- Programajánló: közeleg az idei Bacsis-tuning Retró Számítógép kiállítás
- Computex 2025: az Akko klaviatúráira nem mondható, hogy unalmasak
- Computex 2025: szinte mindenre gondol a Team Group
- ATX 3.1-es tápokkal gyarapodott az MSI MAG termékcsaládja
- Még mindig nem döntött az ASML High-NA gépeiről a TSMC
- Nvidia GPU-k jövője - amit tudni vélünk
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- Projektor topic
- Computex 2025: az Akko klaviatúráira nem mondható, hogy unalmasak
- Milyen notebookot vegyek?
- Házimozi belépő szinten
- E-book olvasók
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- 3D nyomtatás
- VR topik (Oculus Rift, stb.)
-
PROHARDVER!
TOPIK ÖSSZEFOGLALÓ
Ezt a leírás azért hoztuk létre, hogy segítsünk eligazodni a tévék kusza és állandóan változó világában. Először következzenek a kérdések, amikre szeretnénk választ kapni:
1. Tévére szánt összeg, forintban?
2. Mire használnád leginkább? (pl. filmnézés, tévénézés, játék, sport)
3. Milyen messziről nézed a tévét, és mekkora méretűre gondoltál?
4. Világos vagy sötét szobában nézed-e a tévét, többnyire nappal vagy este?
5. Szemből vagy enyhén oldalról nézed-e a tévét, illetve általában többen nézitek-e?
6. Milyen szolgáltatások/funkciók fontosak neked? (pl.HBO, Netflix, AirPlay, PIP stb.)
7. Milyen csatlakoztatási igényeid vannak? (pl. jack-csatlakozó, optikai stb.)
8. A tévé talpa középen vagy oldalt legyen?
9. Miket részesítesz előnyben? (pl. márka, operációs rendszer stb.)
10. Milyen egyéb követelményeid vannak? (pl. Ambilight, légegeres távirányító stb.)
11. Csak új vagy használt tv is szóba jöhet (garanciával vagy anélkül)?
Ajánlott modellek összehasonlító táblázata (haladóknak)
Új hozzászólás Aktív témák
-
IO.sys
őstag
válasz
Jorgi Kormi #44385 üzenetére
Na az nem mindegy, köszi.
-
IO.sys
őstag
válasz
Jorgi Kormi #44383 üzenetére
Gold garancia se?
-
IO.sys
őstag
válasz
Jorgi Kormi #44377 üzenetére
Elolvastam az utolsó 150 hsz-t, olyan sok újat nem mondanak, inkább a mélyét nem ismerem a tudományának, de azt nyilván senki, aki nincs benne.
-
IO.sys
őstag
válasz
IO.sys #44288 üzenetére
História arról, hogyan vettem LG OLED tv-t aztán mégse.
Bemegyek MM-be, odabattyogok a tv-s üfsz-höz, mondom csá, 65-ös VA-t vagy nanocellt keresek. Mondja az üfsz-ös srác, hogy szerencsém van, pont itt egy LG promoter. Ó mondom akkor SM9800-at akarok. Aszondja nincs, szerinte az egész országban nincs. Mondom a honlapon éjfél óta akciós. Kérdezi, melyik honlapon. Hát a mediamarkt.hu-n. Ezen meglepődik, aztán ránéz és mondja, hogy valószínűleg kiállított darab valahol. Ok, lendüljünk tovább, akkor nézzünk körül.
Először lehidaltam az áraktól, mert LG-ben vagy OLED volt vagy 75-ös nanocell, 5-600 fölött. Nézegettem őket, az OLED mellett minden fakó szar volt, amin gondolom itt már mindenki átesett. Próbáltam felismerni a valóságot, hogy a 75-ös nanocell is nagyon jó, de miután IPS, féltem, hogy veszek egy félmilliós, fél falat beterítő bevilágítást, mert hiába FALD, az se tökéletes, meg akkor már láttam az OLED-et, ami után másra már nehéz vágyakozva nézni.
A Samsung VA-król lebeszélt, mi mást tenne egy LG promoter. Másfél-két órát gondolkodtam, mire meggyőztem magam, hogy Gold garival a 65-ös C-s OLED jó lesz. A hitelügyintéző azzal kezdte, hogy ez önerős buli lesz, mert a kinézett nagygépekkel már 1M fölött vagyunk. Ok, mondom a tv-s srácnak, hogy élesítheti az 55-ös OLED-re a vásárlást, úgy beleférünk.A végösszeg a tv-re 90e kedvezménnyel majdnem elérte a 6-tal kezdődő számot (2 éve 200 körül vettünk 55-ös Sony IPS-t). Kicsit sírtam belül, de hosszútávra veszem, 4 év múlva eladom még 1 év garival, jó lesz. Ekkor már 3 órája vásároltam. 20 perc múlva visszajött a banktól a döntés, hogy egy program véleménye szerint két munkahellyel és vidéki viszonylatban elég jó fizetéssel nem elég vastag a pénztárcám az 1M hitelkerethez.
A kezdeti döbbenet után a nagygépes üfsz-ös srác felvilágosított, hogy valószínűleg a két fizetésem közül a kevesebbik döntötte el a keretem, amúgy voltak már itt sokkal meredekebb esetek, nem kell meglepődni ezen.Szóval 4 óra shoppingolás után kijöttem egy mosógéppel és egy hűtővel. Viszont azt eldöntöttem a látottak alapján, hogy ezután csak OLED-re vadászok, mert lehet bármilyen jó a többi TFT-s, hozzá képest a kanyarban sincsenek.
-
IO.sys
őstag
Tudnál esetleg a 9800-nál olcsóbb full-array local dimminges LG-t mondani? Jelenleg ez majdnem félmillió forint az MM-ben. Az frc nem zavar, ha azon múlik. Próbálom különböző oldalakon összevadászni az infót, de nem jön össze, valami mindig hiányzik, vagy az ár, vagy az infó maga, így meg rohadt nehéz.
-
-
IO.sys
őstag
Régebben hallottam olyan biztosításról vagy extra garanciáról, ami kijelzőtörésre is érvényes. Ilyen van még? Van egy másfél éves lányom, egyre több mindent elér, egyre erősebben dob...
-
IO.sys
őstag
válasz
IO.sys #44211 üzenetére
Ez?
LG 65SM8200PLAnincs MM-ban, helyette LG NanoCell 65SM8050PLC Nyertem? -
IO.sys
őstag
Sziasztok, 55"-65" közt milyen VA tévét?
Vagy olyat nem veszünk, hanem inkább mást?
Eddig egy 55" Sony IPS volt, amit itt ajánlottak, nagyon felhős volt, a bevilágítás meg elég kiábrándító az amúgy is felhős összhatásra nézve, az egyre hülyülő Androidról nem is beszélve. -
IO.sys
őstag
Sziasztok! Sony Bravia KD-55XF7596 TV-m van. Most olvasom, hogy nem mehet egyszerre két BT fejes róla. Hogy szokás megoldani?
-
IO.sys
őstag
Sziasztok! Azt meg lehet oldani valahogy, hogy a kép a tv-re menjen, a hang maradjon a laptopon? A LocalCastot leszedtem, de arra se jöttem rá, hogy youtube hogy menjen vele ki.
-
IO.sys
őstag
Megjött a SONY KD55XF7596. Jó lesz, köszönöm a segítséget.
A lábánál elég erős a bevilágítás. Ez normális, vagy lazítsak a csavarokon?
Billentyűzetekből a Trust Veza ajánlott?
Tudtok esetleg bevált kalibrációs értékeket? Nem találtam, csak más típusra. -
IO.sys
őstag
Sziasztok!
Karácsony körül kérdeztem, hogy mit érdemes venni a T kínálatából 55" méretben. Akkor a SONY KD55XF7596 volt a válasz, de a választék nagyon le volt csoffadva. Most van valami jobb vétel?Komolyabb igényeket nem támasztok vele szemben, kivéve a képminőséget.
Leginkább IPS panel érdekel.
Fontos, hogy folyamatos legyen a mozgásmegjelenítése.
Nem baj, ha van: Youtube, MiracastKöszönöm!
-
IO.sys
őstag
Sziasztok Mesterek!
A T kínálatából szeretnék valamit 50" fölött.
A keret 150 körül van, fölötte asszonyt meg kell fűznöm.
Komolyabb igényeket nem támasztok vele szemben, kivéve a képminőséget.
Leginkább IPS panel érdekel.
Fontos, hogy folyamatos legyen a mozgásmegjelenítése.
AMi nem baj, ha van: Youtube, MiracastHa valamit kifelejtettem, szóljatok, légyszi. Köszönöm!
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Konzol Screenshot
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- sziku69: Szólánc.
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Anglia - élmények, tapasztalatok
- Vicces képek
- Még mindig nem döntött az ASML High-NA gépeiről a TSMC
- Nvidia GPU-k jövője - amit tudni vélünk
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- Samsung Galaxy A54 - türelemjáték
- További aktív témák...
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 5700X 16/32/64GB RAM RTX 3060 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone Ryzen 5 4500 16/32/64GB RAM RTX 3060 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- BESZÁMÍTÁS! MSI X470 R7 5800X 32GB DDR4 512GB SSD ROG STRIX RTX 2080 Super 8GB Rampage SHIVA 650W
- Telefon felvásárlás!! Samsung Galaxy A50/Samsung Galaxy A51/Samsung Galaxy A52/Samsung Galaxy A53
- Apple iPhone SE 16GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Liszt Ferenc Zeneművészeti Egyetem
Város: Budapest