- AMD Navi Radeon™ RX 7xxx sorozat
- Fujifilm X
- Intel Core i3 / i5 / i7 / i9 10xxx "Comet Lake" és i3 / i5 / i7 / i9 11xxx "Rocket Lake" (LGA1200)
- AMD Ryzen 7 / 5 / 3 1***(X) "Summit Ridge" (AM4)
- Steam Deck
- Milyen TV-t vegyek?
- Projektor topic
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
- Szünetmentes tápegységek (UPS)
- Házimozi projektorok, kiegészítőik és kialakítások haladóknak
-
PROHARDVER!
Kérdés előtt olvasd el az összefoglalót!!
Új hozzászólás Aktív témák
-
koko52
nagyúr
válasz #55525888 #158297 üzenetére
Az OSB lap meg fele se a mainak. Ne indítsunk flamet...
"Meglepetten néztünk Európára, arra, hogy mennyire nyitottak az országok, és vannak, akik csak úgy magukhoz veszik a bevándorlókat, fel nem ismerve azt, hogy egy napon a saját hazájukban kisebbséggé válhatnak."-Ernst Roets
-
carl18
addikt
válasz #55525888 #158297 üzenetére
Én már bánom hogy ameddig lehetőség volt nem vásároltam egy erősebb kártyát. Anno majd nem sikerült egy referencia RTX 2070-et behuzni 105E forintért, csak mire írtam elvitték.
Most szinte minden 2-3X áron megy mint alapjáraton, anno a RX 570 is alzánál 40E tájékán ment 3 év garanciával. RX 5600XT is 100E-ért volt akciós alzán, szóval voltak anno jó ajánlatok.Bár sajnos az ember előre nem tudta hogy ilyen világ jön ránk, én még annyira nem jártam rosszul az RX 570-el. De aki leragadt egy 750Ti mellet az sokkal rosszabbul járt teljesítményt elnézve.
Hiába szúr, itt Ryzen a úr!
-
Jinxb1rd
addikt
válasz Scarletiel #158295 üzenetére
Felőlem, de nem hiszem el, hogy nem lehet 60 fps-es üzemmódot berakni a játékokban feláldozva valamit ezzel. Sokszor elegendő lenne egy gyengébb árnyékfelbontás, kevesebb fény stb. Nem mindenki mazoista.
Legjobban a Little Big Planeten lepődtem meg, nagyon végig akartam tolni a játékot, de agyamra ment a diavetítés.
We are only Stardust...
-
Scarletiel
senior tag
válasz Jinxb1rd #158288 üzenetére
Azért azt is tegyük hozzá, hogy valószínűleg natív 4k csillivilli grafika mellett produkált 30fps-t nettó 150-180 ezres gép.
#csurenzoo
Igen ezek elfutnak, meg tán egy Fortnite is lowon. Mondjuk én ezeket is szeretem minimum high beállítások mellett futtatni.
Ez tényleg azoknak szar akiknek behalt a vga és van egy csomó AAA cím a steam library-ben. Nekem is rengeteg játékom van, de nagyon nem is fogok olyan címeket megvenni ami nem megy fullHD 60 fps-el ultrán, azokat inkább játszom konzolon.Asrock B550M Steel Legend / Ryzen 7 5700X / Sapphire Pulse RX7700 XT 12GB / Kingston Fury Beast 2x16GB DDR4 3200Mhz CL16 RAM / Kingston NV2 1TB x2 SSD / Thermaltake Toughpower GF1 650W / Deepcool AK500 WH/ Deepcool CH360 Digital
-
Sanci38
tag
válasz carl18 #158285 üzenetére
Köszi a választ, rx 560 elérhető, 570-et ujonnan nem láttam (de létezhet). napi óra-másfél óra a játék, azért (sem) tervezek sokkal erősebb kártyát. Lehet kivárom a jövő tavaszt... nemrég még 120 környéke volt a 1650 ujfent 170... ha lemenne ujra 120-ra nem is kérdés... de 9400F proci miatt is kell anélkül nem mükszik a gép sem.
Hahakocka: neked is köszi, proci nekem oké, nem cserélek mert akkor minden mehetne a leevesbe..Eladó ha valakit érdekel: Onkyo sztereó: A9210
-
carl18
addikt
válasz kolopele #158290 üzenetére
Szerintem jelenleg a gaming volt a téma, és sajnos ha valami nem köt le 1080P 60 fps mellet, kétlem hogy a felbontás és minimális grafika emelés ezen változtat.
Inkább a játék és annak megvalósítása számít, szerintem már nincs olyan nagy különbség Ultra és High & Medium beállítás között.
Élsimitás ha vonalas sokkal fontosabb, árnyékok egy szint fölött már nem olyanyira éri meg bekapcsolni.
Ha már off topik, ezt semmilyen kártyával nem lehet überelni.
Melbourne Rockers (Wedancehard dvd) HQHiába szúr, itt Ryzen a úr!
-
törölt tag
Tud valaki olyan GT 1030-ról ma az újonnan kapható termékek közül, ami:
- fekete nyákos
- sima passzív hűtéssel megy, tehát jó nagy borda, ventilátor nélkül
- GDDR5 ramosAz Asus kék, van MSI, az meg DDR4 abszolút hulladék
[ Szerkesztve ]
-
csurenzoo
aktív tag
válasz Scarletiel #158286 üzenetére
Szerintem, akik gépen játszanak nagyobb réteg játszik az esports címekkel, amik már bőven elfutnak egy APUval.(CS,Valorant,Dota,LoL,stb.)
Én is ezért adtam el az RX 580-at és az árából majdnem megvan egy 5600G processzor.
Ha valaki meg az új játékokkal játszana, lehet majd egy Geforce Now szolgáltatás olcsóbb lesz. -
Jinxb1rd
addikt
válasz Scarletiel #158286 üzenetére
Ps5-öt a 30 fps-es játékok miatt adtam el. Nevetséges 2021-ben ennyi fps-sel játszani, mintha kínoznának.
We are only Stardust...
-
demmer123
őstag
válasz Scarletiel #158278 üzenetére
És 2022-ben meg jön az újabb 4000x széria, kitudja milyen arany áron fogják árulni egy középkategóriás 4060 kártyát. 400-500k?
-
Scarletiel
senior tag
válasz bobalazs #158283 üzenetére
Persze,
Vannak nagyon jó indie játékok, és szerencsére az integrált megoldások is fejlődgetnek, viszont vannak címek amihez nagyon kevés. Számomra a FullHD 60fps alap már 2021-ben PC-n. Konzolon még elviselem a 30fps-t de ott is fujjogok rá.
Mindenesetre tartom, hogy aki saját magát tartja fent és nettó 200-300 ezret keres, annak nem nagyon lesz ez fenntartható hobbi, pedig pár éve még bőven az volt. Ezeket az embereket őszintén sajnálom, mert elég addiktív szórakozás és sok jó történet jött velük szembe igencsak interaktív módon amit a könyvek nem tudnak biztosítani.
Mondjuk ha át tudnak szokni konzolra és annak nem fog 3-4-szeresére nőni a kereslet miatt az ára, akkor még tudnak játszani.Asrock B550M Steel Legend / Ryzen 7 5700X / Sapphire Pulse RX7700 XT 12GB / Kingston Fury Beast 2x16GB DDR4 3200Mhz CL16 RAM / Kingston NV2 1TB x2 SSD / Thermaltake Toughpower GF1 650W / Deepcool AK500 WH/ Deepcool CH360 Digital
-
carl18
addikt
válasz Sanci38 #158275 üzenetére
Figyelj, már bocsi de ha RX 550 elviselhetetlenül gyenge. Ha már veszel valamit minimum RX 560/GTX 1050-et vásárolj.
A GT 1030 alapból halott ötlet, egy GTX 750Ti szintjét hozza, jó esetben. A RX 550 és GTX 1650 között akkora a különbség hogy nem lehet szavakkal leírni.
Nekem RX 570 előtt volt 2 hétig RX 560 és nagyon alulmulta az elvásáraimat. Ahol a RX 570 Ultrán tudott 60 fps-t, ott a RX 560 Mediumon ment 40 fps környékén.
"Videókártya árakra visszatérve"
Sajnos én is azt tudom mondani hogy itt nem csak arról van szó hogy ki mit engedhett meg magának, hanem heti 4-5 óra játékra valóban megéri-e egy 300-500E forintos videókártyát vásárolni......Én sok átlag emberrel beszéltem és akik annyira játszani akartam már rég vásároltak egy PS5-őt vagy új Xboxot, itt a játék alatt arra kell kilyukadni aki hobbibol játszik.
Hát én is 1680X1050 mellet használom az RX 570-et, de annyira már nem foglalkoztat a másik videókártya. Úgy látom ez a árazás addig marad ameddig van kereslet. Nyilván a bányászok mindig vásárolni fogják az új videókártyákat. Youtuberek, streamerek videósok is venni fogják. De pont az átlag gamer fog kiesni a körböl
[ Szerkesztve ]
-
Baltazár123
senior tag
válasz bobalazs #158283 üzenetére
Nálunk pár hónapja sz.rt be a dedikált vga, 7 éves szolgálat után úgy döntött, hogy ennyi volt. Örült a fejem, de szerencsére van series x és teljesen átszokott azóta mindenki konzolra. Maradt a ryzen apu egy alap pc játékra, aztán ennyi.
Jövőre, ha már polcról lehet ps5-t venni, akkor upgradelem a ps4-t, addig elvagyunk azzal is.
Ha a vga árak maradnak ilyen magasan, akkor meg soha nem lesz ebben a pc-ben dedikált vga. Maximum ilyen alap belépő valami, bár annak meg nem sok értelme van.
A steam meg gog gyűjtemény persze ott van, de mióta nem lehet játszani velük kiderült az is, hogy nem is hiányzik senkinek. Újdonság kell, az meg konzolon megvan. Bár az age of empire 4 elgondolkodtatott. Mondjuk érthetetlen, hogy egy egér+bill támogatással miért ne lehetne kiadni series x-re, de ez van. Ahogy néztem a gépigényét, talán egy 1050ti-vel full hd-ban elindul a játék közepes részletességen. Nem fogok méregdrága vga-t venni csak ezért a játékért, akkor ez kimarad most nekem. -
bobalazs
nagyúr
válasz Scarletiel #158282 üzenetére
Csomó faja játék van amihez nem kell külön vga, integráltal is elmegy. Az egyik ilyen csoda a Rimworld. A részlet mennyiség amit adtak a játékba, lenyűgöző.
De van még kedvenc pl Earth Overclocked, vagy a Hero Siege is. -
Scarletiel
senior tag
válasz Jinxb1rd #158281 üzenetére
Ha már van egy steam accod gyűjteménnyel, akkor elvileg vga-d is van hozzá ami viszi a játékokat. Ha mondjuk tönkrement akkor szívás, de upgrade-et nem igényel a meglévő steam account library.
Asrock B550M Steel Legend / Ryzen 7 5700X / Sapphire Pulse RX7700 XT 12GB / Kingston Fury Beast 2x16GB DDR4 3200Mhz CL16 RAM / Kingston NV2 1TB x2 SSD / Thermaltake Toughpower GF1 650W / Deepcool AK500 WH/ Deepcool CH360 Digital
-
Jinxb1rd
addikt
Kivéve ha van egy steam accod rengeteg játékkal rajta. Többé éves gyűjtögetés és kidobott pénz lenne, ha nem tudnék a továbbiakban velük játszani.
[ Szerkesztve ]
We are only Stardust...
-
Lorden
senior tag
"Jelenlegi árak mellett egy netezős/multimédiás gép vagy laptop + egy konzol lenne az én tervem."
Többségnek ez lenne a logikus és járható út, egy erősebb konzol 180k a multimédiás gép kb 100-120k.
Kb 300ezerből manapság kb olyan gépet lehet újonnan összerakni, amiben van egy 1050Ti vagy 1650. Azokkal meg egy 4-5 éves játék is tud döcögni.[ Szerkesztve ]
-
Scarletiel
senior tag
válasz NightGT #158276 üzenetére
Viszont ha nem lesz olcsóbb/szélesebb körben megfizethető, akkor nagyon sokan fogják otthagyni a PC gaminget. Mondom ezt úgy, hogy FullHD-n játszom egy RTX3060-al, ami még évekig elegendő lesz, viszont ahogy többen is jósolják, nem fog csökkenni az ár max stagnálni olykor olykor, így ha teszem azt 2-3 év múlva megint eljutnék arra a pontra, hogy PC-t kell fejlesztenem, lehet nem vágnék bele, max úgy, hogy a VGA-t meghagyom és jó amire jó alapon használom haláláig. Szerintem hasonlóan gondolkodnak még sokan mások is. Kérdés ez milyen hatással lesz a PC gaming iparra.
Jelenlegi árak mellett egy netezős/multimédiás gép vagy laptop + egy konzol lenne az én tervem.Asrock B550M Steel Legend / Ryzen 7 5700X / Sapphire Pulse RX7700 XT 12GB / Kingston Fury Beast 2x16GB DDR4 3200Mhz CL16 RAM / Kingston NV2 1TB x2 SSD / Thermaltake Toughpower GF1 650W / Deepcool AK500 WH/ Deepcool CH360 Digital
-
koko52
nagyúr
válasz codec #158274 üzenetére
Pont nem jó példa. Az ingatlan hullámzó, mindig elszáll majd rövid időre beesik, de soha nem marad lent. Na olyankor kell venni.
"Meglepetten néztünk Európára, arra, hogy mennyire nyitottak az országok, és vannak, akik csak úgy magukhoz veszik a bevándorlókat, fel nem ismerve azt, hogy egy napon a saját hazájukban kisebbséggé válhatnak."-Ernst Roets
-
NightGT
senior tag
válasz KAMELOT #158267 üzenetére
Amikor 2004ben gépet épitettem, 45k volt a 6600GT, és 30k volt az Athlon64 3000. Ezen a setupon aztán ment HL2, Far Cry, GTA:SA, később Doom, korabeli AAA cimek, magas beállitásokkal. Közben a 80-100 ezres fizetés nem volt elérhetetlen egyszerűbb melókban sem, bár a mindennapi költségek mellett - úgy érzem - akkor kevesebb maradt belőle költeni, mint ma.
PC mindenhol drágult, de abban az időben erős volt a forint is.
Ha megengeditek, hogy a magamét hozzátegyem: azon kevés szerencsések közé tartozom, akiknek van némi tartalék pénze - igy ha utána beállitom visszabányászni egy részét, akkor oké, meg is engedhetném a költségvetésemnek. De...ki a fene akar egy 24 órában koppon pörgő VGA mellett dolgozni? Vagy mindig ki-be kapcsolgatni? Éjjelre ott lehet hagyni, de úgy mindjárt lassabb a megtérülés...játszós vga bányászott egy időben, havi 30k-t hozza, de napi használat mellett túl pepecselős.
Ezen a ponton szerintem se lesz már soha olcsó VGA, pláne ha a 4xxx olyan erős lesz...ha megvan rá a keret, akkor lehet jobban megérné venni mindjárt kettőt, abból beállitani egyet csak bányászni 24/7, a másikkal meg lehet játszani isSpeed is the only truly modern sensation
-
Sanci38
tag
válasz Lorden #158271 üzenetére
Köszi mindenkinek a választ.
Használtat nem szeretnék, tudom jobban járok vele meg minden, de épp azért keresek újat mert ugye tavasszal vagy nyár elején vettem is HD6670-et, és most krepált be, fél évet se használtam.. nem beszélve arról hogy a használtak ára %-ban együtt ment fel az újjal tehát még relatíve se járok jobban.
6400/-500 mikor jön ki elméletileg?
És a kérdés még nyitott maradt: rx550 vs 1650: várjak vagy nem éri meg a különbség? Bár 1030 vonzó ajánlatnak tünik ideiglenesen... de nemigen szeretnék tárazni.. és ha jön egy 6400 arra megéri várni hogy addig 1030? Ez mondjuk akkor opció mikor a jelenlegi kölcsön kártyát visszakéri a tulaja, így köszi ezért az ötletért.Eladó ha valakit érdekel: Onkyo sztereó: A9210
-
addikt
válasz KAMELOT #158272 üzenetére
Persze, ebben totál egyetértek, ez akárhonnan nézzük is egy luxuscikk. A kaja, ingatlan, rezsi stb sokkal sokkal nagyobb probléma. Illetve nyílván aki megteheti, így is megveszi a kártyákat és ezzel sincs semmi baj. Én azt a réteget sajnálom, mint pl cimborám kisfia, aki vga-t szeretne karira, de a szülei nincsenek olyan anyagi helyzetben. Meg itt is láttam nem egy olyan fórumtársat aki nem örjöngött, csak nyílván nem volt boldog, hogy ennyiért kellene beruháznia. Nahh részemről téma off (:
"It's only after we've lost everything that we're free to do anything." Télen snowboard, nyáron bringa + LEGO® PSN ID: oORastaMaffiaOo
-
KAMELOT
titán
válasz Tyler Durden #158270 üzenetére
Ez is igaz, de többször írtam a jelenlegi helyzethez kell alkalmazkodni. Sírhatunk itt estéig, azzal nem leszünk előrébb. Marad, hogy tovább spórolunk, ha kell valami.
Sokkalta nagyobb probléma a kaja drágulása, mint egy olyan dologé, amit 2-3-4 évente veszünk.V1200 - 18CORE - SUPRIMX
-
Lorden
senior tag
válasz Sanci38 #158268 üzenetére
Vegyél egy gt1030-t 30-40 között, aztán majd veszel később mást.
Elvileg fog jönni rx 6400 és 6500xt hamarosan.
Használtan jobban járnál, pl 1050, 960, ezeket lehet találni új gt1030 árában és nem olyan hurkák, hogy 5-6 éves játékok is kifognak rajtuk.[ Szerkesztve ]
-
addikt
válasz KAMELOT #158267 üzenetére
Ez csak részben igaz. 2000ben valóban drágaság volt, de pl ha megnézed 2015től, ott azért nem volt művészet olcsón gépet építeni. /nem is láttál ennyi embert panaszkodni a fórumon/ Most minden is felfele hajtja az árakat, amilyen infláció van + remek forint ez már bőven kimeríti az extrémitás fogalmát. Illetve 2000-ben ennyire nem volt alternatíva egy konzol, mint amennyire most az. Aki nem fps meg szimulátor vonalon mozog, ill nem fanatikus egér+bill használó az elengedi/már elengedte. Mondom ezt úgy, hogy jelenleg konzolon játszom, de PC is van itthon 2 is.
"It's only after we've lost everything that we're free to do anything." Télen snowboard, nyáron bringa + LEGO® PSN ID: oORastaMaffiaOo
-
Sanci38
tag
Üdv Mindenkinek.
Kis dilemmában vagyok.
processzor: 9400F..
Max rááldozható összeg: 100k később kitolódhat, 150-ig, sokkal több nem lesz. És Új játszik.
Tehát: RX550 a kiszemelt jelenlegi kártya, Később fér csak bele egy 1650. Melyik legyen: vegyek most egy rx550 esetleg 560 kártyát vagy várjak egy GTX 1650-re pár hónapot? 1050TI nem vonz valahogy... megéri várni vagy kicsi a különbség? Más amd -t is elfogadok 150k-ig, vagy 100k-ig 1650.. bár nemigen találtam.[ Szerkesztve ]
Eladó ha valakit érdekel: Onkyo sztereó: A9210
-
KAMELOT
titán
válasz carl18 #158229 üzenetére
Msrp és hogy kinek mennyit ér sajnos el lehet felejteni. Olyan nem lesz, max kicsit mérséklődik az ár.
2080ti elment 1060€, 3080Ti vettem 1677€ Nekem 600€ megért 3 év gari és +50-60%
3080Ti alap vga msrp 1200€, suprimx vettem úgy ahogy korekt ár volt érte.
Ebben a helyzetben szerintem jó vétel volt. 2-3 hét múlva +300€ került többe. Jelenleg 2200€ környékén van. Ha ezt vesszük, akkor spóroltam 600€.Tyler Durden: Pc mindig a tehetősebbek játékszere volt. Menjünk vissza 2000-be. Átlagkereset és pc komponensek árai. Hasonlítsd össze. Ugyan ott vagyunk.
[ Szerkesztve ]
V1200 - 18CORE - SUPRIMX
-
nagyúr
válasz koko52 #158261 üzenetére
Csakis natív felbontáson érdemes használni minden monitort, ha nem azon van,rögtön "bántja" a szemem.
A mosódott képtől meg a rosszullét kerülget.Ez alól csak a TV-m jelent kivételt adott esetben, ha nem bírja el a VGA az adott próbajátékot 4K-n, akkor próbára visszacsípem a felbontást játékon belül.
[ Szerkesztve ]
RyZsa konfig: R5 5600X, Gigabyte X470 Aorus Gaming 7 Wifi, LF III 360 Dark AIO, 4*8 GB Patriot Viper Steel 4400 CL19 KIT, TT TGS 650W RGB, Netac 930E 250 GB, Sapphire Nitro RX 480 8 GB, DELL P2417H *2, Thermaltake Core X31 Riing
-
kolopele
nagyúr
válasz mert_csokis #158263 üzenetére
Vagy inkább a villódzás miatt. A kék fény kibocsájtás mértéke már elég régóta beállítható Windowson belül is. A játékok "optimalizáltságáról" meg inkább ne beszéljünk, főleg amikor egy játék g-sync mellett droppol, mert a minimum beesik 15-20 fps - re, amin már semmi nem segít. Persze ha ritkán van, nem nagy gond, de ha percenként, mint a Far Cry 6 esetében, akkor azért zavaró tud lenni nagyon. Végig vittem ugyan, de nagyon idegesítő volt.
[ Szerkesztve ]
-
mert_csokis
senior tag
válasz koko52 #158261 üzenetére
Egyértelmű a natív felbontás használata. Úgy értettem, hogy sokat lehet fogni azzal, ha például 1440p monitor helyett 1080p-t használ az ember.
Ha a hardver épp határon lenne a nagyobb felbontás mellett, akkor egy FHD monitor megoldás erre.
Nekem például többet ér a sebesség, illetve az, hogy 1080p mellett van még egy kis mozgástere a VGA-nak. A mai játékok sokszor "remek" optimalizációja mellett nem nehéz 60 FPS alá kerülni, még FHD mellett sem.Air Jordan 1 Low G (DD9315-101) 42-es méretben eladó
-
koko52
nagyúr
válasz mert_csokis #158258 üzenetére
Felbontáson nem szabad, ha nem a natívon használod csúnya lesz a kép. Inkább az anisotrop szűrőket, élsimítást, távoli tárgyak részletét kell lejjebb venni.
[ Szerkesztve ]
-
Scarletiel
senior tag
válasz VGNGR #158241 üzenetére
Csak ha már kocagémerkedésre adok lejjebb, akkor igazából vehetnék rá konzolt is, hisz a kocagémerkedésben benne van, hogy nem akarok e-sportoló lenni, számomra csak a chill a fontos és nem a verseny. És akkor a garancia nélküli kártya árából inkább veszek egy 2 év garanciás konzolt amin fixen tudok játszani. A PC gaming nagyon nagyon le fog csupaszodni 2 felhasználói végletben előbb utóbb. Lesznek azok akik mindig a csúcs vagy csúcs közeli kártyákkal nyomják (bálnák) meg lesznek azok akik az aktuális processzor integrált chip-jén fognak játszani aktuális felbontás 20-25 fps-el, mert nem tudnak/akarnak elszakadni a PC-től. Lesz persze középen is pár ember, de koránt sem ennyi mint most, mert az emberek jelentős része fog konzolt venni. Aztán majd annak az ára is szépen fel fog menni, mert természetesen rájönnek, hogy ha 20 ft-al olcsóbban adják mint a középkategóriás GPU-t akkor meg fogják már venni.
Asrock B550M Steel Legend / Ryzen 7 5700X / Sapphire Pulse RX7700 XT 12GB / Kingston Fury Beast 2x16GB DDR4 3200Mhz CL16 RAM / Kingston NV2 1TB x2 SSD / Thermaltake Toughpower GF1 650W / Deepcool AK500 WH/ Deepcool CH360 Digital
-
kolopele
nagyúr
válasz mert_csokis #158258 üzenetére
Azért egy 2070 super még elbír a FHD - val A szemfájás meg szerintem inkább attól van, ha valaki órákon át nézi a monitort, vagy nem a natív felbontásán használja, mert akkor ugye mosódott lesz a kép.
-
mert_csokis
senior tag
válasz jokeph #158246 üzenetére
Így van. Mindig a felbontással lehet a leginkább spórolni a VGA erejével.
Emlékszem, hogy meddig tököltem, mire rászántam magam a FHD-ra való váltásra.
Előtte nekem is 16:10-es monitorom volt 1680x1050-es felbontással, szintén 22-es méretben.
Teljesen jó volt, de pár év után elkezdett fájni a szemem tőle, így "kényszerűen" jött a váltás a Dell-re.Air Jordan 1 Low G (DD9315-101) 42-es méretben eladó
-
TheNewDawn
addikt
válasz carl18 #158221 üzenetére
Szerintem ne bánkódj, hasonló cipőben járunk, csak hajszállal erősebb a kártyám. Gondolom nálad is létezik egyrészt backlog, másrészt tényleg az idén megjelent pár tripla A gamen kívül minden másra jó a
MastercardRX 570/580/1060 meg ilyenek nyilván jelentős kompromisszumokkal helyenként.Harmadrészt, ami a legfontosabb, idén felfedeztem, hogy rohadtra nem csak a legnagyobb kiadók meg az AAA + gamek léteznek. Olyan játékokat fedeztem fel pl, mint a nemrég megjelent : The Forgotten City, The Riftbreaker , vagy a a Ruined King: League of Legends Story, vagy épp év elején az It Takes Two és még sorolhatnám.
Rengeteg indie vagy csak kisebb fejlesztők által készitett game, többsége fent van az 1$ gamepasson is, de ami nincs, az is csak 29 vagy 39€ az 59 helyett, és ahogy mondani szokták, I am having a blast
SOKKAL SOKKAL jobban szórakoztam velük, mint utóbbi években bármelyik AAA+ gammel, és nem sokkal roszabb a grafika sem amúgy, és hát ezek mennek ugye az én kártyámmal is 60 as FPS el highonAmi külön poén, hogy a múlt héten megjelent The Ruined Kinget pár óráig elárazták, és 39€ helyett sikerült 39 ft ért beszerezni És nem vontk vissza a kulcsot. 30+ óra eddig és még a fele visszavan, na de... nem akarok ömlengeni, ez nem az a topik
[ Szerkesztve ]
-
741105
csendes tag
válasz koko52 #158252 üzenetére
Igen , annyi volt amikor itthon 205.000. Ezért akartam itthon meg venni. Most itthon 220-230.000 körül van kint 499euro vettem. Kint a kereskedő azért adta olcsóbban mert lement az ára, itthon arra hivatkoznak , hogy a bányászok miatt drágább!!! Hidd el nem minden a bányászok és a COVID miatt van. És erről elsősorban a kereskedők hihetetlen étvágya tehet. És mielőtt valaki azt hinné, nem én nem bányászok.
-
TheNewDawn
addikt
válasz kolopele #158237 üzenetére
230 ért én is ráugranék azonnal, de a majd duplájáért köszi nem És még ha nagyon akarnám, ki tudnám köhögni amúgy, de ahogy az előttem levőknek is, nekem elvi kérdés, hogy nem fizetek annyit valamiért, ami szerintem nem ér annyit, akkor sem, ha megtehetném.
Amúgy arra számitottam, előbb el fog avulni az RX 580 am, de igazából egészen idei évig bírta, valszeg még a CP 2077 ből is ki tudnék préselni 40-45 FPS t kényelmesen, de szerencsére az a téma hidegen hagy. Kb a Marvel volt az első, amit érdekelne, de már nem fogom megvenni, mert highon még a 30 se lenne meg. De igazából nem vészes a dolog, még 1 évig biztosan elvagyok a brutálisan hosszú backlogommal, meg az Elden Ringen kívül nem nagyon jön olyasmi, ami annyira érdekelne, arra meg max várok pár hónapot. Azért jövő ilyenkorra legkésőbb csak lesznek normális árak. Remélem -
koko52
nagyúr
válasz 741105 #158250 üzenetére
580 euró az 214k. Én 192k-ért vettem 2 hete 5900x-et.
Egyébként igen, én is utálom az itthoni kereskedőket, sok mindent külföldről veszek.[ Szerkesztve ]
-
741105
csendes tag
válasz Tyler Durden #158249 üzenetére
Én nem értem miért csak magyar kereskedőtől akar itt sok ember vásárolni.Én 3060ti vettem 660 CHF-ért, a fiamnak 6600xt az is körülbelül annyi volt. De az SSD árak is kint sokkal jobbak. WD 1db 750 és 1db850 vettem 200euroért. Az a mocsok banda otthon ,aki kereskedőnek nevezi magát , na én egy fillért se adok nekik. Ryzen 9, 5900x akartam venni pár hete. A pcx nél 205.000 volt. Kint 580eur. Meg jelent a hír hogy bányász mi fognak Procival, egyből drágulni kezdett. Érdekes most vettem 499euroért és a német kereskedőnek beszéltem és ő mondta hogy egy picit le mentek az árak. Most akkor hogy van? Alaplap otthon 88.000ft én 175euroért vettem.
-
addikt
válasz kolopele #158235 üzenetére
Erősen offtopik és többnyire csak read only mode-ban vagyok, de most hozzászólnék. Akik ide bejárnak "elégedetlenkedni" azok valószínűleg nincsenek úgy eleresztve anyagilag, mint pl Te. Amit a kocsidba bepakoltál a felső 5% játékszere, ha a Steam-es statokat veszem alapul. Abban igazat kell adni, hogy a normál PC most a tehetősek játékszere lett, neked/nektek meg abban van igazatok, hogy jó áron is volt kártya, aki már azt is drágállta az nyílván most még jobban hőzöng. Azt is látni kell, hogy ez olyasmi mint az ingatlan ár, annak hiába mondod, hogy miért nem vett panelt mikor 10 milla volt, aki most akar venni és 30..
Engem is több /3/ ismerős talált be, mert most jön a karácsony és kéne a gyereknek vagy VGA vagy komplett gép. Sajnos max a konzolt tudom nekik ajánlani, mert értelmes alternatíva nincsen. Nehezen értik meg, hogy itt nincs kerülő út, nem tudnak spórolni, nyílván nem is értenek hozzá. Amit meg szintén többen jogosan felhoztak, hogy a bányászat növeli az árakat: ezt szintén el kell fogadni, amit koko52 többször is írt már, ez maradni fog, együtt kell élni vele.
Egy szónak is száz a vége, bárki bármilyen VGA-t akar most venni az fájni fog, mert még az olcsó is drága.."It's only after we've lost everything that we're free to do anything." Télen snowboard, nyáron bringa + LEGO® PSN ID: oORastaMaffiaOo
-
-
GEIL
addikt
válasz VGNGR #158244 üzenetére
Pedig így van.....az a "FullHD"-s vga aminek 100-125 ezer körül volna helye....
------------------------- i7 13700K - 64Gb DDR5 - RTX4070 ---------- i5 9600k - 32Gb DDR4 - RTX3060 ------------------------- ------------------------- PS5 --------------- ------------- Samsung A53 5G ------------ ------------ Xbox Series X ----------------------------
-
nagyúr
válasz VGNGR #158244 üzenetére
Én már megnöveltem az R9 380 4 GB erejét, egy 1680*1050-es 22"-os monitor rákötésével, így teljesen ultimate lett.RyZsa konfig: R5 5600X, Gigabyte X470 Aorus Gaming 7 Wifi, LF III 360 Dark AIO, 4*8 GB Patriot Viper Steel 4400 CL19 KIT, TT TGS 650W RGB, Netac 930E 250 GB, Sapphire Nitro RX 480 8 GB, DELL P2417H *2, Thermaltake Core X31 Riing
-
nagyúr
válasz VGNGR #158241 üzenetére
Pontosan.
300k egy FHD kártyára, az katasztrófa.RyZsa konfig: R5 5600X, Gigabyte X470 Aorus Gaming 7 Wifi, LF III 360 Dark AIO, 4*8 GB Patriot Viper Steel 4400 CL19 KIT, TT TGS 650W RGB, Netac 930E 250 GB, Sapphire Nitro RX 480 8 GB, DELL P2417H *2, Thermaltake Core X31 Riing
-
-
VGNGR
senior tag
válasz kolopele #158237 üzenetére
Vagy lejjebb kell adni az igényeket, régebbi címek/kisebb részlettesség, és kiderül, hogy egy 1060-nal is bőven el lehet kocagamerkedni még FHD-n, és marad a régi kártya a gépben. Akinek van egy GTX970 / RX570 / 1060 a gépében, az most örül, hogy szelel neki ott hátul, lapít és vár egy jobb korra.
-
koko52
nagyúr
válasz dobolan #158239 üzenetére
A lufik nem tartanak ki évekig. A BTC több mint 12 éves. Nem, nem fog behorpadni, mindig lesz más. Prociknál ott van például az XMR esete. Addig ment a diff, hogy nem éri meg bányászni, erre létrehozták az RTM-et, egy új modern coint amin jól lehet keresni és nagy jövő állhat előtte.
[ Szerkesztve ]
-
koko52
nagyúr
válasz carl18 #158234 üzenetére
Jövő év közepén lehet egy kis pánik miatti csökkenés. Akkor kell kártyát venni gémereknek és bányászoknak is. Utána átállás lesz egy másik coinra és újra drágulás lesz. MSRP közelében soha nem lesz már kártya, mert mindig lesz mit bányászni kisebb-nagyobb pénzekért. De megszűnni nem fog. Mindig van valahol olcsó áram és oda százezrével mennek a kártyák, mert a gyártónak is az a jobb.
"Vagy keresnek más sportot elfoglaltságot, sportolás stb." - mindenképp jobban jársz."Meglepetten néztünk Európára, arra, hogy mennyire nyitottak az országok, és vannak, akik csak úgy magukhoz veszik a bevándorlókat, fel nem ismerve azt, hogy egy napon a saját hazájukban kisebbséggé válhatnak."-Ernst Roets
-
kolopele
nagyúr
válasz carl18 #158231 üzenetére
Szerintem meg éppen az átlagemberek figyelik jobban az árakat. Ha láttad a képet amit fotóztam legutóbb, akkor egy 3080 Ti és egy 12900k csücsült az autómban, és ha minden jól megy a jövő héten megjön hozzá még egy brutális alaplap, hűtés, és a DDR5 - ös ramok. Majd ha össze lesz rakva lesz teszt is, csak a lapot nehéz kicsit beszerezni, kb. egy 3070 ára. Azért emlékszem, mennyien sokallták a 200k - t is egy 3060 Ti - ért, most meg ott tart a többség, hogy bárcsak lenne ennyiért. A PC jelenleg nem olcsó mulatság, de aki tud erre áldozni jobban megéri mint önmagában egy konzol. Egy PS5 is akkor igazán jó, ha PC mellett van, kimondottan az exclusive címek végett, amiből valljuk be, szinte semmi nincs még.
-
carl18
addikt
válasz maajsz #158232 üzenetére
Igen, na ez az hogy én is sok emberrel beszéltem. És mindenki azt mondta hogy már nem éri meg gépet összerakni. Mert mire mindent megvesz a ember, ahol már a videókártya is jelentős tétel így a végeredmény elég magas lehet.
Igen a másik itt a karácsony, biztos sok gyerek akar egy gamer pc-t vagy talán csak egy videókártyát. De ilyen árak mellet valóban csak a leg tehetősebb réteg tudja megvásárolni ezeket a termékeket.Azért én még emlékszek hogy a 980Ti/1080Ti akkori csúcskártya mennyiért ment. 220-260 között már lehetett venni akkoriban, most eltelt 5-6 év és ugyan 3080Ti már 1 millió környékét nyaldossa.
Szóval mondhatni 4X drágább, ami akkár hogy nézzem nem elhanyagolható különbség.És mondhatjuk azt is, hogy az extrém árak miatt már örül a ember ha 200E kifog egy jó kártyát. Én is venni akartam 3060Ti-t mikor alzánál 200E alatt ment, de mire katintottam el is fogyott.
Persze nyilván mindenkinek más a fontosági sorrend, de én azt szűrtem le hogy sokan az árak miatt már inkább vesznek konzolt.
Vagy keresnek más sportot elfoglaltságot, sportolás stb.Hiába szúr, itt Ryzen a úr!
-
maajsz
senior tag
válasz 4264adam #158230 üzenetére
Ezek inkább egyedi esetek de sajnos döntő többségében inkább megszívták az emberek, mint hasznot húztak. Az átlag user csak annyit lát, hogy az egekben az egész, nem tudja kit szidjon ami ez érthető is. Nekem is pl ingyen van 3060 Ti-m mivel eladtam a LHR mentest dupla áron, ami még koca csákányolt is, megtoldottam kicsit és még éppen hogy lenyelhető áron vettem egy Rogot. Viszont aki most rakna össze akár belépő gaming pc-t gyorsan sarkon fordul egy nyomi éppen oké 200K-s vga láttán. És akkor most még lehet megint lesz egy etap online oktatás, meg az ünnepek is jönnek ami még több új döbbent arcot sodorhat ide, akinek éppen a gyerek nyűgi, hogy ha már gép akkor legyen már jó játékra is..
-
carl18
addikt
válasz 4264adam #158230 üzenetére
Jó elhiszem, de én és az átlag emberek nem figyeljük folyton az árakat. Most rákerestem és a RTX 3060 árukeresőn 350-400 között mozog átlagba, még ha el is paszolom a RX 570-et értelmes áron.
A 3060 nem sokkal tud többet mint egy 2060 Super, és szerintem 250-300E még így se ér meg beugronak.És ugyan úgy heti 4-5 órát játszanák vele, szóval semmit se érek el.
-
4264adam
veterán
válasz carl18 #158229 üzenetére
95-ért ment el az RX570-em. 390 ért jött az RTX3070. 4x drágább és 3x erősebb. Januárban 260-ért vettem RTX3070-et majd ment el 1 hónap múlva 405-ért. RX570 érkezett 43 ezerért.
200 ezer jött a két kártya eladásával akkor idén most 190-et költöttem RTX3070-re. Ennyit a mai árak mellett megérte hogy FHD kompromisszum mentes legyek. Ha a vételi árat nézem akkor 2 havi megtakarítás.
ezek mind szubjektív tapasztalat volt nem általánosítás de két kártyával és 10 hónappal nem csak a bitcoin tudott adni 200 ropit
[ Szerkesztve ]
-
carl18
addikt
válasz KAMELOT #158225 üzenetére
Nem arról van szó hogy nincs rá pénzem, csak én nem fogok egy tipikus 300 dolláros kártyáért tripláját kiadni. Nekem annyit nem ér a egész, mert egy játék nem lesz jobb csak mert kicsit nagyobb grafikán játszom.
Azért most egy belépő kártya is majd 300E forint, és a szemembe annyit nem ér. Főleg hogy tudom MSRP ár és annak környékén ezeknek mennyiért is kéne mennie.
De hát amennyi ember annyi fajta nézőpont, meg ahogy elnéztem ár-érté karányba se éri meg. A GTX 1660 200E körül megy és 30%-al van átlagba a RX 570 előtt. Most ez a 250%-al drágább de 30%-al erősebb már nem túl jó érték.
+ Meg lehetne már végre érteni hogy hobbi felhasználásra nem mindenki vesz 300-500E forintos videókártyát.#158223Pkc83
Igen, én is úgy érzem ennek már sose lesz vége. És nekem rengeteg ismerösöm vett az elszált hardver/videókártya árak miatt konzolt.
Unokaöcsémnak RX 580 van, és már ö is vett egy PS5-őt mert ö is azt mondta nem éri meg. Rég ismerős az új xboxot vette,mert hát csak 12 terraflop.
Mikor vettem a RX 570-et akkor úgy voltam vele hogy majd váltom jobbra ha jön a RTX 3000-es széria. De úgy látszik most eljutottunk oda hogy értékelni kell azt is ami van. Több munkatárs/ismerősnek van még mindig GTX 1070/1080. Ők is azt mondták ami árak most vannak az teljesen örület. És nem váltanak, mert szerintük se éri meg az extrém felárat.[ Szerkesztve ]
-
Grave_444
nagyúr
válasz jokeph #158224 üzenetére
Nem a 4K-val van baja, hanem Fullhd-n a sync miatt szerintem nincs annyira kihasználva, ahogyan a diagramon is látni. Nem rossz értékek, viszont igazam volt a fordulatot illetően. Persze ha kell simán megoldható halkabban, cserébe kicsit melegebben.
Akkor is a Gaming x a nyerő.
-
nagyúr
válasz bobalazs #158226 üzenetére
No igen, de a GTX 1070 nem is a tipikus 4K-s VGA.
RyZsa konfig: R5 5600X, Gigabyte X470 Aorus Gaming 7 Wifi, LF III 360 Dark AIO, 4*8 GB Patriot Viper Steel 4400 CL19 KIT, TT TGS 650W RGB, Netac 930E 250 GB, Sapphire Nitro RX 480 8 GB, DELL P2417H *2, Thermaltake Core X31 Riing
-
nagyúr
válasz Grave_444 #158196 üzenetére
Nos, megvan a GTX 1070 iss.
GPU-Z render, fullscreen 1920*1080:
SC2 Multiplayer 1920*1080@144HZ adapiv sync-el MAX grafika (30 perc game):
SC2 Multiplayer 4K@60HZ MAX grafika 60 perc:
Itt azért már volt kis izzadás, de nem vészes.A TT View 37 ARGB ház ventijei annyira "hangosak", hogy a VGA ventijei 50%-os fordulatnál hallhatóak picikét.
Az R9 380-as Strix Aerocool Air Strike-X házban van, némi helyzeti előnyben mert ez egy open-air kuckó.
[ Szerkesztve ]
-
Pkc83
őstag
válasz carl18 #158221 üzenetére
Nagyon jól látod a helyzetet. Én épp tegnap néztem a mindfactory oldalát és a
Gaming x 1660 super amit kb. 1,5-2 éve vettem onnan 249 euróért most szintén
kapható csak most 645 euróért.
A régi áraktól nyugodtan búcsút vehetünk szerintem és ezen az sem változtat
ha még 50 gyárat építenek.
Akkor majd kitalálnak valami más indokot,hogy miért drága minden.[ Szerkesztve ]
-
carl18
addikt
Üdv!
Régen írtam már ide nagyon, én pont most néztem meg a videókártya árakat és azon tanakodtam vajon mikor juttunk vissza a régi árazás közelébe?
Nekem még mindig RX 570 megy a gépembe, az RTX 3000 széria megjelenése előtt már bántam nem vettem egy RTX 2060/2070-et.
Sajnos most körülnéztem, és a régi Pascal GTX 1080 majd 200E használtan, és kapugaranciával ennyiért szerintem hatalmas kockázat. Sok hírt kerestem, de egyik se vázolta fel mikor lesz garantáltan normális a árazás.
Azt tudom a TSMC épít új űzzemeket, de mire az megépül is gyártásba áll addig még sok-sok év eltelik. Egyenlőre a chiphiány az egész világra kihat, és sajnos kétlem hogy ez 1-2 éven belül helyre állna. Szóval ki mire tipel? Mikor lesz vége ennek az örületnek.
Még ha van is MSRP ár közelébe videókártya a "Scalperek" Rögtön felvásárolják és haszonnal tovább adják.Szóval én mint átlag felhasználó úgy láttom esélyem sincs leváltani az RX 570-et a közel jövőben egy valóban MSRP ár közeli videókártyára.
-
South Velen
addikt
válasz Jinxb1rd #158219 üzenetére
AE-hez sok RAM kell. Legalabb 64GB ha kicsit komolyabban akarod nyomni. Ez az elsodleges.
A renderhez meg nem árt egy jobb nvidia (CUDA) vga sem és jó néhány cpu szál. Az intelt jobban szereti azonos thread quantity mellett.
Ha vga én egy 3060 12GB-st vennék.[ Szerkesztve ]
-
koko52
nagyúr
válasz inf3rno #158214 üzenetére
Az i3 10100 annyit tud mint egy i7 7700. Csak ezt sokan nem tudják.
-
koko52
nagyúr
válasz inf3rno #158208 üzenetére
10100 is tudja fele annyiért.
Most néztem 5600G csak vega 7-et kapott. Akkor inkább vega 11 3400G[ Szerkesztve ]
-
-
inf3rno
nagyúr
Sziasztok!
Irodai használatra, netezésre, filmezésre rakok össze egy gépet ismerősnek. Létezik olyan IGP-s processzor, amivel ki lehet hajtani 4k 60Hz-et, vagy muszáj lesz videokártyát is venni?Buliban hasznos! =]
-
koko52
nagyúr
válasz Sub-S #158201 üzenetére
27" monitorom full HD szörnyű. 32" monitorom 1440p(hibásan 2K) gyönyörű. FullHD max 24"-ig!
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
Techpowerup VGA tesztek /VGA teljesítmény összehasonlítására alkalmas/
Az AMD grafikus feldolgozó egységek listája
Az Nvidia grafikus feldolgozó egységek listája
Az Intel/Intel Arc grafikus feldolgozó egységek listája
5+1 kritikus dolog, amire oda kell figyelned használt videókártya vásárlásánál
Videókártya tesztelések a King's Tech-től, amely nemcsak szórakoztató, de egyben tanulságos is
- AMD Navi Radeon™ RX 7xxx sorozat
- Otthoni hálózat és internet megosztás
- iPhone topik
- Milyen okostelefont vegyek?
- WoW avagy World of Warcraft -=MMORPG=-
- JavaScript topic
- Fujifilm X
- PlayStation 5
- Intel Core i3 / i5 / i7 / i9 10xxx "Comet Lake" és i3 / i5 / i7 / i9 11xxx "Rocket Lake" (LGA1200)
- Digitális Állampolgárság Program DÁP
- További aktív témák...
- SAPPHIRE RX 7900 XTX 24GB GDDR6X NITRO+ GAMING OC VAPOR X - Új, tesztelt - Eladó! 360.000.-
- Fair Áron / AMD Radeon Videókártya Felvásárlás / ORSZÁGOSAN
- BESZÁMÍTÁS! Gigabyte RX 6800 XT Gaming OC 16GB videokártya garanciával hibátlan működéssel
- Asus Tuf 3080ti 12gb
- BONTATLAN! ASUS ProArt GeForce RTX 4070 OC 12GB GDDR6X Videokártya! BeszámítOK
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest