- AMD Ryzen 7 / 5 / 3 1***(X) "Summit Ridge" (AM4)
- Steam Deck
- Milyen TV-t vegyek?
- Projektor topic
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
- Szünetmentes tápegységek (UPS)
- Házimozi projektorok, kiegészítőik és kialakítások haladóknak
- Soundbar, soundplate, hangprojektor
- Asztrofotózás
- Házimozi belépő szinten
-
PROHARDVER!
Kérdés előtt olvasd el az összefoglalót!!
Új hozzászólás Aktív témák
-
M1A1
csendes tag
válasz Speed® #51075 üzenetére
Elnézést hogy nem írtam több infót..
A tápom FSP Group Inc. márkájú. Kb. ilyen:
LinkCsak az enyém hátulján van egy kapcsoló is. Kábelei: 1db négyzet alakú, ami az alaplapba megy és 4db olyan lapos, ami a többi hardverbe, + 1 floppy meghajtóhoz való. És egy nagyobb, az is az alaplapba megy.(Nem tudom a neveiket, úgyhogy leírtam így ) És ugye 250W-os.
Alaplap: ASUS P4S800 MX/S
CPU: Intel Pentium IV 2.80GHz
Memória: 2db 512MB valamilyen Kingston (mármint nem 2 db összesen 512MB, hanem külön-külön, szóval 1GB összesen)
Jelenlegi videokártya: NVidia Quadro 4 980 XGL (Ezzel az a baj, hogy tudtommal DirectX 9-et nem támogatja, és az Oblivion pl. úgy megy vele, hogy tiszta fehér minden.. Az emberek szeme meg szivárvány szerű, stb.. )Szóval 2006 körüli játékokra kéne.. Pl. erre: Oblivion
[ Szerkesztve ]
-
Speed®
HARDVERAPRÓD
válasz mersanti #51096 üzenetére
Hype/jelenleg. 100 körül találsz ~új GTX780at, azzal nem lesz gondod egy ideig.
-
mersanti
csendes tag
Sziasztok!
Segítséget kérnék több éves konfig kerül a kukába amit tudok:
Proci: i7-4790 vagy 4790K, MSI Z97 Gaming 7 lap, 16 GB DDR3, 600W-os táp.
Két darab 1080p-s monitort hajt majd meg, első sorban játékra kell.
Új kártyák körül nézelődnék, mert megint 3+ évre tervezek konfigot venni.Keret 100k körül.
Hallottam "rémhíreket" hogy jelenleg az AMD a nyerő, ez mennyire igaz?
Gyártó független vagyok, de linux is lesz hébe hóba, oda azért jobb lenne egy nvidia.köszönöm
-
Speed®
HARDVERAPRÓD
válasz Tepsifüles #51093 üzenetére
Ha CUDAt támogat a progi, amivel dolgozol, GTX660, ha OpenCLt, R9-270. Ha egyiket sem, marad az IGP és erősebb i7 procira válts a pénzből.
-
haypro
senior tag
válasz King Charles #51091 üzenetére
Használtan 7950, újonnan R9 270.
,,I look at the world, and i notice it's turning, while my guitar gently weeps"
-
King Charles
tag
Sziasztok
Szeretnék egy videokártyát ehhez: ASUS Vanguard B85 + i5-4440.
Eddig a gtx660 at nézegettem. Tudnátok ajánlani több videokártyát max 50 ig?
Köszi
Karesz -
Grave_444
nagyúr
válasz anderledani #51089 üzenetére
Aprón éri meg 30 körül. Újonnan R9 270 pár ezerrel többért.
-
anderledani
őstag
válasz Speed® #51087 üzenetére
Persze 2gb.
Az miért lehet hogy a pcx-en ha rámegyek hogy videokártyák ott ez: [link] nem jelenik meg a listában de ha a keresőbe beírom akkor ott igen?iPhone 13 Pro 128GB << iPhone XS 64GB (2019.03-2021.10) << iPhone 6S 64GB (2016.02-2019.03) << Samsung Galaxy Alpha (2015.10-2016.02) << Xiaomi Mi3 64GB (2014.11-2015.10) << Sony Xperia SP (2013.11-2014.11) << LG Optimus Black (2011.12-2013.11) << Nokia 6303 << Sony Ericsson V630i << Alcatel OT757
-
Speed®
HARDVERAPRÓD
válasz anderledani #51085 üzenetére
Egyértelműen ajánlott..viszont 2GBos kivitelben.
anonymus89
Jót..a VGA nem segít rá, magas procihasználattal, de menne a 720p elvileg. -
anderledani
őstag
7850-et szabad venni vagy az is annyira nem ajánlott, mint a 260X/7790?
iPhone 13 Pro 128GB << iPhone XS 64GB (2019.03-2021.10) << iPhone 6S 64GB (2016.02-2019.03) << Samsung Galaxy Alpha (2015.10-2016.02) << Xiaomi Mi3 64GB (2014.11-2015.10) << Sony Xperia SP (2013.11-2014.11) << LG Optimus Black (2011.12-2013.11) << Nokia 6303 << Sony Ericsson V630i << Alcatel OT757
-
Speed®
HARDVERAPRÓD
válasz anonymus89 #51083 üzenetére
Maga a proci vinné, a VGA ebben az esetben a megjelenítést végezné.
-
anonymus89
addikt
Sziasztok!
Egy kérdés ez a kari elvinne egy youtube-os hd videót szaggatás mentesen?
Konfig: C2D E6420, 2gb ddr2 1066Organikus, természetes összetevőjű, 100% tisztaságú bőrápoló termékek //marcsiszappan.hu//
-
Winnie The P
őstag
válasz gtamate2 #51060 üzenetére
Nekem a mai napig is van kártyám tőlük. Az aláírásban látható is, ha úgy hozná a sors, hogy új vga kártyát kéne vennem az csak is Gigabyte lenne.
Gigabyte B450M S2H|Ryzen 5 5500|Arctic Freezer12|G. Skill 2*8 Gb 3000Mhz|MSI RX 570 8Gb|Kingston A400 240Gb SSD|SP Nvme 512 Gb|Seagate 2TB|FSP Hexa+ 500W|Zalman Z3|Philips 243V7|W11|
-
RazoR
veterán
Hali! Érdemes lenne lecserélni egy ref Gigabyte GTX 680 2GB-ot egy Asus Direct CU II R9 280X 3 GB-ra?
-
gtamate2
veterán
válasz zimi1991 #51063 üzenetére
Ha hosszabb távra is tervezel akkor vagy vegyél eleve olyan hűtőt ami nem ref, így a gari is megmarad ami ugye hosszútávnál igencsak fontos. A másik meg hogy ha ennyi pénzt kiadsz én a helyedbe nvidiat vennék a jobb driverek miatt. Szerintem elég kellemetlen amikor felsőkategóriás kártyád van de mégsem fut megjelenéskor élvezhetően a játék, csak pár patch után.
*Sn0w
-
Speed®
HARDVERAPRÓD
-
M1A1
csendes tag
Hellosztok!
Azt szeretném kérdezni, hogy egy Sapphire Radeon HD 2600 Pro videokártyának mekkora táp kell? 250W elég vajon? Mert nem találtam leírást róla, hogy mennyi kell neki.
Vagy ti egy 250W-os táphoz milyen kártyát ajánlotok? A lecserélést meg a többi dolgot most hagyjuk... A lényeg hogy kb. olyan 2006 körüli játékokkal elbírjon. Ja, és AGP foglalatos kártyára gondoltam.
Előre is köszönöm a segítséget!
(U.I.: Elnézést, hogy ilyen későn írok.. )
-
tornas
őstag
Fölösleges lenne +4k-t fizetni a 2GB-os verzióért. Meg aztán az 1GB-nyi VRAM-ot sem lehet teljesen kihasználni azon a VGA-n. Jelen állás szerint a középmezőnyben bőven elég az 1 giga VRAM. Szerintem...
Viccesnek találom az alsó szegmensű VGA-kat a 2-4 GB VRAM-okkal, pláne DDR3-asokkal.[ Szerkesztve ]
"Az oroszlánbőr alól is kilátszik a szamárnak a füle."
-
Speed®
HARDVERAPRÓD
válasz zimi1991 #51067 üzenetére
Felejtsd el az SLIt..igaz, olcsón megúsznád, de nyűgös téma ezen a szinten. ~500Wot etetni/hűteni nem olcsó mulatság és effektív tempóra egy GTX680 simán letolja őket, ráadásul kevés a VRAM/GPU is. Ha R9-290ben gondolkodtál aftermarket hűtővel, nézz fel apróra, van DCII 780 igencsak meggondolandó áron..
-
Speed®
HARDVERAPRÓD
válasz zimi1991 #51063 üzenetére
nV oldalon CUDA/PhysX kicsit elterjedtebben használható..trashfix ritkán van alkalmazva, mantle mégritkábban, TA meg kb. semennyire. Viszont a több VRAM és a GCN téma miatt időtállóság terén ott a pont a vörösöknél valószínűleg..bár ez mindig felmerül velük kapcsolatban, aztán valahogy a "ma" VGAja továbbra is helytáll nV oldalon, ill. ők inkább törődnek driverügyileg a régebbi szériákkal..AMD előszeretettel avultat idejekorán :S
So-so, dönts belátásod szerint.. -
zimi1991
aktív tag
válasz gtamate2 #51060 üzenetére
Szia!
Épp egy gigabyte r9 290 es karit szemeltem ki refes, de kerülne rá egy komolyabb venti...
Még gondolkodom, mert nagyon hosszú távra tervezek ezzel a vgával és nem tudom még eldönteni, hogy nv vagy inkább amd legyen...
Mit gondoltok melyik lenne jobb?
Arra gondoltam, hogy amd nél van tress fx, mantle meg trueaudio (nincs tapasztalatom róla) de a tress fx tetszik, de nv nél meg volna physx
Mennyire érdemes ezek miatt a fícsörök miatt gondolkodni egyiken is meg másikon is?A privátokra illik válaszolni!
-
tornas
őstag
válasz bododani #51059 üzenetére
Az Asus-nak egy hangyányival jobb a memória-sávszélessége. És mintha a hűtése is hatékonyabb lenne. Szerintem ez az Asus lesz a befutó...
Asus R7 260X OC - 1750MHz / 7000MHz / 112 GB/s / 128 bit / DDR5
Gigabyte R7 260X OC - 1500MHz / 6000MHz / 96 GB/s / 128 bit / DDR5[ Szerkesztve ]
-
flashpointer
őstag
Ezek közül melyik lenne a jobb vétel?
gainward GT 730
R7 240
A rendelkezésemre álló információk szerint (adatlapok) a 730-as kicsit jobb. Csak nem tudom a lecsupaszított kialakítás miatt szenved e valamiben hátrányt.
Opengl miatt lenne fontos mert az igp nem tud csak 3.2-t, és 4+ os kellene ezért nem jöhetnek szóba a régebbi kártyák pedig szétnéztem aprón is, amennyiért lenne hozzárakok párezret és van új : )
Amúgy 3d modellezéshez lesz, egy átmeneti teszkós verzió : ) -
gtamate2
veterán
válasz Winnie The P #51056 üzenetére
Nekem is volt tőlük annak idején kártyám, akkor még itt is ajánlották, azonban ha rákeresel a gigabyte szóra nem épp pozitív jelzőkkel találkozol a tulajok részéről. Régen azért nemhiába pozitívak voltak a visszajelzések. Az hogy a ventilátoruk széttörik, nem éppen pozitív fényt vet rájuk. Én ezek miatt ajánlok inkább más termékeket, mert én sem örülnék ha segítséget kérek itt a fórumon és egy olyat ajánlanak -mint utólag kiderül- amiből rengeteg a hibás. De hát ez én vagyok, lehet más divatból űzi ezt. (Az alaplapjaik viszont még mindig az élen járnak!)
*Sn0w
-
tornas
őstag
Sziasztok!
30k-ért (ez a plafon, max eltérés +/- 500 Ft.) lehet az alábbiaknál erősebb VGA-t kapni újonnan? Sejtésem szerint nem, de kíváncsi lennék a véleményetekre. Köszöntem...
Asus Radeon R7 260X 1GB DDR5
Gigabyte R7 260X 1GB DDR5Illetve melyiket érdemesebb megvenni: az Asus-t vagy a Gigabyte-ot?
[ Szerkesztve ]
-
Bad Pritt
félisten
Csak kíváncsiságból: a gyárilag kiírt TDP értéke az R9 280-nak 250 watt nem? Emiatt ugye 6+8 pines tápcsatlakozó kell hozzá, de a Sapphire-féle Boost verzióhoz csak két 6 pines, ez hogy lehet?
Some motherf*ckers are always tryna ice skate uphill.
-
Winnie The P
őstag
válasz gtamate2 #51055 üzenetére
De sajnos az, nagyon is. Minden típusnál lehet hibás darab. A szériahiba másik gyártónál is előfordulhat.
Gigabyte B450M S2H|Ryzen 5 5500|Arctic Freezer12|G. Skill 2*8 Gb 3000Mhz|MSI RX 570 8Gb|Kingston A400 240Gb SSD|SP Nvme 512 Gb|Seagate 2TB|FSP Hexa+ 500W|Zalman Z3|Philips 243V7|W11|
-
gtamate2
veterán
válasz Bjørgersson #51053 üzenetére
Nem divat ez, ha sokan panaszkodnak rájuk és sok a szériahiba inkább nem ajánljuk mert van pár ezressel drágábban (vagy pont akörül) megbízhatóbb kártya, amire nem panaszkodnak. A windforceos kártyájuk között azért vannak korrekt darabok.
*Sn0w
-
csimpekve
tag
Sziasztok!
Megkaptam a fiam feleslegessé vált alaplapját, processzorral, memóriával, de az alaplapon (Asrock FM2A55M-VG3+) nincs HDMi kimenet, ezért kellene vennem egy videókártyát. Nem igazán értek hozzá, illetve nem tudom, melyik felelne meg leginkább nekem. A gépet az általános célú használat mellett fotókidolgozásra is használom (Paint Shop, Lightroom). A monitorom Samsung T24B301.
Szerintetek erre a célra elég a legolcsóbb PCIE buszos HDMi kimenetes kártya, vagy érdemes beruházni valami komolyabba?
www.csiro.hu
-
-
kristof_
tag
Gigabyte kártyák mennyire megbízhatatlanok? Miért nem ajánlottak?
LG OLED65CX & Samsung HW-Q950T & PlayStation 5
-
Viperator
őstag
Melyik videókártya CUDA magos (Nvidia)? (nem szereti a Radeonokat a Catia tervezőprogram)
Előre is köszönöm a választ!
Üdv!
"Minél inkább eltávolodik egy társadalom az igazságtól, annál inkább utálni fogja azokat, akik kimondják azt." - George Orwell
-
Dosi
tag
válasz Matthew mc #51047 üzenetére
az az 1GB DDR3 nekem kevésnek tűnik pl minecrafthoz. A procid milyen?
There is no such thing as overpowered graphics card. There are only underpixelled displays.
-
Matthew mc
csendes tag
Ram:1GB DDR3,es pl. Minecraft.Es olcso cucc kene.
-
jocomen
aktív tag
válasz Matthew mc #51045 üzenetére
Nem érdemes, túl gyenge.
Kéne a proci típusa / RAM mennyisége, és hogy milyen játékokkal, milyen felbontásban és részletességben szeretnél játszani. -
Matthew mc
csendes tag
Sziasztok,kiszeretnem kerni a tanacsotokat.Tudtok nekem ajánlani jó videokartyakat?Szerintetek erdemes megvenni az en fele vidikartyamat:6670 gddr5-os vidikartya.Jatekra kene.Es olyan 15.000ft korul.(sry.Telorol vagyok.)
-
cNpowa
tag
Üdv! A következő konfighoz kellene egy erősebb kártya: CPU:Intel i5-2400 CPU @ 3.10GHz.RAM:8GB. GPU: ATI Radeon 6800 széria(900Mhz).Alap egy ASROCK H77 Pro4/MVP. Táp: FSP AU-500.Ár legyen maximum 45ezer forint.De ha lenne olcsóbb, meghallgatom.
Előre is köszönöm.
[ Szerkesztve ]
"Hiába, öregember nem gyorsvonat..." Die Hard 3
-
horvi0813
tag
Sziasztok, holnap vennék egy R9280as kártyát (X-nélküli) Shaphire Dual X vagy Asus DC2T vagy Gigabyte wf3x lenne a jobb választás 55k mindegyik kari de a Shaphire csak 2év garit vállal másik2 3at ki melyiket venné és miért?
Üdv, Gábor -
szami777
addikt
válasz marcusa #51035 üzenetére
Köszi a gyors választ
Durva hogy az említett R9 290-es 90 ropi, míg egy 780 egy jó 45-50 ezerrel több.
Eddig is tudtam, hogy az nvidiának megvan az ára, de hogy ekkora különbség legyen...“So do all who live to see such times but that is not for them to decide. All we have to decide is what to do with the time that is given us.”
-
szami777
addikt
Sziasztok,
Zöld vonalon melyik 2 vga van ezeken a szinteken körülbelül?
(csak teljesítmény szempont érdekelne ár/érték arány nem)GIGABYTE R9 280X 3GB
GIGABYTE R9 290 4GB WindForceKöszi a választ
“So do all who live to see such times but that is not for them to decide. All we have to decide is what to do with the time that is given us.”
-
Ármester
válasz haypro #51030 üzenetére
köszi akkor velószínű azt fogok venni
tudom hogy jegelve van csak beraktam 1 hirdetést a sokból köszi mindentÜdv.
„És akkor csodálkozunk a rendőr vicceken! Mi ez, szerencsepatkó? Az! Eddig jó kabala volt. Nem gondolod, hogy egy kicsit hülyén néz ki egy magyar rendőr 1980-ban egy lópatkóval a kocsijában? A materialista világnézet nevében lefoglalom!”
-
Ármester
válasz Speed® #51027 üzenetére
Most már tényleg utolsó kérdés
Megfogadva tanácsod kicsit kitoltam a keretet és leszűkítettem a kört 3 kártyára:
Gigabyte vagy ASUS GTX 750Ti (újonnan)
GTX 660 (használt)
HD 7870 (használt)
Köszönöm az eddigi és jövőbeli segítséget is első gépösszerakásom azért kérdezgetek ennyitÜdv.
„És akkor csodálkozunk a rendőr vicceken! Mi ez, szerencsepatkó? Az! Eddig jó kabala volt. Nem gondolod, hogy egy kicsit hülyén néz ki egy magyar rendőr 1980-ban egy lópatkóval a kocsijában? A materialista világnézet nevében lefoglalom!”
-
bododani
senior tag
Mindenkinek köszönöm a válaszokat!
" Mint a vasat a rozsda, úgy emészti az irigyet saját lelke. "
-
bododani
senior tag
Jaaaaj az elfelejtettem írni hogy gépújítás lesz! A régi gép eladva már. Lesz új lap, táp, ram, minden.
valószínűleg i5 2500k vagy i5 4430 lesz amelyiket találok 35k-ért az lesz.Codegen mellé elég érdekes lenne ez a VGA és egy i5
[ Szerkesztve ]
-
Speed®
HARDVERAPRÓD
válasz bododani #51021 üzenetére
Ha az adatlapod stimmel, van baj..E2160@2.7G gyenge ezekhez a karikhoz már..2GB RAM a játékoknak bemelegítésre is kevés, a kodegány táp meg alapból gáz..szóval ha nem is platformcsere, kis +RAM, erősebb CPU (E4xx0 még menne a lapban 3G körül-felett, ha tudja a 300as FSBt) és egy normális táp is kéne (FSP/stb.), mielőtt hozzányúlsz a VGAhoz..aztán egy 7770 bőven megteszi..a 2GB VRAM meg nem ennek a kategóriának kell.
-
-
haypro
senior tag
válasz kopidoo #51019 üzenetére
Ha nem túl sokat kell rádobnod, akkor igen.
Sokkal kiegyensúlyozottabb teljesítményt nyújt, megbízható kártya. Azért a 7790-nel is elég sok probléma van, bár nincs vele annyi, mint az R7 260X-el...
Plusz pl. Batman játékokban, GTA-ban (később GTA5-ben), Assassin's Creedekben, Watch Dogs-ban sokkal jobban teljesít, nem beszélve a 2GB VRAM-ról, ami szintén fontos extra a 7790-hez képest.bododani:
Azok 17k körül számítanak jó vételnek, kicsit 20 fölött 7790! (30%-kal erősebb 7770-nél, a 650-nél 40+%-kal)
(a 7770-re és a 650-re teljesen felesleges a 2GB VRAM)[ Szerkesztve ]
,,I look at the world, and i notice it's turning, while my guitar gently weeps"
-
bododani
senior tag
Sziasztok használtan 20K körül (+/- 3-4 ezer) milyen vga-t vegyek, ha fontos a játék? HD 7770-nél vagy gtx 650-nél van jobb választásom? Illetve ez a 2 körül melyik jobb? Örülnék ha tudnék 2G/GD5-öset venni.
[ Szerkesztve ]
-
kopidoo
senior tag
Megéri egy 7790-t lecserélni egy 750Ti-re?
-
Hubba12
senior tag
Sajnos csak az egy gigás változatra van pénzem most. Ezt is már nagyon ki húztam. Nagyon vissza fogja az 1 giga vram? pl egy crysis 3-ban mit számít az egy giga vram hiánya?
Csak az ASUS!
-
Speed®
HARDVERAPRÓD
válasz Mans20 #51013 üzenetére
Felbontás/alkalmazásfüggő is nyílván..de egy olyan erős GPUt, mint a 7850, kár ezzel lefojtani szvsz. A sima 750 jóval gyengébb.., ettől függetlenül én nem ajánlok napjainkban <2GB VGAt újabb játékra, az biztos.
SyMbioTe
"egy darabig"=míg meg nem unod a rángatózó mozgást/be-beeső FPSeket?
Kicsit kitolva a keretet igen jó vételeket ki lehet fogni..pl. garis 7870/660 35kért..[ Szerkesztve ]
-
Ármester
válasz Speed® #50977 üzenetére
Még egy kérdés: Megéri a 7850-ből 1gigásat venn egy darabig vagy inkább a 2 gigásakat vadásszam?
Hardveraprón legtöbb 1 gigás
KöszönömÜdv.
[ Szerkesztve ]
-
-
Hubba12
senior tag
Sziasztok 7850-röl mi a véleményetek? Jobban meg éri 25-körül mint az GTX 560 ti? Melyik a jobb mennyire jó az AMD kártya sose volt még AMD-m Most eddig meg győzött szerintetek?
Csak az ASUS!
-
Speed®
HARDVERAPRÓD
válasz Kakukktojás2 #51001 üzenetére
Akkó' jóvan' akkó' ;p
És a driver is x64..?
Táp lesz a gond -
Grave_444
nagyúr
válasz Kakukktojás2 #50998 üzenetére
Bizony ilyen kártyához kevés a 400W, főleg AMD mellett.
-
haypro
senior tag
válasz Kakukktojás2 #50998 üzenetére
Ó sok baj van a gépeddel, ésszerűtlen összeállítás.
Egyrészt harmatgyenge a processzorod az 5970-hez, egyáltalán nem tudod kihasználni az erejét, olyan mintha egy 5870-ed lenne + minimális teljesítmény.
Másrészt a tápod nagyon kevés az összeállításhoz, semmiképpen se maradhat az 5970 + a táp, valamelyiket cserélned kell!
A 4GB RAM is kevés már a játékokhoz, de most ez a legkisebb baj...,,I look at the world, and i notice it's turning, while my guitar gently weeps"
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
Techpowerup VGA tesztek /VGA teljesítmény összehasonlítására alkalmas/
Az AMD grafikus feldolgozó egységek listája
Az Nvidia grafikus feldolgozó egységek listája
Az Intel/Intel Arc grafikus feldolgozó egységek listája
5+1 kritikus dolog, amire oda kell figyelned használt videókártya vásárlásánál
Videókártya tesztelések a King's Tech-től, amely nemcsak szórakoztató, de egyben tanulságos is
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest