- AMD Ryzen 7 / 5 / 3 1***(X) "Summit Ridge" (AM4)
- Steam Deck
- Milyen TV-t vegyek?
- Projektor topic
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
- Szünetmentes tápegységek (UPS)
- Házimozi projektorok, kiegészítőik és kialakítások haladóknak
- Soundbar, soundplate, hangprojektor
- Asztrofotózás
- Házimozi belépő szinten
-
PROHARDVER!
Kérdés előtt olvasd el az összefoglalót!!
Új hozzászólás Aktív témák
-
Csupingo
veterán
válasz Mika1227 #77197 üzenetére
FullGas-nak volt ilyen kártyája, a gtx 950/960 fórumban írta:
"Nekem Palit van, a hangját még nem hallottam. Picit visszább olvasol tettem fel képet idle és Load állapotról. Teljesen stock beállításokon. Ha nem zavar a 2 év gari szerintem jó vétel." Amit linkelt hőfokokat, teljesen jók voltak, mint bármely más 960-on. Ha két ventilátoros modellt veszel, nem tudsz mellé lőni egyik 960-as kártyával se, de érdemesebb 4GB-ost venni. Némelyik gyártó 3 év garit ad, pl.: giga wf2 oc[ Szerkesztve ]
Villám Shakesespeare... Főnök, ha zavarja a fogsora, vegye ki! (M-N)
-
Grafirka
őstag
-
dewil666
őstag
Sziasztok!
Egy i5 2400 procihoz milyen vga-t lehetne tenni hogy még ne legyen cpu limit?
Mindkét oldal érdekelne.
Köszönöm a választ!KLÍMA és villanyszerelés, telepítés, karbantartás! dewil666 felhasználónak 270, 940 (régi) pozitív és 0 negativ értékelése van a fórumon! Motoros üdvözlettel ! ! ! Ne vezess olyan gyorsan hogy az őrangyalod lemaradjon!
-
nagyúr
Ezek már ma is kevesek néha ehhez...
Pár év múlva meg egyik ma kapható kártya sem lesz elég, ez majdnem biztos (99%).
Javaslom a ram mennyiségét is 16-ra venni már most... persze ez még nem égető probléma.
[ Szerkesztve ]
Steam/Origin/Uplay/PSN/Xbox: FollowTheORI / BF Discord server: https://discord.gg/9ezkK3m
-
-
Mika1227
őstag
Nem ismerem a Palit márkát. Ajánlott kategória?
A Mikulásnak teljesen igaza van, hogy évente csak egyszer megy az emberek közé!!! Még az is sok!!!
-
HENE
aktív tag
Sziasztok!
Gépfejlesztés előtt állok és a VGA-án gondolkodom (a CPU valószínűleg egy Skylake i5-ös lesz, 8 GB DDR4 rammal). Főleg játékra használnám, full HD felbontás mellett.
Milyen kártyát ajánlotok ehhez, ami high/ultra beállításon viszi a mai és lehetőleg a néhány év múlva kijövő játékokat is?
-
nagyi819
csendes tag
Köszi, megtaláltam. Köszi a választ.
-
nagyi819
csendes tag
Sziasztok!
Abban kérném a segítségeteket, hogy most szeretnék a gépembe videókártyát venni. Jelenleg a gépembe egy A8-6500 APU proci van 8GB rammal, SSD-vel. A játék nálam főleg Xbox ONE-on folyik, de a World of Tanks, és World of Warship játékhoz keresek videókártyát használtan 25 ezer körül.
Úgy hallottam hogy a legfontosabb szempont, hogy hány bites, és tartózkodni kell a 128 bitesektől.Jelenleg a következő kártyákat találom ebben az árkategóriában:
R7 260x 2GB 128 bit
HD 7790 2GB 256 bit
+ egy két gtx kátryaújonan GT 730-740, illetve R7 240-250 a kínálat ebben az árban, amik igen gyengék szerintem.
Ti mit gondoltok, milyen kártyában kellene gondolkodnom, vagy mik a fontos paraméterek?
Nagyon köszönöm a segítségeteket
Gábor -
nagyfejü
őstag
Hali!
A tanácsotokat szeretném kérni!
Adott :
- Asus AM1M-A alaplap
- AMD Athlon 5350 AM1 2,05GHz BOX
- Corsair 2x 4GB DDR3A pc ről szeretnék HD filmet nézni a tv n HDMI kábellel összekötve. Erre a célra elég az apu , vagyérdemesebb külön videókártyát venni , HDMI csatlakozóval?
Ha igen melyiket?üdv
-
veterán
válasz nagyi819 #77180 üzenetére
Szia!
Paraméterek alapján nem lehet eldönteni, hogy adott kártya jó e.
Ezek között keresgélj használt piacon, jövőre nézve érdemes lehet a 2 GB-os példányokat nézni:
AMD: HD7770, R7 260(nem X), R7 360, HD7790, esetleg HD7850 még
NVIDIA: GTX650Ti, GTX750, GTX750TiGT730-740, R7 240-250 felejtős, nagyon túlárazottak.
[ Szerkesztve ]
solfilo
-
nagyi819
csendes tag
Sziasztok!
Abban kérném a segítségeteket, hogy most szeretnék a gépembe videókártyát venni. Jelenleg a gépembe egy A8-6500 APU proci van 8GB rammal, SSD-vel. A játék nálam főleg Xbox ONE-on folyik, de a World of Tanks, és World of Warship játékhoz keresek videókártyát használtan 25 ezer körül.
Úgy hallottam hogy a legfontosabb szempont, hogy hány bites, és tartózkodni kell a 128 bitesektől.Jelenleg a következő kártyákat találom ebben az árkategóriában:
R7 260x 2GB 128 bit
HD 7790 2GB 256 bit
+ egy két gtx kátryaújonan GT 730-740, illetve R7 240-250 a kínálat ebben az árban, amik igen gyengék szerintem.
Ti mit gondoltok, milyen kártyában kellene gondolkodnom, vagy mik a fontos paraméterek?
Nagyon köszönöm a segítségeteket
Gábor -
JuliusK
tag
Sziasztok!
Szeretném a tanácsotokat kérni: van egy Core i7-870 CPU-m (tudom, nem mai darab) 8GB (2x4GB) DDR3 memóriával kiegészítve, amely mellett, most egy gyárilag emelt órajelű Radeon R9 270X-et hajtok (PowerColor PCS+ R9 270X). A proci emelt órajelen, 2.93GHz helyett 3.8GHz-en ketyeg jelenleg.
Érdemes és tudok-e feljebb menni VGA tekintetében, vagy ez a maximum, amelyet ki tudok hozni a jelenlegi rendszerből?
A válaszokat előre is köszönöm!
[ Szerkesztve ]
-
orangery23
csendes tag
Thx
Ugy gondolom ez eldolt -
gtamate2
veterán
-
Grafirka
őstag
válasz orangery23 #77169 üzenetére
+ egy szavazat a 980ti ra es mindezt ugy mondom, hogy semmilyen szintu markahuseg nincs bennem.
-
Csupingo
veterán
válasz orangery23 #77169 üzenetére
A fury és más topikokba olvasva, gyakran panaszkodnak a véletlenszerű kép csikozódásra sok fury kártyánál.
-
orangery23
csendes tag
Sziasztok ma már egyszer kértem a segítségetek végül erre a 2-re esett a választásom.
Gainward GTX 980 Ti Phoenix 6GB GDDR5
SAPPHIRE Radeon R9 FURY 4G ez drágább lenne 15k-val..ez lenne az olcsóbb megoldás -
Csupingo
veterán
válasz Nerazim #77165 üzenetére
Nincs mit! Most néztem pár tesztet, és azokból az jött le, hogy a 660 ti csak 1-3 fps-el lasabb a 950-nél.
Kicsit nagyobb különbségre számítottam. Akkor csak az újabb technológia és a bolti gari szól a 950 mellett. (Talán pár fokkal hűvösebb is.) Az árkülönbözetet neked kell tudni hogy bevállalod-e és a garancia hiányát. Vagy akár nézhetsz használt 950-et is 1-2 év garival.Villám Shakesespeare... Főnök, ha zavarja a fogsora, vegye ki! (M-N)
-
Lovro Joe
tag
Köszönöm mindkettőtöknek !
970ből gondolom EVGA
Tudom ez már rég ki lett tárgyalva csak félek hogy zümmögni fog.
-
kovadam1
tag
Sziasztok
GTX 970 ből melyiket ajánlanátok van ami megbízhatóbb?
én az ASUS STRIX -en gondolkozom már csak azért is mert az alaplap is ASUS nem tudom hogy ez menyire számít.
egyébként egy i7 4790 (nem k-s) mellé menne(csak kíváncsiságból mi az a videokártya amit még elbír az a proci? )
Köszönöm előre is a válaszokat
[ Szerkesztve ]
-
Csupingo
veterán
-
Lovro Joe
tag
Sziasztok!
A 660ti-m megadta magát. Garanciába levásárolhatom az árát.(63e FT.)
Az volna a kérésem hogy ehez a jelenlegi konfigomhoz vegyek 1 960ti-t vagy egy 970el nagyobb teljesítményt érnék ell +40e FT-ért? Megéri? -
Maxell014
senior tag
Üdv !
Gtx 960-ból melyik gyártó melyik kártyáját ajánlanátok leginkább játékra ?[ Szerkesztve ]
-
Nerazim
őstag
Sziasztok!
Ez a kártya, mennyire számít jó vételnek 40k-ért? Próbagari van rá.Be my computer.. Baby I'm a user!!
-
Májkii
senior tag
válasz olahmate1991 #77144 üzenetére
Ha mostani játékokkal akar játszani akkor platform csere.
-
DR|FTK|NG
veterán
válasz olahmate1991 #77144 üzenetére
Szia.
Jó volna tudni, hogy milyen CPU és tápegység van a gépben.
Az A64 X2 nagyon kevés lesz a mostani játékokhoz.
-
olahmate1991
tag
Sziasztok! Egy barátom megkért, hogy segítsek neki. Mivel nem vagyok jártas a szakmában, úgy gondolom megkérdezlek titeket!
Az alábbi információkat kaptam:
Van egy komplett gépe, ami egy MSI K9N SLI (MS-7250 v.2.0) típusú alaplappal szerelt gép. A jelenlegi videó kártya egy Geforce 8600GT 512MB ram-al szerelt.
Szeretné, ha jobban vinné a régebbi és akár a mai játékokat. Az összeg határ 20-30k lenne!
Előre is köszönöm!
*** Sikeres üzlet esetén kérlek értékelj! ***
-
Csupingo
veterán
válasz scope2007 #77141 üzenetére
Annyi különbséget láttam a g1 1.0 és 1.1 között, hogy: 6+8 tűs tápcsati, 1.1 2db 6-os csati.
Ha pénz nem számít, akkor lehet msi gaming, ha igen, akkor én is a két ventis wf2-es gigát javasolnám. Három ventilátoros felesleges.[ Szerkesztve ]
-
Májkii
senior tag
válasz Bocizozz83 #77140 üzenetére
Ez játék függő de nagy különbségek biztos nincsenek. Olvasd el a Pro-Kontra érveket és az alpján válassz a két kártya közül.
-
-
Májkii
senior tag
válasz Bocizozz83 #77138 üzenetére
A 960 nagyobb tuning potenciállal rendelkezik. A legtöbb játék jobban szereti az Nvidia kártyákat ezért, a 960 gyorsabb lehet a játékban.
[ Szerkesztve ]
-
Bocizozz83
tag
válasz gtamate2 #77136 üzenetére
Persze már mindent át rágtam.A kérdés arra irányúlt , hogy az átlag tuning potenciált számításba véve(tudom , hogy nem egyformán húzható akár két egyforma kártya sem) melyik a gyorsabb húzva.Gondolom a 380-ban is van kraft.A teszteken alapból a 380 tűnik gyorsabbnak.
[ Szerkesztve ]
Komplett gép szabadulna nem komplett gazdájától!
-
Grafirka
őstag
válasz scope2007 #77130 üzenetére
MSI csendesebb , a Giga G1 elvileg jobban tuningolhato ( ez amugy szerencse kerdese). A 3 ventis giga hosszu (312 mm ) bizonyosodj meg, hogy befer a hazadba. Giganak 2x 6 pines tapcsatlakozora van szuksege az MSI nek 1x8 ra . Mindketto az ajanlottak koze tartozik a GTX960 csaladbol.
-
gtamate2
veterán
válasz Bocizozz83 #77135 üzenetére
Ha a tuningot is számításba vesszük akkor a 380-at is lehet tuningolni
Pro-kontra, ha esetleg nem láttad.*Sn0w
-
Bocizozz83
tag
R9 380 4gb vs 960ti 4gb
Ha a tuningot is számításba vesszük akkor is gyorsabb lehet az r9?Komplett gép szabadulna nem komplett gazdájától!
-
scope2007
addikt
üdv!
sajnos nem tudok dönteni
melyik az ajánlottabb? vagy csak az ár számít. kb ugyan az?Gigabyte GTX 960 G1 Gaming 4GB
itt vajon mi a különbség a rev 1.0 és rev 1.1 kártya között?a másik lehetőség:
MSI GTX 960 GAMING 4GBCUBE AIM SLX 29" + SEAT LEON 1P 2.0 PD-TDiiiiiiiiiiiiiiiiii
-
MrDerekas
addikt
válasz martdavid #77126 üzenetére
emag - romániai székhelyű cég, garanciáztatás szinte lehetetlen, support az mintha nem is lenne.
A 950 tuningolva hozhatja a 960 alap órajeleit, ha bírja a tuningot (közel maxra). Recept nincs, mert minden kártyát más és más értékre lehet húzni, stabil és problémamentes működésig. Felhasznált alapanyagok és szerencse függvénye. Nekem a 960 órajeleire már produkált hibát a megjelenítésben a 950-em. De húzható )
www.derekas.webnode.hu --- --- --- --- --- --- --- --- --- --- --- --- --- --- --- --- --- https://logout.hu/bejegyzes/mrderekas/a_szkeptikus.html
-
MrDerekas
addikt
válasz orangery23 #77124 üzenetére
Az emag-ot nem!
A saját tapasztalatom, mind beszerzés, mind garanciáztatás kapcsán a pécéix és/vagy az ájpon. Az akvára sok panaszt hallani garancia és raktárkészlet kapcsán. Nyílván vannak további jó boltok is, de én azokat nem ismerem, így ajánlani sem tudom, de ez nem zárja ki azok megbízhatóságát.www.derekas.webnode.hu --- --- --- --- --- --- --- --- --- --- --- --- --- --- --- --- --- https://logout.hu/bejegyzes/mrderekas/a_szkeptikus.html
-
orangery23
csendes tag
Koszonom!
Akkor 980 lesz vagy ha talalok jo arban 980ti
Melyik boltot javasolnatok? -
martdavid
csendes tag
Sziasztok! Msi gtx 950 gaming 2g 55.9k-ért újonnan jó vétel?
I5 4670 mellé. Többet nem szánnék rá, alkalmi játszogatásra lenne de komolyabb játékokkal is 1080p-ben. -
csiki_92
aktív tag
válasz orangery23 #77119 üzenetére
Mindkettő jó választás, az alábbiakat érdemes mérlegelni:
GTX 980:
-valamivel erősebb
-kevesebbet fogyasztR9 390X:
-kétszer akkora VRAM (8 GB)
-papíron jobb DX12 képességek -
orangery23
csendes tag
válasz gameresboy #77118 üzenetére
Sziasztok errol mi vga-rol mi a velemenyetek?
Gigabyte GTX 980 Windforce 3 2 ev gari hasznalt megbizhato elado
Esetleg ezt neztem
Msi r9 390x gaming 8g bolti 145 3 ev gari -
gtamate2
veterán
válasz gameresboy #77113 üzenetére
Ennyiért használtan gtx 660/660ti
HD 7870 / 7850Újonnan: gtx 750ti /750
*Sn0w
-
veterán
válasz gameresboy #77115 üzenetére
R7 360, GTX 750, GTX750Ti, ezek jönnek kb szóba a 30-40k-s ársávban újak közül. Mindenképp GDDR5, ha lehet 2 GB memóriával szereltet nézz. Porject Cars miatt inkább nVidia felé billen a mérleg. Mindhárom erősebb, mint a 6870, szóval mindegyikkel előre lépés lenne.
solfilo
-
gameresboy
aktív tag
válasz solfilo #77114 üzenetére
Jelenleg egy Ati Radeon HD 4670-es videókártya van a gépben, mert a HD 6870-es kártya elszállt.
Szeretnék egy különálló videókártyát bele.
Melyiket ajánlod, Ati vagy nVidia? DDR3 vagy DDR5?Ha mégis játékban is gondolkodok, akkor milyen kártyát javasolnál? Max. FIFA 16, Project Cars alá?
[ Szerkesztve ]
-
veterán
válasz gameresboy #77113 üzenetére
Szia!
Játék nem lesz? Mert akkor kb elég lehet egy HD6450 (~R5 230), vagy egy GT610 is erre a célra. De a célnak szeritem az i5-ben lévő IGP is megfelelne.
solfilo
-
gameresboy
aktív tag
Sziasztok,
A alábbi konfighoz szeretnék főként fimnézéshez (Full HD TV-vel összekötve) videókártyát venni.
Konfig: Asus P8Z68-V Pro, Intel Core i5-2500K, 8 GB RAM, SSD, 550W-os Chieftec Táp
Ár.: max. 30-40e Ft.
Tudnátok ebben segíteni?Üdv,
GBoy -
Grafirka
őstag
válasz lnorbert92 #77111 üzenetére
Valaszoltam a privatra.
-
lnorbert92
újonc
Igen, erre a 2560x1440 felbontásra gondoltam.
-
Grafirka
őstag
válasz lnorbert92 #77108 üzenetére
Msi 970 Gaming halk , huvos
Gigabyte 970 G1 jol birja a tuningot. A G1 hosszabb kartya (312mm) de az emlitett hazba befer siman.2K alatt mire gondolsz? .Ha 2560x1440 felbontasra gondoltal az nem 2K
A 970 egy jo kartya de nem huzod csutkara vele meg a jelenkori jatekokat sem, foleg nem WQHD felbontason.
2-3 evre elore nem nagyon lehet josolni. -
Turbolada II
őstag
válasz lnorbert92 #77108 üzenetére
A 970 jó választás.
"A szabadság az, ha szabadságunkban áll kimondani, hogy kettő meg kettő négy (kivéve Prohardver :D). Ha ezt megtehetjük, minden egyéb magától következik." 1984 "Magyar" Telekom, ja nem csak sima.
-
lnorbert92
újonc
Sziasztok!
Ez lenne a konfigom, új, komolyabb videokártyát szeretnék amivel FullHD-ba, esetleg 2K ba tudjak játszani az új játékokkal high, ultra beállításokkal, 2-3 évig legyen jó erre a szintre pl.: Witcher 3, Middle Earth Shadow of Mordor, Assassin's Creed Syndicate, valami ötlet én Geforce GTX970-en gondolkodtam csak nem tudom abból is melyik lenne a jó választás, vagy valami másik kártya ezen vagy jobb szinten?
Előre is köszönöm a válaszokat, segítséget!
Alaplap: ASROCK Z97M-ITX/ac
Processzor: i5-4690
Videókártya: ASUS GT730-SL-2GD3-BRK
Memória: 2x8Gb DDR3 2400MHz Kingston HyperX Beast
HDD: Samsung SSD 850 EVO 250GB; TOSHIBA 1TB 7200rpm 32MBTápOOLERMASTER B600 600watt
HázOOLERMASTER Elite 120 VGA card length: 343 mm[ Szerkesztve ]
-
gtamate2
veterán
válasz J0shu4M1ll3r #77096 üzenetére
Teljesen mindegy hogy milyen márkájú már, nagyon régen adódhattak kompatibilitási problémák de ott még az alaplap chipset miatt, de a lényeg hogy nem lesz probléma.
A 950-et ki tudja hajtani a procid, főleg ha 4 ghz körül szaladgál.
A 750ti van egy szinten a 7850-el nagyjából. A 950 pedig olyan 7870 feletti szint.
(#77102) TechN7ne: Erősebb nála ~15%-kal, de most ugye nagyon rivaldafényben van a a 950/60, azért kíváncsi vagyok hogy mi lesz itt 1 év múlva. a felépítés miatt szerintem biztosan közelebb fognak kerülni egymáshoz ha már nem optimalizálnak rá ennyire, persze lehet hogy nem lesz igazam, majd meglátjuk.
De amellett hogy elismerem hogy jó cucc lett a maxwell, azért olyan nagy késztetést hogy lecseréljem a 660-am, mondjuk a 970-en elgondolkoztam már párszor hogy arra még lenne értelme, de sajnos nem játszok már annyit hogy kihasználjam.(#77106) joshuam: Kapd szét a gépet, pasztázd újra a kártyát, tisztísd meg a ventilátort és a hűtőbordákat. Miután visszatetted ha esetleg gyárilag húzott kártya akkor vegyél vissza kicsit az órajelekből.
De ezt itt folytasd a továbbiakban.[ Szerkesztve ]
*Sn0w
-
J0shu4M1ll3r
senior tag
válasz J0shu4M1ll3r #77094 üzenetére
Kb 4-5 csíkos kép után most meg megy szépen a játék.
Kb 30 perc gond nélküli AC Unity után szépen megy a Diablo 3 is.
Most akkor hogy tudom eldönteni, hogy tényleg haldoklik-e a vga-m? Szoftveres összeakadás eredményezhet olyan tünetet mint ez a csíkozás?
Mert ha csak az volt, akkor nem vennék egy másik kártyát."There are things you can't fight. Acts of God. You see a hurricane coming, you get out of the way. But when you're in a Jaeger, suddenly, you can fight the hurricane. You can win."
-
4264adam
veterán
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
Techpowerup VGA tesztek /VGA teljesítmény összehasonlítására alkalmas/
Az AMD grafikus feldolgozó egységek listája
Az Nvidia grafikus feldolgozó egységek listája
Az Intel/Intel Arc grafikus feldolgozó egységek listája
5+1 kritikus dolog, amire oda kell figyelned használt videókártya vásárlásánál
Videókártya tesztelések a King's Tech-től, amely nemcsak szórakoztató, de egyben tanulságos is
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest