- AMD Ryzen 7 / 5 / 3 1***(X) "Summit Ridge" (AM4)
- Steam Deck
- Milyen TV-t vegyek?
- Projektor topic
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
- Szünetmentes tápegységek (UPS)
- Házimozi projektorok, kiegészítőik és kialakítások haladóknak
- Soundbar, soundplate, hangprojektor
- Asztrofotózás
- Házimozi belépő szinten
-
PROHARDVER!
Kérdés előtt olvasd el az összefoglalót!!
Új hozzászólás Aktív témák
-
RazoR
veterán
Megkérdezhetem, hogy miért nem?
-
123sylaar
aktív tag
-
RazoR
veterán
Hali! Szerintetek megéri lecserélni egy GTX680-at 2 db R9 280x-re?
-
castiels
addikt
Tudja valaki hogy a Sapphire videó kártytákat melyik nagyker forgalmazza hozza be?(280X)
-
123sylaar
aktív tag
válasz Warriner #51788 üzenetére
Sztem felesleges oda a gtx 750. Egy HD 6670(gddr5) is megteszi, vagy használtan 5770. (Ez erősebb). Ha majd nagyobb proci ill. felbontás lesz, akkor újíthatsz kártyát is.
Az áram alatt lévő alkatrész ugyanúgy néz ki, mint amelyik nincs áram alatt. Csak más a fogása...
-
Warriner
csendes tag
Üdv!
Egy G1840 nagyon lekorlátozna egy gtx 750-t? Egy 19"-s monitoron, 1440x900 játszanék vele. Vagy csak 250x a max? -
castiels
addikt
Ha bányásztak egy kàrtyàval , csak próba volt, mennyire vàgja haza a kàrtyàt? Jelentősebb kàrt okoz benne?
[ Szerkesztve ]
-
b1sti
senior tag
Sziasztok!
nVidia oldalon mi versenyzik egy r7 260x-el? a keret max 35k.
-
-
Solesz84
aktív tag
Sziasztok.Szerintetek érdemes megvenni egy Asus R9 290 DCII OC kártyát, v inkább várjak amíg kijön az új széria, csak nem tudom h az mikor lesz, és h teljesítményben mennyivel lesz jobb?
Asrock X570 Taichi, Ryzen 9 5900X , NZXT Kraken X72, Gskill TridentZ RGB 32GB DDR4 3600Mhz Cl16, Kfa2 RTX 4090SG, Samsung 860 EVO 1 TB, 850 EVO 500GB SSD, WD 3TB HDD, NZXT H710i, LG Oled C2 42" , MSI MPG A1000GW, Fanatec DD1, CS V3 Pedal, Fanatec V1.5 Shifter, Fanatec V1.5 Handbrake
-
castiels
addikt
Sziasztok, 50 èrt sapphire gari nèlkül vagy 58 èrt giga gatival?
-
Dtomka
veterán
válasz 123sylaar #51768 üzenetére
Az alábbi videoban összehasonlítottak pár kártyát:
Radeon R9 270X: 1080p vs. HD 7870/GTX 760/GTX 660 Benchmarks
Én úgy látom, h a 270x több fps-t tud nyújtani. pl Sok esetben van ahol a 270x-22fps a gtx660-18fps.Tudom nem nagy a különbség, de az a pár fps is valami. -
123sylaar
aktív tag
válasz TechN7ne #51767 üzenetére
Nem próbáltam még a 660-at, úgyhogy nem akarok mellébeszélni, de a PH-s tesztek alatt(meg úgy egyáltalán semmilyen tesztelés alatt sem), vagy után nem hangzott el ilyen megállapítás, hogy MINDEN simábban ment volna Nvidiával. Persze van olyan játék, ami jobban fekszik egyik, illetve másiknak.
[ Szerkesztve ]
Az áram alatt lévő alkatrész ugyanúgy néz ki, mint amelyik nincs áram alatt. Csak más a fogása...
-
123sylaar
aktív tag
válasz AMD Power #51761 üzenetére
Ha újonnan vennéd,(használtan lényegesen olcsóbban ki lehet fogni a 660-at.) akkor én személy szerint inkább egy R9 270-re ruháznék be pár ezer forint a különbség és kb. 15 %-al erősebb. Egyébként milyen procihoz lesz?
6670-hez képest mindkettő óriási előrelépés lesz egyébként.
[ Szerkesztve ]
-
AMD Power
titán
Sziasztok!
Ő róla mi a vélemény?
GIGABYTE GF GTX660 OC 2GB 192bit DDR5 PCI-E GV-N660OC-2GD
Egy AMD Radeon HD 6670 (1 GB) váltana. Más ötlet ,alternatíva esetleg?
-
tamikomac
senior tag
válasz 123sylaar #51740 üzenetére
Grave444-nek is
F1 2010
A furcsaságról én is tudnék mesélni és teszteredményeket írni...
Mikor X4 960T+GTX460 768 MB-om volt és váltottam GTX660-ra jó ha 10%-ot gyorsultak a játékok. Az F1 2011 pl. semmit.
Már kezdtem visszasírni a GTX460-at mikor váltottam i5-re és kb. 50%-ot gyorsultak a gamék. Az F1 2011 majd 70%-ot!
Persze tudom jóval erősebb egy i5 mint egy X4 960T, de még hatmagosítottam is, akkor sem változott a fenti 10%. Szóval ebben az F1 2010-es "városi legenda" történetben szerintem van némi igazság.[ Szerkesztve ]
Amit birtokolsz, az birtokba vesz.
-
Speed®
HARDVERAPRÓD
válasz Dronte #51725 üzenetére
Procit minimál ráfizuval értelmesebb tempójú példányra lecserélni (van BIOS 1066os Wolfdale procikhoz), aztán mehet 4850 is akár. Ha nem akartok semmi mást, csak VGAt, be kell lőni a procit magasabb FSBre (266 99%ra menni fog, az 2.4GHz), aztán egy 4670 pl., ahogy írtad, jó lehet. G92 variánsok sem rosszak, de fogyasztásban erősebbek, ill. rizikósak..akkor inkább már RV770 (4830/4850).
-
castiels
addikt
A Sapphire 280X teljesítményben hogy helyezkedik el a többi gyártóval szemben?
-
Dronte
aktív tag
válasz tamikomac #51729 üzenetére
Igazából itt most tényleg annyi a lényeg, hogy a proci kihajtsa a videokarit, mert ez a gép már 100% hogy nem lesz újítva, max komplett csere majd a távoli jövőben. 6670 viszont ugye annál jóval izmosabb, meg az árban is sajnos a kereten felül van.
@123sylaar: 8800-al az lenne a baj, hogy valószínűleg igen magas lenne a fogyasztása (amennyire tudom), és azért ez is szempont. Amivel még szemeztem a 4670es radeon, ami egy fokkal izmosabb, aránylag alacsony a fogyasztása. Egyéb ötlet esetleg?
[ Szerkesztve ]
-
Skinny26
aktív tag
Hali,
Megint én... A Gainward kártyák mennyire jók?
-
tamikomac
senior tag
GeForce GTX 750 Ti
Az egész kártya fogyasztása full terhelés alatt megáll 60W-ba.
Esetleg Radeon R7 260X de ő már jelentősen többet fogyaszt, ha szimplán csak a TDP-t nézem.[ Szerkesztve ]
-
L4D1K
őstag
Sziasztok. Kicsit elkapott a játszhatnék és szeretnék a közeljövőben egy kártyába beruházni.
Jelenlegi gép áll: G3220, 4GB DDR3 1600, Gigabyte B85N, Enermax pro II 425W.
Kis felbontású HD-ready tv van rákötve. Nagyon fontos lenne h hogy idle ben ne lehessen hallani a hangját vagy akár passzív kialakítású legyen. Egy fractal design node 304 házba kerülne.
Ár max. 50.
Köszönöm szépen a segítséget előre is.
[ Szerkesztve ]
# ANTAL Tuning #
-
tamikomac
senior tag
válasz 123sylaar #51730 üzenetére
Azért van némi különbség
Játéknál 8-15%. Mondjuk ami szaggat E2160-on az E6300-on is fog.
Azért írtam az E6300-at, mert potom pénzekért vannak már, és mégis csak 2 MB L2 cache, nem 1 MB.[ Szerkesztve ]
-
tamikomac
senior tag
válasz Dronte #51725 üzenetére
Én egy kisebb fogyasztásút választanék a táp miatt.
HD6670 GDDR5, HD6570 GDDR5, HD5750, HD5770 valami ilyeneket.
Az E2160 nem fogja kihajtani, de mégis van egy "korszerű" VGA kártyád relatív alacsony fogyasztással amit a táp is bír. Később pedig minimális veszteséggel el lehet adni. Illetve az E2160-at pl. le lehet cserélni C2D E6300-ra, ami már 1500 Ft-ért van, az E2160-at meg eladod 1000 Ft-ért.Amit birtokolsz, az birtokba vesz.
-
bluyoo
nagyúr
válasz Fr3eWar #51727 üzenetére
Hi!
Melyik a legerősebb Low Profile VGA kártya?
"Sapphire R7 250 1GB GDDR5 LP (11215-06) vagy ha véletlenül sikerül kifogni hardverapróról egy Sapphire HD7750 1GB LP-t (11202-10-20G), akkor az gyorsabb durván 10-15%-kal."
Pl. 26K-ért.[ Szerkesztve ]
Bazinga!
-
Fr3eWar
őstag
Sziasztok!
Be tudnátok linkelni a legerősebb, Magyarországon most is kapható Low Profi kialakítású 1slotos!! hűtéssel rendelkező kártyát?
Egy Dell Optiplex 3020SFF gépbe kellene, és dell-ék megoldották, hogy 2 PCI express csati van egy 1x-es a felső helyen és egy 16x-os közvetlenül a tápegység felett, tehát nem fér el a két helyet foglaló hűtésű kártya, mert egy Zotac GTX 750-et találtam.
Jó lenne talán a 7750-es Radeon, több gyártó is kiadta a saját változatát, de itthon nem találtam boltot ahol még kapható.
Köszönöm a segítséget!
-
123sylaar
aktív tag
-
Dronte
aktív tag
Sziasztok!
Öcsémnek van egy régebbi gépe, amibe szükség lenne most egy dedikált VGAra (integrált sajnos semmit nem ér). Annyit szeretne, hogy Team Fortress 2, régebbi NFS-ek (Most Wanted és visszább) régebbi GTA-k (VC,SA), meg ilyesmik elfutkossanak rajta (FIFA is). Szóval nincsenek túl nagy igényei, szerintem ezeket még proci és bírni fogja.
Lap: Gigabyte 945GCM-S2C (775ös)
Proci: Pentium E2160 @ 1,8GHZ
Memo: 2x1GB DDR2 ram @ 667mhz (asszem)
Tápban nem vagyok biztos, de ha jól tudom egy 300 vagy 350W-os FSP van benne, de ennek majd utánakérdezek.Sajnos ilyen régebbi konfigokban nem vagyok valami jártas, tudnátok adni valami olcsó tippet amit még kihajt ez a gép? Első tippre én egy 4650-es Radeonban gondolkodtam, mert olyan még nekem is volt, de szerintem jobb ár/érték arányút is lehetne találni.
Köszi előre is!
-
fraba
aktív tag
Sziasztok!
Egy i5-3450 proci, 2*2 gb DDR3 RAM mellé vennék egy ATI VGA-t egy Asrock B75M-GL lapba. Az R7 260x-et néztem ki az ASUS boszorkánykonyhájából. Kérdésem, hogy ebből a kártyából, emellett a konfig mellett érdemes a 2 GB-os verziót venni, vagy elég az 1 GB videómemória is? A közeljövőben tervezek venni egy fullHD-s TV-t, de jelenleg csak egy 1280*1024-es monitorom van. Hosszútávra tervezek. Procit most vettem bele nem rég, azt nem akarok benne cserélni. Egyelőre. Ehhez a konfighoz amúgy a kiszemelt kártya illik? Túl nagy, túl kicsi?
Előre is köszi!
üdv
[ Szerkesztve ]
-
Csolt
tag
Az MSI kártyákról mi a véleményetek, tapasztalatotok?
-
haypro
senior tag
válasz Dtomka #51710 üzenetére
A mantle-nek semmi értelme nincs egy jó CPU - VGA párosításnál... Az, hogy a GTA 5-ben lesz Mantle támogatás csak pletyka. Majd ha kijön, kiderül. Eddig az összes GTA NVIDIA kártyákon futott jobban szóval bármi lehetséges...
,,I look at the world, and i notice it's turning, while my guitar gently weeps"
-
lalawr
tag
Üdv.
MSI Geforce GTX 650 megéri meg venni Intel Core i5-3470 mellé?
köszi a válaszokatA két legfontosabb nap az életünkben, a születésünk napja, és a nap, amikor rájövünk, miért születtünk.
-
Dtomka
veterán
(#51714)
Pletyka ide-oda....lista van róla:
AMD Mantle support coming to GTA V and CoD: AW says report
Én örülök, h AMD van a gépemben, mert "pár" FPS-t nyere azáltal, h nem DX11 ben futtatom a BF4-et hanem Mantle api-val.
Ezt is meg akarod cáfolni?Nem fogod tudni[ Szerkesztve ]
-
castiels
addikt
válasz Balathruin #51709 üzenetére
Igen gari az nincs , de ha minden ok vele?
-
Dtomka
veterán
A 280x nél sajnos a memórián nincs hűtés így nem megfelelően szellőző házban problémák adódhatnak. A 290 esetében nincs ilyen probléma (kisebb órajel) ezér ajánlom az Asus-t (is)!
Amúgy ha a Sapphire-t választod akkor mérd meg a házad , h biztosan befér-e, mert az egyik legnagyobb vga!
+ 1 a mantle (GTA V!)
Radeon R9 290/290X vs. GTX 780/780 Ti 1080p Benchmarks -
castiels
addikt
Egy Sapphire 280X megér 50k-t gari nélkül minden tartozékkal? Sokkal gyengébb mint mondjuk az asus vagy a gigabyte teljesítményben?
-
Solesz84
aktív tag
Sziasztok.Szerintetek elég lenne egy Asus R9 290-es videokártya egy i5 3570K, egy FSP Aurum Gold 500W-os táp, és eyefinityhez?Közel full grafikán játszanék.
Asrock X570 Taichi, Ryzen 9 5900X , NZXT Kraken X72, Gskill TridentZ RGB 32GB DDR4 3600Mhz Cl16, Kfa2 RTX 4090SG, Samsung 860 EVO 1 TB, 850 EVO 500GB SSD, WD 3TB HDD, NZXT H710i, LG Oled C2 42" , MSI MPG A1000GW, Fanatec DD1, CS V3 Pedal, Fanatec V1.5 Shifter, Fanatec V1.5 Handbrake
-
Csolt
tag
válasz Dtomka #51697 üzenetére
Én ezt a Sapphire-t néztem ki, de amit nem értem, hogy ennek csak 2560 x 1600 pixel a felbontása, a Gigabyte-nak 4096 x 2160. Ez számít valamit? És megérné a plusz 22.000? Vagy inkább ez?
ASUS-t nem szeretnék, legalábbis elbizonytalanít a két ventilátoros hűtés (gondolom a három jobb).
De ha már itt tartunk, ne legyen inkább Nvidia? Vagy jobb az AMD? Vagy most egy megválaszolhatatlan kérdést tettem fel?
(#51703) bandi0000
Hát ezt most nem tudom megmondani, de nincs kizárva (minden létező dolgot be- illetve fullra kapcsoltam).
[ Szerkesztve ]
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
Techpowerup VGA tesztek /VGA teljesítmény összehasonlítására alkalmas/
Az AMD grafikus feldolgozó egységek listája
Az Nvidia grafikus feldolgozó egységek listája
Az Intel/Intel Arc grafikus feldolgozó egységek listája
5+1 kritikus dolog, amire oda kell figyelned használt videókártya vásárlásánál
Videókártya tesztelések a King's Tech-től, amely nemcsak szórakoztató, de egyben tanulságos is
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest