- Apple asztali gépek
- AMD Navi Radeon™ RX 7xxx sorozat
- Fujifilm X
- Intel Core i3 / i5 / i7 / i9 10xxx "Comet Lake" és i3 / i5 / i7 / i9 11xxx "Rocket Lake" (LGA1200)
- AMD Ryzen 7 / 5 / 3 1***(X) "Summit Ridge" (AM4)
- Steam Deck
- Milyen TV-t vegyek?
- Projektor topic
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
- Szünetmentes tápegységek (UPS)
-
PROHARDVER!
Kérdés előtt olvasd el az összefoglalót!!
Új hozzászólás Aktív témák
-
Balion
senior tag
Biztos hülye kérdés, szerintem is az, de ha a gépbe egy ugyanolyan kártyát teszek, csak más márkát (3060 ti mindkettő), érdemes ddu-zni, vagy semmi értelme? Nem zavar be a frekvenciakülönbség, meg ilyenek?
Ami most a gépben van, jobban el tudom adni, jobb fajta, nekem megfelelne egy másik is.
[ Szerkesztve ]
-
Pkc83
őstag
válasz SlyChocolate #157893 üzenetére
Szia.
Minél alacsonyabb a felbontás és ezzel együtt minél magasabb a képfrissítés annál erősebb procit érdemes venni. Illetve ha bivaly vga-hoz kell de mondjuk 4k-ba játszol akkor sem árt azért egy erősebb proci mellé mert sokat javít a minimum fps-en. Például: Fhd 144+Hz , 3600 vagy 10400 minimum de ugyanez igaz 4k 60Hz-hez is. Persze lehet erősebb is az sose baj.
szerk.: De az sem mindegy persze, hogy milyen játékokkal játszol....
[ Szerkesztve ]
-
vaakuum
addikt
válasz Lorden #157891 üzenetére
fél órával a hsz előtt néztem, és nem láttam őket.
Lehet ki kellett volna mosni a szemem hamarabb"Asszony kell a házba!" - Kőműves Kelemen - Szerintem is, csak nem pont úgy, waze! -----------------------------------------Az ideális nő függvénye: x=3ylog(y)-{(1/36)exp[-(36y-36/e)^4]}
-
veterán
válasz arcitec #157887 üzenetére
Nem kötekedésből, de nyilván a 1660S meg fogja hajtani és el tud vele indítani szinte bármit, de ha már vett egy fullos monitort ami 240Hz tud akkor gondolom nem 90 FPS-el akar bármit játszani ezért írtam én is, hogy ahhoz bizony kell egy 3070 vagy 6700XT minimum.
The greatest trick the devil ever pulled off was convincing the world he didn't exist.
-
Razor18
tag
válasz SlyChocolate #157889 üzenetére
A második kérdésre a válasz: nem baj. Amíg el nem kezdtek nem túl rég IPG nélküli procikat gyártani, mindig IPG melllé vette meg az ember a VGA-t.
-
SlyChocolate
senior tag
Lenne két buta kérdésem.
Létezik olyan táblázat ahol össze vetik, hogy milyen procihoz milyen vga javasolható?
Illetve az baj-e ha igp-vel szerelt procihoz utólag vga kártyát vesz az ember?
-
vaakuum
addikt
Az utóbbi időben sehol nem látok (értem ezalatt, hogy hónapok óta) 6800 és 6800xt VGA-kat a magyar boltokban. Ez most ennyire hiánycikk lenne? Nem készül belőlük elég és/vagy ez a bányászok kedvence?
"Asszony kell a házba!" - Kőműves Kelemen - Szerintem is, csak nem pont úgy, waze! -----------------------------------------Az ideális nő függvénye: x=3ylog(y)-{(1/36)exp[-(36y-36/e)^4]}
-
arcitec
addikt
-
tasiadam
veterán
válasz alteregos123 #157880 üzenetére
A proci elég lesz hozzá, a kártya meg hát olyan ami rasterből elviseli. DLSS sajnos még nincs, szóval minél bikább nyers erőben, amit ki tudsz fizetni. Olyan 2060tól fölfele.
Boldog s̸̺̳̾͝p̶̝̖̅ò̵̫̾ọ̷̃͒k̸̮̓t̵͈͌͝o̶͓͘b̵͓͔͘è̸̱r̷̙͈̅̀ mindenkinek!
-
demmer123
őstag
Jó szép a helyzet, 2070 super kártya drágább mint egy 3060 Kitudja mi lesz itt jövő év elején, ha igy haladunk.
-
-
Lorden
senior tag
válasz alteregos123 #157880 üzenetére
Ennyiért kb 1060 6gb-t kapsz, ami kb pont azt tudja mint a 480 8gb.
Más játékoknál mi a helyzet a képpel?
Lehet csak melegszik a kártya, hőfokot kellene mérni és újrapasztázni, ha szükséges.[ Szerkesztve ]
-
alteregos123
csendes tag
Milyen videókártyát World of Tanks játékhoz stabil futtatásához,
4K felbontással?
de nem kell max grafika legjobb beállítása.
Konfig
Proci i5 7500
Alaplap Z170A Krait Gaming 3X
Memo Kingston HyperX FURY 16GB (2x8GB) DDR4 2400MHz HX424C15FBK2/16
Táp CORSAIR RMi Series RM750i 750WKeret: br 100 e Ft körül szánnék rá most. Nem akarok vagyonokat költeni rá. Anno pl az RX 480 8GB-t bruttó 80 e Ft-ért vettem.
Másfél éve már 4K-n ment a WOT egy RX 480 8GB-al futott közepes beállításokkal, de utóbbi pár hónapban többször előfordul hogy elszállt a kép játék közben
WOT-tal játszok sokat, mással nem szoktam játszani, max filmek meg netezés megy még.Köszi
[ Szerkesztve ]
-
ƵøŁĭ
veterán
Hello!
DELL ALIENWARE AW2521HFLA monitorhoz milyen kártyát javasoltok?
(ง'̀-'́)ง(ง'̀-'́)ง
-
Pet84
tag
Sziasztok!
Sikerült beszereznem külföldről egy rx6600-ast(nem xt) elég jó áron. Egy gtx1080-at vált majd tudom teljesítményben nem nagy előrelépés de a gtx a blower hűtése miatt hangosabb mint amit szeretnék, ezzel remélem kellően halk lesz. Későbbiekben tervezek majd vr-ozni is, hl alyx például. Az rx6600 elegendő lesz vajon hozzá?Nasenscheidewandverkrümmung
-
Micsurin
nagyúr
válasz KAMELOT #157850 üzenetére
Én 450-re számoltam ventikkel + SDD-kel de akkor full jó vagyok
1650S lenne vagy 1060 de inkább jól árasított 980Ti ha meg megmakkan akkor másik...
Köszi
Pécsi gyerek hát ha még kapna sűrűbb olajat, 3-3,5cm-es pogácsázást a villa és egy szett Road 5-öt mennyire élveznéd.
[ Szerkesztve ]
The Separatists have no regard for innocent life. They don't care who walks away from war and who doesn't. That's why we move on them now, Commander……and Wolfpack leads the hunt.
-
tasiadam
veterán
válasz Pécsi gyerek #157862 üzenetére
Én egy 3 ajtós, 300 lóerős és 800nm+ nyomatékra képes, 6 hengeres turbós géppel járok. Csak az a baj, hogy sok rajta az űlés.
Boldog s̸̺̳̾͝p̶̝̖̅ò̵̫̾ọ̷̃͒k̸̮̓t̵͈͌͝o̶͓͘b̵͓͔͘è̸̱r̷̙͈̅̀ mindenkinek!
-
kolopele
nagyúr
válasz TheNewDawn #157869 üzenetére
Valahogy úgy, lowon sincs meg még a 60 fps sem:
[link] -
TheNewDawn
addikt
Az 1060 is nagyon gyenge a Guardianshoz, hacsak nem 30 as FPS el akarsz játszani. Ahhoz NAGYON MINIMUM egy 1070 kellene, vagy 1660 TI, ezek meg ugye... Nemhogy 40, de 140 ért is teljesen esélytelen , még 0 garival is. Videokártya vásárlást jelenleg 240 alatt kb el lehet felejteni
-
jel1
aktív tag
Üdv!
Guardians of the Galaxy-hez (illetve egyéb gyengébb gépigényű) játékokhoz építenék gépet.
Az alap nagyjából adott már, mindenféle összekukázott maradék alkatrészből. egész pofás:
X370 lap, Ryzen 1600, 1x16GB 3200mhz RAM, SSD, 500W táp (nem emlékszem pontosan... LTT fórumban Tier C)
Ehhez kéne egy legolcsóbb megoldás. Na most a minimum gépigény ugye GTX 1060-at ad meg, amit árra sokallok. Az úgy nem megérős a jelenlegi költségvetésben. Max 40 ezer.Mit tegyek? Mit kéne vennem?
Ez így nagyon esélytelen... Ajándék lenne igazándiból, ezért is kötött a keret.nézegettem, hogy 970-960 :/ áhh... 25 fps körül.
meg kerestem low spec/below minimum beállításokat, de az még nincs így neten, vagy nagyon rejtve van.
nameg ezen kívül is sok a panasz az optimalizálásra/driverre :/
Szóval idővel biztos lesz lehetőség a minimum alatti hardverrel is a fix30 fölé vinni az FPS-t a látványvilágon áldozva.De, ez most így elég gagyi...
na mindegy.. igazándiból felesleges is kérdeznem talán, mert úgyis az 1060 a legolcsóbb, ami a 1060 teljesítményének a közelébe ér -
-
nagyúr
Nem is lehet kérdéses !
Nem találtam friss képet hirtelen, egy hete csaptam egy Dél balatoni fél kört (Siófok-Fonyód).
Meg elővettem a retro cuccaimat, sok-sok AGP-s meg pár pci-e VGA-t, hozzájuk egy AGP-s,egy pci-e-s és egy AGP/pci-e vegyes lapot konfigként.
Most épp egy Inno 3D 7600 GS 256 MB DDR2 128 bit AGP-s "csúcs közeli" VGA-t vallatok s939-es DFI NF3-Ultral D lapban 2*1 GB DDR1 ram és egy Athlon 64 X2 4400+ proci társaságában SATA SSD-ről futatott XP SP3 alól.RyZsa konfig: R5 5600X, Gigabyte X470 Aorus Gaming 7 Wifi, LF III 360 Dark AIO, 4*8 GB Patriot Viper Steel 4400 CL19 KIT, TT TGS 650W RGB, Netac 930E 250 GB, Sapphire Nitro RX 480 8 GB, DELL P2417H *2, Thermaltake Core X31 Riing
-
TheNewDawn
addikt
Gtx 650 helyett Sv 650 ? Az igen , grat
-
palfitom
félisten
jól tetted!
Life is too short to drive boring cars. * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * Szakmai kérdésekkel NE PRIVÁTBAN keress, annak a fórumon a helye! Köszönöm!
-
Pécsi gyerek
addikt
válasz TheNewDawn #157857 üzenetére
Így van, én hagytam a Gtx 1060 6 gb-om a gépben megy ami megy, úgy ahogy nem érdekel De új kártya helyett vettem egy Sv 650- et Na szerinted melyiket élvezem jobban (csipet csapattal Mátrában 😁)
Gigabyte b360 hd3+i5 8400+4×4 gb ddr4 2400 mhz+fsp 460 80+Gtx 1060 6 Gb +zalman z1 neo
-
-
-
gidalight
tag
válasz TheNewDawn #157857 üzenetére
Ha 8GB-os az 580-ad, az azért szép kezdőtőkét jelenthet a kövi karihoz.
-
TheNewDawn
addikt
Persze, 2 éve még más volt, csak akkor még nem éreztem szükségét. Egyébként meg egyáltalán nem az összehasonlítani, nyilván nem lehet kimutatni helyettesítő hatást köztük meg egyéb mérőszámokat, de attól még van értelme hidd el. Elég sokan vannak, akik azóta nem másik kártyát, meg PS 5öt stb vesznek, hanem szintén meghagyták a régit, és egyszerűen másra költik a pénzt
" Normális " áron , na ez az 1éves távlat pillanatnyilag igen, de egyre inkább az az érzésem, hogy most ez nem egy pillanatnyi állapot, hanem egy újnak az eleje , és ahogy írták is előttem, ennél nem jobb, hanem valószinűleg roszabb lesz a helyzet 2-3 éves távlatban, aztán persze nyilván történhet bármi, akár már 2-3 hónap múlva is, de számítani erre badarság.
Szóval ha valakinek nagyon kell a kártya, és neki ez prioritás, és nem gond a kiadás, akkor nem feltétlen gondolom, hogy megéri várnia hogy hátha majd pár hónap múlva jobb lesz.
-
atua
aktív tag
válasz TheNewDawn #157855 üzenetére
Két éve még nyugodtan cserélhetted volna a vga-t, akkor még nem itt tartottak az árak. Én akkor vettem 2060S-t 140e ft körül. De még tavaly karácsony előtt is lehetett "normális" áron 3000-es karikat venni kis szerencsével. Az más kérdés, hogy most mi van, de azért ez nem két éves távlat.
Egymást nem helyettesítő termékeket meg bullshit összehasonlítani... -
TheNewDawn
addikt
Hát.... kb 2 éve tervezem lecserélni az RX 580 at, de lehet már soha életemben nem fogom, legalábbis amíg meg nem pusztul,már maradni fog szerintem
Vicc kategória az egész, 5éve megjelent kártyákat akkor újonnan lehetett kapni fele annyiért, mint most 0 garival használtan eladni.....Még szerencse hogy rengeteget fejlődött ugye azóta a technika Mármint tényleg fejlődött, nem is értem miért vagyok ironikus, mikor az adott generáció középkategóriás kártyáját (rx 380,480, 580 GTX 790,960,1060, 1660 és TI stb) mindig 100 ezer alatt lehetett megkapni már rengeteg éve, most meg azon megy a diskurzus, hogy megér e a 3060/TI 400 ezret És ha valaki kap 350 ért, akkor már dörzsöli a kezét hogy húúú de megérteHát nem tudom, én bizony most augusztus legvégén ( kb azóta pauseoltatom a fórumot meg a napi 100 hsz tempó picit sok volt 10 gyönyörű napot töltöttem Szicíliában, voltam már rengeteg országban és sok kontinensen, de ilyen szuper nyaralásom még nem volt, elképesztő tényleg, és mindent IS megnéztem meg kiélveztem, Etna megmászása, Lipary szigetek, Catania, Palermo, Nola , Syracusa, Lipary szigetek, és sorolhatnám napestig, 250 ezer Ft ból ÖSSZESEN. Na most a jelenlegi kártyámat ennyiért kb nem tudnám érdemlegesen jobbra cserélni ..... Mindenki eldöntheti, melyik érte meg jobban
-
Lokids
addikt
Szerintetek egy Zotac 3090-ért a mostani helyzetben mennyire sok 780K ft?
Feltűnt, hogy egy helyi bolt webshopja engedi rendelni annyiért... Más kérdés, hogy ténylegesen van-e nekik. Nem kattintotam rá a megrendelés befejezésére, de kíváncsi lennék, hogy ez egy polcon porosodó darab lenne?
If you chase two rabbits you will lose them both.
-
Micsurin
nagyúr
válasz KAMELOT #157848 üzenetére
Egyébként én is erősen agyalok, hogy nem vadászok 1650S-t hanem egy régebbi tagtól egy minél fiatalabb 980Ti a 1050Ti helyére kap egy paszta + pad cserét aztán megy ameddig megy ha elketyeg 1-2 évet jó vagyok jöhet a kövi...
Kérdés mennyire lenne előre lépés és az 550-es B5 bírná-e a 10600K társaságában. (Feltételezem CPU OC nélkül tudnám maxra tekerni a kártyát .)
The Separatists have no regard for innocent life. They don't care who walks away from war and who doesn't. That's why we move on them now, Commander……and Wolfpack leads the hunt.
-
codec
senior tag
válasz spyduck #157845 üzenetére
Sajnos ilyen kártyát a mostani nem normális időkben kb esélytelen találni.. 1050-ből is egyre több a 70-80e példány 3 nap max 1 hét garral. Fél évvel tuti legalább 85-100 körül lenne, és nincs is olyan sok a korábbiakhoz képest. Lassan már ezekből is hiány lesz, mivel meglepően jó kártyák. Sajnos vagy az igényeket kell lejjebb adni, vagy több pénzt rászánni a VGA-ra. Javulás nem lesz, sőt...
Az intelligencia hiánya gyógyíthatatlan betegség, azonban a tünetei jól kezelhetőek!
-
codec
senior tag
válasz spyduck #157843 üzenetére
Eladod a 1050-et kb 60-70ért biztos elviszik, ha ahhoz hozzádobod az 50e-t amit rászánsz, máris 110-120e körül vagy, abból talán egy GTX 1060 6 Gb kijöhet, esetleg egy GTX 1650. 50e-ért semmit nem kapsz ami jobb a 1050-nél.
Az intelligencia hiánya gyógyíthatatlan betegség, azonban a tünetei jól kezelhetőek!
-
spyduck
nagyúr
Sziasztok!
1. Pontos konfigurációd leírása (processzor, táp stb.) - /vagy hivatkozz az adatlapodra/
CPU: Core i7-8700
RAM: 16GB (2x8GB) Kingston HyperX Predator 2933MHz (HX429C15PB3A/8) RGB LED
HÁZ: Thermaltake Core P3
TÁP: Gamdias Astrape M1-550W 80+ RGB LED
ALAPLAP: ASRock B360M Pro42. Milyen felbontás mellett szeretnéd használni?
1920x1080
HIGH
50 FPS felett
3. Milyen célra szeretnéd használni a kártyát? (játék, filmnézés, munka?)kizárólag Age of Empries 4 futtatásához
4. Mennyi pénzt szánsz rá?Én régebben 30.000Ft körül vettem GTX 1050 Ti-t használatan, látom ez most nem lehetséges, viszont 50.000Ft-nál többet nem szeretnék rá költeni. Van olyan kártya amit nem érint a drágulás de e fent nevezett játékot elviszi szépen?
5. Új vagy használt kártyában gondolkodsz?Használt akkor jó ha tudtok ajánlani megbízható eladót, aki vállal minimum 6 hónap garanciát.
[ Szerkesztve ]
-
nebulo
tag
Értem, nagyon szépen köszönöm, akkor lehet a korábbiakkal kezdek integrálttal és megvárom mint igényel a CoH 3 amikor kijön.
-
Lorden
senior tag
válasz nebulo #157840 üzenetére
Age of-nek youtbeon nézz utána, de tippre ilyen 1060 6gb/ 1650S, esetleg 1660 már elég neki.
COH 3 érdekes, mert a COH 1-2-nek durva gépigényük volt a megjelenésük idejében, arra nehéz tippelni még.
COH 2-t már megnézném integrálttal, lehet csak medium lesz meg 40 fps, de nem a pörgős játékmenetéről híres, pláne single-ben, első rész is nagyon jó, ha esetleg kimaradt.
Rengeteg jó játék készült a 2010-es évekig, onnantól kb pár évente 1-2 darab, sajnos lényegében mára kihalt a műfaj. -
nebulo
tag
válasz Lorden #157839 üzenetére
Igen, az a nehéz, hogy nem vagyok otthon a műfajban, csak most elkezdett érdekelni. Természetesen szívesen megnézném az Age 4-et és valamikor jön a CoH 3 is, bár lehet itt már túl nagyravágyó vagyok. Lehet azzal is elégedett lennék ha az Age 3 és a CoH 2 is elfutna.
Ami biztosan fontos lenne számomra, hogy idle-ben álljon le a ventilátor, segít ha munka közben csend van.
-
nebulo
tag
Sziasztok!
Van egy alap gépem home office-hoz (Ryzen 5 3400G/16GB 3200), az irodai munkámhoz elég, de újabban kedvem támadt némi RTS-hez, viszont új gépet nem vennék csak ezért (amúgy konzolon játszom, csak ott ugye nincsenek RTS-ek).
Próbáltam túrni a netet, hogy milyen VGA-t lenne érdemes párba állítani a 3400G-vel, de annyi az infó... nem látom át. Mit javasoltok FHD játékhoz a 3400G mellé (új vagy akár használtat)? Olyasmit keresnék amit a Win 11 sem utál majd nemsokára.
Köszönöm.
-
BerserkGuts
őstag
azokkal az árakkal azt feltételezik hogy bányászni fogsz vele ha nem is de akkor is benne van az árában minden kártyának amit ki kell fizetni!
12600KF/ROG Strix 4070ti/ROG Strix B660/Noctua NH-D15S/ROG Strix AuraEdition 850W/SamsungOdysseyG7 32" 1440p/ThermaltakeTower900/RazerViper8K/F4-3200C14D-16GFX(FlareX)/Kingston A2000
-
sgg
tag
Köszi mindenkinek a választ, akkor majd valamit kitalálok, legfeljebb a 19 éves fiam RX470-esét átrakjuk ide (az is már 3 éves kártya), egy 13 évesnek nem veszek 100K-ért kártyát. Van xbox is itthon, de az azért más.
illetve ahogy nézem az rx470-t sem érdemes lecserélni másra ilyen horror árak mellett... -
Chaser
legenda
válasz Lorden #157833 üzenetére
nekem kár mondanod...itt lapul az oled mögött
60e-ért már a beugró 1650s-ek voltak
már bundleban dobálják a kis s-t, 100e alatt megvan újan
de ez vga topik, ha valaki vga-t akar venni akkor azt vesz nyilván_tejesen'® joálapotpan'™_-_Hamarosan a hiányból is hiány lesz...by Samus
-
Lorden
senior tag
válasz Chaser #157831 üzenetére
Szerintem már 50-60k körül se volt jó vétel, amikor annyiért adták.
Aki full koca/egyszeri játékos, pláne multiplatform címekkel és hideg se rázza, ha kontrollert kell fogni a kezében annak kiváló lehetőség a Series S. Amit tud az a gép annyiért nincs értelmes pc, de még kártya se.
Nem kell eladni a gépet, meg szétbontani, de játék célra budget kategóriában nincs ellenfele jelenleg a kisebb ms konzolnak. -
KAMELOT
titán
Azért soha ne legyen vége [link]
V1200 - 18CORE - SUPRIMX
-
Chaser
legenda
válasz Lorden #157828 üzenetére
és nem csak a forza ( :
de az konzol, emez meg pc
egyébként teljesen jó a 1650 a maga nemében, pont annyira sz@r vétel 100e-ért mint egy 3070 400-ért, semmivel sem jobban vagy kevésbé
1050 ti jutott még szembe ha talál aprón értelmes áron 70e alatt, újan nincs értelme_tejesen'® joálapotpan'™_-_Hamarosan a hiányból is hiány lesz...by Samus
-
Chaser
legenda
max gtx 1650, újabbakat nem ismerem
de már 1650-ben is hagyna, mára az már nagyon elavult jószág
én 3100-zal is elvoltam akár 3070-nél is, de teljesen más 3600-tal, és még annál is másabb 3800x-szel
miközben maga az fps nem számottevően több, de sokkal gördülékenyebb a játék
4 mag alacsony ipc-vel és órajellel elég szegényes, semmiképp ne rakj mellé sztem drágább vga-t
és kalkuláld bele, hogy ezer éves vga-k lehet mennek még sok évet, de lehet két hét múlva kakukkolnak, akkor nagyon drága lesz
a helyedben megpróbálnék lőni egy 1650-et boltból ha ki tudod fogni 100e környékén, vagy apróról olcsóbban sok garral - már annál is erősen érződött a 3100 vs 3800x ereje egyébként -_tejesen'® joálapotpan'™_-_Hamarosan a hiányból is hiány lesz...by Samus
-
kolopele
nagyúr
válasz Scarletiel #157824 üzenetére
Nyilván nálam is ugyanez volt amikor még gyerek voltam, na de akkoriban az Amiga 1200 volt a legjobb gép, na meg a sok konzol, Snes, Sega, PS1, N64, stb. Ma már minden más, egy mai gyerek már undorral néz rá egy ilyen grafikára, max. fps terén nem lát problémát ha az legalább 60 megvan, ettől persze még nem tudja mi az az fps, csak annyit vesz észre hogy valamiért szaggat vagy akadozik a játék, de mi "öregek" már tudjuk az okát
-
Scarletiel
senior tag
válasz kolopele #157823 üzenetére
Mondjuk amikor én 13 éves voltam, azt se tudtam mi az az fps érték. Volt egy PS1-em, még akkor is az volt mikor mindenkinek már PS2 volt és boldog voltam mellette. Az a bizonyos boldog tudatlanság néha áldásos.
Asrock B550M Steel Legend / Ryzen 7 5700X / Sapphire Pulse RX7700 XT 12GB / Kingston Fury Beast 2x16GB DDR4 3200Mhz CL16 RAM / Kingston NV2 1TB x2 SSD / Thermaltake Toughpower GF1 650W / Deepcool AK500 WH/ Deepcool CH360 Digital
-
kolopele
nagyúr
válasz bdlackoo #157821 üzenetére
Ahogy mondod. Az én két lurkóm is 13 évesek, és 8700 - as procikkal meg 2070 superekkel játszanak, egyszerűen ez ma már mondhatni alap az újabb játékok terén. Régebbi játékok esetében persze jó még egy 1060, 580 is, vagy ha az ember nem annyira maximalista grafika terén, de oda kell proci csere is, és 50k - ból (mondjuk egy 9400F vagy 10400F) max. annak a cseréje oldható meg.
[ Szerkesztve ]
-
bdlackoo
tag
Hello,
a 770 bar jo valasztasnak tunhet de regi es nem supportalt. ilyen koru gyerek valoszinuleg a manapsag divatos jatekokkal fog jatszani ahol szamit ,h van e update az uj skinekkel.
gtx 960, 970, 1050ti, 1060, esetleg 4gigas 570 - ez mind picit dragabb de javallhatobb es nemi elorelepes.
ahol elfut egy r3 -1200 ott valoszinuleg elfog egy r5 1600 vagy 2600[ Szerkesztve ]
dinosaurs are jesus ponies
-
warcat
veterán
válasz weres78 #157814 üzenetére
Nem igazán van itt kamelot felettem képben, szóval Evga október elején lezárta a várólistákat és a kártyára jelentkezést 2 típusra lekorlátozta (a többi törölve), a mostaniak teljesítéséig nem lehet feliratkozni, ami gyakorlatban azt jelenti, hogy a 4000-es széria hamarabb itt lesz, mielőtt újra elérhetővé válna.
Évekre elegendő várakozólistáik vannak szóval.
Vásárolni meg csak úgy videókártyát eu shopjukban nem lehet már vagy 2019 óta eleve.
[ Szerkesztve ]
EA: It's in the crate!
-
sgg
tag
Sziasztok van egy AMD Ryzen 1200-asa a gyereknek és egy GT 1030-as videokártya hozzá. Szeretném cserélni neki, mi az amivel nem lenne még limites a proci (vagy majd azt is cseréljük), és max 50K.
13 éves gyerekről van szó, fullhdben játszik (amikor engedjük ) főleg autós játékokkal. Itt láttam másoktól hogy esetleg GTx770 , jó lenne ez nekem?
Köszi
-
KAMELOT
titán
-
Chaser
legenda
válasz weres78 #157810 üzenetére
nyilván jelenleg nem elérhető, várólista van zömében
van mindből ajánlott/kevésbé ajánlott
evga fronton 3060 ti-t leginkább ne, ott pl az ftw3 verzió kamu, csak nevében az
3070 ftw3 már más
nagy általánosságban bármelyik gyártó kártyája jó, zajszint és hőfok difik vannak
ha minél halkabb kell asus strix esetleg tuf, msi gaming/suprim vonal - ezeknél hőfokok is nagyon rendben vannak -
6600 xt-ből pl a powercolor red devil ami nagyon jól sikerült, de a fentebbi gyártók modelljei is jók
zafír pulse/nitro is rendben van - úgy láttam a red devil oké minden téren, és árban is elég jó volt mikor venni akartam, már a körülményekhez képest -_tejesen'® joálapotpan'™_-_Hamarosan a hiányból is hiány lesz...by Samus
-
weres78
senior tag
válasz KAMELOT #157784 üzenetére
Üdv!
Evga rendelés hogy működik? Regisztráltam, megvan a kártya, de nem tudom kosárba tenni / fizetni. Vagy itt is csak ideiglenes jelleggel van lehetőség rendelni? Ha sikerül a rendelés nagyságrendileg mennyi idő a szállítás?
3060ti - 3070 - 3070ti van kifejezetten ajánlott (vagy nem ajánlott) hűtés bármelyik cégnél?
Ha ez nem jön össze vennék átmenetileg 6600xt-t. Ebből mi az ajánlott?
-
Chaser
legenda
válasz cigam #157808 üzenetére
passzolom
"megvettem" a teljes verziót hogy tudjam mit veszek majd meg amikorra lesz értelmes áron újra vga
de ugye nem jött még el az az idő ( : fogalmam sincs melyik van fenn most
az intelesnél láttam max 30 napos a trial, úh. igyekszem majd kipróbálni, a resolve-nál korlátlan a free verzió az biztos_tejesen'® joálapotpan'™_-_Hamarosan a hiányból is hiány lesz...by Samus
-
válasz Chaser #157807 üzenetére
Szerintem csak a fizetős verzió támogatja:
DaVinci Resolve Studio supports up to 120 fps at a massive 32K resolution, as well as support for multiple GPUs for real time playback of professional 10‑bit formats, and accelerated H.264 and H.265 hardware decoding and encoding.
Legalábbis én az exportálásnál nem találtam olyan presetet/kapcsolót, ami a gyorsításra vonatkozott volna, és az erőforrás figyelőben sem mutat semmit az encoder/decoder grafikon.Freeware, és akciós programok egy helyen https://www.facebook.com/freewarenews
-
Chaser
legenda
válasz cigam #157805 üzenetére
elindítom a resolve-ot és már attól felpörgette a vga-kat, a 3070-eket is, végig, csak attól hogy elindul a sw :d
nem tudom mit gyorsít, de megnéztem mennyire hatékonyak a különböző vga-k alá - nyilván főleg effektelni, de én úgy emlékszem kódolásra is befogja -, azért bőven vannak különbségek és amd-t kevés szereti - nyilván az only open cl miatt -
viszont nem skálázódik nagyon jól - cpu terén sem -
talán még importálásra is befogja a vga-t, de passz, annyira nem vagyok benne
jellemzően max 30 másodperces videókat dolgozok fel és pakolok össze pár percesre
de azok is tudják izzítani a vasat gt 1030 mellett ( :
azt tudom fhd-hoz a saját ajánlásuk legalább 4gb vramos kártya_tejesen'® joálapotpan'™_-_Hamarosan a hiányból is hiány lesz...by Samus
-
őstag
Üdv
szeretnék tanácsot kérni.
4k tv-èn szeretnék néha játszani WoT FIFA kicsi COD persze nem 4k -án .max 2k.es 4k filmeket hdr támogatással.
Rtx kártyám soha nem volt még nem tudom mennyire jobb mint egy Gtx.
Jó lenne egy rtx2060 super vagy inkább 3060ti? Esetleg egy Gtx 1080ti?
I5 9600k CPU elég hozzá ?[ Szerkesztve ]
-
-
Chaser
legenda
válasz cigam #157803 üzenetére
az inteles jó tipp, kipróbálom
nálam defaultként a resolve és vegas van értelmezve, ezért nem is kérdeztem rá külön - a vegast nem ismerem, a resolve nagyon jó - szerintem - de nagyon szereti az erős vasat...de free abból is van -_tejesen'® joálapotpan'™_-_Hamarosan a hiányból is hiány lesz...by Samus
-
Sajnos a kdenlive még nem támogatja a GPU támogatott renderedést, ezért mindegy milyen VGA van a gépedben.
Viszont a shotcut bizonyos esetekben igénybe veszi a GPU-t, attól függően, hogy mit tud a VGA chip. Esetemben egy Ryzen-es laptopban:
Az alapértelmezett h.264 profillal mp4-be mentve valóban rásegít:
Egy próbát mindenképpen megér, mert a jelenlegi kártyád is támogatja a h.264 enkódolást.
Freeware, és akciós programok egy helyen https://www.facebook.com/freewarenews
-
gjo
tag
Sziasztok, van egy i3-2100 gép, amibe kellene plusz egy kimenet, ami egy 4k tv-t kellene, hogy meghajtson, de filmet csak fullHD-ban fogok nézni. Egy GT710 alkalmas lehet? Passzív hűtéssel, mert teljesen hangtalan a gép és ennek így is kell maradni.
Ha tudtok ennél is olcsóbb megoldást akár használtan, az is jöhet.
Köszi! -
milu
aktív tag
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
Techpowerup VGA tesztek /VGA teljesítmény összehasonlítására alkalmas/
Az AMD grafikus feldolgozó egységek listája
Az Nvidia grafikus feldolgozó egységek listája
Az Intel/Intel Arc grafikus feldolgozó egységek listája
5+1 kritikus dolog, amire oda kell figyelned használt videókártya vásárlásánál
Videókártya tesztelések a King's Tech-től, amely nemcsak szórakoztató, de egyben tanulságos is
- A fociról könnyedén, egy baráti társaságban
- Autós topik
- iPhone topik
- Apple asztali gépek
- Klímaváltozás, természetszennyezés
- Ninebot Max G30E II elektromos rollerrel Hajdúszoboszlóról Berettyóújfaluba
- Szólánc.
- Asszociációs játék. :)
- Fűzzük össze a szavakat :)
- AMD Navi Radeon™ RX 7xxx sorozat
- További aktív témák...
- Fair Áron / AMD Radeon Videókártya Felvásárlás / ORSZÁGOSAN
- BESZÁMÍTÁS! MSI GAMING X TRIO RTX 3070 8GB videokártya garanciával hibátlan működéssel
- Asus Tuf 3080ti 12gb
- MSI GEFORCE GTX 1080 TI GAMING X videókártya eladó
- AKCIÓ! ZOTAC Trinity RTX 3070 Ti OC 8GB videokártya garanciával hibátlan működéssel
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest