Hirdetés
- Saját márkás HDD-ket követel meg az egyes NAS-okhoz a Synology
- Gyári tuningot kínál az Intel az egyes Core Ultra 200S CPU-khoz
- Értékesítené a nemrég felvásárolt ZT Systems gyárát az AMD?
- Bemutatkozott az ASUS ROG Crosshair X870E Apex alaplap
- 5K-s monitor a ViewSonic portfóliójából, akár Mac-ekhez is
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 7***(X) "Zen 4" (AM5)
- MSI Prestige 13 AI+ EVO ultrabook: grammozás mindenáron
- ZIDOO médialejátszók
- Milyen alaplapot vegyek?
- HiFi műszaki szemmel - sztereó hangrendszerek
- Melyik tápegységet vegyem?
- Saját márkás HDD-ket követel meg az egyes NAS-okhoz a Synology
- iPad topik
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- OLED TV topic
-
PROHARDVER!
Linksys WRT54G/GL/GS router
Új hozzászólás Aktív témák
-
Kami11
őstag
válasz
neduddki #11406 üzenetére
Próbáltam két openwrt fw.-vel és két ddwrt-ssel, az eredmény ugyanaz.
Ha folyamatosan pingelem és bekapcsolom az első 2-3 ping válaszkor tftp-vel felmennek az fw.-k de telnettel nem elérhető az eszköz. Ilyenkor folyamatosan villog a power led. Ha kikapcsolom és újra be akkor nem villog a power hanem folyamatosan világít, de a router szintén nem elérhető, ilyenkor ip.-t sem ad. Feladtam...
Vettem egy WR1043ND-t délután...Ez mi lenne?: nmap
Ui.: Kutakodásaim során olvastam, hogy van egy 4MB-os korlát amit tftp-vel erre az eszközre tolni lehet. Ezért nem sikerült az eredeti fw.-t feltenni, mert folyamatosan elutasította a kapcsolódási kísérletet, ugyanis az 7,2MB.
-
Kami11
őstag
válasz
neduddki #11403 üzenetére
Ha folyamatosan pingelem és aközben dugom vissza a hálózatra, kapok ip-t, most felment a 2.4-es kernelű fw. is tftp-n, de telnettel nem tudok kapcsolódni.
A pingelésre folyamatosan jön a válasz, a sysled villog, de elérni nem tudom a router felületét.
Ha újra áramtalanítom majd visszakapcsolom, ismét semmi, csak akkor már folyamatosan világit a sys led.
Itt tartok. -
Kami11
őstag
válasz
neduddki #11396 üzenetére
A putty-ban lévő telnet-re sem válaszol!
Azzal kezdtem e leírás alapján: A vágjunk bele résznél. -
Kami11
őstag
válasz
neduddki #11385 üzenetére
Sajnos csak ez az egy routerem van amin próbálkozhatok, ezért is olvasok,tájékozódom már 3 napja a dolog után, mert nem szeretném hazavágni.
Sajnos a sokak által dicsért vargalex fw. csak a TP-Link routerra jó, pedig ha lehetne azt használnám!Ezt a mondatot meg nem értem
: "meg egy jtag-es eseros a kozleben"
-
-
-
bexinho23
őstag
válasz
neduddki #11277 üzenetére
Sajnos tomato számomra nem elérhető alternatíva, mert v7-es a linksys-em, tomato pedig 1-4 -es verzióig támogatott. Maradt ugye a DD-WRT (amiből 2 fájl van fent a hivatalos oldalon), illetve az open féle, de az meg nem tudom mivel nyújt többet a dd-wrt-nél. Custon cuccokat hol találhatok dd-wrt ből? Van magyar oldal, ami ezzel foglalkozik?
-
bexinho23
őstag
válasz
neduddki #11277 üzenetére
Köszönöm, időközben bepróbáltam egy angol leírás szerint, és sikerült! Igaz nem átlátható még számomra az egész, így csak annyit tudok elmondani, hogy Linksys WRT54GS v7 típushoz kiválasztottam 3 fájlt az 5ből (dd-wrt hivatalos oldalán) = dd-wrt.v24-micro generic.bin fájlt, egy vxworkskillerGSv7-v3.bin-t és egy exe fájlt (tftp). Nos ezekkel összehoztam, tanulmányozom a menüt. De nemsokára ráállok az alaposabb tanulmányozásra, custom fw-ekre.
-
-
johnny_gold
tag
válasz
neduddki #11224 üzenetére
Jah, oké, értem...
Mondjuk furcsállom hogy így szoktatok mérni, hiszen a gyakorlatban a WAN-on mindig a net szokott lenni, ami szinte sosem szokott olyan gyors lenni, hogy ott legyen a szűk keresztmetszet... Ellenben a halózaton a valós átviteli sebesség, az tényleg számíthat...
-
johnny_gold
tag
válasz
neduddki #11222 üzenetére
Egy WiFI-n lévő gépről másoltam egy LAN-on lévő gépre egy fájlt... (Nyilván a router WiFi-jén, és router LAN-ján lévő gépekről beszélek)
WAN-on nálam csak 80 Megabites net van, ezért azt nem tudom feljebb tesztelni, a 80-as net simán átmegy rajta, ha WiFi-ről nézem akkor is... De ha van valami tesztelési javaslatod még, állok elébe -
johnny_gold
tag
válasz
neduddki #11210 üzenetére
Furcsa eredmények... Smallnetbuilder szerint 700-at bírnia kellene..
A fájl másolási sebességek főleg furcsák, nálam 23 MB/s -el (180 Mbps) másolt WIFI-n. Nálad pedig LAN-on is jócskán lassabb...
WiFi-n másoltam egy Wifi-n lévő laptopról (3 antennás (450Mbps), 5 GHz) egy LAN-on lévő gépre...
[ Módosította: 7 ]
-
hr2
őstag
válasz
neduddki #11159 üzenetére
Üdv.
A segítségetekre lenne szükségem.
Most vettem egy WRT54G tipusú routert, nekem annyit mondtak hogy összekötöm a géppel és működik minden, de sajnos nem igy van, nincs netem, a telefon megtalálja rácsatlakozva kiírja, de sajnos azon sincs net.Mi lehet a probléma?
Mit állítsak?Segítséget előre is köszönöm.
-
daninet
veterán
válasz
neduddki #10920 üzenetére
Amit megtudtam:
A TCP Vegas egy torlódáskerülő, forgalom szabályzó algoritmus. A Tomato-ban béta jellegű, de maga a kód már stabil verzióban fut.
A Tomato 1.22 verzióig csak scripttel lehetett szabályozni, 1.23-tól a webUI-n is bekapcsolható, illetve változtatható az alpha-beta-gamma érték.
Sokat variálták az értékeket a userek különböző fórumokon, de legjobb a default 2-6-2.
Hogy jobb lesz-e a dolog pár napon belül kiderül, használjuk kicsit.
Mindenesetre lényegesen javítható a torrentezésből eredő lassulás, ha nem a router-t használjuk dns-ként, hanem openDNS szervereket adunk meg a gépünkön IP confignál. -
neduddki
nagyúr
válasz
neduddki #10679 üzenetére
HI!
Tajekoztatasul: e2000en lecsereltem a 14826m/?/-et a javallot 14929-re, mert nem teccet a vpn bejelentkezes stabilitas, ezt kaptma egyllore, vpn proba marad ejszakara
udv
neduddki
p.s. kicsi tmeg kellet kuzdeni vele mig szepen osszeraktam mukodore /ezen tapasztaltok alapjan nem bisztos hogy nekiesek a wrt320n-nek, pedig ott is egy nemjavallto fw van fon/
-
neduddki
nagyúr
válasz
neduddki #10911 üzenetére
HI!
jelentme nem gytt ossze /se e4200, se 1043/, visszamentem e4200nel a jaasolt 16875bigre az muxik.
ami kiderult ma a 1043 egy dekaval sem lasabb 100as halon mint a e4200, ellenbn a design dijjat nem leht elviatni az e4200tol egyszerun tenyleg gyonyoru:- )udv
neduddki
-
cole05
csendes tag
-
Atapi
senior tag
válasz
neduddki #9917 üzenetére
még ugy sincs igaza. gigabites hálón mezei eszközökkel ~45MB/s átvitelhez (samba) volt már szerencsém két xp-s gép között (az egyik egy e7500+g43 alapú rendszer, a másik egy 945-ös 3GHz P4 cucc, mindkettőben még sata1 diszk, és egyébként a kábelezés sima cat5 (igaz, mindössze pár méterről van szó), csak az aktív eszközök lettek gigabitesre cserélve, valami tplink switch-en keresztül csatlakozott a két gép).
-
neduddki
nagyúr
válasz
neduddki #9906 üzenetére
HI!
van ma meg tovabb is nagyeszu sundesznocskan a speedtest.net-en nagy buszken bebizonyitotta hogy nem gyorsabb a net mint a 29Mb/sec, annyora de annyr asajnalom hogy esz tnem nekem probalta elmagyarazni mert akkor surgosen mekkerdesztem volna hogy az a kek loF az vajjon mi a peet keres ott az szarvacskaival oszt annak vajjon mi is a savszelessege:- (((
udv
neduddki
-
zsolt501
nagyúr
válasz
neduddki #9796 üzenetére
Igen ez a legújabb Tomato 1.27
Mellesleg ha valakit érdekel eladóvá vált mert nekem ez is kevés, mivel 50/25-ös a net és ez már nem szereti PPPoE rendszerben, viszont ha valakinek UPC kábel net vagy T-Home kábel net van annak tökéletes mert ott tud többet is, vagyis ahol modem van ott szuper lehet, de nállam mivel nincs modem így egy kicsit kevés már. -
törölt tag
válasz
neduddki #9150 üzenetére
Nah közben megoldódott, hülye voltam.
Egy oylan kérdésem lenne, hogy a routerem miért felejti el kb hetente a beállításait és újra kell konfigolni, resetelni? Ez abban jelentkezik meg, hogy egy idő után egyre instabilabb a net, és már a kezelőfelületre sem elhet belépni.
Ha most vennék egy újabb Linksys routert az is ezt művelné?
-
outsiheder
tag
válasz
neduddki #7909 üzenetére
50+ kliens az már nem a SOHO kategória (WRT54 G család)
Attól még müxik, illetve Tomato verzió váltáskor én is örültem már, hogy nem kell gépelnem, de azért igy is végignéztem a beállításokat.
Ha azonban más-más firmware-t tesz fel/cserél valaki, akkor mindenképpen törölje az NVRAM tartalmát! -
neduddki
nagyúr
válasz
neduddki #7902 üzenetére
HI!
es megtrarotta az osszes beallitasat, naffene eszetet nem tuttam:- )))
udv
neduddki
mod: na akkor egy friss meres wan-lan /swics sebesege/:
-
t-tm
csendes tag
válasz
neduddki #7735 üzenetére
Volt elfekvőben egy Knoppix-om, sosem használtam, hát most adtam egy sanszot. Kicsit neteztem (sppedtestek, próba-letöltések) az alól, minden OK. Hm.
Visszanyomtam a 2 wint párhuzamosan, most szépen fut mind a kettő - router/modem reboot nem volt. Kb. fél órája okés, meglátjuk, meddig bírjaüdv: Taki
-
t-tm
csendes tag
válasz
neduddki #7733 üzenetére
Hali! Bajos, Linuxot csak képen láttam, sosem babráltam még ilyen live CD-s megoldással... mit kellene ott beállítani, avgy hogy megy ez..?
az a furcsa, hogy egyik napról a másikra ami eddig jó volt, megadta magát, 2 független gép, 2 oprendszer. Ha kihagyom a routert a sorból, minden ok. Hm-Hm... -
neduddki
nagyúr
-
SeaShark
tag
válasz
neduddki #7415 üzenetére
Hi!
Ha jól értelek akkor a linksys fw update-jén keresztül
1. felrakom a dd-wrt.v24_mini_generic.bin, majd kikapcsolom a routert.
2. a mini dd-wrt fw update-jén keresztül felrakom dd-wrt.v24_mega_generic.bin, majd
kikapcsolom a routert és kész.Két kérdésem lenne még:
1. beállítások megmerednak-e a frissités után.
2. Frissités után mivel tudok bejelentkezni a (dd-wrt) routerbe.
3. te mit rontottál el anno, nem szívesen ugranék ugyanabba a hibába.A segítséget előre is köszi
-
cellpeti
nagyúr
válasz
neduddki #7291 üzenetére
Szia!
Aha igen,valami ilyesmi. Egy ilyen páros mennyibe fáj manapság és hol vetted?
-
h_143570
addikt
válasz
neduddki #7288 üzenetére
Nem. Csak felmerult egy olyan problema a wrt54.info-n, hogy a Tomato PPTP implemenaciojabol hianyzik egy mezo ami a gyarin van.
Arra gyanakszom, hogy a Tomato VPN tamagatasanak a hianya miatt nincsen. A Victek valtozzattalbol is hianyzott, szoval szakmai szempontbol erekel, hogy ha a Tomatoba bekerul a VPN tamogatas. Akkor az a mezo elerhetov-e valik-e vagy sem. Bar lehet, hogy csak egy bug.Eleg gyosan kidobtak bele az SP1et ezek szerint. Bar valoszinuleg a microba nem fog belekerulni.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
● Olvasd el az összefoglalót!
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 7***(X) "Zen 4" (AM5)
- One otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Hatalmas hiány lesz a Nintendo Switch 2-ből, rengetegen vinnék
- Ukrajnai háború
- MSI Prestige 13 AI+ EVO ultrabook: grammozás mindenáron
- ZIDOO médialejátszók
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- Politika
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- Milyen alaplapot vegyek?
- További aktív témák...
- BESZÁMÍTÁS! MSI B450M R5 5600X 32GB DDR4 512GB SSD RX 6700XT 12GB AIO Enigma XL Seasonic 650W
- Lenovo magyar laptop billentyűzetre van szükséged? Akármelyik verzióban segítünk!
- 92 - Lenovo Legion Pro 7 (16IRX8) - Intel Core i9-13900HX, RTX 4070 (ELKELT)
- Azonnali készpénzes GAMER / üzleti notebook felvásárlás személyesen / csomagküldéssel korrekt áron
- Csere-Beszámítás! Számítógép játékra! R5 5500 / RX 5700XT / 32GB DDR4 / 480 SSD + 1 TB HDD
Állásajánlatok
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest