.. nem tudom csak en vagyok ilyen balszerencses vagy mindenhonnan kihallom, noctuabol bezzeg nem ) (1 mm marad az oldallapig) .
Igen ez a tap a tartalekom mert mindenhova befer, ahelyett kene egy masik, habar 65w-os procival jatek kozben vitte siman a konfigot ugyhogy nem surgos, meg amugy is 80%-os poweren fut a kari ami kb -5% teljesitmeny.
ket 360-as radi is "befer" , majd meglatjuk mit hoz a ráérés : ) -
flashpointer
őstag
Azert azt is emlitsuk meg mostmar kb csak a hutesnek kell hely mert maga a PCB alig foglal valamit, meg hogy egy dolog a meret es egy dolog hogy ki milyen zajszintet toleral, mert 4090-et is le lehet huteni egy 120-as ventivel (by linus).
Szoval instan meg redditen (meg itt a forumon) jol mutat a 8 literes 7950X+4090 konfigcsak rohadtul nem lehet elni mellette, vagy szuksegbol van (helyszuke/utazas).
"A nem fer el a monitor mellett az asztalon" temaban meg csak annyi hogy matx-ben is van aminek kevesebb footprintje van mint a majdnem barmelyik mitx-nek:
Ha mar ilyen lathatatlanul attertunk a temara: tegnap beleraktam a cuccokat az alta g1m-be :D
Sok a kihagyott lehetoseg, gyari allapotaban max egy kozepes, de kis reszelessel jo lehet (raadasul a 180-as gyari venti is kattog... mindegy ugyis noctua lesz helyette):
-
flashpointer
őstag
válasz
apollo12 #57573 üzenetére
sfx-et nem akarok, irtam hogy sfx-l befer, meg a nagyobb venti miatt (120 slim a 80-90 slim helyett) inkabb arra esne a valasztas, amugy van egy corsair sf 650 , azzal siman megy , csak az a leghangosabb komponens, sf 750-t is probaltam de abban a teljesitmenytartomanyban ugyanolyan hangja volt.
-
flashpointer
őstag
válasz
FireKeeper #57547 üzenetére
4090 ala kell a kakao
-
flashpointer
őstag
sfx-l tapbol van valami 750w+ extrem csendes fajta?
-
flashpointer
őstag
at lehetne lassan nevezni a topikot mitx/matx-ra : )
-
flashpointer
őstag
1300 w es meg csak nemis sfx-L , ez mar jofele!
-
flashpointer
őstag
válasz
FireKeeper #57069 üzenetére
nem mindben, viszont a ryzenekben a 7-es sorozattol mindben.
-
flashpointer
őstag
válasz
fatpingvin #56643 üzenetére
SAS merevlemez nem volt megkotes csak a te igenyed es mivel az ultrakompakt es a 5x3.5 onmaganak ellentmondo, a legelegansabb az en javaslatom :-)
Raadasul nem kell az utalatos mechanikus zajt sem hallgatni ha az eletterben van a cucc es a meretmegkotes erosen ezt sugallja. -
flashpointer
őstag
válasz
flashpointer #56577 üzenetére
hat nem sok reakciot valtott ki
-
flashpointer
őstag
válasz
flashpointer #56527 üzenetére
Jo hat egy 4080/90 (a kepen egy 4080 gainward Phantom) osszeszerelt helyzetben boooven elfer a sima NR200-ban , csak az a szar csatlakozo ideiglenesen igy kell kialljon, amig nem lehet hozza kapni forditot.
Amugy meg kb 6-7 mm marad hosszaban meg vagy 3-4 szelteben, ha valaki valami hasonlot akar bepasszirozni, de ez is ugy ment be hogy ki kellett kisse fesziteni az elejet meg a hatuljat hogy ferden be lehessen eroszakolni.
-
flashpointer
őstag
válasz
T0mBd1gg3R #56526 üzenetére
Semmi konkret meg, nezegetem mibe ferne be egy 4080 (ami pont akkora mint a 4090) csak a hulye csatlakozoja miatt amihez meg nincs 90 fokos adapter (majd lesz valamikor) egyedul az nr200 MAX-ba megy bele vertikalisan. A referencia kepet amire valaszoltam magamnak talaltam egyedul ami itx konfig es 4090 de ugye nem tul biztatoan nez ki az ismert problemak miatt.
Gondoltam feldobom a temat hatha mast is erint es kitalalt valamit
-
flashpointer
őstag
válasz
flashpointer #56465 üzenetére
háh csak ossze kell kombinalni:
-
flashpointer
őstag
Hat elvileg bele lehet nyomorgatni egy 4090-et is.
Új hozzászólás Aktív témák
- Corsair 32GB KIT DDR5 6000MHz CL30 Vengeance RGB Grey EXPO, 2034 ig alza gari
- BESZÁMÍTÁS! ASUS ROG Strix X570-F Gaming alaplap garanciával hibátlan működéssel
- Kingston Fury Beast DDR4 2x8GB 3200Mhz CL16 RGB
- BESZÁMÍTÁS! ASUS ROG MAXIMUS Z790 HERO alaplap garanciával hibátlan működéssel
- BIOS-ig tesztelt alaplapok!
- BESZÁMÍTÁS! GIGABYTE B360 i5 9600K 16GB DDR4 512GB SSD RX 7600 8GB Rampage SHIVA Zalman 600W
- Apple iPhone 13 Mini 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- ÁRCSÖKKENTÉS Lenovo Thinkcentre E73 asztali gép eladó
- Telefon felvásárlás!! Honor 90 Lite/Honor 90/Honor Magic5 Lite/Honor Magic6 Lite/Honor Magic5 Pro
- Beszámítás! Apple iPad 10.9 2022 64GB WiFi tablet garanciával hibátlan működéssel
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest