- Ma fejezi be karrierjét a Windows 7
- Apple asztali gépek
- AMD Navi Radeon™ RX 7xxx sorozat
- Fujifilm X
- Intel Core i3 / i5 / i7 / i9 10xxx "Comet Lake" és i3 / i5 / i7 / i9 11xxx "Rocket Lake" (LGA1200)
- AMD Ryzen 7 / 5 / 3 1***(X) "Summit Ridge" (AM4)
- Steam Deck
- Milyen TV-t vegyek?
- Projektor topic
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
-
PROHARDVER!
Kérdés előtt olvasd el az összefoglalót!!
Új hozzászólás Aktív témák
-
törölt tag
válasz solfilo #78797 üzenetére
Azért teketóriáztam sokáig, mert több dolgot is mérlegeltem a napokban, tegnap még a PlayStation 4 vásárlása is felmerült bennem, de aztán behúztam a Steames Grand Theft Auto V - öt, és reménykedtem benne, hogy elég lesz a 6850 annak ellenére, hogy a PC-re portolt negyedik rész valamikor 2008 - 2009 környékén képes volt 1 GB VRAM felzabálására simán.
Elég sok játékom van, a Wolfenstein The New Order például gyönyörűen fut a jelenlegi konfiguráció esetén is. A másik játék amiben már majdnem 1100 órám van az Company of Heroes 2, emelett még Battlefield 3, 4, Need For Speed Most Wanted, Hot Pursuit, SimCity, Red Orchestra 2, amikkel játszom.
Star Wars Battlefront nem érdekel, Call of Duty a Modern Warfare 3-mal nálam lezárult, szóval az sem.
Fontolgattam azt is , hogy ebbe az alaplapba egy hat magos CPU, mert elvileg menne bele valamelyik, de a lényeg, hogy idővel ebből másodlagos konfiguráció lesz, ezzel a frissítéssel most egy évet szerintem nyertem, és akkor megint összeállítok egy olyan konfigurációt, amibe ebből is kerülnek át dolgok pl a 3 TB-os HDD, de egyébként minden új lesz, a ház, a tápegység, és abba egy még sokkal erősebb VGA akarok.Szóval ez most egy áthidaló megoldás volt. A 6850-et meg majd eladom, természetesen úgy, hogy feltüntetem, hogy néha zörög. De az is lehet, hogy még tartom tartaléknak. Anno a 3850-et hirdettem, aztán a 4670-et adtam el, mert anyum 10 éves gépe csak úgy lett kompatibilis a Windows 10-zel ha a 32-bites verziót raktam fel, és ehhez az kellett, hogy a 3 GB RAM mellett csak a 256 MB-os 3850 kerüljön be VGA ként és ne az 1 GB-os 4670.
[ Szerkesztve ]
-
törölt tag
válasz solfilo #78795 üzenetére
Köszi
Az a helyzet, hogy sajnos ezzel az alaplap (ASUS M4A785D-M PRO)+ RAM duóval (Geil Black Dragon 8GB 1066MHz GB24GB8500C5DC (4 x 2GB kit) 5-5-5-15 DDR2) kifogtam.
A RAM 800 kénytelen futni, mert bár az alaplap használatijában direkt benne van, hogy támogatott ráadásul 1066-on, ha meglépem a tuningot B.S.O.D. Tuning nélkül meg majdnem 6 éve megy stabilan.
[ Szerkesztve ]
-
törölt tag
válasz solfilo #78792 üzenetére
Háztól-házig garanciával megvéve
Köszönöm szépen a segítségeteket
Szerk: Sapphire-om korábban is volt, Gigabyte-om kettő, de utóbbinak a hűtése hol zajos volt (csapágyas), hol meg nem, és bár garanciális időn belül történt nem küldtem be, mert volt olyan, hogy 1 hónapig halkan működött. Inkább a por függvénye volt, mintsem a terhelésé, mert volt, hogy alacsony fordulatszámon berregett, meg olyan is, hogy magason.
[ Szerkesztve ]
-
veterán
válasz #41133696 #78791 üzenetére
Elég jó áron megy az a Sapphire R7 370, nagyobb kártyáknál ajánlott a NITRO hűtés, gondolom itt is teszi a dolgát. Én nem nagyon gondolkodnék tovább. Esetleg fuss egy kört még a HD7850 topikban, ha tutira akarsz menni.
Most nézem, olcsóbb, mint a 750Ti abban a boltban, drágább szokott lenni.
(#78793) Májkii: na bravo, ezt nem is figyeltem. Köszi a kiegészítést!
[ Szerkesztve ]
solfilo
-
törölt tag
Ja de az a R360-ra vonatkozik. Viszont az R370 jobban vonz.
(#78772) solfilo:
Sapphire R7 370 2GB DDR5 NITRO OC 11240-10-20G videokártyaGigabyte R7 370 2GB DDR5 GV-R737WF2OC-2GD videokártya
Előbbi 5K-val olcsóbb, valamivel alacsonyabb az órajele, utóbbira a garancia is több egy évvel.
Jól érzem, hogy elég az olcsóbb ehhez a konfighoz?
-
ghostmat
tag
Köszönöm a válaszokat!!
Sokat segített, mint mindig, ezért szeretek ide járni tájékozódni
Végül csak a kisebbet rendeltem, lefaragtak a keretből, azért remélem a 750Tivel is elleszek.
THX mindenkinek
-
veterán
válasz Zsetko #78787 üzenetére
Erősorrend: R9 380X > R9 380 > GTX960, így az R9 380X-et venném a háromból. Vagy keresnék használtan GTX970-et, az még jobb lenne. Ha bírja a táp, akkor használt R9 290 4 GB és R9 390 8GB is szóba jöhet.
Ha az adatlapodon lévő A10-5800K-hoz keresel VGA-t, akkor egy R7 370-nél gyorsabb kártyát nem nagyon vennék.
[ Szerkesztve ]
solfilo
-
Zsetko
tag
Üdv mindenkinek.
Az lenne a kérdésem hogy Nvidia geforce gtx 960 vagy AMD radeon r9 380/380x legyen?Mind a három modellből a 4GB Vrammal rendelkező kártyára gondolok. Esetleg ilyen árban (max 80ezer) ha tudnátok jobb kártyát akkor kérem linkeljétek.
Válaszokat előre is köszönöm.Nekem nincs szülinapom.Én szintet lépek :D
-
tbalint3
tag
Üdv!
Videokártya vásárlásán gondolkodom, mert jelenleg csak egy prociba integrált intel hd4600 van ami elég gyenge.
Nincsenek nagy igényeim, így az nvidia gtx750-re (nem a ti változat) esett a választásom: [link]Két kérdésem van a kártyáról:
1. A rajta lévő ventillátor nem túl hangos, illetve amikor nincs GPU intenzív alkalmazás megnyitva akkor leállítja-e, ha a kártya normális hőmérsékletű? (pl: word használatakor, youtube video nézése alatt, ilyenekre gondolok)2. Az, hogy gyárilag kb. 30MHz-el túlhúzott a kártya ("factory OC") az nem fogja azt eredményezni, hogy esetleg hamarabb tönkremegy mint egy referencia órajelen működő változat?
Köszönöm
-
wrongduke
aktív tag
Köszönöm a segítséget! Én is hasonlóan gondoltam és szerencsére csak tovább erősítetek ebben.
"A tigris az mindig egy jellem, sőt, jellem és tigris az egy!" Discord: wrongduke#6214
-
Grafirka
őstag
válasz tibcsi0407 #78768 üzenetére
Artani soha nem art a tobb videomemoria, csak igyekeztem a megadott osszeget nem tulhaladni.
-
törölt tag
válasz solfilo #78772 üzenetére
Kinéztem ezt: Asus R7 370 2GB DDR5 STRIX-R7370-DC2OC-2GD5-GAMING videokártya
Ezzel az a gond, hogy 2,5 slot magas, tehát ki kellene vennem az X-FI XtremeMusic-ot, amit meg is tennék ha az alaplapi hangkártya nem lenne egy nagy nulla.
Tehát egy olyan kártya kellene ami a Gigabyte GV-R685OC-1GD 1GB GDDR5 DX11 NEM magasabb.
(#78773) w333: Az a gond ezzel, hogy ha nem AMD-ből van, akkor az egy Windows Reinstall-t is magával vonna. Nálam meg 1,5 -2 évente szokott a Windows újratelepítésre kerülni.
Ja igen, és FHD-ben megy a móka, egy LG 32LF632V TV-n.
[ Szerkesztve ]
-
tibcsi0407
félisten
válasz wrongduke #78775 üzenetére
Nekem ugyanilyen Gigabyte van és nagyon is jól teszi a dolgát.
A 960-as kártyáknál mindegy milyet veszel, ha custom hűtő van rajta. Mind jó minőségű és mindben nagy a tuningpotenciál. Néhány MHZ különbségek vannak csak.
Korábbi hsz-em az általad említett Gigabyte-ról.utdetailing.hu
-
wrongduke
aktív tag
Sziasztok!
Biztosan sokan kérdezték már, de mi a különbség pl. a gigabyte gtx 960 WF2 és G1 GAMING kártya között azon kívül, hogy van 20-30 MHz különbség és +1 ventilátor az OC-nak?
Tervezek venni egy 960-at, de nem tudom megéri-e az a kb. +8000 azért az "extráért". Az adataimnál van a gépem és ezt néztem ki magamnak: Gigabyte GTX 960 4GB (WF2).
Megéri egy MSI Gaming, Gigabyte G1 Gaming vagy egy ASUS STRIX jobban? Max 75-76-ot szántam rá, de a 66 környéke jobban vonz és csak új érdekelne.
"A tigris az mindig egy jellem, sőt, jellem és tigris az egy!" Discord: wrongduke#6214
-
ratkaics
senior tag
Köszönöm mindenkinek a segítséget!!!!
Olyan nincs, hogy valami nem sörnyitó ....
-
veterán
válasz #41133696 #78771 üzenetére
R7 360 és R7 370 között kb, közelebb az utóbbihoz.
Az R7 360 az egy kicsit megvágott HD7790, futott R7 260 néven is. R7 260X kerülendő. (ez a 7790 átnevezése, nincs megvágva)
Az R7 370 az egy órajelnövelt HD7850, de ismert R7 265 néven is, szóval a HD7850 és reinkarnációi között keresgélnék. Csak ehhez lehet nem ártana kicsit húzni a procin.Amit te néztél, az R9 380, az egy R9 285 néven is futott az előző generációban.
[ Szerkesztve ]
solfilo
-
törölt tag
Helló, a következő lenne a konfig:
Régen építettem, mielőtt bárki kiakadna az áron, 6 éve kb
Alaplap, CPU, RAM, VGA nem változott. Sok más igen, de tápegység sem.
Na szóval a VGA-t most le szeretném cserélni a GTA V miatt.
Tegnap ezen gondolkodtam: Gigabyte R9 380 4GB DDR5 GV-R938G1 GAMING-4GD videokártya
Viszont egyrészt CPU limites lenne, másrészt 500W-os táp kellene neki, harmadrészt pedig még egy év a teljesen új gép építése. Akkor lesz ebből majd másodlagos.
Szóval milyen AMD-s kártyát vegyek GTA5-höz bele? Legalább 2 GB RAM kellene, meg az, hogy DX12-t is tudjon már akkor
[ Szerkesztve ]
-
tibcsi0407
félisten
-
Grafirka
őstag
válasz ratkaics #78762 üzenetére
Ha 60k ig el tudsz menni, akkor egy GTX 950vagyGTX960 (aprorol) modellt ajanlanek. Idotalobbak mint a 7xx szeria, es ugyancsak jo ar/ertek aranyuk van.
Ha jatszol is akkor 960 bol a 4Gb elonyosebb Cad programokba a 2Gb is megfelel.En Strix960 2Gb hasznalok ugyancsak grafikara , ( mas teruleten -PSD, AI, CDR, FL,stb) es tokeletesen meg vagyok elegedve vele.[ Szerkesztve ]
-
-
ghostmat
tag
Sziasztok!
Egy i5-2500K 3,6 8GB RAM és 1366x768-as felbontáshoz kérnék segítséget kártyavásárlás ügyben.
40-45 ezer a max keret. Mindenképp nVidia kártyát keresek.
A fő kérdésem, hogy erre a felbontásra kisebb kompromiszummal elég e a 750Ti (főleg witcher3- high), vagy tegyek még hozzá, és mindenképp 950 legyen?
Köszönettel
-
MC Pite
veterán
4264adam: 750-esek, mert a 900asok kb duplájáért mennek sajna.
Májkii: Igen, köszönöm, látom hogy a 750 kevesebbet fogyaszt (azt is láttad körbenéztem több kártyánál is hogy kb mennyi az annyi). Konkrét itthon előforduló típusokat keresek, mármint próbálom kideríteni hogy pontosan mikre vadásszak, mert az hogy kevesebbet fogyaszt az fontos, de hogy melyik cég hűtése _tényleg_ halk azt ebből nem tudom. (Amiket találtam hogy van passzív azokból nem látok eladót, de figyelem őket, a Strix (TI) változatokért meg majd dupla árat kérnek mint a sima 750ekért, +2000ért új passzív TI-t kapok iponban - úgyhogy nézelődök továbbra is... ).
Pixel 8 | C4 SpaceTourer 1.2 Pt '18 | 208 1.2VTi '18 | https://www.spritmonitor.de/en/user/MC_Pite.html | https://www.strava.com/athletes/99769725
-
ratkaics
senior tag
Sziasztok!
Milyen videokártyát javasoltok ArchiCAD, Archline és Arcad programokhoz?
Köszi előre is a segítséget!
Olyan nincs, hogy valami nem sörnyitó ....
-
beers
addikt
Sziasztok!
30k körül mit ajánlanátok?
Új és használt is érdekelhet!
Nvidia és Radeon is jöhet, a teljesítmény/ár a fontos!M&N
-
w333
félisten
válasz gameresboy #78753 üzenetére
Egyértelmű hogy fontos ... hűvösebb tőle a kártya és emiatt csendes is marad
Ami linkeltem Gigabyte abban van hűtőcső, így sokkal hatékonyabb a hűtés !
A hivatalos neve "hőcső" (hőelvezető) csak most álmos és fáradt vagyok !
[ Szerkesztve ]
iPhone 13 Pro Max & iPhone SE
-
w333
félisten
válasz gameresboy #78751 üzenetére
Egyikben sincs hűtőcső ...ezzel olcsóbban sokkal jobban jársz !
Szerk.
Az első alap órajel, a második és harmadik ugyan az csak OC !
[ Szerkesztve ]
iPhone 13 Pro Max & iPhone SE
-
MC Pite
veterán
válasz Májkii #78747 üzenetére
De ebben a kategóriában nincs más venti leállítós ezek szerint? (sapphire 360asokon az intelligent fan control elvileg még ilyen, de a ref bordán)
A GTX750 halk részt meg ugye nem vágom, mert speciálisan a q..a halk megoldásokat keresem. Részben ennek az állandó, keserves keresgetés/próbálgatásnak köszönhető, hogy most APU van csak...Pixel 8 | C4 SpaceTourer 1.2 Pt '18 | 208 1.2VTi '18 | https://www.spritmonitor.de/en/user/MC_Pite.html | https://www.strava.com/athletes/99769725
-
sequator
senior tag
Üdv ismét!
Még mindig nem tudom, hogy R9 380 vagy GTX960.
Ezek a WF2-es 960asak egy kicsit riasztóak. Látszólag nagyobbak a többi 960nál és a 6+8 (jobb esetben 6+6) tápcsatlakozó sem biztató. Ha kevesebbet fogyaszt mint az R9 380, akkor minek rá ennyi tápcsatlakozás? Ezek nem félresikerült 970ekből készülnek? Láttunk már hasonlót az elmúlt években.Ez szimpatikus lenne, sok csatlakozó, 3 év garancia, jó ár: http://www.aqua.hu/gigabyte-geforce-gtx-960-gv-n960wf2oc-4gd-4gb-352914.html
sautia
sequator
-
MC Pite
veterán
johnywalker: Az eredetileg kinézett DC2OC kártyákon van, ha nem beszélünk el egymás mellett...
Májkii: Igen, keveset eszik, bár ebben a kategóriában szinte bármit lehűt bármi, de én olyat keresek ahol vagy nincs venti vagy nagyon halk ÉS nem cicereg semmi tekecs, nem sípol kondi, sem semmi. Mert egy csomó halknak mondott kártya ott vérez el, hogy terhelésre sípol .
Papírforma szerint a Strix kártyák tűnnek a legjobbnak, vagy amik hasonló módon csak érdemi terhelés/hőmérséklet esetén kapcsolják be a ventiket.Czvik2.0: Teszteken elég jó hőmérséklet értékeket értek el, nem tudom nem volt-e nálad a psztázással gond, nálam 10 vga-ból gyárilag 9-en vicc amit felapplikálnak (van amikor másfél mili vastag, hőt inkább szigetelő sz.r matricafélét raknak, egyből 120ról (és recover módba vágás) 70 fokra esett vissza a gpu hőmérséklet miután ezt normális pasztára cseréltem).
Ahhoz képest hogy mennyire adná, alig van (fél)passzív 750es használtan... Bár nem mintha az a kb 20W már annyira sokat számítana (260X-hez képest) - de hát abból meg még kevesebb a felhozatal.
szerk: Sőt...
*Note - The GeForce GTX 750 Ti video card being used for comparison is an ASUS GeForce GTX 750 Ti DirectCU II OC video card. As such, it does have a factory overclock out of the box compared to reference GTX 750 Ti clock speeds. The ASUS R7 260X video card being evaluated is also factory overclocked out of the box, so both cards are evenly matched with ASUS factory overclocks.[ Szerkesztve ]
Pixel 8 | C4 SpaceTourer 1.2 Pt '18 | 208 1.2VTi '18 | https://www.spritmonitor.de/en/user/MC_Pite.html | https://www.strava.com/athletes/99769725
-
Czvik2.0
tag
válasz MC Pite #78741 üzenetére
Nem az a baj hogy hangos hanem hogy nem képes lehűteni rendesen.. nekem játék alatt kb 75 fok volt saját venti vezérléssel mert a gyári az egy nulla..az hagyná megfőni.. viszont furmarkot még beállított 100% os ventivel is inkább leállítottam mert már 90 fok volt és még ment volna..inkább nem vártam meg
Nem csak a feléledésnél volt BS . Elő fordult az nekem netezés közben is.
Windforce hűtés nem hangos szvsz. Kb ugyan az van nekem a 750Ti-n és nem hallom a hangját.
És igen..ez egyértelműen jobb mint a 260x -
MC Pite
veterán
válasz Czvik2.0 #78731 üzenetére
Szomorúan hallom. Ez a 2 ventis hűtés nem a legjobb, az mit jelent? Mármint van rajta egy böszme borda ami majdnem elég passzívan is (igaz, máson nincs borda) meg két venti, ami az első két teszt alapján amit olvastam halk és elég jól hűt. Vagy a tartósággal van baj?
A black screen a zerocore-ból való feléledéses probléma lenne? (Az amennyire elsőre néztem megoldható). Ránézek a gigára, bár idáig a pocsék stock cooleres darabokat láttam csak belőle.
A windforceos kétventis giga kártyák halkabbak mint 10 centis 1 ventis változatok .Elkerülhetem a 260X-et, de akkor mit tudtok javasolni huszonx-es (használt) árkategóriában ami kb néma hűtéssel rendelkező, legalább 7770 erejű kártya? És igen, egy fokkal jobban szimpatizálok a vörösökkel (várom a csodát a trueaudioval öreg A3D tulajként, meg utoljára 8600gt volt a zöld sarokból) ha hasonló ajánlat van a másik oldalon (GTX750?). Ha egyértelműen jobb, értelemszerűen a jobbat választom, bár bízom a használtpiaci árazásban... Halk/passzív 750(TI) modelleket keresgélek még, de ezek sem tobzódnak... Az Asus Strix-en kívül van ami még lekapcsolja a ventit?
[ Szerkesztve ]
-
Májkii
senior tag
válasz D3athBlaze #78738 üzenetére
-
D3athBlaze
csendes újonc
Hello egy ilyen videokártyát szeretnék venni Gigabyte GeForce GTX 960 GV-N960WF2OC-4GD 4GB de d-subos monitorom van és kéne hozzá egy átalakító de nem tudom milyet kéne hozzá venni tudnátok nekem egyet linkelni hozzá? Lehetőleg az aqua.hu-ról mert a kártyát is onnan venném.
-
Extremex
tag
válasz tibcsi0407 #78734 üzenetére
Dx12-őt a gtx 660 ti nem támogatja?
-
Extremex
tag
Sziasztok!
Gtx 660 ti-ről vélemények?
Mennyiért érné meg a vétel?
Egy asus direct cu 2-ről lenne szó.Elötte egy gtx 750 ti-m volt.
-
lotuska
tag
Sziasztok. Sikerult hozzajutnom egy olcso kithez, Phenom II X4 955 3.2 ghz + 2 x 4gb ddr3 1333mhz+ [link]. ehhez vennek hasznaltan VGA-t, mit ajanlotok? 7850-et neztem ki elso korben, Sapphire-okrol hallottam, hogy sok a BS hibas, melyik verziok az ajanlottak es melyeket erdemes kerulni, esetleg erdemesebb GTX750 TI-ben gondolkozzak vagy 7870 vagy vmi mas, a keret 22 ezertol 32 ezer FT-ig? Az alaplap elvileg birna egy kisebb OC-t 3.8GHz-ig sztem, haz Zalman 3 Plus + cpu huto CM Hyper 212 Plus. Felbontas 1440x900. Koszi.
[ Szerkesztve ]
-
Czvik2.0
tag
válasz MC Pite #78728 üzenetére
Ha jót akarsz magadnak messziről kerüld el a 260x-et..különösen az Asus-t. Azokkal van a legtöbb gond..Nekem is volt... folyamatosan, napi 2x 3x kb fagyott a rendszer..idle is és load is.. na meg black screen meg rengeteg atigdmag.sys BSOD. A hűtése sem a legjobb...ha nagyon 260x-et akarsz a Gigabytenak van a rev 3.0 arra nem szoktak panaszkodni.. vagyis de black screen van ott is de ha meg van emelve az idle órajel akkor állítólag ott megszűnik.
-
MC Pite
veterán
válasz bobalazs #78729 üzenetére
Ez hasznos infó köszi. Dell monitorom van, úgyhogy hdmi-t nem használok
Mondjuk displayporton még érdekelne...[ Szerkesztve ]
-
MC Pite
veterán
Radeonos topikból ide irányítottak a kérdéseimmel:
260X-el szemezek*, és pár dolgot tisztáznék...
1, Ha jól látom általában jól működik a zerocore (W10), max kikapcsolom ha nem?
2, Zerocore akár gy is használható hogy az APU-t használom 95%ban, és amikor játszok, akkor átdugom a monitort a 260X-re? Vagy ebben nincs sok ráció mert 3D nélkül úgyis alig fogyaszt?
3, Az asus kétventi oc verziójára elsőre nem találtam panaszt, nem problémás (főként a ventikre gondolok)?
Nagyon halk gépbe keresnék kártyát, ha esetleg van olyan verzió ami le is állítja a ventit (2D és megfelelő szellőzés/hőmérséklet esetén), az is érdekelne (sőt).Köszönöm a segítségeteket!
*: Elég ritkán játszok, akkor is általában az APU-val, WUXGA felbontású a monitorom, de nyilván ami nem megy natívan ott felbontást csökkentek. 20-25ből ha találok (szinte) néma kártyát, akkor megveszem, ha nem, akkor hagyom a fenébe (500at forgó halk 12cm-es ventik a mostani zajforrások egy jól zaj szigetelt házban; ha nincs játék, akkor nem szeretném ha ezeket 'túlharsogná' a kártya).
[ Szerkesztve ]
-
-
Captain_
csendes tag
Sziasztok,
A GTX 750 TI még belefér a költségvetésbe. A kérdés,h az alábbi konfigba bele tudom még tenni? Vagy mást javasoltok?
Többnyire filmnézésre, netezésre és ritkán van csak játékra használva.
Viszont ami most leginkább aktuálissá tette a bővítést,h kijött az XCOM2 és szeretném ha mukodne.http://gepigeny.hu/jatek/xcom-2
Jelenleg egy Asus EAH5670 van benne, de ez kevés hozzá...
Konfig:
Asus P5Q SE Plus
Intel Xeon E5450 E0 3Ghz
KINGSTON 8 GB DDR2 1066
Enermax Liberty ECO 400WElőre is köszi!
[ Szerkesztve ]
Ha meg akarod nevettetni Istent mesélj neki a terveidről.
-
nem igen
forol: hát igen az is nagyon max már
GiGu hát ha mindent maxon akarsz akkor fhd-ra is már egy gtx 980 de inkább 980ti lenne az igazi, a gtx 970es is szépen visz mindent de azért a mindent maxra állítokhoz kevés. de pl ez annyit jelent h nem msaax8as élsimításod elsz hanem ,,csak" msaax4 vagy x2
[ Szerkesztve ]
Gépelés nem az erősségemasdsdk
-
GiGu
újonc
Sziasztok!
Szeretném most fejleszteni a gépemet. Alapvetően egy nagyobb és gyorsabb SSD-t, plusz memóriát,
és videokártyát szeretnék venni bele. Ebből a videokártya az érdekesebb. Mindenképpen NVIDIA
kártyát szeretnék, alapból GTX970-re gondoltam, de kíváncsi vagyok az alternatívákra, illetve,
hogy mennyire érdemes esetleg várni egy új generációra a fejlesztéssel.1. Jelenglegi konfigom:
FSP Raider 550W PSU
Gigabyte B85M-D3H alaplap
Intel Core i5-4570 processzor
2x4 GB DDR3 RAM
Gigabyte R9 270X videokártya
120 GB SSD, 1TB HDD
Sharkoon Vaya ház2. 2 db FullHD monitorom van, ebből az egyiken szoktam játszani
3. Játékra használnám. Szeretném, ha jó ideig nem kéne kompromisszumot kötnöm, minden beállítást
fel tudnék venni maximumra a legújabb játékoknál is.4. 100-120 ezret szánnék videokártyára, a fent említett memória és SSD bővítéssel együtt szeretnék
kijönni 150-170 ezerből.5. Új kártyát szeretnék.
Előre is köszi a segítséget!
-
forol
tag
Hali!
i5-2400 és egy Cooler Master GX450W táp mellé melyik az a mai kártya amit még maximálisan ki tudnak hajtani? Megérzés szerint gtx 960 fölé már nem nagyon volna érdemes menni, igaz ez?
-
-
arttitude
csendes tag
Sziasztok
Egy HP Compaq 6000 Pro SFF-os kis gépet szereztem a gyereknek.
- Intel Dual-Core Pentium E6300 (2.80 GHz sebesség)
- Win7
- 4GB RAM DDR3
Milyen használt videokártyát tudok belerakni 10e Ft-ért, hogy 3D-s játékokkal is tudjon játszani?
(minecraft és hasonló egyszerű játékok szaggatásmentesen)
Üdv -
PsycHo88
senior tag
Persze , köszönöm sokat segítettetek !
( ͡° ͜ʖ ͡°)"ne félj különc lenni és akkor viszed valamire" ( ͡° ͜ʖ ͡°)
-
Czvik2.0
tag
-
PsycHo88
senior tag
Értem ! De buta vagyok be sem férne a házba.
És az Amd R7 ???
[ Szerkesztve ]
-
PsycHo88
senior tag
Köszönöm ! A hd 5870 már kevés ? Mert elég jó áron van !
-
PsycHo88
senior tag
Tudom uram ! De kisebb gépet építek mivel nincs időm játszani , néha cs go-zom arra meg nem kell a 680 .
És micro atx-es gépet akarok építeni !Filmezni netezni és max cs go-zni
-
PsycHo88
senior tag
Sziasztok !
Kérdésem a következő !
1080p-re milyen vga-t ajánlanátok ? Kb csak cs go-zom ,viszont szeretnék a cs go ban elérni bőven 100fps fölött FHD-ban high beállítások mellett .
Mindegy hogy AMD vagy NV csak minél olcsóbb legyen .
Minden Jót .
-
4264adam
veterán
válasz Runner_fxr #78703 üzenetére
Igen akkor is ez lenne a válasz. Én NV-s vagyok mert próbáltam AMD-t NV-t és legtöbbet NV-s játékokkal játszom illetve a frame time (micro lagg) az akkori best (Shadow Of Mordor) benchmarkja-ban tűnt fel, hogy a GTX750TI-n sokkal simább volt mint a HD7950 (1200/1500), így tehát nem volt kérdéses az NV-re való vissza váltás számomra, már csak a fogyasztás miatt sem. Én nem foglalkozom a DX12 kérdéssel de titeket vásárlókat tájékoztatlak róla.
Ha a Tier 3 bekötés és nagyobb papiros DX12 támogatás vonz akkor válaszd a 380-at. Ha NV-s játékok és esetleg te is hajlamos vagy micro lagg fájdalmakra akkor NV.
Szerk: 1 év 4 vga tapasztalatból vontam le a személyes következtetésemet. Csupán szubjektív a fent említettek.
-
B.Á.L.!.N.T
senior tag
válasz Devil Smile #78704 üzenetére
Lényegesen előrébb lennél... nyugodtan lecserélheted
-
Grafirka
őstag
-
Devil Smile
őstag
Sziasztok
az lenne a kerdesem h jelenleg egy GTX 570est hajtok amikkel jatszom igazabol eleg.. most viszont ugy erzem h kicsit keves a 1,28Gb vram benne.. erdemes lenne lecserelni egy GTX960 4Gb ra?
a Dying light jatekban erzem kicsit h keves a VGA.. 1920*1200as felbontason jatszom..
Itt az osszehasonlitas alapjan nem tudom eldonteni h elorebb lennek e..Steam: hunsmile / Xbox GT: Smile0Gigi
-
4264adam
veterán
válasz Runner_fxr #78701 üzenetére
R9 390X ellenfele a GTX980
R9 390 ellenfele a GTX970Ha nvidia játékokkal játszol és meg tudod érezni a frame-time-ot akkor Nvidia ha nem akkor AMD a TIER 3.0 bekötése miatt DX12-re. Bár igaz Dx12 még fasorban sincs. De hát na, rengeteg Hitvallás is van
[ Szerkesztve ]
-
Runner_fxr
Ármester
Ha GTX 970 És R9 390X közül kéne választani, melyiket választanátok? Tesztek alapján elvileg a 390x kicsit gyorsabb, de a legtöbb játék meg inkább nvidia támogatott.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
Techpowerup VGA tesztek /VGA teljesítmény összehasonlítására alkalmas/
Az AMD grafikus feldolgozó egységek listája
Az Nvidia grafikus feldolgozó egységek listája
Az Intel/Intel Arc grafikus feldolgozó egységek listája
5+1 kritikus dolog, amire oda kell figyelned használt videókártya vásárlásánál
Videókártya tesztelések a King's Tech-től, amely nemcsak szórakoztató, de egyben tanulságos is
- Kamionok, fuvarozás, logisztika topik
- Ma fejezi be karrierjét a Windows 7
- A fociról könnyedén, egy baráti társaságban
- Autós topik
- iPhone topik
- Apple asztali gépek
- Klímaváltozás, természetszennyezés
- Ninebot Max G30E II elektromos rollerrel Hajdúszoboszlóról Berettyóújfaluba
- Szólánc.
- Asszociációs játék. :)
- További aktív témák...
Állásajánlatok