- CES 2025: az In Win nem viccel, ha tápegységről van szó
- Azonnali informatikai kérdések órája
- TCL LCD és LED TV-k
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- AMD Navi Radeon™ RX 7xxx sorozat
- Milyen széket vegyek?
- Apple notebookok
- LG LCD és LED TV-k
- Milyen processzort vegyek?
- Titokban új Ryzent kaptak a Socket AM5-ös alaplapok
-
PROHARDVER!
Milyen belső merevlemezt vegyek? Összefoglaló!
Új hozzászólás Aktív témák
-
Attix82
addikt
válasz audi100td #4899 üzenetére
Te javasoltad milyet vegyek, egy haverom dolgozik Szamtekboltba es vigegnezte a Samukat es a HD322HJ tipusut nezte....mert azt irtak itt hogy azt kell venni , illetve te is azt javasoltad. Rezonancia semmi, CM 690es hazam van ami marha halk de igyse hallani semmit a vinyobol....odafulelek akkor se hallom igazan hogy mukodik.
-
Attix82
addikt
Nah beszereltem az uj Samsungom 320G 1 tarcsas F1 versiot....az elozo 250es Samumhoz kepest eg es fold a gyorsasaga , es hangja nulla.... mindenkinek nyugottan tudom ajallani! bevadulok veszek meg1et ea raid 0ba teszem 9800 Ft nettoert vasaroltam.
[ Szerkesztve ]
-
jookomak
őstag
Sziasztok!
Egy IDE-s laptop vinyónak ugyanolyan a csatakozója, mint az az asztali 3.5"-osoknak? Zajcsökkentés céljából vennék noti vinyót, de ha nem tudom betenni, akkor nézelődök tovább a nagyok közt, illetve elgondolkodom vmi dobozon is.
Előre is köszi -
audi100td
nagyúr
Kék halál általában valami hardverhiba szokott lenni vagy még túlhajtás okozhatja, nem kéne ilyet csinálni a vistának, én inkább memória vagy alaplap hibára tippelek vagy esetleg tuning.
Vagy esetleg rossz mind2 vinyód, de erre nem látok sok esélyt, HD Sentinel mit mutat?
[ Szerkesztve ]
-
Shoo
senior tag
igen ez volt a tuti...köszi..ha már xp-nél járunk, egyik haverom azt mondta nekem hogy kapott egy uj xp-t ami elméletileg nagyon jó és nem az sp3 nem tudjátok melyik az? aztán tegnap reggel ment a gép majd mikor hazajöttem azt írta hogy boot failure, meg hogy inserteljek be boot disket és csak egy reinstall segített rajta és nemtom mitől lehetett. ami még jó volt...volt bent egy 80as idés samu vinyó és amig bent volt...4 nap addig minden nap volt kék halálom első 3 nap azon volt a rendszer de a 4en már az F1es samun és a régi formázva volt...létezik az hogy üresen és képes volt kék halált okozni? vagy csak a vista hülyül mert nem volt fent az sp1?
Galaxy S9; Galaxy Watch; Galaxy Note 8; Dex Station; Asus Zenpad 8.0
-
Bandee2
tag
válasz Daemon09 #4887 üzenetére
hát ezaz.. nem akartam én ennyire fejleszteni.. minden úgy kezdődött h új vga kellene.. csakhát agp-s kellene akkor, de az meg már elavult.. nosza akkor új alaplap + cpu, meg akkor már ram is.. aztán kiderült h sz@r tápom van.. nosza akkor egy új táp is.. hát rámegy a gatyám is..
de ha tudtok ajánlani vmi olcsó vinyót, akkor talán még belefér.. 160GB-nál nem kell több.. csak ússzam meg mindezt 70k alatt könyörgöm..[ Szerkesztve ]
-
Bandee2
tag
sziasztok
van két vinyóm, egy Maxtor 2B020H1 (20 GB, 5400 RPM, Ultra-ATA/100), a másik meg SAMSUNG SP0802N (80 GB, 7200 RPM, Ultra-ATA/133).
na és most újítok gépet, veszek majd valószínűleg egy P31-DS3L alaplapot, DualCore E2180-as cpu-t, 9600GT vga-t, meg ramot.. szóval.. mivel nem vmi új vinyók, nem fogja belassítani a rendszert? az írás/olvasás sebessége miatt.. vagy a vinyó nem szokott szűk keresztmetszet lenni? remélem nem, mert ha igen, akkor még ezt is vennem kéne..[ Szerkesztve ]
-
lorant80
tag
Szevasztok!
A köv. két vincsi a kiszemelt áldozat:
WD4001ABYS - [link]
és
WD5001ABYS - [link]
Mind a kettő RAID EDITION...!
Nálam a gép amikor minden jól megy akkor napi 24 órát nyom és van hogy egész héten nincs kilőve...(na, de azért az ritka, hogy kissebb leállások nélkül fussa ezt a távot)
A lényeg, hogy azért elég rendessen használva van ezért döntöttem a fent említett példányok mellett...! (talán jobban bírják mint a Caviar-ok)
Nálam ki is dőlt egy AAKS-es model..., na de nem ez a lényeg ebben az esetben!Bárminemű tapasztalat, fórum hozzászólás, teszt stb. érdekel
Szeretném ha a HDD halk lenne..., és persze hogy bírja a "terepet"!Nagyon várom a hozzászólásokat, mert vasárnap-ig döntenem kell...!
Előre is egy "csomó köszönet"...!
S.L
-
Zerachiel
csendes tag
Sziasztok,
Uj winyot szeretnek venni, 500GBosat , azt lattam, hogy samsungot elegge lehuztatok, de akkor milyent ajanlotok jelenleg? ezt esetleg? [link]
[ Szerkesztve ]
-
Dzsekó
addikt
Hali!
Nekem halk gépem van, és minden kis zajt hallani. Ennek a WD-nek meg van egy magasfrekis seek hangja, persze a darálástól nagyon távol áll, de hallani, és mivel magasfrekis, ezért picit zavaró is. Kipróbáltam AAM-et, hang szinte teljesen megszűnt, és mivel érezhető sebességkülönbség nem tapasztalható (win betöltés fél csíkkal hosszabb, de az nem számít), ezért mondtam, hogy jó lesz ez így.
Üdv! -
TeeJay
félisten
-
Chaser
legenda
Én az Acronist javaslom, 1ébként akár PM-mel is lehet win után particionálni, csak olyan verzió kell neked, ami DOS alatt is megy.
szerk: 1ébként meg csak akkor ugorj így neki, ha fontos adat nincs a vinyón, könnyen gebasz lehet
[ Szerkesztve ]
_tejesen'® joálapotpan'™_-_Hamarosan a hiányból is hiány lesz...by Samus
-
Dzsekó
addikt
válasz Geri Bátyó #4873 üzenetére
A PM 8 nagyon régi, nem valószínű, hogy vista alatt menne, nem tudok újabb verziójú PM-ről.
Viszont a Paragon Partition Manager 9-es verziója vista kompatibilis. -
csimav
őstag
Van olyan progi amivel már win telepítés után lehet újra particionálni?
Ha van Moneybrookers-ed, akkor irj rám, légyszives.
-
Chaser
legenda
válasz B-L-A-C-K #4869 üzenetére
Én is ezt tettem Annyit -nekem legalábbis- nem ér, amennyivel drágább...egy samu 250-es HJ-m volt, ami piszok gyors és halk, nem is melegedett, itt megoszlanak róla a vélemények nagyon, nálam 2 hét után csinált egy érdekes hangjelenséget, azóta már eladtam, műxik azóta is gond nélkül. Lehet a következő majd egy 322HJ lesz.
_tejesen'® joálapotpan'™_-_Hamarosan a hiányból is hiány lesz...by Samus
-
Dzsekó
addikt
válasz Theodolit #4865 üzenetére
Hali!
"R-Drive image" progi is megcsinálja.
Felteszed a progit win alá, ott csináltatsz vele egy boot cd-t, bebootolsz a cd-vel, és ott van olyan, hogy lemezről-lemezre mentés.
innen letöltheted a 15 napos próbaverziót, elvileg fullos a cucc, de csak 15 napig.
Próbáld ki, ha tetszik akkor vedd meg.
Üdv! -
Theodolit
tag
válasz Cyberslider #4864 üzenetére
van ennek ingyenes verziója?
Most nem akarok órákig szórikázni egy lopottalAz élet 10%-al a ponthatár alatt kezdődik!
-
Cyberslider
őstag
válasz Theodolit #4859 üzenetére
Igyvan, Norton ghost, de ha meg akarod uszni a reinstallt, akkor "drive" mentést válassz ne "partition"-t.
Ebben az esetben ha nagyobb lesz a winyó, akkor automatikusan ott lesz a több hely (nagyobb particiót csinál) viszont nem kavarodik meg az operációs rendszer.https://hardverapro.hu/aprok/hirdeto/cyberslider/index.html
-
Theodolit
tag
jó reggelt!
Volna egy nem teljesen témához kapcsolódó kérdésem,azért irom ide mert itt vannak azok akik leginkább értenek a vinyókhoz.
Mien programmal vagy mien eszközzel lehet egy winchester teljes tartalmát,prtíciónként átmásolni egy másik winchesterre?Nekem hirtelen csak az jutott eszembe hogy egy partíción belül egy mappába helyezek mindent aztán másolás,beillesztés...de ez szerintem eléggé lassú lenne,meg egy kicsit gyerekesen hangzik biztos van ennél normálisabb út! vagy nincs...
akik tud az segítsen!Az élet 10%-al a ponthatár alatt kezdődik!
-
Viperator
őstag
Bármilyen winchester jó tárolás céljából? (persze SATA legyen)
A rendszerhez pedig WD3200AKS-t használom.
[ Szerkesztve ]
"Minél inkább eltávolodik egy társadalom az igazságtól, annál inkább utálni fogja azokat, akik kimondják azt." - George Orwell
-
Dzsekó
addikt
válasz B-L-A-C-K #4854 üzenetére
Ez a pontszám kb. olyan, mint a csíkszámolás, csak egy viszonyszám, értelme nem sok van (csak itt lehet mérni, hogy változott-e valami). Nyilván több pontot fog adni, de munkatársam is ezért cserélt vinyót, és mondta, hogy nagyon érezhető különbség nincs, igaz, ő nem raptort vett.
Véleményem szerint a hang, rezonancia / sebesség arány nem éri meg. Már ha halk géped van. Én is bekapcsoltam WD6400AAKS-nél az AAM-et, hogy abszolút semmi seekhang ne legyen, persze így elérési ideje rosszabb lett, de sok különbséget nem érzek a kettő között.[ Szerkesztve ]
-
Shoo
senior tag
hmmmmmmm betettem a vinyót de nem látja a gép (samsung HD502IJ)...nincs rajta jumper eszközkezelő látja de más nem...gondolom formázni kéne...vista alatt hogy tudom?
-
Hawk1979
őstag
válasz Füleske #4836 üzenetére
Szerintem erősen el kéne felejteni ezt a win betöltési csík számolgatást.
Minden gép más,és persze azért számít a winyó sebessége,de azért ne felejtsük el,hogy amíg szaladgál a csík,addig detektálja a hardvereket szegény win.
(Nálam pl legalább 2-szer végigmegy a csík úgy,hogy közben nincs is winyó művelet) -
Dzsekó
addikt
válasz B-L-A-C-K #4840 üzenetére
Hali!
Raptornál már azért érezhető a különbség, de nekem akkor villant be a win xp, amikor amd s939 prociba integrált memóriavezérlőm + DDR1 2-es időzítésű ramom volt.
Most lassabban tölt a win pedig gyorsabb a vinyó (elérési időben is) a gépemben.
Szerintem saccra -2 (max -3) csík win xp töltésnél. -
thinic3
csendes tag
Nekem már 6 éve Seagate winyóim vannak és semmi probléma nem volt eddig velük! Le a kalappal!!! Seagate forever.
-
B-L-A-C-K
titán
Haligali!
A következő lenne a kérdésem ha lecserélem a sima wd 250-es vinyómat egy wd raptorra és arra rakom a wint menniyvel lesz észrevehető a gyorsulás?
-
Shoo
senior tag
láttam a vinyóhoz egy ES-tool nevezetű szoftvert...az pontosan mire jó?
-
Shoo
senior tag
hali! hát megvettem..samu hd502ij 15,100 volt szokásos 3 év garival mennyire kell hűteni?
-
Dzsekó
addikt
-
Hawk1979
őstag
Ma beruháztam egy Hita P7K500 320as (2lemezes) winyóba.
Aki hallott már T7K250es Hita winyót seekelni,annak le fog esni az álla ettől.
Ég és föld. Na jó 18ms elérési idő,de cserébe rettentő halk,Cavalier 3 házban,0 rezonancia,és nyugis halk seek hang.... -
Shoo
senior tag
válasz Satan_Claus #4828 üzenetére
nahh igen...rendszer és particionálva lenne...esetleg ha a torrent miatt aggódtok akkor, 10/10-es LAN netem van szal 1,2 mega le és fel másodpercenként...de télleg az fontosabb hogy ne menjen tönkre, nem érdekel hogy 6x vagy 10x fut végig a csík...ugyis vistat használok
esetleg egy 500as maxtor?
[ Szerkesztve ]
-
audi100td
nagyúr
válasz Satan_Claus #4826 üzenetére
Azért ez egy kicsit erős túlzás volt
-
Dzsekó
addikt
válasz Satan_Claus #4828 üzenetére
Az a vacak elérési idő ha nem 10ms alatt van, akkor szinte semmit nem számít.
Hitachi 500 P7K-val (18ms elérési idő) 7x megy végig a csík a logó alatt a win xp betöltésénél.
WD6400AAKS, ami az egyik leggyorsabb vinyó a Raptorok után 12,5ms elérési idővel 6x megy végig a csík. AAM-et bekapcsolva elérési idő 16,2ms lett, és 6,5x megy végig a csík.
Na bumm, ez "óriási" különbség... kb. 1-2mp.
Véleményem szerint sokkal fontosabb a megbízhatóság, hőtermelés, seek hang, és rezonancia. Utóbbi 3-ban 3,5"-osok között a WD GP a nyerő, Hitachi P7K is jobb, mint a WD6400AAKS. Megbízhatóság terén egy szinten van a 3 vinyó szerintem.
Nekem boot vinyónak a Hitachi P7K is bevált végig kussban van, egy lehelletnyit lassabb csak a betöltés. Torrentezésre meg a WD GP ideális. -
KMT
addikt
válasz Satan_Claus #4826 üzenetére
Az, semmire se jó. Biztos egy torrent fog belassulni amiatt, hogy nem 13, hanem 16 ms az elérési idő.
A megbízhatóság fontosabb neki, ebben jobb a WD. Ha meg jobb elérési idejű kell, akkor ott van a 2 tányéros verzió. Vagy a nagyobb WD-k.
-
Shoo
senior tag
válasz Satan_Claus #4822 üzenetére
olyan kellene ami sokáig biztonságosan működik..jelenleg nem tudom elképzelni hogy egy 320ast meg tudnék tölteni értelmesen(seedes dolgokon kívül), de mondjuk a mostani 80 gigámról is ezt hittem 1-2 éve
-
Shoo
senior tag
hali!
vinyó vásárlás előtt állok és az lenne a kérdésem hogy milyet vegyek 320 és 500 között érdekelnének...nincsenek különleges igényeim...néha játszom és torrentezni is szoktam. érdemes-e erőltetni a 32mega cache-t vagy elég a 16 is? nagyon max bruttó 16ig érdekelnének...köszönöm!Galaxy S9; Galaxy Watch; Galaxy Note 8; Dex Station; Asus Zenpad 8.0
-
fagy53
nagyúr
Nem spórol meg semmit, az egytányéros előnye a nagyobb adatsűrűség ami az adatátviteli sebességet növeli, de a hozzáférési idő is sajnos nő, mert a fejpozicionálás a kisebb úthosszak miatt körülményesebb. Konkrétan a fejlengéseket kell korlátozni és ezt csak a fejmozgatás sebességének a csökkentésével lehet.
Az egytányéros nagy adatsűrűségű vinyók nagy adatfájlok használatánál előnyősek, sok kis fájl mozgatásánál nem igazán nyerők. -
KMT
addikt
Egy fej ugrálna a tányérok közt? Szerintem minden tányérra jut min egy fej.
Amúgy sem elérési időben jobb a kevesebb tányéros, pedig amit te mondtál, ez következne belőle.Azért jobb, mert gyorsabban olvas/ír. Miért is?
Mert adott méretű vinyó, ha kevesebb tányérból van, akkor a tányérokon értelemszerűen több adat van. És egy körbefordulás, azaz adott idő alatt több adatot tud olvasni/írni, mint a kisebb tányérméretű (mármint adatban "méretű").
Pluszban kevesebbet fogyaszt, kevésbé melegszik, és csendesebb. -
Dale
aktív tag
Sziasztok! Tudom hogy nem vág igazán a témába, de 2.5-ös merevlemez 3.5-ös helyre való beszereléséhez honnan tudnék távtartót / keretet beszerezni? Találkoztatok már ilyennel? Sajnos most 1db csavar tartja szegénykémet a gépben...
https://enginedesigns.net
-
ToBeY
nagyúr
Ez a vinyó jó vagy felejtős WD3200KS ?
-
laci666
senior tag
válasz Satan_Claus #4805 üzenetére
Akkor Samsung HD322HJ, vagy Seagate ST3320613AS közül válaszak?
mondjuk egy árba vannak az nem oszt nem szoroz.
De mintha úgy rémlene hogy a Samuk halkabbak és nem melegednek úgy.
Ha ez igaz akkor lehet a Samu melett döntök.ASUS Prime A320I-K,AMD Ryzen3 2200G ,2x8GB 3000MHz DDR4 Corsair ,240 GB Kingston HyperX Savage SSD,LG 27MP59G,SilverStone Raven Z RVZ02,Bequiet Shadow RockLP(Gyári AMD hűtő hely hiány miatt),Huawei Nova 5T, XBOX ONE X,MSI GS63 7RF Stealth
-
laci666
senior tag
válasz laci666 #4802 üzenetére
Keresgéltem és találtam egy párat.
HD321LJ Samsung, 320 Gb, 7200 rpm, 16Mb, SataII 9 240
HD321KJ Samsung, 320 Gb, 7200 rpm, 16Mb, SataII 9 240
KJ és az LJ között mi a különbség?
HD320LJ Samsung, 320 Gb, 7200 rpm, 8Mb, SataII 9 084
ST3320620AS 320GB SATA 7200rpm 16MB 9 507
STM3320820AS 320GB SATA 7200rpm 8MB 9 298
STM3320620AS 320GB SATA 7200rpm 16MB 9 400
WD3200AAKS HDD int 3,5" Sata2 320GB 16MB 7200 bul 9 795
WD3201ABYS HDD int 3,5" Sata2 320GB 16MB 7200 bul 12 151
WD3200AAJS HDD,320GB, SATA300, 7200rpm, 8MB 9 318Ember legyen a talpán aki meg mondja melyik a legjobb ezek közül
ASUS Prime A320I-K,AMD Ryzen3 2200G ,2x8GB 3000MHz DDR4 Corsair ,240 GB Kingston HyperX Savage SSD,LG 27MP59G,SilverStone Raven Z RVZ02,Bequiet Shadow RockLP(Gyári AMD hűtő hely hiány miatt),Huawei Nova 5T, XBOX ONE X,MSI GS63 7RF Stealth
-
laci666
senior tag
Hali!
Rendszer vinyonak valot nézegetek csak nem tudom milyen legyen.
Olyan 320GB-osra gondoltam erre menne a vista meg a többi cuc.
Gyors legyen,ne melegedjen meg halk is legyen+megbizható az se árt[ Szerkesztve ]
ASUS Prime A320I-K,AMD Ryzen3 2200G ,2x8GB 3000MHz DDR4 Corsair ,240 GB Kingston HyperX Savage SSD,LG 27MP59G,SilverStone Raven Z RVZ02,Bequiet Shadow RockLP(Gyári AMD hűtő hely hiány miatt),Huawei Nova 5T, XBOX ONE X,MSI GS63 7RF Stealth
Új hozzászólás Aktív témák
- Hír Új 12 és 14 TB-os merevlemezek jönnek az év végére a Toshibától
- Hír 2020-tól gyorsan nőhet a Seagate HDD-k tárkapacitása
- Hír 14 és 15 TB-os merevlemezeket mutatott be a Western Digital
- Hír Nagy kapacitású héliumos Seagate merevlemezek érkeztek
- Hír Drasztikusan növeli az adatátvitel tempót konvencionális HDD-iben a Seagate
- Hír Alig van eltérés a HDD-k között a Backblaze megbízhatósági statisztikájában
- Hír Megérkeztek a Western Digital 10 és 12 TB-os Purple merevlemezei
- Hír Itt a Western Digital 14 TB-os PMR HDD-je
- Hír Hatékonyabb notebookokba szánt HDD-t mutatott be a Toshiba
- Hír Hagyományos irányt követő modellekkel frissíti vállalati HDD-it a HGST
- Hír Új technikával gyorsítaná a merevlemezek működését a Seagate
- Hír Seagate SkyHawk AI merevlemezek mesterséges intelligenciához
- Hír Egy év múlva érkezik a Seagate 20 TB-os HDD-je – HAMR technológiával
- Hír 40 TB-os HDD-ket ígér a Western Digital MAMR technológiája
- Hír Elsőként mutatott be 14 TB-os merevlemezt a HGST
- Hír 12 TB-os HDD-vel bővült WD Gold sorozat
- Hír Olcsó és gyors 8 TB-os merevlemezt hozott a Toshiba
- Hír Új HDD-családdal támadja az adatközpontokat a Western Digital
- Western Digital 3.5" My Book 16TB - Új, Bontatlan - Eladó! 89.000.-
- 2 TB 2280 M.2 PCI-E NVME SSD BAZÁR - Samsung, SK Hynix, Kioxia, WD, Micron -
- 4TB CRUCIAL P3! GARANCIÁVAL/SZÁMLÁVAL, ÁRON ALUL! 0 óra, 0 GB!
- 512GB Gen4 x4 WD SN5000S/ új/ Steam Deck ready/ garancia/ ingyen fox/posta
- kiváló állapotú 500GB USB3.0 külső 2,5" hordozható merevlemezek .