- AMD Navi Radeon™ RX 7xxx sorozat
- TCL LCD és LED TV-k
- Házimozi belépő szinten
- CES 2025: az In Win nem viccel, ha tápegységről van szó
- Intel Core i5 / i7 / i9 "Alder Lake-Raptor Lake/Refresh" (LGA1700)
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- Scuf Envision Pro kontroller teszt
- Milyen házat vegyek?
- Nvidia GPU-k jövője - amit tudni vélünk
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
-
PROHARDVER!
Milyen belső merevlemezt vegyek? Összefoglaló!
Új hozzászólás Aktív témák
-
TGWH
őstag
válasz togeti #31724 üzenetére
WD
Ezek adattárolásra, halk, fordulatönszabályzóak 5300-7200 között változik a fordulatszámuk. Hogy ez mennyire működőképes, nem tudom, nem volt, nem lesz ilyen vinyóm, attól függetlenül, hogy nagyon jók szerintem.WD10EZRX 22.090 Ft
WD10EARX 22.390 Ft
WD10EARS 24.090 FtEZRX a leggyorsabb, leghalkabb, és a legkevesebb áramot fogyasztó a három közül, de a wd honlapján megtalálni amit most írok...
Az EARS sata II-es, így lassabb, mint az EZRX, de elvileg ugyan olyan gyors, mint az EARX (ami sataIII-mas).
Egyértelműen az EZRX-et venném, ha csak adattárolásra kéne.
Mindegyikre két év garancia van.WD Caviar Blue 1TB WD10EALX 22.450 Ft
Ő már fix 7200 fordulatszámon pörög, SATAIII-mas, de csak 32mb cache jár hozzá, a greenekhez ha jól emlékszem, 64mb. Kicsit hangosabb, több áramot eszik, és kicsit gyorsabb, mint a két lassabb green, viszont lassabb, mint az EZRX (elméletileg).
Rá is két év garancia van, de SATAIII-nak (6gb/s) tüntetik fel a boltban, míg a gyártó honlapján SATAII-esnek (3gb/s)... Erről esetleg ha valaki tud, írjon, de mivel csak 32mb cache jár hozzá, és a az EZRX jobb, nem tudom ki venné meg.
Ha sokat másolgat valaki, jobb választás lehet, mint a green sorozat.A WD szériái közül egyértelműen a BLACK a nyerő, de őt a maga 29 ezres vételárával én nem tekintettem esélyesnek
SEAGATE
BarracudaST1000DM005SATAII, 32mb cache, felejtős 20.650 Ft-ért, de 3 év garancia van rá!Barracuda ST1000DM003 22.250 Ft, 1 év garancia.
Árban nincs különbség az eddigiekhez képest, ő is is SATAIII, 64MB cache, 7200-as fordulat és 1TB, ahog az előzőek többsége is.
71.43%-kal gyorsabb papíron, mint a két green, a lassabb green és a blue még ennél is többet kap. Tesztekben is gyorsabb, az egyik leggyorsabb ha jól tudom.
Játékra, sok másolásra jobb választás, mint a green sorozat. Hangról infót nem találtam.A többi gyártó termékeit nem néztem. Gyorsan átfutom, Hitachi és Samsung 32mb cache, minimálisan drágábbak (23-25 ezer forint között).
Samsung-ok SATAII-esek, az egyik Hitachi SATAIII-mas. Nézzük őt, gyorsan
Hitachi Deskstar 7K1000.D 1TB HDS721010DLE630
Nem találtam semmit, bár sokat nem kerestem.Természetesen ha valamit rosszul tudok, javítsatok ki.
Én erre jutottam pár nap alatt, Barracuda M003-mat választottam.Szeretném harsogni kétkedők fülébe, Szeretném égetni reszketők lelkébe, Lángbetűkkel írni véres magyar égre: Ez a hit a fegyver, hatalom és élet, Ezzel porba zúzod minden ellenséged, Ezzel megválthatod minden szenvedésed. E jelszót, ha írod lobogód selymére, Ezt, ha belevésed kardod pengéjébe
-
TGWH
őstag
válasz togeti #31722 üzenetére
Adattárolásra jó a WD Green vinyó is. De ha sokat másolgatsz, akkor lassabb lesz, mint egy Seagate pl. De kevesebb áramot eszik, és halkabb, valamint több garancia van rá. Játékok alatt minimális, talán nem is érzékelhető a különbség, max egy-két másodperc legrosszabb esetben.
Szeretném harsogni kétkedők fülébe, Szeretném égetni reszketők lelkébe, Lángbetűkkel írni véres magyar égre: Ez a hit a fegyver, hatalom és élet, Ezzel porba zúzod minden ellenséged, Ezzel megválthatod minden szenvedésed. E jelszót, ha írod lobogód selymére, Ezt, ha belevésed kardod pengéjébe
Új hozzászólás Aktív témák
- Hír Új 12 és 14 TB-os merevlemezek jönnek az év végére a Toshibától
- Hír 2020-tól gyorsan nőhet a Seagate HDD-k tárkapacitása
- Hír 14 és 15 TB-os merevlemezeket mutatott be a Western Digital
- Hír Nagy kapacitású héliumos Seagate merevlemezek érkeztek
- Hír Drasztikusan növeli az adatátvitel tempót konvencionális HDD-iben a Seagate
- Hír Alig van eltérés a HDD-k között a Backblaze megbízhatósági statisztikájában
- Hír Megérkeztek a Western Digital 10 és 12 TB-os Purple merevlemezei
- Hír Itt a Western Digital 14 TB-os PMR HDD-je
- Hír Hatékonyabb notebookokba szánt HDD-t mutatott be a Toshiba
- Hír Hagyományos irányt követő modellekkel frissíti vállalati HDD-it a HGST
- Hír Új technikával gyorsítaná a merevlemezek működését a Seagate
- Hír Seagate SkyHawk AI merevlemezek mesterséges intelligenciához
- Hír Egy év múlva érkezik a Seagate 20 TB-os HDD-je – HAMR technológiával
- Hír 40 TB-os HDD-ket ígér a Western Digital MAMR technológiája
- Hír Elsőként mutatott be 14 TB-os merevlemezt a HGST
- Hír 12 TB-os HDD-vel bővült WD Gold sorozat
- Hír Olcsó és gyors 8 TB-os merevlemezt hozott a Toshiba
- Hír Új HDD-családdal támadja az adatközpontokat a Western Digital
- Kerékpárosok, bringások ide!
- AMD Navi Radeon™ RX 7xxx sorozat
- Nyaralás topik
- TCL LCD és LED TV-k
- EA Sports WRC '23
- Házimozi belépő szinten
- CES 2025: az In Win nem viccel, ha tápegységről van szó
- Xiaomi 13T és 13T Pro - nincs tétlenkedés
- Azonnali fáradt gőzös kérdések órája
- LED világítás a lakásban
- További aktív témák...
- BONTATLAN/Samsung Portable SSD T9 1TB
- Új, bontatlan Sandisk Extreme Pro Portable külső SSD 2TB 2000 MB/s
- BONTATLAN/Samsung Portable T7 Shield 1TB
- BESZÁMÍTÁS! 3TB Western Digital RED SATA HDD meghajtó garanciával hibátlan működéssel
- 2 TB 2280 M.2 PCI-E NVME SSD BAZÁR - Samsung, SK Hynix, Kioxia, WD, Micron -