- Fujifilm X
- HiFi műszaki szemmel - sztereó hangrendszerek
- Vezetékes FEJhallgatók
- Bluetooth hangszórók
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
- Projektor topic
- Házimozi belépő szinten
- Nvidia GPU-k jövője - amit tudni vélünk
-
PROHARDVER!
Linksys WRT54G/GL/GS router
Új hozzászólás Aktív témák
-
Gabenvagyok
csendes tag
szia
ADSL van szétosztva 5-6 fele az irodában (meg még 2-3 gépre le az üzembe)
adminisztrációs felületen ki van kapcsolva a mac clone address cucc..amúgy otthon is ilyen routerem van, ott 2 gép között osztom a netet, ott viszont ez a klónozásos dolog van, és hébe-hóba elő szokott fordulni hogy nem megy a net, de ritkábban mint az irodában
újabb ötletek ?
előre is köszönöm!
-
VPN kérdés.
Feltettem a 23sp2-őt. Belőttem a VPN szervert a leírás szerint.
Na most, erre a szerverre szeretnék csatlakozni. A routerre helyi hálón csatlakozok, de ugyanezzel a géppel szeretném tesztelni a vpn-t, de nem jön össze, 619-es hibát ír.Elvileg jól működik, gyakorlatilag meg nem tudom mi a baj.
-
h_143570
addikt
válasz
Gabenvagyok #5592 üzenetére
Ha hasznalsz torrent vagy egyebb p2p klienst akkor valoszinuleg az elsz a gond.
-
And
veterán
válasz
xabolcs #5594 üzenetére
Utóbbi
.
#5592: Nem írtad, milyen neted van. Nekem is volt hasonló problémám, de azt nem a router okozta, hanem a szolgáltató volt valamiért háklis a PC-m klónozott MAC-címére. Mióta ezt kikapcsoltam, megszűntek a szakadások, pedig vagy háromféle routerrel is jelentkeztek.. De elegendő volt a teljes újraindítás helyett csak a DHCP-t újrakérni, aztán ment tovább (néha órákig, néha csak percekig). -
xabolcs
őstag
azt hiszem, valahol a wireless/basic-ben, aaaaaaaa wireless mode talan
(ahol az AP, client, bridge, .... dolgokat kell kivalasztani, s ott van az h disabled)
(vagy a masik legordulo listaban: ahol a g,b,g+b modok kozul lehet valasztani ... de sztem az elobbi)
szoval vhol azon az oldalon, az egyik legordulo menuben
-
Üdv
DD-WRT esetén hol lehet letiltani a WLAN-t? Egyelőre nem lesz használva és ki szeretném kapcsolni.
-
Gabenvagyok
csendes tag
Sziasztok!
Én egy WRT54G-vel rendelkezem, az a problémám hogy sokat fagy. Időnként szépen elmegy a net és csak akkor tudom visszahozni ha áramtalanítom, és ez nem olyan vicces 10 percenként
Nagy hálózati forgalom, vagy szolgáltató? Gondolom előbbi.. Tapasztalt már ilyet valaki? Hogy oldotta meg? Friss firmware?
Előre is köszi!
-
válasz
h_143570 #5587 üzenetére
Az már be van állítva.
Viszont szerintem én nyomogattam el valamit, mert eddig se az alap Tomato se a Victek féle mod-nál nem jelent meg az "NVRAM Show" rész.
Mondjuk ha a dump-nál amúgy is elérhető akkor nagyjából mindegy, de azért ez durva, hogy ilyen könnyen hozzáférhető minden adat. -
Jelenleg a Victek féle Tomato mod 1.19-es verziója van fent a routeremen s megjelent egy "NVRAM show" nevezetű menü, ahol minden beállításom titkosítatlanul látszódik, ez elérhető az Administration-Debugging-Download NVRAM dump helyen is.
Le lehet ezeket valahogy tiltani?
Hogy mondjuk csak ssh elérésen keresztül férhessen hozzá az ember, webes interfészen ne? -
h_143570
addikt
válasz
robinho10 #5582 üzenetére
A chello MAC cim alapjan azonositja a felhasznalot. Arrol a geprol amelyikrol router nelkul is megy lepj be a router kezelofeluletebe. Advanced / MAC Address a WAN Port soraban nyomd meg a Clone PC gombot.
A masik megoldas, hogy atregisztralod a router mac cimere a kapcsolatodat. Ezt feltehetoleg a tajekoztato szoveg Kattintson ide reszre kattintva teheted meg.
-
robinho10
csendes tag
Hello!
Bocs, de nem olvastam végig az előző 5000 hozzászólást, így lehet hogy már volt ez a probléma. A net megosztása körüli beáll0tásokhoz szeretnék segítséget kérni.Chello silver netet, chellos modemmel nem sikerül megosztani ezzel a routerrel.
A hálózat rendesen működik, látom a többi gépet, de a net nem működik, csak ha közvetlenül a modemről használom. Routerről minden oldalnál egy ilyen szöveget hoz be: "Tisztelt Előfizetőnk!
Az Ön internet kapcsolata jelenleg nem elérhető.
Kérem próbálja újra az alábbi linker kattintva.
Kérdés esetén kérjük hivja ügyfélszolgálatunkat: 1221.
A modem és a kártya regisztrációhoz kérjük Kattintson ide"
(- de router nélkül megy a net).Tomato 1.21-es firmware van rajta, de az eredetivel sem működött.
(Ha kell beírhatom a konkrét beállításokat, de nem nagyon változtattam semmi különöset.) -
quby
őstag
-
Kommy
veterán
válasz
Levi123 #5578 üzenetére
Hát nem tudom mi lehet ott a gond, mert én ha a wifire akarok kapcsolódni akkor annyit csinálok, hogy az óra mellett a két monitort tartalmazó jelzőre kattintok előjön egy felugró menü abból kiválasztom a csatlakozás hálózathoz( connect to network) ott megjelennek az elérhető hálózatok a jelerősségükkel és kiválasztom (kétszer katt rá) amelyikre csatlakozni akarok, ezen kívül semmit nem kell csinálni.
helyesírás
-
Eladó: Linksys WRT54G Wireless-GL V1.1 Broadband Router + 2db Biquad antenna (panelban vagy nagy távoságra)
-
Levi123
senior tag
Addig eljutottam, hogy hozzáadtam a wlan kapcsolatot, de csatlakozáskor valamiért nem csatlakozott a hálózatra. Valami diagnosztikát ír ott nekem, de az se segít semmit.
Magyarán kíváncsi lennék pl. Te hogy állítod be a vistán az új wlan kapcsolatot? Milyen lépésekkel, honnan indulsz? Sajnos kénytelen vagyok a szájbarágós módszert kérni, mert nem tudom megoldani ezt a vistás dolgot, pedig nem szokott kifogni rajtam semmi. -
Levi123
senior tag
Szia!
Köszi szépen jó lett az a része..Most viszont elvittem az ismerősömhöz (mivel az övé a router), és az istennek nem tudtam összehozni a híres Windows Vista Home basic-al..
Tehát kérdezném, hogyan lehet a vistán beállítani ennek a routernek a WLAN kapcsolatát?
Valaki írja le pls részletesen, mert a vistát nem ismerem. XP-n 2 perc alatt be tudom állítani, de ez a vista kifog rajtam..Kösz előre is!
-
colosseum
csendes tag
sziasztok ide is beirom a hszm mert lehet h inkább ide illene a téma
Lenne egy kis gondom.
Adott Tré online IPTV,TELO,NET együtt szal a "modem" is olyan flancos szuper..... speedport vagy mi ( az admin felülete valami szar semmit nem lehet benne állitani csak a nethet az adatokat, és akkor nem nagyon tulzok)
Nah akkor van ez a dsl-moden-router ez osztja el az én kis netemet wifin.
A wifi nincsen tiltva mert csak configolnám a hálot. errre csatlakozik 3 laptop wi-fivel, meg egy Linksys wrt54GL router Ap modban ( ezen tomaton van.) nah most jön a bajom.
A laptop nem látja a linksys mögött helyett foglaló gépet. Nem megy a ping se tracerout.A routert tudom pingelni de mögé már nem érek el.A gép ami mögötte van Ubuntu linuxos, onnan bármelyik gépet tudom pingelni routolni minden megy,,,,,Beállítások:
speedport router: 192.168.1.254
DHCP : ON; 192.168.1.100-199 ig
subnetmaszk: 255.255.255.0
Átjáró IP címe:192.168.1.254laptopok: nincsen fix ip. ezek mennek nem irnám le őket.csak 1-t
Wireless Adapter
Adapter Name: Atheros AR5007EG Wireless Network Adapter
DHCP Enabled: Enabled
IP Address: 192.168.1.66
Subnet Mask: 255.255.255.0
Default Gateway: 192.168.1.254
DHCP Server: 192.168.1.254
Primary DNS Server: 192.168.1.254
Wireless AP
Network Name: FritzBox
Operating Band: g
Operation Mode: Infrastructure Mode
Channel: 6
Authentication Mode: OPEN
Encryption: NoneLinksys
router cim: 192.168.2.1
a speedport álltal kapott cím: 192.168.1.71a linksys mögött lévő linuxos gép cime 192.168.2.103
mi lehet a baj. lehet h a Linksys routeren van a gubanc?
előre is köszönöm.
-
Gausz
aktív tag
Sziasztok!
Erre mondjatok vmi okosat
Egy hétig szarakodott a netem vmilyen okból, nem is fontos. A lényeg, hogy a utorrent alul sárga, hogy nincs kapcsolat, a teszt is passzívat jelzett. Nyomkodtam össze-vissza, de nem történt semmi változás. Aztán megnéztem bnőm laptopján is, neki zöld, minden jó. Közben nálam továbbra is sárga maradt, de a teszt szerint jó volt. Miután kikapcsoltam a laptopot, továbbra is sárga, de már nem enged át a teszt.
Vki?Kösz,
PéterLehet köze ahhoz, hogy mindkét gépen létrehoztam xp alatt egy új usert, hogy lássuk egymást hálóban? Hülye kérdés, de más változtatás nem történt mostanság.
-
DeepDish
őstag
Hi!!
Jelerosseget szeretnek allitani mast nemigazan,melyiket firmwaret erdemesebb felraknom?! Melyik a felhasznalobaratabb ?!
Ha esetleg vki 2 mondatban leirni ,h mi a fo kulonbseg a 2 nem gyari firmware kozott megkoszonnem!!
-
Zolli77
csendes tag
Hellósztok.
Nem tudom volt-e már valakinek ilyen gondja mint nekem de leírom mi volt a hiba és a megoldás.
Szóval ott kezdődött hogy a routeremre[WRT54Gl v1.1] feltettem a tomatot[v1.21]. Szép és jó volt minden amíg a lenti géppel meg nem próbáltam felcsatlakozni Wi-fi-n. Ebben a gépben egy régi 11MBps-os kari van (D-link DWL-510) és a csatlakozás simán ment egyből kaptam IP címet is, de érdekes módon a net mégsem ment viszont a router admin felületét simán el lehetett érni.
Rászántam vagy 3 napot de semmit sem bírtam kezdeni az esettel így megpróbáltam a DD-WRT-t[V24.sp1] azzal viszont tökéletes volt minden. Maradt is egy kis ideig de voltak vele problémák például a QoS nálam működésképtelen volt. Vissza a tomato és végülis az hozta meg az áttörő sikert hogy az Advanced/Wireless alatt a Transmission Rate-et 11Mbps-ra kellett állítani és érdekes így jó lett. De autómata módban nem jó.Csak azért írtam hátha segít valakinek.
-
Kommy
veterán
válasz
Levi123 #5565 üzenetére
Ha jól tudom akkor hagy üresen a felhasználói nevet és a jelszó pedig admin. vagy ha nem jön be akkor marad a teljes reset amit úgy tudsz csinálni, hogy kihúzod a routert benyomod a reset gombot majd visszadugod a routert de közben nyomod a resetet majd 30 másodperc múlva elengeded, de ekkor be kell mindent állítani újból
-
And
veterán
Nem tudom, hogy a színeknek van-e jelentőségük. Azt látom, hogy az azonos hálózatban lévő eszközök sem feltétlenül egyforma színűek, márpedig ekkor szükségszerűen ugyanazon a csatornán is vannak. A "Blending effects" kikapcsolásával meg végképp eltűnnek a színek, tehát könnyen lehet, hogy csakis esztétikai szempontból léteznek. Amúgy sincs belőlük túl sok, én ötfélét tudtam megkülönböztetni. A foglalt csatornák kereséséhez mindenképp az AP-k részletes adatait nézegesd jobboldalt.
-
Levi123
senior tag
sziasztok!
egyik ismerősöm kért meg segítsek neki.. probléma a következő:
Adott ez az eszköz: Linksys WRT54G wlan router.Probléma: már régen használták a routert és nem emlékeznek a felh.névre és a jelszóra az admin kezelőfelületnél.
Meg lehet oldani ezt valahogy, hogy elérjem az admin felületet?
Eredetileg mit adnak meg felhasználónévnek?
A d-linkes routeremen admin a felh.név és jelszó üresen hagyva. Ennél a tip. routernél mi van beállítva gyárilag?
Köszi előre is! -
Tonyk
veterán
válasz
GödiAli #5558 üzenetére
Először én is bsz@rtam, de aztán azóta itt a fórumon ki lett dumálva, hogy olyan 24Mbit köröl van a vége LAN-WIFI-nek, hiába van ráírva 54Mbit ezekre a cuccokra. A 30Mbit elvileg a vége a WAN portnak is (mintha ezek a firm.-ek , azért kihoznának belöle többet is, nem tom. Nekem 1,5-es netem van, októbertól az emelésnek köszönhetően 3, azaz messze vagyok ettől a határtól, őszintén mondva nem is érzem a hiányát.... )
Ergo nálad más gond lesz.
pl:
- Túr erősen sugárzol (mW) (ez is rontja az átviteli sebességet)
- Olyan csatornán forgalmazol ami már foglalat és esetleg egy erősebb adó elnyomja (próbálj váltani másik csatira)
- Vagy a lapos kártyája a hibás, nézd meg másik laptoppal másik típusú kártyával.
stb -
n0se
tag
sziasztok!
sokféle érdekes mondatot olvastam róla angolul, megköszönném ha valaki magyarul leírná, hogy mire szolgál pontosan a "Filter Internet NAT Redirection" funkció.
köszi
-
GödiAli
tag
Sziasztok!
Segítség kérnék van 1 WRT54 GL routerem. Wifin keresztűl a világért se bírom 2 gép között a 3Mb/s adatátvitelt meghaladni. A net viszon max sebességel megy. Vlk plz segítsen mert ez így iszonyat lassú. Eddig tomato 1.19 volt fennt, most visszatettem a gyári firmware-t (v4.30.11). Előre is köszönöm
-
And
veterán
A Wiviz survey annyiban több, mint a Site survey, hogy megmutatja a klienseket, és azokat az AP-ket is, amelyek nem sugároznak SSID-t. Ezen túl folyamatos szkennelést jelent, vagyis wiviz-nél nem kell állandóan a refresh gombot nyomkodni, mint a sima állomáskeresésnél. Ezáltal sokkal jobban feltérképezhetőek a közeli hálózatok.
A BT sávja ugyanaz a 2.4 GHz-es tartomány, mint a b/g szabványú wifi-eszközöké. Azt nem tudom pontosan, hogy a BT e sáv mely tartományát fedi le, de a csatornaszáma ugye nem szabadon választható, a működése pedig hasonlóan spektrumszórásos, mint a wifi-é. Próbálkozz a szélső wifi-csatornákkal (1-es és 13-as), hátha azokat nem fekteti meg egy erős BT-eszköz. -
_ak_
addikt
DD-WRT firm esetén, hogyan hasznosítható a Wiviz survey? Nem sikerült megtalálnom sehol sem, h mi mire jó, vagyis inkább, h hogyan jó. (ha egyáltalán segít)
A másik, h bár most nem használok BT, de valamelyik nap megtaláltam a bt adapteremet és ahogy bedugtam szinte teljesen meghalt a net. channel váltással küszöbölhető ki a dolog?
-
hzcs
senior tag
sokadik restart után jó lett, és már látom, hogy kik vannak a hálón. Nehezen, de összejött
-
hzcs
senior tag
feladom, nem megy...
Ha a fonerához csatlakoztatom, akkor megy, ha egy másik hálóhoz, akkor repeater bridgeként egyszerűen nem akar. Nem kap ip-t... Kliensként a router kap, tehát nincs mac filter vagy hasonló. Weppel van védve az a háló, és fogalmam sincs hogy miért, de ha beírom a jelszót a routerbe, majd akár save-t, akár apply-t nyomok, eltűnik a kód, ismét fehér rubrika lesz. Erre valaki? -
hzcs
senior tag
kösz, akkor ezt jól benéztem. Abból gondoltam, hogy mennie kéne, hogy amikor megszakad, meg amikor csatlakozik, akkor kiírja, hogy 108mbps, de amikor már csatlakozott, akkor visszaáll 54-re.
A célom az, hogy az első router hálójában legyek, ne a másodikéban. Közben sikerült, csak egy alhálóba kellett rakni a 2 routert, valamint noszogatni a gl-t, mert nem minden újraindulásnál indul újra teljesen. Villanyból ki, majd újra be.
Jól gondoltam egyébként a repeater bridge-t, csak a v24 rc-3-ban nem működött rendesen, nem tudtam ekkor csatlakozni rá, mindig ledobott csatlakozás közben.
Ez alapján sikerült: http://www.dd-wrt.com/wiki/images/9/9b/Repeater_Bridge.jpg
Köszöntem a felvilágosítást!ui: a fonerában asszem nem lehet wds-t beállítani, azért ugrott az a módszer.
-
And
veterán
(az Afterburner- /SpeedBooster-/ technológia nem ugyanaz, mint a 108Mbps /Super-G/: [link]).
A többit nem teljesen értem. Most az a fő cél, hogy mindenképp "láthatatlanná" tedd a köztes repeatert, vagy az, hogy elérd az első hálózatot, vagyis az első router kezelőfelületét? Ezek nincsenek mind egy alhálózatban? Mert akkor akár WDS, akár repeater(-bridge) megfelelne neked, vagy valamit nagyon félreértek.. -
Tonyk
veterán
Ott van az a helyén, csak kicsit rossz a link. Megnézed a 1.19-et bemásolod és átírod 1.17-re:
http://www.polarcloud.com/f/rotten/Tomato_1_17.7z -
hzcs
senior tag
ddwrt userek egyesüljetek
kérdésem lenne a professzorokhoz: ddwrt v24 sp1 rendszer van a wrt54gl-emen. Azzal már megbarátkoztam, hogy 108 megabiten nem hajlandó menni a dlink dwl-g650 wifikártyámmal (pedig az is 108 megabites, mindegyikben be van kapcsolva az afterburner), viszont most sehogy nem bírom bridge-ként használni a routert. Pontosabban olyan bridgeként, hogy a router ne kliens legyen, és úgy ossza a netet, hanem a hálókábellel "közvetlenül" tudjak csatlakozni a másik hálózathoz (ez egy fonera). Úgy emlékszem, v23-mal ez ment, de nincs kedvem visszarakni a régit. Ez csak egy közbülső megoldás lenne, a fő célom az, hogy wireless csatlakozzak egy hálóhoz, és wireless adjam tovább a jelet, aka repeater mód. Ez megvan, de úgy szeretném, hogy a laptopom wifi kártyája mintha "közvetlenül" csatlakozna arra a másik hálózatra. Megmondom miért: mert ha nem így csatlakozok, akkor csak a routerem és a gépem közötti hálót látom, viszont ha a másikra tudnék "wireless bridge"-ként csatlakozni, akkor látnám, hogy azon a hálózaton éppen van-e valaki. Ezt azért szeretném, mert torrentnél a többi felhasználótól elveszik a sávszél, viszont ha rajtam kívül nincs fennt senki, akkor nyugodtan mehet a letöltés. Remélem érthető voltam.Tud ebben valaki segíteni? Köszönöm!
-
Froclee
őstag
-
llneo
csendes tag
válasz
nicho01 #5544 üzenetére
Szia!
Megoldható. Én ebben az esetben bekapcsolnám a routeren dhcp-t az oszt ip címet. Mind a ketten csatlakoztok a routerhez, oprendszertől függően nézd meg a hálózati beállításoknál mi az ip-címed, amit a dhcp kiosztott mind a 2 gépnél, és pingeld meg a másik gép ipcímét. Ha kap választ, jók vagytok és már mehet is a party
. ha valamit nem értesz dobje egy mailt: gyorit@invitel.co.hu
-
nicho01
tag
Sziasztok! Lehet h nem jó topicba írok de az lenne a kérdésem h az megoldható-e h wifin keresztül játszunk két laptoppal hálóban és h meg tudjunk osztani dolgokat wifin keresztül egymással? Wrt54 gl-em van Tomaatoval.
-
Sziasztok,
Nincs meg véleltlenül valakinek a Tomato 1.17-es verziója wrt54gl-re?
A hivatalos oldalról nem akar lejönni és máshol sem találtam élő linket.
Az a gáz, hogy az 1.19-el, 1.21-el nem megy a WOL s most nem tudom, hogy a firmware miatt vagy valami más gond van, 1.17-el még ment, ezért akarom tesztelni.Amúgy erről a moddolt Tomato-ról van valakinek tapasztalata?
-
And
veterán
válasz
#21999912 #5540 üzenetére
Régebben járattam két GL-routert WDS-ben, de azt tapasztaltam, hogy sajnos a WDS-link nem olyan megbízható, mint pl. a hagyományos AP-kliens. Nálad mindenképp szükséges WDS? Azaz vezetéknélküli kliensek kapcsolódnak minden távoli routerre? Ilyenkor a repeater (-bridge) mód nem jelent alternatívát? Az alapproblémát megkerülő megoldás lehet a 201-es megosztó routerben a connection watchdog aktiválása a 202-es IP-címére, pár perces timeouttal. Ezzel az újraindítás automatizálható. Esetleg próbálkozhatsz a fw frissítésével (sp1) vagy más 3rd-party verzióra való cseréjével is.
-
törölt tag
Itt senki nem használja a router-eit WDS-ben??? Senkinek nincs ötlete erre?
-
Froclee
őstag
válasz
FABRICIUSZ #5537 üzenetére
WRT54G-EU
-
Balli
őstag
válasz
h_143570 #5529 üzenetére
Elhiszem hogy osszezavarodtal
Koszi az erofeszitesedet, fel ev utan jo lenne mar vegre beuzemelni... A lenyeg:
A router mukodik, a laptopommal szepen ossze kapcsolodik igy netezek mar tobb eve
Adott egy PS3, amit szinten csatlakoztatni szeretnek, automata beallitassal nem lehet ezt megoldani, kezzel kell bevinni az adatokat.
Ehhez tudni kellene tobbek kozott a DNS szamokat, de valoszinuleg amikkel probalkoztam nem voltak jok DNS hibara vonatkozva eddig nem tudott a gep kapcsolodni a netre.
A masik ami hiba hogy a router setupjaban a statusnal az internet resznel sem IP sem DNS szam nincs s addig amig ott nincsenek meg ezek az ertekek hiaba probalkozok szerintemBatyamnak is van PS3-a s ilyen routere. O a T-com-nal van s ha O automatara-ra veszi a DHCP-t a router lap fol oldalan akkor a status resznel a Login Type alatt feljonnek az ertekek, azt beutotte kezzel a PS3-ba es neki ugy mukodik
En externetes vagyok, ADSL, Nev es jelszot igenyel. Annyi a gond hogy a statusba nem megy be az adat automatan, de miert
-
lumber_hw
csendes tag
Kis segítség kellene. WRT54GL v1.1-es routerem van Tomato 1.21-es firmware-rel, amire 2 gép kapcsolódik kábelen keresztül, illetve időnként egy laptop WiFi-n.
A probléma az, hogy mostanában iszonyat gyakran megszakad a kapcsolatom (PPPOE). A torrent kliensben látom, hogy a letöltési sebesség szépen leesik nullára, ezzel egyidőben a böngészők sem hajlandóak behozni semmilyen oldalt. Eltelik fél-egy perc, aztán szépen megint minden elindul. Ez van, hogy óránként történik, de előfordul, hogy tízpercenként. A kapcsolat router nélkül stabil.A probléma nagyjából azóta áll fent, mióta próbaképpen felraktam egy DD-WRT firmware-t, majd mivel nem tetszett, visszatértem a Tomato-hoz. Persze nem biztos, hogy itt történt valami, csak gyanítom. Ötletek?
-
Balli
őstag
válasz
h_143570 #5504 üzenetére
A vezérlőpultban wireless network connection statusban az address type: assigned by DHCP, azaz gondolom ez azt jelenti hogy engedelyezve van es alatta van is egy IP cim azzal nem tudom kelle kezdeni valamit.
A router beallitasanal engedelyeztem a DHCP-t ahogy azt belinkelted.Es mindezek utan a status Automatic Configuration - DHCP alatt meg mindig nullak talalhatok, azaz nem talalja az internet beallitasnal sem IP cimet, sem DNS-t stb...
Semmi virusvedom nincs nem tudom mi zavarhat be.
Egyebkent ha megtudnam a a szolgaltatom IP cimet es DNS1, DNS2 adatat, akkor az lenne a jo modszer ha azokat bevinnem a router Static IP tipusu beallitasaiba kezzel es ay ott megdott DNS-t a PS3 beallitasaiba?
Mert ha a staticba beviszem akkor a statusban megjelennek az adatok -habar meg igy sem tudtam rabirni a PS3-at hogy mukodjonPedig probalkoztam azzal amit az ugyfelszolgalat adott meg +azzal amit az ipconfig /all alatt lattam
Komolyan nem tudom mi az externet IP cime/DNS-e mindenhol mast latok, mast mondanak -
Ch4os
aktív tag
Pici címben említett router-em réges-régen beállított jelszavára már nem emlékszem. Valami ötlet, hogy hogyan tudnám ezt reset-elni?
-
törölt tag
Valakinek ehhez: (#5490) apez van már valami ötlete?
-
And
veterán
válasz
Froclee #5512 üzenetére
A mai WRT54G-verziókra a korábbiakhoz ill. a GL-hez képest felezett (2MB-os) flash miatt kizárólag a DD-WRT megy fel, abból is csak a micro nevű, csökkentett méretű kiadás. De még az sem mindegyikre, lásd itt: [link]. Ja, és sima G-re az sem úgy, hogy fogod magad, és a refresh firmware oldalon felküldöd. Ennél kicsit bonyolultabb..
-
And
veterán
válasz
Froclee #5510 üzenetére
Gyári állapotú WRT54G wifi oldalon csakis AP lehet, ezért nem lehet vele másik routerre v. AP-ra csatlakozni. Ezen túl (mivel önmaga egy számítógép) egy router ilyen tulajdonsága nem befolyásolható a rákapcsolódó számítógép(ek)ről, csak a saját firmware-étől. Így nem is fog wifi-eszközként látszódni egy PC-rél semmilyen oprendszer alól. A teljes WRT54G sorozat ilyen célra gyárilag alkalmatlan, de 3rd-party firmware segítségével esetleg rávehető (a WRT54G v7.0-és hardver sajnos kizárva).
-
Froclee
őstag
Hali. Légyszi segítsen valaki hogy csatlakozzak a Linksys WRT54G-mmel a főrouterre. Vistám van. A net surveyben (nem jut eszembe a pontos neve) az ip-t meg a DNS-t arra állítottam ami a fő routeren van. És nem tudom hogy csatlakozzak most rá
a Vista eleve nem kezeli wireless device-ként !
-
h_143570
addikt
A DHCP Server a Router kezdo oldalan ahol a kapcsolat tipust kell beallitani, ott kell enegedelyezve lennie. a Linksys Network Monitor alapjan a gyari cd hasznalatara kovetkezetetek, ami ugyan csak nem szokot mukodni.
[link]Ha engedelyezve van akkor a helyi gepen a halozati kapcsolatoknal automatikus IP cim-re kell allitani, ami az alapertelmezes. Ha igy nem kap a gep a routertol ip-t akkor feltehetoleg a gepen levo biztonsagi szoftverek egyike keverhet be.
Lehet, hogy PS3 esetben nem szokot mukodni, de egy miset meger. Ha kezzel akarod beallitani akkor 192.168.1.2-192.168.1.253 kozott valaszhatsz ip cimet a gatway es a dns meg lehet a router ip cime, 192.168.1.1. Bar nem vagyok benne biztos, hogy az alap fw is szolgaltat dns forwardot.
-
Balli
őstag
válasz
h_143570 #5499 üzenetére
koszi hogy segitesz..
Hogyan tudom engedelyeztetni a DHCP-t a routernek? Ha megnezem a Linksys Network Monitoran ott a DHCP Clientre ki van irva hogy Enabled, ha ez jelentene az hogy engedelyezve van akkor valami gond van mert nem hozza be automatan az adatokat.A PS3-nak van automatikus IP meghatarozas de senkinek sem szokott jol mukodni (mintahogy nekem sem ment), kezzel allitjak be
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
● Olvasd el az összefoglalót!
- Elden Ring
- Fujifilm X
- bitpork: Augusztus 2- szombat jelen állás szerint.
- HiFi műszaki szemmel - sztereó hangrendszerek
- Tőzsde és gazdaság
- Intel Dual Core 2000 felhasználók barátságos offolós topikja
- Stellar Blade
- Debrecen és környéke adok-veszek-beszélgetek
- Samsung Galaxy A34 - plus size modell
- Formula-1
- További aktív témák...
- Intel Core i7 11700 - 4.9 GHz - 8mag/16szál - Eladó!
- Csere-Beszámítás! Gamer PC Számítógép! R9 3900X / RX 6700XT / 32GB DDR4 / 1TB SSD
- Gamer Gép - MSI Z490, Intel I7 10700, 32GB DDR4, RTX 3060 Ti 8GB , 1 TB M.2 SSD, Gigabyte 450W
- ThinkPad E16 Gen1 16" FHD+ IPS i7-1355U GeForce MX550 16GB 512GB NVMe IR kam gar
- PS5 Slim+ 2x Dualsense Wireless Controller garanciálisan
- Telefon felvásárlás!! iPhone 14/iPhone 14 Plus/iPhone 14 Pro/iPhone 14 Pro Max
- Xiaomi Redmi A3 64GB Kártyafüggetlen, 1Év Garanciával
- BESZÁMÍTÁS! GIGABYTE AORUS MASTER RTX 3070 8GB GDDR6 videokártya garanciával hibátlan működéssel
- Csere-Beszámítás! Custom vizes számítógép játékra! I7 12700KF / RTX 3090 / 32GB DDR5 / 1TB SSD
- Jo Nesbo: LEOPÁRD (nem olvasott)
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged